Znam ih desetine, ako ne i stotine, ljekara, inženjera, profesora, građevinaca, koji su se puni optimizma (
Kako je ovo znao smisliti i iskreirati, a ono nije...

[/quote]
[/quote]Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.palermo wrote:Pod njegovim vođstvom očuvan je teritorijalni integritet i cjelovitost Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina je primljena u Ujedinjene nacije, Bošnjaci kao najbrojniji narod u Bosni Herecgovini su biološki opstali i po prvi puta u svojoj historiji postali politički faktor, bosnaksohercegovačka strana je sačuvala obraz i integritet tokom svih ratnih zbovanja, nije bilo sistemskih zločina ni progona drugih i drugačijih (a nije da se i na ovoj strani ne bi našlo onih koji bi zagovarali politiku oko za oko), ........ovo nisu temelji ???????..........šta bi vi ?????????.........ultima_palabra wrote:Pa jel postavio temelje? Ili je samo jedne temelje postavio, a druge nije? Nije švedski sto jebemu...palermo wrote:Alija Izetbegović je umro 19 oktorba 2003 godine, iz javnog života se povukao 2000 godine, dakle nepune četiri godine je bio predsjednik države u poslijeratnom periodu....i ti njega optužuješ za ovo danas........15 godina nakon njegove smrti i 18 godina nakon povlačenja iz javnog života......golemo.......
Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
Vazda isti argumenti i vazda se prica o knjizi koju je malo ko i procitao.palermo wrote:Tačno. I Islamska deklaracija je njegova. I Dobrica Ćosić se zalagao za njegovo puštanje iz zatvora. Što jes jesaratet wrote:Ratni profiteri su njegovi.
Selim SDA-ovcima ne odgovara zato što je Jugosloven, komunjara, i anam onaj iz tog razloga da je i Bosnu odbranio ne bi valjo. E to je pogreška SDA, jednostavno ako nisi SDA ne valjaš tamana da si zlatan a to me malo podsjeća na KPJ i njihovo vođenje politike. Što će ti ga na kraju reć KPJ=SDA, samo nema otvorenih progona i ubijanja, već se to radi hinjski i zakukuljeno al u suštini isto, neistomišljenike strpat u jedan tor i kontrolirat da slučajno koji ne izleti i napravi problem trenutnim vlastodršcima.kiligonzales wrote:Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
Jesi, vidio sam, pratim... metnuo si meni njegov najdraži intervju...kiligonzales wrote:Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
pogibe heroj... hej srbin iz Beograda, aktivni oficir JNA, elektroinžinjer... na čeli 120 vlašičkih "međeda" u ovčijim gunjevima i čizmama rudarama... bošnjaka... od kojih bi za njega... svi do jednog...redom poginuli...,,, idemo do Drine... kad dođemo do naše, Bosanske, obale... stajemo... ako neko želi preko... dočekat ću ga s puškom tamo...
saopštenje iz centrale ? Pa jedan od temeljnih problema opozicije (ili makar ove forumske opozicije) je da svakoga ko misli dobro o Aliji Izetbegoviću svrstava na drugu stranu (aka, mora da si budžetlija)......otuda i ona moja prvotna misao, da strategija " jebo mater Alija, u šta si nas uvalio" nikada neće donijeti promjenu na političkoj sceni BiH.ultima_palabra wrote: Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.
Eto ne sporim ništa od toga, ali onda se mora reći i da je postavio temelj za sve ono negativno u dijelu države koji je kontrolisao. Kao što sam rekao, nije švedski sto.
Netačno... nikada u životu nisam ružnu riječ rekao za Aliju... da je povukao mnogo loših poteza, jesam...da nije bio loš čovjek... jesam... da nije bio dorastao situaciji jesam... ali tu nema ništa ružnoga... Ovi kasnije, parametar zla i nečasti...palermo wrote:saopštenje iz centrale ? Pa jedan od temeljnih problema opozicije (ili makar ove forumske opozicije) je da svakoga ko misli dobro o Aliji Izetbegoviću svrstava na drugu stranu (aka, mora da si budžetlija)......otuda i ona moja prvotna misao, da strategija " jebo mater Alija, u šta si nas uvalio" nikada neće donijeti promjenu na političkoj sceni BiH.ultima_palabra wrote: Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.
Eto ne sporim ništa od toga, ali onda se mora reći i da je postavio temelj za sve ono negativno u dijelu države koji je kontrolisao. Kao što sam rekao, nije švedski sto.
Što se ovog drugog tiče, Alija je uspostavio državu i kakve takve državne aparate koji bi trebai da se bore protiv tih negativnih pojava. Meni je bogami pravo pitanje, je li baš Alija kriv za to što 15 godina nakon njegove smrti mi ne možemo, nismo sposobni, da ti aparati profunkcionišu.
