SDA-All about
-
putokaz1
#26926 Re: SDA-All about
Fuad kasumović misli drugačije i ima podršku Zeničke raje
-
mario001
#26927 Re: SDA-All about
Ali on nije u SDA..putokaz1 wrote:Fuad kasumović misli drugačije i ima podršku Zeničke raje
- Banksy
#26929 Re: SDA-All about
Da, to.Styling wrote: Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
-
mario001
#26931 Re: SDA-All about
Ma nema pozicije bez kongresa, za par godina, covjek je skroz iz neke druge price koja ne lici na SDA na koju smo navikliBanksy wrote:Da, to.Styling wrote: Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
-
crazy_diamond
#26932 Re: SDA-All about
Jedino ne kontam efendica zasto se buni protiv prodaje udjela u nekad drzavnim kompanijama, mislim svasta se nesto vlasti moze zamjeriti,ali prodaja manjinskih udjela je pozitivna stvar,tu je mislim novalic u pravu, ne znam otkud efendic sad to kritikije kad valjda zna sta znaci imati manjinski udjel, i da u trenutnoj situacije najbolje sto se moze uraditi je prodati to, suplja je prica sve drugo, te price je trebalo pricati nekad prije kada te firme sustinski i jesu privatizovane,kad su ostajale bez vecinskog udjela drzave, od ovih manjinskih udjela drzava zaista nema neke koristi,Banksy wrote:Da, to.Styling wrote: Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
mislim da bi to efendic trebao znati kako to hoda,al ajd,kako god da se pobuni protiv vrha stranke dobro je
Ne znam sad, zna li neko dobro situaciju u kantonalnom odboru sda sarajevo, jel istina da i tu postoje dvije struje, jedna zvizdiceva, druga konakoviceva, dje je tu efendic, i dje je tu bakir, pretpostavljam da kontrolise ovu zvizdicevu,mozda i drugu, zna li ko kakva je tu situacija onako ispod zita, cujem sad se otimaju za mjesto policijskog komesara kad ovog smijene
-
crazy_diamond
#26933 Re: SDA-All about
Nije to vise skroz druga prica, mnogo je vec sad ljudi u toj prici, ljudi koji prave rezultate a u stranackim strukturama ih nema na mapi, ili su bili pa su otjerani, ili svedeni na margine, ili otpisani kao nebitni, a na lokalnim izborima pometose sda i to pohacanu sbb-om, grande pushionu nanesose koaliciji, ima tu jos sjajnih ljudi koji se jos nisu ni pokazali jer im postojeci odnosi uopste ne dozvoljavajumario001 wrote:
Ma nema pozicije bez kongresa, za par godina, covjek je skroz iz neke druge price koja ne lici na SDA na koju smo navikli
Svako je na svoj nacin posebna prica, al svi su dio slicne price generalno, efendic,amra babic,sepic, mehmedovic,fudo kasumovic nekad prije nije bilo moguce zamisliti da neko imalo bitan javno dere po stranci i iznosi probleme korupcije,nerada, nepotizma itd, sad to postaje sve cesce, a mozda bude i hajra od toga, samo da se gore navedeni udruze i ojacaju sa jos dosta jakih ljudi, da se napravi novi neki momentum, a mislim da ne bi bio problem da im se pridruze i ljudi jaki kao npr ramovic iz gorazda,nezavisni nacelnik kalesije,vrlo dobar i jak lik, onda i nezavisni nacelnik bugojna, moguce i ispred podrinjaca camil durakovic,ne znam sad kakve su relacije sa asda,koja je realno postala respektabilna stranka od nezadovoljnika iz sda, dal im mogucnost da bi se i oni vracali u ociscenu sda itd
Uglavnom, da se tako te snage ujedine u neki neformalni blok, i da neko prikupi potpise sve i pricu o povratku u sda koja ce biti reformisana, ili u krajnjoj mjeri osnivanje nove stranke, mislim da bi se bakir dobro pocesao po ridjoj bradi i vrlo moguce raspisao vanredni kongres
