SDA-All about

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#6151 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

antimobbing wrote:
OmerD wrote:

Svi ovi ljudi sa video klipova su identični od VRHA do DNA.
Duševno zamrli, bezosjećajni, surovi bez suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu.
:thumbup:

Joj, sto ih poreda, a svi isti k'o od sveske listovi-i to prazni.
T-Rexx

#6152 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

FOČANSKI PROPISI wrote:
T-Rexx wrote: Ako nestane SDA, hocemo li to biti u milosti i nemilisti SDP i SBB??
Kad nestane SDA ?
To je prvi korak ka budućnosti.
Ja mislim da nestanaK SDP i SBB je korak naprijed. Ovih dana i mjeseci SDP i SBB najbolje pokazuju sta znaju i kako se u paksu uvlace.

Radije bih da mi vladaju zeleni nego crvena komunisticka marva koja bi sutra da smije svima zasila usta da se samo veliki vodja cuje.
OmerD

#6153 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

T-Rexx wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
T-Rexx wrote: Ako nestane SDA, hocemo li to biti u milosti i nemilisti SDP i SBB??
Kad nestane SDA ?
To je prvi korak ka budućnosti.
Ja mislim da nestanaK SDP i SBB je korak naprijed. Ovih dana i mjeseci SDP i SBB najbolje pokazuju sta znaju i kako se u paksu uvlace.

Radije bih da mi vladaju zeleni nego crvena komunisticka marva koja bi sutra da smije svima zasila usta da se samo veliki vodja cuje.
nekad stvarno neke izjave ne kontam, odnosno kod nekih izjava se stvarno zapitam koliko ti sda placa za takve komentare. cuj nestanak sdp i sbb je korak naprijed. pa u ovih 20 najgorih godina sdp je vladao citave 4 godine od kojih je zapravo prosle dvije zajedno vladao sa tim zelenim sdaovcima. a sbb nije evo jos ni sjeo na stolice ali eto ti znas da je korak naprijed ako oni nestanu. pa po tebi mi smo u zadnjih 20 ili 17 godina koracili naprijed s koracima od sedam milja i tek sada dolaskom sdpom i sbbom pocela je kriza i lose stanje. pa gdje ti covjece zivis, pa imas li usi i oci, vidis li ti ove video klipove sa prosle stranice? sjecas li se ti donacija, pogotovo u ruralnim sredinama gdje ni 10% donacija nisu stigle tamo gdje treba? sjecas li se prodaje oruzja? sjecas li se prudskih paketa? to covjece nema veze ni sa nacionalizmom ni sa komunizmom, nema tu nikakve ideologije osim bahate krimogene hobotnicke ideologije u reziji zelenih sdaovaca i to kroz zadnje dvije decenije. nemaju nasi dovoljno pameti u glavi da uopste skontaju sta znaci ideologija, sta znaci socijaldemokratija, sta znaci biti narodna stranka, to je samo glupa prica, oni ni definicije toga ne znaju. oni znaju samo kako ce ukrasti od naroda i kako ce mu lagati, a zapravo samo nas prave budalama. a ti nas pravis budalama sa takvim izjavama. pa u svakom demokratskom drustvu odgovornost za stanje u drzavi snosi vladajuca koalicija ili stranka. sda je kroz 20 godina uvijek bila u vlasti ispred najmnogobrojnijeg naroda (sa pauzom od nepune dvije godine) i ti se sad pravis kao da oni nisu krivi ni za sta, pa Boze sacuvaj. i stvarno, isti si tipican sdaovac koji kad mu nesto prilozis samo mjenja tema u sluzi se zamjenom teza i identiteta. ti mene pitas za dokaze o sda i kriminalu, ja ti navedem par video klipova, par osudjenih nacelnika i kandidata sda, i sve sto imas reci na to je onda "radije bih da mi vladaju zeleni nego komunisti"... covjece nigdje veze, je li vas to ta vasa famozna politicka akademija sda naucila? smijesno!
T-Rexx

