SDA-All about
- MarshalDodik
#41352 Re: SDA-All about
Obecao nam je da poslije petog dolazi sesti i bogme tako i bi.
Kako to jedno obecanje ispuni a drugo ne ispuni ?
Kako to jedno obecanje ispuni a drugo ne ispuni ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41353 Re: SDA-All about
Glavni odbor SDA: Međunarodni faktori da zaustave Dodika, a HDZ da prestane sa dvoličnom politikom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/glavni- ... /190906079
sve pet a staste vi radit... cinkate koalicione partnere i onda na minder... selam
- drug_profi
#41354 Re: SDA-All about
Ja kontam kako bi ovi jadni ljudi sa slike zivjeli da nema SDA. Mos mislit da im egzistencija i plata zavisi od toga sta znaju raditi i koliko su korisni poslodavcu.
- ultima_palabra
#41355 Re: SDA-All about
I drzava duradi nesto.Glavni odbor SDA: Međunarodni faktori da zaustave Dodika, a HDZ da prestane sa dvoličnom politikom
-
deny_s
#41356 Re: SDA-All about
drug_profi wrote:Ja kontam kako bi ovi jadni ljudi sa slike zivjeli da nema SDA. Mos mislit da im egzistencija i plata zavisi od toga sta znaju raditi i koliko su korisni poslodavcu.

-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41357 Re: SDA-All about
SDA izdao novo saopstenje, i naravno, pogadjata, rat su spomenuli!!
Ovi iz sda trebaju traziti zastitu autorski prava na pojmove "ratni heroj" "agresija" "pripadnik armije" i sl.
Sda napominje
"Mujo Aganović je pripadnik Armije Republike BiH, heroj..."
Ovi iz sda trebaju traziti zastitu autorski prava na pojmove "ratni heroj" "agresija" "pripadnik armije" i sl.
Sda napominje
- drug_profi
#41358 Re: SDA-All about
Jel spada među one pripadnike ARBiH i heroje sto ih je policija degenecila po Sarajevu za vrijeme SDA vlade?
-
putokaz1
#41359 Re: SDA-All about
SDA će opet izgubiti 10 načelnika:
1.Centar-NS
2.Trnovo-NK Ibro Berilo
3.Banovići-PDA
4.Kladanj-PDA
5.Srebrenik-NK-Aktuelni
6.Sapna-PDA
7.Doboj Jug-SDP
8.Jablanica-SDP
9.Ilijaš-NIP
10.Lukavac-Ko bilo
Moji snovi

1.Centar-NS
2.Trnovo-NK Ibro Berilo
3.Banovići-PDA
4.Kladanj-PDA
5.Srebrenik-NK-Aktuelni
6.Sapna-PDA
7.Doboj Jug-SDP
8.Jablanica-SDP
9.Ilijaš-NIP
10.Lukavac-Ko bilo
Moji snovi
- jazzer
#41360 Re: SDA-All about
Jesu li naveli da ce morati i vlast u KS preuzeti jerbo ovi nista dobro ne rade?izvrsni direktor wrote:SDA izdao novo saopstenje, i naravno, pogadjata, rat su spomenuli!!
Sda napominje
Oni ih onako ljudski pustili da vladaju a oni heroje pozivaju na informativne razgovore. Morace
to Asim Sarajlic dovesti u red.
-
deny_s
#41361 Re: SDA-All about
Malo ti ovih 10, moji snovi su da ne postoje nikakoputokaz1 wrote:SDA će opet izgubiti 10 načelnika:
1.Centar-NS
2.Trnovo-NK Ibro Berilo
3.Banovići-PDA
4.Kladanj-PDA
5.Srebrenik-NK-Aktuelni
6.Sapna-PDA
7.Doboj Jug-SDP
8.Jablanica-SDP
9.Ilijaš-NIP
10.Lukavac-Ko bilo
Moji snovi![]()
![]()
![]()
-
statixx
#41362 Re: SDA-All about
https://www.tacno.net/deblokada-uma/ner ... -porodice/U takvoj ambijentalnosti, SDA, usisavši 70% političke sfere u “svom” entitetu, održava Kongres unaprijed izrežiran tako da se nepotistički slijed vladanja nastavi kao da je Stranka porodično leno a ne javna organizacija i javna potrošnja. Dakle, Bakir Izetbegović će ponovo jahati, prezime će biti dovoljno za novu višegodišnju eksploataciju javnog dobra kao da je privatno vlasništvo. Zaista, velika je uloga porodice u proizvodnji politike kao privatnog vlasništva. A što da ne, kada narod to hoće, kada je smisao narodnog podaništva razviti klečanje do maksimuma.
