SDA-All about
-
boshniak
#36026 Re: SDA-All about
PDA ima Halida Muslimovica na listi,'nači uzimaju izbore 
- JThomas
#36027 Re: SDA-All about
i bili sigurniji nego u jednopartijskom. jer bi mogli reći pa evo birate sami šta je problem...
-
jefff
#36028 Re: SDA-All about
Tja. Ko je kriv? Svi. Svi. Nema sumnje.KAD BI STVARNO BIO ALIJIN SIN Bakir bi ležao sa premlaćenim borcima na trotoaru ispod nogu kordona policije
Kad su moblizirali borce nisu pitali da li su skloni alkoholu, niti su gledali da li je neko „baraba“, kakvim ih danas opisuju neki mediji i političari, već su ih sve poslali na borbene linije.
8. Septembra 2018.
FOTO: Izetbegović (Oficijelna stranica člana Predsjedništva BiH)
FOTO: Izetbegović (Oficijelna stranica člana Predsjedništva BiH)
Demobilizirani borac Ramo Bećirović, koji je uhapšen na protestima 5. septembra u Sarajevu, umro je jutros u devet sati zbog zatajenja srca, saopćio je advokat Mirnes Ajanović.
Ovo je za zasada najtragičniji ishod cjelogodišnjih demonstracija boraca Armije Bosne i Herecgovine nakon što su posljednje okončane sukobima sa policijom u kojima je nekolicina boraca i policijaca povrijeđeno.
Ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH Salko Bukvarević ocijenio je to nemilim scenama. Borci su se javno izvinjavali javnosti zbog tih „nemilih scena“. Nije bilo žešćih osuda kako od strane vlastodržaca tako ni od strane opozicije ponašanja policije. Čak ni mediji nisu više blagonakloni prema borcima nakon napada na jednog novinara od strane demonstranata.
- zubi
#36029 Re: SDA-All about
http://de+po.ba/clanak/179829/izetbegovic-kad-sam-govorio-o-100-000-radnih-mjesta-ismijavali-su-me-muamere-koliko-smo-zaposlili-a-muamer-odgovori
- Napravimo puno toga, a niko ne vidi da smo to uradili. Kada sam govorio o 100.000 radnih mjesta, ismijavali su me - kazao je Izetbegović i upitao Muamera Bandića, direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koliko je zaposleno ljudi u ove tri i po godine?
- 101.000 u cijeloj BiH, a 70.000 u Federaciji BiH - odgovorio je Bandić.
- Napravimo puno toga, a niko ne vidi da smo to uradili. Kada sam govorio o 100.000 radnih mjesta, ismijavali su me - kazao je Izetbegović i upitao Muamera Bandića, direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koliko je zaposleno ljudi u ove tri i po godine?
- vatrogasac
#36030 Re: SDA-All about
Po tome je SDA poznata da dobro osmisli predizbornu. Imaju sposobne ljude u štabu i tih par mjeseci dobro potegnu.Novak20 wrote:Dobra predizborna taktika SDA.
- Haris.ba
#36031 Re: SDA-All about
A ovo je tek početak kampanje.
Last edited by Haris.ba on 11/09/2018 13:20, edited 1 time in total.
- jazzer
#36032 Re: SDA-All about
Po ovom ispada da je SDA zaposlila 31000 ljudi u RS i Distriktu Brcko?Napravimo puno toga, a niko ne vidi da smo to uradili. Kada sam govorio o 100.000 radnih mjesta, ismijavali su me - kazao je Izetbegović i upitao Muamera Bandića, direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koliko je zaposleno ljudi u ove tri i po godine?
Ako SDA ostane jos 4 godine na vlasti, moracemo uvoziti radnu snagu
- JThomas
#36033 Re: SDA-All about
eno i maradoni je dosta droge i alkohola, kaže neće više.
