SDA-All about

oldtajmer

#77401 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

nama selame donijeli :D hvala dragi bakire :bih:

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77402 Re: SDA-All about

Post by pici »

Hvala nasHoj dragoj SDA na kulturoloskom vazdizanju i prijateljstvu turaka i bosnjaka.Nek Erdogan vodi ministre u srbiju mi zato dobijamo atraktivnu glumicu.

Jedna od najpoznatijih turskih glumica Iclal Aydin posjetila je danas mezarje Kovači te odala počast na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Image

Image

laila laila illallah glasajte za Bakira, glasajte za Bakira, pobjedice SDA laila laila illallah :bih: Amin.
zippoo87

#77403 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Kako krezuba masa ne konta da nema nikakvu korist od Turske?
Ekonomija i novac su jedino mjerilo u 21. vijeku i to je to
Nikakvi selami i emaneti.

Bakir i svi u BiH jedino selam imaju od Turske a investicije idu dalje od BiH.
Bossona

#77404 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

noviclan wrote: 07/09/2022 11:53
Bossona wrote: 07/09/2022 09:37
Image
Oglasio se ministar za hadžikleptomanski hadži-turizam koji je za bosanske hadžije među najskupljim u svijetu.
Nakon loše reakcije javnosti tražio je da se ukloni ova kako kaže interna ilahija, jer po procjeni halke odmaže njegovom guznom haveru jer se štrdaju s njom, SDA i Bakirom.

Image

Dotični je očito glavni Bakirov promotor i guzni haver. Inače jedan od najvećih mitomanskih bajkoklepaca koji veleizdajnika i grobara građanske RBIH naziva kraljem mudrosti. Ovaj prst je građanska Talibanizacija i Fatah-izacija IZ i SDA sekte jer je SDA bila i ostala političko krilo od vremena SANU podvale Alije i Vezira Cerića, tako da je IZBiH 32 godine u zlužbi i pod kontrolom SDA.

Image
Jel' ovo adil-begova dzamija okicena baketom
Jeste na Kobiljoj glavi, na putu prema Vogošći.
giannibelif

#77405 Re: SDA-All about

Post by giannibelif »

Ovo što govorim, govorim kao osoba potpuno lišena stega nacionalnog kao pojma od egzistencijalne važnosti za narode u Bosni i Hercegovini, obzirom da sam ja u praktičnom smislu nacionalna manjina.Turci Bošnjake i Kosovare posmatraju kao neki nezavršeni proces formiranja nacije, pa ako se izbore, izbore, ako ne, nikom ništa. Zato se kroz posljednih tridesetak godina bave ovom pričom o amanetu, dobročinstvu, patronatu. Prave se vjerski objekti, česme, ulaže u humanitarni rad, doslovno u prehrambene pakete u ekonomski i demografski pasivnim krajevima naše države, sa malo konkretnih razvojnih stvari. Ja to od turske države i ne očekujem, to je velika država sa lošom monetarnom politikom koja se kroz ekonomsku produktivnost bori sa slabom valutom, država sa mnogo izbjeglica, država u permanentnim sukobu i na svojoj teoriji i u okruženju. Treba razvijati političke, ekonomske i društvene odnose na sasvim stranama svijeta, ali ne treba postavljati temelje da te neko posmatra kao siromašnog rođaka sa sela. Mislim da je krajnje vrijeme da se to prestane raditi. Ključ svega je jako obrazovanje, nezavisno bosanskohercegovačko obrazovanje.
mirza_15

#77406 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Hoće li klix javiti kako nam je Bakir prošao na njihovoj anketi :mrgreen:
drug_profi

#77407 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

E vidi ti Bosnjacke elite na ovim slikama. Vode svoj narod u svijetlu buducnost. Sve intelektualac do intelektualca. Al kad bi se zajebavali...
zippoo87

