SDA-All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5251 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:Zamislite kosovske Albance posvadjane kao muslimane, ateiste, pravoslavce, katolike?
Nezamislivo.
jeste zamislivo .....ali u toj priči onda Republika Kosovo nije zamisliva...da je Rugova 80-tih krenuo s ovakvom pričom koju ovi Alijići prosipaju Kosovo bi danas bilo ko i Bosna
Ne impliciraj da su ovo nebuloze sto Shahab pise skola rahmetli Izetbegovica. Na kraju krajeva ako cemo vec o Albancima i njihovom odnosu prema naciji i etnickoj pripadnosti - nije tu Izetbegovic kriv vec vi crveni.
nemam šta implicirati...pročitaj šta je Alija pisao

jadni vi uđete u diskusiju a pojma nemate nego guslate što ste čuli sa Tv-a il pročitali u hAvazu i to vam je kuranska istina
palermo

#5252 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Pa koje su to razlike između Alijine i Tihićeve SDA? Uglavnom personalne... s druge strane, sve "vrijednosti" na kojima počiva današnja SDA je zasnovao sam rahmetlija.

korupcija - check
kriminal - check
nepotizam - check
snishodljivost prema neprijateljima države - check
reaktivna "od podne-do podne" politika - check
jeftini populizam i podilaženje najgorim slojevima - check
stvaranje kaste ovisnih o budžetu i samim tim stranci - check

opstuiranje povratka u PC zarad glasova u Federaciji - check
srozavanje društvenog morala na najniže grane - check
Kao što mi smeta proklinjanje i zvanje Izetbegovića izdajnikom, smeta mi i beatifikacija istog.
Ako ništa, onda makar ovo boldirano je naprosto netačno, da ne kažem težu riječ.

Naravno da Izetbegoviću nije potrebna beatifikacija, ali mislim da bi nama bilo potrebno postaviti rahmetli Izetbegovića na mjesto koje zaslužuje. A ono je daleko iznad svih ostalih.
Opetja033

#5253 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:
Opetja033 wrote:Ne impliciraj da su ovo nebuloze sto Shahab pise skola rahmetli Izetbegovica. Na kraju krajeva ako cemo vec o Albancima i njihovom odnosu prema naciji i etnickoj pripadnosti - nije tu Izetbegovic kriv vec vi crveni.
nemam šta implicirati...pročitaj šta je Alija pisao

jadni vi uđete u diskusiju a pojma nemate nego guslate što ste čuli sa Tv-a il pročitali u hAvazu i to vam je kuranska istina
Nemam namjeru ulaziti u raspravu sa tobom, prvenstveno jer me onaj lik itekako izivcirao sa svojim stavom pa bih mgoao tebi reci nesto ni krivom ni duznom.

I molim te, bez tih pokusaja izigravanja svemoguceg intelektualca i psiholoskih igrica. Kod mene to ne pali. Ok, ja sam nespreman i nesposoban za diskusiju. Hajde sada molim te ti pokazi koliko si sposoban i superiroran time sto ces mi navesti konkretne clanke, intervjue, citate iz njegovih knjiga - kojima ces dokazati da je rahmetli Predsjednik smatrao da osoba koja je ateista ne moze biti Bosnjak?
Ako ne mozes to da dokazes onda lazes, kleveces i podmeces. Izvoli. Ocekujem izvore sa velikim nestrpljenjem (a i ti i ja znamo da ih neces naci).
Upravo zbog toga sto si spreman da se sluzis lazima, klevetama i podmetanjem - tvoja vjerodostojnost u ovoj diskusiji nije nista bolja od one koju Shahab ima. A i tvoj i njegov mentalni sklop podjednako negativno utice na Bosnu i Bosnjake, svako sa svoje strane.
JoseMujica

#5254 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Alija Izetbegović nije bio ideolog Bošnjaštva već političkog islama, a Alija Isaković na Bošnjačkom saboru kaže: ”Bosanac je svako ko je rođen u Bosni i Hercegovini, a Bošnjak je sinonim za ono što je do sada imenovano riječju Musliman“ i Alija Izetbegović, da nije morao ne bi ni pojam Bošnjak uvodio. Ali je morao jer je došao u situaciju da bude percepiran vjerskim vođom i onda posuđuju ideologiju od Zulfikarpašića, kojeg nije mogao smisliti.