-
smjesko071
#36034 Re: SDA-All about
smrdim/vijest/novi-asfalt-u-u ... bluma/2707
A smradovi ne kažu da je bila raskopana godinu dana, i da su je sada pred izbore napravili
A smradovi ne kažu da je bila raskopana godinu dana, i da su je sada pred izbore napravili
- Leverage
#36035 Re: SDA-All about
Eki Faktor neobjektivan, ma hajte molim vas 
-
sumirprimus
#36037 Re: SDA-All about
svu bol na sda ,svu bol na bakira, svu bol na fahrudina, svu bol na zeljka, svu bol na sdaaaa,svu bol na kukica, svu bol na sda,
-
Nero Histrion
#36038 Re: SDA-All about
Ovo od naroda ko proguta zasluzio je Jagomir.vatrogasac wrote:Po tome je SDA poznata da dobro osmisli predizbornu. Imaju sposobne ljude u štabu i tih par mjeseci dobro potegnu.Novak20 wrote:Dobra predizborna taktika SDA.
-
jefff
#36039 Re: SDA-All about
Dobro je poznato da mumini ne kradu.
-
DonieBrasco
#36040 Re: SDA-All about
Ne znam jeste li primjetili po drustvenim mrezama i javnim nastupima SDA clanova i simpatizera, da su im puna usta vjere, islama i da stalno potenciraju Allaha (Boga) u prici i teskovima o stranici, izborima. Vjerski slogani "ako Bog da", "inšalah", onda vracanje u historiji i Alijin "islamsku deklaraciji", citiranje toga i slicnog.
Ja nikad nisam usao u đamiju, ne klanjam, ne znam se molit, ne interesuje me to, ali postujem prave iskrene vjernike i pravilno tumacnje vjere. (ne ove sto klanjaju đumu u podne, naveces se oleše alkoholom, ne ove sto poste kompletan ramazan za bajram se oleše...itd").
Kakve veze ima vjera sa politikom, ne shvatam ko im daje pravo da se poistovjecuju sa istom, koja to vjera dozvoljava zlo, pljacku, kriminal, nanosenje zla drugima ?
Ponasaju se kao da im je Bogom dato i aminovano da cine sav kriminal i pljacku koju su zaista pocinili, cine idalje, jos dalje daju podrsku stranci i druge sputavaju, a koriste se plaštom i paravnom vjere ?! PA DA LI VAS JE STID ?
Gledam prije neki dan nastupila nova hiđretska godina, ove cure se pokrile (bule postale na sat vremena) slikaju se sa obiljezima stranke, pisu o tome i spominju SDA u prici.
Pa dokle ovo ide ljudi dragi, dajte da ih sahranimo na izborima, na smetljiste politike treba da idu ovi ljudi.
Ja nikad nisam usao u đamiju, ne klanjam, ne znam se molit, ne interesuje me to, ali postujem prave iskrene vjernike i pravilno tumacnje vjere. (ne ove sto klanjaju đumu u podne, naveces se oleše alkoholom, ne ove sto poste kompletan ramazan za bajram se oleše...itd").
Kakve veze ima vjera sa politikom, ne shvatam ko im daje pravo da se poistovjecuju sa istom, koja to vjera dozvoljava zlo, pljacku, kriminal, nanosenje zla drugima ?
Ponasaju se kao da im je Bogom dato i aminovano da cine sav kriminal i pljacku koju su zaista pocinili, cine idalje, jos dalje daju podrsku stranci i druge sputavaju, a koriste se plaštom i paravnom vjere ?! PA DA LI VAS JE STID ?
Gledam prije neki dan nastupila nova hiđretska godina, ove cure se pokrile (bule postale na sat vremena) slikaju se sa obiljezima stranke, pisu o tome i spominju SDA u prici.
Pa dokle ovo ide ljudi dragi, dajte da ih sahranimo na izborima, na smetljiste politike treba da idu ovi ljudi.
- vatrogasac
#36041 Re: SDA-All about
Njih forumi ne zanimaju. Sve stranke i partije propagandu rade na društvenim mrežama. Ovdje samo možeš analizirati dešavanja tamo bez da šta promijeniš.DonieBrasco wrote:
-
kluz franjo
#36042 Re: SDA-All about
Kakav je ovo... nečovjek. Ne mogu naći adekvatniju riječ.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazazov ... /180912037
Još u novembru 2017. je Skupština KS razmatrala elaborat "Savjeta roditelja EDUS-a" i usvojila zaključke:
Do juna ministar nije uložio ni marke (lažem, jeste 19.000 KM, vjerovatno za komisije i radne grupe), a onda je još i smanjio ovu stavku na 270.000 KM.
