SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#5226 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Shahab wrote:
ultima_palabra wrote: Pa ko je "izmislio" Tihića i postavio ga na čelo SDA?
kakav je to argument...i Staljin je postavio Tita pa su se ideološki i interesno razišli još za Staljinovog života. Zaista su smješni pokušaji da se jedna moralna i intelektualna propast kakva je Sulejman Tihić poistovjeti sa mučenikom Alijom Izetbegovićem..
Pa koje su to razlike između Alijine i Tihićeve SDA? Uglavnom personalne... s druge strane, sve "vrijednosti" na kojima počiva današnja SDA je zasnovao sam rahmetlija.

korupcija - check
kriminal - check
nepotizam - check
snishodljivost prema neprijateljima države - check
reaktivna "od podne-do podne" politika - check
jeftini populizam i podilaženje najgorim slojevima - check
stvaranje kaste ovisnih o budžetu i samim tim stranci - check
opstuiranje povratka u PC zarad glasova u Federaciji - check
srozavanje društvenog morala na najniže grane - check

Kao što mi smeta proklinjanje i zvanje Izetbegovića izdajnikom, smeta mi i beatifikacija istog.
Shahab

#5227 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:a dehumanizirani ideološki bogalju niko nije bolje od tebe potvrdio tezu da je Alija izdajnik Republike Bosne i Hercegovine
Zašto u raspravu uvodiš vrijeđanje i agresivnost...Ja razumijem tvoje zablude koje kolaps ublehaškog i lažnog sistema vrijednosti titoizma identificiraju sa Alijom Izetbegovićem i SDA. Međutim istina je da je energija koja je eruptirala nakon kolapsa komunističkog sistema, zapravo bila povratak u prirodno stanje ravnoteže. Ateizam i materijalizam koji definišu propali sistem, nisu prirodni poredak stvari za nacije i države, samo su kratkotrajna istorijska epizoda, nastala na nekoj frustraciji ili zloupotrebi represivnog aparata...Upadljiva je količina mržnje i netrpeljivosti koju ateisti osjećaju prema vjernicima, dok vjernici na ateiste gledaju sa sažaljenjem, kao vrstu bolesnika koji su usljed neke traume u djetinjstvu, pali u neman pobune protiv patrijarhata i očinske figure koja u krajnjoj instanci predstavlja Boga dželešanuhu, koji je stvorio svijet...
miki.ba

#5228 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

Shahabe ljudi koji razmišljaju kao ti nisu vecina.
Hvala bogu. :run:
VjecitiStudent

#5229 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
Shahab wrote: kakav je to argument...i Staljin je postavio Tita pa su se ideološki i interesno razišli još za Staljinovog života. Zaista su smješni pokušaji da se jedna moralna i intelektualna propast kakva je Sulejman Tihić poistovjeti sa mučenikom Alijom Izetbegovićem..
Otkad mucenici imaju mogucnost da nakon robije zavrse fakultet, dobiju posao u struci i stan od firme u uglednom dijelu grada?
Ima li odgovora?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5230 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Shahab wrote:
JoseMujica wrote:a dehumanizirani ideološki bogalju niko nije bolje od tebe potvrdio tezu da je Alija izdajnik Republike Bosne i Hercegovine
Zašto u raspravu uvodiš vrijeđanje i agresivnost...Ja razumijem tvoje zablude koje kolaps ublehaškog i lažnog sistema vrijednosti titoizma identificiraju sa Alijom Izetbegovićem i SDA. Međutim istina je da je energija koja je eruptirala nakon kolapsa komunističkog sistema, zapravo bila povratak u prirodno stanje ravnoteže. Ateizam i materijalizam koji definišu propali sistem, nisu prirodni poredak stvari za nacije i države, samo su kratkotrajna istorijska epizoda, nastala na nekoj frustraciji ili zloupotrebi represivnog aparata...Upadljiva je količina mržnje i netrpeljivosti koju ateisti osjećaju prema vjernicima, dok vjernici na ateiste gledaju sa sažaljenjem, kao vrstu bolesnika koji su usljed neke traume u djetinjstvu, pali u neman pobune protiv patrijarhata i očinske figure koja u krajnjoj instanci predstavlja Boga dželešanuhu, koji je stvorio svijet...
ne kontam što se imaš naći uvrijeđenim kada nemaš empatije prema ljudima koji jesu žrtve poput onih iz Keraterma, Omarske, Srebrenice, Heliodroma već mučenika nalaziš u Izetbegoviću ...empatija čisto ideološke prirode i konstruirana na laži. Alija je mogao svašta biti ali mučenik :lol: :-) :cry: to je čak degutantno reći nakon svega :(