#77408 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

mirza_15 wrote: 07/09/2022 20:34 Hoće li klix javiti kako nam je Bakir prošao na njihovoj anketi :mrgreen:
Moglo se glasati samo sa prostora BiH.Ako telefon prepozna da si van BiH ,nije se moglo glasati na anketi,iako imas prqvo glasa na izborima. 😁
Znaci anketa je samo za ljude koji su trenutno u BiH ali vjerujem da se Bake n2ce dobro provesti u anketi 😂
mirza_15

#77409 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

zippoo87 wrote: 07/09/2022 23:17
mirza_15 wrote: 07/09/2022 20:34 Hoće li klix javiti kako nam je Bakir prošao na njihovoj anketi :mrgreen:
Moglo se glasati samo sa prostora BiH.Ako telefon prepozna da si van BiH ,nije se moglo glasati na anketi,iako imas prqvo glasa na izborima. 😁
Znaci anketa je samo za ljude koji su trenutno u BiH ali vjerujem da se Bake n2ce dobro provesti u anketi 😂
Ma završila anketa. Za FBiH (za člana predsjedništva iz oba naroda zajedno) Bećirović 42%, Bakir 24%. Ostalo je Željko, Hadžikadić, Krišto... Nego nema članka kako je završena anketa i koji su rezultati. Za to vrijeme je sama anketa ispala sa naslovne i nije više u fokusu. Drugi portali prenose rezultate klix-ove ankete, ali ne i sam klix. On je rezultate "sakrio" u svojim vijestima i moraš ih maksuz potražiti :mrgreen: Nešto mi govori da bi bio poseban članak na naslovnici da je rezultat bio drugačiji.

P.S. Nisu ove ankete po portalima neko mjerilo, ali mi zanimljivo ponašanje redakcije klix-a. Očigledno je dio budžetskih para koje je vlada FBiH izdvojila za promociju završio na računu klix-a. Kupili ih našim parama da promovišu svoje stranke :mrgreen:
Prpa.ba

#77410 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Da su makar smanjili reklame, pa hajd.. :mrgreen:
Billy The Pljuc

#77411 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Keno opet u sridu, spašavanje vojnika bakira:

"Nakon jučerašnje posjete predsjednika Turske Sarajevu i današnje posjete Beogradu postalo je jasno – predsjednik Turske i kum Bakira Izetbegovića na BiH gleda kao na neoosmansku koloniju.

Erdogan je tokom jednodnevne posjete u suštini ispalio standardne floskule o bratskim narodima i da će Turska uvijek biti uz BiH, no čini se da će turski kapital biti u Srbiji.

Oduševljenje turskim autokratom tako je jučer na sve strane frcalo iz trojice članova Predsjedništva BiH kojima je Erdogan kazao da je uz njih. To je to. I da, potpisali su sporazum o razmjeni tajnih podataka (protokolarno, standardni sporazum), te olakšice za građane pa ćemo tako sad s ličnom kartom moći Tursku.

A o tome kakvu predstavu o svijetu, Turskoj, a posebno BiH u takvom svijetu ima Erdogan jasno je iz njegovog govora u Rijasetu Islamske zajednice BiH gdje je dočekan i oslovljen sa titulom ‘jednog od najvećih sinova našeg umeta’ i to od reisa Husein ef. Kavazovića.

Erdogan je tu potvrdio da mu je Alija Izetbegović Bosnu i Hercegovinu ostavio u emanet, te je popljuvao Zapad sve uz aplauz okupljenih imama. Erdogan je uspio hvaliti i Izetbegovića mlađeg kako bi mu pomogao u predizbornoj kampanji.

“Dio osoba koje su bile uz mene, koje sam imenovao premijerima, ministrima, otišle su. Oni svojim odlaskom meni nisu učinili ništa, učinili su samo sebi. Isto tako je bilo onih koji su otišli od mog brata Bakira. A, zašto oni odlaze? Mislite da ovdje na sceni nisu nečije igre? Poštovana braćo, Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane. Želi ih podijeliti, iscijepati, a potom i progutati. Upravo vi ste i vi ćete biti najveća prepreka tome. Zato im ne trebamo dati tu priliku”, naveo je Erdogan.

