SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39151 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

meme_machine wrote:
izvrsni direktor wrote: Znaci, sda treba pomoc bh bloka u borbi protiv njihovih partnera sa kantonalnog nivoa?? I u borbi u domovima naroda protiv onih kojima su oni svojim glaspvima omogica vecinu?
I tebi ovdje nema nista nelogicno? Ne osjecas se ko ovca kad nasjedas na ovo?
Pa evo pomozi mi da shvatim za ZDK:

1. Najbolja kombinacija bh. blok - SDA
2. Bh. blok nece sa SDA, a ni sa HDZ-om izgleda

Sta uraditi, kako sastaviti vlast?
Bh. blok ne zeli u vlast, i onda se ljute zato sto drugi idu u vlast bez njih. Totalno nelogicno ponasanje.
Ok, obzirom na tvoj odgovor, nema ti nista nelogicno. Ostaje samo onda ono moje drugo pitanje. Je li se osjecas kao ovca zbog toga sto nasjedas na sda jeftinu propagandu?
Leverage

#39152 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

drug_profi wrote:Damir Arnaut SBB
Kako gledate na informacije koje vješto koriste druge stranke o tome da je SDA praktično omogućila izbor po četiri delegata iz SNSD-a i HDZ-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH?

To je kontrolni paket o kojem sam govorio. SDA je te usluge naplatila i rezultat je izbor Denisa Zvizdića za člana Kolegija sa devet bošnjačkih glasova naspram jedanaest, uključujući i moj, koje je dobio Nermin Nikšić. Kada još uporedite probosanske glasove, Zvizdić i dalje ima samo 9, svi iz SDA, dok Nikšić tada ima čak 15. No Zvizdić je izabran jer je pored tih devet bošnjačkih dobio četrnaest Dodikovih i Čovićevih glasova, naspram Nikšićevih nula iz tog bloka kojim SDA sada, k'o fol, plaši građane.

Ono što posebno iritira je što SDA pri tome ne bira sredstva i nema stida – dokazanim patriotima poput Kojovića crtaju metu na leđima, najveće kukavice u svojim redovima poput Genjca isturaju da nama, koji smo se suprotstavili srbijanskoj mašineriji u Londonu, govore o hrabrosti, njihovom članu Kolegija Borjani Krišto odobravaju put na komemoraciju ustaša u Bleiburgu i usvajanje rezolucije o BiH u hrvatskom saboru, što Nikšić nikada ne bi dopustio, a ljude koji su sve i dogovorili sa SNSD-om i HDZ-om predstavljaju kao zaštitnike države. Jeste, kad bi svi državu posmatrali kao oni – 'država to sam ja' plus pet familija.
Ne sumnjam da je bilo upravo ovako kako čovjek kaže.
Kako vas nije stid "patriote"? Kako vas samo nije stid!?
Kao da oni znaju šta je sramota.
Leverage

#39153 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

saale wrote:
bunk wrote:Sa hdz i snsd( eventualno sds) ce se vlast praviti i narednih 100 godina.
Sve gluposti pojedinaca koji ne vide dalje od cevabdzinica na Carsiji ili Panonskog jezera u Tz mozete okaciti macku o rep.
Isto kao i taktiku nadobudnih da "zaobidju" hdz..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zato su vaši glasali za Dušanku Majkić i HDZ-ov kadar, tako da ne bi slučajno bilo dileme ko će praviti vlast narednih 100 godina.

I sad bi da nekom držite patriotske lekcije.
Styling

#39154 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Leverage wrote:
saale wrote:
bunk wrote:Sa hdz i snsd( eventualno sds) ce se vlast praviti i narednih 100 godina.
Sve gluposti pojedinaca koji ne vide dalje od cevabdzinica na Carsiji ili Panonskog jezera u Tz mozete okaciti macku o rep.
Zato su vaši glasali za Dušanku Majkić i HDZ-ov kadar, tako da ne bi slučajno bilo dileme ko će praviti vlast narednih 100 godina.

