SDA-All about

Post Reply
drug profi

#3426 Re: SDA-All about

Post by drug profi »

Ja sam bio u ARBiH. Legitimnoj oruzanoj sili koja je branila ustavni poredak RBiH.
To mi pise i u knjizici. Alijina vojska se pominjala samo na srpskoj televiziji.

Ispade danas po ovom umnom generalu, da je bilo isitna to sto je Risto Djogo pricao.
jazzer

#3427 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Akibh wrote:
jazzer wrote:
Akibh wrote:Bakiru svaka cast za ovo. Svaki oduzeti mandat neprijateljima drzave treba slaviti ko Bajram. A izgleda da ce biti bas veselo :wink:
A oni su prijatelji drzave? Po cemu, imas neki dokaz za tu tvrdnju?
Stvorili su drzavu ...Prijatelji stvaraju, neprijatelji razjebavaju....
A ja, koji sam u tu drzavu ugradio 3 godine ratovanja a kome se kompletna ta garnitura ljudi - koji se predstavljaju prijateljima BiH gadi, sam neprijatelj BiH? Nema sta, skala vrijednovanja vam je :thumbup: . Onakva kakvu je samo SDA moze postaviti. Dobro nas ne zovete i cetnicima jer se, zaboga, ponekad upitamo kuda odlaze nase pare i ko nam to iz ociju krade :x .
duh_sa_sjekirom

#3428 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

Akibh wrote: Stvorili su drzavu ...Prijatelji stvaraju, neprijatelji razjebavaju....
Najgore u svemu tome je kad o stvaraocima države govore oni koji su bili u debeloj pozadini, logistici, trezorima ili su još uvijek dojili kad se žegalo po BIH ...
novi.dan.nova.nafaka

#3429 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

duh_sa_sjekirom wrote:Gledajući ovako sa strane, umjesto što sebe stavljaš u funkciju moralnog učitelja i genijalnog razotkrivača "tamo onih" možda bi ti bilo pametnije da se, kao zaštitnik lika i djela A.Izetbegovića, naoružaš činjenicama i argumentima, te da temeljem njih komuniciraš sa sagovornicima.
Ne podržavam riječnik kojim se A.Izetbegović naziva uhljupom.
Kad je karakter u pitanju, to zavisi sa kojeg aspekta se posmatra (osobno smatram da kao čovjek nije bio loš).
A kad je politička sposobnost dotičnog u pitanju, nažalost tvoju i svih nas čija je sudbina u dobroj mjeri zavisila upravo od navedene spposobnosti njegovoj, bojim se da cijenjeni forumaš @seln jako blizu istine.
Tvrdnja da se A.I. do zrele dobi izjašnjavao kao Srbin nije mi poznata, pa bi dobro bilo da vaskolikom forumu demantiraš ili potvrdiš istu.
Zašto bih ja obično lupetanje smatrao ozbiljnom tvrdnjom, koju treba obarati ? Na kraju, i da jeste istinita, pa zna se šta je Alija Izetbegović, Allah džš mu oprostio grijehe (kojih je, kao i svi mi imao), doživio od kriminalnog komunističkog sistema. Zašto bi se on predstavljao kao srbin - možda nije imao izbora, ili je to učinio iz straha za porodicu. Jer, uvijek je lahko čovjeku sa porodicom naći slabost - zaprijetiš da će se nešto dogoditi sa ženom i djecom, i eto ti. A svi znamo kakva je UDBA bila, osim za partijske poslušnike i doušnike, koji evo ponovo nakon toliko godina jašu u sedlima, i pokazuju svoje pravo lice...
Na kraju krajeva, taj čovjek je ba dobio nagrade i na Istoku i na Zapadu, neka crknu dušmani, što bi naš narod rekao. :dance:
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 04/10/2012 14:44, edited 2 times in total.
adore

#3430 Re: SDA-All about

Post by adore »

A ja, koji sam u tu drzavu ugradio 3 godine ratovanja a kome se kompletna ta garnitura ljudi - koji se predstavljaju prijateljima BiH gadi, sam neprijatelj BiH? Nema sta, skala vrijednovanja vam je :thumbup: . Onakva kakvu je samo SDA moze postaviti. Dobro nas ne zovete i cetnicima jer se, zaboga, ponekad upitamo kuda odlaze nase pare i ko nam to iz ociju krade :x
http://www.youtube.com/watch?v=34FijUOf ... re=related

Zbog ovoga sam volio Željku, jedini je imao hrabrosti da kaže šupljcima ko su i šta su.
Orahovo lišće

#3431 Re: SDA-All about

Post by Orahovo lišće »