#6154 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Omere, ovo sto ovih dana rade SDP i SBB je dovoljno da povratim i popisam se na crveno-crnu koaliciju. Zamisli ovima ovakvima dati da vladaju 10 godina. :shock: I zato kazem, radije bih da mi vladaju zelene demokrate nego crveni jednoumljasi sa svojim saumadijskim jaranima.
Granichar

#6155 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Granichar wrote:
JoseMujica wrote:najdraži su mi ovi što nalaze razlike između Fahra i SDA :lol: :lol: :lol:
SDA je bolja jer nije takva mahalaska stranka ko SBB
Kadrovski SBB je, bar dva koplja, ispred onemoćale i nadam se, uskoro, RAHMETLI SDA.
SBB su lopovi, SDA je kicma BiH drzave.Ako je to tebi isto neznam...
Granichar

#6156 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

znase ko nestaje :thumbup: ;)
OmerD

#6157 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

T-Rexx wrote:Omere, ovo sto ovih dana rade SDP i SBB je dovoljno da povratim i popisam se na crveno-crnu koaliciju. Zamisli ovima ovakvima dati da vladaju 10 godina. :shock: I zato kazem, radije bih da mi vladaju zelene demokrate nego crveni jednoumljasi sa svojim saumadijskim jaranima.
haha, vidi se iz aviona da si neki zeleni funkcionercic na nekom lokalnom nivou, oni sto vuku starce na dan izbora u kabine da im pokazu kako da glasaju, ali eto hajdi, nisi ti kriv. de mi objasni, sta to sdp i sbb ovih dana rade od cega ti se toliko povraca? i onda me zanima kako ti se ne povraca od zelenih u zadnje dvije decenije. i najjace ti je ovo "zelene demokrate" hahaha, covjece jakih ti demokrata koji negiraju volju parlamentarne vecine. daj nemoj biti smijesan, kao da si jedan od ovih iz klipova sa prosle stranice. cuj zelene demokrate.. ja demokrata i *ovana

da mi je samo vidjeti da ovi novi ili neki drugi bar nesto od svojih obecanja ispune, pogotovo sto se tice obracuna s kriminalom, pa da vidimo kako ce zeleni misevi letiti a i njihovi poltroni s njima.

jasno je meni da smo nisko pali ako imamo na raspolaganju samo svu ovu trenutnu politicku garnituru, ali covjece od svih njih sda je dno dna, ma i ispod dna, van svake konkurencije. eto procitaj jos jednom moja zadnja tri posta, imas sve u njima obrazlozeno a ni na jednu stvar nisi odgovorio. sve sto znas napisati je pausalno "eto ovo sto ovi rade je katastrofa, bolji su zeleni od komunista". nemas odgovora na video klipove, nemas odgovora na argumente o osudjenim stranackim funkcionerima, nemas odgovora na argument o dvodecenijskoj vladavini, nemas odgovora ni na sta, bas kao i tvoja ti stranka zelena, bez vizije, bez odgovora na bilo sta, bez rjesenja, bez icega. i najveca zalost je sto to ipak jos prolazi pogotovo kod starijih generacija. ali i tome ce doci kraj.
OmerD

#6158 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Granichar wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Granichar wrote: SDA je bolja jer nije takva mahalaska stranka ko SBB
Kadrovski SBB je, bar dva koplja, ispred onemoćale i nadam se, uskoro, RAHMETLI SDA.
SBB su lopovi, SDA je kicma BiH drzave.Ako je to tebi isto neznam...
jeste, sda je najpostenija,toliko nam je dobrog donijela, dok je kriza pocela tek sa dolaskom sbba na vlast prije par dana, od tada bih ide nizbrdo.

probudite se placenici. ne znam sta je gore, biti placen za tako nesto sto pisete ili stvarno vjerovati u to. cuj izraza "kicma BiH drzave" - pa eto s time izjavljujes da je za sve dobro i lose u drzavi odgovorna sda, pa eto onda sebi napisi na par metara papira lose stvari u BiH, a ove dobre mozes na papiric od zvakace gume ispisati. ili je po vasoj logici za sve dobro odgovorna sda, a za sve lose je uvijek neko drugi. kada sunce izadje, sda je zasluzna za to, a kada snijeg zakrci puteve, krivi su drugi.

