SDA-All about

putokaz1

#29376 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

PeraDzetic wrote:Ne znam kako Nasa mala sda Stranka u drugim opcinama, ali Kojovicu sam htio prosle godine pisati da mu kazem za vijecnika Elvisa Vretu, da ne da koketira sa SDA vec je njihov, medutim od prosle godine i glasanja za Zakon o radu, vidim da je tu na svim nivoima samo uhljebljenje i prodaja muda pod bubrege.
NS to jest stranka ljevice,Najbolji su ali nisu idealni,Imaju Kvalitet u Gradu Sarajevu,ali staviti Bukvu za načelnika je Greška.
U Sarajevu će biti druga stranka odma poslije SDA.
Izvan Sarajeva 2-5%,BPK prolaze prag i to je sve.
Znači 2% krađe Lijevih glasova ide na ruku SDA ali,Kad je sam SDP sumljiv nije čudo što postoji 1569 Lijevih stranaka u FBIH.
Drugi krug,ma našao bi Memić izlaz i prošao opet.Nama je potrebna opozicia s liderom idejom kvalitetom
Naša nazovi Opozicija traži glasova na Anti SDA kampanji.
Nikšić,zaposlio brata i naziva se Opozicijom,što je najgore on se pojavljuje kao Jedini lider Opozicije,
od Lošeg Oca(SDA) i
Gore Matere(Opozicija)
Pitanje za sve da li možemo vjerovat SDP,Nikšiću....?
_Reds_

#29377 Re: SDA-All about

Post by _Reds_ »

PeraDzetic wrote:Ne znam kako Nasa mala sda Stranka u drugim opcinama, ali Kojovicu sam htio prosle godine pisati da mu kazem za jednog vijecnika, da ne da koketira sa SDA vec je njihov, medutim od prosle godine i glasanja za Zakon o radu, vidim da je tu na svim nivoima samo uhljebljenje i prodaja muda pod bubrege.
Pa na Ilidzi Elvis Vreto je vijecnik evo dva mandata, u proslom je bio jedini iz NS i glasao je uvijek za Memiceve odluke, ljevicar zar ne ?'

U ovom sazivu pored njega imaju jos dva dizaca ruku koji takodje glasaju za Memiceve neimarske poduhvate.
putokaz1 wrote:
PeraDzetic wrote:Ne znam kako Nasa mala sda Stranka u drugim opcinama, ali Kojovicu sam htio prosle godine pisati da mu kazem za vijecnika Elvisa Vretu, da ne da koketira sa SDA vec je njihov, medutim od prosle godine i glasanja za Zakon o radu, vidim da je tu na svim nivoima samo uhljebljenje i prodaja muda pod bubrege.
NS to jest stranka ljevice,Najbolji su ali nisu idealni,Imaju Kvalitet u Gradu Sarajevu,ali staviti Bukvu za načelnika je Greška.
U Sarajevu će biti druga stranka odma poslije SDA.
Izvan Sarajeva 2-5%,BPK prolaze prag i to je sve.
Znači 2% krađe Lijevih glasova ide na ruku SDA ali,Kad je sam SDP sumljiv nije čudo što postoji 1569 Lijevih stranaka u FBIH.
Drugi krug,ma našao bi Memić izlaz i prošao opet.Nama je potrebna opozicia s liderom idejom kvalitetom
Naša nazovi Opozicija traži glasova na Anti SDA kampanji.
Nikšić,zaposlio brata i naziva se Opozicijom,što je najgore on se pojavljuje kao Jedini lider Opozicije,
od Lošeg Oca(SDA) i
Gore Matere(Opozicija)
Pitanje za sve da li možemo vjerovat SDP,Nikšiću....?
U kojim ljevičarima priččaš ?? ovima koji podržavaju SDA ??
jefff

#29378 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Sto se tice onog Elvisa Vrete iz NS njega moze kupiti svako za steku cigara. A zasto smo se raspricali o Memicu? Neki narocit povod?
Memic je kasica koja sakuplja glasove domicilnih a ovi ostali gurbeti glasove dosljaka. Jel to jasno?
Alfons Kauders

#29379 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Novalić: Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način

:facepalm:
Haris.ba

#29380 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

I šta smo zaključili? Je li Memić izabran na izborima? :D

Ili, pravila izbora ne valjaju?

Bili mu protukandidati labilne osobe, i koje ne znaju koliko ima stanovnika, te mjesnih zajednica općina u kojoj hoće da su načelnici.