I sada će krivično i prekršajno da progoni roditelje djece sa poteškoćama...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazazov ... /180912037
Još u novembru 2017. je Skupština KS razmatrala elaborat "Savjeta roditelja EDUS-a" i usvojila zaključke:
U decembru je usvojen i budžet od 600.000 KM za ove namjene.1. Zadužuje se Vlada Kantona Sarajevo da u narednih 15 dana pristupi osnivanju interresorne grupe za sistemsko rješavanje pitanja programskih, prostornih i kadrovskih rješenja za djecu sa poteškoćama u razvoju u specijalnim javnim ustanovama u Kantonu Sarajevo sa Elaboratom kao radnim materijalom.
3. Zadužuje se Vlada Kantona Sarajevo da za gore navedene namjene odvoji potrebna finansijska sredstva u Prijedlogu budžeta Kantona Sarajevo za 2018.godinu.
Do juna ministar nije uložio ni marke (lažem, jeste 19.000 KM, vjerovatno za komisije i radne grupe), a onda je još i smanjio ovu stavku na 270.000 KM.
I sada će krivično i prekršajno da progoni roditelje djece sa poteškoćama...
- drug_profi
#36043 Re: SDA-All about
Ima tu vise od toga. namjerno se ne iznose sve cinjenice, ali eto ide se na sud pa ce se objelodaniti. Imam par prijatelja koji rade sa autisticnom djecom i price im se poklapaju.
Toliko je tu sve mutno da cak mislim da je ministar u pravu. Ovi ljudi su uzimali pare iz budzeta za svoje programe za autisticnu djecu, a istovereno su naplacivali isto to od roditelja.
Roditelji su izmanipulirani nazalost. A rijec je najvjerovatnije o starom triku iskoristavanja roditeljske ljubavi i njihovog hvatanja za slamke.
ovo su jako osjetljive stvari, lako se ogrijesiti o ljude i djecu i ne treba zuriti sa stajanjnem uz neku stranu.
Toliko je tu sve mutno da cak mislim da je ministar u pravu. Ovi ljudi su uzimali pare iz budzeta za svoje programe za autisticnu djecu, a istovereno su naplacivali isto to od roditelja.
Roditelji su izmanipulirani nazalost. A rijec je najvjerovatnije o starom triku iskoristavanja roditeljske ljubavi i njihovog hvatanja za slamke.
ovo su jako osjetljive stvari, lako se ogrijesiti o ljude i djecu i ne treba zuriti sa stajanjnem uz neku stranu.
-
kluz franjo
#36044 Re: SDA-All about
Kolega,Resorni ministar je nakon sastanka najavio krivičnu prijavu protiv EDUS-a te ustvrdio da roditelji pod njegovim utjecajem bojkotuju nastavu.
Nemam poznanika koji rade sa autističnom djecom, ali poznajem roditelje koji su dnevno i noćno u toj situaciji.
Resorni ministar pokušava da me ubjedi da roditelji djece sa poteškoćama "zbog nečijeg utjecaja" bojkotuju nastavu i time uskraćuju svojoj djeci mogućnost napredovanja.
Takvim roditeljima bi sistem morao oduzeti pravo starateljstva.
Ministar je imao nalog skupštine i dovoljno sredstava da uradi nešto. To šta je i koliko uradio, vidimo po rezultatu.
- AmiĐa_Idriz
#36045 Re: SDA-All about
Ma kako su samo Seku dobro uradili na onom plakatu, ima najmanje 60 godina manje
Elena naša 
A Sarajliću džaba photoshop, ne mogu sakriti da je smrad, gnjida i moralna nula, tačno osjetiš kroz onaj papir.
