SDA-All about

Post Reply
Halcyon

#3276 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Čast nam je i zadovoljstvo ne prisustvovat toj manifestaciji dobrog raspoloženja. Image
Klikeraš

#3277 Re: SDA-All about

Post by Klikeraš »

Chuckie wrote:Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP OO SDA koji će se održati dana 30.09.2012. (nedjelja) sa početkom u 19,00 sati, u Sportskoj dvorani ...

Gosti skupa:
- Predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdin. BAKIR IZETBEGOVIĆ
- Zamjenik ministra financija Bosne i Hercegovine gdin. FUAD KASUMOVIĆ
- Za dobro raspoloženje zadužen je SEMIR CERIĆ - KOKE

:D

Ima li i korida?
Pa ne znam imaju li volove za koridu.....nije to problem napraviti uz pomenute cajke :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Halcyon

#3278 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Klikeraš wrote:
Chuckie wrote:Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP OO SDA koji će se održati dana 30.09.2012. (nedjelja) sa početkom u 19,00 sati, u Sportskoj dvorani ...

Gosti skupa:

Ima li i korida?
Pa ne znam imaju li volove za koridu.....nije to problem napraviti uz pomenute cajke :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Volovi će doć sami, čim vide ko je specijalni gost večeri. 8-)
Innovation

#3279 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

I vi ste pozvani... :evil: medju narod. :)
Chuckie

#3280 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

Halcyon wrote:
Klikeraš wrote:

Gosti skupa:

Ima li i korida?
Volovi će doć sami, čim vide ko je specijalni gost večeri. 8-)
manda_

#3281 Re: SDA-All about

Post by manda_ »

bogumila
sad ce umjesto crkve dobiti toranj u dvoristu
Poslije torte u Srebreniku (koja demagogija), novi pritisak ce ici u smjeru gdje ce se Fahro parkirati sa svojim JET-SETOM!
Trebam te

#3282 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Klikeraš wrote:

Gosti skupa:

Ima li i korida?

Volove se narucuju kod Berilo Ibro iz SDP-a :lol: :lol: :lol:

:bih:
Chuckie

#3283 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

Misliš kod ovih?

Image
Holms

#3284 Re: SDA-All about

Post by Holms »

Gosti skupa:

Ima li i korida?
ali kad Koke uzme telefon u ruke, svi će se razbježati :D :run:
bogumila

#3285 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

Holms wrote: ali kad Koke uzme telefon u ruke, svi će se razbježati :D :run:
:lol: :lol: dobar
Halcyon

#3286 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Koke i volovi ipak imaju jednu zajedničku - život im je otišao dođavola. :D
AliceInChains

#3288 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

saibaba wrote:Jedna opaska na Bakirovo obracanje u kojem poredi Genocid u Srebrenici i sukobe u siriji.. To je ocigledno ponavljanje bukvice koju mu je ocitao Erdogan... Mislim da bi trebalo povesti malo vise racuna kad se tako nonsalatno porede sukobi koji nemaju ama bas nikakve veze ...
Prva stvar u BiH je izvrsena agresija jedne drzave na drugu, druga stvar u Srebrenici je vojska jedne drzave napravila genocid nad civilima u drugoj medjunarodno priznatoj drzavi ... Sukobi u siriji su gradjanski rat za smijenu rezima ...

Mislim da bi mu pametnije da obrati paznju na svoju propalu zemlju a ne da promovise Turske ili bilo cije interese ...

Vise mi ide na nerve, sto kao slijep podrzava neciji interes. Sta ako sutra Sirija izbaci pobunjenike iz zemlje? Sirijska vlada i Sirijski narod ce se sigurno sjetiti, ciju stranu smo zauzeli......umjesto da budemo neutralni :-? I onda se cudimo, sto Arapi u nas ne ulagaju....pa zato sto nemamo kicme. Sutra bi nasi minder-politicari podrzavali i napad na Iran. :oops: Hajd', kad bi nesta kroz nase vezanje na jednu stranu postigli, tj. isposlovali neku korist za nasu drzavu...

