SDA-All about
- Dozer
#4751 Re: SDA-All about
Otprilike... 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#4752 Re: SDA-All about
Ma ja ba, polako tonemo u živo blato zvano korupcija i MMF ... neka, nismo bolje ni zaslužili ...Shahab wrote: Prvi put u životu prave demonstracije i pobunu doživio sam u Hamburgu...stotine mladih ljevičara tuklo je se prsa u prsa sa specijalnim policijskim postrojbama, jer im je gradska uprava planirala srušiti zgradu u kojoj su se okupljali...Bio sam totalno zbunjen..kako u toj lijepoj i uređenoj zemlji mladi ljudi demonstriraju i bore se za neke svoje ideale, jer kako sam naknadno saznao među tim mladim ljevičarima-anarhistima bilo je mnogo djece iz situiranih familija...a kod nas mladi intelektualci kopiraju starije korumpirane kolege i samo čekaju da im padne koja mrvica sa trpeze stranačkih koruptokracija...?
Sve dok na ulicu ne izađe 10.000 ljudi i ne bude tražilo Zakon i provođenje USKOK-a na čitavom području BiH, hapšenje ratnih profitera, tajkuna i kriminalaca uz oduzimanje nelegalno stečene imovine - neće biti demokratije (demos–narod, kratein–vladavina), neče biti odgovornosti ljudi na pozicijama u vlasti, neče biti pravne države, a uskoro neče biti ni naroda koji se svake godine seli iz ove zemlje …
Riba će i dalje da smrdi od glave (vrha) nesmanjenom žestinom - sve dok se ne očisti od repa (naroda razvučene pameti).
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4753 Re: SDA-All about
Koja kontradiktornost. Ahmetovic i Kasumovic izlaze za govornicu i optuzuju SDP kako je prodala drzavne interese SNSD-u, a sada Tihic izjavljuje da je jedino Dodik i SNSD ispostovao dogovor.Chisum wrote:"'Od Mladena Ivanića je bilo pošteno, jer je imao obavezu prema SDP-u. Ovi drugi su jedno pričali, a drugo radili. Osim Dodika, koji je ispoštovao potpisani sporazum', kazao je Tihić."
![]()
Ljubi ga Dodik...
Pa de nam sporazum, ali ona pravi, na salveti, da znamo sto te to bas on ispostov'o i kad su ti svi drugi okrenuli ledja...
Jesu li oni retardirani ili sta....
- Skijaš
#4754 Re: SDA-All about
kad si gladan, nisi svoj-LIBERO- wrote:Koja kontradiktornost. Ahmetovic i Kasumovic izlaze za govornicu i optuzuju SDP kako je prodala drzavne interese SNSD-u, a sada Tihic izjavljuje da je jedino Dodik i SNSD ispostovao dogovor.Chisum wrote:"'Od Mladena Ivanića je bilo pošteno, jer je imao obavezu prema SDP-u. Ovi drugi su jedno pričali, a drugo radili. Osim Dodika, koji je ispoštovao potpisani sporazum', kazao je Tihić."
![]()
Ljubi ga Dodik...
Pa de nam sporazum, ali ona pravi, na salveti, da znamo sto te to bas on ispostov'o i kad su ti svi drugi okrenuli ledja...
Jesu li oni retardirani ili sta....![]()
- kiky
#4755 Re: SDA-All about
kad čovjek pregleda sve naše postove i komentare zapita se kako do sada nismo izletili na ulice ali ne da protestujemo protiv loše politike nego da se bodemo noževima ...
kad smo mi, obični građani, u stanju ovako da se pljujemo šta očekujemo od političara koji od tog pljuvanja i podmetanja žive ...
postalo je teško iznosit svoje mišljenje na ovom ali i na svakom drugom forumu u ovoj zemlji ...
iskreno mi je žao svih nas ...

kad smo mi, obični građani, u stanju ovako da se pljujemo šta očekujemo od političara koji od tog pljuvanja i podmetanja žive ...
postalo je teško iznosit svoje mišljenje na ovom ali i na svakom drugom forumu u ovoj zemlji ...
iskreno mi je žao svih nas ...
- Alfons Kauders
#4756 Re: SDA-All about
Skijaš wrote:kad si gladan, nisi svoj-LIBERO- wrote: Koja kontradiktornost. Ahmetovic i Kasumovic izlaze za govornicu i optuzuju SDP kako je prodala drzavne interese SNSD-u, a sada Tihic izjavljuje da je jedino Dodik i SNSD ispostovao dogovor.