A Sarajliću džaba photoshop, ne mogu sakriti da je smrad, gnjida i moralna nula, tačno osjetiš kroz onaj papir.
- AmiĐa_Idriz
- Leverage
#36047 Re: SDA-All about
Kao da u SDA znaju šta je sramota.
Prizemljimo se malo, što bi rek'o Rojs
Prizemljimo se malo, što bi rek'o Rojs
-
Novak20
#36048 Re: SDA-All about
Javni poziv za klađenje.
https://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta ... -smijeniti
https://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta ... -smijeniti
Izetbegović ne zna da će ga smijeniti!
Opklade primamo do polovine maja naredne godine…
Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ
Valjda po uzoru na najopušteniju navijačicu u političkom esnafu (pogađate, radi se o druželjubivoj Kolindi Grabar-Kitarović), predsjedavajući Predsjedništva BiH nabacio je sportski sako, ogrnuo žuto-plavi šal i zasjao u VIP loži Bilinog polja.
U pratnju su postrojeni neizbježni Šefik Džaferović i namrgođeni Denis Zvizdić, čija je čehra odavala neugodnu tajnu kako je na tribine dospio radi stvaranja lažnog dojma o bratstvu i jedinstvu među posvađanim čelnicima SDA. Božemeoprosti, Zvizdić je izgledao k'o da su ga priveli u obližnji KP dom, a ne na nogometni stadion.
Izetbegovićeva vucaranja sa zbunjenim Džaferovićem te njegova nastojanja da beznadežno dosadnog budžetskog parazita i bukvarskog primjerka “ćate-birokrate” promovira u harizmatičnog lika, besmisleni su i osuđeni na propast. Džaferović definitivno ne uživa punu podršku stranačke baze, a nesumnjivo je da se izvan tog nepotističko-koruptivnog kružoka nema čemu nadati. Zna to šef SDA. I zato je nervozan.
Ali, Džaferović nije jedini Izetbegovićev veliki problem. Višegodišnje papučarsko ispunjavanje neprimjerenih želja vlastite supruge, eskalacija sukoba s bivšim ahbabima i saradnicima, opasna međunarodna izolacija naroda i države, u kombinaciji s već pripremljenom osvetom “gatačkog klana” zbog sprečavanja Zvizdićeve predsjedničke kandidature, na kraju će skupo koštati samog Izetbegovića. Koji je, primjećuje to čak i Abdulah Skaka iz trebevićke uspinjače, potpuno izgubio kontrolu nad vlastitom strankom.
U našem narodu kažu: “Kad mačke nema, miševi kolo vode.” Takva je situacija zadesila i SDA. Umjesto posrnulog lidera s rezervisanom kartom u jednom smjeru ka Istanbulu, većinu važnih odluka u predizbornoj kampanji donose lokalne kabadahije izdžikljale na teškom kriminalu i budžetskoj korupciji. To je polusvijet što puni stranice crnih hronika - ubice na cesti, optuženici, siledžije, primitivci i zaostali šovinisti.
U njihovom jedinstvu je snaga SDA. Koja će brutalno srušiti Izetbegovića sa stranačkog trona. Opklade primamo do polovine maja naredne godine...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36049 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/reakcij ... /180913036
FANATIČNI POKLICI
Reakcija člana SDA kad se na sceni pojave Bakir i Sebija hit na internetu
On je ogrnut zastavom SDA i uz snažno gestikuliranje rukama povikao "Eno ih" nakon čega je počeo skandirati: "Sebija, Bakire, Bakire, Sebija". Član SDA očito je bio fasciniran likom i djelom Sebije izetbegović koju je nazvao heroinom.
iz čevljanovića ovaj ide za savjetnika u telekomu
- Dozer
#36050 Re: SDA-All about
Slika i prilika prosjecnog SDA/SNSD/SDS/HDZ glasaca... Nazalost...
Ali, vidjeces ti kad ono navuce odijelo i zagaldi zurku...IH! Drugi co'jek, namah pametan, obrazovan, i vrlo brzo - bogat. Nova elita
Last edited by Dozer on 13/09/2018 13:30, edited 1 time in total.