SDA-All about

Post Reply
udrch

#7201 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Better Man wrote:
udrch wrote:
SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali
+1
stvarno mi se povraća kad god on spomene Srebrenicu..fuujjjjjj..ovo traje godinama..
jebala ga SDA i njegova istina..
daj ga jednom naučite pameti..
Vidim da braniš i podržavaš SDA i time si sve rekao o sebi i s takvim osobama poput tebe ova država nikad neće moći naprijed! Očito je da si se i ti okoristio zahvaljujući svojoj vjernoj SDA!
moje je pravo da branim i podržavam koga ja hoću..
jel se tebi trebam pravdati zbog svojih političkih stavova..
sjedi sutra na autobus iz Visokog, javi mi na pp kad stižeš, ja ću ti platiti sve troškove..bujrum da vidiš koliko sam se ja okoristio od SDA ili od države..
za razliku od takvih nehljeba u ovoj državi postoje ljudi kojima se rad na državnoj sisi gadi, jer su sposobniji za mnogo više..ja sam jedan od njih..

tvoji postovi i tvoje pljuvanje po SDA me ne zanima, ali riječ Srebrenica jako ružno zvuči iz tvojih usta..
Last edited by udrch on 27/02/2013 23:37, edited 1 time in total.
Better Man

#7202 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Opetja033 wrote:
Akibh wrote:
Better Man wrote:
SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
Opet ti sa Srebrenicom...Daj javi se na PP, da rascistimo uzivo, kad god, gdje god...
MODERATORI, ovo je x put..
I ja cu se pridruziti pozivu za ovog salonca.
Nisam ti ja kriv što su vam u stranci, tj. SDA isprali mozgove i ubjedili Vas da vjerujete u njihove laži i prevare! Smjena Nakaša koji je zajedno sa svojim bratom bio simbol Opće bolnice i koji je od Opće bolnice napravio respektabilnu ustanovu, gdje se prije svega cijene, znanje, stručnost, sposobnost i marljiv rad je najveća drskost koju može učiniti samo stranka koja je odavno izgubila pojam za čast i poštenje i koja želi da na ćelo te institucije postavi ženu koja je svoju diplomu kupila u zagrebu i čije su naučne i druge refernce vrlo upitne!
Katamaran_Sa

#7203 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Upravo, ja sam etiketiran kao forumski zastitnik SDA (nekada sa pravom) ali dobra ideja da se provjeri cime se bavimo i ima li to veze sa SDA ili drzavnim poslovima
On i slicni njemu za vlastitu nesposbnost krive sve osim sebe, znam takvih milion ali brate imas pasos (idi vani), izadji malo na trziste i pokazi koliko vrijedis u realnom sektoru, tamo nema SDA a samim tim ni opravdanja za neuspjeh.
Opetja033

#7204 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Better Man wrote:Nisam ti ja kriv što su vam u stranci, tj. SDA isprali mozgove i ubjedili Vas da vjerujete u njihove laži i prevare! Smjena Nakaša koji je zajedno sa svojim bratom bio simbol Opće bolnice i koji je od Opće bolnice napravio respektabilnu ustanovu, gdje se prije svega cijene, znanje, stručnost, sposobnost i marljiv rad je najveća drskost koju može učiniti samo stranka koja je odavno izgubila pojam za čast i poštenje i koja želi da na ćelo te institucije postavi ženu koja je svoju diplomu kupila u zagrebu i čije su naučne i druge refernce vrlo upitne!
Je li ti znas da je Bakir jedan od osnivaca SDA i jos uvijek jedan od njenih clanova? Je li znas da to isto vazi i za rahmetli Abdullaha?
Katamaran_Sa

#7205 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Nije smjena, nego mu je istekao mandat i ako postave Bakirovu zenu za direktoricu to ce biti dno dna i to nitko normalan ne podrzava bolesne ambicije gospodje Izetbegovic ali dovoditi to u vezu sa Srebrenicom, za to bih ti izvrsio dekapitaciju
Last edited by Katamaran_Sa on 27/02/2013 23:47, edited 1 time in total.
Katamaran_Sa