E bas tako. Aferim!
bunk

#39155 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Leverage wrote:
saale wrote:

Mani ba toga,Bosna i Hercegovina je i u manjem entitetu i u Neumu.Nema zaobilazenja i pravljenja vlasti samo iz Centra :mrgreen:
drug_profi

#39156 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Jah, hajmo malo o KS.
Jebo drzavu jel tako?
cvrčak_na_hedonizmu

#39157 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

drug_profi wrote:Jah, hajmo malo o KS.
Jebo drzavu jel tako?
Pa ovi bi prodali bubreg i pola familije za milion, a kamoli za milijardu godišnje :stidljiv:
drug_profi

#39158 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ma pazi mi pricamo o izdaji drzave, a lik skrece temu na ono sto ih najvise boli.
kmirsad

#39159 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Ma pazi mi pricamo o izdaji drzave, a lik skrece temu na ono sto ih najvise boli.
:lol: :lol: :lol:
bunk

#39160 Re: SDA-All about

Post by bunk »

O kakvoj izdaju Drzave je rijec i ko je taj koji je izdao Bosnu i Hercegovinu?
drug_profi

#39161 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

bunk wrote:O kakvoj izdaju Drzave je rijec i ko je taj koji je izdao Bosnu i Hercegovinu?
Najlakše se sad blesav praviti, jelde?
Jel vas to ima više na tom nicku pa sad ti preuzeo drugu smjenu?
Pitaj tog iz prve o čemu smo pričali.
cvrčak_na_hedonizmu

#39162 Re: SDA-All about

drug_profi wrote:Ma pazi mi pricamo o izdaji drzave, a lik skrece temu na ono sto ih najvise boli.
Ne znam što se zamaraš s njim, vidiš da lik vrti istu priču ko pokvarena ploča i uopšte ne čita šta mu se piše, kad vidiš nick samo skrolaš dalje i problem riješen :D
drug_profi

#39163 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Mislim tvrdiš da su HDZ i SNSD protivdrzavne stranke.
Ok.
Dao si im svojim glasovima moć da blokiraju šta hoće.

I sad kukaš kako treba državu spašavat?
More MARŠ! Treba je spašavati ali prvo od VAS, a ne SA VAMA!
bunk

#39164 Re: SDA-All about

Post by bunk »

E ybg.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39165 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

braca po lopovluku... selam :bih:
criticos

#39166 Re: SDA-All about

Post by criticos »

pici wrote:Image

braca po lopovluku... selam :bih:
Pokopnik i ukopnik.
meme_machine

#39167 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

izvrsni direktor wrote:
meme_machine wrote:
izvrsni direktor wrote: Znaci, sda treba pomoc bh bloka u borbi protiv njihovih partnera sa kantonalnog nivoa?? I u borbi u domovima naroda protiv onih kojima su oni svojim glaspvima omogica vecinu?
I tebi ovdje nema nista nelogicno? Ne osjecas se ko ovca kad nasjedas na ovo?
Pa evo pomozi mi da shvatim za ZDK:

1. Najbolja kombinacija bh. blok - SDA
2. Bh. blok nece sa SDA, a ni sa HDZ-om izgleda

Sta uraditi, kako sastaviti vlast?
Bh. blok ne zeli u vlast, i onda se ljute zato sto drugi idu u vlast bez njih. Totalno nelogicno ponasanje.
Ok, obzirom na tvoj odgovor, nema ti nista nelogicno. Ostaje samo onda ono moje drugo pitanje. Je li se osjecas kao ovca zbog toga sto nasjedas na sda jeftinu propagandu?
Ne branim ja SDA sto nije izabrala mandatare bh. bloka za Dom Naroda, trebali su to uraditi i to im je greska (medjutim, je li bh. blok glasao za mandatare SDA za Dom Naroda, ako nije ne znam onda cemu ljutnja).

