SDA-All about

foxlife

#60576 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Chmoljo wrote: 21/04/2021 20:41 Dočekali smo da SDS, dakle SDS grupa zadriglih četničina koji u svojoj tradiciji ima organizovanje i poprilično uspješno izvršavanje genocida, dakle takva skupina danas čuva Bosnu i Hercegovinu od Alijinog sina.

:lol:

Sastaše se ljudi, izađoše na presicu i rekoše sve ono što je gospodin Trezorski Sandučić trebao reći.

Stvarno, nekad mi je žao SDA glasača i simpatizera koliku količinu govana moraju pojesti zbog ovog debila i njegove vještice.
ima par godina kad sam pisao da sds vise radi za drzavu bih nego sda i da mi je to neko rekao 90ih da cu reci rekao bih mu ti si budala bez obzira sto sam i 90ih prezirao sda
drug_profi

#60577 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

SDS je i uradio vise za drzavu BiH unazad 10 godina, nego SDA.
foxlife

#60578 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

sam sarovic je uradio vise za bih nego sva sda unazad 10 godina
jbt koja ironija
drug_profi

#60579 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Svaka srpska stranka koja samo prestane blokirati drzavu je uradila vise za BiH nego SDA.
Sta je SDa uradila, zna li iko? Jel se iko moze icega sjetiti?
Znam samo da su pristali da nema NATO-a, a nisu morali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60580 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 21/04/2021 21:21 Svaka srpska stranka koja samo prestane blokirati drzavu je uradila vise za BiH nego SDA.
Al da ima NATOa od koga bi nas Bakir branio?
sandzokan

#60581 Re: SDA-All about

Post by sandzokan »

Dobra je bila pressica od ovih iz RS. Dobre i umirujuće su poruke poslali narodu u oba entiteta, jako politički zrelo. Onaj Vuksanović začepi gubicu novinaru sa, valjda, RTRS za 10.

Nekako mi ova koalicija iz RS djeluje sposobnija za neki podvig na izborima od trojke Konaković-Nikšić-Kojović.
Piaty

#60582 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

DrugProfi i Chmoljo, ne mogu obojicu citirati ali pogodak u centar.
:thumbup:
detroit-mercy

#60583 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Hank Paldum wrote: 21/04/2021 20:29
detroit-mercy wrote: 21/04/2021 20:21
Hank Paldum wrote: 21/04/2021 18:16

I jesmo prepoznali, zato su završili 1% na Popisu 2013.
Zadnja 3 komentara na ovoj temi iznad mog koje podsjećaju na Poskok je dokaz da narod nije pogriješio.
Hoces reci da narod ne grijesi kada non stop daje vlast ljudima koji nisu sposobni ni za sta i zbog kojih si ti morao svoju osebujnu karijeru nastaviti u Njemackoj :mrgreen:
Narod je na našim prostorima išao i vraćao se i prije Tita a kamoli prije SDA.
Ovdje gdje sam trenutno ima preko 100 nacija, to je danas normalna pojava. Od siromašnog Afganistana pa do Talijana
Jesi ti to otisao radi karijere ili je normalna pojava ici iz siromasne zemlje u bogatije.
Btw, u Tition vrijeme su odlazili uglavnom niskokvalifikovani radnici cije su porodice mahom ostajale kuci. U SDA vrijeme je egzodus gdje svi Kupe prnje, tako da ta dva vremena i migracije ne mozes porediti.
Hank Paldum

#60584 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

drug_profi wrote: 21/04/2021 21:21 Svaka srpska stranka koja samo prestane blokirati drzavu je uradila vise za BiH nego SDA.
Ma ja, prešli smo sa "Sve su nacionalističke stranke iste" na "SDS je bolja od SDA jer ne blokiraju državu" a ignorisat ćemo činjenicu da je cilj svake srpske stranke da blokira državu, samo nema logike ako si opozicija a i ima ko će za njih to raditi a oni se mogu skoncentrisati na unutrašnje probleme u večnoj prelepoj državi republici srpskoj.
Ignoriši slobodno mene i moj komentar ali ne možeš ignorisati da je radi takvih stvari Trojka izgubila u Travniku gdje je izlaznost bila katastrofalna i SDA odnijela skromnu pobjedu i još nije bilo HDZa da ih plaše jer čak i oni koji nisu simpatizeri SDA radije neće dati glas Trojci jer ih smatraju većim zlom, baš radi takvog razmišljanja glasačkog tijela i tako će biti u više od 2/3 mjesta sa bošnjačkom većinom iduće izbore.
Hank Paldum

