SDA-All about
- Shahab
#5001 Re: SDA-All about
SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5002 Re: SDA-All about
Nemoj tako ima ih i poštenih.Shahab wrote:SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
Shahab wrote:
Briljantnim definicijama političkih dešavanja u potpunosti se kandidira kao alternativa korumpiranom i nesposobnom establišmentu. Profinjeni i spontani nastupi ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim...u kratkim crtama..dok je Amira Zukića, Bosna može mirno da spava. Nije Amir Zukić slučajno jedan od prvih saradnika Sulejmana Tihića, velemajstora bosanske politike i progresa našega naroda.
- seln
#5003 Re: SDA-All about
Ma oni su dzematile posteni.antimobbing wrote:Nemoj tako ima ih i poštenih.Shahab wrote:SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...![]()
Shahab wrote:
Briljantnim definicijama političkih dešavanja u potpunosti se kandidira kao alternativa korumpiranom i nesposobnom establišmentu. Profinjeni i spontani nastupi ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim...u kratkim crtama..dok je Amira Zukića, Bosna može mirno da spava. Nije Amir Zukić slučajno jedan od prvih saradnika Sulejmana Tihića, velemajstora bosanske politike i progresa našega naroda.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5004 Re: SDA-All about
Jednostavno zanatlije bravari, limari i konobari sa lažnim diplomama koje postavlja vrh SDA se ne mogu suprostaviti neprijateljima BiH jer nemaju intelektualnog kapaciteta.
Kupili su diplome ali nisu prošli ''drill mozga'' kroz redovni obrazovni sistem.
Pogledaj samo u ine ratno-profiterske, dezerterske, izdajničke, korumpirane, neinteligentne i neartikulisane neljudske ĆEHRE koje postavljaju na funkcije da vode ogromne državne sisteme i sve će ti biti jasno.
Kad se kriminalu dodaju još lažne diplome magistra i doktora šatro nauka, neznanje, primitivizam i (NE)INTELEKT koji je na nivou običnih zanatlija bravara, limara, konobara što ustvari i jesu, kao rezultat imamo ekonomsku KOLATERALNU štetu za državu BiH, BIOLOŠKO NESTAJANJE kao u PALESTINI, umiranje i patnju za običan bošnjački narod, što je izgleda nekome i cilj!
Kupili su diplome ali nisu prošli ''drill mozga'' kroz redovni obrazovni sistem.
Pogledaj samo u ine ratno-profiterske, dezerterske, izdajničke, korumpirane, neinteligentne i neartikulisane neljudske ĆEHRE koje postavljaju na funkcije da vode ogromne državne sisteme i sve će ti biti jasno.
Kad se kriminalu dodaju još lažne diplome magistra i doktora šatro nauka, neznanje, primitivizam i (NE)INTELEKT koji je na nivou običnih zanatlija bravara, limara, konobara što ustvari i jesu, kao rezultat imamo ekonomsku KOLATERALNU štetu za državu BiH, BIOLOŠKO NESTAJANJE kao u PALESTINI, umiranje i patnju za običan bošnjački narod, što je izgleda nekome i cilj!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5005 Re: SDA-All about
nemoj tako antimobb Snaga biH je najdravija bh stranka sa najvećim brojem dipllomiranih sportista u svojim redovima
u zdravom tijelu zdrav duh, što bi reko Grunf, pa se tako položi desetak ispita u jednom danu
u zdravom tijelu zdrav duh, što bi reko Grunf, pa se tako položi desetak ispita u jednom danu
- antimobbing
#5006 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:nemoj tako antimobb Snaga biH je najdravija bh stranka sa najvećim brojem dipllomiranih sportista u svojim redovima![]()
Muhammed s.a.v.s je rekao:
„Doći će vrijeme (pred Sudnji dan, p.p.) kada će ljudi ohalaljivati pet stvari sa drugih pet:
1.) dozvoljavat će alkohol – nazivajući ga raznim imenima,
2.) dozvoljavat će korupciju – nazivajući je hedijom,
3.) dozvoljavat će ubistvo – pravdajući ga strahom (errehbet),
4.) dozvoljavat će blud – nazivajući ga brakom i
5.) dozvoljavat će kamatu – nazivajući je trgovinom“
Sve je tako jasno ...
