SDA-All about

drug_profi

#31826 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Uvijek ce kod neukog naroda biti jaci strah od drugih nego volja da se nesto mjenja.
Jos kad hodze i popovi zasole.... :-)
aditon

#31827 Re: SDA-All about

Post by aditon »

bersK wrote:
aditon wrote:Znači nikako da shvatim jednu stvar. Gdje god pogledam, pročitam itd. ljudi bacaju drvlje i kamenje na vladajuću strukturu, konkretno SDA, HDZ, SNSD. Nije bitno kojem narodu neko pripada, jednostavno svi su nezadovoljni. To je ono što vidim iz dana u dan. Onda dođu izbori. Ostalo je historija...

Mislim da je ovu misteriju teže riješiti nego je Ajnštajn imao problema s shvatanjem teorije relativiteta.

Ne mora značit da oni koji pljuju po njoj glasaju za nju. Samo se sjeti stvari tipa grobljanski glasači, dijaspora, a i poništeni listići (neko se prosere na dnu listića, ovi to obrišu i dopišu glas svojem nekom).

Dolazi elektronsko glasanje, najveći protivnici će biti upravo SDA - jer neće moći izvlačiti te adute i biće tačno glasova onoliko koliko je bilo birača.
ljudi dragi, s mrtvim koji glasaju i sa svim ostalim neregularnostima, izlaznost na izbore nikad ne prelazi 50%. Ljudi koje znam, a kukaju iz dana u dan, također su većinom glasači. Onda pretopostavljam da ne glasaju za redovne pobjednike izbora. A kad rezultati se objave, vidimo ponovo istu ekipu na vlasti, tu i tamo se neka stranka umješa i koalira s trio fantastiko i na kraju dana sve isto, ku'š tamo, haj 'vamo. Sljedeće godine su izbore, opet će sve isto biti, isti će nam ljudi o glavi raditi, a i danas iz dana u dan gledaš, čitaš, čuješ nezadovoljstvo s svih strana među ljudima...fenomen u svom iskonskom obliku.
aditon

#31828 Re: SDA-All about

Post by aditon »

megaman4 wrote:
bersK wrote:http://www.sodalive.ba/aktuelnosti/luka ... jasko-sda/

Sinoć u Lukavcu sastanaka kriminalaca i najvećeg ljudskog hamelja ove države. Predsjedavajući im Kuko. Dovoljno rečeno. Rasprava kako da smijene Delića sa načelničke pozicije. Kakvi balvani. Valjda ne mogu da sprovedu svoje naume, ne mogu da opuhaju preduzeća, šta li :/

Vidjećemo hoće li preživjeti načelnik Lukavca

Za nekoliko godina ostaće upamćeno kako je jedan politički tornado opustošio čitavu jednu državu. Komplet.
Odavno je haos u SDA, samo sto sada stvari izlaze na vidjelo.

Ovo je jos jedan u nizu jadnih pokusaja da isisaju ono sto je jos ostalo prije proglasenja zvanicnog bankrota.

Sve sam vise siguran da ce ljevica sa pravim ljudima pomesti SDA, jer su do te mjere unistili drustvo, da se ono nikada vise nece moci oporaviti.
kakva ljevica? ljevica o kojoj ti govoriš je imala priliku prije nekoliko godina, i šta su uradili? koalirali s svojim najvećim oponentima do tada. Ovakva ljevica nikad više neće imati priliku, odgovorno to tvrdim. Lično ne vidim na koji način ova postojeća politička garnitura može povesti zemlju naprijed. Sve su to potrošene figure u svakom smislu, koje već 15 godina nemaju šta novo ponuditi. Ovo može promijeniti samo mladi koji se odupru tlačenju svojih političkih mentora, patriote koje će se izdići iznad nacionalizma. Ali, da li iko od vas vidi takav razvoj situacije?