Kazu SDA pobjedjuje u opcini Novi Grad ? Koliko je to tacno ? Sta mislite ?
duh_sa_sjekirom

#3432 Re: SDA-All about

novi.dan.nova.nafaka wrote: Zašto bih ja obično lupetanje smatrao ozbiljnom tvrdnjom, koju treba obarati ? Na kraju, i da jeste istinita, pa zna se šta je Alija Izetbegović, Allah džš mu oprostio grijehe (kojih je, kao i svi mi imao), doživio od kriminalnog komunističkog sistema. Zašto bi se on predstavljao kao srbin - možda nije imao izbora, ili je to učinio iz straha za porodicu. Jer, uvijek je lahko čovjeku sa porodicom naći slabost - zaprijetiš da će se nešto dogoditi sa ženom i djecom, i eto ti. A svi znamo kakva je UDBA bila, osim za partijske poslušnike i doušnike, koji evo ponovo nakon toliko godina jašu u sedlima, i pokazuju svoje pravo lice...
Na kraju krajeva, taj čovjek je ba dobio nagrade i na Istoku i na Zapadu, neka crknu dušmani, što bi naš narod rekao. :dance:
E jesi nam objasnio, svaka ti čast... :-)
seln

#3433 Re: SDA-All about

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Allah džš mu oprostio grijehe (kojih je, kao i svi mi imao)
Ma, nije moguce :shock:
Zašto bi se on predstavljao kao srbin - možda nije imao izbora, ili je to učinio iz straha za porodicu. Jer, uvijek je lahko čovjeku sa porodicom naći slabost - zaprijetiš da će se nešto dogoditi sa ženom i djecom, i eto ti.
Ne znam samo kako se moje cijelo mjesto izjasnilo kao neopredijeljeni...
A svi znamo kakva je UDBA bila,
To najbolje znaju SDA i IZ, tamo je najvise bivsih UDBa-sa.
Dobio sam i ja u skoli ihajhaj nagrada - Alijine su isto toliko znacajne.
Akibh

#3434 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

jazzer wrote:
A ja, koji sam u tu drzavu ugradio 3 godine ratovanja a kome se kompletna ta garnitura ljudi - koji se predstavljaju prijateljima BiH gadi, sam neprijatelj BiH? Nema sta, skala vrijednovanja vam je :thumbup: . Onakva kakvu je samo SDA moze postaviti. Dobro nas ne zovete i cetnicima jer se, zaboga, ponekad upitamo kuda odlaze nase pare i ko nam to iz ociju krade :x .
I ja sam isto, Od Nisica, Olova, Varesa, Kiseljaka pa do sarajevskih brigada, 7.Muslimanske i Laste... Nebitno totalno.
Drzava se nikada nije razvaljivala kao sto se pokusava u posljednje vrijeme i takodje se slazem da se nikad nije kralo ko sto se to radi danas, prema tome kuda odlaze nase pare mozes slobodno pitati Zlatka i co.
novi.dan.nova.nafaka

#3435 Re: SDA-All about

duh_sa_sjekirom wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Zašto bih ja obično lupetanje smatrao ozbiljnom tvrdnjom, koju treba obarati ? Na kraju, i da jeste istinita, pa zna se šta je Alija Izetbegović, Allah džš mu oprostio grijehe (kojih je, kao i svi mi imao), doživio od kriminalnog komunističkog sistema. Zašto bi se on predstavljao kao srbin - možda nije imao izbora, ili je to učinio iz straha za porodicu. Jer, uvijek je lahko čovjeku sa porodicom naći slabost - zaprijetiš da će se nešto dogoditi sa ženom i djecom, i eto ti. A svi znamo kakva je UDBA bila, osim za partijske poslušnike i doušnike, koji evo ponovo nakon toliko godina jašu u sedlima, i pokazuju svoje pravo lice...
I koji tebi sad nije jasan - mahalaš obični iznio tvrdnju, ja je trebam obarati ? Mogu li molim dobiti na uvid dokument gdje se Alija izjasnio kao Srbin !? Evo, ja velim da i ti i taj tamo trolate, jer nemate dokaze..
seln wrote:
:kiss: Dao tebi Bog dragi nasljednike puuuuno pametnije nego što si i sam....
jazzer

#3436 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Akibh wrote:
jazzer wrote:
I ja sam isto, Od Nisica, Olova, Varesa, Kiseljaka pa do sarajevskih brigada, 7.Muslimanske i Laste... Nebitno totalno.
Drzava se nikada nije razvaljivala kao sto se pokusava u posljednje vrijeme i takodje se slazem da se nikad nije kralo ko sto se to radi danas, prema tome kuda odlaze nase pare mozes slobodno pitati Zlatka i co.
A sve ''neki tamo'' razvaljuju drzavu a SDA je brani? Nemojte je vise braniti Boga vam, puno nas kosta ova odbrana.
drndalo

