Tobe jarabi, draga vlast i pare, k'o da ce sve u cefine natrpati kad krenu na onaj svijet da kupe sebi dobar plac.seln wrote:Sta ih imam zamisljat... nkad god udjem u dzamiju, vidim takve.pici wrote:
nejma to ni obraza ni dusHe i boli ih qurac i za drzavu i za vjeru, samo da su im djepovi puni... sad zamisli ovakve kako se mole bogu i klanjaju ... selam
SDA-All about
- Styling
#39201 Re: SDA-All about
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#39202 Re: SDA-All about
Styling wrote:Tobe jarabi, draga vlast i pare, k'o da ce sve u cefine natrpati kad krenu na onaj svijet da kupe sebi dobar plac.seln wrote:Sta ih imam zamisljat... nkad god udjem u dzamiju, vidim takve.pici wrote:
nejma to ni obraza ni dusHe i boli ih qurac i za drzavu i za vjeru, samo da su im djepovi puni... sad zamisli ovakve kako se mole bogu i klanjaju ... selam
‘lakše je devi kroz iglenu ušicu proći nego bogatašu ući u kraljevstvo Božje’
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39203 Re: SDA-All about
ihhh koliko njih libo tuki šta če da bidne kad odapnu
urodženi refleks gladnog trubuha vlada tijelima diplomiranih ćobana...daj da se čapi sad i odma, a sutra jope isto
i klanjaju jer se tako bolje hapa
urodženi refleks gladnog trubuha vlada tijelima diplomiranih ćobana...daj da se čapi sad i odma, a sutra jope isto
i klanjaju jer se tako bolje hapa
- pici
- svjezi_ustipak
#39205 Re: SDA-All about
Banksy wrote:Kakve glave, ko nas vodi, na šta smo spali.... Strašno.
Asim Sarajlić i Kuko dogovaraju vlast.
Tugo moja koji ološ je prvak u Bošnjaka....
- DaffyDuck
#39206 Re: SDA-All about
Slika i prilika, odraz stanovnista, ali i sto je jos gore stanja i nivoa svijesti istog tog stanovniatva. Jer kako Zuti kaze- snasli se ljudi u tranziciji...svjezi_ustipak wrote:Banksy wrote:Kakve glave, ko nas vodi, na šta smo spali.... Strašno.![]()
Nije ni naucili, ucili, iskusili, stvorili, zaradili vec - SNASLI se. Pa su se snasli i zbavili diplome (ne vole koristiti rijec kupili), pa su se snasli i posredovali u javnim nabavkama, pa su se snasli u upali na 3-4 javne pozicije/plate mjesecno...
Nista moral, etika. Samo snalazljivost. A nikad vise Boga u ustima.
-
Novak20
- spreca
- kmirsad
#39210 Re: SDA-All about
Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
-
Nero Histrion
#39211 Re: SDA-All about
Ko ja vlasnik ovog Retro kafica? Je li neko od "ugleda"?
-
starisalko
#39212 Re: SDA-All about
Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilokmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
- kmirsad
#39213 Re: SDA-All about
E to ne znam... ako je ovo izvorna boja onog objekta koji je stavljen pod zaštitu države, onda aferim...Znam samo da je to posao stručnjaka za urbanizam i zaštitu arhitektonskog spomeničkog naslijeđa...starisalko wrote:Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilokmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
- spreca
#39214 Re: SDA-All about
mozda neko od SDA cim je rjesio u zeleno farbatNero Histrion wrote:
- spreca
#39215 Re: SDA-All about
Ove zgrada je valjda radjena posle Osmanlijastarisalko wrote:
Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilo
Last edited by spreca on 27/02/2019 09:35, edited 1 time in total.