Pratim razvoj događaja u Sarajevu s vodom. U nekim drugim sredinama do sada bi 6 vlada palo da ovoliko dugo traju problemi s vodom, ali ne i kod nas, Niti Konaković podnosi moralnu ostavku niti ljudi žele da on podnese ostavku. Političari su svjesni letargije ljudi i koriste to maksimalno.
mrjasmin

#31829 Re: SDA-All about

Post by mrjasmin »

Ja vec sada znam za koga glasati. :bih: :bih:

Novak20

#31830 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Nova afera stare vlasti. :D

Nakon što su se pobunili uposlenici Zavoda za izgradnju: Antikorupcijski tim istražuje ko je dobio vrijedne stanove i posao.

Pročitajte više na: http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... ve-i-posao

Nakon teksta u „Dnevnom avazu“ u kojem su uposlenici Zavoda za izgradnju KS upozorili na krčmljenje vrijedne imovine ove javne ustanove, u cijelu priču uključio se i Antikorupcijski tim Vlade KS. Oni će ispitati ko je i pod kojim uvjetima uselio u desetine državnih stanova, čija se vrijednost procjenjuje na 14.660.663 KM. .
hadzinicasa

#31831 Re: SDA-All about

Post by hadzinicasa »

Sabovic Adis

#31832 Re: SDA-All about

Post by Sabovic Adis »

aditon wrote:Znači nikako da shvatim jednu stvar. Gdje god pogledam, pročitam itd. ljudi bacaju drvlje i kamenje na vladajuću strukturu, konkretno SDA, HDZ, SNSD. Nije bitno kojem narodu neko pripada, jednostavno svi su nezadovoljni. To je ono što vidim iz dana u dan. Onda dođu izbori. Ostalo je historija...

Mislim da je ovu misteriju teže riješiti nego je Ajnštajn imao problema s shvatanjem teorije relativiteta.

To je zato što demokratija nije rješenje nego problem. Nema dobri demokrati, loši demokrati.
Btw, i Ajnštajn se znao pravit' blesav...
Beaverknight

#31833 Re: SDA-All about

Post by Beaverknight »

Hoće državu u EU, a ne mogu riješiti vode u glavnom gradu evropske države.
Beaverknight

#31834 Re: SDA-All about

Post by Beaverknight »

mrjasmin wrote:Ja vec sada znam za koga glasati. :bih: :bih:

Kako je hladno uzeo bez veće kampanje izbore za načelnika u Zenici.
cyprus

#31837 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

smjesko071 wrote:Ja smradova
smrdim/vijest/nezaposleni ... -km-267663
Pa zar je moguće da su ovakvi skotovi? :shock: :-)

Pazi naslova... Ovo je i za njih previše...
mayab

#31838 Re: SDA-All about

Post by mayab »

smjesko071 wrote:Ja smradova
smrdim/vijest/nezaposleni ... -km-267663
- Realnost je da imamo jako visok stepen rada nacrno. Kažemo da na evidenciji imamo oko 50 posto onih koji rade nacrno, ali smatramo da je realnije kazati da se radi o dvije trećine evidentiranih. Dovoljno je prošetati gradom i vidjeti da su sve kafane pune i da sve radnje rade, a da mi na evidenciji imamo skoro 70 hiljada nezaposlenih – ističe direktor.

Kao problem Osmanbegović navodi nerad inspekcija.

- Inspekcije su te koje bi trebale prije svega sankcionirati poslodavce koji drže radnike nacrno, a tek na kraju kažnjavati radnike, osobe koje nisu prijavljene. Ukoliko se nađem u situaciji da radim, ali neprijavljen, a imam porodicu koju treba prehraniti i da mi neko ponudi da radim nacrno, šta bih ja odgovorio – kaže Osmanbegović.
Ovo je 100 posto u pravu
SimkeA

#31839 Re: SDA-All about

Post by SimkeA »

Wao, poslodavci zive u strahu :) Plase se da im nezaposleni koji zele da ostanu nezaposleni ne probuse gume ili razbijaju auta :D
Joseph Goebbels je mala maca za autora ovog clanka :)
JThomas

#31840 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

taj je narativ vrlo jak i ovdje na forumu, posla ima ali neće narod da radi...sam tekst i nije do te mjere takav, on kaže da razgovore odbijaju oni koji već rade na crno, čega naravno ima i to puno. ali to je bombaški izvučeno u naslov radi 95% onih koji samo pročitaju naslov...

a u stvarnosti, fali li radnika bingu, preventu, koteksu, bilo gdje gdje masa radi puno za vrlo malo para...naravno da ne fali.