#3437 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Akibh wrote: prema tome kuda odlaze nase pare mozes slobodno pitati Zlatka i co.
Hocel' nam Zlatko objasniti kol'ko je nasih ratnih para "oprano" ugradnjom u Bosmal ? Ili ce to bolje prethodni Reis sa ostalim logisticarima ?
Erased

#3438 Re: SDA-All about

Post by Erased »

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Allah džš mu oprostio grijehe (kojih je, kao i svi mi imao)
Ma, nije moguce :shock:
Zašto bi se on predstavljao kao srbin - možda nije imao izbora, ili je to učinio iz straha za porodicu. Jer, uvijek je lahko čovjeku sa porodicom naći slabost - zaprijetiš da će se nešto dogoditi sa ženom i djecom, i eto ti.
Ne znam samo kako se moje cijelo mjesto izjasnilo kao neopredijeljeni...
A svi znamo kakva je UDBA bila,
To najbolje znaju SDA i IZ, tamo je najvise bivsih UDBa-sa.
Ovoliko?

ODLIKOVANJA I PRIZNANJA:
• 1993. Nagrada „Kralj Fejsal” za služenje islamu
• 1995. Odlikovanje Republike Hrvatske „Velered kraljice Jelene”
• 1995. Ličnost godine u anketi španskog lista „El Mundo”
• 1996. Plaketa Hrvatske akademije znanosti u umjetnosti
• 1996. Diploma počasnog doktora nauka Univerziteta u Tuzli
• 1996. Nagrada „Mislilac godine” Fondacije „Ali Osman Hafiz” izMedine
• 1997. Državni orden Republike Turske
• 1997. Međunarodno priznanje za demokratiju Centra za demokratiju USA
• 1997. Titula počasnog doktora pravnih nauka Marmara univerziteta u Istambulu
• 1997. Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva
• 1997. Počasni doktorat Univerziteta u Rijadu
• 1998. „Orden nezavisnosti”, odlikovanje države Katar
• 1998. Priznanje Foruma Crans Montana za razvoj demokrati]e
• 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
• 2001. Islamska ličnost godine, nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata
ultima_palabra

#3439 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Saudijski tiranski režim, Franjo Tuđman, Fahro Radončić... da je živ, Alija bi te zamolio da ga više ne braniš.
duh_sa_sjekirom

#3440 Re: SDA-All about

novi.dan.nova.nafaka wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
I koji tebi sad nije jasan - mahalaš obični iznio tvrdnju, ja je trebam obarati ? Mogu li molim dobiti na uvid dokument gdje se Alija izjasnio kao Srbin !? Evo, ja velim da i ti i taj tamo trolate, jer nemate dokaze..
Ovakvi argumenti u ozbiljnim raspravama su, bez uvrede, u najmanju ruku su smiješne i nezrele za nekoga ko brani lik i djelo nekog čovjeka
Uostalom, otkud ti znaš da mu je Allah džš oprostio? Da nisi slučajno bio par dana u Džennetu pa znaš?
seln

#3441 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote: • 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
Hocemo li ktitora ove nagrade uzeti kao mjerodavnog? :wink:
Ostalo...dzamijsko serbe.
novi.dan.nova.nafaka

#3442 Re: SDA-All about

duh_sa_sjekirom wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: I koji tebi sad nije jasan - mahalaš obični iznio tvrdnju, ja je trebam obarati ? Mogu li molim dobiti na uvid dokument gdje se Alija izjasnio kao Srbin !? Evo, ja velim da i ti i taj tamo trolate, jer nemate dokaze..
Ovakvi argumenti u ozbiljnim raspravama su, bez uvrede, u najmanju ruku su smiješne i nezrele za nekoga ko brani lik i djelo nekog čovjeka
Uostalom, otkud ti znaš da mu je Allah džš oprostio? Da nisi slučajno bio par dana u Džennetu pa znaš?
omG, koji si ti lik.
1. to što sam napisao: "Allah mu oprostio grijehe", je bila dova (molba upućena Bogu), a ne tvrdnja. Molim nekoga ko ima strpljenja ili neki način da se spusti na još niži nivo objašnjenja da pojasni čovjeku, ja zaista ne znam bolje. :-D
2. ti meni pričaš o ozbiljnim argumentima !? Koji argument si ti iznio, ili onaj trol, da se Alija navodno potpisivao kao srbin ? Dakle, ja moram da vidim vaš argument, da bih uopšte mogao odgovarati na njega.
omG, razumijem da vas plaćaju po postovima da lažete i pljujete, ali dajte makar čitajte šta pišete, majka mu stara... Image Image Image Image Image Image
Erased