#60585 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

detroit-mercy wrote: 21/04/2021 22:01
detroit-mercy wrote: 21/04/2021 20:21
Hoces reci da narod ne grijesi kada non stop daje vlast ljudima koji nisu sposobni ni za sta i zbog kojih si ti morao svoju osebujnu karijeru nastaviti u Njemackoj :mrgreen:
Ovdje gdje sam trenutno ima preko 100 nacija, to je danas normalna pojava. Od siromašnog Afganistana pa do Talijana
Jesi ti to otisao radi karijere ili je normalna pojava ici iz siromasne zemlje u bogatije.
Btw, u Tition vrijeme su odlazili uglavnom niskokvalifikovani radnici cije su porodice mahom ostajale kuci. U SDA vrijeme je egzodus gdje svi Kupe prnje, tako da ta dva vremena i migracije ne mozes porediti.
Misliš li da su članovi predsjedništva bili 2014. ili 2018. Damir Nikšić-Kojović-Falatar da se to ne bi desilo?
Evo Hrvati iz BiH masovno odlaze. Je li istina da odlaze kako ponavljaju pojedini portali jer ih Bošnjaci majoriziraju ili je ustvari što sa hrvatskim pasošom mogu raditi gdje god žele?
Isto kao i ovdje, je li narod odlazi zbog SDA ili možda zbog balkanskog zakona gdje Njemačkoj treba radne snage?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#60586 Re: SDA-All about

Post by pici »

S EU AMBASADORIMA
Gudeljević: BiH od Hrvatske, Kine, Srbije i Slovenije očekuje još 94.800 doniranih doza vakcina
Image

ev vam jarana po tariguzu. minderaskosadaklijska bando...

Image
Hakiz

#60587 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Hank Paldum wrote: 21/04/2021 22:35
detroit-mercy wrote: 21/04/2021 22:01
Misliš li da su članovi predsjedništva bili 2014. ili 2018. Damir Nikšić-Kojović-Falatar da se to ne bi desilo?
Evo Hrvati iz BiH masovno odlaze. Je li istina da odlaze kako ponavljaju pojedini portali jer ih Bošnjaci majoriziraju ili je ustvari što sa hrvatskim pasošom mogu raditi gdje god žele?
Isto kao i ovdje, je li narod odlazi zbog SDA ili možda zbog balkanskog zakona gdje Njemačkoj treba radne snage?
Zbog SDA.

Naime, moj daidža je otišao u prvom valu gastarbajterstva, tamo negdje početkom 1960-ih, da nije završio ni srednju školu.

Ali mama i drugi daidža su završili škole, postali mama nastavnik u školi i daidža profesor na univerzitetu u Sarajevu i nije im padalo na pamet da odu. Jer su od svog rada mogli živjeti, nisu morali brinuti hoće li imati novca da svojoj djeci plate školovanje i zdravstvanu zaštitu, to je bilo osigurano, čak daidža odbio posao u Švajcarskoj na univerzitetu jer mu je više odgovaralo da živi ovdje, radi na ETF-u, sarađuje sa svjetskim univerzitetima i laboratorijama i da svaka dva-tri mjeseca leti da uradi nešto u CERN-u. A ja imao stipendiju koju je djeci umrlih radnika davala firma u kojoj je tata radio pa od 14 godine nisam od mame morao tražiti ni dinara jer mi je stipendija bila veća od polovine njene plate.

I tako mama imala platu, ja imao stipendiju, školstvo skoro besplatno (moralo se kupiti knjige, teke itd, ali nije se plaćala školarina), zdravstvo besplatno, kvalitetno i lako dostupno.

I došao i prošao rat 92-95. I trebalo je graditi, hajde, kontali smo, barem u u Federaciji ako neće manji entitet, ma barem na teritoriji "koju kontrolišu Bošnjaci", izgradićemo porušene zgrade i nastaviti gdje smo stali.

A onda je zavladala SDA...

Ma, nije kriva ni SDA. Nego, narod odlučio da mu je draže gledati bajramski program na TV nego imati posao. SDA mu dala da bira, ili jedno ili drugo, ne može oboje. I narod odlučio.