hebo te, kad se uhvatis da branis fahru... ali kad je tako, sta ces.
Granichar

#6159 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

jok eto ti imas odgovore. sad je SDA jedina snaga koja brani drzavu. ostali s tvojim SBB otvoreno radi za PRODAJU drzave
OmerD

#6160 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Granichar wrote:jok eto ti imas odgovore. sad je SDA jedina snaga koja brani drzavu. ostali s tvojim SBB otvoreno radi za PRODAJU drzave
daleko bilo da je sbb moj, ali braniti sda i govoriti kako oni brane drzavu, kako su snaga, kako su posteni i demokrati to je van svake pameti... ljudi to mozete prosipati starijim generacijama koji zive u brdima a ni oni vam vise nece vjerovati vase nebuloze. od cega da nas branite? od evrope i zaposljavanja? od hljeba i boljeg stanja? od mogucnosti da se slobodno krecemo po svijetu? od obrazovanja? u nekim gradovima cak ni rasvjete nema, je li nas i od nje branite? i je li nas branite od vode u ruralnim mjestima kojih je takvih na desetina u citavoj drzavi bez vode? ne branite vi nista osim svoje dzepove i fotelje a vama poltroncicima se mogu samo smijati. ne znate vi svoj narod ni od obicnog snijega odbraniti a kamoli od necega drugoga. hvala Bogu pa ne ovisim tako o nekome kao sto vi ovisite od svojih "nadredjenih". hvala vam sto ste me prije spavanja malo nasmijali, mada bih isto tako mogao i plakati kada citam vase komentare.
Granichar

#6161 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

OmerD wrote:
Granichar wrote:jok eto ti imas odgovore. sad je SDA jedina snaga koja brani drzavu. ostali s tvojim SBB otvoreno radi za PRODAJU drzave
daleko bilo da je sbb moj, ali braniti sda i govoriti kako oni brane drzavu, kako su snaga, kako su posteni i demokrati to je van svake pameti... ljudi to mozete prosipati starijim generacijama koji zive u brdima a ni oni vam vise nece vjerovati vase nebuloze. od cega da nas branite? od evrope i zaposljavanja? od hljeba i boljeg stanja? od mogucnosti da se slobodno krecemo po svijetu? od obrazovanja? u nekim gradovima cak ni rasvjete nema, je li nas i od nje branite? i je li nas branite od vode u ruralnim mjestima kojih je takvih na desetina u citavoj drzavi bez vode? ne branite vi nista osim svoje dzepove i fotelje a vama poltroncicima se mogu samo smijati. ne znate vi svoj narod ni od obicnog snijega odbraniti a kamoli od necega drugoga. hvala Bogu pa ne ovisim tako o nekome kao sto vi ovisite od svojih "nadredjenih". hvala vam sto ste me prije spavanja malo nasmijali, mada bih isto tako mogao i plakati kada citam vase komentare.
;
sta ste to napravili vi? Fahrin toranj? :lol: Autoputeve cete gradit a neznate odakle ste suplji? :lol:
MOSALJOZE

#6162 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Ma dzabe vama govoriti niste ni svjesni koliko će SDA dobiti na sljedecim izborima.Ljudi nisu prstom pomakli.SDP I SBB im je omogućio tu pobjedu.Koliko god vi govorili da je lopovska i bla bla bla oni će ponovno na vlast
rajvosa1

#6163 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

MOSALJOZE wrote:Ma dzabe vama govoriti niste ni svjesni koliko će SDA dobiti na sljedecim izborima.Ljudi nisu prstom pomakli.SDP I SBB im je omogućio tu pobjedu.Koliko god vi govorili da je lopovska i bla bla bla oni će ponovno na vlast
Tačno: bez gluposti SDP-a to ne bi bilo moguće. Ovako će stranka koja je iznjedrila Nedžada Brankovića i sične uvjerljivo pobijediti. Jedino ako SDA nastavi kako je krenula u Kantonu Sarajevo sa pljačkanjem preko dizanjem cijena komunalija, može da se spusti taj broj.
MOSALJOZE

