Otvori oči, ti si odavno na dnu...JoseMujica wrote: Ja lično odbijam da u zadatom hranidbenom lancu budem na samom dnu, obični plankton i nema ideologije ili boga koji će mi takvo što opravdati i jadno društvo u kojem preživljavamo učiniti razumnim.
SDA-All about
-
sase.ba
#6051 Re: SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6052 Re: SDA-All about
dobro si...nemam pravih jarana da me drže sklonjene pod strehom dok kiša padasase.ba wrote:Otvori oči, ti si odavno na dnu...JoseMujica wrote: Ja lično odbijam da u zadatom hranidbenom lancu budem na samom dnu, obični plankton i nema ideologije ili boga koji će mi takvo što opravdati i jadno društvo u kojem preživljavamo učiniti razumnim.
Pol Pot je mafiji jedini lijek
-
sase.ba
#6053 Re: SDA-All about
Šta je život bez jarana...ali šta te briga ti imaš forum 
- Challenger__
#6054 Re: SDA-All about
Vidi, ne mislim to niti sam se zato oglasio. U osnovi sam blizak tom sentimentu...novi.dan.nova.nafaka wrote:NEvjerovatno je to kako su likovi privatizovali i ovaj thread, i onaj od SDP-a. Niko nema apsolutno nikakve želje da im oponira, jer ne vrijedi. Ubiše količinom spama...Challenger__ wrote:Vas dvojica ste meni Tiiito.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6055 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:
Pol Pot je mafiji jedini lijek
Ne, nego Josip Broz.
- vee-jay
#6056 Re: SDA-All about
demokratija je bolja od jednopartijskog sistema.
- heckler
#6057 Re: SDA-All about
Nije ovo demokratija ovo ti je jednopartijzki vozdovski sistem iz 5-6 djelova. Dzaba ti svi parlamenti, skupstine, komisije, institucije i ustanove kad je sva vlast skoncentrisana u 5-6 glavona iz 5-6 mini-Partija. Sta oni dogovore tako i bude. Ovo ostalo je sve maska da se narod necim bavi ko i izbori u komunistickim zemljama.vee-jay wrote:demokratija je bolja od jednopartijskog sistema.
Ove danasnje "demokrate" su nekom magijom uspjele pokupiti apsolutno SVE najgore iz oba sistema i spojiti ih u jednu cjelinu cistog zla, od najcrnjeg kapitalistikog izrabljavanja do najvecih gluposti samoupravnog socijalizma.
- T-Rexx
#6058 Re: SDA-All about
To sto imamo danas je nasa zaluga.heckler wrote:Nije ovo demokratija ovo ti je jednopartijzki vozdovski sistem iz 5-6 djelova. Dzaba ti svi parlamenti, skupstine, komisije, institucije i ustanove kad je sva vlast skoncentrisana u 5-6 glavona iz 5-6 mini-Partija. Sta oni dogovore tako i bude. Ovo ostalo je sve maska da se narod necim bavi ko i izbori u komunistickim zemljama.vee-jay wrote:demokratija je bolja od jednopartijskog sistema.
Ove danasnje "demokrate" su nekom magijom uspjele pokupiti apsolutno SVE najgore iz oba sistema i spojiti ih u jednu cjelinu cistog zla, od najcrnjeg kapitalistikog izrabljavanja do najvecih gluposti samoupravnog socijalizma.
Demokratija daje gradjanima odrijesene ruke da uticu na dnevno-politicka zbivanja. Politicari ne bi mogli raditi to sto rade da im ne dozvolimo. Ko nam je kriv sto ne ustanemo na noge kao Slovenci ili Grci.
- MOSALJOZE
#6059 Re: SDA-All about
Pa ono što ja znam da je jednopratijski sistem najori mogući sistem,nema demokratije,narod nema izbora primjer:jugoslavijavee-jay wrote:demokratija je bolja od jednopartijskog sistema.
Dvopartijski sistem:U nekim zemljama je dobro u nekim nije npr:Imaš Čemeriku tu imaš Republikance I Demokrate
Višepartijski sistem :Kod nas 130 stranaka se bori za vlast
- FOČANSKI PROPISI
#6060 Re: SDA-All about
Kod nas je SDA sistem.Ako nema njih nema države,nema hljeba....Bez njih ni trava ne bi rasla.MOSALJOZE wrote:Pa ono što ja znam da je jednopratijski sistem najori mogući sistem,nema demokratije,narod nema izbora primjer:jugoslavijavee-jay wrote:demokratija je bolja od jednopartijskog sistema.
Dvopartijski sistem:U nekim zemljama je dobro u nekim nije npr:Imaš Čemeriku tu imaš Republikance I Demokrate
Višepartijski sistem :Kod nas 130 stranaka se bori za vlast
Volio bih da neka inspekcija posjeti deseti sprat UPI-jevog nebodera kod Narodnog Pozorišta i vidi ,odnosno istjera uhljebljene (zbrinute) šupljatore u BH TELECOM-u.Ima ih ko gamadi.Čujem da su dogurali do "deseti zamjenik".
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 26/12/2012 14:24, edited 1 time in total.
- Paranoid
#6061 Re: SDA-All about
- Telekom Srpske je prodat Telekomu Srbije za 664 miliona euraFOČANSKI PROPISI wrote: Kod nas je SDA sistem.Ako nema njih nema države,nema hljeba....Bez njih ni trava ne bi rasla.
Volio bih da neka inspekcija posjeti deseti sprat UPI-jevog nebodera kod Narodnog Pozorišta i vidi ,odnosno istjera uhljebljene šupljatore u BH TELECOM-u.Ima ih ko gamadi.Čujem da su dogurali do "deseti zamjenik".
- Rafinerija nafte (Bosanski) Brod, Rafinerije ulja Modriča i banjalučki "Petrola" - 121,1 milion eura
-.....
Za pare se nesikiraj...para nema...ali zato

