SDA-All about

joint union

#64026 Re: SDA-All about

Post by joint union »

foxlife wrote: 08/07/2021 10:39
joint union wrote: 08/07/2021 10:37

Tesko u skorije vrijeme, sa obzirom da te zakone moraju uvesti upravo oni koji bi njime najvise i bili "pogodjeni".
mislim da ej vrlo vjerovatno jer ako stranac kaze uvest ce ga ovi makar u zatvoru zavrsavali

jbg mi smo na zalost ili na radost protektorat nekakav jos uvijek
Mislis da strancima ovo, iz nekog razloga, ne odgovara?
Da je suprotno, uveli bi taj zakon za ovih 25 godina koliko smo protektorat.
foxlife

#64027 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

joint union wrote: 08/07/2021 10:44
foxlife wrote: 08/07/2021 10:39

mislim da ej vrlo vjerovatno jer ako stranac kaze uvest ce ga ovi makar u zatvoru zavrsavali

jbg mi smo na zalost ili na radost protektorat nekakav jos uvijek
pa odgovara pojedinim vjerovatno al kad gledaju siru sliku vjerovatno ce preci preko toga
npr da vide stvarnu prijetnju rusije i sl sutra bi bih ulazila u nato eu i sl kao sto udjose bugari i rumuni zbog izlaska na crno more i sl

e sad kakvo je stanje sta oni sve planiraju rade i sl mozemo samo nagadjati i nadati se da je prijetnja ozbiljna
a da bi usli u sve te organizacije itd mora se bar malo to ispostovati sa zakonima itd

uglavnom daleko odosmo

vidis da u zadnjih mozda 3-4 godine sda pada afere klinci palci sto je bilo nezamislivo prije iako se isto radilo tako da ja jos gajim nadu da se to sve pokrenulo
e sad da li cemo docekati da se to sredi rijesi ovi zatvore itd ko zna
joint union

#64028 Re: SDA-All about

Post by joint union »

foxlife wrote: 08/07/2021 10:49
joint union wrote: 08/07/2021 10:44

pa odgovara pojedinim vjerovatno al kad gledaju siru sliku vjerovatno ce preci preko toga
npr da vide stvarnu prijetnju rusije i sl sutra bi bih ulazila u nato eu i sl kao sto udjose bugari i rumuni zbog izlaska na crno more i sl

e sad kakvo je stanje sta oni sve planiraju rade i sl mozemo samo nagadjati i nadati se da je prijetnja ozbiljna
a da bi usli u sve te organizacije itd mora se bar malo to ispostovati sa zakonima itd

uglavnom daleko odosmo

vidis da u zadnjih mozda 3-4 godine sda pada afere klinci palci sto je bilo nezamislivo prije iako se isto radilo tako da ja jos gajim nadu da se to sve pokrenulo
e sad da li cemo docekati da se to sredi rijesi ovi zatvore itd ko zna
:thumbup:
Samo da dodam da bih neizmjerno volio da ti se nade ispune.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64029 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

dembele wrote: 08/07/2021 09:45
Chmoljo wrote: 08/07/2021 09:23

Eto ti znas pertle zavezati!
Čemu takva reakcija drug administrator?
Sam od sebe pravi cirkusanta, ne samo u vizuelnom nego i u profesionalnom smislu. Pa vidiš da pored svih tih silnih lelemudana u vidu savjetnika nije u stanju izjaviti normalnu, smislenu i artgumentiranu rečenicu već sve nešto u stilu Grunfa iz AF.
Ja sam mislio da je sarkazam toliko vidljiv da ga nije potrebno objasnjavati, jbg :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#64030 Re: SDA-All about

Post by pici »

REAKCIJA NA IZJAVU
Bišćević-Tokić: Konaković izjavom da je BiH "sastavljena" uvrijedio patriote
SKUPŠTINA KS
Dević pozvao Fortu da podnese ostavku: Zarobljeni ste od derivata SDA
PROZVAO FORTU
Dževad Poturak (SBB) donio metle i lopate na sjednicu Skupštine KS
koje debilČine u ovoj patriJotskoj sdO... a tenderi i računi prebukirani...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64031 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Inace, kad se pitate kako se dodje do jeftinijeg stana...