- kiky
#4757 Re: SDA-All about
uvijek sam govorio da ukoliko želimo ozbiljno da diskutujemo moramo krenut od uzroka problema ...miki.ba wrote:Država BiH je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele
Objavljeno 25.10.2012 u 11:22
Paranoja čelnika SDA poprimila je ogromne razmjere. Laži SDA o nepostojećem dogovoru SDP-a na štetu države Bosne i Hercegovine to najbolje potvrđuju, saopšteno je iz SDP-a BiH.
'Paranoja, strah i panika zbog gubitka pozicija u vlasti SDA još je i veća, zbog onoga što će vrlo brzo izaći u javnost o nelegalnostima koje su pratile rad ove stranke i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu. Mi u SDP-u uradit ćemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA.
Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve, samo da ne budu smijenjeni ministri iz SDA.
Na jučerašnjoj press konferenciji je to i potvrdio podijelivši novinarima sporazum u kojem jasno stoji da i dalje podržava i da će ubrzano raditi na implementaciji Prudskog i sličnih sporazuma koje je potpisivao kad god je neko pred njega stavio bilo kakav papir.
Podsjećamo Tihića i njegovu u paranoji i kriminalu ogrezlu družinu da SDP nikada nije trgovao interesima države, za razliku od SDA koja to u kontinuitetu čini 20 godina.
Nije SDP uništio privredu ove države, proizveo ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustio u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.
Nije SDP mešetario novcem za povratak i obnovu BiH, nego je to radila SDA koja nikada nije položila račune o milijardama maraka nestalih donacija, kojim se danas kupuju mediji, glasovi na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.
Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA.
Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA.
Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope.
Svemu ovome polako se bliži kraj, jer odlaskom SDA iz vlasti dolazi vrijeme polaganja računa pred narodom. Zato u strahu od istine SDA ne preza ni od najgnusnijih laži i podvala. Ipak, svakome iole politički pismenom je jasno da se iza priča o tobožnjim izdajama države, uništavanja državnih institucija krije pokušaj ove stranke da spriječi obračun pravne države sa kriminalom.
Za razliku od SDA, država Bosna i Hercegovina je za SDP svetinja i nikada nećemo pristati na bilo kakve podjele.
Za razliku od SDA mi želimo državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život, a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru.
SDP će se snažno suprotstaviti harangi koja se vodi protiv nas i na laži odgovoriti isključivo istinom koje se mnogi najviše i plaše', saopšteno je iz SDP-a BiH
ovo gore nabrojano je samo mali djelić onog što je sda uradila ovoj zemlji ...
- kiky
#4758 Re: SDA-All about
tek će da se vidi kakva propalica je bio taj ahmetović ...miki.ba wrote:Ahmetović odmah zatražio plaću za godinu dana
Objavljeno 25.10.2012 u 07:29
Smijenjeni ministar sigurnosti Sadik Ahmetović u srijedu je od ličnih stvari oslobodio kabinet ministra, saznaje Dnevni avaz.
Iako je pokušao odugovlačiti s predajom ključeva službenog stana te dva službena automobila, Ahmetović se morao povinovati pismenom zahtjevu Vjekoslava Bevande, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji je u srijedu stigao u Ministarstvo.
Bevanda je u zahtjevu naveo da bivši ministar prostorije koje je koristio mora napustiti do 16 sati, što je ovaj i učinio.
Ahmetović je istog dana nakon smjene nadležnoj službi u Vijeću ministara podnio zahtjev da mu se ministarska plaća isplaćuje i narednih 12 mjeseci. Tako će Ahmetović od poreznih obveznika uzeti još oko 60.000 KM!
Ahmetovićevim odlaskom bit će raspušten i jedan od najglomaznijih kabineta u Vijeću ministara. Poznato je da je, uz već postojeće nadležne službe, Ahmetović godinama kao savjetnike u Ministarstvo dovodio nove kadrove. Imao je čak šest savjetnika te šefa kabineta i sekretaricu.
Za šest godina Ahmetovićevog mandata ta nepotrebna "svita" koštala je porezne obveznike ukupno oko milion maraka! I to bez troškova putovanja i drugih privilegija koje im je na račun građana omogućio "galantni" šef.