Postoji jednostavan način kako skinuti SDA sa vlasti i postaviti u telekomu "NEuhljebljene šupljatore"...
...a, hajde skontaj kako istjerati "prijatelje" iz M:tela??
-
Doktor29
#6062 Re: SDA-All about
Izgleda da se Desnica Radivojevic vratio u SDA pa sada SDA pravi vecinu sa HDZ-om u Federaciji, ima li kraja ovom ludilu

- JoseMujica
#6063 Re: SDA-All about
nije to ludilo vego hardcore swingeraj...svak u svačijojDoktor29 wrote:Izgleda da se Desnica Radivojevic vratio u SDA pa sada SDA pravi vecinu sa HDZ-om u Federaciji, ima li kraja ovom ludilu![]()
-
Doktor29
#6064 Re: SDA-All about
Pa ovo su kombinacije da ti bude zao sto nije kraj svijeta nije nastupio, pazi ti tog RadivojevicaJoseMujica wrote:nije to ludilo vego hardcore swingeraj...svak u svačijojDoktor29 wrote:Izgleda da se Desnica Radivojevic vratio u SDA pa sada SDA pravi vecinu sa HDZ-om u Federaciji, ima li kraja ovom ludilu![]()
al sad barem znamo da nema frža
- JoseMujica
#6065 Re: SDA-All about
Desnica je vazda bila legendarana

-
Doktor29
#6066 Re: SDA-All about
Ja ne znam kako taj covjek ima obraza izaci na ulicu, ne znam jel ovo istina ali ja sam dobio info da je to gotova stvar sto znaci da SDP ide u opozicijuJoseMujica wrote:Desnica je vazda bila legendarana![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
#6067 Re: SDA-All about
pa jarane haj što oni tako obrću, trguju.... al žal bože mlađarije što popuši foru.... što se napali na njihove šuplje pa počnu režat jedni na druge po forumu, a da su u kafani krv bi pala radi fotelja likova koje samo vide na TV-u 
-
VjecitiStudent
#6068 Re: SDA-All about
Sto je najgore, ti likovi, oko kojih se ovdje zestoke tuce vode, se medjusobno super slazu.JoseMujica wrote:pa jarane haj što oni tako obrću, trguju.... al žal bože mlađarije što popuši foru.... što se napali na njihove šuplje pa počnu režat jedni na druge po forumu, a da su u kafani krv bi pala radi fotelja likova koje samo vide na TV-u
-
dufresne
#6069 Re: SDA-All about
Sta je pouka price? Sve radi, ali ne podcjenjuj Sulejmana Tihica... 
-
Doktor29
#6070 Re: SDA-All about
Slazem se, dobro je da ljudi diskutiraju na razlicite teme i da se sukobljavaju ali brate ne brani nikoga pod svaku cijenu.JoseMujica wrote:pa jarane haj što oni tako obrću, trguju.... al žal bože mlađarije što popuši foru.... što se napali na njihove šuplje pa počnu režat jedni na druge po forumu, a da su u kafani krv bi pala radi fotelja likova koje samo vide na TV-u
Ako je ovo istina, onda stvarno nema dalje
-
Doktor29
#6071 Re: SDA-All about
Ja sam vec odavno misljenja da je to najveci igrac na ovoj politickoj sceni, dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda ali ispada da su ovo sve amateri za njegadufresne wrote:Sta je pouka price? Sve radi, ali ne podcjenjuj Sulejmana Tihica...
- T-Rexx
#6072 Re: SDA-All about
Zasto zbog izgleda?Doktor29 wrote:dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda
-
Doktor29
#6073 Re: SDA-All about
Daj procitaj samo epitete koje on ima vezano za izgled pa ce ti biti jasno o cemu pricam, ni ovdje cak rijetko tko pise o njegovoj politici, vecinom se bave izgledomT-Rexx wrote:Zasto zbog izgleda?Doktor29 wrote:dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda
-
dufresne
#6074 Re: SDA-All about
Ja sam poprilicno ukljucen u politicke tokove, nisam vezan ni za jednu stranku, ali na indirektan nacin postoje relacijama sa razlicitim politickim faktorima. Za taj period mogu reci jednu stvar, od svih politicara na sceni BiH, koji su pro-bosanski orijentisani (SDA, SDP, SBB, SBiH, SDU, BPS i etc.), niko ne moze individualno parirati Sulejmanu Tihicu! On je napravio pravo losih poteza u SDA, dovukao je dosta bezveznih i kriminalnih likova u strukture SDA, medjutim sigurno cu reci da je to jedini covjek trenutno na sceni koje ima dovoljno snage i lukavosti da promjeni neke politicke stvari...Usudicu se da kazem, da je on jedini da dobro nasamari Dodika, a da mu ovaj ipak pruzi ruku na kraju i da ne shvati da je nasamaren... Iskreno, ja bio volio da je jedno 10-tak godina mladji, ali eto...Doktor29 wrote:Ja sam vec odavno misljenja da je to najveci igrac na ovoj politickoj sceni, dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda ali ispada da su ovo sve amateri za njegadufresne wrote:Sta je pouka price? Sve radi, ali ne podcjenjuj Sulejmana Tihica...![]()
![]()
![]()
Vidjecemo na sta ce izaci...
- T-Rexx
#6075 Re: SDA-All about
ne kontamDoktor29 wrote:Daj procitaj samo epitete koje on ima vezano za izgled pa ce ti biti jasno o cemu pricam, ni ovdje cak rijetko tko pise o njegovoj politici, vecinom se bave izgledomT-Rexx wrote:Zasto zbog izgleda?Doktor29 wrote:dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda