SDA-All about

Dozer

#67051 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Hajvan wrote: 08/09/2021 20:23
Dozer wrote: 08/09/2021 15:41 Interesantno...niko se ni ne okrenu na zapisnike US Kongresa o tome kako je Alija 1994 i 1995 u 2 navrata odbijao 200M USD u oruzju za ARBIH...
jebo izmetbegovice, al jebo i tu tvoju anti/bosansku propagandu
Ovo nije nikakva antibosanksa propaganda, nego cinjenice koje su dugo bile sakrivane, minimizirane, a koje pokazuju i dokazuju da je SDA s ALijom na celu bila dio velikosrpskog plana.
Nista se nije promijenilo ni nakon rata, za sta postoji bezbroj dokaza - sabotiranje tuzbe, namjerno nepodnosenje revizije tuzbe i javne lazi oko svega toga, guranje HDZ-a i SDS/SNSD-a i rukama i nogama kako bi se odrzavali, neradjenje apsolutno nicega na jacanju drzave, itd.. Povrh svega ide svih 10 strategija manipoulacije masama koje je Chmosky tako lijepo opisao.

Vrhunac licemjerja i lazi je kada Bakir prije neku noc na svom Hayatu kaze: Postoji puno problema koje treba rijesiti da bi se zaustavio odlazak mladih, kao sto su obrazovanje, skolstvo, ekomonija i zaposljavanje, itd..

Pa, klocu, ko je na vlasti vec 30 godina? Marsovci, ili ti i tvoja SDA?
Ko je najodgovorniji za urusavanje svega toga, bar na teritoriji na kojoj ti i tvoja stranka vladate vec 30 godina?
Ko je imao sve moguce poluge da sve navedeno unaprijedi, umjesto unazadi?
Ti, Bakire. I tvoja SDA. Niko drugi.
Ali, umjesto da bilo sta unaprijedite (a svi znamo da vi za to niste sposobni jer nemate mentalnih kapaciteta ni za sta vise od kleptomanije), vi ste ciljano sve unazadili samo kako biste vi dosli u posjed svega i kako biste vi lagoddno zivjeli s grbace naroda.
Last edited by Dozer on 09/09/2021 12:35, edited 2 times in total.
Billy The Pljuc

#67052 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Nemoj tako druže Dozer, udaraš na najsvetije, da nam nije bilo velikog mudraca i vizionara mi bi nestali k'o narod, satrali bi nas...ups...meščini da se isto upravo dešava....sve nas je manje i manje...

Upravo završih razgovor sa članom familije, koji btw živi u malenom bosanskom gradiću gdje su muslimani bili većina i koji nikad nije "padao" u ratu ali jeste nažalost poslije rata. Priča ko priča, znaš ko je sve umro, i onda nabrajanje, pusto sve, ostalo nešto muslimana, za neko vrijeme ni njih neće biti, sve su rastjerali. Svog nakota što su pozapošljavali na budžet i nema mnogo i malo prirodnom selekcijom a više borbom za goli opstanak su sveli nekadašnjih 80% na 10%.

Pa kako ovo da se mudracu i vizionaru desi, i njegovim nasljednicima naravno, koga oni misle predstavljati i naposlijetku vladati istima, da ne bude zabune, tako je i na druge dvije strane.
Dozer

#67053 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ma goni ih vise u 3 picke materine....

Ja samo ne razumijem ovaj super glupi narod... Pa i oni s IQ manjim od 80 bi za ovih 25 godina shvatili sve...
Hajvan

#67054 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

Dozer wrote: 09/09/2021 12:19
Styling wrote: 08/09/2021 16:50

Može li se doći do ovog dokumenta?
https://hamdocamo.wordpress.com/2016/07 ... enaoruzan/

Kongress library:
1994 - https://www.congress.gov/amendment/103r ... 11?s=1&r=1
1995 - https://www.congress.gov/bill/104th-con ... ll/21/text

Ko ima FB, moze i ovako -
:thumbup:
mali_balon

#67055 Re: SDA-All about

Post by mali_balon »

Ocit primjer kako se kaznjavaju zeleni zohari je Vares 80% bosnjaka a nacelnik iz hdz-a......kad ce drugima doc iz guzice u glavu
Styling

#67056 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Dozer wrote: 09/09/2021 12:19
Styling wrote: 08/09/2021 16:50