#7206 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Opetja033 wrote:
Better Man wrote:Nisam ti ja kriv što su vam u stranci, tj. SDA isprali mozgove i ubjedili Vas da vjerujete u njihove laži i prevare! Smjena Nakaša koji je zajedno sa svojim bratom bio simbol Opće bolnice i koji je od Opće bolnice napravio respektabilnu ustanovu, gdje se prije svega cijene, znanje, stručnost, sposobnost i marljiv rad je najveća drskost koju može učiniti samo stranka koja je odavno izgubila pojam za čast i poštenje i koja želi da na ćelo te institucije postavi ženu koja je svoju diplomu kupila u zagrebu i čije su naučne i druge refernce vrlo upitne!
Je li ti znas da je Bakir jedan od osnivaca SDA i jos uvijek jedan od njenih clanova? Je li znas da to isto vazi i za rahmetli Abdullaha?
Upravo tako, i ovdje se radi o bolesnoj ambiciji te zene koju treba zaustaviti
udrch

#7207 Re: SDA-All about

Post by udrch »

lik očekuje da mu se ja izvinjavam što neke stavove SDA branim ili podržavam..
a takvih je ovdje koliko hoćeš..doduše osuo im se broj kako je Zlaja zglajzo, ali ne toliko zbog njegovih pogrešnih poteza koliko zbog koaliranja sa faHraonom..i on je jedan od njih..

kada je u pitanju Opća bolnica, nedvosmisleno sam rekao, vrijeme je da Nakaš nakon 20+ godina više ne bude direktor, to je državna bolnica, ne njihova privatna..
a jasno sam rekao da bi mi se od toga više zgadilo da gđa Izetbegović dođe na čelo..koliko imam informacije do toga neće doći, ali hVz logično igra na tu kartu od početka..vidjećemo je li istina..nadam se da nije..
Better Man

#7208 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

udrch wrote:
Better Man wrote:
udrch wrote:
SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali
+1
stvarno mi se povraća kad god on spomene Srebrenicu..fuujjjjjj..ovo traje godinama..
jebala ga SDA i njegova istina..
daj ga jednom naučite pameti..
Vidim da braniš i podržavaš SDA i time si sve rekao o sebi i s takvim osobama poput tebe ova država nikad neće moći naprijed! Očito je da si se i ti okoristio zahvaljujući svojoj vjernoj SDA!
moje je pravo da branim i podržavam koga ja hoću..
jel se tebi trebam pravdati zbog svojih političkih stavova..
sjedi sutra na autobus iz Visokog, javi mi na pp kad stižeš, ja ću ti platiti sve troškove..bujrum da vidiš koliko sam se ja okoristio od SDA ili od države..
za razliku od takvih nehljeba u ovoj državi postoje ljudi kojima se rad na državnoj sisi gadi, jer su sposobniji za mnogo više..ja sam jedan od njih..

tvoji postovi i tvoje pljuvanje po SDA me ne zanima, ali riječ Srebrenica jako ružno zvuči iz tvojih usta..
Ne bih više o Srebrenici i njenim grđanima koji su stradali u ratu i preživjeli najgori pakao! Valjda će biti dovoljno pravde na ovom svijetu da stigne kazna ne samo njihove dželate, već i one koji su ih ostavili same i ne zastičene na milost i ne milost ubicama! Tvoji politički stavovi su nikakvi, jer da imaš imalo normalne političke stavove nikad ne bi podržavo političku mafiju i one koji nas godinama varaju, kradu, pljačkaju i prave budalama i pred tv kamerama optužuju jedni druge, pozivaju se na nacionalnu ugroženost, a s druge strane oni svi zajedno sjede i smiju nam se i uživaju plodovima pljačke građana ove zemlje! Prvo političarima rteba uvesti krivičnu odgovornost za najmanju sitnicu pogrešnu koju urade, pa bi vidjeli što bi letili da budu ministri itd. U takvoj situaciji ko bi se prihvatio posla da vodi ovu državu, znaj da bi radio pošteno. Ova država je jedna divna zemlja, samo ima nesreću da je uništavaju njeni političari i nesreću da građani te iste zemlje nisu dovoljno svjesni ni razvijeni da te iste političare zauvijek otjeraju i dovedu sposbne i stručne ljude koji će odgovarati, Ustavu, zakonima, sudovima ove zemlje i njenim grđanima za svoj rad!
Last edited by Better Man on 27/02/2013 23:56, edited 1 time in total.
Co0l

#7209 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Ma hajd sto Nakaš ide,ne moze 200 godina biti na toj poziciji i morao bi kad-tad u penziju i ko god da ga zamjeni vladalo bi opce uvjerenje da ne bi bila adekvatna zamjena ali ako Seku dovedu umjesto njega :-) ,e onda popisam se ja na sve koji su zasluzni za tu rokadu ukljucujuci i doticnu. :x
Better Man

