SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41001 Re: SDA-All about

Post by pici »

tandmand wrote:
tutku wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... sta-479841

Od rijeci do rijeci. Ridji je obavio svoj posao, naredne cetiri godine jos teze, potpuna blokada i onda ce se prezentovati neko rjesenje za koje svi znamo na kakvom ce tragu biti.
zbog-interesa-turske-izetbegovica-je-mogao-uzet-sve-a-izabrao-je-nista

I sada će Izetbegovićevi „savjetnici“ pitati – a šta ćemo sa Domom naroda? Ništa. Zar iko normalan misli da će, i kada budu u vlasti, SNSD i HDZ glasati za zakone koji grade BiH? Zar iko vjeruje da Dodik i Čović neće i Vijeće ministara BiH pretvoriti u Dom naroda u kojem će po nacionalnom ključu blokirati donošenje svake probosanske odluke?
SDA je mislila unaprijed i pobrinula se da u Dom naroda zasjednu "legitimni" predstavnici naroda.
Merhametli stranka, ustupaka nikad nestat.
Image
Company85

#41002 Re: SDA-All about

Post by Company85 »

bingov buraz wrote:
Styling wrote:Prema informacijama iz kabineta Ridjobradog, do zadnjeg momenta se nije znalo hoce li uopste biti sporazuma i sastanka jer je Bakir bio svjestan da ako popusti za NATO bice rascerecen. Onda je EU rekla da ce nakon ljetnih praznika i promjene administracije u Americkoj ambasadi biti ponovo pokrenut pritisak za NATO. EU se ne sekira oko NATO jer to njima nije prioritet, to ce preuzeti Ameri na sebe.
Pa sad obećao je i Holbruk ćaći mu u Daytonu da će ukinuti PC ubrzo njegovo je samo da potpiše i prepusti to Amerikancima :mrgreen:
Isli su ameri u tom fazonu samo polako i onda nas je Hare "Mr 100%" jebao sa aprilskim pa su ameri odustali od nas i dobismo ovaj status quo
tandmand

#41003 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Tu je Gazda da pojasni stvari.

Ovi iz SDA ne znaju jesu li pošli ili došli. Niko da se oglasi.
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je nakon današnjeg sastanka sa stranačkim partnerima u Republici Srpskoj da su stvoreni svi uslovi za formiranje Vijeća ministara BiH. Sa sastanka je poručeno da nema ništa od Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) i da će se NATO integracije u BiH koordinisati sa Srbijom.
bingov buraz

#41004 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Pa jasno je to,sam Kirbaš kaže da će biti usporen a to je vjerovatno uljepšan termin.
criticos

#41005 Re: SDA-All about

Post by criticos »

tandmand wrote:
Ovi iz SDA ne znaju jesu li pošli ili došli. Niko da se oglasi.
Čekaju da šestorka začepi koju rupu u zidu da dignu neviđen kaos u KS.
atmel

#41006 Re: SDA-All about

Post by atmel »

Rekoh ja, da ce krmak vec danas pričat drugu priču.
Thorgerson

#41007 Re: SDA-All about

Post by Thorgerson »

atmel wrote:Rekoh ja, da ce krmak vec danas pričat drugu priču.
Kakvu drugu priču. Krmak je davno rekao svoje i stoji iza toga.

Druga je stvar što je Bakir jučer rekao da će NATO put biti "usporen". Valjda smo svi skontali sta to znaci? Mislim nisi ocekivao da ce Bakir jucer izaci i reci eto raja nista od NATO-a. :-)
smjesko071

#41008 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

Sta ova stranka treba da uradi, pa da raja vidi da je to jedna izdajnicko-pljackaska organizacija. Kada nas na kraju budu strpali u nekakav palestinski fildzan begovinu, samo ce reci da nije bilo alternative. A sve rade smisljeno I planski da nas do toga dovedu.

Bas me interesuje hoce li ko imati muda da spomene ANP na kongresu!?
Bosanski_kralj

#41009 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
tandmand

#41010 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Kukić smatra da je gubitnik Bakir Izetbegović, a dobitnik Dragan Čović i Milorad Dodik.