Pa 90% vremena u tim institucijama je vlast držala SDA, tako da SDAje kriva.palermo wrote:saopštenje iz centrale ? Pa jedan od temeljnih problema opozicije (ili makar ove forumske opozicije) je da svakoga ko misli dobro o Aliji Izetbegoviću svrstava na drugu stranu (aka, mora da si budžetlija)......otuda i ona moja prvotna misao, da strategija " jebo mater Alija, u šta si nas uvalio" nikada neće donijeti promjenu na političkoj sceni BiH.ultima_palabra wrote: Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.
Što se ovog drugog tiče, Alija je uspostavio državu i kakve takve državne aparate koji bi trebai da se bore protiv tih negativnih pojava. Meni je bogami pravo pitanje, je li baš Alija kriv za to što 15 godina nakon njegove smrti mi ne možemo, nismo sposobni, da ti aparati profunkcionišu.
Dobro, sad nekako je i razumljivo da si ti protiv Alije......ući u rat a da nisi obezbijedio dovoljno safta da umočiš batak u njega je neoprostivo...kmirsad wrote: Netačno... nikada u životu nisam ružnu riječ rekao za Aliju... da je povukao mnogo loših poteza, jesam...da nije bio loš čovjek... jesam... da nije bio dorastao situaciji jesam... ali tu nema ništa ružnoga... Ovi kasnije, parametar zla i nečasti...
Dobro ti je ovo za svaki slucaj. hahakmirsad wrote:Jesi, vidio sam, pratim... metnuo si meni njegov najdraži intervju...kiligonzales wrote:Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
Al ja za svaki slučaj...
Kapetana Peru Petrovića sam isto tako obožavaopogibe heroj... hej srbin iz Beograda, aktivni oficir JNA, elektroinžinjer... na čeli 120 vlašičkih "međeda" u ovčijim gunjevima i čizmama rudarama... bošnjaka... od kojih bi za njega... svi do jednog...redom poginuli...,,, idemo do Drine... kad dođemo do naše, Bosanske, obale... stajemo... ako neko želi preko... dočekat ću ga s puškom tamo...
Ah te KPJ metode su svojstvene i SDA i SDP, kako i nece biti ko kad su im stranke pune starog komunistickog kadra, a i SDA onih koji su trpili njihovu torturu, jbg jednom kad pustis korijenje tesko se otudjit od toga. Sta ono bi Dzaferovic prije rata, sudija cini mi se, a da bi to bio tesko da nisi bio clanom KPJ.djkurt wrote:Selim SDA-ovcima ne odgovara zato što je Jugosloven, komunjara, i anam onaj iz tog razloga da je i Bosnu odbranio ne bi valjo. E to je pogreška SDA, jednostavno ako nisi SDA ne valjaš tamana da si zlatan a to me malo podsjeća na KPJ i njihovo vođenje politike. Što će ti ga na kraju reć KPJ=SDA, samo nema otvorenih progona i ubijanja, već se to radi hinjski i zakukuljeno al u suštini isto, neistomišljenike strpat u jedan tor i kontrolirat da slučajno koji ne izleti i napravi problem trenutnim vlastodršcima.kiligonzales wrote:Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
Ili putem pjesmeChmoljo wrote:parafrazirano:ExNihilo wrote:Daj transkript.Chmoljo wrote:
pogledati poslušati kraj, ono što Gligorov govori.
pogotovo posljednja rečenica...
evropljani nudili lovu i članstvo u EU i to da se svaka republika izjasni ako je za samostalnost
svi šute, Slobo kaže - treba nama jaka federacija sa centrom u Bg.
opet svi šute, žvaljo kaže: ja imam histroijsku misiju da obnovim hrvatsko kraljevstvo.
onda se javlja, kaže, jadni Alija (misleći vjerovatno na njegov očaj), i kaže tipa, hajmo pogledati ove prijedloge, dobri su, poslije možemo nešto mijenjati, dobar je temelj za dalju priču. jer, kaže, ako ne budemo, u Bosni će biti krvi do koljena.
i kaže Gligorov: nikog to nije uzbudilo.
et'
Da osječao bih se... kao Zevs... na Olimpu... ne mogu opisati kakva bi mi to bila čast... hoče mi nešto suze na oči... ko da je nešto svečano, kao da sam ja on... a ne mogu to biti... kao kad sam čuo da je poginuo...bio ponosan samo što sam ga znao...kiligonzales wrote:Dobro ti je ovo za svaki slucaj. hahakmirsad wrote:Jesi, vidio sam, pratim... metnuo si meni njegov najdraži intervju...kiligonzales wrote:
Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.