#6164 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

rajvosa1 wrote:
MOSALJOZE wrote:Ma dzabe vama govoriti niste ni svjesni koliko će SDA dobiti na sljedecim izborima.Ljudi nisu prstom pomakli.SDP I SBB im je omogućio tu pobjedu.Koliko god vi govorili da je lopovska i bla bla bla oni će ponovno na vlast
Tačno: bez gluposti SDP-a to ne bi bilo moguće. Ovako će stranka koja je iznjedrila Nedžada Brankovića i sične uvjerljivo pobijediti. Jedino ako SDA nastavi kako je krenula u Kantonu Sarajevo sa pljačkanjem preko dizanjem cijena komunalija, može da se spusti taj broj.
Ja najviše simpatišem SDA zbog njenog lidera nema ni jedan čovjek unutar te stranke da kazem eto zbog njega(kad kazem lidera mislim na Aliju Izetbegovića)Sdp je dirnuo u največu ranu bošnjaka a to je srebrenica(zajedno sa SBB-om)Pa dobro stvarno se čovjek upita jesu li oni normalni stvarati večinu sa ljudima koji otvoreno govore da nije bilo genocida.To im je jedna od največih greški,imaju ih još puno......
rajvosa1

#6165 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

MOSALJOZE wrote:
rajvosa1 wrote:
Ja najviše simpatišem SDA zbog njenog lidera nema ni jedan čovjek unutar te stranke da kazem eto zbog njega(kad kazem lidera mislim na Aliju Izetbegovića)Sdp je dirnuo u največu ranu bošnjaka a to je srebrenica(zajedno sa SBB-om)Pa dobro stvarno se čovjek upita jesu li oni normalni stvarati večinu sa ljudima koji otvoreno govore da nije bilo genocida.To im je jedna od največih greški,imaju ih još puno......
Ruku na srce u proteklom periodu je SDA, posebno Tihi, šurovala sa negatorima genocida (Prud, Banja Luka) samo da bi napakostila Harisu, kome Tihić nikad nije oprostio što ga je demolirao na izborima.
MOSALJOZE

#6166 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Tačno: bez gluposti SDP-a to ne bi bilo moguće. Ovako će stranka koja je iznjedrila Nedžada Brankovića i sične uvjerljivo pobijediti. Jedino ako SDA nastavi kako je krenula u Kantonu Sarajevo sa pljačkanjem preko dizanjem cijena komunalija, može da se spusti taj broj.[/quote]
Ja najviše simpatišem SDA zbog njenog lidera nema ni jedan čovjek unutar te stranke da kazem eto zbog njega(kad kazem lidera mislim na Aliju Izetbegovića)Sdp je dirnuo u največu ranu bošnjaka a to je srebrenica(zajedno sa SBB-om)Pa dobro stvarno se čovjek upita jesu li oni normalni stvarati večinu sa ljudima koji otvoreno govore da nije bilo genocida.To im je jedna od največih greški,imaju ih još puno......[/quote]
Ruku na srce u proteklom periodu je SDA, posebno Tihi, šurovala sa negatorima genocida (Prud, Banja Luka) samo da bi napakostila Harisu, kome Tihić nikad nije oprostio što ga je demolirao na izborima.[/quote]
U pravu si nema šta,a vidi sad sbih i ako nije imao puno glasača eto nek ih je imao cc 50 000 na izborima (a nije)sada gasi stranku i šta misliš gdje ide tih 50 000 glasača u SDA
OmerD