- Banksy
#26934 Re: SDA-All about
Pa dosad je bio dio te SDA ''na koju smo navikli'', nije sad pao s Marsa.mario001 wrote:Ma nema pozicije bez kongresa, za par godina, covjek je skroz iz neke druge price koja ne lici na SDA na koju smo navikliBanksy wrote:Da, to.Styling wrote: Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
- Banksy
#26935 Re: SDA-All about
Kako su do jučer svi bili dio iste SDA priče i matrice, a iznenadna međusobna borba nije za poštenje, čast i moral već za plijen i pozicije, svima im, u političkom smislu, želim sve najgore.crazy_diamond wrote:
Ne znam sad, zna li neko dobro situaciju u kantonalnom odboru sda sarajevo, jel istina da i tu postoje dvije struje, jedna zvizdiceva, druga konakoviceva, dje je tu efendic, i dje je tu bakir, pretpostavljam da kontrolise ovu zvizdicevu,mozda i drugu, zna li ko kakva je tu situacija onako ispod zita, cujem sad se otimaju za mjesto policijskog komesara kad ovog smijene
-
crazy_diamond
#26936 Re: SDA-All about
[quote="Banksy"][quote="crazy_diamond"]
Ne znam sad, zna li neko dobro situaciju u kantonalnom odboru sda sarajevo, jel istina da i tu postoje dvije struje, jedna zvizdiceva, druga konakoviceva, dje je tu efendic, i dje je tu bakir, pretpostavljam da kontrolise ovu zvizdicevu,mozda i drugu, zna li ko kakva je tu situacija onako ispod zita, cujem sad se otimaju za mjesto policijskog komesara kad ovog smijene[/quote]
Kako su do jučer svi bili dio iste SDA priče i matrice, a iznenadna međusobna borba nije za poštenje, čast i moral već za plijen i pozicije, svima im, u političkom smislu, želim sve najgore.[/quote]
Ne mora znaciti druze, ista prica i matrica sda ne postoji, niti je ikad postojala,za nase uslove sda je velika i najveca stranka, moglo bi se reci i vise od stranke, pokret,, eh sad, od samog osnivanja pa do danasnjih dana nikad sda nije bila 100 posto homogena, niti su ciljevi obicne raje i kadrova na svim nivoima bili isti, niti su to danas, uvijek ima bolje od goreg i gore od goreg.
Treba gledati stvari realno, hajmo uzeti nekog kadra sda, ili bilo koje druge stranke, nekog za koga najmanje mozemo reci da je lopov ili da je u politici iskljucivo zbog svog interesa, ajmo za primjer uzeti efendica koji od vidjenijih sda kadrova vazi za mozda najperspektivnijeg,najmanje uprljanog itd
Situacija je takva u nasoj politickoj situaciji da ne mozes biti sto posto cist ni uz pomoc trikova a da doguras dalje od povjerenika u mjesnoj zajednici, i to je tako ko sto su 1 plus 1 jednako 2. Eh sad, ako mislis da budes kandidat za nacelnika opcine nemoguce je da si sto posto cist, mozes da ti licno nista ne hajrujes, al barem ces morati precutati nesto sto ne valja, morat ces odraditi nesto za druge, morat ce se ponekad smijati i kad ne kontas fol itd, eh onda kad te rukovodeci organi stave na listu, i pobijedis, onda tek mozes tjerati neku pravdu, ali i to djelimicno, a ako si na funkciji i samo djelimicno tjeras pravdu, opet nisi cist, al jbg, nemjerljivo.si opet drustveno korisniji od onih koji ce pravdu potpuno zanemariti, koji su debelo prljavi i sli u politiku, i koji ce ako ti neces sigurno htjeti
Zasto ovo pricam, zato sto je to nazalost nasa realnost, i sto ne treba sve izjednacavati i kad su pod istim grbom, oni koji su spremni nesto progutati i doci do nekog ozbiljnog nivoa s kojeg ce moci nesto unaprijediti, ne treba takve izjednacavati sa onima koji.su notorni kriminalci i interesdzije, nije lako biti na funkciji a gurati stvari naprijed, kako tako ali raditi barem nesto na tome
