SDA-All about

MOSALJOZE

#29651 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote:SDA ubjedljivo gubi izbore 2018 , toga su svjesni svi i oni i opozicija i mi preostali.
Problem je sto opozicija nema plan sistematskog politickog unistavanja SDA kamarile , opozicija samo ceka da zajase pa makar do 2022.
A onda sve po starom...
Kako ih gubi? Opet ce moci sastaviti koaliciju, bilo sa SBB, bilo sa laznom ljevicom.
SDA može izgubiti,ali pod ovim izgubiti znači biti druga.Bez SDA nema vlasti,kako god se okrene.Može se stvoriti neka koalicija,ali jeftinom kupovinom se to sruši.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29652 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

od SDA može gore samo ako Tornjak bude pobjednik :facepalm:

e onda ćemo upoznati šta je nepatvoreni gistro bančo :roll: :-)
hladan.preminger

#29653 Re: SDA-All about

Post by hladan.preminger »

pici wrote:Sjaši Kurta da uzjaše Murta... samo SDA na svim nivoJima :bih:
pici uzo sda barjak od HM2011 :D
MOSALJOZE

#29654 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

JoseMujica wrote:od SDA samo može gore ako Tornjak bude pobjednik :facepalm:

e onda ćemo upoznati šta je nepatvoreni gistro bančo :roll: :-)
I to što kažeš,ali ne vjerujem da će šćepo ponoviti onaj rezultat.
Dobio je glasove,ljudi koji su bili snažno protiv sda,sad nema šanse da prodje ta priča.
Ima tu još stvari,poput slučaja Jusić i slično..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29655 Re: SDA-All about

Post by pici »

hladan.preminger wrote:

danas u banku da podignem novce kad puuuunoooo... bila plata, pola saHata sam cekao bred bankoMatom al sad docekao...hvala SDA, hvala premijeru, hvala prdCenice, hvala prva Hanumo, hvala vam... samo na svim nivoJima :bih:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29656 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote: Kako ih gubi? Opet ce moci sastaviti koaliciju, bilo sa SBB, bilo sa laznom ljevicom.
SDA će 2018 dobiti najmanje glasova u istoriji i to je fakat , nikada stanje nije bilo gore a ni oni sa kadrovima nikada gore nisu stajali , korupcija , kriminal , bracni par , lazna radna mjesta , iseljavanje mladih....to ce uticati itekako , glasace za njh samo oni sa direktnom koristi.

SBB će do 2018 morati napustiti koaliciju da bi izbjegao poistovjecivanje i SDA ce biti za to jer cak i ako ostanu u koaliciji (a nece) SBB ce biti taj koji ce nositi kampanju jer bolje stoji manje je ofiran a SDA ne moze dopustiti da budu drugi ipak su oni preveliki i preglomazni.

Sva ta cascavanja kroz kampanju ce makar u prvom mahu biti prepreka za koaliciju 2018 , sigurna sam da ce SDP 2018 imati vise glasova od SDA , SDP nece pucati na bosnjacko predsjednicko mjesto i realnija mi je koalicija SDP-SBB ili SBB-SDP , vec vidjeno , uigrano i razradjeno.
Da , otezavajuci faktor ce biti i forsiranje ZK cime ce se teze dogovoriti sa HDZ ali nista nije nemoguce.(hdz je vec najavio blokade).

Dakle bez obzira na sistem i sposobnosti , SDA ipak nije toliko vicna da u silaznom padu veze za sebe SBB bas kad ce je SBB zbog izbora zestoko avazovski odgurivati od sebe. Preostaje jedino lazna ljevica - SDP da popuni prostor.

Srdacan pozdrav.
Roccohljup

#29657 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

ja se nadam iskreno. Koliko god mrzim SDA (HDZ, SNSD, i ostale nacionaliste) od njih mi je samo još ta pogan SBB gora.
hladan.preminger

#29658 Re: SDA-All about

pici wrote:
hladan.preminger wrote:

danas u banku da podignem novce kad puuuunoooo... bila plata, pola saHata sam cekao bred bankoMatom al sad docekao...hvala SDA, hvala premijeru, hvala prdCenice, hvala prva Hanumo, hvala vam... samo na svim nivoJima :bih:
od "zbrinut u kupleraju" do "zbrinut u SDA"

a bio dobar čo'jek :D
Alfons Kauders

#29659 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Onda cu glasati za SDA.

