SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41376 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Izetbegović je najavio i to da će se SDA ubuduće kretati ka multietničkoj stranci:

"To je iskorak ka bosanskoj stranci, to je ispunjenje nečega što nam je u obavezi ostavio Alija. Vrijeme je da budemo malo više Bosanci. Po ponašanju, po politici, mi smo oduvijek bili građanska stranka, samo smo dominantno po glasačkom tijelu i sastavu bošnjačka stranka, sad kanimo praviti neke iskorake u tom smislu. Ima ljudi koji vole ovu zemlju jednako kao mi i vole ovu stranku, a Srbi su i Hrvati."
Dodao bih jos sta je bakir htio reci na ovu temu:
Pri tome pedju kojovica nazivamo cetnikom, jer eto nema bosnjacko ime.
A konakovica nazivamo izdajnikom jer je u sarajevo doveo srbe i hrvate.
Valjda volis drzavu samo ako si clan sda
JThomas

#41377 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

tek 30ak godina apsolutne vlasti u ovom dijelu države radimo na drugom konceptu, ali eto od danas okrećemo novi list :mrgreen:
mrgreen

#41378 Re: SDA-All about

Post by mrgreen »

SDA ide ka gradjanskom konceptu. :-) Hoce i oni u sestorku :lol:
Roccohljup

#41379 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

mrgreen wrote:SDA ide ka gradjanskom konceptu. :-) Hoce i oni u sestorku :lol:
eh tek bi nas tada sve krenulo :D

Image
statixx

#41380 Re: SDA-All about

Post by statixx »

mrgreen wrote:SDA ide ka gradjanskom konceptu. :-) Hoce i oni u sestorku :lol:
Pristao sam bicu sve, samo mi vratite vlast. :D
mrgreen

#41381 Re: SDA-All about

Post by mrgreen »

Odatle greska sto se stvari ne nazivaju pravim imenom, pa ce se kasnije morati vaditi.
- Necemo sa nacionalnim strankama.
- Kako mislite, mi smo uvijek bili gradjanska stranka, to nam je Alija ostavio u amanet.

Treba odmah reci necemo sa kriminalno-mafijaskim strankama.
jazzer

#41382 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

https://avaz.ba/vijesti/bih/515423/izet ... -29-godina[/quote]

Jebo li njega vozac koji ga je dovezao ovamo.
JThomas

#41383 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pravilno je i bukvalno jer su vozači i portiri naših institucija često moćniji od ministara i sekretara...
Banksy

#41384 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

I najzad otvoreno priznanje da konstrukciju vlasti na višim nivoima veže i uslovljava za dekonstrukciju kantonalne, sarajevske, gdje potvrđuje tezu da je Sarajevo kanton, i ona milijarda i po koja uz nju ide, uvijek bio prvi cilj SDA.

I po ko zna koji put, bahato naglašavanje da su ''oni ostavili milijardu budžeta'' koju su im ''uzeli'' jer sarajevski kanton i cijela Federacija su babovina, prćija, feud, njega i onih Alijinih 20 familija.

I slušati kmečanje i gledati huju i bijes zbog gubitka velikog komada torte koji je već bio ukalkuliran u tih 20 familija naredne četiri godine, neprocjenjivo. :thumbup:
Roccohljup

#41385 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:I najzad otvoreno priznanje da konstrukciju vlasti na višim nivoima veže i uslovljava za dekonstrukciju kantonalne, sarajevske, gdje potvrđuje tezu da je Sarajevo kanton, i ona milijarda i po koja uz nju ide, uvijek bio prvi cilj SDA.

I po ko zna koji put, bahato naglašavanje da su ''oni ostavili milijardu budžeta'' koju su im ''uzeli'' jer sarajevski kanton i cijela Federacija su babovina, prćija, feud, njega i onih Alijinih 20 familija.