Ne treba tako ni izjednacavati struje u sda, ali po ovome sto vidimo, sepic,efendic,amra babic itd su mahatma gandi,aristotel i majka tereza u odnosu na gumenu glavu zukica i takve spletkarose.koji su zaposjeli vrh i vode stranku,zato ne moze se to sve izjednacavati, jer moze se svakome reci da ima i licnog interesa, al da bi ova druga grupacija i takvi bili drustveno i drzavno korisniji to je neminovnost, jer mozes biti drzavni poslanik ili nacelnik opcine, mjescno imati platu tri cetiri milje,samo ta plata je realni i privatni interes, al ako ces onda raditi u interesu napretka onda ti ta plata i nije toliko nepostena, narocito ako uzmes u obzir da su ti konkurencija oni koji ce isto toliko naplatiti, ali usput i kriminalom i nepotizmom jos pet puta toliko mjesecno uzimati, a nista ne raditi za opcu dobrobit, nego jos i opstruirati,
to su oogromne razlike i zato ne treba isto.na sve gledati,nekim ljudima treba dati sansu, nekima ne treba zeliti samo politicki neuspjeh, nego dozivotnu robiju, iako su pod istim grbom, nisu ni priblizno isti, matrice jedinstve nema, velika je kapa sda, pod nju svasta moze stati, samo da ono bolje nadvlada ono gore strahovit napredak u zemlji bi se osjetio
Ne znam sad, zna li neko dobro situaciju u kantonalnom odboru sda sarajevo, jel istina da i tu postoje dvije struje, jedna zvizdiceva, druga konakoviceva, dje je tu efendic, i dje je tu bakir, pretpostavljam da kontrolise ovu zvizdicevu,mozda i drugu, zna li ko kakva je tu situacija onako ispod zita, cujem sad se otimaju za mjesto policijskog komesara kad ovog smijene[/quote]
Kako su do jučer svi bili dio iste SDA priče i matrice, a iznenadna međusobna borba nije za poštenje, čast i moral već za plijen i pozicije, svima im, u političkom smislu, želim sve najgore.[/quote]
Ne mora znaciti druze, ista prica i matrica sda ne postoji, niti je ikad postojala,za nase uslove sda je velika i najveca stranka, moglo bi se reci i vise od stranke, pokret,, eh sad, od samog osnivanja pa do danasnjih dana nikad sda nije bila 100 posto homogena, niti su ciljevi obicne raje i kadrova na svim nivoima bili isti, niti su to danas, uvijek ima bolje od goreg i gore od goreg.
Treba gledati stvari realno, hajmo uzeti nekog kadra sda, ili bilo koje druge stranke, nekog za koga najmanje mozemo reci da je lopov ili da je u politici iskljucivo zbog svog interesa, ajmo za primjer uzeti efendica koji od vidjenijih sda kadrova vazi za mozda najperspektivnijeg,najmanje uprljanog itd
Situacija je takva u nasoj politickoj situaciji da ne mozes biti sto posto cist ni uz pomoc trikova a da doguras dalje od povjerenika u mjesnoj zajednici, i to je tako ko sto su 1 plus 1 jednako 2. Eh sad, ako mislis da budes kandidat za nacelnika opcine nemoguce je da si sto posto cist, mozes da ti licno nista ne hajrujes, al barem ces morati precutati nesto sto ne valja, morat ces odraditi nesto za druge, morat ce se ponekad smijati i kad ne kontas fol itd, eh onda kad te rukovodeci organi stave na listu, i pobijedis, onda tek mozes tjerati neku pravdu, ali i to djelimicno, a ako si na funkciji i samo djelimicno tjeras pravdu, opet nisi cist, al jbg, nemjerljivo.si opet drustveno korisniji od onih koji ce pravdu potpuno zanemariti, koji su debelo prljavi i sli u politiku, i koji ce ako ti neces sigurno htjeti