Po tome jesi potpuno dehumaniziran i hiperideologiziran jer si na prvom mjestu ideološki musliman, i iz te pozicije nastupaš,pa onda čovjek, ako stigneš biti čovjek od ovog prvog :-)

Kumrovačka škola istureno odjeljenje Kandahar. :-)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5231 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Pretpostavljam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti šta ću sada napisati.
Naime, ljudska djela se cijene prema namjeri i ukoliko je namjera bila ispravna a djelo loše urađeno onda je i djelo ispravno.

Image

Kiša koja je padala na dan dženaze rahmetli Alije i na kojoj je prisustvovalo više od 100.000 ljudi, dokaz je da je zaista imao iskrene namjere. Opet ponavljam, svjestan sam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti ovo što sam napisao ...

Neka se svatko od nas koji pišemo na ovom forumu upita šta smo uradili za ovu državu i ovaj napaćeni narod, prije nego bilo šta ovdje napišemo ...
Last edited by antimobbing on 05/12/2012 15:14, edited 1 time in total.
seln

#5232 Re: SDA-All about

Post by seln »

antimobbing wrote:
Image

Kiša koja je padala na dan dženaze rahmetli Alije i na kojoj je prisustvovalo više od 100.000 ljudi, dokaz je da je zaista imao iskrene namjere. Opet ponavljam, svjestan sam da većina vas na ovom forumu neće shvatiti ovo što sam napisao ...
Ne znam, mozda postoji neka duboka mudrost u tome sto si napisao, pa ako bi bio dobar da nam pojasnis.
Glede dzenaze, Stranka je organizovala besplatan prevoz za svakoga ko je zelio ici, pa se u te mukte buseve natrpala silesija besposlenih, deda, nena, onih-koji-moraju-biti-vidjeni i slicno.
JoseMujica

#5233 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ja ne sporim iskrenost Alije Izetbegovića u islamiziranju muslimana i on uživa veliko poštovanje među muslimanima vjernicima i političkim muslimanima (krajnje desno krilo u ovoj grupaciji su vehabije). Ja ne sumnjam čak ni da je Alija bio dobar čovjek ono za na ranu priviti, no mi ne diskutujemo o Aliji kao čovjeku već o Aliji Izetbegoviću kao političaru, rezultatima njegove politike i naslijeđu njegove politike.

A iskrenost i intencija Alije Izetbegovića prema državi Republici Bosni i Hercegovini, čij je pravni poredak trebao da štiti, su veoma diskutabilane. Radovan je svo vrijeme govorio da ratuje protiv muslimana i Alija mu je upravo to i dao, zaboravljajući da je predsjednik države i da Predsjedništvo Bih ima službene dokumente koji određuju politike države. Alija je u odnosu prema državi jedno pričao a drugo radio. I nikada srpski i hrvatski nacionalizmi ne bi potopili RBiH da nije bilo ove pete kolone.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5234 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Znao sam da nećete razumjeti. Naime, površnost nas je i dovela u ovo stanje u kojem se trenutno nalazimo. Zbog naše površnosti u promišljanju, namjerama i djelima, dubioza ovog naroda će se produbiti i svakog dana će biti gore i gore. Na primjer, ne mogu da shvatim da se neko može nasmijati kada vidi kolateralnu štetu i opći javašluk koji nas okružuje, dok opću indolentnost i ravnodušnost pripisujem bolesti naroda. Naše ponašanje je posebno neshvatljivo ljudima koji dolaze izvana. Zaista se ponašamo kao obične HIJENE i ništa nismo bolje ni zaslužili osim otpadaka. Umjesto da unapređujemo sistem i radimo na uspostavi prava i pravne države sve što znamo jeste, da se licemjerno osmjehujemo korumpiranim vlastodršcima i upućujemo blage isprazne kritike koje nikome nisu bitne.
JoseMujica