#7210 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Opetja033 wrote:
Znam, ali očito je da u SDA kao i u večini stranaka su dobri samo poltroni i podobni! Dok pojedine direktore i političare službeni auto vozi do granapa udaljenog makismalno 100 metara od kuće ili stana, s druge strane Bakir Nakaš ide svako jutro pješke na posao i takođe pješke se vraća kući!
Last edited by Better Man on 27/02/2013 23:57, edited 1 time in total.
Better Man

#7211 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Co0l wrote:Ma hajd sto Nakaš ide,ne moze 200 godina biti na toj poziciji i morao bi kad-tad u penziju i ko god da ga zamjeni vladalo bi opce uvjerenje da ne bi bila adekvatna zamjena ali ako Seku dovedu umjesto njega :-) ,e onda popisam se ja na sve koji su zasluzni za tu rokadu ukljucujuci i doticnu. :x
Ne bi bio problem odlaska Nakaša, kad bi na njegovo mjesto došao neko stručan, sposban, ko ima izgrađenu karijeru i ugled! Problem je što se na njegovo mjesto dovodi nepismena žena sa kupljenom diplomom, koja nema nikave naučne refernce, niti se istakla u svojoj profesiji! Jedina njena kvalifikacije ta što je supruga malog princa!
Last edited by Better Man on 27/02/2013 23:58, edited 1 time in total.
Co0l

#7212 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Better Man wrote:
Co0l wrote:Ma hajd sto Nakaš ide,ne moze 200 godina biti na toj poziciji i morao bi kad-tad u penziju i ko god da ga zamjeni vladalo bi opce uvjerenje da ne bi bila adekvatna zamjena ali ako Seku dovedu umjesto njega :-) ,e onda popisam se ja na sve koji su zasluzni za tu rokadu ukljucujuci i doticnu. :x
Ne bi bio problem odlaska Nakaša, kad bi na njegovo mjesto došao neko stručan, sposban, ko ima izgrađenu karijeru i ugled! Problem je što se na njegovo mjesto dovodi ne pismena žena sa kupljenom diplomom, koja nema nikave naučne refernce, niti se istakla u svojoj profesiji! Jedina njena kvalifikacije ta što je supruga malog princa!
:D :D
udrch

#7213 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la Better Man
Ne bih više o Srebrenici i njenim grđanima koji su stradali u ratu i preživjeli najgori pakao! Valjda će biti dovoljno pravde na ovom svijetu da stigne kazna ne samo njihove đelate, već i one koji su ih ostavili same i ne zastičene na milost i ne milost ubicama!
ma samo nemoj živ bio Srebrenicu u ovim najružnijim temama spominjati..ružno je skroz..ima ovdje ljudi koji su proživjeli sve i jedan dan u tom paklu, puno bolje poznaju šta se sve dešavalo gore..i moram ti reći da mi koji smo preživjeli taj pakao više krivimo generale Željka Kneza, Šadića, a kasnije i Seada Delića nego bilo koju političku stranku..je li tebi poznato da su linije na Perunici kod Snagova (opština Zvornik) bile udaljene oko 6,7 kilometara od linija 2. korpusa skoro godinu dana, do februara 1993. godine..je li ti poznato da je 1. Podrinjaska brigada raspoređena da bude u Kladnju, umjesto prema Zvorniku?

za ovaj drugo dio o političarima..ja bih im sudio prema šerijatskom zakonu..svakako se mnogi zaklinju u Njega..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7214 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Opetja033 wrote: Je li ti znas da je Bakir jedan od osnivaca SDA i jos uvijek jedan od njenih clanova? Je li znas da to isto vazi i za rahmetli Abdullaha?
Ovo nisi u pravu. Tj. jesi djelomicno.