Zasto ovo pricam, zato sto je to nazalost nasa realnost, i sto ne treba sve izjednacavati i kad su pod istim grbom, oni koji su spremni nesto progutati i doci do nekog ozbiljnog nivoa s kojeg ce moci nesto unaprijediti, ne treba takve izjednacavati sa onima koji.su notorni kriminalci i interesdzije, nije lako biti na funkciji a gurati stvari naprijed, kako tako ali raditi barem nesto na tome
Ne treba tako ni izjednacavati struje u sda, ali po ovome sto vidimo, sepic,efendic,amra babic itd su mahatma gandi,aristotel i majka tereza u odnosu na gumenu glavu zukica i takve spletkarose.koji su zaposjeli vrh i vode stranku,zato ne moze se to sve izjednacavati, jer moze se svakome reci da ima i licnog interesa, al da bi ova druga grupacija i takvi bili drustveno i drzavno korisniji to je neminovnost, jer mozes biti drzavni poslanik ili nacelnik opcine, mjescno imati platu tri cetiri milje,samo ta plata je realni i privatni interes, al ako ces onda raditi u interesu napretka onda ti ta plata i nije toliko nepostena, narocito ako uzmes u obzir da su ti konkurencija oni koji ce isto toliko naplatiti, ali usput i kriminalom i nepotizmom jos pet puta toliko mjesecno uzimati, a nista ne raditi za opcu dobrobit, nego jos i opstruirati,
to su oogromne razlike i zato ne treba isto.na sve gledati,nekim ljudima treba dati sansu, nekima ne treba zeliti samo politicki neuspjeh, nego dozivotnu robiju, iako su pod istim grbom, nisu ni priblizno isti, matrice jedinstve nema, velika je kapa sda, pod nju svasta moze stati, samo da ono bolje nadvlada ono gore strahovit napredak u zemlji bi se osjetio
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26937 Re: SDA-All about
jes, samo je sasvim slučajno sačekao rezultate. de ba...mario001 wrote:Nema to veze sa izborima, dugo to vec traje jer se ekipa oko Bakira boji nekoga ko misli drugacije, a pri tome ima veliku podrsku raje...Chmoljo wrote:kao što sam i govorio, načelnici koji mogu sami uzeti izbore bez stranke, neće dozvoljavati da gube te iste glasače jer se drugi u stranci rastaljuju. ako već gubim glasače bolje je da hajrujem i ja, jel
i to Efendić nije govorio uopšteno, nego baš onako iskritikovo konkretne stvari... koje su se desile prije izbora, ali sačekao je da vidi da uzima lopatom, odnosno da više ljudi glasa za njega nego za SDApa da onda ospe paljbu
nema sumnje da bih i sam volio vidjeti progresivnije face u SDA, jer bi to i ostale tjeralo da budu bolji. to opet ne znači da bi od mene i tada dobili glas
za ove što tvrde da bi volio zauzeti neko premijersko mjesto, ako to stvarno želi, onda je budala. više, daleko više, može uraditi kao načelnik bilo koje gradske opštine. da ne govorim o tome kako se lako gubi na popularnosti kada se krene baviti politikom kada tvoja nije zadnja. a tome se između ostalog imamo zahvaliti i SDA, koji su kumovali državnom aparatu gdje se više broji mišljenje tete na šalteru poreske nego ministra finansija.
- jao_situacije
#26938 Re: SDA-All about
koje su to krave van sarajeva a da je vime u sarajevu ?crazy_diamond wrote:
mislim da je efendic namirisao ono sto su namirisali mnogi clanovi i simpatizeri sda na svim nivoima, a bogami i mnogi koji stvari realno posmatraju do strane, a namirisano je to da sda ide putem sdp-a i da je bolna slicnost u vodjenjima stranke kod lagumdzije i bakira.