#6167 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

MOSALJOZE wrote:
rajvosa1 wrote:
daj covjece,citas li ti vijesti?
Naslov od 25.12.: "U Srebrenici su danas Platformu za skupštinsku većinu potpisali predstavnici sedam političkih partija (SDA, SNSD, SDS, SDP, SBB, DNS i SNS) te predstavnik nacionalne manjine, a Platformu je podržao novoizabrani načelnik Općine Srebrenice Ćamil Duraković"

i sta sad kazes? ili je sad ok koalirati sa snsdom i sdsom jer je tu i sda? tipicno, kada sda koalira sa srpskim i hrvatskim strankama onda je to u interesu drzave, a kada to drugi rade onda je to izdaja, kako je sulejman tihic prije par dana rekao.
I cuj imaju jos puno gresaka, pa covjece u federaciji nisu ni sjeli kako treba u fotelje, u drzavi tek prije mjesec dana napravili zajednicku vlast, i eto u par kantona par mjeseci, a ti si vec sada nasao analizirati njihov rad. naravno kao i svaki sdaovac nemas nijedan argument osim pausalnih izjava.

a i s kim je to sda bila u koaliciji u zadnjih 20 godina, svi redom su negirali genocid a tebi to tek sada na um palo?

simpatisati i preferirati neku stranku zbog jednog njenog rahmetli lidera je zatvaranje ociju od bolne stvarnosti. ljudi nemaju sta jesti, a ti se sjetio Alije.

da, istina, mogla bi sda opet dobro proci na izborima, u vezi toga nisam nista ni rekao, no to ne mjenja njihovu historiju. moze biti da ce dobro proci, naravno zahvaljujuci kupljenim medijima i javnim servisima, kao sto je sdp 2010 dobio zahvaljujuci ftvu i nekoliko drugih medija, izmedju ostalog i sax-a, takvu priliku sada ima i sda. gadi mi se ba, nek pisu u svojim privatnim novinama sta hoce,ali nek puste javni servis da radi svoj posao profesionalno.
OmerD

#6168 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Granichar wrote:
OmerD wrote:
;
sta ste to napravili vi? Fahrin toranj? :lol: Autoputeve cete gradit a neznate odakle ste suplji? :lol:
ko su "vi"? nisam ja kao vi da sam neciji, nego pisem svoje misljenje i jednostavno mi se gade neke stvari. svi imaju svoje mane, ali ovo vase poltronstvo je nevidjeno i to mi je zapelo za oko. mislim da jedino i crveni imaju jos takve vojnike, ali koje barem nisu na tako niskom nivou u diskutovanju. niti jedan jedini odgovor nemate, samo prebacujete loptice i mjenjate teme.
eto, nek ste VI sdaovci u 20 godina napravili toliko toga u BiH da se ne vidi nebo od izgradnje.
rajvosa1

#6169 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

MOSALJOZE wrote:Tačno: bez gluposti SDP-a to ne bi bilo moguće. Ovako će stranka koja je iznjedrila Nedžada Brankovića i sične uvjerljivo pobijediti. Jedino ako SDA nastavi kako je krenula u Kantonu Sarajevo sa pljačkanjem preko dizanjem cijena komunalija, može da se spusti taj broj.
Ja najviše simpatišem SDA zbog njenog lidera nema ni jedan čovjek unutar te stranke da kazem eto zbog njega(kad kazem lidera mislim na Aliju Izetbegovića)Sdp je dirnuo u največu ranu bošnjaka a to je srebrenica(zajedno sa SBB-om)Pa dobro stvarno se čovjek upita jesu li oni normalni stvarati večinu sa ljudima koji otvoreno govore da nije bilo genocida.To im je jedna od največih greški,imaju ih još puno......[/quote]
Ruku na srce u proteklom periodu je SDA, posebno Tihi, šurovala sa negatorima genocida (Prud, Banja Luka) samo da bi napakostila Harisu, kome Tihić nikad nije oprostio što ga je demolirao na izborima.[/quote]
U pravu si nema šta,a vidi sad sbih i ako nije imao puno glasača eto nek ih je imao cc 50 000 na izborima (a nije)sada gasi stranku i šta misliš gdje ide tih 50 000 glasača u SDA[/quote]