#5235 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

izvini al ne kontam šta nisam razumio? Pa Alija je ustoličio korupciju, minderanje i paralelne privatne sisteme vladanja kojih se ni dan danas nemremo kutarisati...između ostalog valjda je i tebi jasno da je Alija ustoličio Tihića kao predsjednika SDA.

Ja bih volio isto da imamo normalnu, modernu i pravnu državu, ali to neće moći dok god budemo Aliju glorificirali, jer naprosto on nije predstavnik tih vrijednosti.
Shahab

#5236 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:ja ne sporim iskrenost Alije Izetbegovića u islamiziranju muslimana i on uživa veliko poštovanje među muslimanima vjernicima i političkim muslimanima (krajnje desno krilo u ovoj grupaciji su vehabije). Ja ne sumnjam čak ni da je Alija bio dobar čovjek ono za na ranu priviti, no mi ne diskutujemo o Aliji kao čovjeku već o Aliji Izetbegoviću kao političaru, rezultatima njegove politike i naslijeđu njegove politike.

A iskrenost i intencija Alije Izetbegovića prema državi Republici Bosni i Hercegovini, čij je pravni poredak trebao da štiti, su veoma diskutabilane. Radovan je svo vrijeme govorio da ratuje protiv muslimana i Alija mu je upravo to i dao, zaboravljajući da je predsjednik države i da Predsjedništvo Bih ima službene dokumente koji određuju politike države. Alija je u odnosu prema državi jedno pričao a drugo radio. I nikada srpski i hrvatski nacionalizmi ne bi potopili RBiH da nije bilo ove pete kolone.
Bošnjak koji nije musliman je tragikomična hibridna pojava koja nije sposobna za opstanak...zabluda koja vodi u propast i živo blato beznađa. Oni svi okončaju u srbofilstvu..pogledajte Lagumdžiju ili Mešu Selimovića...
ultima_palabra

#5237 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Shahab wrote: Bošnjak koji nije musliman je tragikomična hibridna pojava koja nije sposobna za opstanak...zabluda koja vodi u propast i živo blato beznađa. Oni svi okončaju u srbofilstvu..pogledajte Lagumdžiju ili Mešu Selimovića...
Strašno :run: Nekad bih prijavljivao ovakve postove, ali koja je svrha...
VjecitiStudent

#5238 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:
JoseMujica wrote:ja ne sporim iskrenost Alije Izetbegovića u islamiziranju muslimana i on uživa veliko poštovanje među muslimanima vjernicima i političkim muslimanima (krajnje desno krilo u ovoj grupaciji su vehabije). Ja ne sumnjam čak ni da je Alija bio dobar čovjek ono za na ranu priviti, no mi ne diskutujemo o Aliji kao čovjeku već o Aliji Izetbegoviću kao političaru, rezultatima njegove politike i naslijeđu njegove politike.

