SDA-All about

Post Reply
Skijaš

#4776 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:
Skijaš wrote:
Ujak Sam wrote:SDA je otišla u opoziciju. Kako očekujete da sada utole glad svojih bivših ministara, pomoćnika, i ostalih visokih funkcionera koji rukovode rasparčanom strankom. Trenutno su u fazi stagnacije i rasprodaju sve što mogu, kako očekuješ moj @JoseMujica da ne bude posljedica po katastrofalnu politiku i raspajanja savezništava između dugogodišnjih partnera. Najgore je što će masa, da "kazni" SDP, opet i iznova davati podršku istrošenim esdeaovcima pod parolom odbrane i očuvanja države. Mo'š mislit. :-)
Pa bolje je imati u vlasti SDA koja krade i namješta tendere, nego SDP koji prenosi nadležnosti sa države na entitete. Odnosno, nije bolje nego je manje loše. Lagumdžija je ovom idejom političkog zauzdavanja pravosuđa i slabljenjem VSTV-a potpisao smrtnu presudu za SDP kao političku opciju. Jer država je bitna, stranke i političari nisu.
A šta ti, ja, ovaj ili onaj ima od toga što je neka nadležnost na nivou države ili entiteta.
U državi u kojoj je Dodik bitan faktor, to je od vitalne važnosti. Kada se državu ne bude osporavalo, biće mi svejedno koja je nadležnost na kojem nivou. Naše dileme nisu vezane za pitanja koja muče stabilne države tipa mogu li se homoseksulaci vjenčati, ovdje ustvari imamo nesporazum oko toga smije li neki visokopozicionirani političar reći da nije bilo genocida kojeg je potvrdio najviši sud u državi kao i onaj u Haagu. Stalno se prijeti secesijom i četnici otvoreno kažu da će se BiH raspasti kada za to nađu podršku na međunarodnoj sceni. I ti hoćeš da se mi napravimo budale, zataknemo maslačak u kosu i pjevamo Yutelove pjesme ?
MuaDib

#4777 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Skijaš wrote:
U državi u kojoj je Dodik bitan faktor, to je od vitalne važnosti. Kada se državu ne bude osporavalo, biće mi svejedno koja je nadležnost na kojem nivou. Naše dileme nisu vezane za pitanja koja muče stabilne države tipa mogu li se homoseksulaci vjenčati, ovdje ustvari imamo nesporazum oko toga smije li neki visokopozicionirani političar reći da nije bilo genocida kojeg je potvrdio najviši sud u državi kao i onaj u Haagu. Stalno se prijeti secesijom i četnici otvoreno kažu da će se BiH raspasti kada za to nađu podršku na međunarodnoj sceni. I ti hoćeš da se mi napravimo budale, zataknemo maslačak u kosu i pjevamo Yutelove pjesme ?
Nemoj me nasmijavati, kakav Dodik, kave trice. I upravu je Filipović kad kaže, ovdje je glavna mantra Dodik ovo, Dodik ono, i politika straha održava bošnjačke satrape iz SDA na vlasti. To što Dodik nergira genocid, je njegov čisti oportunizam i verbalno pokazivanje zuba Sarajevu, kojim se odupire djelovima bošnjačke politike koja genocid koristi kao sredstvo ucjene. Dok ista ta SDA istovremeno provodi ekonomski genocid nad Bošnjacima, a meni je gori onaj moj koji me ubija natanane. BiH se neće raspasti, to je više ofucana priča, koja samo služi za plašenje naroda, kako bi se i Srbi i Bošnjaci držali u mentalnom zatvoru, a nacionalistički ping pong pokazao nepomirljive strane, lopovske braće. A podsjeti se pruda i Tihićevog potpisa na izborni zakon, koji je Srebreničanima priredio ovu trku u registraciji.
Skijaš

#4778 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:
Skijaš wrote:
Nemoj me nasmijavati, kakav Dodik, kave trice.
Dobro, ali ako je vježba, što cijevi okrećete prema gradu ? :-D Sjećaš se toga ?

Tvoje minimiziranje Dodikovog manijakalnog ponašanja i uvjeravanje da se radi o paranoji Sarajeva je uvreda za sve one koji su preživjeli rat.
Innovation

#4779 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Skijaš wrote: Dobro, ali ako je vježba, što cijevi okrećete prema gradu ? :-D Sjećaš se toga ?