U vezi ZDK ostajem pri svom, nisi jos ponudio nikakvu alternativu za to (a analogno i za svaki drugi kanton koji nije KS).
Bojim se da je zato sto alternativa ne postoji, ali lakse je reci da sam ja ovca i time se sva diskusija zavrsava. :P
Maraschino

#39168 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

Je li Kuko koristio navigaciju da nadje Spahinu 14 ?
cvrčak_na_hedonizmu

#39169 Re: SDA-All about

meme_machine wrote: Ne branim ja SDA sto nije izabrala mandatare bh. bloka za Dom Naroda, trebali su to uraditi i to im je greska (medjutim, je li bh. blok glasao za mandatare SDA za Dom Naroda, ako nije ne znam onda cemu ljutnja).

U vezi ZDK ostajem pri svom, nisi jos ponudio nikakvu alternativu za to (a analogno i za svaki drugi kanton koji nije KS).
Bojim se da je zato sto alternativa ne postoji, ali lakse je reci da sam ja ovca i time se sva diskusija zavrsava. :P
Jel tebi jasno sta si ovdje napisao :lol:

Oni nece za nas da glasaju zato mi dajemo cetnicima i ustasama kontrolni paket u DN Parlamenta BiH, cemu ljutnja

:D

Ne znam jesil ovca, al zato znam da bas pises nebuloze
meme_machine

#39170 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Oni nece za nas da glasaju zato mi dajemo cetnicima i ustasama kontrolni paket u DN Parlamenta BiH, cemu ljutnja

Pa obrni legendo, pa ces skontati vlastitu nebulozu

Bh. blok nece da glasa za SDA, dakle opet ce kontrola ici vise u smjeru HDZa i SNSDa

Bh. blok je jednako kriv. A ako ti ova jednostavna logika nije jasna, onda ne znam stvarno, preporucio bih neko mentalno vjezbanje

Edit: btw napisao sam da taj SDA-ov potez ne podrzavam, samo ukazujem da treba postojati neka dvosmjernost u odnosima bh. blok-SDA
Last edited by meme_machine on 25/02/2019 19:42, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39171 Re: SDA-All about

Post by pici »

enoihina niz vraca se spustaju, de .BA dajte ridjem tu krunu da nas povede... patriJotski... selam :bih:
meme_machine

#39172 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

E i jah, zamolio bih bh. blok da se malo aktivira po zapadnoj Hercegovini i u manjem entitetu, da SDA ne mora ici u koaliciju sa nacionalnim strankama.

Ko zna, mozda bh. blok bude tamo toliko uspjesan da mu i ne budu trebale koalicije :zzzz:
Nije zivot jedan kanton
cvrčak_na_hedonizmu

#39173 Re: SDA-All about

meme_machine wrote:

Pa obrni legendo, pa ces skontati vlastitu nebulozu

Bh. blok nece da glasa za SDA, dakle opet ce kontrola ici vise u smjeru HDZa i SNSDa

Bh. blok je jednako kriv. A ako ti ova jednostavna logika nije jasna, onda ne znam stvarno, preporucio bih neko mentalno vjezbanje
Znaci BH blok je jednako kriv zato sto SDA svojim glasovima isporuci SNSD-u kontrolni paket Srba u DN prije nekoliko mjeseci, a onda to isto uradi i sa HDZ-om, i ovi sad imaju vecinu ( 8 od 15 ) u DN Parlamenta BiH

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daj ba, trolas me :D nemoguce je biti tako.....jel, ne bas inteligentan :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39174 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Kriv je a nije ni usao u koaliciju. To je valjda svima jasno.
meme_machine

#39175 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

Znaci BH blok je jednako kriv zato sto SDA svojim glasovima isporuci SNSD-u kontrolni paket Srba u DN prije nekoliko mjeseci, a onda to isto uradi i sa HDZ-om, i ovi sad imaju vecinu ( 8 od 15 ) u DN Parlamenta BiH

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daj ba, trolas me :D nemoguce je biti tako.....jel, ne bas inteligentan :lol:
Pogledaj moj edit gore, ne stigoh na vrijeme editovati :lol:

Opet, po cetvrti put ponavljam, ne podrzavam potez, ali istovremeno govorim da i bh. blok treba pozitivne poteze povlaciti
Post Reply