SDA-All about

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37201 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:u suštini svi bakirovi javni istupi zadnjih godina su pasivno-agresivne prijetnje. ovih dana je cijela stranka u takvom diskursu, ali on je takav i prije izbora, i usred mandata. sve je ne bi trebalo, ne bi smjelo, ne bi bilo pametno...
Ne treba se zalijetat. Treba to preispitat.
Banksy

#37202 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:

Reagirali nakon konferencije za medije

SBiH ZDK: Nismo uz politički blok SDA!
:lol:

Tacno u ovome vise uzivam nego da je neko razvalio izbore, a SDA ih zijanila.

Kad se sjetim onog dziberluka u mehmeda spahe na noc izbora... I sad kad ih vidim isprepadane :lol:

Jos kad vidim kakv im bol zadaju dojucerasnji jarani i taldzije iz stranke :D
:thumbup:
drug_profi

#37203 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Koliko puta su me nasekirale njihove budalaštine i primitivizam, te nanošenje štete ovoj državi za koju se kao bore, toliko mi je draže ovo njihovo koprcanje. Oni su temeljna stranka u Bošnjaka. Ako nema njih u vlasti, Bošnjake će neko, nedobog, emancipovat...
bunk

#37204 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Sda nikad nije u vecem rasulu docekala izbore nego sad.
Rezultat je razocarao mnoge .
criticos

#37205 Re: SDA-All about

Post by criticos »

Sada kada se zvanično ruši ustavni poredak i zvanično uvodi podjela BiH na mala vrata preko CiK-a, samozvani zaštitnici Bosne zvani SDA šute kao zaliveni, dok se crveni kmeri zvani SDP, podmetnuti element zvani NS i prevaranti naroda zvani Komšićev DF javno bore protiv toga.
drug_profi

#37206 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Što će reći: sad se vidi ko se za šta borio zadnje 2+ decenije.
Leverage

#37207 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Za SDA ovakvo rješenje koje nudi CIK je idealno, ali imaju problem što bi, da sami učestvuju u tome, teško objasnili neke stvari svom biračkom tijelu, čak bi i kod njihovog ne pretjerano zahtjevnog biračkog tijela takav pristup bio teško zaboravljen.

A ako tako nešto napravi CIK, njihovo je samo da kažu eto mi smo protiv toga, ali CIK predvođen Čovićem i Dodikom ponovo obespravljuje Bošnjake i ne samo da neće izgubiti u vlastitom biračkom tijelu nego bi mogli i profitirati. Ne treba očekivati da njihovo biračko tijelo postavlja nešto kompleksnija pitanja, npr. kako su dozvolili da Čović i Dodik imaju punu kontrolu nad CIK-om i slično.

U situaciji kada su HDZ i pobjednik iz RS-a (što će čini se još dugo biti SNSD) nezaobilazan faktor u formiranju vlasti nema nikakvog razloga da iko glasa za stranke lijeve orijentacije na višim nivoima od kantonalnog, jednostavno tu nema prostora za bilo kakav napredak.

Što znači da bi i SDA indirektno dobila poziciju vječne vlasti. I kako da budu protiv ovoga, mogu samo da se nadaju da će to proći.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37208 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

criticos wrote:Sada kada se zvanično ruši ustavni poredak i zvanično uvodi podjela BiH na mala vrata preko CiK-a, samozvani zaštitnici Bosne zvani SDA šute kao zaliveni, dok se crveni kmeri zvani SDP, podmetnuti element zvani NS i prevaranti naroda zvani Komšićev DF javno bore protiv toga.
Pa SDA i HDZ su braća po mlijeku, istu majku sišu.
Banksy

#37209 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Za SDA ovakvo rješenje koje nudi CIK je idealno, ali imaju problem što bi, da sami učestvuju u tome, teško objasnili neke stvari svom biračkom tijelu, čak bi i kod njihovog ne pretjerano zahtjevnog biračkog tijela takav pristup bio teško zaboravljen.

A ako tako nešto napravi CIK, njihovo je samo da kažu eto mi smo protiv toga, ali CIK predvođen Čovićem i Dodikom ponovo obespravljuje Bošnjake i ne samo da neće izgubiti u vlastitom biračkom tijelu nego bi mogli i profitirati. Ne treba očekivati da njihovo biračko tijelo postavlja nešto kompleksnija pitanja, npr. kako su dozvolili da Čović i Dodik imaju punu kontrolu nad CIK-om i slično.

U situaciji kada su HDZ i pobjednik iz RS-a (što će čini se još dugo biti SNSD) nezaobilazan faktor u formiranju vlasti nema nikakvog razloga da iko glasa za stranke lijeve orijentacije na višim nivoima od kantonalnog, jednostavno tu nema prostora za bilo kakav napredak.

Što znači da bi i SDA indirektno dobila poziciju vječne vlasti. I kako da budu protiv ovoga, mogu samo da se nadaju da će to proći.
To je to.

I precjenjuješ 'biračko tijelo'.
geralt

#37210 Re: SDA-All about

Post by geralt »

Chmoljo wrote:
JThomas wrote:suljo golum bi već imao bar dva nivoa dogovorena i sa manje glasova. realno.
Kod Sulje, mali fasistoid efendic ne bi bio relevantan, ne bi bilo skole mustafa busuladzic i dvorana bi nosila ime Gorana Cengica.