- JoseMujica
#5007 Re: SDA-All about
vizionar čovjek...ko da je Sarajevom hodao i uživao u pogledu s Poljina na BBI "trgovačke" objekte
-
Kolt12
#5008 Re: SDA-All about
Preciznije.Shahab wrote: SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
SDA+SDP=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
-
udrch
#5009 Re: SDA-All about
vi stvarno zaboravlajte kako se ova tema zove..desetinu stranica ste popunili pisanjem ispraznih spinova..
još se antimob poziva na vjeru i stalno u smeću od ove teme ubacuje časne hadise Poslanika kojima ovdje nije mjesto..
red Mujicinog ponavljanja istih floskula, red Poslanikovih hadisa, red šabinih neartikulisanih tvrdnji koje ni vas dvojica niste pofatali..
da ti ja ne tražim antimob, nađi jedan hadis i za sebe po ovom pitanju, vjerujem da si sposoban toliko..
a Poslanik je i takve kao ti spomenuo na više mjesta..da ne govorim da je i Allah dž.š. posvetio nekoliko ajeta o potvori osobama koje to rade..
ne želim te ja svrstavati u tu kategoriju, ali pronađi hadis i raspravu Poslanika i Ebu Bekra oko njegovog rođaka koji je učestvovao u potvori..pa protumači sebi imaš li pravo ili nemaš..
naravno sve ovo ne znači da je SDA mila majka, ali iz dana u dan se baviti time, smišljati razne gluposti napisane na hiljadu i jedan način, pa kao potvrdu ubacivati i hadise..
ja mogu ruku staviti za bar deset ljudi u SDA koji su časni i čestiti, a evo i oni su na vašem udaru..
još se antimob poziva na vjeru i stalno u smeću od ove teme ubacuje časne hadise Poslanika kojima ovdje nije mjesto..
red Mujicinog ponavljanja istih floskula, red Poslanikovih hadisa, red šabinih neartikulisanih tvrdnji koje ni vas dvojica niste pofatali..
da ti ja ne tražim antimob, nađi jedan hadis i za sebe po ovom pitanju, vjerujem da si sposoban toliko..
a Poslanik je i takve kao ti spomenuo na više mjesta..da ne govorim da je i Allah dž.š. posvetio nekoliko ajeta o potvori osobama koje to rade..
ne želim te ja svrstavati u tu kategoriju, ali pronađi hadis i raspravu Poslanika i Ebu Bekra oko njegovog rođaka koji je učestvovao u potvori..pa protumači sebi imaš li pravo ili nemaš..
naravno sve ovo ne znači da je SDA mila majka, ali iz dana u dan se baviti time, smišljati razne gluposti napisane na hiljadu i jedan način, pa kao potvrdu ubacivati i hadise..
ja mogu ruku staviti za bar deset ljudi u SDA koji su časni i čestiti, a evo i oni su na vašem udaru..
-
udrch
#5010 Re: SDA-All about
preživjeli smo mi i gore od ovoga..preživjeli smo VRS i HVO, pa ćemo i ovo..Kolt12 wrote:Preciznije.Shahab wrote: SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
ne treba gubiti nadu..
- Ujak Sam
#5011 Re: SDA-All about
Sigurno nećemo ništa postići s Gandhijevom metodom.udrch wrote:preživjeli smo mi i gore od ovoga..preživjeli smo VRS i HVO, pa ćemo i ovo..Kolt12 wrote:Preciznije.Shahab wrote: SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...
ne treba gubiti nadu..