Tvoje minimiziranje Dodikovog manijakalnog ponašanja i uvjeravanje da se radi o paranoji Sarajeva je uvreda za sve one koji su preživjeli rat.
Sjecam se itekako. :(
MuaDib

#4780 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Skijaš wrote:
MuaDib wrote:
Skijaš wrote:
Dobro, ali ako je vježba, što cijevi okrećete prema gradu ? :-D Sjećaš se toga ?

Koliko cijevi ima RS sada, slovom i brojem nula (0), tako da se tu vidi sav promašaj opve tvoje konstatacije. Shvati, da sve ove javne istupe oni dogovore, preko telefona, a onda glume lidere koji neće gaziti preko nacionalnih principa. Prošlo je vrijeme budala tipa Karadžić i sličnih marioneta, oni su uradili svoje, razdvojili narode. Sada ide faza II stvaranje oligarhije, kao moderne forme buržoazije, gdje su nacionalna prepucavanja, dimna bomba iza koje se krije preuzimanje resursa. I samo davanje vežnosti RS laprdanjima, slabi vjeru u Bosnu i Hercegovinu kao državu.
%tacno*

#4781 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

@Skijas, za sve napisano :thumbup: :thumbup:

...o da, ne falite puno SDA :D
ali kritikujte vise SDP jer idu unazad da ruse ono sto je mukom postignuto :dance:
%tacno*

#4782 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

JoseMujica wrote:
(S.F.)

Vijesti.ba

:shock: šta je ba ovo :?: zar je već pukla tikva između SDA i SBiH :?:
Smece koje ne treba citati. Vidis da je krenula ofanziva ''bratske koalicije'' uz pomoc domacih izdajnika.
Narod je jaka kobila, izdrzat cemo mi sve ovo ali zaboraviti necemo. :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4783 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ko ste vi? državni službenici i sindikati?
Skijaš

#4784 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:
Skijaš wrote:
MuaDib wrote:

Koliko cijevi ima RS sada, slovom i brojem nula (0)
Pa i nadležnosti su cijevi. Pazi ovo ;

The entity voting system in the House of Representatives and the excessively broad scope of the “vital national interests” clause, together with the related veto mechanism in the House of Peoples, must be reformed for Bosnia and Herzegovina to become a genuine civic state for all those living in it.
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1626.htm

The Assembly considers, in particular, that the restrictive quorum rules, the excessive use of entity voting (a double qualified majority used for all decision-making in parliament) and the vague definition of the so-called “vital national interest” – instead of preventing outvoting by any of the ethnic groups through dialogue and search for compromise – have been systematically abused and now hamper all decision-making processes;
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1855.htm

I sada umjesto da jača tijela poput VSTV i VTK, genijalac Lagumdžija zbog mogućnosti da uhljebi par svojih kadrova, želi dati dodatne poluge blokada u ruke otvorenih neprijatelja države.
Harry Tuttle

#4785 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

%tacno* wrote: ali kritikujte vise SDP jer idu unazad da ruse ono sto je mukom postignuto :dance:
kao npr. :?
Shahab

#4786 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Država nije imaginaran pojam, snažnu državu predstavljaju snažne DRŽAVNE institucije sa jasnim i preciznim ingerencijama.Nakon što su tokom oslobodilačkog rata 92-95, dok su patriote organizirale otpor agresiji iz Beograda, raznoraznim igrama i muljanjima protuzakonito preuzeli imovinu SK BiH vrijednu više stotina miliona maraka, te nakon što su isti taj scenarij ponovili ali ovaj put sa imovinom Adil bega vrijednom više stotina miliona švicarskih franaka, sinovi i kćeri komunističkih funkcionera iz elitističkog SDP-a, odlučili su da nam zajedno sa svojim saveznicima iz HDZ Ndraghente i svetosavskog fašizma, implementiraju reforme koje će osigurati političku kontrolu nad radom tužilaštva...sa jednim jedinim ciljem..da osiguraju politički monopol svoje stranke-mafije u represivnom državnom aparatu, da bi zapovjedali većini društva, koje samo ima da sluša tu elitističku skupinu koju predvodi Ratko Lagumdžija...Kako su i pokazali u ove dvije poslednje godine, koliko javnost ima priliku da upozna njihovo pravo lice koje više nisu mogli skrivati iza opozicionih demagogija i parola o pet politika :lol: ..itd, njih nikada nije zanimao reformski put pravde i pravićnosti, društvenog napretka, demokratizacije, odvajanja države od društva i stvaranje pluralističkog društva..njih je oduvijek vodio stari komunistički instikt...strahovlade, totalitarizma, kolektivizma i populizma...društva u kojem će se sputavati svaka konkurencija i kreativnost a samim time spriječiti svaki progres. Opredijeljenje te razmažene i umišljene komunističke elite okupljene oko Lagumdžije oduvijek je bilo da NJIHOVA VOLJA BUDE VRHOVNI ZAKON, DA IMAJU NEOGRANIČENU VLAST, DA STVORI MONOPOL SVOJE PARTIJE NAD SVIM TOKOVIMA JAVNOG NOVCA, JAVNIH MEDIJA, POLICIJE I SUDSTVA, DA VLADA BEZ ODGOVORNOSTI I KONTROLE. To je iskonski i autentični komunistički instikt koji SDP pokušava da reciklira u vremenu, kada ti isti principi propadaju u Kambodži i Burmi, gdje se pod pokroviteljstvom UN sudi komunističkim diktatorima u navedenim zemljama...
MuaDib