Al ja za svaki slučaj...
Kapetana Peru Petrovića sam isto tako obožavaopogibe heroj... hej srbin iz Beograda, aktivni oficir JNA, elektroinžinjer... na čeli 120 vlašičkih "međeda" u ovčijim gunjevima i čizmama rudarama... bošnjaka... od kojih bi za njega... svi do jednog...redom poginuli...,,, idemo do Drine... kad dođemo do naše, Bosanske, obale... stajemo... ako neko želi preko... dočekat ću ga s puškom tamo...
Neka razlika, nebi valjalo ni da je sve SDA, ni da je sve SDP, jednako ideoloski, idealno i utopisticko, nervira me bilo koje zajednistvo koje pociva na segregaciji bilo koga zbog razlike u misljenju i optuzivanju, odricanju od neistomisljenika, cega kod nas ne manjka, ali isto tako me nervira sto ne mogu sjesti i dogovoriti minimum zajednickih ciljeva od kojih nebi trebali odstupati u cilju ocuvanja zemlje i poboljsanju cijelokupne slike drustva, te nekog ujednacavanja pogleda na proslost i priblizavanje stavova. Mislim nek se kolju sto se tice kriminala i nepravde koliko hoce i budu filter jedni drugima, ali daj trznite se ne mozemo poslje toliko sranja priustiti sebi da mi raspravljamo kako ce koja skola ili dvorana nositi ime pored more precih stvari.
Zamisli kakvom ljudinom moras biti da ti bas takvi ljudi u gunjevima i cizmama rudarama budu lojalni i spremni poginuti za tebe svi do jednog.
djkurt wrote:Selim SDA-ovcima ne odgovara zato što je Jugosloven, komunjara, i anam onaj iz tog razloga da je i Bosnu odbranio ne bi valjo. E to je pogreška SDA, jednostavno ako nisi SDA ne valjaš tamana da si zlatan a to me malo podsjeća na KPJ i njihovo vođenje politike. Što će ti ga na kraju reć KPJ=SDA, samo nema otvorenih progona i ubijanja, već se to radi hinjski i zakukuljeno al u suštini isto, neistomišljenike strpat u jedan tor i kontrolirat da slučajno koji ne izleti i napravi problem trenutnim vlastodršcima.kiligonzales wrote:Pa i sam ga gotivim, ako si pratio sta sam pisao ponekad, njega sam spomenuo bruku puta, cini mi se i na ovoj temi.kmirsad wrote:Nismo se onda nešto razumjeli... sva poruka koju sam imao namjeru prenjeti je SDA nama pravo prisvajati sve zasluge za organizaciju odbrane BiH... jesu učestvovali, ali nisu jedini... ...nije ni da dižem slavoluk SDP-u... govorio sam o Selimu i njegovim promisljanjima u tim čupavim vremenima...Naravno znam za zasluge kap. Pere Petroviča u zoni Travnika i Vlašića...... godinu dana smo bili zajedno, znam i vodnika Kopača sa otoka Visa...Bio je tu i Blaž Kraljević koga HVO ubi iz zasjede 84-kom, šta reči za Olovo, Bihać... Činjenica da je bitka na Brčanskoj Malti okrenula istoriju... da su zauzeli >Tuzlu i vratili u posjed oružje na Kozlovcu...BiH bi listom pala...Kalesiju su več imali...HVO bez borbe napustio, Derventu, Ođak, Modriću, Bosanski Brod trebalo im je još da preko Olova sastave se s Ozrenom...ozren sa Smoličom... Srebrenik slab... bez zaleša pao bi Gradačac...i fajront. Narod je odbranio BiH...na čelu s pojedincima, od kojih je jedan od največih bio Selim Bešlagić... legenda BiH... E ta legenda je sad kandidat NS... i meni to jako imponuje... biti u isto rovu s njim...
Nije, nije BiH pocela sa Alijom. To mogu prethodnici tvrditi, oni su zaista napravili novi sistem.palermo wrote:saopštenje iz centrale ? Pa jedan od temeljnih problema opozicije (ili makar ove forumske opozicije) je da svakoga ko misli dobro o Aliji Izetbegoviću svrstava na drugu stranu (aka, mora da si budžetlija)......otuda i ona moja prvotna misao, da strategija " jebo mater Alija, u šta si nas uvalio" nikada neće donijeti promjenu na političkoj sceni BiH.ultima_palabra wrote: Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.