- JoseMujica
#5012 Re: SDA-All about
u pravu si udrch...priznajem malo ga zanosim...Dino "Kifla" Konaković nije položio 10 ispita u jednom danu već 10 ispita u roku od 13 dana i to mahom dobivši 10-keudrch wrote:vi stvarno zaboravlajte kako se ova tema zove..desetinu stranica ste popunili pisanjem ispraznih spinova..
- ultima_palabra
#5013 Re: SDA-All about
Ti si samo ljubomoran na najpoželjnijeg brucoša i apsolventa... u isto vrijemeJoseMujica wrote:u pravu si udrch...priznajem malo ga zanosim...Dino "Kifla" Konaković nije položio 10 ispita u jednom danu već 10 ispita u roku od 13 dana i to mahom dobivši 10-keudrch wrote:vi stvarno zaboravlajte kako se ova tema zove..desetinu stranica ste popunili pisanjem ispraznih spinova..
- JoseMujica
#5014 Re: SDA-All about
you got me 
a Kifla je vrh ledenog brijega...koga interesuje pregledajte samo liste SDA na ovogodišnjim izborima...DIF-ovci dominiraju.... pa ako je to slučajno
, a nemre da bude čak se i udrch mora složiti da na ovom svijetu ništa nije slučajno 
a Kifla je vrh ledenog brijega...koga interesuje pregledajte samo liste SDA na ovogodišnjim izborima...DIF-ovci dominiraju.... pa ako je to slučajno
-
OmerD
#5015 Re: SDA-All about
seln wrote:Ma oni su dzematile posteni.antimobbing wrote:Nemoj tako ima ih i poštenih.Shahab wrote:SDA=KORUPCIJA=PROPAST SVIH NAS...![]()
Shahab wrote:
- FOČANSKI PROPISI
#5016 Re: SDA-All about
Ko će biti prvi?
Iz SDA ili iz SDP?
Iz SDA ili iz SDP?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5017 Re: SDA-All about
Na izbore kreeće "stranka es-de-a"miki.ba wrote:Sjecate li se ovog hita iz `96.
Ili sa "SDA-ovskog" na bosanski kako reče seln :
"Na izbore kreće stranka , stranka demokratske akcije"
- FOČANSKI PROPISI
#5018 Re: SDA-All about
SDA na Ilidži predlaže Denisa Muhovića (profesor sporta i tjelesnog odgoja)za predsjednika vijeća.Kažu ,crnogorac.
1.Jesu li obmanuli svoje glasače,ako to nisu spominjali u predizbornoj kampanji?
2.Kako onda mi iz Crne Gore ,sandžaka,hercegovine,podrinja...da se izjašnjavamo na popisu?Je li Bošnjak ili podrinjac;hercegovac;crnogorac,sandžaklija?
Malo sam zbunjen.
Sad ovako, sad onako!
1.Jesu li obmanuli svoje glasače,ako to nisu spominjali u predizbornoj kampanji?
2.Kako onda mi iz Crne Gore ,sandžaka,hercegovine,podrinja...da se izjašnjavamo na popisu?Je li Bošnjak ili podrinjac;hercegovac;crnogorac,sandžaklija?
Malo sam zbunjen.
Sad ovako, sad onako!
-
udrch
#5019 Re: SDA-All about
moj prijatelj je nekad 1998. godine dao uslov na prvoj godini FPN-a i FIN-a u junsko-julskom roku..sad ne znam koliko je to dana, ali nije više od 30..a broj ispita mislim da je bio blizu 20..može se provjeriti koliko je tad ispita bilo na prvoj godini ovih fakulteta..JoseMujica wrote:u pravu si udrch...priznajem malo ga zanosim...Dino "Kifla" Konaković nije položio 10 ispita u jednom danu već 10 ispita u roku od 13 dana i to mahom dobivši 10-keudrch wrote:vi stvarno zaboravlajte kako se ova tema zove..desetinu stranica ste popunili pisanjem ispraznih spinova..
nisam ja Mujice protiv činjenica, pogotovo ne mogu da negiram da je na ovim izborima bilo puno difovaca, ali ih je bilo iz svih stranaka..nije mi čudno ako neki sportista završi DIF u nekom brzom roku...nije to nikad bio težak fakultet koliko znam..
još ako stranka ima planove za njega..ejš..