potpuno je druga priča o stručnoj i specijalizovanoj radnoj snazi, ali ni ta nema problema.
Beaverknight

#31841 Re: SDA-All about

Post by Beaverknight »

Kakav naslov, koja notorna laž.
DonieBrasco

#31842 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Ova SDA mora da ide na smetljiste u 2018.
mirsek

#31843 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

VSS i treba da odbije da radi bez minimalno 800-900 KM pocetne plate ako je za tu poziciju iz konkursa predvidjena VSS.
drug_profi

#31844 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

mirsek wrote:VSS i treba da odbije da radi bez minimalno 800-900 KM pocetne plate ako je za tu poziciju iz konkursa predvidjena VSS.
Ako ćemo pošteno i pravo, svako bi trebao odbiti platu manju od 500 maraka pa da je i najnizi posao u hijerarhiji. Gazde se bogate dok radnike pretvaraju u roblje. Ako ne mozes dati normalnu ljudsku platu, onda prepusti firmu nekom sposobnijem. Maksimalno se izrabljuje velika nezaposlenost i obara se cijena rada, ali naravno neće izaći sindikat i dići generalni štrajk zbog toga, ali će se dići kuka i motika zbog Cenićke npr.
JThomas

#31845 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

što će izaći kad su sindikati samo sindikati budžetlija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31846 Re: SDA-All about

Post by pici »

Allah pa Izetbegovici :bih:
Banksy

#31847 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Revizori pročešljali rad kolektivnog šefa države:

Tri člana Predsjedništva BiH imaju 24 vozila i 14 vozača?!

Izdaci za plaće, razni ugovori o djelu, visoki troškovi za službena vozila i putovanja te nepoštivanje svojih odluka, samo su neke od zamjerki koje su revizori Ureda za reviziju institucija uočili tokom češljanja izvještaja o radu Predsjedništva BiH za prošlu godinu.
...
Kako se navodi, Predsjedništvo je u svom voznom parku imalo 35 vozila, od čega je 24 bilo na usluzi trojici članova Predsjedništva?! Osim toga, imali su na raspolaganju 14 vozača.

Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/bih/308960/reviz ... -14-vozaca

:shock:
bersK

#31848 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Banksy wrote:

Revizori pročešljali rad kolektivnog šefa države:

Tri člana Predsjedništva BiH imaju 24 vozila i 14 vozača?!

Izdaci za plaće, razni ugovori o djelu, visoki troškovi za službena vozila i putovanja te nepoštivanje svojih odluka, samo su neke od zamjerki koje su revizori Ureda za reviziju institucija uočili tokom češljanja izvještaja o radu Predsjedništva BiH za prošlu godinu.
...
Kako se navodi, Predsjedništvo je u svom voznom parku imalo 35 vozila, od čega je 24 bilo na usluzi trojici članova Predsjedništva?! Osim toga, imali su na raspolaganju 14 vozača.

Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/bih/308960/reviz ... -14-vozaca

:shock:
Pa šta hoš? Jel treba familija i prijatelji Baketovi da gladuju možda il da ne rade nigdje? Nije tako po Kur'anu. Hehe role moj
Beaverknight

#31849 Re: SDA-All about

Post by Beaverknight »

DonieBrasco wrote:Ova SDA mora da ide na smetljiste u 2018.
Sad ili nikad:

Premijer nesposoban, uzeo i ono malo dostojanstva što je narod imao, a valjda narod zna.
Afera oko revizije.
Afera oko generalnog sekretara.
Privatizacija KCUS.
BH Telekom postao smetljište sa velikim padom korisnika.
RTV Taksa nametnuta Bošnjacima.

i još stotinu i više primjera.

Najgora vlast koja je ikada kročila ne Bosnom, nego Evropom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31850 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ko još spominje reviziju presude? ko je se još uvijek sjeća?

više je nebitno je li bila u pitanju nesposobnost ili nebriga, činjenica je da je bilo ko drugi u pitanju, a ne alijin junac, taj bi odavno visio u parkuši.

al' ovako... jebiga, ne talasaj. možda se nekad i nakačim na budžet...
Post Reply