Dakle, narod je kriv.
hamza_sa

#60588 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Billy The Pljuc wrote: 20/04/2021 16:11 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ko će ratovati, pa oni da su htjeli ratovati ne bi krali i dijelili sa genocidašima kako uzoriti Bake kaže. Ima raznih vrsta ratova al' SDA ne povede nijedan protiv "mrskih neprijatelja". Ovaj narod je baš odron ako popuši ove fore još jedan krug izbora, naravno ako se SDA do slijedećeg već ne dogovori i potpiše podjelu države.

Helem, trese mu se pravo, ne izlazi mu iz usta rat, svjestan haman da je dotjerao do kraja, šteta bi bilo dozvoliti i njemu i drugima da pobjegnu, koliko su zla nanijeli i narodu i državi zaslužili su vrlo dugo okajavanje. Ne robija po evropskim standardima, samo gulag i obavezno oduzimanje sve imovine do 15-tog koljena, svima koji su se okoristili, lako ih je pronaći a u krajnjem slučaju postoji evidencija članstva.

PONESI ZASTAVU, BAKIRE IZETBEGOVICU!!

Prije par dana, samoproglaseni vodja Bosnjaka, valjda ponukan aktuelni zbivanjima u i oko Bosne i Hercegovine, izjavi na jednoj lokalnoj televiziji da je spreman stati ispred ljudi ako bude rata!

E, sada ko sam ja da bilo kome oduzima pravo da bilo sta kaze ili izjavi za medije, pa cak i nesto ovako, ali bih samoproglasenog vodju upitao zna li ko bi stao iza njega?!?!

Prvo.

Da, ne mislis mozda na nas bivse borce-veterane?! Greska u koracima (imas jednog u stranci koji se u te greske sa koracima razumije, pa nek ti objasni). Zao mi je Bake. Puno nas je u prosloj agresiji ostalo invalidima. Tih godina smo dali sve sto smo mogli. Smrznuti, pokisli, gladni, zedni tada, a danas ostarili i pretezno obolili.

Mada treba staviti ruku na srce i reci da ste se ti i ta tvoja tzv. stranka itekako potrudili da nam zivot nakon agresije olaksate. Niste stali dok niste zaposlili sve i jednog demobilisanog borca, nama RVI ste u zadnjih 10-ak godina povecali invalidninu da za te pare ne mozemo ni tablete protiv bolova kupiti. Hvala ti u ime svih na ukazanoj brizi, ali nemoj vise. Previse je.

Pa, eto ti sada vidi imas li koliko nas da bi stali iza tebe? Mozda predstavnici svih onih silnih borackih organizacija koje ste svjesno napravili da bi vam bili u sluzbi, a usput nas ponizili. Vjerovatno ces sakupiti bataljon.

A Boga mi, iskren da ti budem, citajuci ovih zadnjih dana, od tvoje izjave, komentare bivsih boraca, ja na tvom mjestu ne bih prizivao rat.

Drugo.

Da ne mislis da ce iza tebe stati ova danasnja omladina?!

Bez ijedne truni zelje da ih omalovazavam, narocito jer znam da medju njima ima na hiljade odanih Bosni i Hercegovini za koju su spremni poliziti i zivote, ali nemoj ziv bio od njih traziti da budu topovsko meso.

A, za to nisu oni krivi. Kriv si ti i tvoja politika.

Sta mislis koliko njih zna rukovati puskom? Rasklopiti je i ocistiti je? Koliko se njih razumije u vojnu topografiju?? Itd. Itd. Itd.

Ili si se fakat ufurao da cemo opet kao i 1992. godine sve ispocetka!? Opet greska u koracima, jer te 1992. godine vecina branitelja je imala vec ranije bilo kakav dodir sa vojskom. A, danas?!

Samo da te podsjetim da je rahmetli Enver Sehovic imao 25 godina, rahmetli Izet Nanic je imao 27 godina i jos mnogo nenabrojanih poginulih i prezivjelih heroja, a vec su u tim godinama svog zivota bili Komandanti i nosioci otpora protiv agresije.

Trece.