- antimobbing
#5020 Re: SDA-All about
Vjeruj mi sasvim mi je ne bitno čime ćeš me proglasiti, neka ti je to na dušu.udrch wrote:vi stvarno zaboravlajte kako se ova tema zove..desetinu stranica ste popunili pisanjem ispraznih spinova..
Da si pažljivo pročitao sve moje postove vidio bi da niti jednom riječju nisam loše napisao protiv svih onim poštenih i sposobnih ljudi koji su ogromna većina iz SDA već samo o par ljudi u VRHU koji zatvaraju ispred nosa vrata tim istim poštenim i sposobnim ljudima kojih u SDA ima na hiljade.
Tokom svakih izbora na hiljade čestitih mladih i obrazovanih ljudi, prije svega vjernika po terenu mjesecima se bore i donesu pobjedu SDA. Nakon izbora njih par u vrhu SDA, opet ponavljam, zatvore vrata i ponašaju se kao da samo njih par u VRHU imaju ekskluzivna prava nad SDA, koja im služi isključivo za ostvarivanje svojih ličnih suženih interesa. Dakle, ovo pisanje je BUNT običnog čovjeka protiv samovolje koju nekolicina provodi na većinom.
SDA je narodni pokret nastao iz bunta bošnjačkog naroda protiv opresije i nije uopće obična Stranka, čime su je pojedinci napravili. Nekompetentni ljudi poput prijeratnih zanatlija bravara, limara i konobara sa lažnim diplomama koje postavlja vrh SDA se ne mogu suprotstaviti neprijateljima BiH jer nisu prošli redovni obrazovni proces i uopće nemaju INTELEKTUALNOG kapaciteta.
Kad se (NE)INTELEKTU dodaju još kriminal, lažne diplome magistra i doktora šatro nauka, neznanje i primitivizam uz nedostatak intelektualnog kapaciteta koji je na nivou običnih zanatlija bravara, limara, konobara (što ustvari i jesu), kao rezultat imamo ekonomsku KOLATERALNU štetu za državu BiH, BIOLOŠKO NESTAJANJE kao u PALESTINI, umiranje i patnju za običan bošnjački narod, što je izgleda nekome i cilj!
Dakle, da ti ponovim ovo pisanje je BUNT običnog čovjeka demobilisanog borca Armije Republike BiH na čiju kvalitetu života veoma utječe postavljanje na funkcije raznih inih ratno-profiterskih, dezerterskih, izdajničkih, korumpiranih, neinteligentnih, neartikulisanih i neljudskih ĆEHRI i BUNT protiv samovolje koju nekolicina loših iz VRHA provodi na većinom dobrih poštenih i sposobnih ljudi kojih u SDA ima na hiljade, a koji se vrlo malo i uopće ništa ne pitaju.
- JoseMujica
#5021 Re: SDA-All about
treba samo provjeriti da li je u to doba, do 1998. godine, uslov za narednu godinu još bio 50% položenih ispita. Sad ne znam tačno koji je plan i program bio....stari ili novi? npr. za FPN bi ti bilo 5 ispita + fizičkoudrch wrote: moj prijatelj je nekad 1998. godine dao uslov na prvoj godini FPN-a i FIN-a u junsko-julskom roku..sad ne znam koliko je to dana, ali nije više od 30..a broj ispita mislim da je bio blizu 20..može se provjeriti koliko je tad ispita bilo na prvoj godini ovih fakulteta..
nisam ja Mujice protiv činjenica, pogotovo ne mogu da negiram da je na ovim izborima bilo puno difovaca, ali ih je bilo iz svih stranaka..nije mi čudno ako neki sportista završi DIF u nekom brzom roku...nije to nikad bio težak fakultet koliko znam..
još ako stranka ima planove za njega..ejš..
ali 10 ispita za 13 dana
Ima pored Kifle i slučaj Orić isto sa DIF-a...gdje je čovjek hladno polagao ispite dok je bio zatvoren u Hagu
šta retji koju posluku porati i na kraju kome, a da uopće ima smisla u ovom totalnom besmislu kada likovi koji obezvređuju sve etičke i moralne vrijednosti i pravne norme sjede u skupštinama i još se prodaju kao Snaga BiH
Last edited by JoseMujica on 21/11/2012 12:19, edited 1 time in total.