Zloja i Bakir nisu za politiku.....da sad ne pricam o podobnim
Co0l

#3289 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

AliceInChains wrote:
saibaba wrote:Jedna opaska na Bakirovo obracanje u kojem poredi Genocid u Srebrenici i sukobe u siriji.. To je ocigledno ponavljanje bukvice koju mu je ocitao Erdogan... Mislim da bi trebalo povesti malo vise racuna kad se tako nonsalatno porede sukobi koji nemaju ama bas nikakve veze ...
Prva stvar u BiH je izvrsena agresija jedne drzave na drugu, druga stvar u Srebrenici je vojska jedne drzave napravila genocid nad civilima u drugoj medjunarodno priznatoj drzavi ... Sukobi u siriji su gradjanski rat za smijenu rezima ...

Mislim da bi mu pametnije da obrati paznju na svoju propalu zemlju a ne da promovise Turske ili bilo cije interese ...

Vise mi ide na nerve, sto kao slijep podrzava neciji interes. Sta ako sutra Sirija izbaci pobunjenike iz zemlje? Sirijska vlada i Sirijski narod ce se sigurno sjetiti, ciju stranu smo zauzeli......umjesto da budemo neutralni :-? I onda se cudimo, sto Arapi u nas ne ulagaju....pa zato sto nemamo kicme. Sutra bi nasi minder-politicari podrzavali i napad na Iran. :oops: Hajd', kad bi nesta kroz nase vezanje na jednu stranu postigli, tj. isposlovali neku korist za nasu drzavu...

Trebali su i svi biti neutralni kad je izvrsena agresija na BiH.Jer,moglo se,zaboga,desiti da se ne odbranimo pa bi se rezimi u Beogradu i Zagrebu mogli sjetiti na cijoj je ko strani bio... :-)

Ako vec pricas o politici (zanemari da li je ispravno protiviti se diktatorskom rezimu koji decenijama ubija svoje gradjane) onda odvagaj da li je politicki pametnije podrzavati jednu SAD,Tursku,EU,arapski svijet koji je mahom protiv Asada ili Siriju pa ces dobiti odgovor i da li je to i politicki ispravno pored onog moralnog.
AliceInChains

#3291 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

Co0l wrote:
AliceInChains wrote:

Trebali su i svi biti neutralni kad je izvrsena agresija na BiH.Jer,moglo se,zaboga,desiti da se ne odbranimo pa bi se rezimi u Beogradu i Zagrebu mogli sjetiti na cijoj je ko strani bio... :-)

Ako vec pricas o politici (zanemari da li je ispravno protiviti se diktatorskom rezimu koji decenijama ubija svoje gradjane) onda odvagaj da li je politicki pametnije podrzavati jednu SAD,Tursku,EU,arapski svijet koji je mahom protiv Asada ili Siriju pa ces dobiti odgovor i da li je to i politicki ispravno pored onog moralnog.
Ma da, Arapi u Bliskom Istoku su opste odusevljeni od zapada i cijene njihovu ulogu u svim konfliktima toliko mnogo, da je broj zapaljenih Americkih zastava u zadnje vrijeme eksplodirao. :-) ko misli, da su resentimenti protiv zapada nastali tek poslje onog filma, je stvarno malo tuki, ili cita samo zapadnu verziju. Jos uvjek ovdje neki ne kontaju, da se manjina (rebeli) u Siriji bori protiv vecine .....
Co0l

#3292 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

AliceInChains wrote:
Co0l wrote:
AliceInChains wrote:

Ma da, Arapi u Bliskom Istoku su opste odusevljeni od zapada i cijene njihovu ulogu u svim konfliktima toliko mnogo, da je broj zapaljenih Americkih zastava u zadnje vrijeme eksplodirao. :-) ko misli, da su resentimenti protiv zapada nastali tek poslje onog filma, je stvarno malo tuki, ili cita samo zapadnu verziju.
To je potpuno druga stvar o kojoj ne pricamo,pricamo o Siriji.A kad je Sirija u pitanju tu su Arapi velikom vecinom protiv Asadovog rezima,osim Irana i eventualno dijela stanovnistva (ali ne i vlada) u Libanu,Iraku ili Bahreinu cija podrska i nema neku veliku politicku tezinu za nas.