Slažem se, većinom će ići SDA. Ali SBiH je sad imala priliku da ponudi neki treći put i uspjela je propustiti i tu zadnju šansu, isto kao Naša stranka i SDU.
novi.dan.nova.nafaka

#6170 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

OmerD wrote:haha, vidi se iz aviona da si neki zeleni funkcionercic na nekom lokalnom nivou, oni sto vuku starce na dan izbora u kabine da im pokazu kako da glasaju, ali eto hajdi, nisi ti kriv....
:lol: :lol: :lol:
Rugala se sova sjenici.
Dovoljno je pregledat' tvoj profil i vidjet kako si ti SDP agigator. Danima trolaš o svom Neki (kako mu samo tepa, majko mila :lol: ) inače poznatom i kao Zlatna trenerka aka (also known as) Dobro ga je imati za brata, Damketu (g-din Reket) i dragom Velikom vođi... :oops:
OmerD wrote:
Granichar wrote:sta ste to napravili vi? Fahrin toranj? :lol: Autoputeve cete gradit a neznate odakle ste suplji? :lol:
ko su "vi"? nisam ja kao vi da sam neciji, nego pisem svoje misljenje i jednostavno mi se gade neke stvari...
:lol: :-D
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 28/12/2012 10:30, edited 2 times in total.
Pertini

#6171 Re: SDA-All about

Post by Pertini »

Zašto se SDA uprkos svim svojim manama i pogrešnim ljudima ipak održala toliko godina na političkoj sceni BiH?
Odgovor je vrlo jednostavan: Zato što je SDP BiH, kad god je dobio priliku za to, pokazao da je gori od njih!
Izjave Damira Hadžića, da mu je Partija ispred države i "... neka SDA nije u vlasti pa nek' nema ni države..", zatim Selimovićeva izjava da im se žuri i da nemaju vremena poštivati zakonsku proceduru, imenovanje direktora na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo, i sl. samo su dokaz da će uz takva kadrovska rješenja SDP-a BiH, SDA još dugo godina biti značajan faktor političkih zbivanja na prostoru Bosne i Hercegovine.
Ne radi se ovdje o tome ko je bilji, već ko je manje zlo. A u ovom slučaju to je SDA.
MuaDib

#6172 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Kratko i jasno SDA nije alterativa.
palermo

#6173 Re: SDA-All about

Post by palermo »

MuaDib wrote:Kratko i jasno SDA nije alterativa.
Ma sve je ok, dvadeset godina pljačke, promašene gopdine, nisu alternativa itd..........al ostaje uvijek jedno pitanje koje visi u zraku, kako to da je HDZ odjednom postao alternativa, nosilac progresa i bla,bla, bla.........

Koliko god se netko trudio, teško može da odgovori na ovo, posebno na način da mu netko povjeruje......

Džaba
dustaban

#6174 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Greska.
Jedina alternativa nekoj balkanskoj stranci je ta ista stranka sa drugim likom na celu.
Ko je dohako Sanaderovom HDZ-u? Da nije mozda Milanovicev SDP?
Ne, nego Jadrankin HDZ? Kojoj je takodje dohakao Karamarkov HDZ!

Lagumdzijinom SDP-u dohakava Komsicev SDP. Tihicevoj SDA ce dohakat...

Sto bi rekao dr. Arslanagic (Arsla, je bog):
Hakeru haknut dohaka!
novi.dan.nova.nafaka

#6175 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

palermo wrote:
Ma sve je ok, dvadeset godina pljačke, promašene gopdine, nisu alternativa itd..........al ostaje uvijek jedno pitanje koje visi u zraku, kako to da je HDZ odjednom postao alternativa, nosilac progresa i bla,bla, bla.........
Koliko god se netko trudio, teško može da odgovori na ovo, posebno na način da mu netko povjeruje......
Ili da mu koalicioni partner bude prema njegovim riječima KRIMINALAC (Fahro)... :oops:
Post Reply