#4787 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Nikada ova zemlja neće postati normalna, sa ovim idiotskim političkim elitama i njihovim kretenoidnim potrčaklima. Razmišljajte ljudi svojom glavom, šta ste se zatvorili u usku stvarnost i ne vidite dalje od nosa. Pa zar ne vidite da su nas pordali MMF-u i WB-u, kakvi vitalni nacionalni interesi, secesije, entiteti i druge pm, ovo polako postaje prostor u vlasništvu međunarodnih vjerovnika. A sve je to nama SDA stvorila, uništenjem ekonomske mašine Bosne i Hercegovine.
I tako nam treba, da postanemo robovi u vlastitoj zemlji.
%tacno*

#4788 Re: SDA-All about

Post by %tacno* »

Harry Tuttle wrote:
%tacno* wrote: ali kritikujte vise SDP jer idu unazad da ruse ono sto je mukom postignuto :dance:
kao npr. :?
Ne znam da li si provokator, neupucen u pol. desavanja, ili ti je dosadno pa da ti neko nabraja.

Jesu li se pojavili penzioneri iz RS-a da traze penzije iz FMIO/PIO? Jesu, iako je davno potpisan sporazum o tome a sto to u ovom momentu nekome ne odgovara, njegov problem. Ne odgovara ni nama u FBiH da se raspolaze Rafinerijom u B.B. bez nas iako su mnogi stvarali taj i mnoge dr. kolektive sirom manjeg entiteta.
Je li se razovaralo o Elekropeijenosu? Jeste i odmah ide pismo Sanina da je to sto zele da urade stetno po drzavu BiH>
Je li Dodik kaze da ce u utorak razgovarati o postignutom dogovoru sa Lagumdzijom o Tuziocima koje treba imenovati entitet? Je li to urusavanje postignutog i prenos nadleznosti na entitet. Jeste.
Je li zeli direktna imenovanja uposlenika u VTS ? Jeste, i to bi bilo koreak unazad i prenos nadleznosti na entitete'...

Treba li jos a ima.
Skijaš

#4789 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

MuaDib wrote:Nikada ova zemlja neće postati normalna, sa ovim idiotskim političkim elitama i njihovim kretenoidnim potrčaklima. Razmišljajte ljudi svojom glavom, šta ste se zatvorili u usku stvarnost i ne vidite dalje od nosa. Pa zar ne vidite da su nas pordali MMF-u i WB-u, kakvi vitalni nacionalni interesi, secesije, entiteti i druge pm, ovo polako postaje prostor u vlasništvu međunarodnih vjerovnika. A sve je to nama SDA stvorila, uništenjem ekonomske mašine Bosne i Hercegovine.
Nema potrebe da širiš diskusiju.

-ja kažem da je ovaj dogovor SDP-SNSD ustvari izdajnički potez
--ti kažeš da Dodik nije stvarna prijetnja i da njegov utjecaj na državu ne podrazumjeva blokade
---ja citiram dokumente iz Brisele koji ukazuju na blokade kao ključni problem
----ti kukavički pokušaš skrenuti s teme

I usput pokušaš zamesti tragove onako generalnom pričom o kolonizaciji od strane stranaca. Boli me uho za MMF, nisu oni počinili genocid niti ga negiraju. I ne tjeraju nas oni da tražimo pare od njih nego ih mi ustvari pokušavamo uvjeriti da nam posude jer od nekog s ovakvim političarima moramo posuditi.
Last edited by Skijaš on 28/10/2012 23:11, edited 1 time in total.
Co0l