Bošnjak koji nije musliman je tragikomična hibridna pojava koja nije sposobna za opstanak...zabluda koja vodi u propast i živo blato beznađa. Oni svi okončaju u srbofilstvu..pogledajte Lagumdžiju ili Mešu Selimovića...
Bosnjak ili Turcin musliman, pitanje je sad.
Prosli reis se odlucio, rece da smo Turci.
Shahab

#5239 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

ultima_palabra wrote:
Shahab wrote: Bošnjak koji nije musliman je tragikomična hibridna pojava koja nije sposobna za opstanak...zabluda koja vodi u propast i živo blato beznađa. Oni svi okončaju u srbofilstvu..pogledajte Lagumdžiju ili Mešu Selimovića...
Ma nemoj..ti bi da uvedeš komunističko jednoumlje i cenzuru i da provociraš i vrijeđaš vjernike svojim utopističkim nebulozama..i da iste ostaju bez odgovora.
ultima_palabra

#5240 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Shahab wrote:
ultima_palabra wrote:
Ma nemoj..ti bi da uvedeš komunističko jednoumlje i cenzuru i da provociraš i vrijeđaš vjernike svojim utopističkim nebulozama..i da iste ostaju bez odgovora.
Đe me nađe :lol:

Gori sam ja što se raspravljam sa botovima...
antimobbing

#5241 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:izvini al ne kontam šta nisam razumio?
Izvini i ti, nije uopće problem. Nemoj se ni truditi da shvatiš ...
Onaj ko treba da razumije, shvatit će u ovom postu sve što sam napisao ...
Rahmetli Aliju su zvali LAV Bosanski!

Image
El-Fatiha!

Znate li zašto?

Zato što LAV jede samo ono što ulovi i zbog toga ga zovu kraljem životinja. Lava svi poštuju jer ima odlike pravog vođe. Lav zrači snagom, plemenitošću i dostojanstvom. U onome što radi je korektan i neumoran. To mu stvara neprijatelje ali se na to ne obazire.

HIJENA je suprotnost LAVU?

HIJENE su lešinari koje se hrane otpacima drugih životinja. Hijene prate lavove kako bi se nahranile otpacima njihove hrane. Zbog toga su prezrene nisu na "dobrom glasu". Zoolozi ih opisuju kao glupe, pakosne i kukavičke životinje koje su svih zvijeri najružnije građene i najodvratnije. Radi svoga podlog karaktera hijena je jedna od najomraženijih životinja na svijetu.

Narod kojem se u ratu divio čitav svijet jer je bio kao LAV, danas je postao HIJENA.

Danas u miru naš narod kao HIJENA šuti, čeka na milost i ostatke hrane koji ostaju iza beskrupuloznih ratnih profitera HIJENA bogataša koji ga danas vode. Međutim to nikada neće dočekati jer podle HIJENE bogataši od kako je svijeta i vijeka, nikada nisu imali milosti, suosjećanja i empatije u svome biću prema vlastitom narodu niti će to ikada imati već su samo težili prema što većoj eksploataciji ove sirotinje i fukare u dugovima. Zato su i bogati. Danas to rade sofisticirano preko nameta i stranih Banaka.

Želite li i dalje nastaviti živjeti u agoniji bijednim životima HIJENA čekajući otpatke od hrane ili opet postati ono što smo već bili LAVovi koji će se izboriti za svoje ljudsko dostojanstvo i normalan život?
Nadam se da će Islamska zajednica u BiH stati na stranu običnog čovjeka i sada u petak na džumi pozvati narod da ustane iz ovog poniženja. Da će pozvati ovaj herojski narod koji se je goloruk suprotstavio 4-toj vojnoj sili u Evropi da oslobodi ove korumpirane ulizivačko-beskičmenjačke politike koja je naš narod uvela u poniženje, siromaštvo, bijedu i agoniju. Da će pozvati naš narod da sruši ovaj izdajnički nevidljivi krst poniženja i bijede koji se je nadvio nad Sarajevom, iznad našeg napaćenog naroda i čitave države Bosne i Hercegovine.
JoseMujica

#5242 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

to i jeste poenta bošnjačke ideologije koju fura IZ i Mladi muslimani i koja je Alijino političko naslijeđe.

Samo je ova priča jednako pogubna za Bosnu i Hercegovinu koliko i četništvo i ustaštvo, a to je nešto što vi ne vidite, u vjerskom zanosu previđate političke implikacije budalaština koje radite :-)
seln

#5243 Re: SDA-All about

Post by seln »

antimobbing wrote:
Zaljubljeni vide ljepotu koja je drugima skrivena.
ultima_palabra

#5244 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Nek se sami prepoznaju :D
antimobbing

#5245 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

seln wrote:
antimobbing wrote:
Šta ti predlažeš kao rješenje?