Može li se doći do ovog dokumenta?
https://hamdocamo.wordpress.com/2016/07 ... enaoruzan/

Kongress library:
1994 - https://www.congress.gov/amendment/103r ... 11?s=1&r=1
1995 - https://www.congress.gov/bill/104th-con ... ll/21/text

Ko ima FB, moze i ovako -
Hvala. :thumbup:
drug_profi

#67057 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Nasekiraće vas to štivo. Samo da znate.
Dozer

#67058 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

To stivo i treba da nasekira svakoga, jer pokazuje i dokazuje zasto je rat trajao koliko je trajao, kao i ulogu "pokretaca i organizatora otpora" u vidu SDA u svemu tome.

To stivo nece nasekirati samo kompletnog idiota.

P.S. Jos prije 15 godina sam govorio dosta od svega ovoga... Nazalost, izgleda da sam bio u pravu za sve.
drug_profi

#67059 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Moj dozeru, ko ima imalo analiticke sposobnosti, trebao je samo gledati sa strane i sabirati 2+2. Previse "slucajnosti".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67060 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
Dozer

#67061 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 09/09/2021 13:34 Moj dozeru, ko ima imalo analiticke sposobnosti, trebao je samo gledati sa strane i sabirati 2+2. Previse "slucajnosti".
I sam znas koliko dugo ja sve ovo pricam, ukazujem, dokazujem... ali ljudi naprosto ne mogu da shvate.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67062 Re: SDA-All about

Post by pici »

Dozer wrote: 09/09/2021 13:54
drug_profi wrote: 09/09/2021 13:34 Moj dozeru, ko ima imalo analiticke sposobnosti, trebao je samo gledati sa strane i sabirati 2+2. Previse "slucajnosti".
I sam znas koliko dugo ja sve ovo pricam, ukazujem, dokazujem... ali ljudi naprosto ne mogu da shvate.
ma sHvataju, neg lakse je u SFRnJemaČku odleprsHat neg se ufaČit govnjive motke...
Emiremir33

#67063 Re: SDA-All about

Post by Emiremir33 »

Dozer wrote: 09/09/2021 13:54
Ljudi psuju ,ogorčeni itd al sve se na to svodi ..Kažem da su odavno shvatili ...Ali....nema te lavine...
made_in_sarajevo

#67064 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Ja maloprije procita ovo za oruzje i amere cetvorici koji su ratovali u arbih i kazu dvojica ma suplja hrvati uzeli sve, nisu pustili da prodje. Nisam znao da je hrvatska tolika sila da amerima uzmu oruzje i kazu hajte sad kuci :lol:
Patton44

#67065 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Dozer wrote: 09/09/2021 12:05
Patton44 wrote: 08/09/2021 20:16
Sto ne ukinuse embargo,pare i oruzje je imao ko dat.

ps
Dase malo zajebavamo NIJE HTIO KRSIT EMBARGO,valjal sta ova.
Pa ukinuli ga Ameri za BH vladu, a Alija rekao, i to u 2 navrata - ne treba nama oruzje, samo vi razoruzajte Srbe. :roll:

Zasto je to uradio?
Jer je znao da ako Ameri donesu oruzje, i ako se ono podijeli Armiji, Srbi gube rat za 2-3 mjeseca. S tim automatski pada u vodu i njegov dogovor s njima o fildzan muslimaniji na dijelu teritorije BiH (sto sada ima SDA), a povrh svega toga pada i kompletna shema klepanja love od arapskih donacija, kojima se finansirao rat kupovinom oruzja i municije upravo od Srba i Hrvata, cime su se punili svi njhovi dzepovi, zajedno.

Da ne pricamo o tome da bi Halida i Sebija bile osujecne u hodanju po svijetu i trazenju donacija za odbranu BH muslimana, a sto je vecinom zavrsavalo po svicarskim bankama i njihovim privatnim racunima, na kojima danas lezi sam bog zna koliko desetina ili stotina miliona.
Pa grob te ....sta je ovo :lol: :lol:

ps.
Kazu ima nakav hodza u Visokom isceruje zlo, a uceruje dobro. Probaj mozda na hajr izadje.
Styling

#67066 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Billy The Pljuc wrote: 09/09/2021 11:35 Joj joj joj, brane Tužilaštvo KS k'o zjenicu oka svoga....