Ahmetović, kako pišu mediji, nije vratio službeni laptop, za koji tvrdi da mu je ukraden. On je izjavio da u računaru nije "bilo ništa važno" te da ga je koristio za surfanje po internetu.
Nije precizirao koje je internet-stranice pregledao.
-
Bosnjak333
#4759 Re: SDA-All about
Kazes da je tem o kriminalcu Hadzicu i njegovim antidrzavnim izjavama bezveze,a ovdje imas obraza da kazes nesto Ahmetovicu.kiky wrote:tek će da se vidi kakva propalica je bio taj ahmetović ...miki.ba wrote:Ahmetović odmah zatražio plaću za godinu dana
Objavljeno 25.10.2012 u 07:29
Smijenjeni ministar sigurnosti Sadik Ahmetović u srijedu je od ličnih stvari oslobodio kabinet ministra, saznaje Dnevni avaz.
Iako je pokušao odugovlačiti s predajom ključeva službenog stana te dva službena automobila, Ahmetović se morao povinovati pismenom zahtjevu Vjekoslava Bevande, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji je u srijedu stigao u Ministarstvo.
Bevanda je u zahtjevu naveo da bivši ministar prostorije koje je koristio mora napustiti do 16 sati, što je ovaj i učinio.
Ahmetović je istog dana nakon smjene nadležnoj službi u Vijeću ministara podnio zahtjev da mu se ministarska plaća isplaćuje i narednih 12 mjeseci. Tako će Ahmetović od poreznih obveznika uzeti još oko 60.000 KM!
Ahmetovićevim odlaskom bit će raspušten i jedan od najglomaznijih kabineta u Vijeću ministara. Poznato je da je, uz već postojeće nadležne službe, Ahmetović godinama kao savjetnike u Ministarstvo dovodio nove kadrove. Imao je čak šest savjetnika te šefa kabineta i sekretaricu.
Za šest godina Ahmetovićevog mandata ta nepotrebna "svita" koštala je porezne obveznike ukupno oko milion maraka! I to bez troškova putovanja i drugih privilegija koje im je na račun građana omogućio "galantni" šef.
Ahmetović, kako pišu mediji, nije vratio službeni laptop, za koji tvrdi da mu je ukraden. On je izjavio da u računaru nije "bilo ništa važno" te da ga je koristio za surfanje po internetu.
Nije precizirao koje je internet-stranice pregledao.
Fuuuuj,srami se sam sebe.
-
miki.ba
#4760 Re: SDA-All about
Nije istina, rekao sam da je tema bezveze zato što nije potrbno otvarati za svaku izjavu temu, ima tema Damir, SDP i Zlaja.Bosnjak333 wrote: Kazes da je tem o kriminalcu Hadzicu i njegovim antidrzavnim izjavama bezveze,a ovdje imas obraza da kazes nesto Ahmetovicu.
Trenutno nisam opredjeljen tako da nemaš potrebe da me napadaš.
-
Bosnjak333
#4761 Re: SDA-All about
Obratio sam se kiky...miki.ba wrote:Nije istina, rekao sam da je tema bezveze zato što nije potrbno otvarati za svaku izjavu temu, ima tema Damir, SDP i Zlaja.Bosnjak333 wrote: Kazes da je tem o kriminalcu Hadzicu i njegovim antidrzavnim izjavama bezveze,a ovdje imas obraza da kazes nesto Ahmetovicu.
- Za i Protiv
#4763 Re: SDA-All about
Ma oni izgleda kontaju da smo mi svi retardirani. I cini mi se da i jesmo, kad dozvoljavamo da nas ovakvi predstavljaju!-LIBERO- wrote:Koja kontradiktornost. Ahmetovic i Kasumovic izlaze za govornicu i optuzuju SDP kako je prodala drzavne interese SNSD-u, a sada Tihic izjavljuje da je jedino Dodik i SNSD ispostovao dogovor.Chisum wrote:"'Od Mladena Ivanića je bilo pošteno, jer je imao obavezu prema SDP-u. Ovi drugi su jedno pričali, a drugo radili. Osim Dodika, koji je ispoštovao potpisani sporazum', kazao je Tihić."
![]()
Ljubi ga Dodik...