U ovoj kratkoj, ali preciznoj poruci, Erdogan je uspio dvije stvari – popljuvati najvećeg rivala Bakira Izetbegovića, stranku Narod i pravda te ocrniti zapadne zemlje koje ‘cijepaju muslimane’. Time šalje jasnu poruku da BiH treba biti na kursu antizapadnih i retrogradnih zemalja poznatih po slabo razvijenim ljudskim pravima i autoktratama.

Kao šlag na tortu, Erdogan je obećao da će napraviti džamiju u BiH.

A šta se dešavalo u Beogradu?

Tokom Erdoganove posjete Srbiji, njegove druge stanice na balkanskoj turneji, Turska i Srbija potpisale su sedam sporazuma u oblastima kao što su ekonomija, industrija i tehnologija, uključujući protokol koji omogućava putovanje bez pasoša za državljane obje strane.

Erdogan je s preciznim brojkama opisao odnos ove dvije zemlje.

“Naše investicije u Srbiji su porasle u posljednjoj deceniji, s milion dolara na 400 miliona dolara. Broj naših kompanija u Srbiji sada je veći od 1.300”, rekao je turski predsjednik.

Dodao je da turske kompanije u Srbiji imaju obim poslovanja od oko 847 miliona dolara, s ukupno 50 projekata u različitim regionima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić također je iznio neke podatke.

“Trgovinsku razmenu uspeli smo sa nivoa ispod jedne milijarde eura da podignemo na gotovo 2,5 milijardi. Vjerujem da smo na dobrom putu da ispunimo ono što je meni djelovalo kao nemoguć cilj, da trgovinska razmena između Turske i Srbije dostigne pet milijardi eura. Raduje da turske investicije i dalje dolaze u Srbiju i ono što je važno jeste da turske kompanije u Srbiji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi”, rekao je Vučić.

To nije kraj.

Vučić je kazao da Srbija želi kupiti poznate turske dronove Bayraktar koji haraju u Ukrajini razbijajući ruske tenkove.

Taj posao je dogovoren, a Vučić je kazao da se nada da će uskoro biti realiziran i da je spreman platiti i više nego što je dogovoreno.

Dakle, osim toga što u BiH potpiruje antizapadnu histeriju i gura nas u koš u kojem se nalaze bliskoistočne diktature poput Irana i Afganistana, i to preko Bakira Izetbegovića, Erdogan u BiH otvaranjem džamija i urgiranja da se protjeruju i hapse njegovi politički neprijatelji (FETO) samo širi svoj neoosmanski utjecaj, dok u Srbiji ostavlja milijarde dolara.

Vidjet ćemo šta će dogovoriti s braćom Hrvatima."

Nikada nam Turska nije bila prijatelj i niti će, to da bi nas prihvatili i asimilirali u svoje jednoumlje stoji, već su to činili u prošlosti dok su se potkusuravali Bosnom i opet bi.

U pamet drugovi i drugarice, zna se šta je i ko je zlo za opstanak BiH i naroda u njoj.
Billy The Pljuc

#77412 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote: 07/09/2022 17:16 Hvala nasHoj dragoj SDA na kulturoloskom vazdizanju i prijateljstvu turaka i bosnjaka.Nek Erdogan vodi ministre u srbiju mi zato dobijamo atraktivnu glumicu.