Pa i prije si pisao iste stvari, samo mi se cini da ti je sad jezik malo vise genericki... sto opet ne mora nista znaciti.palermo wrote:saopštenje iz centrale ? Pa jedan od temeljnih problema opozicije (ili makar ove forumske opozicije) je da svakoga ko misli dobro o Aliji Izetbegoviću svrstava na drugu stranu (aka, mora da si budžetlija)......otuda i ona moja prvotna misao, da strategija " jebo mater Alija, u šta si nas uvalio" nikada neće donijeti promjenu na političkoj sceni BiH.ultima_palabra wrote: Ovo sad zvuči kao saopštenje iz centrale... plus dodatni dramaturški efekt sa upitnicima.
Selim Bešlagić... zajebavo bi ih do ludila, obečavao, pregovarao, potpisivao pa vrdao, priča viceve u Husi i Hasi...zavlačio ih, hodo po kafanama, pjevo iz sveg glasa... Tamo Daleko i Kreće se lađa francuska, obečavao proglašenje autonomije i pripajanje Srbiji... a vamo pravio, obučavao i naoružavao desetine brigada, pravio ratne planove i mobilizacijska mjesta, osmatrao važne kote, pronalazio mešu njima one pravedne, ubacivao im lažne informacije, unosio im nemir i strah, špijunirao... i sve svaljivao na nekve paravojne jedinice, pa ponekog hapsio, pa puštao... nema dokaza...da se Vlasi ne dosjete...Pa kad krenu... trt Milojko...palermo wrote:Dobro, sad nekako je i razumljivo da si ti protiv Alije......ući u rat a da nisi obezbijedio dovoljno safta da umočiš batak u njega je neoprostivo...kmirsad wrote: Netačno... nikada u životu nisam ružnu riječ rekao za Aliju... da je povukao mnogo loših poteza, jesam...da nije bio loš čovjek... jesam... da nije bio dorastao situaciji jesam... ali tu nema ništa ružnoga... Ovi kasnije, parametar zla i nečasti...![]()
nije bio dorastao situaciji, čuveni stomilioniti put ponovljen argument......da mi je da mi opišu nekog ko bi bio dorastao situaciji
što se tiče Alije, naravno da sam pisao i uvijek ću pisati iste stvari......nisam skontao ovo oko jezika baš, al nebitno.......ultima_palabra wrote: Pa i prije si pisao iste stvari, samo mi se cini da ti je sad jezik malo vise genericki... sto opet ne mora nista znaciti.
A ko nam je krojio kapu u tih 15+ godina? Njegov rodjak i sin. I u drugim strankama... njegov najblizi saradnik (Haris), njegov potpredsjednik vlade i omiljeni opozicionar (Zlatko), omiljeni novinar kojem je dao pare za prave bosnjacke novine (Fahro).
Rasplamsao se sukob i unutar tzv. udruženja lažnih studenata SPUS, stranačkog okupljališta primitivnih i uhljebljenih junoša zločinačke organizacije SDA. Rat do istrebljenja u lopovskoj SDA bukti na sve strane.Crvene_brigade wrote:Polupismeni stranački aktivista kriminalne organizacije SDA i lažni predstavnik studenata Merim Serdarević nastavlja da obilazi stranačke skupove. Sinoć je boravio na predizbornom skupu lopovske SDA na Ilidži i Trnovu.Crvene_brigade wrote:Sve je ovdje sasvim jasno. Ovaj Haris Zahiragić i Rijana Jusufbegović su na izbornoj listi kriminalne organizacije SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo, što je nedavno i objavio Erdoganov i SDA propagandni portal.kosponovodjeluje wrote:Potpuno su razotkriveni lažni studenti i glasnogovornici propale politike lopovske SDA.
Asocijacije studenata iznijela je ozbiljne optužbe na račun SPUS-a i njegovog rukovodstva.
"To da SPUS nije nepolitička, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija koja poštuje načelo jednakosti svih studenata, kako nalaže Statut Udruženja, govore i funkcije predstavnika, radni i volonterski angažman, te istupi u medijima. Predsjednik Skupštine SPUS-a status studenta je izgubio prije godinu dana diplomirajući na Medicinskom fakultetu i trenutno je zaposlenik Doma zdravlja Stari grad. Predsjednik SPUS-a zaposlen je kao pravnik na TVSA. Zamjenica predsjednika i studentica-prorektorica kandidatkinja je za zastupnicu u Skupštini KS. Predstavnik studenata u Upravnom odboru je zaposlenik ZZO KS i kandidat za zastupnika u Skupštini KS", izričito se navodi u saopćenju.
SPUS je tzv. studentsko udruženje koje potpuno kontroliše SDA. Tih nekoliko aktivista i stranačkih botova budžetski uhljebljenih od strane SDA koji se lažno predstavljaju kao studenstki predstavnici nemaju nikakve veze sa istinskim studentima Univerziteta u Sarajevu.
https://www.faktor.ba/vijest/daferovi-o ... iji-304848