""Skupština Kantona Sarajevo nema ovlasti i ne može naređivati Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH da smjenjuje ili imenuje nosioce pravosudnih funkcija. Zbog te činjenice zastupnici SDA nisu željeli učestvovati u predstavi za javnost u režiji zastupnika NiP-a i podržati inicijativu kojom Skupština Kantona Sarajevo zahtijeva od VSTV-a smjenu glavne kantonalne tužiteljice", ističu iz Kantonalnog odbora SDA.

Nikakve populističke inicijative ne mogu i neće uvjeriti javnost u lažnu želju NiP-a navode iz SDA i ističu da popravljaju stanje u bosanskohercegovačkom pravosuđu, pa tako i Tužilaštvu Kantona Sarajevo."

Daljnji dio teksta je samo proljev koji spominje Tegeltiju (kojeg su oni btw instalirali kao dio deal-a sa Miletom), Tadićku, pečat i slične budalaštine.

Preofirni su mamu im jebem.

Svima je jasno da SKS ne moze smijeniti tuziteljicu, ali obzirom da je SKS institucija kojoj Tuzilastvo podnosi izvjestaj a koji nije usvojen, SKS ima legitimno pravo da od VSTV trazi smjenu Sarajlije. Obzirom da su neki novi ljudi na celu VSTV sada, vrlo je realno da bi moglo doci do smjene.
uglavnomja

#67067 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 09/09/2021 13:08 To stivo i treba da nasekira svakoga, jer pokazuje i dokazuje zasto je rat trajao koliko je trajao, kao i ulogu "pokretaca i organizatora otpora" u vidu SDA u svemu tome.

P.S. Jos prije 15 godina sam govorio dosta od svega ovoga... Nazalost, izgleda da sam bio u pravu za sve.
jos u ratu se vidjelo da matori debil jedva ceka neki masakr da moze kukati svijetu ...
cilj je bio jedan - islamski fildzan sa feudalnim uredjenjem

svaka zrtva je bila dobrodosla, korak prema tom cilju (samo pod uslovom da to nije "nepostojeci" muski potomak tog idiota)
vee-jay

#67068 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Da li je Novalic stvarno izjavio da potrosacka korpa ne postoji u statistici?
costacurta

#67069 Re: SDA-All about

Post by costacurta »

uglavnomja wrote: 09/09/2021 21:05
Dozer wrote: 09/09/2021 13:08 To stivo i treba da nasekira svakoga, jer pokazuje i dokazuje zasto je rat trajao koliko je trajao, kao i ulogu "pokretaca i organizatora otpora" u vidu SDA u svemu tome.

jos u ratu se vidjelo da matori debil jedva ceka neki masakr da moze kukati svijetu ...
cilj je bio jedan - islamski fildzan sa feudalnim uredjenjem

svaka zrtva je bila dobrodosla, korak prema tom cilju (samo pod uslovom da to nije "nepostojeci" muski potomak tog idiota)
:roll:
costacurta

#67070 Re: SDA-All about

Post by costacurta »

Patton44 wrote: 08/09/2021 20:16
Sto ne ukinuse embargo,pare i oruzje je imao ko dat.

ps
Dase malo zajebavamo NIJE HTIO KRSIT EMBARGO,valjal sta ova.
Pa ukinuli ga Ameri za BH vladu, a Alija rekao, i to u 2 navrata - ne treba nama oruzje, samo vi razoruzajte Srbe. :roll:

Zasto je to uradio?
Jer je znao da ako Ameri donesu oruzje, i ako se ono podijeli Armiji, Srbi gube rat za 2-3 mjeseca. S tim automatski pada u vodu i njegov dogovor s njima o fildzan muslimaniji na dijelu teritorije BiH (sto sada ima SDA), a povrh svega toga pada i kompletna shema klepanja love od arapskih donacija, kojima se finansirao rat kupovinom oruzja i municije upravo od Srba i Hrvata, cime su se punili svi njhovi dzepovi, zajedno.

Da ne pricamo o tome da bi Halida i Sebija bile osujecne u hodanju po svijetu i trazenju donacija za odbranu BH muslimana, a sto je vecinom zavrsavalo po svicarskim bankama i njihovim privatnim racunima, na kojima danas lezi sam bog zna koliko desetina ili stotina miliona.
Braćo mila kako vam padaju ovakve ideje na pamet?
Missim ono, mrzim ih i ja al ne treba pregonit.
Na ovome bi i Vulin pozavidio :lol:
Dozer

#67071 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Patton44 wrote: 09/09/2021 19:08

Zasto je to uradio?