Potkupljuje putem budžeta (preko grantova udruženjima)? Pa nek i druge stranke obećaju u predizbornoj kampanji da će to isto raditi još više. Ili, to ne treba raditi? Pa onda nek se čude što gube izbore. :D

Evo konkretno. SDP i NS nisu stavili nikoga sa stažom velikim iz općinskog vijeća. Što Avdić ili Vreto nije izašao na megdan Memiću? Eto, mogli su i Smilju izabrati kao zajedničkog kandidata.
putokaz1

#29381 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Pa da ponekad NS pomaže SDA,da li podizanjem ruku dali krađom glasova od SDP.
Npr 2% koje NS dobije,bi,da nema NS,išlo nekoj lijevoj partiji npr SDP i možda bi SDP imao mandat više.
Ali i SDP Koalira s SDA.
Nažalost praksa tih stranaka SDP NS (DF nije ništa) je :''Daj i meni dio kolača(SDP),ili nek nebudu ovi drugi ostavi SDA u foteli(NS)''
Šta nam je rješenje?
GoldenSpoon

#29382 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

Novalic zine i odmah slaze, dokle ovaj bezobrazluk ide

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /170405071
putokaz1

#29383 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

GoldenSpoon wrote:Novalic zine i odmah slaze, dokle ovaj bezobrazluk ide

Samog Novalića je odabrao DF a podržao kasnije SBB
tranquil

#29384 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

GoldenSpoon wrote:Novalic zine i odmah slaze, dokle ovaj bezobrazluk ide

Kaže Fadil "Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način". Šta, putevi se vide samo pod infracrvenom svjetlošću?

Ovo je bahatost i pljuvanje u lice ljudima za zaplakati.
Obi Wan Bosnian

#29385 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Čuj pravi puteve ali se to ne vidi :lol:

Pa gdje ga nađoše bože dragi. Lik je komedija uživo :lol:
GoldenSpoon

#29386 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

Alfons Kauders wrote:Novalić: Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način

Kad odes da registrujes auto, daju ti Samsung VR set, dodjes kuci, ukljucis i ides virtualnim autoputom kroz BiH, kazu do Mostara se stigne za 20 minuta, a nema ni cekanja na granicnim prijelazima kad se hoce na more :bih:
statixx

#29387 Re: SDA-All about

Post by statixx »

A kakav je ovo momenat:
Gradnju brzih cesta bi finansirali iz profita velikih državnih kompanija, dodao je Novalić.
:D
putokaz1

#29388 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Kakav smo mi čudan narod
Bili izbori neki dan a mis esad bunimo što je SDA pobjedila
Ja jedini pišem po FB protiv SDA a 90% ulice glasalo za SDA/SBIH/SBB/SDU/LDS za paketić(malo ulja šećera makarone i kengurovog mesa)
Izgubili smo 2016 i izgubit ćemo 2018 ako budemo imali 1000 ''Lijevih '' STRANAKA koje koaliraju s SDA.
Obi Wan Bosnian

#29389 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Sad će Bakir reći: Ja sam siromah ali se to ne vidi :lol:
zippoo87

#29390 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Alfons Kauders wrote:Novalić: Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način

Novalic je legenda,covjek i ne pokusava sakriti nerad,nego ga glorifikuje

"Novalić: Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način"
ZAKLJUCAK:Ono sto se ne vidi,toga i nema...dakle ako ne vidimo puteve,to znaci da puteva i nema :D
Labirint

#29391 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

zippoo87 wrote:

Novalic je legenda,covjek i ne pokusava sakriti nerad,nego ga glorifikuje

"Novalić: Mnogo smo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način"
ZAKLJUCAK:Ono sto se ne vidi,toga i nema...dakle ako ne vidimo puteve,to znaci da puteva i nema :D
Kod Reformske agende to "malo" drugačije ide izgleda... :oops:
kamberovica polje

#29392 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

"Carevi novi autoputevi."
Novak20

#29393 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

_Reds_ wrote:Da ima drugi krug izbora na Ilidzi, tj. da Memic ide sa bilo kime 1 na 1, izgubio bi garantujem.

Ovako ne zanm hoce li ikad.

btw

https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-i-pr ... /170405054

Opet ne vidim da je Mala Nasa sda stranka glasala kao i drugi ljevicari.

O čemu pričaš ??? Da nije o Našoj stranci ???

Koliko ja znam NS nema zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH tako da nisu ni mogli glasati. Ako ti znaš više, reci. Možda griješim.
PeraDzetic

#29394 Re: SDA-All about

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:I šta smo zaključili? Je li Memić izabran na izborima? :D

Ili, pravila izbora ne valjaju?

Bili mu protukandidati labilne osobe, i koje ne znaju koliko ima stanovnika, te mjesnih zajednica općina u kojoj hoće da su načelnici.