Manje su zlo od Šćepe i njegove kamarile.

Posto je glas za fola ljevicu zapravo glas za SDA, bolje mi je izbaciti posrednika i glasati direkt za Sebiju.
pici

#29660 Re: SDA-All about

Post by pici »

hladan.preminger wrote:

a vjeruj mi isto ti je to :mrgreen: samo n svim nivojima :bih:
JoseMujica

#29661 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:Onda cu glasati za SDA.

Posto je glas za fola ljevicu zapravo glas za SDA, bolje mi je izbaciti posrednika i glasati direkt za Sebiju.

i to s merakom...kad se već prčimo neka onda bude veselo

ps

jedino ću još s merakom Čirilicu sprčit...tu je glas za Smučka
Last edited by JoseMujica on 18/04/2017 14:04, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#29662 Re: SDA-All about

pici wrote:
hladan.preminger wrote:

ma nije isto. u SDA su pizde, a u kupleraju pičke
Alfons Kauders

#29663 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:Onda cu glasati za SDA.

i to s merakom...kad se već prčimo neka onda bude veselo

ps

jedino ću još s merakom Čirilicu sprčit...tu je glas za Smučka
Ne znam vala. Meni draze da ostane Draganche, pa da jos 4 godine iz fotelje u Predsjednistvu glumi opoziciju. Kreativniji je i zanimljiviji od onog patokara iz Tite.
JoseMujica

#29664 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nemoj tako...mora pođahkad neko i po prstima pucnut :lol: :lol: :lol:
Novak20

#29665 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

MOSALJOZE wrote:
Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote:SDA ubjedljivo gubi izbore 2018 , toga su svjesni svi i oni i opozicija i mi preostali.
Problem je sto opozicija nema plan sistematskog politickog unistavanja SDA kamarile , opozicija samo ceka da zajase pa makar do 2022.
A onda sve po starom...
Kako ih gubi? Opet ce moci sastaviti koaliciju, bilo sa SBB, bilo sa laznom ljevicom.
SDA može izgubiti,ali pod ovim izgubiti znači biti druga.Bez SDA nema vlasti,kako god se okrene.Može se stvoriti neka koalicija,ali jeftinom kupovinom se to sruši.
Lažna "ljevica" se može već sada ujediniti u "opozicioni" blok koji treba da garantuje da postizbornog koaliranja sa drugim strankama nema. SDA i nije toliki problem kao HDZ. Poželjno je da se SDA, SBB i HDZ dogovore oko izmjena Izbornog zakona jer će ovako blokirati jedni druge do kraja mandata. Neuspjeh ove vlasti je izvjestan ali će se posljedice različito odraziti na vladajuće stranke.

Usvajanjem izmjena Izbornog zakona SDA ima negativne bodove kod svojih glasača, Hrvati imaju manje straha kod glasanja za druge stranke i opcije koje nisu HDZ. Po mogućnosti uvesti realan institut za vanredne opće izbore da bi se izbjeglo natezanje oko formiranja vlasti.

Ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje "opozicioni" blok i usvoji zajednički program (stvarno reformski u svim segmentima, bolan za pojedine kategorije) te razradi šema raspodjele resora i mjesta za zakonodavnu i izvršnu vlast u slučaju izbornog uspjeha. Takav "opozicioni" blok imao bi šanse 2018 ako izbjegne nacionalističku retoriku zbog koje je Milanovićev SDP izgubio u Hrvatskoj. Na tom polju protiv velemajstora nacionalizma se ne može igrati.
pici

#29666 Re: SDA-All about

Post by pici »

hladan.preminger wrote:
pici wrote:
hladan.preminger wrote:

ma nije isto. u SDA su pizde, a u kupleraju pičke
pa dobro jest tako al et kad se placa ne biram :mrgreen: :bih:
JoseMujica