#4790 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

MuaDib wrote: Koliko cijevi ima RS sada, slovom i brojem nula (0), tako da se tu vidi sav promašaj opve tvoje konstatacije. Shvati, da sve ove javne istupe oni dogovore, preko telefona, a onda glume lidere koji neće gaziti preko nacionalnih principa. Prošlo je vrijeme budala tipa Karadžić i sličnih marioneta, oni su uradili svoje, razdvojili narode. Sada ide faza II stvaranje oligarhije, kao moderne forme buržoazije, gdje su nacionalna prepucavanja, dimna bomba iza koje se krije preuzimanje resursa. I samo davanje vežnosti RS laprdanjima, slabi vjeru u Bosnu i Hercegovinu kao državu.
Pa nije Dodik ili bilo ko drugi nikad ni rekao da bi manji entitet pokusao izdvojiti od drzave vojnom silom nego preko smanjivanja ovlasti i nadleznosti drzave a u korist entiteta.Za sad im dobro ide a dokle ce dogurat zavisi od onih koji vole ovu drzavu a ne od njih koji bi je dijelili.
Platformas

#4791 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

cetmi wrote:
MuaDib wrote:Nikada ova zemlja neće postati normalna, sa ovim idiotskim političkim elitama i njihovim kretenoidnim potrčaklima. Razmišljajte ljudi svojom glavom, šta ste se zatvorili u usku stvarnost i ne vidite dalje od nosa. Pa zar ne vidite da su nas pordali MMF-u i WB-u, kakvi vitalni nacionalni interesi, secesije, entiteti i druge pm, ovo polako postaje prostor u vlasništvu međunarodnih vjerovnika. A sve je to nama SDA stvorila, uništenjem ekonomske mašine Bosne i Hercegovine.
Ja sam dosad živio u ubjeđenju da je ekonomiju ove zemlje uništio rat na dva načina:
1- uništenjem fabrika fizički
2.1. gubljenjem tržišta četvorogodišnjim odsustvovanjem sa njega
2.2. odlaskom najboljih stručnjaka u toku i nakon rata

Pojedinci u ovoj zemlji još vjeruju da je Energoinvest nakon rata mogao biti nosilac razvoja ove zemlje. A zaboravljaju da su nocioci razvoja EI davno raspili preko grane. Najmanje polovina se stavila na Karadžićevu stranu.
Ekonomija ove zemlje nije imala izbora nego da krene od nule. Kod mnogih fabrika to nije bila ni čista nula. Morali su prvo očistiti ruševine, pa onda krenuti u gradnju objekta.

:lol:
klixo

#4792 Re: SDA-All about

Post by klixo »

rece SDPovac :-) Da se razumijemo,ne svidja mi se nijedna politicka partija , al prije bih glasao za SDS u sred rata nego za SDP predvodjen Lagumdzijom.
Innovation

#4793 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

cetmi wrote:Ja sam dosad živio u ubjeđenju da je ekonomiju ove zemlje uništio rat na dva načina:

Pojedinci u ovoj zemlji još vjeruju da je Energoinvest nakon rata mogao biti nosilac razvoja ove zemlje. A zaboravljaju da su nocioci razvoja EI davno raspili preko grane. Najmanje polovina se stavila na Karadžićevu stranu.
Ekonomija ove zemlje nije imala izbora nego da krene od nule. Kod mnogih fabrika to nije bila ni čista nula. Morali su prvo očistiti ruševine, pa onda krenuti u gradnju objekta.
Ovo je prava istina. Koja je fabrika ostala citava? Gdje su zavrsile masine iz fabrika? Gdje je zavrsila /skoro pa sva/gradjevinska mehanizacija?
Platformas wrote::lol:
Ovo cerekanje moze biti samo od nekog ,ko ovdje nije bio prisutan u to vrijeme.
Innovation

#4794 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.

Naša stranka smatra da je nedopustivo da se lične ambicije i interesi političkih stranaka i njihovih lidera zadovoljavaju na štetu strateških interesa države BiH i njenih građana, te da se o sudbonosnim pitanjima dogovara na netransparentan način.

Naša stranka poziva sve političke stranke, međunarodne predstavnike i cijelokupnu bh javnost da pomno prati razvoj situacije i da spriječi teško popravljive štete koje bi mogle nastati ovakvim stranačkim dogovorima koji su potpuno nedemokratski, saopćeno je iz Naše stranke.

