SDA-All about

Post Reply
racionalista

#2826 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

nadam se da ce sastaviti funkcionalniju i sposobniju vladu. iskreno mene je sama cinjenica da je ona malićka predsjedavajuca skusptine duboko vrijedjala kao bosnjaka
bogumila

#2827 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

ne spominji mi je, zbog njenog ucinkovitog vodjenja sjednice ne mogu da zaspim. i evo me, pravi freak, u 2 ujutro na forum. :-)
Doktor29

#2828 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

racionalista wrote:nadam se da ce sastaviti funkcionalniju i sposobniju vladu. iskreno mene je sama cinjenica da je ona malićka predsjedavajuca skusptine duboko vrijedjala kao bosnjaka
Ma nece ni to, nema je tko sastaviti, sve su to potroseni likovi
Klavikula

#2829 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

racionalista wrote:nadam se da ce sastaviti funkcionalniju i sposobniju vladu. iskreno mene je sama cinjenica da je ona malićka predsjedavajuca skusptine duboko vrijedjala kao bosnjaka
naravno da hoce, sve genije do genija ce biti, od Cardzica, Zukica pa sve do Backovica, zvanog Zagi, a i valjda se vise nece vrijedjati poslanik :lol: :lol:

sto te malicka vrijedja kao bosnjaka :-)
racionalista

#2830 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Klavikula wrote:
naravno da hoce, sve genije do genija ce biti, od Cardzica, Zukica pa sve do Backovica, zvanog Zagi, a i valjda se vise nece vrijedjati poslanik :lol: :lol:

Zato sto nije bila u stanju da odgoji vlastito dijete kako treba i da ga nauci osnovnim etickim i moralnim principima, a pri tome se nije nikad ogradila od njegovih procetnickih stavova i osudila iste. To sto je nesposobna je druga prica.
Doktor29

#2831 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Klavikula wrote:

Trebalo bi i tebe da vrijedja ono sto njen sin pise, mozemo o tome kada se izvuces od uticaja velikog vodje ;-)
bogumila

#2832 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

valjda zbog svog sina belog orlicha. a ti zastupnici imaju vecu platu u skupstini pa pretpostavljam da nece u vladu. posebno sad kad su svi ministri ukljucujuci premijera pred njima kukali da su im male plate.
racionalista

#2833 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

sace neko uletiti i napisati da ga nije mirjana odgajala vec alija :roll:
kiky

#2834 Re: SDA-All about

Post by kiky »

blago sarajevu ...
sad će opet sve bit blagostanje kao i prije 2010 ...
:D
Better Man

#2835 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Doktor29 wrote:
Better Man wrote:E sad bi se moglo postaviti pitanje koliko je novca koštala jedna ruka da se podrži smjena Vlade? Red Bi bio da nam iz SDA kažu koliko su novca nudili poslanicima da glasaju za smjenu Vlade i koji su to poslanici koji su primili cifru? Svi ovi što su glasali za smjenu Vlade su to uradili, jer sebe vide u novoj Vladi, tj. u ministarskoj fotelji, a interes građana im je na zadnjem mjestu! I bajni Pečanac koji trubi o poštenju i slično, a interesuje ga samo da se uvali u ministarsku fotelju! Kakva je stranka SDU, jasno govori kad im vidiš kandidate na listi. Od lopova Zlatara i sličnih i da ne nabrajam dalje. dakle vlast u KS će ponovo da prave oni koji su odgovorni za sve probleme u gradu Sarajevu i koji su ga godinama uništavali i pljačkali za vrijeme svoje vladavine.

To pitaj ove sto su napustili SDP, kako i zasto je doslo do toga, te nije nitko kupio valjda ti je jsano
Ne mislim na ove što su napustili SDP, već ove druge iz manjih stranaka tipa Boss, SDU i sličnih kojima je sigurno obećana fotelja i uhljebljenje njihovih kadrova.
racionalista

#2836 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

bosnjaci moraju imati dvije stranke, jednu koja ce stiti njihove interes i jednu koja ce malo vise stititi njihove interese. ove lijeve, centralne i multi kulti stranke treba pomnoziti sa nulom
ultima_palabra

#2837 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

racionalista wrote:bosnjaci moraju imati dvije stranke, jednu koja ce stiti njihove interes i jednu koja ce malo vise stititi njihove interese. ove lijeve, centralne i multi kulti stranke treba pomnoziti sa nulom
Pa desne stranke po pravilu štite interese bogatih... šta će Bošnjaci srednje i niže klase?
dustaban

#2838 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Doktor29 wrote:
Nije toliko SDA sposobna koliko je SDP nesposoban
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Prpa.ba

#2839 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

racionalista wrote:bosnjaci moraju imati dvije stranke, jednu koja ce stiti njihove interes i jednu koja ce malo vise stititi njihove interese. ove lijeve, centralne i multi kulti stranke treba pomnoziti sa nulom
Mi nemamo ni lijevu ni centralnu ni desnu stranku.
Salah ad-Din

#2840 Re: SDA-All about

Post by Salah ad-Din »