Jedna od najpoznatijih turskih glumica Iclal Aydin posjetila je danas mezarje Kovači te odala počast na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Image

Image

laila laila illallah glasajte za Bakira, glasajte za Bakira, pobjedice SDA laila laila illallah :bih: Amin.
:lol: :thumbup: :bih:

Nadasve hvale vrijedan primjer kulturološke razmjene bratskih naroda, jes' da joj je pogrešan vodič izabrao niđe veze turu, kontam da bi ti to bolje odradio, meni žao što nisam kući inače bih se sam ponudio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#77413 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

pici wrote: 07/09/2022 17:16 Hvala nasHoj dragoj SDA na kulturoloskom vazdizanju i prijateljstvu turaka i bosnjaka.Nek Erdogan vodi ministre u srbiju mi zato dobijamo atraktivnu glumicu.

Image

Image

Uh sto bi ja to :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77414 Re: SDA-All about

Post by pici »

"Ako ja uđem u Skupštinu KS, to će biti jako zanimljivo. Morat ćete gledati svaku skupštinu. Da, bit će to spektakl, sigurno. Bit će to borba sa jednom dunđerskom strujom koja se prikazala odlično. Znate kako ljudi kažu - kad dobijete limun pravite limunadu, nemojte reći da je ljuto i da je kiselo. Kada smo izgubili izbore, ja sam rekla da to nije ni loše. Trebaju ljudi sve da probaju. Kada ste vlast, jako je teško opstati. Kada ste opozicija, u punoj ste boljoj prilici. Divno je da su ljudi vidjeli s kim imaju posla", poručila je Sebija Izetbegović.
NasHa prva hanuma u Bosnjaka cee da uvede red u skupstinu.Nema visHe da pricaju trojkasHi sta hoce i kolko hoce ima da pitaju uvazenu hirurg-profesoricu-subspecijalistu-pedijatricu-doktoricu-direktoricu-magistra-akademika dal mogu izlagati i podici ruku.
Tako je uspjesno zavela red, rad i disciplinu na KCUS da je ogroman broj neradnika, neistomisljenika, provokartora, izdajnika dobilo otkaze.
Svako suprostavljanje uvazenoj direktorici i buducoj predsjednici skupstine KS ce biti sankcionisano, udaljeno iz sale i zabranjen pristup istoj.
Muskarci ce morati uredno podsisate i obrijate glave sa higijenski podrezatim noktima i opratim zubima da se pojavljuju na sjednici inace ce biti zabranjeto prisustvovat.
Zene pokrivene glave sa maramom made in turkey u dugackim haljinama zare i ravnim radnim cipelama astra bez kopija sa sirana i pijaca otoka da se pojavljuju i bit ce odvojene u skupstinskim klupama od muskaraca jer po serijatu ne smiju biti vidjene u javnosti u blizini nepoznatog muskarca, nema ni rukovanja izmedju muskarca i zene.
Dalje, svaki poslanik i poslanica ce ponjeti sa sobom olovku i papir, mini laptop i to koristiti jer ce se ustedama smanjiti potrosnja budjeta i usmjeriti na tendere od pouzdanih i dugogodisnjih poslodavaca.

kleja

#77415 Re: SDA-All about

Post by kleja »

Živim za dan kad joj Okerić isključi mikrofon :lol: :lol: :lol:
Škobo Habu

#77416 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Image

Image

Toliko je poznata da je u Sarajevu niko nije prepozn'o. Osim AKP medija tipa "Stava" i "Faktora".
Bossona