-
Hodidid
#4764 Re: SDA-All about
Sadik je car. Brzo je dosao sebi poslije one pocetne usplahirenosti. Keke u padze i libo ga hasim.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4765 Re: SDA-All about
nemoj tako...Sinan je iskreni patriota i borac za državuHodidid wrote:Sadik je car. Brzo je dosao sebi poslije one pocetne usplahirenosti. Keke u padze i libo ga hasim.
- kiky
#4766 Re: SDA-All about
ma nemaš ti pojma o čemu i skim pričaš ...Bosnjak333 wrote:Obratio sam se kiky...miki.ba wrote:Nije istina, rekao sam da je tema bezveze zato što nije potrbno otvarati za svaku izjavu temu, ima tema Damir, SDP i Zlaja.Bosnjak333 wrote: Kazes da je tem o kriminalcu Hadzicu i njegovim antidrzavnim izjavama bezveze,a ovdje imas obraza da kazes nesto Ahmetovicu.
fuj ti po kući bilo i onom ko ti dade internet ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4767 Re: SDA-All about
i jos ovdje onda pisu kako je Suljo prethodnih dana branio interese drzave-LIBERO- wrote:Koja kontradiktornost. Ahmetovic i Kasumovic izlaze za govornicu i optuzuju SDP kako je prodala drzavne interese SNSD-u, a sada Tihic izjavljuje da je jedino Dodik i SNSD ispostovao dogovor.Chisum wrote:"'Od Mladena Ivanića je bilo pošteno, jer je imao obavezu prema SDP-u. Ovi drugi su jedno pričali, a drugo radili. Osim Dodika, koji je ispoštovao potpisani sporazum', kazao je Tihić."
![]()
Ljubi ga Dodik...
dzabe Suljo ponavlja da je izigran (da budem kulturna), napravise od Sulje heroja
nesto kao Kosovski boj
- bogumila
#4768 Re: SDA-All about
niko nije rek'o da je heroj. samo da nije prod'o drzavu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4769 Re: SDA-All about
ne moze je prodati jer nije njegova prcijabogumila wrote:niko nije rek'o da je heroj. samo da nije prod'o drzavu.
a da moze, ko zna sta bi bilo
ne pocinji, zainatit cu se pa sve vase postove skupit
- Chisum
#4770 Re: SDA-All about
bogumila wrote:niko nije rek'o da je heroj. samo da nije prod'o drzavu.
Jok, mijenj'o je za par novih felni i telefon s kamerom...
Vidis da se hvali da ga je samo ceribasa iz Laktasa ispostovao.... Sta je klempo obecao, to ptice znaju - ali da je ceribasa bio i do kraja ostao zadovoljan - to sad i mi znamo. I to po rijecima samog maticara.
Da je barem presutio ovo, pa pustio da sve izgleda kao da se SDP bavio prljavim poslovima, a oni, SDA, satro spasavali Bosnu... ali prvo je ispuno zelju SDS-u uletivsi klizeci Becirevicu, a onda se i pohvalio kako ga je samo krme ispostovalo ... a sta drugo nego - zadovoljno ponudjenim...
Foteljaska sujeta je cudo. Cesto zavrsi gluposcu kakvoj se covjek ne moze cudom nacuditi.
-
Hodidid
#4771 Re: SDA-All about
Svugdje u Evropi socijalni bunt i nemiri, samo kod nas narod sjedi i jos brani nesposobne ljigave uhljupe koji ga oderase gdje mogu i stignu. A sve to vodeci se filozofijom nek imam bar za kafu i cigare i ja dobar.E grdne rane na sta se spalo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4772 Re: SDA-All about
Ukoliko SDA vrati Košnikov statut
Čović i Dodik će moći izbornim inžinjeringom birati gradonačelnika Mostara i vladati u svih 6 općina
Po mostarskim džamijama potpisuje se peticija za podjelu Mostara na nacionalne općine ,kao zaštita Bosnjaka u tom gradu i Hercegovini ,uz (navodnu) podršku brojnih udruženja i nevladinih organizacija .
Kako saznaju Vijesti.ba, u redovima HDZ-a " trljaju ruke" i vlada pravo zadovoljstvo nastupima ef. Smajkića , stvarnog lidera SDA Mostara , koji će se na ovakav način svog političkog djelovanja , "izboriti "za sve ono što hrvatska strana godinama priželjkuje ,doznajemo u vrhu HDZ-a.
Naravno ,ostaje i legitimno pravo Srba za svojom tkz .nacionalnom jedinicom pa je interesantno kakav će na to pitanje biti odgovor SDA i HDZ-a..