SDA je uspjela uništiti radničku klasu, društvenu svojinu dati na upravljanje nekolicini svojih “bizmismena” koji su utrli put konstituciji nove klase zasnovane na simbiozi političke religije i ekonomije i transformaciji te simbioze u novu političkoekonomsku teologiju kapitala: u piramidalnoj šemi vlasti na vrhu je porodica kojoj se vjeruje, zatim, porodici odani i lojalni službenici koji generišu političku, ekonomsku i religijsku moć; osnova svega je lojalnost.
- drug_profi
#41363 Re: SDA-All about
Ma jasno je kuda SDA vodi "svoj" narod i ovu drzavu. Znaju to i oni samo ih ne zanima. Jer ce svoje zivote prozivjeti fino troseci pare ubrane od poreza, obezbjediti potomke sa nekretninama po bijelom svijetu, pa kad sve dođe na naplatu, opet će porezni obveznici krv proljevati i kontejnere roviti.
I osvjestiće se jedna-dvije generacije dok opet treca ne skonta cari "tradicionalnih vrijednosti" i obeca zlatne kasike.
I osvjestiće se jedna-dvije generacije dok opet treca ne skonta cari "tradicionalnih vrijednosti" i obeca zlatne kasike.
-
izvrsni direktor
#41364 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /190911071
ukradene pare na kurbanima, zgrada koja se nakon tri godina raspada, ne radi grijanje, nadlezni organi ignorisu prijave o krsenju zakona....hajmo protestovati protiv pedera, oni su nas najveci problem.
a i svakako si cetnik ako pricas protiv kriminala u islamskoj zajednici a u reziji sda..
ukradene pare na kurbanima, zgrada koja se nakon tri godina raspada, ne radi grijanje, nadlezni organi ignorisu prijave o krsenju zakona....hajmo protestovati protiv pedera, oni su nas najveci problem.
a i svakako si cetnik ako pricas protiv kriminala u islamskoj zajednici a u reziji sda..
- drug_profi
#41365 Re: SDA-All about
Ovo ti je kad se zajebu pa postave za direktora lika koji se pravio mutav, a ovaj najednom progleda.
-
muzicar_iz_parka
#41366 Re: SDA-All about
Đe bi istinski vjernici krali na kurbanima?
Inače su vjerske zajednice neprofitabilne organizacije.
Inače su vjerske zajednice neprofitabilne organizacije.
- JThomas
#41367 Re: SDA-All about
zar vjernici uopšte kradu 
- Roccohljup
#41368 Re: SDA-All about
Boze sacuvaj.....oni uzimaju samo ono sto im je bogom datoJThomas wrote:zar vjernici uopšte kradu
- Roccohljup
#41369 Re: SDA-All about
Kralj te hebo koja dijagnoza....
https://avaz.ba/vijesti/bih/515423/izet ... -29-godinaIzetbegović: Morate vjerovati vozaču koji vas vozi 29 godina
- ultima_palabra
#41370 Re: SDA-All about
Jel to nastavak one o 10 najtezih godina zajedno?
- MarshalDodik
#41371 Re: SDA-All about
Roccohljup wrote:Kralj te hebo koja dijagnoza....![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/515423/izet ... -29-godinaIzetbegović: Morate vjerovati vozaču koji vas vozi 29 godina
Direktno u lice kaze da nas voza 3 pune decenije. Postovanje
-
izvrsni direktor
#41372 Re: SDA-All about
Narod je kriv. Ne bi on ali narod hoce.Na konstataciju da je znao stavove predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i prije pa je s njim formirao koaliciju, Izetbegović je rekao da nije on to odlučio, nego birači.
Tri cetri pet...sve je to istoNa podsjećanje da je SDA glasala za četvrtog delegata, srpskog u NSRS, Izetbegović je istakao da "nije tačno, SNSD može sa tri delegata uraditi sve ono što radi sa četiri".
.
Antologijska izjava:
Samo nasIzetbegović je kazao i da se "mora vjerovati vozaču koji vozi 29 godina i koji vas doveze na cilj".