Rahmetli Abdulah je bio clan SDA, cak je bio i nosilac liste na jednim od izbora...dok Bakir to nije. Cak se sjecam, jer mi je to ostalo dosta upecatljico, da je moguce za iste izbore i jedan i drugi u kampani podrzavali dvije razlicite stranke. Ne mogu se sada sjtiti u kojoj je stranci, i na cijoj listi bio Bakir, ali nije na SDA.
Katamaran_Sa

#7215 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Better Man wrote:
Ne bi bio problem odlaska Nakaša, kad bi na njegovo mjesto došao neko stručan, sposban, ko ima izgrađenu karijeru i ugled! Problem je što se na njegovo mjesto dovodi nepismena žena sa kupljenom diplomom, koja nema nikave naučne refernce, niti se istakla u svojoj profesiji! Jedina njena kvalifikacije ta što je supruga malog princa!
Kao sto vidis vecina se tu slaze sa tobom ali to nema veze sa Srebrenicom koju ti spominjes i nitko normalan nece braniti niti opravdavati takav nepotizam :x
Katamaran_Sa

#7216 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

-LIBERO- wrote:
Opetja033 wrote: Je li ti znas da je Bakir jedan od osnivaca SDA i jos uvijek jedan od njenih clanova? Je li znas da to isto vazi i za rahmetli Abdullaha?

Rahmetli Abdulah je bio clan SDA, cak je bio i nosilac liste na jednim od izbora...dok Bakir to nije. Cak se sjecam, jer mi je to ostalo dosta upecatljico, da je moguce za iste izbore i jedan i drugi u kampani podrzavali dvije razlicite stranke. Ne mogu se sada sjtiti u kojoj je stranci, i na cijoj listi bio Bakir, ali nije na SDA.
Poznajem Bakira, clan je SDA i na poziciji direktora je postavljam od strane SDA, u to nema sumnje
udrch

#7217 Re: SDA-All about

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:

čekaj sad, zbunio si me, ili jes ili nije, ili se sjećaš ili je moguće :D ?
Opetja033

#7218 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:

Rahmetli Abdulah je bio clan SDA, cak je bio i nosilac liste na jednim od izbora...dok Bakir to nije. Cak se sjecam, jer mi je to ostalo dosta upecatljico, da je moguce za iste izbore i jedan i drugi u kampani podrzavali dvije razlicite stranke. Ne mogu se sada sjetiti u kojoj je stranci, i na cijoj listi bio Bakir, ali nije na SDA.
Prilicno sam siguran da je Bakir Nakas bio protukanditar Tihicu na prvom kongrsu kada je ovaj postao predsjednik.A 100% znam da je clan SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7219 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Moguce da sam se zeznuo. Halalite :D
udrch

#7220 Re: SDA-All about

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:Moguce da sam se zeznuo. Halalite :D
halalimo :D
al_neri

#7221 Re: SDA-All about

Post by al_neri »

Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:SDA je gora od Radovana Karadžića i Ratka Mladića zajedno! Oni bi rođenu mater prodali za fotelju, kao što su prodali Srebrenicu itd. radi svojih jeftinih ciljeva i fotelja!
Iskrene čestitke.... uspio si u momentu kad mi se najviše gadi da mi stvoriš osjećaj želje da branim SDA. Nadam se da je samo prevelika doza kablovske u pitanju :wink:
Izvini ali dosta sam se ja nagledao od 1990. godine, pa do danas kako je SDA uništavala ovu državu i prodavala! Oni su najgore zlo ke nas je moglo zadesiti! Oni su sinonim za kriminal, pljačku, politička ubistva itd. Dajte otvorite više oči i pogledajte gdje nas je politika SDA dovela! 90% naših političara je za doživotne robije i riječ je o totalno nepismenim ljudima kojima je jedini cilj lično bogačenje, na račun obespravljenih građana, koe zaluđuju šupljom pričom o nacionalizmu i ugroženosti! Jedini način da se u ovoj državi nešto promjeni je masovna revolucija i izlazak svih građana na ulice i traženje ostavki od svih naših vlastodržaca i postavljanje visoko obrazovanih, stručnih i sposbnih koji bi radili svoj posao i ovoj zemlji donijeli ekonomski napredak i omogučili da njeni građani žive život dostojan čovjeka, a ne kao sad da ih polupismena mafija iz SDA i drugih stranaka na svakom koraku ponižava i otima im ono što su godinama sticali!
Zato ti djelujes kao jako pismen i inteligentan covjek. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7222 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

antimobbing wrote:Prije rata imao sam jednog profesora koji je svaki dan dolazio i govorio ''Vaši roditelji su polupismeni ljudi i divljaci''. Naravno, svi smo ga mrzili zbog toga, ne pitajući se uopće zašto jedan visoko obrazovan i nadasve kulturan čovjek to stalno govori i ponavlja!? Zamislite samo kakvo je nasilje nad ljudima bilo prije rata kada je sada ovako u vrijeme kada možeš u sekundi preko Interneta razmijeniti milion informacija i u svakoj sekundi kontaktira bilo koga, bilo gdje i na bilo kojem mjestu? Rat koji smo preživjeli nije bio ništa drugo nego kazna za nasilje i ako ovako nastavimo kao narod da se necivilizirano i polu-divlje ponašamo, mislim da nas opet očekuje ista patnja i stradanje.
:thumbup: odavno nisi nešto ovako sažeto i dobro napisao....nažalost :(
VjecitiStudent