-
udrch
#5022 Re: SDA-All about
nije mi namjera da svedem priču koliko je ko ispita polagao, niti da branim DIF..samo ću te ispraviti da je na FPN-u tada bilo najmanje deset predmeta na godini, moglo se prenijeti maximalno dva, a na FIN-u je bilo mislim 13, prenijeti se moglo samo dva..dakle, garantujem da je položio minimalno 15, mrsko mi ga zvati, ali vrlo moguće da je ovaj broj bio oko 20, ali nejse..JoseMujica wrote:treba samo provjeriti da li je u to doba, do 1998. godine, uslov za narednu godinu još bio 50% položenih ispita. Sad ne znam tačno koji je plan i program bio....stari ili novi? npr. za FPN bi ti bilo 5 ispita + fizičkoudrch wrote: moj prijatelj je nekad 1998. godine dao uslov na prvoj godini FPN-a i FIN-a u junsko-julskom roku..sad ne znam koliko je to dana, ali nije više od 30..a broj ispita mislim da je bio blizu 20..može se provjeriti koliko je tad ispita bilo na prvoj godini ovih fakulteta..
još ako stranka ima planove za njega..ejš..po starom, a po novom mislim i manje...za FIN ne znam koliko je ispita u pitanju, al haj da kažemo da je tu negdje sa FPN-om..onda bi ispalo da je položio nekih 10-tak ispita za mjesec dana...za ljude koji su potkovani i dosta čitaju kontinuirano, ovo je moguće, uz dosta sreće
ali 10 ispita za 13 dana....udrch svako ko je studirao u BiH zna da većinu profesora ganjaš desetak dana samo da ti potpis daju, a kamoli da ih uhvatiš za termin ispita....Kifla stvarno nema nikavog moralnog kredibiliteta pričati o bilo čemu i npr. u Hrvatskoj ili bilo kojoj ozbiljnoj zemlji bi bio predmet policijske istrage.
Ima pored Kifle i slučaj Orić isto sa DIF-a...gdje je čovjek hladno polagao ispite dok je bio zatvoren u Hagu![]()
šta retji koju posluku porati i na kraju kome, a da uopće ima smisla u ovom totalnom besmislu kada likovi koji obezvređuju sve etičke i moralne vrijednosti i pravne norme sjede u skupštinama i još se prodaju kao Snaga BiH
kriminala na fakultetima ima i biće ih još više..šta ćemo reći tek za one koji su završili privatne univerzitete..ili da pričamo o budućem ministru sigurnosti koji je srednju školu završio vanredno..