Jednostvano,biti neutralan po pitanju Sirije je nemoguce jer i neutralan stav znaci podrzavanje Asada i automatsko svrstavanje na stranu Rusije i Kine koje imaju svoj interes sto ga podrzavaju.
AliceInChains

#3293 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

Co0l wrote:
AliceInChains wrote:
Co0l wrote:

Ma da, Arapi u Bliskom Istoku su opste odusevljeni od zapada i cijene njihovu ulogu u svim konfliktima toliko mnogo, da je broj zapaljenih Americkih zastava u zadnje vrijeme eksplodirao. :-) ko misli, da su resentimenti protiv zapada nastali tek poslje onog filma, je stvarno malo tuki, ili cita samo zapadnu verziju.
To je potpuno druga stvar o kojoj ne pricamo,pricamo o Siriji.A kad je Sirija u pitanju tu su Arapi velikom vecinom protiv Asadovog rezima,osim Irana i eventualno dijela stanovnistva (ali ne i vlada) u Libanu,Iraku ili Bahreinu cija podrska i nema neku veliku politicku tezinu za nas.

Jednostvano,biti neutralan po pitanju Sirije je nemoguce jer i neutralan stav znaci podrzavanje Asada i automatsko svrstavanje na stranu Rusije i Kine koje imaju svoj interes sto ga podrzavaju.
Ti ne kontas bas skroz, da u Bliskom Istoku ljudi ne gledaju bas crno (Rusija) - bijelo (Amerika), kao sto je to slucaj kod nas u Evropi, zar ne? (Bas zbog toga nam neutralnost u Bliskom Istoku i nebi stetila) Mi u ovom konfliktu trebamo gledati, sta Sirijski narod vecinski hoce, a ne, koji interes imaju Saudijci, Turci i drugi u Siriji. Tako se, kolega, prave saveznistva. A ne ko pudlic podrzavati jednu stranu, koja vec odlucila prije nas uvuci Srbiju u Evropsku Uniju. To meni ne djeluje bas saveznicki.

Osim toga me nervira ta polemika. Kako npr. Slovaci, Spanjolci, itd. mogu imati muda, da ne priznaju Kosovo? Jesu li se sad i oni stavili na stranu Rusije?
Co0l

#3294 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

AliceInChains wrote:
Ti ne kontas bas skroz, da u Bliskom Istoku ljudi ne gledaju bas crno (Rusija) - bijelo (Amerika), kao sto je to slucaj kod nas u Evropi, zar ne? (Bas zbog toga nam neutralnost u Bliskom Istoku i nebi stetila) Mi u ovom konfliktu trebamo gledati, sta Sirijski narod vecinski hoce, a ne, koji interes imaju Saudijci, Turci i drugi u Siriji. Tako se, kolega, prave saveznistva. A ne ko pudlic podrzavati jednu stranu, koja vec odlucila prije nas uvuci Srbiju u Evropsku Uniju. To meni ne djeluje bas saveznicki.

Osim toga me nervira ta polemika. Kako npr. Slovaci, Spanjolci, itd. mogu imati muda, da ne priznaju Kosovo? Jesu li se sad i oni stavili na stranu Rusije?
Sirija je za mene,a tako bi i trebalo da bude za svakoga,prije svega moralno pa tek onda politicko pitanje.O zlocinackom karakteru visedecenijske krvave strahovlade oca i sina Asad je suvisno i raspravljati.

Ti zanemarujes moralni karakter odabira strana (ponavljam da u ovom slucaju neutralnost,koju ti zagovaras,je nemoguca jer se i time svrstavas na stranu Asada) u sirijskom konfliktu i insistiras na politickom.Uredu,i to je legitiman stav.Ali,kako onda ne mozes da shvatis da je za BiH i politicki korisnije da se stavi na stranu skoro cijeloga svijeta nego na stranu Sirije,Irana,Rusije i Kine? Pogotovo jer argument arapskog svijeta ne pije vode u ovom slucaju jer su i oni vecinom protiv resima u Damasku.
Imanje ili neimanje muda ovdje uopste nije tema.
AliceInChains

#3295 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

Co0l wrote:
AliceInChains wrote:

Sirija je za mene,a tako bi i trebalo da bude za svakoga,prije svega moralno pa tek onda politicko pitanje.O zlocinackom karakteru visedecenijske krvave strahovlade oca i sina Asad je suvisno i raspravljati.