#3443 Re: SDA-All about

Post by Erased »

seln wrote:
Eto izbaci to. :-D :-D Za ostalo nemoj tako, mogu pomislit da si islamofob, ne daj Bože.
seln

#3444 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote:
seln wrote:
Eto izbaci to. :-D :-D Za ostalo nemoj tako, mogu pomislit da si islamofob, ne daj Bože.
Naravno da jesam. Ne smatram Cerica polubogom, ne smatram Aliju urnekom svega ljudskog, SDA mi nije zakletva...
haman sam islamofob.
Erased

#3445 Re: SDA-All about

Post by Erased »

ultima_palabra wrote:Saudijski tiranski režim, Franjo Tuđman, Fahro Radončić... da je živ, Alija bi te zamolio da ga više ne braniš.
Crans Montana, Rep. Turska, Centar za demokratiju SAD, Grad Sarajevo, HAZU, Univerzitet Marmara itd. I to je po tvom rezonu ništa? Uopšte ga ne branim, samo repliciram uvaženom kolegi koje je očigledno izgubio kompas...i obraz.
seln

#3446 Re: SDA-All about

Post by seln »

Erased wrote:
ultima_palabra wrote:Saudijski tiranski režim, Franjo Tuđman, Fahro Radončić... da je živ, Alija bi te zamolio da ga više ne braniš.
Crans Montana, Rep. Turska, Centar za demokratiju SAD, Grad Sarajevo, HAZU, Univerzitet Marmara itd. I to je po tvom rezonu ništa? Uopšte ga ne branim, samo repliciram uvaženom kolegi koje je očigledno izgubio kompas...i obraz.
Dobio je i Obama Nobelovu nagradu za mir...
PapeSusic

#3447 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote: Dobio sam i ja u skoli ihajhaj nagrada - Alijine su isto toliko znacajne.

Ovoliko?

ODLIKOVANJA I PRIZNANJA:
• 1993. Nagrada „Kralj Fejsal” za služenje islamu
• 1995. Odlikovanje Republike Hrvatske „Velered kraljice Jelene”
• 1995. Ličnost godine u anketi španskog lista „El Mundo”
• 1996. Plaketa Hrvatske akademije znanosti u umjetnosti
• 1996. Diploma počasnog doktora nauka Univerziteta u Tuzli
• 1996. Nagrada „Mislilac godine” Fondacije „Ali Osman Hafiz” izMedine
• 1997. Državni orden Republike Turske
• 1997. Međunarodno priznanje za demokratiju Centra za demokratiju USA
• 1997. Titula počasnog doktora pravnih nauka Marmara univerziteta u Istambulu
• 1997. Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva
• 1997. Počasni doktorat Univerziteta u Rijadu
• 1998. „Orden nezavisnosti”, odlikovanje države Katar
• 1998. Priznanje Foruma Crans Montana za razvoj demokrati]e
• 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
• 2001. Islamska ličnost godine, nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata
Cetrvrtina je iz Saudijke Arabije, a svaki normalan musliman bi odbio nagrade Saudijske Arabije ko nagrade Milorada. Jedna vehabijska drzava koja rusi sve koje ima ikakve veze sa nevahabijskom Islamom. Slicne nagrade bi dobio da rusis dzamije...

http://en.wikipedia.org/wiki/Destructio ... tage_sites

Dvije cetvrtine su iz Bejha.
PapeSusic

#3448 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:
seln wrote:
Islamofobi su ti u Saudijskoj Arabiji otkle je Alija dobio 20-30% svojih nagrada.
ljevoruki

#3449 Re: SDA-All about

Post by ljevoruki »

Želim da kažem da mi je najveća životna čast i zadovoljstvo što se mogu nazvati bivšim generalom vojske Alije Izetbegovića", izjavio je Ajnadžić

Za ovu izjavu, ako je tacna, se ide na sud i u zatvor.
Svi borci 1. korpusa Armije BiH bi trebali tuziti ovu budalu i traziti javno izvinjenje i ispravku. :x
A njego poslati malo u Zenicu, da promijeni klimu i okruzenje. :x
PapeSusic

#3450 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:
Trazio sam ovo boldirano na Googleu, nisam nijedan izvor naso. Da nisu nagrade poput one sto je Spiric sebi kupovao? Sarajevo? Ko je vodio Sarajevo 1995?
Post Reply