I slušati kmečanje i gledati huju i bijes zbog gubitka velikog komada torte koji je već bio ukalkuliran u tih 20 familija naredne četiri godine, neprocjenjivo. :thumbup:
Nista novo sa te strane, samo sto je sad javno (mada kontradiktorno) to priznao. Mada ja ovo gledam vise kao na otvoreni poziv svojim satelitima da krenu u obaranje koalicije KS što prije. vidjet ćemo kako će poslušnici postupiti....
Banksy

#41386 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:I najzad otvoreno priznanje da konstrukciju vlasti na višim nivoima veže i uslovljava za dekonstrukciju kantonalne, sarajevske, gdje potvrđuje tezu da je Sarajevo kanton, i ona milijarda i po koja uz nju ide, uvijek bio prvi cilj SDA.

Nista novo sa te strane, samo sto je sad javno (mada kontradiktorno) to priznao. Mada ja ovo gledam vise kao na otvoreni poziv svojim satelitima da krenu u obaranje koalicije KS što prije. vidjet ćemo kako će poslušnici postupiti....
Facijalna ekspresija :D i govor tijela šalju poruku bijesa i nemoći.
Fahro odlučuje, Komšić se priključuje zadnji. Ne znam kako stoje Terzine Autoceste, je li konačno legla kakva veća guta, i dokle je Prva transverzala. Vidjećemo.
izvrsni direktor

#41387 Re: SDA-All about

da vidimo sta ima danas novo na temu sda i boraca i naravno prijatelja muslimana arapa:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/boracki ... /190912043

u glavnim ulogama:
sda ekipa ( ministri, pomocnik nacelnika, vijecnici)
arapi, borci (naravno, u skladu sa ekskluzivnim pravom sda stranke na rat i islam)
sbb bps (bratske stranke)

samo nas :izet: vozac nas drOgi
JThomas

#41388 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

zar muslimani smiju da varaju.
izvrsni direktor

#41389 Re: SDA-All about

JThomas wrote:zar muslimani smiju da varaju.
ne smijes o tome pricati. nije red lose o borcima i muslimanima pricati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41390 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41391 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

IMENOVALA VLADA FBIH
|
Ovo su članovi Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštali čak 420.000 KM

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /190912065

Na čelu Upravnog odbora Zavoda Pazarić nalazi se Janja Milinković. Prema podacima dostupnim na internetu Milinković je pomoćnica za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Upravni odbor pored predsjednika ima i četiri člana i to Anesa Kaletu, Saidu Kastrat, Džanu Kilić i Enisu Hodžić. Anes Kaleta je uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Saida Kastrat trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Što se tiče Nadzornog odbora, ovaj organ ima tri člana. Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići, ali i izvjesna Ivana Bago, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.
od djece sa posebnim potrebama kradete... jadovi
Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić jučer je u dramatičnom obraćanju federalnim parlamentarcima kazao kako su Upravni i Nadzorni odbor ovaj zavod koštali čak 420.000 KM, dok su istovremeno djeca gladna.
"Ja vas molim da skinete tu kategoriju s naših leđa. To je sve nauštrb naše djece. Petnaest godina nije promijenjen meni za tu djecu i 15 godina su djeca gladna. Zato vas ja molim...", rekao je jučer u svom obraćanju zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH direktor Redžep Salić.
MarshalDodik

#41392 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Samo neka je po Kur'anu :bih:
pemanapemani

#41393 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Ali Bakir se promijenio. Treba mu pomoći da se i dalje mijenja. Postao je i oštar tamo gdje i kad treba. Prije je buljio kroz čovjeka kad mu pričaš o građanskoj državi, a sada se čini da je počeo slušati sugovornika.

SDA ne može dopustiti kadrovima SNSD da uđu vlast i da onda rasturaju državni aparat. Opet, tako je narod želio, pa se mora, a i može sa sa njima surađivati. Eto, šta bi bilo da SNSD ima 3 umjesto sadašnja 4 delegata u DN? Oni su u periodu 2014. - 2018., imali 3 delegata, pa je sve bilo isto, blokirali šta su stigli. Mektić, Šarović i Crnadak su morali kumiti i moliti Dodika da popusti. Eto, šta bi bilo drugačije?