Ti zanemarujes moralni karakter odabira strana (ponavljam da u ovom slucaju neutralnost,koju ti zagovaras,je nemoguca jer se i time svrstavas na stranu Asada) u sirijskom konfliktu i insistiras na politickom.Uredu,i to je legitiman stav.Ali,kako onda ne mozes da shvatis da je za BiH i politicki korisnije da se stavi na stranu skoro cijeloga svijeta nego na stranu Sirije,Irana,Rusije i Kine? Pogotovo jer argument arapskog svijeta ne pije vode u ovom slucaju jer su i oni vecinom protiv resima u Damasku.
Imanje ili neimanje muda ovdje uopste nije tema.
Ti zanemarujes moralni karakter odabira strana
Nemoj, molim te, supljirati na moralnom nivou. Moralno je za tebe, srusiti jedan sistem, iza kojeg ocigledno stoji vecina Sirijskog naroda, ali ne i cijeli Arapksi narod? :lol: Eto, jedna Saudijska Arabija u Siriji ima cisto samo kao cilj srusiti Asada, i nista drugo. To, sto se npr. o Siriji i Saudijskoj Arabiji radi o rivalima, te ne zanima, tj. ne zanima te, da se tamo neki bore za vlastite interese, ali sa moralnog aspekta gledas...e ti si mi jedan. :-)

Ozbiljno, to sto pricas, je za mene bla bla bla, bez kicme, kao i uglavnom i nasi politicari. Ne cudi me, sto ne micemo sa tacke.

Znas sto Srbi imaju vece politicke uspjehe od nas, iako se pola Evropi gade? Zato sto imaju mudru politiku. A mi smo politicki nezreli, tj. za sisu.

I jos nesta: Za mene je borba protiv Milosevicevog rezima iz danasnjeg ugla bila apsolutno bezpotrebna. Borili smo se za nas glas, za nasu slobodu, koju nismo sposobni ni dan danas da iskoristimo. Borili se protiv jedne diktature, da se uvlacimo drugoj, tj. "saveznicima", koji nam sjede na celu drzave i nisu sposobni da ovdje rijese banalne stvari. A nasi minder - politicari poput Bakira i Zloje senjima jos kese i udovoljavaju
Bosanski_hibrid

#3296 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Od kuda tebi da su većina Sirijaca uz Asada? Asad za sobom ima ukupno 18 % Alevija i Nusajrija, uzurpiranu vojsku, upravo nešto poput JNA kod nas. Nesvrstavanje na stranu oslobodilačke opcije Sirije koja želi da nakon više decenija diktature i tiranije Asadove porodice udahne punim plućima je isto kao i nesvrstavanje u slučaju srbijanske agresije na BiH. Isto je i za nas govorio Butros Gali kada je bila riječ o ukidanju embarga na uvoz oružja. Govorio je da je dovoljno mrtvih (Bošnjaka), pa nebi bilo dobro da ih više bude ukidanjem embarga (Srba). Na stranu sada prošiitske ideologije koje su neki poprimili među Bošnjacima :roll:
Co0l

#3297 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

AliceInChains wrote:
Nemoj, molim te, supljirati na moralnom nivou. Moralno je za tebe, srusiti jedan sistem, iza kojeg ocigledno stoji vecina Sirijskog naroda, ali ne i cijeli Arapksi narod? :lol: Eto, jedna Saudijska Arabija u Siriji ima cisto samo kao cilj srusiti Asada, i nista drugo. To, sto se npr. o Siriji i Saudijskoj Arabiji radi o rivalima, te ne zanima, tj. ne zanima te, da se tamo neki bore za vlastite interese, ali sa moralnog aspekta gledas...e ti si mi jedan. :-)

Ozbiljno, to sto pricas, je za mene bla bla bla, bez kicme, kao i uglavnom i nasi politicari. Ne cudi me, sto ne micemo sa tacke.

Znas sto Srbi imaju vece politicke uspjehe od nas, iako se pola Evropi gade? Zato sto imaju mudru politiku. A mi smo politicki nezreli, tj. za sisu.
Za tebe je supljiranje kada neko kaze da je nemoralno decenijama ubijati na desetine hiljada svojih nevinih gradjana samo zato sto se radi o politickim rivalima,za mene to nije supljiranje.Uredu,tu se razlikujemo,to smo apsolvirali i o moralnosti vise necemo posto smo tu iscrpili sve sto se imalo reci.