Sva ova kampanja koju danas vode IZ, Mladi muslimani i ostale muslimanske organizacije počiva na sintagmi Bošnjak-Islam-Bosanski i usmjerena je tome da se ne izgubi veza između etničkog i vjerskog.

A evo ti uzmi sve ALijine knjige pa nađi jednu u kojoj je Bosna subjekat a islam objekat

ne služim se klevetama, jedino priznajem, volim ismijavati glupost
Opetja033

#5255 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:Alija Izetbegović nije bio ideolog Bošnjaštva već političkog islama, a Alija Isaković na Bošnjačkom saboru kaže: ”Bosanac je svako ko je rođen u Bosni i Hercegovini, a Bošnjak je sinonim za ono što je do sada imenovano riječju Musliman“ i Alija Izetbegović, da nije morao ne bi ni pojam Bošnjak uvodio. Ali je morao jer je došao u situaciju da bude percepiran vjerskim vođom i onda posuđuju ideologiju od Zulfikarpašića, kojeg nije mogao smisliti.

Sva ova kampanja koju danas vode IZ, Mladi muslimani i ostale muslimanske organizacije počiva na sintagmi Bošnjak-Islam-Bosanski i usmjerena je tome da se ne izgubi veza između etničkog i vjerskog.

A evo ti uzmi sve ALijine knjige pa nađi jednu u kojoj je Bosna subjekat a islam objekat

ne služim se klevetama, jedino priznajem, volim ismijavati glupost
Ta prica o Alijinom, pocetnom, neprihvatanju bosnjastva nema nijedan jedini neovisan izvor. I ti i ja znamo iz cije je to fabrike.
Recenica rahmetli prof. Isakovica je na mjestu. Vase su nam vlasti dale to nakaradno ime (al' hajde bolje i to da se nastavi sa izborom Srbi ili Hrvati). Svodjenje Bosnjaka na vjersku skupinu nije zapoceo rahmetli Predsjednik (niti je bio na tom fonu), naprotiv pocelo je sa prvom juznoslavenskom drzavom a objerucke prihvaceno od strane FNRJ/SFRJ. Dakle i vise je nego licemjerno to spocitavati rahmetli Izetbegovicu. Izvini, ali nisi uspio dokazati da je on smatrao kako ateista ne moze biti Bosnjak. Ja sam samo i iskljucivo reagovao radi toga - jer znam da je to laz.

Sa nekim drugim stvarima koje si sada naveo se cak i mogu u potpunosti sloziti sa tobom (kampanja IZ, itd). Smatram kampanju stetnu po bosnjacku stvar.
palermo

#5256 Re: SDA-All about

Post by palermo »

JoseMujica wrote:Alija Izetbegović nije bio ideolog Bošnjaštva već političkog islama, a Alija Isaković na Bošnjačkom saboru kaže: ”Bosanac je svako ko je rođen u Bosni i Hercegovini, a Bošnjak je sinonim za ono što je do sada imenovano riječju Musliman“ i Alija Izetbegović, da nije morao ne bi ni pojam Bošnjak uvodio. Ali je morao jer je došao u situaciju da bude percepiran vjerskim vođom i onda posuđuju ideologiju od Zulfikarpašića, kojeg nije mogao smisliti.
Da, ali Alija Izetbegović je bio čovjek koji je učio kroz život, koji je prihvaćao da se mijenja i on i ideologija koju je baštinio, i koji nije ustrajavao na stvarima i pojmovima koje sam život nije potvrđivao.

Zbog toga može biti samo još i veći.
JoseMujica

#5257 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nije baš počelo sa prvom yu državom

zašto pokret Husein kapetana nije bio nacionalni ili zaštu su muslimani bili protiv KuK Bošnjaštva ili pogledaj kako su se zvale prve političke stranke u BiH.

pročitao sam većinu Alijinih knjiga i čovjek se bavio prvenstveno Islamom i muslimanima. islamska dekleracija je jedini politički dokument i u njoj nema priče o Bošnjaštvu, ni Bosni. Čak je prvobitna ideja bila da se re-osnuje JMO ali to nije bilo moguće zbog nekog zakona tada, pa je dato ime SDA stranci

Jedini čovjek koji je krajem 80-tih pričao o Bošnjaštvu je Adil-beg Zulfikarpašić, jedan od osnivača i najvećih finansijera SDA prilikom osnutka i vrlo brzo biva eliminisan iz stranke.