Kad sam kupovo telefon preko telekoma, prijavio i cekam kad ce doci... Cekaj, cekaj, nista mjesec, dva.

Pitam druga koji radi tamo, vgt znas li kad dolaze? Provjerim ti, veli.

Sutradan, kaze ima tu i tu. Pa jel im to dosla posiljka, kae nije.

Odem ja, kazem da ima rezervisan na mene telefon i uzmem.

Tako, zasteka se telefon, ako kome zatreba. Drug, niti je kakva civija niti ista. Preduzece u drzavnom vlasnistvu od tebe krije svoj proizvod koji ces platiti ko i svako drugi, obicni sluzbenici, bez ikakvih sankcija i posljedica.

To je sitnica u kojoj nisam ni ostetio drzavu, ni priskrbio sebi neku finansijsku korist, ali sam morao potegnuti vezu da bih dobio nesto sto je svakako moralo biti dato i bez toga.

Sad zamislite kada su destine hiljada maraka u pitanju, stotine, nekretnine po glavnom gradu, vise rangirani cinovnici i rukovodioci. Sta se sve moze...

Samo je nebo granica.
drug_profi

#64032 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

U suštini, ako imaš devastiran stan on se nije mogao otkupiti. Morao je biti kao obnovljen da se otkupi certifikatima, ili da nije bio registrovan kao devastiran.
A njegova realna vrijednost na trzistu je niska.

Pa ako imas neke poluge vlasti, lako nadjes takve stanove, i njihove vlasnike koji bi se morali iteeeekakooo pomuciti da ostvare povrat, pa nadju sponzora, pa otkupe uz sve peripetije koje bi imali sa pravnim licem vlasnikom stana, pa tek onda da prodaju na trzistu koje je u to doba vjerovatno bilo i nisko.
dembele

#64033 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Chmoljo wrote: 08/07/2021 12:47
dembele wrote: 08/07/2021 09:45

Čemu takva reakcija drug administrator?
Sam od sebe pravi cirkusanta, ne samo u vizuelnom nego i u profesionalnom smislu. Pa vidiš da pored svih tih silnih lelemudana u vidu savjetnika nije u stanju izjaviti normalnu, smislenu i artgumentiranu rečenicu već sve nešto u stilu Grunfa iz AF.
Ja sam mislio da je sarkazam toliko vidljiv da ga nije potrebno objasnjavati, jbg :D
Hajde, hajde, ne vadi se sada, već priznaj forumskom pučanstvu da si potajni fan našeg ekonomskog genija- Dilfaša. :D
drug_profi

#64034 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ja da nosim i imam sakoe, majke mi bih se ovako kopčao ko Fadil.
Dilfaš naš lansira trendove jbt.
Dogodine pola Evrope će ovako da hoda. One tamo i Amerika i Azija, a Hugo Boss i Armani će da kroje posebno odijela sa asinhronim rupama.
foxlife

#64035 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

ja jos uvijek ne vjerujem da je ovo stvarno se desilo i jos uvijek sam uvjeren da je neki fotosop zajebancija ili sl
Novak20

#64036 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

I ovom zafalilo para pa tuži rođenu državu ???

Vodila je država protiv njega masu postupaka koji su bili zicer ali je isplivao iz belaja bez duševne boli. Samo sa blagom paranojom. :lol:

https://www.faktor.ba/vijest/semsudin-m ... age/130995
U postupku po tužbi Šemsudina Mehmedovića protiv Bosne i Hercegovine, svjedoci su govorili o njegovom hapšenju i šestogodišnjoj istrazi te o posljedicama po njegovo duševno zdravlje.

Mehmedović, zastupnik u bh. parlamentu, tužio je Bosnu i Hercegovinu zbog duševne boli izazvane hapšenjem i istragom za ratne zločine u Tešnju, koja je obustavljena 2018. godine.

Svjedočeći u svoju korist, Mehmedović je rekao da je iz medija i od političkih oponenata iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saznao da se protiv njega vodi istraga od 2012. godine, iako neke istrage datiraju još odranije.