Dali je rješenje da kao HIJENE šutimo i slijedimo ovu korumpiranu beskičmenjačku politku koju vodi Tihić ili da promjenimo ovaj uspostavljeni sistem u kojem samo vlada pravna aharhija i zakoni kupo-prodaje kao na stočnoj pijaci?
Last edited by antimobbing on 05/12/2012 15:56, edited 1 time in total.
Opetja033

#5246 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Shahab wrote:Bošnjak koji nije musliman je tragikomična hibridna pojava koja nije sposobna za opstanak...zabluda koja vodi u propast i živo blato beznađa. Oni svi okončaju u srbofilstvu..pogledajte Lagumdžiju ili Mešu Selimovića...
Nevjerovatno. Bukvalno ne mogu da vjerujem. Ja sam Bosnjak, musliman. Medjutim vezivati bosnjastvo iskljucivo za Islam upravo ide na ruku "Bosancima" (na stranu to sto je totalno historijski morbidno i neistinito). Je li to ne mozes biti Talijan i ateista, Svedjanin i ateista, Albanac i katolik/pravoslavac/ateista? Hrvat i atesita/protestant/musliman/pravoslavac?

Ukratko - nemoj zbunjivati narod jos vise sa ovim nebulozama.
Last edited by Opetja033 on 05/12/2012 16:22, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#5247 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
to i jeste poenta bošnjačke ideologije koju fura IZ i Mladi muslimani i koja je Alijino političko naslijeđe.

Samo je ova priča jednako pogubna za Bosnu i Hercegovinu koliko i četništvo i ustaštvo, a to je nešto što vi ne vidite, u vjerskom zanosu previđate političke implikacije budalaština koje radite :-)
Zamislite kosovske Albance posvadjane kao muslimane, ateiste, pravoslavce, katolike?
Nezamislivo.
seln

#5248 Re: SDA-All about

Post by seln »

antimobbing wrote:
seln wrote:
antimobbing wrote: Izvini i ti, nije uopće problem. Nemoj se ni truditi da shvatiš ...
Šta ti predlažeš kao rješenje?

Dali je rješenje da kao HIJENE šutimo i slijedimo ovu korumpiranu beskičmenjačku politku koju vodi Tihić ili da promjenimo ovaj uspostavljeni sistem u kojem samo vlada pravna aharhija i zakoni kupo-prodaje kao na stočnoj pijaci?
Govoris li o rjesenju ili o Aliji Izetbegovicu?
Alija Izetbegovic nije rjesenje, niti je to ikada bio.
JoseMujica

#5249 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:

Zamislite kosovske Albance posvadjane kao muslimane, ateiste, pravoslavce, katolike?
Nezamislivo.
jeste zamislivo .....ali u toj priči onda Republika Kosovo nije zamisliva...da je Rugova 80-tih krenuo s ovakvom pričom koju ovi Alijići prosipaju Kosovo bi danas bilo ko i Bosna

zanma samo iz političke historije Bih da kad god su hodže politiku vodile narod je ovdje najebo ko žuti
Opetja033

#5250 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:Zamislite kosovske Albance posvadjane kao muslimane, ateiste, pravoslavce, katolike?
Nezamislivo.
jeste zamislivo .....ali u toj priči onda Republika Kosovo nije zamisliva...da je Rugova 80-tih krenuo s ovakvom pričom koju ovi Alijići prosipaju Kosovo bi danas bilo ko i Bosna
Ne impliciraj da su ovo nebuloze sto Shahab pise skola rahmetli Izetbegovica. Na kraju krajeva ako cemo vec o Albancima i njihovom odnosu prema naciji i etnickoj pripadnosti - nije tu Izetbegovic kriv vec vi crveni.
Post Reply