"Izetbegović je poražen iz dvije perspektive.
On uvodi Dodika u vlast na državni nivo, jer on ranije nije bio tu. S druge strane ne obavezuje na formiranje federalne vlasti, a što omogućava Čoviću dalju blokadu. S treće strane Dragan Čović je u raspodjeli dobio pozicije koje je imao i do sada, a koje mu omogućuju da i naredne četiri godine kontroliše finansijske tokove, pravosudnu vertikalu vlasti, a dobio je i da uz Graničnu policiju definitivno dobije i direktora FUP-a. On kontoliše sve što je relevantno", poručio je Slavo Kukić.
channel10

#41011 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

tandmand wrote:
Kukić smatra da je gubitnik Bakir Izetbegović, a dobitnik Dragan Čović i Milorad Dodik.

"Izetbegović je poražen iz dvije perspektive.
On uvodi Dodika u vlast na državni nivo, jer on ranije nije bio tu. S druge strane ne obavezuje na formiranje federalne vlasti, a što omogućava Čoviću dalju blokadu. S treće strane Dragan Čović je u raspodjeli dobio pozicije koje je imao i do sada, a koje mu omogućuju da i naredne četiri godine kontroliše finansijske tokove, pravosudnu vertikalu vlasti, a dobio je i da uz Graničnu policiju definitivno dobije i direktora FUP-a. On kontoliše sve što je relevantno", poručio je Slavo Kukić.
Jedan je El- Stupido...

Svima nam ostaje nada da nece ispostovati ovo sto je potpisao( da ce rudonju ostaviti tamo gdje je i bio) ili da ce se Komsic pobuniti i sjebati im posao.
channel10

#41012 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Bosanski_kralj wrote:Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
Ovo ako prodje, neka im je Allah( kako oni vole reci)na pomoci na iducim izborima.
dembele

#41013 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Bakir se borio
naš narod vodio
Bakir se za ulazak u NATO borio
Zato Bakir smo svi mi,
mama, babo, ja i ti
Bakir smo svi miiiiiii!

Image
radostan dan

#41014 Re: SDA-All about

Post by radostan dan »

pici wrote:Image
Mile - kako sam ih jebo...
Bakir - kako cu ih jebati..
Čović - kako ih jebem...
Vigi - kako se jebu...
dembele

#41015 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Gledaj Wigemarka, isti Skinner iz Simpsona
Image

Image
ultima_palabra

#41016 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Bosanski_kralj wrote:Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
Gacani nece da ometaju protivnika dok pravi greske.

Inace ne kontam sto je Bakiru trebalo ovo uslovljavanje, mogao je napraviti vlast bez uslova kao i svaki put do sad i niko mu ne bi rijec rekao... kada vec zna da ne moze istrajati i da ce popustiti cim stranci zatraze.
Prpa.ba

#41017 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/carl-bi ... /190806120

Evo i veliki investitor u Republiku Srbiju sa punom podrskom za dogovor kojim je Dodik demoliran i stavljen na aparate. :thumbup: :lol:
madner

#41018 Re: SDA-All about

Post by madner »

Kazu poslje kongresa pada Dodik, pada RS, sve ostalo raste. :D
swanfilter

#41019 Re: SDA-All about

Post by swanfilter »

Cekajte, ljudi. Nemojte tako. Bake na finjaka kupio jos najmanje mjesec da okupi vecinu mimo Mile ...
PM72

#41020 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazadujemo.Sve smo zadrtiji,gluplji,nepismeniji,ispranog mozga...zahvaljujući SDA i hodžama.
vatrogasac

#41021 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

PM72 wrote:Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazadujemo.Sve smo zadrtiji,gluplji,nepismeniji,ispranog mozga...zahvaljujući SDA i hodžama.
Čuj, hodže! :lol:
PM72

#41022 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Pa čekaju šta će im efendija vazit poslije džume i kako da se ponašaju. :D Sad još dijele odštampanu pa nosaju po džepovima.
vatrogasac

#41023 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

PM72 wrote:Pa čekaju šta će im efendija vazit poslije džume i kako da se ponašaju. :D Sad još dijele odštampanu pa nosaju po džepovima.
De bolan. :mrgreen: Kada hoćeš nešto slagat' nađi mjeru. :mrgreen:
PM72

#41024 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

vatrogasac wrote:
PM72 wrote:Pa čekaju šta će im efendija vazit poslije džume i kako da se ponašaju. :D Sad još dijele odštampanu pa nosaju po džepovima.
A šta sam to slago?
vatrogasac

#41025 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

PM72 wrote:
vatrogasac wrote:
A šta sam to slago?
Idem više nego svakog petka u džamiju i ne dobijam ni papire ni instrukcije. Skont'o sam pokušaj spina uvezujući SDA i hodže. :wink:
Post Reply