Kikibombona wrote: ↑27/02/2021 19:08
escobar__ wrote: ↑26/02/2021 22:49
Nivelacija wrote: ↑26/02/2021 22:47
Apsolutno sve tacno sto je napisao ali identicno se moze primjeniti i na stranku koju on simpatise.
Tačno. Ne znam koga on simpatiše ali meni nije ni važno jer lično sam mišljenja da mi nemamo političare evropskog nivoa o kojima on gore priča - uglavnom ista hrpa govana koja se šalta iz stranke u stranku i ideologije u ideologiju, a sve zarad vlastitih interesa.
U dijaspori imamo ogroman potencijal, hiljade visokoobrazovanih kadrova, dokazanih u firmama gdje ne prolaze stele. Kapital neprocjenjive vrijednosti. Hajmo uzeti kadrove koje su drugi, najbolji skolovali. Vecina tih ljudi je spremna doci jer bi vodjenje jakog ministarstva u evropskoj drzavi bila izvrsna preporuka za nastavak karijere. Moramo se osloboditi komunističkih idiotarija i prihvatiti nacela kapitalizma. Niko se ne bavi politikom jer voli narod ili drzavu, to su gluposti koje se serviraju budalama. Ljudi se bave politikom radi licnih ambicija, ovdje u BiH, u Njemackoj ili bilo gdje u svijetu. Vodjenje ministarstva finansija u BiH je velika stvar za biografiju.
Ima onaj decko iz Tuzle, Muhamed, sto govori 50 jezika, radi za veliku austrijsku korporaciju. Zasto njemu ili nekome slicnom ne bi ponudili da vodi ministarstvo? To su ljudi takvog profila da bez kompleksa mogu pokucati na bilo koja vrata i mnogo pomoci drzavi.
Imali smo ovdje Borisu Falatara, covjeka koji govori sve svjetske jezike, koji je radio za elitne svjetske ustanove i firme. Covjek takvog znanja da moze raditi bilo gdje i bilo sta. I opet je nama drazi sarajevski mahalas Zeljko Komsic koji za cetiri godine u parlamentu nijednom nije uzeo rijec.
Mi ako ovako nastavimo nezamislivo je da cemo postojati za 100 godina. Uz ovakav natelitet i masovna iseljavanja, ovog naroda nece biti. Vec smo sada uzasno mali i uzasno stari. Sada nas ima 2.5 miliona u BiH, a za 100 godina nas nece biti ni milion. Svi cemo moci stati u Sarajevo, samo ne znam kako cemo prezivjeti, ko ce finansirati tako star narod sa premalo radnosposobnih. BiH je veca od Holandije koja ima 17 miliona stanovnika, veca je od Belgije koja ima 12 miliona stanovnika, veca je od Svicarska koja ima 8 miliona stanovnika. Jebes drzavu, naciju, zastavu i sve ostale simbole ako nas nece biti...
Mislisljenja sam da je prvi korak koji moramo napraviti rusenje SDA kao najvece 'drzavotvorne' partije. Ko god dodje poslije njihA bice korak naprijed. Svi znamo, uvjerili smo se u proteklih 20 godina, ko je i sta je SDA, sta od njih mozemo ocekivati. Mnogo su nam zla nanijeli. Sjebali su nam mentalitet, totalno kriminalizovali drustvo, usadili korupciju kao nacin zivota, ubili svaku nadu da je normalan život moguc.
Istocni Nijemci i danas strasno zaostaju za zapadnim radi cetrdesetogodisnje komunističke vladavine. Ni nakon 30 godina se nisu oporavili, iako su dio jedinstvene i super napredne drzave. Iako su Nijemci. Toliko su ih komunisti ubili u mozak. E mozete misliti kako je na nas djelovalo sve ovo sto radi SDA i koliko ce nam trebati da se oporavimo.