#7223 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Katamaran_Sa wrote:
-LIBERO- wrote:

Poznajem Bakira, clan je SDA i na poziciji direktora je postavljam od strane SDA, u to nema sumnje
Slutim da je sve ovo dio dogovora Tihic - Izetbegovic, tj. dio paketa kojeg je Bakir zahtijevao da dobije da pristane na odgodu kongresa.
Banksy

#7224 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

vivaldi wrote:
Banksy wrote: Dr Nakaš nije samo doktor i direktor, on je, uz rahmetli brata, simbol Sarajeva, simbol odbrane BiH, simbol svih nas koji smo ostali ovdje kad je bilo najteže i svojim radom, otporom, borbom, zalaganjem, svojom istrajnošću, hrabrošću, tvrdoglavošću, pa eto i samim pristustvom, izborili jedinstvenu BiH i sačuvali Sarajevo.
Mislim da malo pretjerujes u kvalifikacijama. Bez obzira na ime, zasluge i nakasevu reputaciju covjek je na celu bolnice 21 godinu, a po bratu mu se i zove. Jbg pa da je njegova privatna bolnica nije malo...
To nije obična bolnica i to nije običan doktor. Opća bolnica je vrlo važna Sarajlijama jer predstavlja puno više od golih zidova, gore ti piše šta i zašto. Rahmetli dr Nakaš je nositelj Šestoaprilske nagrade, a istu nagradu kasnije je dobila i bolnica, kao kolektiv, pod vodstvom drugog brata koji je uspio da je sačuva i max unaprijedi, i u profesionalnom i u ljudskom smislu. To je jedna od rijetkih preostalih stvari na koje su Sarajlije istinski ponosne, to je svojevrstan brand, ako je takvo nešto u medicini uopće moguće.

Sasvim je nebitno ko dolazi na njegovo mjesto. Biće konkurs, pa ako dr Izetbegović ispunjava zadate uslove, ako je najbolji kandidat, neka bude direktor, ne vidim u tome problem. Ali čovjek je pred penzijom i moglo se sačekati još godinu-dvije, pa ne kidisati ovako, i izlagati se nepotrebno blamažama i sramotama.

(Ova smjena je tek vrh ledenog brijega, a istinski razlozi za smjenu su oni stari, uobičajeni - novac i samo novac -tumbanja u zdravstvenom sektoru, u vrhovima klinika i kliničkih centara, na čelu Zavoda za zdravstveno osiguranje, pranje para preko Zavoda kroz klinike i bolnice, gdje su u talovima zajedno poznata lica iz SDA i SDP-a ... Kao što su uglavnom uvijek i svuda - desetine porodica uvezanih u permanentnoj, zajedničkoj krađi, i po vertikali i po horizontali, gdje baš nikoga ne zanima ko je u kojoj stranci, niti im pripadnost različitim političkim opcijama predstavlja bilo kakav problem.
Pare ... Uvijek su to samo pare.)
Shahab

#7225 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Balkanski šibicarski mentalitet i naslijeđe komunističkog sistema, rezultirali su društvenim ambijentom u kojem se javni interes zamjenjuje za interese partijskih oligarhija. Menadžerske funkcije u javnom sektoru raspoređuju se prema kriteriju odnosa snaga unutar partijskih frakcija. Sigurno ima boljih, sposobnijih kandidata i od Nakaša i od Izetbegovićke, ali nemaju podršku partijskih koruptokracija, što ih u startu diskvalifikuje i projecira kao autsajdere. Parijske koruptokracije napravile su zatvoreno društvo u kojem je dobro samo za 500-600 pripadnika užeg kruga oko partijskog vrha. Javni sektor, čiji se novčani tokovi pune novcem svih građana, služe isključivo za davanje lukrativnih biznisa i radnih mjesta, pripadnicima partijskih koruptokracija. To je uzrok našeg propadanja.
Post Reply