Potkupljuje putem budžeta (preko grantova udruženjima)? Pa nek i druge stranke obećaju u predizbornoj kampanji da će to isto raditi još više. Ili, to ne treba raditi? Pa onda nek se čude što gube izbore. :D

Evo konkretno. SDP i NS nisu stavili nikoga sa stažom velikim iz općinskog vijeća. Što Avdić ili Vreto nije izašao na megdan Memiću? Eto, mogli su i Smilju izabrati kao zajedničkog kandidata.
Meni se cini da je bila sramota nemati kandidata za nacelnika, pa su ga svi izbacili... i DF dao nekog zucu :lol: to je tek slucaj, nadao sam se nekom suceljavanju njega i Dzaltura/Memica :lol:
Mogli su, ali nije htjela Smilja rizikovati ...bolje golub u ruci nego ptica na grani... sramota za SDP onakva pojava i onakva osoba, SDAovac koji sjedi i vodi se u klubu SDP-a
PM72

#29395 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

belfy wrote:
PM72 wrote:Glupa priča.Svi zajedno smo u govnima do guše i jedna Zenica ili Mostar ne bi preživjeli ni mjesec dana od svoje privrede i prihoda.A kamoli genocidna tvorevina.Svako tri mjeseca štampaju obveznice kojim dopunjavaju ruše u budžetu da isplate najosnovnije stvari i kupe socijalni mir.

ja bih najsretniji bio da se svi vrate u svoje prijeratno prebivalište jer je sarajevo postalo utočište propalih biznismena i političara sa strane.
ajde sad budi covjek pa prvo provjeri koja kompanija je najveci izvoznik iz BiH i gdje se nalazi. onda razmisli sta bi bilo kada bi svima ponder bio jednak pri raspodjeli prihoda, pa se onda ljudski izvini. mi u Zenici se evo vec skoro 10 godina barem pokusavamo boriti protiv SDA i to pokazuje rezultate, dok vi imate opstinu koja vrijedi kao 10 drugih. daj ba PM, nemoj zajebavati. no, da vidimo da li ces ljudski priznati gresku...
Nemam šta provjeravati kad znam da Kanton Sarajevo uplaćuje više u državni i entitetski budžet nego i Zenica i Tuzla zajedno.A da ne pominjem činjenicu da bi pušili khm da nije sarajevske duhanjare. :lol:
putokaz1

#29396 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDa nema Zenicu(2014 sbb sad FK),nema Tuzlu(nijue nikad imaala)nema Bihać(imala kratko),nema Goražde(Ramović)
Ako se dogovore 4 stranke neće imat ni Sarajevo.
Koliko je meni poznato u KS
2006 je pobvjedila SBIH za parlament bih?
2010 sdp
2014 df
SDA za BH i FBIH uglavnom ne bude prva
Za člana Predsjedništva Komšić i Haris te Radoni dobivali
Nešto to ne štima Načelnici SDA a kad se glasa za viši Nivo vlasti Ostali imaju ''Rezultat''
Kako?
smjesko071

#29397 Re: SDA-All about

Post by smjesko071 »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/bh- ... /170406061

Ovako će nam biti po uspostavi Bošnjakistana + naplata na granici posebnih dađbina na zrak, vodu, lijekove itd.
belfy

#29398 Re: SDA-All about

Post by belfy »

PM72 wrote:
belfy wrote:
PM72 wrote:Glupa priča.Svi zajedno smo u govnima do guše i jedna Zenica ili Mostar ne bi preživjeli ni mjesec dana od svoje privrede i prihoda.A kamoli genocidna tvorevina.Svako tri mjeseca štampaju obveznice kojim dopunjavaju ruše u budžetu da isplate najosnovnije stvari i kupe socijalni mir.

ja bih najsretniji bio da se svi vrate u svoje prijeratno prebivalište jer je sarajevo postalo utočište propalih biznismena i političara sa strane.
ajde sad budi covjek pa prvo provjeri koja kompanija je najveci izvoznik iz BiH i gdje se nalazi. onda razmisli sta bi bilo kada bi svima ponder bio jednak pri raspodjeli prihoda, pa se onda ljudski izvini. mi u Zenici se evo vec skoro 10 godina barem pokusavamo boriti protiv SDA i to pokazuje rezultate, dok vi imate opstinu koja vrijedi kao 10 drugih. daj ba PM, nemoj zajebavati. no, da vidimo da li ces ljudski priznati gresku...
Nemam šta provjeravati kad znam da Kanton Sarajevo uplaćuje više u državni i entitetski budžet nego i Zenica i Tuzla zajedno.A da ne pominjem činjenicu da bi pušili khm da nije sarajevske duhanjare. :lol:
da, jos kada bi znao objasniti zasto se uplacuje vise i misljenje bi ti bilo relevantnije na tu temu.
Janjicar

#29399 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

PM72 wrote:
Žao mi je reći ali radi takvih k'o što si ti imamo taj odnos Tuzla-Sarajeva ;)
PM72

#29400 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Janjicar wrote:
PM72 wrote:
Žao mi je reći ali radi takvih k'o što si ti imamo taj odnos Tuzla-Sarajeva ;)

Radi ovakvih kao ja? :lol: Grohotom se smijem.Provincijski kompleksi me ne dotiču a da se ja pitam,na Karauli bi izgradio kineski zid da mi punac i punica ne mogu doći u posjetu. :D
Post Reply