Bošnjaci treba da se ujedine i da imaju jednu stranku koja će se boriti za njihove interese.
bogumila

#2841 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

ultima_palabra wrote: Pa desne stranke po pravilu štite interese bogatih... šta će Bošnjaci srednje i niže klase?
jest al u americi. kod nas je desno vs. lijevo jednako konzervativac vs. liberal, vjernik vs. ateista i sl. nema nikakve veze s imovnim stanjem. stavise, ako se uz neku stranku lijepi epitet "seljacka" to je sda. posto nam je poljoprivreda nula, ne vjerujem da "seljacka" pritom znaci "bogataska" :D
Halcyon

#2842 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Salah ad-Din wrote:
Bošnjaci treba da se ujedine i da imaju jednu stranku koja će se boriti za njihove interese.
To nit se kad desilo, nit će se kad desit. Zato smo danas u getu jer je preči vlastiti džep od naroda i države.
crnoplavo

#2843 Re: SDA-All about

Post by crnoplavo »

Samo se vi zahebavajte, Konakovicu sinoc pao secer, kaze:"radimo OSAM sati...ja u pola dvanest jedva oci drzim otvorenim..."
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2844 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

SDA:
Na dženazu u Srebrenicu dolazili svi, osim Fahrudina Radončića
fujj, cime se oni bave

trebalo bi kaznjavati svakoga ko koristi Srebrenicu u predizbornoj kampanji :evil:
Halcyon

#2845 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

plain vanilla wrote:
SDA:
Na dženazu u Srebrenicu dolazili svi, osim Fahrudina Radončića
fujj, cime se oni bave

trebalo bi kaznjavati svakoga ko koristi Srebrenicu u predizbornoj kampanji :evil:
Ja ba, jadno da jadnije ne može bit. Koji klošari... :roll:
bogumila

#2846 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

mene vise zanima jel to tacno i ako nije, sto nije.
plain vanilla

#2847 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:mene vise zanima jel to tacno i ako nije, sto nije.
nadjoh ovo
SULEJMAN TIHIĆ, PREDSJEDNIK SDA
Radončić laže i majkama Srebrenice
Zar nije dovoljna činjenica da on javno, u Srebrenici - na svetom mestu - kako on kaže, laže majkama Srebrenice? Pred svima je tamo rekao da SBB neće podržati budžet
elem, ja bih bicevala ljude koji koriste Srebrenicu za skupljanje politickih poena..ako je Suljo ili bilo ko tamo isao samo da poslije moze uprijeti prstom u nekoga ko nije, onda bolje da je sjedio kod kuce

samo jedno veliko fujjjjjj
bogumila

#2848 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

ne vjerujem da je zato isao ali postujem ako ti se gadi bilo sta. meni licno to sve izgleda kao nije kriv ko je prn'o nego ko je cuo :D tu ne mislim na tebe normalno nego na njih dvojicu (tihic i radoncic)
plain vanilla

#2849 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:ne vjerujem da je zato isao ali postujem ako ti se gadi bilo sta. meni licno to sve izgleda kao nije kriv ko je prn'o nego ko je cuo :D tu ne mislim na tebe normalno nego na njih dvojicu (tihic i radoncic)
pa eto, oboje je izjavio Tihic, i da Radoncic nije bio u Srebrenici, i da je bio i lagao majke Srebrenice

ta njihova prepucavanje mene licno ne zanimaju, ali koristenje Srebrenice u promotivne svrhe bi se trebalo ticati svih nas
Doktor29

#2850 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Better Man wrote:
Doktor29 wrote:
Better Man wrote:E sad bi se moglo postaviti pitanje koliko je novca koštala jedna ruka da se podrži smjena Vlade? Red Bi bio da nam iz SDA kažu koliko su novca nudili poslanicima da glasaju za smjenu Vlade i koji su to poslanici koji su primili cifru? Svi ovi što su glasali za smjenu Vlade su to uradili, jer sebe vide u novoj Vladi, tj. u ministarskoj fotelji, a interes građana im je na zadnjem mjestu! I bajni Pečanac koji trubi o poštenju i slično, a interesuje ga samo da se uvali u ministarsku fotelju! Kakva je stranka SDU, jasno govori kad im vidiš kandidate na listi. Od lopova Zlatara i sličnih i da ne nabrajam dalje. dakle vlast u KS će ponovo da prave oni koji su odgovorni za sve probleme u gradu Sarajevu i koji su ga godinama uništavali i pljačkali za vrijeme svoje vladavine.

To pitaj ove sto su napustili SDP, kako i zasto je doslo do toga, te nije nitko kupio valjda ti je jsano
Ne mislim na ove što su napustili SDP, već ove druge iz manjih stranaka tipa Boss, SDU i sličnih kojima je sigurno obećana fotelja i uhljebljenje njihovih kadrova.

Bez ovih koji su napustili taj ostatak je samo mogao mastati o tom sto im je navodno ponudjeno, to je bar jesno. Glavni krivac za ovo je unutar stranacka politika SDP-a
Post Reply