SDA-All about

Styling

#39201 Re: SDA-All about

Post by Styling »

seln wrote:
pici wrote:

nejma to ni obraza ni dusHe i boli ih qurac i za drzavu i za vjeru, samo da su im djepovi puni... sad zamisli ovakve kako se mole bogu i klanjaju ... selam :bih:
Sta ih imam zamisljat... nkad god udjem u dzamiju, vidim takve.
Tobe jarabi, draga vlast i pare, k'o da ce sve u cefine natrpati kad krenu na onaj svijet da kupe sebi dobar plac.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39202 Re: SDA-All about

Post by pici »

Styling wrote:
seln wrote:
pici wrote:

nejma to ni obraza ni dusHe i boli ih qurac i za drzavu i za vjeru, samo da su im djepovi puni... sad zamisli ovakve kako se mole bogu i klanjaju ... selam :bih:
Sta ih imam zamisljat... nkad god udjem u dzamiju, vidim takve.
Tobe jarabi, draga vlast i pare, k'o da ce sve u cefine natrpati kad krenu na onaj svijet da kupe sebi dobar plac.

‘lakše je devi kroz iglenu ušicu proći nego bogatašu ući u kraljevstvo Božje’
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39203 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ihhh koliko njih libo tuki šta če da bidne kad odapnu

urodženi refleks gladnog trubuha vlada tijelima diplomiranih ćobana...daj da se čapi sad i odma, a sutra jope isto

i klanjaju jer se tako bolje hapa
pici

#39204 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
Image

udri zelenu neg se zna... selam :bih:
svjezi_ustipak

#39205 Re: SDA-All about

Post by svjezi_ustipak »

Banksy wrote:Kakve glave, ko nas vodi, na šta smo spali.... Strašno.
:thumbup:

Asim Sarajlić i Kuko dogovaraju vlast.

Tugo moja koji ološ je prvak u Bošnjaka....
DaffyDuck

#39206 Re: SDA-All about

Post by DaffyDuck »

svjezi_ustipak wrote:

Slika i prilika, odraz stanovnista, ali i sto je jos gore stanja i nivoa svijesti istog tog stanovniatva. Jer kako Zuti kaze- snasli se ljudi u tranziciji...
Nije ni naucili, ucili, iskusili, stvorili, zaradili vec - SNASLI se. Pa su se snasli i zbavili diplome (ne vole koristiti rijec kupili), pa su se snasli i posredovali u javnim nabavkama, pa su se snasli u upali na 3-4 javne pozicije/plate mjesecno...
Nista moral, etika. Samo snalazljivost. A nikad vise Boga u ustima.
kmirsad

#39207 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

.
Novak20

#39208 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

pici wrote:Image
Image

Ehhh, rahmetli prof. Nedžad Kurto je pred Olimpijske igre '84 vratio originalne boje na fasadama sarajevskih zgrada iz austrougarskog perioda prema projektima iz bečkih arhiva. Velik je to posao bio da se netko tek tako piša po njemu.

Samo kome to reći ?
spreca

#39209 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Image

Bakir ce se buniti vjerovatno...nije dovoljno zelena odnosno nije tamna kao SDA boja :lol: :lol: :lol: .....da sam u Sa nasao bi nekog onog Grafitasa i platio da na zelenu nacrta kakvih kurceva sa porukom onom debilu Ajnadzicu ...jel se tako zvase
kmirsad

#39210 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
Nero Histrion

#39211 Re: SDA-All about

Post by Nero Histrion »

spreca wrote:
Image

Bakir ce se buniti vjerovatno...nije dovoljno zelena odnosno nije tamna kao SDA boja :lol: :lol: :lol: .....da sam u Sa nasao bi nekog onog Grafitasa i platio da na zelenu nacrta kakvih kurceva sa porukom onom debilu Ajnadzicu ...jel se tako zvase
Ko ja vlasnik ovog Retro kafica? Je li neko od "ugleda"?
starisalko

#39212 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

kmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilo
kmirsad

#39213 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:Nije problem što je zelana... zelena je lijepa boja... alo ovakvi objekti bi morali biti obojeni u svoju izvornu boju, imaju arhive, nacri...
Ovo ti je izvorna boja kmirso.Kad su turci otisli austrougari prefarbali,i sad nova vlast vraca kako je bilo
E to ne znam... ako je ovo izvorna boja onog objekta koji je stavljen pod zaštitu države, onda aferim...Znam samo da je to posao stručnjaka za urbanizam i zaštitu arhitektonskog spomeničkog naslijeđa...
spreca

#39214 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Nero Histrion wrote:
mozda neko od SDA cim je rjesio u zeleno farbat :mrgreen:
spreca

#39215 Re: SDA-All about

Post by spreca »

starisalko wrote:
Ove zgrada je valjda radjena posle Osmanlija
Last edited by spreca on 27/02/2019 09:35, edited 1 time in total.
spreca