A kako se ono zvao podmladak SDA?
Last edited by JoseMujica on 05/12/2012 16:49, edited 1 time in total.
MuaDib

#5258 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

palermo wrote:
Da, ali Alija Izetbegović je bio čovjek koji je učio kroz život, koji je prihvaćao da se mijenja i on i ideologija koju je baštinio, i koji nije ustrajavao na stvarima i pojmovima koje sam život nije potvrđivao.

Zbog toga može biti samo još i veći.
Alija Izetbegović prvo treba ostati upamćen, što se grlio sa đelatima svog naroda i urotio zajedno s njima protiv građanskog političkog organizovanja. Sve ostalo je samo posljedica toga. 8)
palermo

#5259 Re: SDA-All about

Post by palermo »

MuaDib wrote: Alija Izetbegović prvo treba ostati upamćen, što se grlio sa đelatima svog naroda i urotio zajedno s njima protiv građanskog političkog organizovanja. Sve ostalo je samo posljedica toga. 8)
Nema smisla odgovarati na gluposti.Tvoje, da ne bude zabune
Opetja033

#5260 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:nije baš počelo sa prvom yu državom

zašto pokret Husein kapetana nije bio nacionalni ili zaštu su muslimani bili protiv KuK Bošnjaštva ili pogledaj kako su se zvale prve političke stranke u BiH.

pročitao sam većinu Alijinih knjiga i čovjek se bavio prvenstveno Islamom i muslimanima. islamska dekleracija je jedini politički dokument i u njoj nema priče o Bošnjaštvu, ni Bosni. Čak je prvobitna ideja bila da se re-osnuje JMO ali to nije bilo moguće zbog nekog zakona tada, pa je dato ime SDA stranci
Pokret Huseina kapetana je bio drzavni. Pretpostavljam da ne moram ici u detalje obrazlazuci na sta ciljam, siguran sam da znas.
Po pitanju prvih bosnjackih stranaka - kontam sta zelis reci. Ja na to gledam malo drugacije. Po meni opet sve se vraca upravo na Huseina kapetana i njegov neuspjeli ustanak. Nakon toga dolazi Omer pasa Latas. Iz jednog ugla gledano on je najveci bosnjacki kasapin u historiji, veci od bilo kojih cetnickih vojvoda tokom II svj.rata, veci i od Karadzica i od Mladica. Rezultat njegovog stolovanja Bosnom (i Hercegovinom) je bilo to sto smo totalno obezglavljeni docekali KuK i Zapad. Ali opet u tim strankama si imao ljude koji su se smatrali Bosnjacima (ima podatak da se JMO trebali zvati Bosnjacka Muslimanska Organizacija ali da im je to onemoguceno). Imao si bogat kulturni zivot, organizacije kulture - sve do dolaska FNRJ/SFRJ i kulturne radnike koji su propagirali Bosnjastvo. Tvrdim da je bosnjastvo kao pojam bilo najugrozenije upravo tokom socijalisticke Jugoslavije, cak ni kraljevina nije isla tako daleko sa cenzurom.

Kada je Alija Izetbegovic u pitanju, smatram da njegove knjige ne mogu biti dokaz njegovog odnosa prema Bosni i Bosnjacima. Obzirom o kakvom se diskursu radi, nije bas najpametnije na bilo koji nacin spominjati Bosnu, Bosnjaku i Jugoslaviju u njima. Konkretan primjer je Islamska Deklaracija. I to su uspjeli da okrenu na udar na drzavni poredak iako je odbrana insistirala na tome da ni u jednom pasusu Jugoslavija nije pomenuta.