-------------------
:thumbup: :bih:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4795 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Innovation wrote:SARAJEVO - Povodom stranačkog dogovora između lidera SNSD-a i SDP-a, a koji bi po izjavama Milorada Dodika mogao uskoro biti formaliziran političkim ugovorom, Naša stranka smatra da bi štete po ustavnu uređenje, izborni zakon BiH, podjelu nadležnosti između države i entiteta, te imovinu i finansijska sredstva Bosne i Hercegovine, mogle biti nepopravljive.

Naša stranka smatra da je nedopustivo da se lične ambicije i interesi političkih stranaka i njihovih lidera zadovoljavaju na štetu strateških interesa države BiH i njenih građana, te da se o sudbonosnim pitanjima dogovara na netransparentan način.

Naša stranka poziva sve političke stranke, međunarodne predstavnike i cijelokupnu bh javnost da pomno prati razvoj situacije i da spriječi teško popravljive štete koje bi mogle nastati ovakvim stranačkim dogovorima koji su potpuno nedemokratski, saopćeno je iz Naše stranke.

-------------------
:thumbup: :bih:
Daj prestanite više ublehati.
Naša stranka ovo, Naša stranka ono.
Dosta je više ŠUPLJE! :x
Šta ste konkretno uradili?
Kada izvedete na ulicu 10.000 ljudi i budete tražili USKOK, hapšenje kriminalca i oduzimanje imovine onda nešto pričajte. Tema i onako nije Vaša stranka, kao i sve druge koje su same sebi svrha za ostvarivanje ličnih sitno-kokošarskih interesa dok nam ekonomija tone u glib korupcije.
Innovation

#4796 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Obracas se pogresnoj osobi. :) Ovaj tekst sam postavila jer je ok. Dok su konacno skontali sta SDP radi, valjda ce nesto i poduzeti, a ne ostati "suzdrzani". :mrgreen:
Ako ti se ne svidja saopstenje,bolje na njihovoj temi ostavi komentar.
Shahab

#4797 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Image
Mladi inteklektualci, nova snaga SDA
Pobjedom na lokalnim izborima za načelnicu Visokog, 43-godišnja Amra Babić iz Stranke demokratske akcije (SDA) postala je prva načelnica u historiji Bosne i Hercegovine i Evrope koja nosi hidžab, zbog čega su o njoj posljednjih sedmica pisali i govorili mediji diljem svijeta.

