Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od rijeci do rijeci. Ridji je obavio svoj posao, naredne cetiri godine jos teze, potpuna blokada i onda ce se prezentovati neko rjesenje za koje svi znamo na kakvom ce tragu biti.
I sada će Izetbegovićevi „savjetnici“ pitati – a šta ćemo sa Domom naroda? Ništa. Zar iko normalan misli da će, i kada budu u vlasti, SNSD i HDZ glasati za zakone koji grade BiH? Zar iko vjeruje da Dodik i Čović neće i Vijeće ministara BiH pretvoriti u Dom naroda u kojem će po nacionalnom ključu blokirati donošenje svake probosanske odluke?
SDA je mislila unaprijed i pobrinula se da u Dom naroda zasjednu "legitimni" predstavnici naroda.
Merhametli stranka, ustupaka nikad nestat.
Styling wrote:Prema informacijama iz kabineta Ridjobradog, do zadnjeg momenta se nije znalo hoce li uopste biti sporazuma i sastanka jer je Bakir bio svjestan da ako popusti za NATO bice rascerecen. Onda je EU rekla da ce nakon ljetnih praznika i promjene administracije u Americkoj ambasadi biti ponovo pokrenut pritisak za NATO. EU se ne sekira oko NATO jer to njima nije prioritet, to ce preuzeti Ameri na sebe.
Pa sad obećao je i Holbruk ćaći mu u Daytonu da će ukinuti PC ubrzo njegovo je samo da potpiše i prepusti to Amerikancima
Isli su ameri u tom fazonu samo polako i onda nas je Hare "Mr 100%" jebao sa aprilskim pa su ameri odustali od nas i dobismo ovaj status quo
Ovi iz SDA ne znaju jesu li pošli ili došli. Niko da se oglasi.
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je nakon današnjeg sastanka sa stranačkim partnerima u Republici Srpskoj da su stvoreni svi uslovi za formiranje Vijeća ministara BiH. Sa sastanka je poručeno da nema ništa od Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) i da će se NATO integracije u BiH koordinisati sa Srbijom.
atmel wrote:Rekoh ja, da ce krmak vec danas pričat drugu priču.
Kakvu drugu priču. Krmak je davno rekao svoje i stoji iza toga.
Druga je stvar što je Bakir jučer rekao da će NATO put biti "usporen". Valjda smo svi skontali sta to znaci? Mislim nisi ocekivao da ce Bakir jucer izaci i reci eto raja nista od NATO-a.
Sta ova stranka treba da uradi, pa da raja vidi da je to jedna izdajnicko-pljackaska organizacija. Kada nas na kraju budu strpali u nekakav palestinski fildzan begovinu, samo ce reci da nije bilo alternative. A sve rade smisljeno I planski da nas do toga dovedu.
Bas me interesuje hoce li ko imati muda da spomene ANP na kongresu!?
Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
Kukić smatra da je gubitnik Bakir Izetbegović, a dobitnik Dragan Čović i Milorad Dodik.
"Izetbegović je poražen iz dvije perspektive.
On uvodi Dodika u vlast na državni nivo, jer on ranije nije bio tu. S druge strane ne obavezuje na formiranje federalne vlasti, a što omogućava Čoviću dalju blokadu. S treće strane Dragan Čović je u raspodjeli dobio pozicije koje je imao i do sada, a koje mu omogućuju da i naredne četiri godine kontroliše finansijske tokove, pravosudnu vertikalu vlasti, a dobio je i da uz Graničnu policiju definitivno dobije i direktora FUP-a. On kontoliše sve što je relevantno", poručio je Slavo Kukić.
Kukić smatra da je gubitnik Bakir Izetbegović, a dobitnik Dragan Čović i Milorad Dodik.
"Izetbegović je poražen iz dvije perspektive.
On uvodi Dodika u vlast na državni nivo, jer on ranije nije bio tu. S druge strane ne obavezuje na formiranje federalne vlasti, a što omogućava Čoviću dalju blokadu. S treće strane Dragan Čović je u raspodjeli dobio pozicije koje je imao i do sada, a koje mu omogućuju da i naredne četiri godine kontroliše finansijske tokove, pravosudnu vertikalu vlasti, a dobio je i da uz Graničnu policiju definitivno dobije i direktora FUP-a. On kontoliše sve što je relevantno", poručio je Slavo Kukić.
Jedan je El- Stupido...
Svima nam ostaje nada da nece ispostovati ovo sto je potpisao( da ce rudonju ostaviti tamo gdje je i bio) ili da ce se Komsic pobuniti i sjebati im posao.
Bosanski_kralj wrote:Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
Ovo ako prodje, neka im je Allah( kako oni vole reci)na pomoci na iducim izborima.
Bosanski_kralj wrote:Ne mogu se načuditi da niko u SDA-u u ovom trenutku nije spreman javno ustati i suprostaviti se Bakiru. Bio sam uvjeren da i kod njih ima poštenih pojedinaca sa časnim namjerama, ali ovo jedinstvo i sloga u potezima koje povlači Bakir me uvjerilo u suprotno.
Gacani nece da ometaju protivnika dok pravi greske.
Inace ne kontam sto je Bakiru trebalo ovo uslovljavanje, mogao je napraviti vlast bez uslova kao i svaki put do sad i niko mu ne bi rijec rekao... kada vec zna da ne moze istrajati i da ce popustiti cim stranci zatraze.