P.S. Interesantan mi je podatak da su muslimani bili protiv KuK bosnjastva. Ono sto ja znam jeste da predstavnici nisu bili bas gorljive pristalice istog, ali nigdje do sada nisam procitao da su se protivili. Koji je izvor?
ultima_palabra

#5261 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Pa koje su to razlike između Alijine i Tihićeve SDA? Uglavnom personalne... s druge strane, sve "vrijednosti" na kojima počiva današnja SDA je zasnovao sam rahmetlija.

korupcija - check
kriminal - check
nepotizam - check
snishodljivost prema neprijateljima države - check
stvaranje kaste ovisnih o budžetu i samim tim stranci - check

opstuiranje povratka u PC zarad glasova u Federaciji - check
Kao što mi smeta proklinjanje i zvanje Izetbegovića izdajnikom, smeta mi i beatifikacija istog.
Ako ništa, onda makar ovo boldirano je naprosto netačno, da ne kažem težu riječ.

Naravno da Izetbegoviću nije potrebna beatifikacija, ali mislim da bi nama bilo potrebno postaviti rahmetli Izetbegovića na mjesto koje zaslužuje. A ono je daleko iznad svih ostalih.
Ne možemo se uvijek ni slagati :D Mogao si obrazložiti zašto smatraš da su neke konstatacije netačne. Sve su to tekovine koje je u naše društvo uvela ili značajno uvećala SDA, i to do 2002... do kad je Alija bio neprikosnoveni prvi u SDA i u Bošnjaka.

To najveći, pitanje u kojem periodu? Naravno da izgleda gigant kad ga porediš sa današnjim kokošarima, ali je patuljak u usporedbi sa Hamdijom Pozdercem ili Džemom Bijedićem.
JoseMujica

#5262 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:nije baš počelo sa prvom yu državom

Pokret Huseina kapetana je bio drzavni. Pretpostavljam da ne moram ici u detalje obrazlazuci na sta ciljam, siguran sam da znas.
Po pitanju prvih bosnjackih stranaka - kontam sta zelis reci. Ja na to gledam malo drugacije. Po meni opet sve se vraca upravo na Huseina kapetana i njegov neuspjeli ustanak. Nakon toga dolazi Omer pasa Latas. Iz jednog ugla gledano on je najveci bosnjacki kasapin u historiji, veci od bilo kojih cetnickih vojvoda tokom II svj.rata, veci i od Karadzica i od Mladica. Rezultat njegovog stolovanja Bosnom (i Hercegovinom) je bilo to sto smo totalno obezglavljeni docekali KuK i Zapad. Ali opet u tim strankama si imao ljude koji su se smatrali Bosnjacima (ima podatak da se JMO trebali zvati Bosnjacka Muslimanska Organizacija ali da im je to onemoguceno). Imao si bogat kulturni zivot, organizacije kulture - sve do dolaska FNRJ/SFRJ i kulturne radnike koji su propagirali Bosnjastvo. Tvrdim da je bosnjastvo kao pojam bilo najugrozenije upravo tokom socijalisticke Jugoslavije, cak ni kraljevina nije isla tako daleko sa cenzurom.

Kada je Alija Izetbegovic u pitanju, smatram da njegove knjige ne mogu biti dokaz njegovog odnosa prema Bosni i Bosnjacima. Obzirom o kakvom se diskursu radi, nije bas najpametnije na bilo koji nacin spominjati Bosnu, Bosnjaku i Jugoslaviju u njima. Konkretan primjer je Islamska Deklaracija. I to su uspjeli da okrenu na udar na drzavni poredak iako je odbrana insistirala na tome da ni u jednom pasusu Jugoslavija nije pomenuta.

P.S. Interesantan mi je podatak da su muslimani bili protiv KuK bosnjastva. Ono sto ja znam jeste da predstavnici nisu bili bas gorljive pristalice istog, ali nigdje do sada nisam procitao da su se protivili. Koji je izvor?
Da je buna Husein-kapetana bila nacionalni pokret ona bi rezultirao osnivanjem države. Kako su oni tada odrali Osmanlije mogli su Kraljevstvo osnovati da su htjeli ali nisu. Nađi samo kod Malkoma koliko je prostora posvećeno ovoj,u širem kontekstu Osmanskog carstva gledano, retrogradnoj pobuni protiv reformi feudalnog sistema.