#39216 Re: SDA-All about

Post by spreca »

al nije dovoljno zelena :mrgreen: :lol:
starisalko

#39217 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

spreca wrote:
starisalko wrote:
Ove zgrade su valjda radjene posle Osmanlija
Nemas ti pojma
pici

#39218 Re: SDA-All about

Post by pici »

kmirsad wrote:
starisalko wrote:
E to ne znam... ako je ovo izvorna boja onog objekta koji je stavljen pod zaštitu države, onda aferim...Znam samo da je to posao stručnjaka za urbanizam i zaštitu arhitektonskog spomeničkog naslijeđa...

moj mirso, turKi su izgradili bascarsiju, od carsije do marin dvora austrougari... tako da ta boja ne pije vode, jesuga hasburgovci spalili i srusili pod savojskim al su i za trijest godina vladavine napravili vise neg turKi za 300 godina... onog ko je ovo naredio da farba zatvorit a ajnadzicu da se ufaci plasticnih vojnika i igra se jer ko general i sad nacelnik je totalni promasaj.... cek sdO koga je postavila a da nije totalni promasaj... selam :bih:
pici

#39219 Re: SDA-All about

Post by pici »

starisalko wrote:
spreca wrote:
starisalko wrote:
Nemas ti pojma

de .BA oHani... selam :bih:

http://www.sarajevo-tourism.com/marienh ... ijin-dvor)

Marienhof (Marijin dvor)
Marienhof (Marijin dvor) Ljubitelji arhitekture će uživati u ovoj stambeno-poslovnoj palači koja je građena u dva navrata, od 1885. do 1899. godine, u stilu neorenesanse i klasicizma. Lokacija: Centar Naručilac i vlasnik zgrade je bio sarajevski industrijalac August Braun, koji joj daje ime Marienhof (Marijin dvor/Marindvor) po svojoj supruzi Mariji.

Prekoputa ove čuvene palače nalazi se još jedna stambeno-poslovna palača – Halid dvor, izgrađena 1923. godine, prema projektu Josefa Gramera, za bogatog Sarajliju Mustafu Hadžibaščauševića.

August Braun je izgradio i nekoliko tvornica, od kojih je naveća bila ciglana na Koševu izgrađena 1879. godine (danas naselje Ciglane, izgrađeno 1970-ih).
spreca

#39220 Re: SDA-All about

Post by spreca »

starisalko wrote:
spreca wrote:
starisalko wrote:
Nemas ti pojma
a ti izgleda jos manje
svjezi_ustipak

#39221 Re: SDA-All about

Post by svjezi_ustipak »

DaffyDuck wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Slika i prilika, odraz stanovnista, ali i sto je jos gore stanja i nivoa svijesti istog tog stanovniatva. Jer kako Zuti kaze- snasli se ljudi u tranziciji...
Nije ni naucili, ucili, iskusili, stvorili, zaradili vec - SNASLI se. Pa su se snasli i zbavili diplome (ne vole koristiti rijec kupili), pa su se snasli i posredovali u javnim nabavkama, pa su se snasli u upali na 3-4 javne pozicije/plate mjesecno...
Nista moral, etika. Samo snalazljivost. A nikad vise Boga u ustima.
Dobra opservacija. Meni je inače taj izraz SNAŠLI fenomen. Nevjerojatan izgovor za protivzakonito djelovanje, zaobilaženje pravila i otimačinu svega i svačega a ipak se smatra društveno prihvatljivim....

Kuku Bošnjacima kad SNADJENI dogovaraju vlast. Hej, Asimu u toku proces za korupciju i trgovinu uticajem, Kuko odležao u zatvoru radi istih djela. I TO dogovara vlast....

Tugo bošnjačka.
bunk

#39222 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Izgleda da je formiranje vlasti gotovo.I da se bezze ceka.
Vlada fed. ce sutra dati one povucene garancije na kredit od kineza u vezi bloka 7.
Nero Histrion

#39223 Re: SDA-All about

Post by Nero Histrion »

spreca wrote:
Nero Histrion wrote:
mozda neko od SDA cim je rjesio u zeleno farbat :mrgreen:
Proguglah malo, vlasnik je neki Memo Lekic. Sta je u rodu onim Lekicima?
JThomas

#39224 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

svjezi_ustipak wrote:
Dobra opservacija. Meni je inače taj izraz SNAŠLI fenomen. Nevjerojatan izgovor za protivzakonito djelovanje, zaobilaženje pravila i otimačinu svega i svačega a ipak se smatra društveno prihvatljivim....

Kuku Bošnjacima kad SNADJENI dogovaraju vlast. Hej, Asimu u toku proces za korupciju i trgovinu uticajem, Kuko odležao u zatvoru radi istih djela. I TO dogovara vlast....

Tugo bošnjačka.
izraz je školski primjer šta je to EUFEMIZAM. jer je politički nepodobno kriminalca nazvati kriminalcem. a iz vrlo jednostavnog razloga - što on tebi kroji kapu i odlučuje šta je politički podobno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39225 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

snašli, starleta, kontroverzni biznismen/pjevač/novinar/političar...
Post Reply