Mozda si se oslonio na sve one silne jurisnike koje si okupio oko sebe, pocevsi od onog najekstremnijeg Zahiragica (koji usput voli citirati stihove rahmetli heroja Smaje Sikala bez imalo stida usporedjujuci se sa njim), pa preko dimijasa Zukica, onda pravog lava Devica, ili mozda onog velikog heroja iz Luksemburga, uvlakaca Linge? Itd. Itd.

Ako jesi, kukala nam majka, pa je bolje da odustanes od svoje ideje.

Ziv bio, ne prizivaj rat.

A, ako nas ko napadne, ne brini! Ima nas bez da stanes ispred nas, koji smo vec davno te 1992. godine halalili zivote za ovu nasu najdrazu Bosnu i Hercegovinu, tako da ni sada ne bi bio problem.

Mozda nismo vise tako ni zdravi, kao ni mladi, ali rat je umjetnost, a vjeruj da od nas prezivjelih nema vecih „umjetnika“. A, znaju to i nasi neprijatelji.

I za kraj tebi za nauk, vrati se na ono napisano pod prvo.

Zato da te zamolim jos jednom, ne prizivaj rat! Pogotovo u ovom svetom mjesecu!

P.S. Nadam se da ce se naci neko da ti ovo moje napisano prenese.
foxlife

#60589 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Hank Paldum wrote: 21/04/2021 22:31
Ma ja, prešli smo sa "Sve su nacionalističke stranke iste" na "SDS je bolja od SDA jer ne blokiraju državu" a ignorisat ćemo činjenicu da je cilj svake srpske stranke da blokira državu, samo nema logike ako si opozicija a i ima ko će za njih to raditi a oni se mogu skoncentrisati na unutrašnje probleme u večnoj prelepoj državi republici srpskoj.
Ignoriši slobodno mene i moj komentar ali ne možeš ignorisati da je radi takvih stvari Trojka izgubila u Travniku gdje je izlaznost bila katastrofalna i SDA odnijela skromnu pobjedu i još nije bilo HDZa da ih plaše jer čak i oni koji nisu simpatizeri SDA radije neće dati glas Trojci jer ih smatraju većim zlom, baš radi takvog razmišljanja glasačkog tijela i tako će biti u više od 2/3 mjesta sa bošnjačkom većinom iduće izbore.
jel ti ne da hans da procitas napisano?
nema tu prelaska ne prelaska cinjenica je da je sarovic sam vise uradio nego citava sda za bih a ti i dalje nam ubacuj nesto sto nismo rekli i vadi samo ono sto tebi odgovara

pazi hans je sutra nervozan
Hakiz

#60590 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

hamza_sa wrote: 21/04/2021 23:35
Prvo.

...Da, ne mislis mozda na nas bivse borce-veterane?! Greska u koracima (imas jednog u stranci koji se u te greske sa koracima razumije, pa nek ti objasni). Zao mi je Bake. Puno nas je u prosloj agresiji ostalo invalidima. Tih godina smo dali sve sto smo mogli. Smrznuti, pokisli, gladni, zedni tada, a danas ostarili i pretezno obolili...
Trece.

...A, ako nas ko napadne, ne brini! Ima nas bez da stanes ispred nas, koji smo vec davno te 1992. godine halalili zivote za ovu nasu najdrazu Bosnu i Hercegovinu, tako da ni sada ne bi bio problem.

Mozda nismo vise tako ni zdravi, kao ni mladi, ali rat je umjetnost, a vjeruj da od nas prezivjelih nema vecih „umjetnika“. A, znaju to i nasi neprijatelji...
Da nije ovo malo kontradiktorno? :wink:
meridiyan

#60591 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

pici wrote: 21/04/2021 22:45
S EU AMBASADORIMA
Gudeljević: BiH od Hrvatske, Kine, Srbije i Slovenije očekuje još 94.800 doniranih doza vakcina
Image
:D

Image
Nivelacija

#60592 Re: SDA-All about

Post by Nivelacija »

Kad kazu nema ko ratovati, u Zenici se ovi po selima i okolini nakostresili daj drugo poluvrijeme... jbt ako se ne bi skupilo 30 000 vojnika za 24 sata.
hamza_sa

#60593 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Hakiz wrote: 21/04/2021 23:57
Prvo.