A Latas je Bosnu u crno zavio :(

Za Dekleraciju je ključno pitanje kakav poredak u njoj zagovara...za SFRJ je to bilo dovoljno da ga strpaju u prdekanu

za Kuk i Bošnjaštvo možeš isto kod Malkoma, pa kod Ćurića "Muslimansko školstvo" , pa Okey-a "Taming Balkan Nationalisms", pa kod Kraljačića "Kalajev režim u BiH" (s tim da ovaj baš prosrpski šilji u smislu austrofobije), pa uzmi Hangija "običaji bh muslimana" ili tako nešto, pa Ljubušaka "Budućnost ili napredak muhamedanaca u BiH", pa od Džaje "BiH u Austrougarskom periodu", pa Imamovića "Politički i pravni položaj BiH u vrijeme Austrije itd. da dobiješ jednu široku sliku dešavanja i života ljudi tog vremena . Nije historija jednosmjerna, a nije ni crno-bjela, a nije primjerno na forumu eseje pisati
miki.ba

#5263 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

antimobbing wrote:Pretpostavljam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti šta ću sada napisati.
Naime, ljudska djela se cijene prema namjeri i ukoliko je namjera bila ispravna a djelo loše urađeno onda je i djelo ispravno.

Image

Kiša koja je padala na dan dženaze rahmetli Alije i na kojoj je prisustvovalo više od 100.000 ljudi, dokaz je da je zaista imao iskrene namjere. Opet ponavljam, svjestan sam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti ovo što sam napisao ...

Neka se svatko od nas koji pišemo na ovom forumu upita šta smo uradili za ovu državu i ovaj napaćeni narod, prije nego bilo šta ovdje napišemo ...
Na sahrani Mirze Delibašica je bili isto ovoliko ljudi ako ne i više. :D
webby-x

#5264 Re: SDA-All about

Post by webby-x »

Alija u Deklaraciji zagovara islamsku državu.
Kakvi Bošnjaci i Bosna? To mu ni na kraj pameti nije bilo.
Glorificirati Aliju sada i predstavljati ga kao nekog velikog
Bošnjaka koji se borio za multietničku BiH je smiješno.
Prihvatio je Alija podjelu BiH na tri dijela davno, samo ga
SAD odvrati od toga obećavajući mu čitavu BiH.
Revoltage

#5265 Re: SDA-All about

Post by Revoltage »

miki.ba wrote:
antimobbing wrote:Pretpostavljam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti šta ću sada napisati.
Naime, ljudska djela se cijene prema namjeri i ukoliko je namjera bila ispravna a djelo loše urađeno onda je i djelo ispravno.

Image

Kiša koja je padala na dan dženaze rahmetli Alije i na kojoj je prisustvovalo više od 100.000 ljudi, dokaz je da je zaista imao iskrene namjere. Opet ponavljam, svjestan sam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti ovo što sam napisao ...

Neka se svatko od nas koji pišemo na ovom forumu upita šta smo uradili za ovu državu i ovaj napaćeni narod, prije nego bilo šta ovdje napišemo ...
Ne može se ništa sa titom porediti.
Josko Domorocki

#5266 Re: SDA-All about

Post by Josko Domorocki »

http://bs.wikipedia.org/wiki/Omer-pa%C5%A1a_Latas
Rodice se sigurno ako nije jedan novi Husein .. :bih:
Revoltage

#5267 Re: SDA-All about

Post by Revoltage »

miki.ba wrote:

Image

Ne može se ništa sa titom porediti.
webby-x

#5268 Re: SDA-All about

Post by webby-x »

Alija u Deklaraciji zagovara islamsku državu.
Josko Domorocki

#5269 Re: SDA-All about

Post by Josko Domorocki »

webby-x wrote:Alija u Deklaraciji zagovara islamsku državu.
Jesi siguran sta si citao i pod kojim naslovom ?
:wink:
I dosta bre te srbijanske propagande na bosanskom forumu
palermo

#5270 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Ne možemo se uvijek ni slagati :D Mogao si obrazložiti zašto smatraš da su neke konstatacije netačne. Sve su to tekovine koje je u naše društvo uvela ili značajno uvećala SDA, i to do 2002... do kad je Alija bio neprikosnoveni prvi u SDA i u Bošnjaka.