- spreca
#39216 Re: SDA-All about
al nije dovoljno zelenakmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
-
starisalko
#39217 Re: SDA-All about
Nemas ti pojmaspreca wrote:Ove zgrade su valjda radjene posle Osmanlijastarisalko wrote:
Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilo
- pici
#39218 Re: SDA-All about
kmirsad wrote:E to ne znam... ako je ovo izvorna boja onog objekta koji je stavljen pod zaštitu države, onda aferim...Znam samo da je to posao stručnjaka za urbanizam i zaštitu arhitektonskog spomeničkog naslijeđa...starisalko wrote:Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilokmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
moj mirso, turKi su izgradili bascarsiju, od carsije do marin dvora austrougari... tako da ta boja ne pije vode, jesuga hasburgovci spalili i srusili pod savojskim al su i za trijest godina vladavine napravili vise neg turKi za 300 godina... onog ko je ovo naredio da farba zatvorit a ajnadzicu da se ufaci plasticnih vojnika i igra se jer ko general i sad nacelnik je totalni promasaj.... cek sdO koga je postavila a da nije totalni promasaj... selam
- pici
#39219 Re: SDA-All about
starisalko wrote:Nemas ti pojmaspreca wrote:Ove zgrade su valjda radjene posle Osmanlijastarisalko wrote:
de .BA oHani... selam
http://www.sarajevo-tourism.com/marienh ... ijin-dvor)
Marienhof (Marijin dvor)
Marienhof (Marijin dvor) Ljubitelji arhitekture će uživati u ovoj stambeno-poslovnoj palači koja je građena u dva navrata, od 1885. do 1899. godine, u stilu neorenesanse i klasicizma. Lokacija: Centar Naručilac i vlasnik zgrade je bio sarajevski industrijalac August Braun, koji joj daje ime Marienhof (Marijin dvor/Marindvor) po svojoj supruzi Mariji.
Prekoputa ove čuvene palače nalazi se još jedna stambeno-poslovna palača – Halid dvor, izgrađena 1923. godine, prema projektu Josefa Gramera, za bogatog Sarajliju Mustafu Hadžibaščauševića.
August Braun je izgradio i nekoliko tvornica, od kojih je naveća bila ciglana na Koševu izgrađena 1879. godine (danas naselje Ciglane, izgrađeno 1970-ih).
- spreca
#39220 Re: SDA-All about
a ti izgleda jos manjestarisalko wrote:Nemas ti pojmaspreca wrote:Ove zgrade su valjda radjene posle Osmanlijastarisalko wrote:
- svjezi_ustipak
#39221 Re: SDA-All about
Dobra opservacija. Meni je inače taj izraz SNAŠLI fenomen. Nevjerojatan izgovor za protivzakonito djelovanje, zaobilaženje pravila i otimačinu svega i svačega a ipak se smatra društveno prihvatljivim....DaffyDuck wrote:Slika i prilika, odraz stanovnista, ali i sto je jos gore stanja i nivoa svijesti istog tog stanovniatva. Jer kako Zuti kaze- snasli se ljudi u tranziciji...svjezi_ustipak wrote:Banksy wrote:Kakve glave, ko nas vodi, na šta smo spali.... Strašno.![]()
Nije ni naucili, ucili, iskusili, stvorili, zaradili vec - SNASLI se. Pa su se snasli i zbavili diplome (ne vole koristiti rijec kupili), pa su se snasli i posredovali u javnim nabavkama, pa su se snasli u upali na 3-4 javne pozicije/plate mjesecno...
Nista moral, etika. Samo snalazljivost. A nikad vise Boga u ustima.
Kuku Bošnjacima kad SNADJENI dogovaraju vlast. Hej, Asimu u toku proces za korupciju i trgovinu uticajem, Kuko odležao u zatvoru radi istih djela. I TO dogovara vlast....
Tugo bošnjačka.
- bunk
#39222 Re: SDA-All about
Izgleda da je formiranje vlasti gotovo.I da se bezze ceka.
Vlada fed. ce sutra dati one povucene garancije na kredit od kineza u vezi bloka 7.
Vlada fed. ce sutra dati one povucene garancije na kredit od kineza u vezi bloka 7.
-
Nero Histrion
#39223 Re: SDA-All about
Proguglah malo, vlasnik je neki Memo Lekic. Sta je u rodu onim Lekicima?spreca wrote:mozda neko od SDA cim je rjesio u zeleno farbatNero Histrion wrote:
- JThomas
#39224 Re: SDA-All about
izraz je školski primjer šta je to EUFEMIZAM. jer je politički nepodobno kriminalca nazvati kriminalcem. a iz vrlo jednostavnog razloga - što on tebi kroji kapu i odlučuje šta je politički podobno.svjezi_ustipak wrote:
Dobra opservacija. Meni je inače taj izraz SNAŠLI fenomen. Nevjerojatan izgovor za protivzakonito djelovanje, zaobilaženje pravila i otimačinu svega i svačega a ipak se smatra društveno prihvatljivim....
Kuku Bošnjacima kad SNADJENI dogovaraju vlast. Hej, Asimu u toku proces za korupciju i trgovinu uticajem, Kuko odležao u zatvoru radi istih djela. I TO dogovara vlast....
Tugo bošnjačka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39225 Re: SDA-All about
snašli, starleta, kontroverzni biznismen/pjevač/novinar/političar...