Jedna hrvatska općina ili SDA-ov prijedlog podijele na vise općina po ratnoj liniji Mostara , jeste ono sto će klub hrvata u gradskom vijeću sa zadovoljstvom prihvatiti.Sa OHR-ovim statutom koji je do sada bio na snazi u HDZ u nisu zadovoljni.
S pravom postavljaju i pitanje zašto SDA i muftija šute od javnosti da su posljednjih osam godina imali sve privilegije i punu ravnopravnost , pa čak je SDA (ovakvim izbornim pravilima ) bila najveća stranka u gradskom vijeću u kome nije donesena ni jedna odluka bez kompromisa.
Nikome od naših sagovonika, koji dobro poznaju mostarske političke (ne)prilike nije jasno zašto SDA napada hrvatsku politiku i dosadašnji statut.
Zašto sada šalju ratno-huškačke poruke umjesto da razumno i otvoreno razgovaraju sa svojim dugogodišnjim partnerima i nađu kompromis i u okvirima ovog statuta osiguraju ravnopravnost svih građana i naroda.
Možda ovi medijski napadi dolaze baš iz razloga da se zaboravi činjenica da je SDA kao pobjednička stranka "predala" Mostar HDZ-u dva puta i to u oba mandata gradonačelnika LJ.B. (?!)
Zadnjih osam godina im "nije smetalo" sto je Hrvat na čelu grada Mostara ,a mogli su po današnjem statutu imati prvog čovjeka grada makar u jednom mandatu. I to su u SDA sami poklonili HDZ-u.
Da ironija bude veća , čak su SDA -ovci morali sami protiv sebe glasati (!)da bi Ljubo Bešlić postao drugi put gradonačelnik.
U vrijeme dok su sa HDZ-om živjeli u "slozi", to poziciju su im "poklanjali" političkim dogovorima i za takve ustupke su pojedinci iz SDA nagrađivani ministarskim ,poslaničkim ,ambasadorskim i brojnim drugim foteljama .
Zbog nekoliko fotelja , predali su Bošnjaci iz mostarskoh SDA sve sto su mogli predati i prodati svojim kolegama iz tzv. Zapadnog Mostara kao i centralama SDA i SBIH u Sarajevu ...(listu ustupaka nije teško sabrati )
A sada to problematiziraju, padaju teške i nepotrebne rijeći , optužuju ti isto "Sarajevo" , krivi su ima malo Srbi, pa još više Hrvati , nepotrebno se "kriju " iza Islamske zajednice i političke ambicije par hodža... Sve ama baš -nepotrebno!
Doznajemo i zabrinjavajuće informacije za Bošnjake , da su gubitnici i po Košnikovom statutu za koga se bori i pokušava da ga vrati u " život" SDA u Mostaru .
Taj statut usvojen u Dejtonu , bio je do sada sa Bošnjačke strane predmet izbornog inžinjeringa (sa srbima i hrvatima koji su bili njihovim listama) i sa kojim su uvijek uvjerljivo pobjeđivalina izborima , iako su bili manjina u gradu .
Sad se sve okrenulo .Tu prednost imaju (Čovićevi) Hrvati i (Dodikovi) Srbi ,koji će moći kad se politički dogovore i udruže ,upravo po Košnikovom statutu, uvjerljivo vladati cijelim gradom i čak ,vjerovali ili ne i svakoj od 6 općina , što bi dovelo do potpunog nestanka uticaja Bošnjaka .
Zato se čuju brojna pitanja ! Znaju li to muftija i mostarska SDA i njihovi pravni i politički "ekperti" ili.. im samo odgovora svađa sa HDZ-om pred ove izbore !?
Da li možda neko iz Bošnjačkih redova svjesno pravi krizu i haos u Mostaru , i za koga ..?!
Sve u svemu , umjesto ratnih truba sa jedne ,i isključivosti sa druge strane , Mostarci imaju novu priliku, da naprave funkcionalan i bogat grad po mjeri svih građana .
Il,i u slučaju , da Bošnjaci nastave sa ovakvom politikom , izgubiće svaki uticaj u Mostaru i Hercegovini , a umjesto da budu faktor ujedinjenja i pomirenja sva tri naroda , oni pucaju u budućnost Bošnjaka i cijelog Mostara i BiH.
(S.F.)