- Bio sam izložen javnom linču, s naručenim tekstovima. Nisam vjerovao da neko na pravdi Boga može da bude linčovan. Sticao sam dojam da sam sve slabiji, neugledan, bespomoćan jer nemam pravne zaštite - kazao je Mehmedović.
joint union

#64037 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Chmoljo wrote: 08/07/2021 13:08 Inace, kad se pitate kako se dodje do jeftinijeg stana...

Kad sam kupovo telefon preko telekoma, prijavio i cekam kad ce doci... Cekaj, cekaj, nista mjesec, dva.

Pitam druga koji radi tamo, vgt znas li kad dolaze? Provjerim ti, veli.

Sutradan, kaze ima tu i tu. Pa jel im to dosla posiljka, kae nije.

Odem ja, kazem da ima rezervisan na mene telefon i uzmem.

Tako, zasteka se telefon, ako kome zatreba. Drug, niti je kakva civija niti ista. Preduzece u drzavnom vlasnistvu od tebe krije svoj proizvod koji ces platiti ko i svako drugi, obicni sluzbenici, bez ikakvih sankcija i posljedica.

To je sitnica u kojoj nisam ni ostetio drzavu, ni priskrbio sebi neku finansijsku korist, ali sam morao potegnuti vezu da bih dobio nesto sto je svakako moralo biti dato i bez toga.

Sad zamislite kada su destine hiljada maraka u pitanju, stotine, nekretnine po glavnom gradu, vise rangirani cinovnici i rukovodioci. Sta se sve moze...

Samo je nebo granica.

drug_profi wrote: 08/07/2021 13:25 U suštini, ako imaš devastiran stan on se nije mogao otkupiti. Morao je biti kao obnovljen da se otkupi certifikatima, ili da nije bio registrovan kao devastiran.
A njegova realna vrijednost na trzistu je niska.

Pa ako imas neke poluge vlasti, lako nadjes takve stanove, i njihove vlasnike koji bi se morali iteeeekakooo pomuciti da ostvare povrat, pa nadju sponzora, pa otkupe uz sve peripetije koje bi imali sa pravnim licem vlasnikom stana, pa tek onda da prodaju na trzistu koje je u to doba vjerovatno bilo i nisko.
Jasno je to meni sve od obojice, i sam sam svjestan toga, nista novo kod nas, zanima me zasto tamo,u izvjestaju CIN-a, stoji da su stanovi placeni po 30 000 KM? Mogao je samo navesti trenutnu vrijednost stana i zdravo, zasto pise neka nerealna cijena, zasto ju je uopste stavio i na kraju, zasto to niko nikad nije provjerio? Znam da pitam previse :D
foxlife

#64038 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

pa to je sigurno posebna tema a u ovoj u kojoj su pisali samo naglasili da su kupili stanove po 30000 sto samo poakzuje da su i tu nesto muljali
DonieBrasco

#64039 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Novak20 wrote: 08/07/2021 15:09 I ovom zafalilo para pa tuži rođenu državu ???

Vodila je država protiv njega masu postupaka koji su bili zicer ali je isplivao iz belaja bez duševne boli. Samo sa blagom paranojom. :lol:

https://www.faktor.ba/vijest/semsudin-m ... age/130995
U postupku po tužbi Šemsudina Mehmedovića protiv Bosne i Hercegovine, svjedoci su govorili o njegovom hapšenju i šestogodišnjoj istrazi te o posljedicama po njegovo duševno zdravlje.

Mehmedović, zastupnik u bh. parlamentu, tužio je Bosnu i Hercegovinu zbog duševne boli izazvane hapšenjem i istragom za ratne zločine u Tešnju, koja je obustavljena 2018. godine.

Svjedočeći u svoju korist, Mehmedović je rekao da je iz medija i od političkih oponenata iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saznao da se protiv njega vodi istraga od 2012. godine, iako neke istrage datiraju još odranije.