Poznati britanski list The "Guardian" naglašava da pobjeda Amre Babić dolazi u vrijeme “kada vlade širom Evrope raspravljaju mogućnost donošenja zakona kojim bi se zabranilo nošenje marame na javnim mjestima”.
Američki dnevnik The "Washington Times" piše da Babić planira učiniti Visoko “privlačnim gradom za strane investicije i ohrabriti omladinu da započne privatni biznis”. Cilj joj je, navodi list, da se izbori s visokom stopom nezaposlenosti u ovom bosanskohercegovačkom gradu.
Poznati italijanski dnevnik "La Repubblica" navodi da je Babić prva načelnica u Evropi koja nosi hidžab.
Ruski dnevni list "Pravda"primjećuje zanimljivost da pobjeda Amre Babić za načelnicu Visokog nije privukla značajnu pažnju u lokalnim medijima, ali jeste
u Iranu, Pakistanu i Saudijskoj Arabiji. Njemački list "Die Welt" dodaje da je Babić “pokrivena muslimanka koja je izbor ne samo stanovnika Visokog, već i Evrope.”
Po ocjenama turskog dnevnog lista "Hurriyet" pobjeda Amre Babić predstavlja pobjedu demokretije.
"Građani su pokazali veliku hrabrost i visoku građansku svijest te izabrali pokrivenu ženu za načelnicu", ocjenjuje turski list.
S druge strane, francuski list "Le Figaro" prenosi da je Amra Babić “muslimanka koja pokriva kosu, uši i vrat”, te da je osvojila 30 posto glasova u gradu od 40.000 stanovnika, čime je postala prva pokrivena načelnica u Evropi.
Španski list ABC navodi da je Babić majka troje djece, te da je “ovo prvi put u BiH ali i u Evropi da je pokrivena muslimanka izabrana za ačelnicu”.
O Babić piše i američka agencija Associated Press (AP).
“Ja sam i Istok i Zapad. Ponosna sam što sam muslimanka, ali i Evropljanka. Dolazim iz zemlje gdje vjere i kulture žive u harmoniji. Sve to zajedno čini moj identitet”, rekla je Babić za AP.
Kanadski list "Monterey Herald" piše da je izbor prve pokrivene načelnice u Evropi najbolji dokaz da je muslimanska tradicija kompatibilna sa zapadnim demokratskim vrijednostima. Isti list navodi da je novoizabrana načelnica Visokog, ekonomista i lokalni političar, igrala “aktivnu ulogu u stabilizaciji i napretku Bosne i Hercegovine poslije strašnog rata”.
Poznati pakistanski list The "Express Tribune" izvještava da je novoizabrana načelnica Visokog “prva načelnica u svojoj državi, ali i na evropskom kontinentu, koja nosi hidžab”, te dodaje da je izbor ove Bosanke “model za Evropu i Islam.”
Jedan kineski dnevni list je, također, objavio kako je u Visokom izabrana prva pokrivena načelnica u Evropi.
Saudijski dnevnik "Saudi Gazette" navodi da je Amra Babić prethodno obnašala funkciju ministra financija u Vladi Zeničko-dobojskog te da je “danas pokrivena načelnica za koju je glasalo 30 posto građana Visokog”
Indijski list "Republika"prenosi da Babić umjerena političarka koja poručuje:
“Mislim da moj hidžab neće biti prepreka. Evropa će shvatiti ovo kao lični identitet osobe. Sigurna sam da će Evropa pokazati toleranciju za prava drugih i drugačijih.”
Bugarski list "Focus" piše kako je Bosanka Babić, nakon što je ostala bez muža u toku agresije BiH 1992.-1995. godine, odavno aktivna u javnom i političkom životu u zemlji. Između ostalog, ističe list, dugo vremena je vodila udruženje porodica vojnika Armije BiH koji su stradali u ratu.
Ruski radio "The Voice of Russia" javljda da su izborom načelnice Babić građani Visokog “pokazali primjer tolerancije i demokratije dok vlasti u nekim evropskim zemljama razmatraju mogućnost uvođenja zabrane nošenja marame na javnim mjestima”
Francuska televizija "France 24"prenosi da je Babić novoizabrana načelnica sa hidžabom koja poručuje “da nikada neće zloupotrijebiti vjeru u politici"."Ako imam snage da štitim svoja prava, isto tako ću smoći snage kako bi štitila prava drugih”, rekla je ona.
Italijanski list "Amando"Amru Babić opisuje kao “ženu koja prakticira i živi Islam","Ovo je velika priča jedne hrabre žene", ističe list.
Srbijanski "Blic"prenosi kako je Babić “svjesna svoje specifičnosti zbog marame koju nosi na glavi i pokriva joj kosu", ali i naglasila da će "posao načelnice raditi odgovorno i sistematično, u interesu građana Visokog”.
Indijski dnevnik "The Indian Express" navodi da je novoizabrana pokrivena načelnica Babić 43-godišnja ekonomistica po zanimanju koja “ispisuje historiju u svojoj zemlji nakon što je postala prva pokrivena načelnica, a možda i jedina u Evropi”.

ultima_palabra

#4798 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Od tolikih članaka nigdje da vidimo šta je žena radila dosad? Ima li kakvih škola, iskustava... ili je taj izraz intelektualac u međuvremenu toliko pojeftinio? :roll:
bambina78

#4799 Re: SDA-All about

Post by bambina78 »

Ovoj zeni je muz poginuo 92. ili 93; Ostala je sama sa 3 sina. Najmladji se rodio nakon pogibije muza. Nakon rata zavrsava ekonomski fakultet u Sarajevu, polaze ispite za revizora i racunovodju, radi vecinom u privredi. Ne treba zanemariti cinjenicu koliko je vazno da politicar ima iskustva u privatnom sektoru da poznaje kroz kakve prepreke prolazi privatna incijativa u nasoj zemlji. U politiku se ukljucuje 2008. godine.

Zena je vrijedna, pametna i ambiciozna, te se dokazala kao borac za interese drustva, pokazujuci to kroz, izmedju ostalog, angazman predsjednice lokanog udruzenja porodica sehida.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4800 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

cetmi wrote:
Ja sam dosad živio u ubjeđenju da je ekonomiju ove zemlje uništio rat na dva načina:

I sasvi slucajno osvane par stotina SDA-ovaca iz samog vrha te stranke sa ogromnim imetkom, sa nekretninama, preduzecima, velikim racunima izvan zemlje.

Jest', jest'...nista SDA nije kriva, cak ni za usostavu neofeudalizma koji sada vlada kod nas.
Post Reply