...Da, ne mislis mozda na nas bivse borce-veterane?! Greska u koracima (imas jednog u stranci koji se u te greske sa koracima razumije, pa nek ti objasni). Zao mi je Bake. Puno nas je u prosloj agresiji ostalo invalidima. Tih godina smo dali sve sto smo mogli. Smrznuti, pokisli, gladni, zedni tada, a danas ostarili i pretezno obolili...
Trece.

...A, ako nas ko napadne, ne brini! Ima nas bez da stanes ispred nas, koji smo vec davno te 1992. godine halalili zivote za ovu nasu najdrazu Bosnu i Hercegovinu, tako da ni sada ne bi bio problem.

Mozda nismo vise tako ni zdravi, kao ni mladi, ali rat je umjetnost, a vjeruj da od nas prezivjelih nema vecih „umjetnika“. A, znaju to i nasi neprijatelji...
Ne moze biti kontradiktorno iz razloga sto doticni poziva na rat i isti priziva.

Ja jos uvijek ne vidim da nas je neko napao.
Novak20

#60594 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Nivelacija wrote: 22/04/2021 00:01 Kad kazu nema ko ratovati, u Zenici se ovi po selima i okolini nakostresili daj drugo poluvrijeme... jbt ako se ne bi skupilo 30 000 vojnika za 24 sata.
Zafalilo svega.

Ne bi loše došlo malo ratnog plijena iz bliže okoline.
Hakiz

#60595 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

hamza_sa wrote: 22/04/2021 00:08
Hakiz wrote: 21/04/2021 23:57

Ne moze biti kontradiktorno iz razloga sto doticni poziva na rat i isti priziva.

Ja jos uvijek ne vidim da nas je neko napao.
Ma, ne to, nego mi RVI smo slomljeni, bolesni, nismo više sposobni, ali ako nas napadnu staćemo na branik.
patriot_bih

#60596 Re: SDA-All about

Post by patriot_bih »

Jedna vrsta sadaka politike je moliti međunarodnu zajednicu da radi vaš posao.

Umjesto da lobiraju, jačaju FBiH ekonomski i policijski, kupuju helikoptere i dronove oni mole ambasade da se oglase na Twitteru.
hamza_sa

#60597 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Hakiz wrote: 22/04/2021 00:10

Ma, ne to, nego mi RVI smo slomljeni, bolesni, nismo više sposobni, ali ako nas napadnu staćemo na branik.
Napisao sam ovo: "Mozda nismo vise tako ni zdravi, kao ni mladi, ali rat je umjetnost, a vjeruj da od nas prezivjelih nema vecih „umjetnika“. A, znaju to i nasi neprijatelji."

Trebas procitati moj post u cijelini. On ne treba da iz navedenih razloga da priziva rat.

A, ako nas neko napadne.

Ne ratuje samo onaj ko je fizicki sposoban.
Last edited by hamza_sa on 22/04/2021 00:21, edited 1 time in total.
hamza_sa

#60598 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

hamza_sa wrote: 22/04/2021 00:18

Napisao sam ovo: "Mozda nismo vise tako ni zdravi, kao ni mladi, ali rat je umjetnost, a vjeruj da od nas prezivjelih nema vecih „umjetnika“. A, znaju to i nasi neprijatelji."

Trebas procitati moj post u cijelini.

Hakiz

#60599 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

hamza_sa wrote: 22/04/2021 00:18

Trebas procitati moj post u cijelini. On ne treba da iz navedenih razloga da priziva rat.

A, ako nas neko napadne.

Ma i ja sam RVI.

Bio mlad i glup...
Nivelacija

#60600 Re: SDA-All about

Post by Nivelacija »

Novak20 wrote: 22/04/2021 00:09
Nivelacija wrote: 22/04/2021 00:01 Kad kazu nema ko ratovati, u Zenici se ovi po selima i okolini nakostresili daj drugo poluvrijeme... jbt ako se ne bi skupilo 30 000 vojnika za 24 sata.
Zafalilo svega.

Ne bi loše došlo malo ratnog plijena iz bliže okoline.
Ma znamo da od rata nema nista ali Nedo Bog da se desi vjeruj ukaljali bi obraz svoga naroda vise nego ikada, kao vojska RS sa genocidom. Pojedinci u hiljadama ..su toliko gladni osvete sa genocid da se bojim da bi cinili monstruozne zločine iz osvete za Srebrenicu..
Post Reply