Vijesti.ba
- Ujak Sam
#4773 Re: SDA-All about
SDA je otišla u opoziciju. Kako očekujete da sada utole glad svojih bivših ministara, pomoćnika, i ostalih visokih funkcionera koji rukovode rasparčanom strankom. Trenutno su u fazi stagnacije i rasprodaju sve što mogu, kako očekuješ moj @JoseMujica da ne bude posljedica po katastrofalnu politiku i raspajanja savezništava između dugogodišnjih partnera. Najgore je što će masa, da "kazni" SDP, opet i iznova davati podršku istrošenim esdeaovcima pod parolom odbrane i očuvanja države. Mo'š mislit. 
- Skijaš
#4774 Re: SDA-All about
Pa bolje je imati u vlasti SDA koja krade i namješta tendere, nego SDP koji prenosi nadležnosti sa države na entitete. Odnosno, nije bolje nego je manje loše. Lagumdžija je ovom idejom političkog zauzdavanja pravosuđa i slabljenjem VSTV-a potpisao smrtnu presudu za SDP kao političku opciju. Jer država je bitna, stranke i političari nisu.Ujak Sam wrote:SDA je otišla u opoziciju. Kako očekujete da sada utole glad svojih bivših ministara, pomoćnika, i ostalih visokih funkcionera koji rukovode rasparčanom strankom. Trenutno su u fazi stagnacije i rasprodaju sve što mogu, kako očekuješ moj @JoseMujica da ne bude posljedica po katastrofalnu politiku i raspajanja savezništava između dugogodišnjih partnera. Najgore je što će masa, da "kazni" SDP, opet i iznova davati podršku istrošenim esdeaovcima pod parolom odbrane i očuvanja države. Mo'š mislit.
- MuaDib
#4775 Re: SDA-All about
A šta ti, ja, ovaj ili onaj ima od toga što je neka nadležnost na nivou države ili entiteta. Kakvu obični grđanin ima korist od većine državnih agencija na nivou BiH. Sva priča o jačanju države, je zapravo maska za uhljebljenje stranačkih kadrova u to ime novoformiranih agencija.Skijaš wrote:Pa bolje je imati u vlasti SDA koja krade i namješta tendere, nego SDP koji prenosi nadležnosti sa države na entitete. Odnosno, nije bolje nego je manje loše. Lagumdžija je ovom idejom političkog zauzdavanja pravosuđa i slabljenjem VSTV-a potpisao smrtnu presudu za SDP kao političku opciju. Jer država je bitna, stranke i političari nisu.Ujak Sam wrote:SDA je otišla u opoziciju. Kako očekujete da sada utole glad svojih bivših ministara, pomoćnika, i ostalih visokih funkcionera koji rukovode rasparčanom strankom. Trenutno su u fazi stagnacije i rasprodaju sve što mogu, kako očekuješ moj @JoseMujica da ne bude posljedica po katastrofalnu politiku i raspajanja savezništava između dugogodišnjih partnera. Najgore je što će masa, da "kazni" SDP, opet i iznova davati podršku istrošenim esdeaovcima pod parolom odbrane i očuvanja države. Mo'š mislit.
Dalje, ako stvarno kmisliš da je Sud nezavisan s ovakvim VSTV, onda se ozbiljno moraš informisati, jer je to institucija za indirektnu kontrolu sudova. Pokazalo se da izbor sudija s ovakvim VTSV, uvijek čeka zeleno svjetlo politike. Spuštanje izbora entitetskih tužioca na entitete podržavam iz čistog razloga, jer su federalni sudovi, već toliko oslabljeni neimenovanjem sudija i tužilaca, da prijeti potpuno sudsko bezvlašće u FBiH. A činjenica je da je to plod dugogodišnje zloupotrebe državnih zakona od strane SDA i SBiH u prošlom mandatu. Indikativno je da se pokušaj reforme federalne policije i sudova, odmah proglasio nedemokratskim aktom, a da se pri tome nije ponudio nikakav drugačiji prijedlog, niti se pokazala želja SDA da se otvori bilo kakva rasprava po tom pitanju. Što jasno govori šta je cilj stalnog izvrtanja činjenica o djelovanju SDP-a. Samo što je narod, moram otvoreno reči glup, što ne konta relacije i što vjeruje SDA glupostima. Ako se žele reforme mora se udariti na bastione iza kojih se kriju SDA oligarsi.