- Bio sam izložen javnom linču, s naručenim tekstovima. Nisam vjerovao da neko na pravdi Boga može da bude linčovan. Sticao sam dojam da sam sve slabiji, neugledan, bespomoćan jer nemam pravne zaštite - kazao je Mehmedović.
Fadik, Sola, Firket malinar ce isto ovako !
amko761

#64040 Re: SDA-All about

Post by amko761 »

jazzer wrote: 08/07/2021 10:28 Image

jebalo ono pleme svoje futavo, ima dva dugmeta na sakou i ono ih uspije pogresno zakopcati.
:lol: :lol: :lol:

Ništa, sako sa samo jednim dugmetom je rješenje. Jbg tako je kako je.
DonieBrasco

#64041 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

https://pressmedia.ba/vijesti/2021/07/0 ... alizaciju/

Nakon zastupničke borbe Danijele Kristić pokrenuto rješavanje nelegalno sagrađenog restorana Alije Budnje na Vrelu Bosne: Odbijeno rješenje za legalizaciju
:thumbup:
DonieBrasco

#64042 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

dupli
Last edited by DonieBrasco on 08/07/2021 21:02, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#64043 Re: SDA-All about

Post by pici »

SNAŽAN POTRES U SDA ZBOG ZVIZDIĆEVE OSTAVKE: 150 članova danas zvanično zatražilo ispisnicu i isključenje iz SDA Centar

Image
SDA prijeti strahovit kadrovski udar, sve više članova okuplja se oko Zvizdića. Terović za Raport: Zajedno ćemo donijeti odluku
sHa kaje bOkir, prezivjeli smo odlazak lepog pa more sve... okupili zohare oko sebe s kujom na celu i hoste vlast... more al u burundiju... fatajte pemzionere pred zetrom da ih upisujete za clanove i glOsace...
Hakiz

#64044 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

1.500 KM x 12 (mjeseci) x 4 (godine), dakle mandat i moj glas je njihov. Ne trebaju sendviči, botovanje gratis.
dembele

#64045 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Izgleda da će dvije najvažnije statistike na dnevnoj bazi biti broj covid zaraženih i broj SDA kadrova koji napuštaju stranku.
noviclan

#64046 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

pici wrote: 08/07/2021 21:06
SNAŽAN POTRES U SDA ZBOG ZVIZDIĆEVE OSTAVKE: 150 članova danas zvanično zatražilo ispisnicu i isključenje iz SDA Centar

Image
SDA prijeti strahovit kadrovski udar, sve više članova okuplja se oko Zvizdića. Terović za Raport: Zajedno ćemo donijeti odluku
sHa kaje bOkir, prezivjeli smo odlazak lepog pa more sve... okupili zohare oko sebe s kujom na celu i hoste vlast... more al u burundiju... fatajte pemzionere pred zetrom da ih upisujete za clanove i glOsace...
Ako je zurio ok, ali ako nije mnogo nepismen ex sda kadar rasturivac brakova
vee-jay

#64047 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

pici wrote: 08/07/2021 21:06

Image
Image
Hakiz

#64048 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

SDA u problemima, zato je napuštaju. Primi ih moja stranka. Šta će uraditi ako i ona dođe u probleme? Šta će mi ljudi koji će pobjeći kada se pojavi problem umjesto da ga rješavaju?
escobar__

#64049 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

To ovdje i jest jedan od većih problema - kakva nova stranka i nova lica kad imaš komplet stari kadar koji samo promijeni dres. Nije to slučaj samo sa SDA, i "ljevica" funkcioniše po istom principu - danas SDP, sutra DF, NS, GS, pa onda opet malo SDP (ili situacije gdje iz SDP pređu u SDA - slučaj načelnika Općine Živinice). :D Jedan opći kurvaluk kojem nema kraja.
sumirprimus

#64050 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

sda je utemeljitelj, lazi prevara i kriminala u nasem drustvu i zato je neprikosnovena, i kao takva mora da ide sa scene.
nema ali, sto bi rekao žorž dabLju, sa ili protiv, neutralan i ALI... je sa njima. sustinski jer se onda nista ne mijenja.
a inace slazem se, metuzaleme i visedecenijske clanove svih stranaka treba gurnut u stranu i krenut sa mladjim licima, kojih istini za volju i nemamo napretek, no sta je tu je. mladje ludje, ima garant vise energije od jednog genjca, ili becirovica.
Post Reply