#77417 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

pici wrote: 08/09/2022 08:36

"Ako ja uđem u Skupštinu KS, to će biti jako zanimljivo. Morat ćete gledati svaku skupštinu. Da, bit će to spektakl, sigurno. Bit će to borba sa jednom dunđerskom strujom koja se prikazala odlično. Znate kako ljudi kažu - kad dobijete limun pravite limunadu, nemojte reći da je ljuto i da je kiselo. Kada smo izgubili izbore, ja sam rekla da to nije ni loše. Trebaju ljudi sve da probaju. Kada ste vlast, jako je teško opstati. Kada ste opozicija, u punoj ste boljoj prilici. Divno je da su ljudi vidjeli s kim imaju posla", poručila je Sebija Izetbegović.
NasHa prva hanuma u Bosnjaka cee da uvede red u skupstinu.Nema visHe da pricaju trojkasHi sta hoce i kolko hoce ima da pitaju uvazenu hirurg-profesoricu-subspecijalistu-pedijatricu-doktoricu-direktoricu-magistra-akademika dal mogu izlagati i podici ruku.
Tako je uspjesno zavela red, rad i disciplinu na KCUS da je ogroman broj neradnika, neistomisljenika, provokartora, izdajnika dobilo otkaze.
Svako suprostavljanje uvazenoj direktorici i buducoj predsjednici skupstine KS ce biti sankcionisano, udaljeno iz sale i zabranjen pristup istoj.
Muskarci ce morati uredno podsisate i obrijate glave sa higijenski podrezatim noktima i opratim zubima da se pojavljuju na sjednici inace ce biti zabranjeto prisustvovat.
Zene pokrivene glave sa maramom made in turkey u dugackim haljinama zare i ravnim radnim cipelama astra bez kopija sa sirana i pijaca otoka da se pojavljuju i bit ce odvojene u skupstinskim klupama od muskaraca jer po serijatu ne smiju biti vidjene u javnosti u blizini nepoznatog muskarca, nema ni rukovanja izmedju muskarca i zene.
Dalje, svaki poslanik i poslanica ce ponjeti sa sobom olovku i papir, mini laptop i to koristiti jer ce se ustedama smanjiti potrosnja budjeta i usmjeriti na tendere od pouzdanih i dugogodisnjih poslodavaca.

Kada si Snaha i supruga Izetbeogovića ne trebaš imati diplomu, ti si iznad zakona jer za tebe ne važe pravne norme i zakonska pravila, niti si dužna polagati račune onim koji te plaćaju jer sebi daš za pravo da se ponašaš kao da si vlasnik drževe i njenih institucija. Ova zmija bez diplome umjesto da je u zatovoru ona oholo prijeti po uzoru na Elenu Čauševsku.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77418 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Jedno pitanje za forumske pravnike.

U slucaju da sutra proradi pravna drzava i utvrdi se da doticna ima laznu diplomu, lazni doktorat, da se lazno predstavlja. da je lazna profesorica na med. fakultetu, kakve bi posljedice bile po studente medicine koji su ispit polozili kod doticne?
Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
Haris.ba

#77419 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:17 Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
Ne bi.
oldtajmer

#77420 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:17 Jedno pitanje za forumske pravnike.

U slucaju da sutra proradi pravna drzava i utvrdi se da doticna ima laznu diplomu, lazni doktorat, da se lazno predstavlja. da je lazna profesorica na med. fakultetu, kakve bi posljedice bile po studente medicine koji su ispit polozili kod doticne?
Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
mislim da ne postoji paralelni univerzum u kojem smo mi pravna drzava, mirno spavaj :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77421 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Haris.ba wrote: 08/09/2022 10:20
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:17 Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
Ne bi.
Koje je pravno obrazlozenje za to?
Styling

#77422 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kleja wrote: 08/09/2022 08:43 Živim za dan kad joj Okerić isključi mikrofon :lol: :lol: :lol:
Uz opasku "gdjo. nije vam ovo sastanak kantonalnog odbora SDA da drzite bank". Mic turned off :lol:
Dozer