To najveći, pitanje u kojem periodu? Naravno da izgleda gigant kad ga porediš sa današnjim kokošarima, ali je patuljak u usporedbi sa Hamdijom Pozdercem ili Džemom Bijedićem.
snishodljivost prema neprijateljima države
Alija je izašao kao pobjednik iz rata, stvorio osnovne za daljnju borbu, naprosto ne vidim u čemu se ogleda ta njegoiv
a snishodljivost.

Bila je reaktivna samo u kontekstu mgućnosti koje je imao. A pred njima nije bilo mnogo mogućnosti, niti je imao čime mahati. Apropo,njegove čuvene izjave, jedno mislim dopodne drugo popodne (sa kojom mašu danas Alijini protivnici) za mene je to jedna od najljepših i najhumanijih izjava jednog političara. Ta izjava je zapravo samo odraz težine stanja u kojem smo se našli, težine odluka koje su se morale donositi, i svjesnosti koliko te odluke utiču na živote svakog od nas. Oni koji nisu imali dilema su bili Slobo i Franjo, Rašo i Mate, oni nisu imali dilema spram ljudskih života, spram odluka....oni su isto mislili i prije podne i poslije podne. Između njih i Alije, njihove odluičnosti i Alijine neodlučnosti, ja ipak biram Aliju.

Ovo zaista ne znam kakve veze ima sa Alijom.

pa sad ne možemo Aliju optužiti za sve loše. Činjenica je da sistem vrijednosti koji je SDA etablirao u najmanju ruku sumnjiv. Meni dalek. Ali imam osjećaj da je dramatični sunovrat našeg društvenog morala, negdje se poklapa sa odlaskom Alije Izetbegovića iz političkog, a uskoro i stvarnog života.

Džema i Hamdija napram Alije........ne bi ih upoređivao, premda sasvim sam siguran da ocjena da je patuljak u odnosu na njih sigurno nije na čvrstim osnovama. Ali svi su rahmetlije, i svi imaju svoj udio u borbi za Bosnu i hercegovinu, i hvala im na tome.
JoseMujica

#5271 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

najpametnije bi nama bilo da ga što manje spominjemo jer će sva ova rasprava samo veseliti neprijatelje ove zemlje.

a u dovoljno dubokim nas je gofnima ostavio da ne zaslužuje spominjanje ničega osim da je bio prvi predsjednik RBiH
hrastov žižak

#5272 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

hvala ti alija na svemu Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5273 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
a u dovoljno dubokim nas je gofnima ostavio da ne zaslužuje spominjanje ničega osim da je bio prvi predsjednik RBiH
Ko to još nije shvatio shvatiće vrlo brzo.
Tranzicioni kapitalizam jednostavno melje sve pred sobom.
Sistem koji nam je ostavio u amanet nas postavlja potpuno nezaštićene pred uragan tranzicionog kapitalizma.
A zaštitnici koje nam je ostavio u amanet - broje.
A i mi brojimo :roll:
JoseMujica

#5274 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

eee zabine...nekom tespih da broji, a nekom milion maraka...sve po zaslugama ;-)
heckler

#5275 Re: SDA-All about

Post by heckler »

Nebulozna rasprava. Imamo mi u ovom momentu preca posla.

Lagumdzija i Radoncic poklanjaju cetnicima Srebrenicu nakon sveg onog truda i propisane krvi. SDA pokloni cetnicima Brcko iz cista mira i izbornu pobjedu Bosnjaka pretvori u 20% vlasti. Lagumdzija i Radoncic su na pragu da i ustav promjene i na velika vrata i mrtvu i pokopanu herceg bosnu vrate u zivot.

Kakav ba crni Alija!?!? Fatajte se posla da ukrotimo ove silne izdajnike i ljude koje su spremni prodati i zemlju i narod da napakoste jedni drugima. Dok jos ima vremena. Kad podpisu sta su naumili podpisati dzaba o tome kasnije pricati kao o dejtonu 20 godina kasnije. Otvorite oci da ne kukate i sljedecih 20 godina.
Post Reply