Ostalo je sve moglo ostati isto, cak i sa fadilovim biserima, ali sda bi se duplo manje percepirala losom.
Efendica bi svaki predsjednik SDA, ukljucujuci i Tihica, drzao "kao malo vode na dlanu". Siguran sam da je u Novom Gradu jedno 10 000 ljudi glasalo za SDA samo zbog njega. Moze on meni i tebi biti odvratan, ali politicare u BiH sa njegovom popularnoscu mozes prebrojati na prste jedne ruke.
Chmoljo

#37211 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

nije on nego Huso Ćesir.

Semir nije u stanju ni auto voziti kako treba kada mu ga popuši malo bolja treba.
madner

#37212 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa sad, to je ljudski. :D
Janjicar

#37213 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

U Sjevernoj Dakoti, autohtoni Amerikanci, također su suočeni s poteškoćama. Njihovi su predstavnici upozoravali da zbog promjena lokalnih zakona glasači trebaju imati fizičku adresu, a većina Indijanaca koji žive u rezervatima ne koriste poštanske sandučiće. (Hina)
Kad skontam, nije SDA toliko ni loša...
nekitamopd

#37214 Re: SDA-All about

Post by nekitamopd »

Ostaje im HNK i SBK :D
putokaz1

#37215 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Naovodno im fali jedna ruka u SBK
Banksy

#37216 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Imamo li kakvog insajdera da prenese raspoloženje iz Mehmeda Spahe...?
statixx

#37217 Re: SDA-All about

Post by statixx »

U mome uvidu, to je stranka muslimanskog naroda sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini čiji prvaci građansku regresiju smatraju etničkim preporodom. Tu regresiju (koja je za ključne strukture moći u SDA progresija) izrazit ću ovako: Kako su Muslimani, kao nacija, gubili veliko M i afirmirali autentični nacionalni identitet, tako se istovremeno odigravala i redukcija sekularnog nacionaliteta. Kako su prestajali biti Muslimani, Bošnjaci su sve više bili samo muslimani a sve manje Bošnjaci. To je proces koji nazivam sekularna inverzija i koji protivnici Bosne i Hercegovine ohrabruju.
http://neznase.ba/vrijedi-zahtijevati-h ... revladano/
jefff

#37218 Re: SDA-All about

Post by jefff »

statixx wrote:
U mome uvidu, to je stranka muslimanskog naroda sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini čiji prvaci građansku regresiju smatraju etničkim preporodom. Tu regresiju (koja je za ključne strukture moći u SDA progresija) izrazit ću ovako: Kako su Muslimani, kao nacija, gubili veliko M i afirmirali autentični nacionalni identitet, tako se istovremeno odigravala i redukcija sekularnog nacionaliteta. Kako su prestajali biti Muslimani, Bošnjaci su sve više bili samo muslimani a sve manje Bošnjaci. To je proces koji nazivam sekularna inverzija i koji protivnici Bosne i Hercegovine ohrabruju.
http://neznase.ba/vrijedi-zahtijevati-h ... revladano/
Meni je to glupo receno. Sve je individualno. Neko je Bosnjak a neko Bosanac i neko biva Musliman ispred svega. Nema tu kolektivne svijesti.
Tema je SDA.
baxus

#37219 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Banksy wrote:Imamo li kakvog insajdera da prenese raspoloženje iz Mehmeda Spahe...?
Vjerovatno kazu da smo bagra balijska.
Dok Srbi i Hrvati fino rasturaju opoziciju mi ovdje njima nedamo.
Banksy

#37220 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

baxus wrote:
Banksy wrote:Imamo li kakvog insajdera da prenese raspoloženje iz Mehmeda Spahe...?
Vjerovatno kazu da smo bagra balijska.
Dok Srbi i Hrvati fino rasturaju opoziciju mi ovdje njima nedamo.
jes vidio bagre...
shbc

#37221 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Fuj kak'i smo
Banksy

#37222 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Kako SDA skoro izvjesno ide u opoziciju, a uoči kongresa stranke, u rasulu i s nekoliko jako suprotstavljenih frakcija, sigurno slijedi reset i repozicioniranje - dal udesno, dal ulijevo, prema urbanom ili ruralnom, vidjećemo.

Neka ne očajavaju. I iz nekih loših stvari često se izvuče dobro i dobit, neka to tako gledaju.

:mrgreen:
Chmoljo

#37223 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ma meni su ovi izbori već bili pozitivni kad im vidim obješene face i ovog nesuđenog premijera

Image
Banksy

#37224 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Sigurno najvažnij rezultat i dobit ove koalicije. Kakvo god da je danas, da, to bi zaista bio definitivan i konačan civilizacijski potop Sarajeva.
seln

#37225 Re: SDA-All about

Post by seln »

Chmoljo wrote:ma meni su ovi izbori već bili pozitivni kad im vidim obješene face i ovog nesuđenog premijera

Image
Ljubi Bakir svog ruralca...
Post Reply