#77423 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

pici wrote: 08/09/2022 08:36 "Ako ja uđem u Skupštinu KS, to će biti jako zanimljivo. Morat ćete gledati svaku skupštinu. Da, bit će to spektakl, sigurno. Bit će to borba sa jednom dunđerskom strujom koja se prikazala odlično. Znate kako ljudi kažu - kad dobijete limun pravite limunadu, nemojte reći da je ljuto i da je kiselo. Kada smo izgubili izbore, ja sam rekla da to nije ni loše. Trebaju ljudi sve da probaju. Kada ste vlast, jako je teško opstati. Kada ste opozicija, u punoj ste boljoj prilici. Divno je da su ljudi vidjeli s kim imaju posla", poručila je Sebija Izetbegović.
Ako nista drugo, a bar je rekla neke dobre i istinite stvari. Na stranu sto ih pokusava spinovati.
Da, izgubili su izbore, i dosli ljudi koji su pokazali sljedece:
- Da se moze daleko bolje nego je radila SDA 30 godina.
- Da se moze puno brze nego je radila SDA 30 godina.
- Da se moze bez afera i enormne kradje, kako je radila SDA 30 godina.
- Da postoje daleko sposobnij, pismeniji i obrazovaniji kadrovi od SDA kadrova.
- Da postoje i oni koji zele, mogu i hoce ispuniti svoja predizborna obecanja, sto SDA nije radila 30 godina, a ne radi ni sad na federalnom nivou.
Sve ovo su bili njihovi najveci strahovi, da ne dodje neko ko ce poceti raditi za gradjane.

Sebija je najklasicniji moguci primjer pokondirene tikve, neobrazovane i nepismene, a istovremeno preambiciozne osobe koja ne preza ni od cega kako bi sebe prikazala kao najbolju, najljepsu, najsposobniju i sev ostalo naj.

Nacin ponasanja takvih ljudi je u psihologiji i sociologiji poznat decenijama, i ona je samo jos jedan primjerak koji potvrdjuje pravila.
Ljudi poput nje se ponasaju upravo kako se ona ponasa, postoji obrazac, jer na taj nacin zapravo prikrivaju i pokusavaju prikriti svoju nesposobnost i neznanje, ali i prevare.

1. Okruzuju se ljudima slicnim sebi, ali za koje znaju da ce ih bespogovorno slusati. Sto je ona uradila.
2. Na sve moguce nacine iz svog okruzenja rastjeruju pametnije, obrazovanije i sposobnije od sebe. Sto je ona uradila, pa danas KCUS vise skoro ni nema strucnog kadra, jer ni ona sam nije strucna ni u cemu.
3. Sikaniraju sve oko sebe kako bi pokazali svoju nadmoc. Ona to radi konstantno, obilato koristeci vladajucu stranku iza ledja.
4. Stalno prijete i ucjenjuju sve za koje osjete da ih ne podrzavaju. Za ovo postoje nebrojena svjedocanstva ljudi da ona radi konstatno. Postoje cak i snimci toga.
5. O sebi stalno sire hvalospijeve i pokusavaju kreirati imidz svetaca, najsposobnijih i sveznajucih. Sto ona uporno radi.
6. Svaki svoj neuspjeh i promasaj pokusavaju prikazati kao pokusaj njihovog blacenja i satanizacije od strane drugih, ali nikad ne daju nikakav stvarni argument i dokaz za svoje tvrdnje. Njene diplome su najbolji dokaza ovoga, a zatim respiratori, famozno vracanje dugova KCUS-a, nedostatak svega na KCUS-u, poznate prijetnje osoblju radi prikrivanja dnevnog broja umrlih u Podhrastovima, odbijanje lijecenja male Nadin, itd.itd.itd.

Ovo je samo 6 osnovnih stavki i nacina ponasanja po kojima se mogu prepoznati neobrazovani i nekompetentni ljudi. A ona je vrhunac toga. Moze se napisati strucna knjiga od bar 300 stranica o njoj i njenim budalastinama.
Last edited by Dozer on 08/09/2022 11:04, edited 1 time in total.
Registarska tablica

#77424 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

kleja wrote: 08/09/2022 08:43 Živim za dan kad joj Okerić isključi mikrofon :lol: :lol: :lol:
Steta sto nece biti Konakovica u SKS :lol:
Bloo
Globalna šefica

#77425 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

Vaginalne momente i seksualne nastranosti zadržite za sebe.
Post Reply