#29667 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

zamislite samo da u Njemačkoj uslikaju Angelinog čojka u službenom autu koji bi to lom bio i šta bi se desilo :shock:

ovdje...jal bilo jal ne bilo isti im kurac.....više bi se digli da su našu majku, snahu, Gospodaricu uslikali đe s pivom nego u službenijem kolima :sad:
seln

#29668 Re: SDA-All about

Post by seln »

JoseMujica wrote:zamislite samo da u Njemačkoj uslikaju Angelinog čojka u službenom autu koji bi to lom bio i šta bi se desilo :shock:

ovdje...jal bilo jal ne bilo isti im kurac.....više bi se digli da su našu majku, snahu, Gospodaricu uslikali đe s pivom nego u službenijem kolima :sad:
U Norveskoj minstrica dala ostavku jer je sluzbenom kreditnom kartom na benzinskoj platila toblerone cokoladicu.
kamberovica polje

#29669 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

JoseMujica wrote:zamislite samo da u Njemačkoj uslikaju Angelinog čojka u službenom autu koji bi to lom bio i šta bi se desilo :shock:

Mi nismo dostojni da se spominjemo u istoj rečenici s Švabama...Naš nivo je negdje oko: "Zamislite da se u Albaniji/Kosovu/Moldaviji/Somaliji..."
JThomas

#29670 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sda najvjerovatnije hoće nešto pasti. ali ne dovoljno da se izbjegne scenario iz gradskog vijeća sarajeva. na njihovoj strani u toj kuhinji će biti i hdz jer je njima jednostavno lakše sa poznatim facama, za koje znaju dijele viziju tri fildžana i jasno razgraničenih zona pljačke, ovaj nadležnosti.

i šta će tu siroti potencijalni preletač kojem se ukazala šansa života? na jednoj strani koja desetina ili stotina hiljada na ruke, plus dva-tri zaposlenja u javnim preduzećima, možda čak ako ima sreće i direktorska ili ministarska fotelja za mandat...na drugoj strani pišanje uz vjetar i protiv opstrukcija sda čak i ako uspiješ formirati vlast, i u najsretnijem scenariju ako postaneš taj ministar ili direktor svi te miniraju... :mrgreen: krasti ne možeš, pošteno raditi - još teže... :mrgreen:

a neće biti potrebe da svi ili većina odaberu prvi scenario. dovoljno je dva-tri, vaga što bi rekao esso...
Last edited by JThomas on 18/04/2017 15:22, edited 1 time in total.
Novak20

#29671 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

seln wrote:

U Norveskoj minstrica dala ostavku jer je sluzbenom kreditnom kartom na benzinskoj platila toblerone cokoladicu.
Jbg, takve poteze u drugim zemljama odmah napadne konkurencija iz vlastite stranke ili opozicije jer imaju interes da to urade. Kod nas su politiĆari jako solidarni (čast izuzecima) jer svi imaju ili očekuju da imaju oraha u džepovima.
Obi Wan Bosnian

#29672 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Čak šta više, ovo sa autom im samo ide u korist kod njihovih glasača. Em je auto Škoda (a ne merdžo ili bendžo) em dijele jedno auto. Ispadoše skromni u PM :lol:
Hendrix

#29673 Re: SDA-All about

Post by Hendrix »

Nazalost mi smo jos na nivou svijesti gdje prosjecni glasac kaze pa i treba da se vozi u dobrom autu, jel zena naseg predsjednika ili nije. Naviko narod da je tlacen, da ima neko jaci uvijek van dometa bilo kakve pravde i da se moras ili povinuti ili najebati. A najpametnije je ne talasati, jel.
JoseMujica

#29674 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

evo dedo u mene viče...ta žensko je...na nekom se kurcu mora vozat
Roccohljup

#29675 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

JoseMujica wrote:evo dedo u mene viče...ta žensko je...na nekom se kurcu mora vozat
i to nako zensko......ni za magarca nije :) Dedi :thumbup:
Post Reply