Pa grob te ....sta je ovo :lol: :lol:

ps.
Kazu ima nakav hodza u Visokom isceruje zlo, a uceruje dobro. Probaj mozda na hajr izadje.
:lol: :-)
Hajvan

#67072 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

costacurta wrote: 09/09/2021 21:30

Zasto je to uradio?

ja sam uvazenog pisca basni stavio na foe

bilo bi fino da ga ne citirate
Dozer

#67073 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

costacurta wrote: 09/09/2021 21:30

Zasto je to uradio?

Ko ima dovoljno godina da se sjeca svega od 1990. do sad, i zna osnovne matematicke operacije, te ima samo malo mozga da sve to poslozi i analizira, moze doci samo do takvog zakljucka.

A mozete se ponasati i kao doticni forumski kolega adekvatnog nicka, tj. kao hajvani, i ne razumjeti nista. Jednostavnije je u svakom slucaju. Takve ovi i obozavaju i takvi im trebaju.
drug_profi

#67074 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ono kad ljudi ignorisu dokaze i drze se svoje price.....
Bossona

#67075 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Hajvan wrote: 08/09/2021 20:23
Dozer wrote: 08/09/2021 15:41 Interesantno...niko se ni ne okrenu na zapisnike US Kongresa o tome kako je Alija 1994 i 1995 u 2 navrata odbijao 200M USD u oruzju za ARBIH...
jebo izmetbegovice, al jebo i tu tvoju anti/bosansku propagandu
Alija Izetbegović je privatizirao Predsjedništvo, njegove funkcije i nadležnosti i tako uništio suštinu njegovog postojanja. Kako je on shvatao funkciju države najbolje se vidi iz jednog sukoba koji je imao sa Nikolom Koljevićem, srpskim članom Predsjedništva, u prisustvu Adila Zulfikarpašića. Kada je Nikola Koljević, koji je u Predsjedništvu bio zadužen za spoljnopolitičke poslove, prigovorio Izetbegoviću da putuje u Ameriku a da on o tome nema pojma, da u delegaciji vodi svoju kćerku, a da on kao član Predsjedništva nije pozvan, Izetbegović mu je odgovorio: "Znaš, ja sam razumio da je Skupština u vašim rukama, Vlada u rukama Hrvata, a Predsjedništvo u rukama nas Muslimana". Tako je "razumio" i tako djelovao čovjek koji je trebalo da bude predsjednik svih građana Bosne i Hercegovine. Kada predsjednik jedne države, umjesto da štiti ustavni poredak zemlje, neovlašteno započne tajne i javne pregovore o njenoj podjeli i prije izbijanja ratnih sukoba, drugačiji rezultat se ne može ni očekivati.
Mijenjanje karaktera rata i insistiranje na odbrani vjere umjesto na odbrani društvenog poretka i državno-pravnog karaktera Bosne i Hercegovine, uz potpuno nesposobnost i nespremnost da se jasno i bez ostatka na vrijeme formulišu ciljevi odbrane, pristajanje na razgovore o podjeli zemlje i sjedanje za pregovarački sto sa Karadžićem i Bobanom, umanjili su težinu koju je sa sobom nosila prvobitna ocjena Londonske konferencije da se radi o agresiji na međunarodno priznatu državu, članicu Ujedinjenih nacija. Rat je umjesto međunarodne dimenzije sveden na lokalni sukob. Kasnije, agresija na Bosnu i Hercegovinu se definiše sintagmom "sukob zaraćenih strana". Alija Izetbegović nije imao mudrosti, hrabrosti a ni znanja da ovu veliku početnu diplomatsku prednost iskorist. Alija je svo vrijeme agresije imao prijateljske odnose sa agresorima na RBIH, o tome je bio zatečen i Sefer kako se odnosio o Čosiću koji ga je prvo zatvorio a onda peticijama oslobodio i nama prijevremno podvalio pred rat da im ostvari viševjekovni san proširenja zapadno od Drine kršeći članove Ustava RBiH RBIH Član 154.
Neprikosnoveno je i neotuđivo pravo i dužnost građana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike.
Član 155.
Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da spriječi građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo.
Post Reply