Ko je očekivao bolje za samo 29 godina, taj je neobjektivan, bezobrazan i islamofobičan. Da bi se vidjeli neki sitni pomaci i rezultati potreban je period od barem 50 ili još bolje 70 godina. Tek kada budeš imao vozača koji te vucara 70 godina, moći ćeš donijeti objektivan sud o tome koliko je taj vozač sposoban.
jefff

#41394 Re: SDA-All about

Post by jefff »

I Causesku razvaljuje na kongresu?
jefff

#41395 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Sta ce biti Elena?
denis.istok

#41396 Re: SDA-All about

Post by denis.istok »

pici wrote:Image

IMENOVALA VLADA FBIH
|
Ovo su članovi Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštali čak 420.000 KM

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /190912065

Na čelu Upravnog odbora Zavoda Pazarić nalazi se Janja Milinković. Prema podacima dostupnim na internetu Milinković je pomoćnica za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Upravni odbor pored predsjednika ima i četiri člana i to Anesa Kaletu, Saidu Kastrat, Džanu Kilić i Enisu Hodžić. Anes Kaleta je uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Saida Kastrat trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Što se tiče Nadzornog odbora, ovaj organ ima tri člana. Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići, ali i izvjesna Ivana Bago, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.
od djece sa posebnim potrebama kradete... jadovi
Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić jučer je u dramatičnom obraćanju federalnim parlamentarcima kazao kako su Upravni i Nadzorni odbor ovaj zavod koštali čak 420.000 KM, dok su istovremeno djeca gladna.
"Ja vas molim da skinete tu kategoriju s naših leđa. To je sve nauštrb naše djece. Petnaest godina nije promijenjen meni za tu djecu i 15 godina su djeca gladna. Zato vas ja molim...", rekao je jučer u svom obraćanju zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH direktor Redžep Salić.
Zasto se ne spominje direktor (Fahrina raja izgleda) kao i imena ljudi iz racunovodstva. Novinari dosli do javnih podataka i napravili "google analizu" i isplivale veze s nekim. Ja koliko sam citao svi su u ovome-HDZ. SBB. DF. SDA. Njima je stranka samo pokrice da se "uvale" na poziciju.
JThomas

#41397 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

svi sve prekjuče saznali. mislim jesmo mi na forumu, ali odgovorni...
jazzer

#41398 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Prodavali kurbansko meso namijenjeno sticenicima, mentalno oboljeloj djeci..

Nadam se da ce dobiti svoju ''nagradu'' jos na ovom svijetu.
MarshalDodik

#41399 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

jazzer wrote:Prodavali kurbansko meso namijenjeno sticenicima, mentalno oboljeloj djeci..

Nadam se da ce dobiti svoju ''nagradu'' jos na ovom svijetu.
Bakir ima Kur'an koji to odobrava :bih:
Qler

#41400 Re: SDA-All about

Post by Qler »

pemanapemani wrote: Ko je očekivao bolje za samo 29 godina, taj je neobjektivan, bezobrazan i islamofobičan. Da bi se vidjeli neki sitni pomaci i rezultati potreban je period od barem 50 ili još bolje 70 godina. Tek kada budeš imao vozača koji te vucara 70 godina, moći ćeš donijeti objektivan sud o tome koliko je taj vozač sposoban.
U pravu si, objektivno za 10 godina je trebalo biti bolje... to je bilo objektivno... Njemačka kapitulirala '45, nisu imali geografije, 75 su vec bili sila... mi zavrsili rat prije tih cca 25 godina i gdje smo, u gorem kurcu nego 1997....

zelim svim SDA-ovima da vise pocrkaju... i slicnim...
Post Reply