- JThomas
#41373 Re: SDA-All about
nagradno pitanje - kako li bi izgledalo da snsd nije zaustavljen.
- Roccohljup
#41374 Re: SDA-All about
nastavak nebuloza 
Čuj Sarajevo nije važno (tek sedmi prioritet)
a onda se neće vlast formirati dok se ne rješi i Sarajevo
Čuj Sarajevo nije važno (tek sedmi prioritet)
IZETBEGOVIĆ UZBURKAO DUHOVE, ZAPAPRIO KONAKOVIĆU I FORTI, PA SPOMENUO I RADONČIĆA: " Nervira me kad napravite dobar posao pa vas odstrane…“
Gostujući u emisiji Pressing N1 televizije Izetbegović je govorio i o trenutnoj vlasti u Kantonu Sarajevo. Trenutnu vladu u KS međunarodna zajednica snažno podržava, no Izetbegović ne misli da će se zadržati na vlasti
Politika
Prije 36 min Prije 29 min
1
Foto: Arhiv
"To Sarajevo, taj Kanton sa tim budžetom je napravila vlast koju je predvodila SDA od rata do danas i ostavila je takav budžet na koji su stranci sada stavili Fortinu i Konakovićevu vladu. Nervira me kada napravite dobar komad posla i odstrane vas kao pobjednika. Međutim, Sarajevo je neki sedmi prioritet u prioritetima SDA. Prvi prioritet je država, zato mi okupljamo fond ljudi koji će da je brane. Smirujemo, pomirujemo, opraštamo, vraćamo nazad - Radončića, DF", kazao je Izetbegović.
Komentarisao je i stav međunarodne zajednice kada su u pitanju promjene u KS:
"Njima se uvijek kaže šta će reći kada dođu, tu niko od njih ne zna objasniti šta je dobro kod te vlasti. Pitao sam jednog od tih stranaca šta su oni uradili, on je rekao pa imaju dobre ideje. Ali šta su radili? Sjeli su na takav budžet koji smo im mi ostavili."
"Neće se formirati vlast na državnom nivou, federalnom, a da se ne riješi Sarajevo. To će biti paket. Siguran sam da će se gospodin Radončić i Komšić umoriti od ovakve vlasti u KS-u. I ako ne bude nikakvih rezultata, stranci im neće moći pomoći", dodao je Izetbegović.
Komentarišući predstojeći Kongres SDA na kom će se birati predsjednik SDA kazao je kako je on jedini kandidat zbog ogromne podrške koju ima i nemogućnosti da pronađe protivkandidata:
"Prošli put sam na silu išao da ima protivkandidata. Nije čovjek ispunjavao statutarne odredbe, nije imao dovoljno podrške. Onda sam ja insistirao da se mijenja statut da bi bilo kandidata. Ja sigurno nisam diktator, ja mislim da sam ja pridobio ljude svojom politikom u BiH i u SDA. Otišli su oni koji su trebali."
"Ja sam polako došao do toga da me ljudi biraju. Davao sam šansu, pružao ruku bez obzira što su bili protiv mene", dodao je.
Izetbegović je najavio i to da će se SDA ubuduće kretati ka multietničkoj stranci:
"To je iskorak ka bosanskoj stranci, to je ispunjenje nečega što nam je u obavezi ostavio Alija. Vrijeme je da budemo malo više Bosanci. Po ponašanju, po politici, mi smo oduvijek bili građanska stranka, samo smo dominantno po glasačkom tijelu i sastavu bošnjačka stranka, sad kanimo praviti neke iskorake u tom smislu. Ima ljudi koji vole ovu zemlju jednako kao mi i vole ovu stranku, a Srbi su i Hrvati."
"Mi pružamo ruku svima, onako kako sam u stranci pružio ruku onima koji su bili protiv mene, pa sada Radončiću i Komšiću ja planiram pružiti ruku svima koji žele dobro ovoj zemlji", dodao je Izetbegović.
Izetbegović je u Pressingu na N1 kazao i to da je turski predsjednik Erdogan razgovarao sa Vladimirom Putinom o BiH i da je imao priliku da amortizuje uticaje koji mogu doći iz Rusije u BiH.
- JThomas
#41375 Re: SDA-All about
naravno budžet i principijelno prave oni a ne oni koji ga pune
hej oni napravili...