Taj sistem ruse upravo oni sirijski gradjani koji su i bili zrtve tog istog sistema,ne rusi ga Bakir izetbegovic ni Zlatko Lagumdzija.Toliko i o rusenju izvana i vecini sirijskog naroda koji ga podrzava.Pomoc izvana za rusenje Asadovog rezima je jos uvijek daleko manja nego ona koju ima od strane Rusije za njegovo odrzavanje.Sama Rusija je nedavno priznala da ima godisnji izvoz oruzja u Siriju u vrijednosti od 200 miliona dolara sto znaci da je on i daleko veci ako su toliko priznali.Odatle i jedan od razloga za rusku podrsku rezimu.

Saudijskoj Arabiji i Turskoj u tom dijelu svijeta nije rival Sirija nego njihov zastitnik Iran tako da je i argument o rivalstvu na klimavim nogama ali i da ga prihvatimo kao validnog ostaje pitanje-ako se ispravnost nekog stava podudara sa nekim interesima nekih drzava (sa kojima uz to imas i jako dobre odnose) da li trebas biti protiv tog stava i time podrzati drugu stranu samo da bi pokazao kako imas muda?

Govoriti o politicki ispravnim potezima a tvrditi da je bolje protiviti se cijelom svijetu,medju kojim su i neke zemlje koje su nam itekako bitne te podrzati zlocinacki rezim i svrstati se na stranu Kine,Rusije ili Srbije,samo da bi se pokazalo da se ima muda i u tome prepoznati neki interes a ne stetu za svoju drzavu je besmislica,blago receno.
Last edited by Co0l on 30/09/2012 12:59, edited 1 time in total.
AliceInChains

#3298 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

Bosanski_hibrid wrote:Od kuda tebi da su većina Sirijaca uz Asada? Asad za sobom ima ukupno 18 % Alevija i Nusajrija, uzurpiranu vojsku, upravo nešto poput JNA kod nas. Nesvrstavanje na stranu oslobodilačke opcije Sirije koja želi da nakon više decenija diktature i tiranije Asadove porodice udahne punim plućima je isto kao i nesvrstavanje u slučaju srbijanske agresije na BiH. Isto je i za nas govorio Butros Gali kada je bila riječ o ukidanju embarga na uvoz oružja. Govorio je da je dovoljno mrtvih (Bošnjaka), pa nebi bilo dobro da ih više bude ukidanjem embarga (Srba). Na stranu sada prošiitske ideologije koje su neki poprimili među Bošnjacima :roll:
Povuci paralelu izmedu Sirije i Bosne, da bi pridobijo ljude na sentimentalnom nivou, jednostavno ne pije vode radi trenutnog stanja na terenu, trenutnih cinjenica.

Ne pricam ja o podrsci Asada. I ja mislim, da Asad nije bas popularan. Ali, ne vidim, da je sirijski narod vecinski voljan, da se sistem srusi kao kula karata i da vlada opsti haos......bas kao sto to nisu htjeli ni Libijci, koji su se vecinom borili za regularnu vojsku protiv silnih NATO-napada.

18% Alavita drzi u saci cijelu drzavu i svi ih mrze...pa odgovori mi onda na prosto pitanje: Kako je to moguce, da se Asadova vojska za tren ne raspadne? Mislim, sto se Ne-Alaviti masovno ne okrenu protiv Sirijske vojske, kao sto su se Bosnjaci okrenuli haman kolektivno protiv JNA? (Eto ti paralele :mrgreen: )
Last edited by AliceInChains on 30/09/2012 12:56, edited 1 time in total.
kojeime

#3299 Re: SDA-All about

Post by kojeime »

Otkud vam uopste prica o moralu u politici? Otkada to politika i moral idu zajedno? EU, SAD, Kina, Rusija, Arapi... nikome od njih nije stalo do Sirije i naroda tamo, vec do interesa.

U politici su jedino interesi vjecni, sve ostalo je nebitno.
AliceInChains

#3300 Re: SDA-All about

Post by AliceInChains »

Grabljivaci fotelja o moralu :mrgreen: Sta me zdesi? :mrgreen:

Valja njima dokazati, koliko su ustvari bezkicmenjasti.
Post Reply