- Shahab
#5023 Re: SDA-All about
Gledam sinoć na TV 1 kako Sulejman Tihić agresivno i prijeteći najavljuje blokade parlamenata sve sa ciljem opstrukcije realizacije dogovora nove parlamentarne većine. U svom osvetničkom nadahnuću on ignoriše sve opasne i fatalne posljedice takve politike. Ignoriše tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji kojoj je u velikoj mjeri on uzrokom zbog svoje pogrešne kadrovske politike i ekonomskog neznanja. Uzmimo naprimjer federalnu vladu..svaka funkcionalna vlada treba da bude posljedica parlamentarne većine. Samo takva vlada može obavljati svoje funkcije i upravljati procesima bitnim za funkcionisanje društva, što i jeste funkcija vlasti. Danas imamo situaciju u kojoj se besmislenim proceduralnim opstrukcijama onemogućava parlamentarnoj većini da formira vladu. Jedini interes Sulejmana Tihića jeste da zadrži monopol nad javnim tokovima novca, da nahrani stranačku koruptokraciju, instrument koji ima temeljem kontrolnog paketa u aktuelnoj vladi fbih, iza koje ne stoji parlamentarna većina. Tu besmislenu politiku objašnjava navodnom brigom za BiH, kao da ga narod nije upoznao za ovih proteklih godina koliko upravlja našom politikom... Aktuelna politička kriza treba da inicira političku mirovinu Sulejmana Tihića. kako je sve u svijetu božijim davanjem regulirano stanjem ravnoteže, tako i politička artikulacija treba da predstavlja što realniju sliku sa terena. Sulejman Tihić je titoista, komunista i ateista na čelu političke stranke koja predtavlja religiozno i tradicionalističko biračko tijelo. To je ekvivalent situaciji u kojoj bi muslimanski vjernik došao na čelo ateističkog SDP. Godinama je radio na dovođenju Lagumdžije na vlast, a danas kada ga je Lagumdžija ponizio, porazio i istjerao iz vlasti, Tihićeva politička figura izgubila je svaki smisao u budućnosti. SDA treba da ode u opoziciju i definira svoju ideologiju i temeljito se kadrovski podmladi. Kao bastion korupcije, primitivizma, loših kadrova i neznanja... SDA je glavni krivac za situaciju u kojoj se danas nalazimo i odlazak u opoziciju je logička posljedica. Prema standardima demokratskog parlamentarizma, onaj ko obezbjedi većinu u parlamentu ima pravo da formira Vladu. Opstrukcija ovoga procesa je djetinjasta i smješna i govori o karakteru nesposobnih lidera koji upravljaju SDA strankom. SDP na čelu sa Lagumdžijom je izgubio kredibilitet i sasvim je jasno da funkcioniše kao loša imitacija evropske socijaldemokratije, da se u suštini radi o diktaturi koja je motivirana kriminogenim interesima. Ali odbrana demokratskog standarda, da onaj koji obezbjedi većinu formira i Vladu, predstavlja prioritet koji prevazilazi lokalne interese. Zato nema međunarodne reakcije na Lagumdžijine ludosti iako je evidentno da u vlast uvodi narko kartel i ruske interese...To je jednostavno međunarodna norma ponašanja. Sve u svemu, pouka iz ove krize je evidentna...SULEJMANE TIHIĆU ŠTO PRIJE ODEŠ U MIROVINU, TO BOLJE ZA SVIJU, A NAJVIŠE ZA SDA...Za sve eventualne prutustavne i proutzakonite poteze nove antibosanske i kriminogene parlamentarne većine, postoji mehanizam blokade u vidu jedinog čestitog i poštenog funkcionera na vlasti, u vidu Predsjednika Federacije BiH, generala i pravaša Živka Budimira, jedinog predsjednika Federacije do danas, koji iskreno i autentično obavlja svoju funkciju..POZDRAV VELIKOM GOSPODINU PREDSJEDNIKU FEDERACIJE BIH, PRAVAŠU I BOSANSKOHERCEGOVAČKOM I HRVATSKOM DOMOLJUBU, GENERALU ŽIVKU BUDIMIRU!!! 
Last edited by Shahab on 21/11/2012 16:09, edited 2 times in total.
- JoseMujica
#5024 Re: SDA-All about
sad će barem biti očito da je SDA isti qorac ko i SDS po državu BiH
- Skijaš
#5025 Re: SDA-All about
Izdajničke elemente "sporazuma" treba zaustaviti svim zakonom dozvoljenim sredstvima. Ako četnici mogu slabiti državu rupama u zakonu, zašto bi bilo neprihvatljivo iskoristiti te rupe u zakonu kako bi se obuzdalo poludjelog Lagumdžiju ?Shahab wrote:Gledam sinoć na TV 1 kako Sulejman Tihić agresivno i prijeteći najavljuje blokade parlamenata sve sa ciljem opstrukcije realizacije dogovora nove parlamentarne većine.