ima tu svega, ociti je da ljudi koji na terenu kupe najvise glasova i imaju neki ugled u narodu, dal zbog toga sto su dokazani,ili jednostavno simpaticni ljudima pa vuku glasove, bilo kako bilo, ti ljudi koji vuku ostaju zanemarani u samoj stranci kojoj pridonose, dok na glavne pozicije dolaze oni koji ne mogu u svojoj mahali skupiti glasova, a na funkcije dolaze lizuci guzicu bakiru i njegovim kadrovima
vidi se jasno kuda ide ovakva sda, ocigledno je stvaranje zelene burzoazije, koju ni mi iskreni i dugogodisnji clanovi ne zelimo, povraca nam se od toga, ispocetka je krenulo malo prikriveno, sad se jasno vode opasni procesi po kojem vrh stranke se formira po principima familijarnim, i sarajevsko-minderaskim principima, narodski receno, krave su sirom bih, mnogi ulazu velike napore da ima mlijeka, ali vime ili ti ga sisa je u sarajevu, i to samo u uskom famelijarno-jaranskom krugu koji to sisa, dok ovi koji najvise privredjuju uglavnom ga pushe
to je postalo ocigledno i sve je gore i gore, zato je vrlo bittno i korisno da i sarajevski kadrovi tipa efendic jasno kazu da to ne valja, mnogi nepravedno osudjuju sarajevo u kompletu, a nemaju ni sarajalije toliko hajra, nego samo uski krug, zato je bitno da efendic skine tu stigmu sa sarajeva i normalne raje i clanova sda, ti zbog koji se sarajevo optuzuje i nisu uglavnom sarajlije nego nekoliko grupica koji su tu dosli sa strane i uhljebili se i muzu kravu koju drugi hrane
efendic je nadam se pametan ko sto izgleda, i da ce prije stati uz sirok bh front, a ne uz malobrojnu zelenu burzoaziju koja ce brzo propasti na ovaj ili onaj nacin, jer uskoro kravu nece imati ko hraniti, propast ce oni koji su uhvatili sisu vrlo brzo
šta je to konkretno ?
-
mario001
#26939 Re: SDA-All about
Dio koje price je bio on???Banksy wrote:Kako su do jučer svi bili dio iste SDA priče i matrice, a iznenadna međusobna borba nije za poštenje, čast i moral već za plijen i pozicije, svima im, u političkom smislu, želim sve najgore.crazy_diamond wrote:
Bio nacelnik i ostao, nije u predsjednistvu stranke niti ga pretjerano vole
- animus
#26940 Re: RE: Re: SDA-All about
Dobro opisano. Nema generalizacije. Svugdje ima dobrih i losih ljudi. Negdje manje a negdje više, pitanje je samo ko dominira i to je jedina razlika izmedju stranaka. Nije lose sto se ovo desava samo je pitanje jeli dobro vrijeme izabrano jer je referendum jos uvijek aktuelan a i laktaskom kabadahiji se jama kopa. Sto manje potresa bude u stranci kod ove borbe to bolje za drzavu.crazy_diamond wrote:
-
crazy_diamond
#26941 Re: SDA-All about
jao_situacije wrote:koje su to krave van sarajeva a da je vime u sarajevu ?crazy_diamond wrote:
mislim da je efendic namirisao ono sto su namirisali mnogi clanovi i simpatizeri sda na svim nivoima, a bogami i mnogi koji stvari realno posmatraju do strane, a namirisano je to da sda ide putem sdp-a i da je bolna slicnost u vodjenjima stranke kod lagumdzije i bakira.
ima tu svega, ociti je da ljudi koji na terenu kupe najvise glasova i imaju neki ugled u narodu, dal zbog toga sto su dokazani,ili jednostavno simpaticni ljudima pa vuku glasove, bilo kako bilo, ti ljudi koji vuku ostaju zanemarani u samoj stranci kojoj pridonose, dok na glavne pozicije dolaze oni koji ne mogu u svojoj mahali skupiti glasova, a na funkcije dolaze lizuci guzicu bakiru i njegovim kadrovima
vidi se jasno kuda ide ovakva sda, ocigledno je stvaranje zelene burzoazije, koju ni mi iskreni i dugogodisnji clanovi ne zelimo, povraca nam se od toga, ispocetka je krenulo malo prikriveno, sad se jasno vode opasni procesi po kojem vrh stranke se formira po principima familijarnim, i sarajevsko-minderaskim principima, narodski receno, krave su sirom bih, mnogi ulazu velike napore da ima mlijeka, ali vime ili ti ga sisa je u sarajevu, i to samo u uskom famelijarno-jaranskom krugu koji to sisa, dok ovi koji najvise privredjuju uglavnom ga pushe
to je postalo ocigledno i sve je gore i gore, zato je vrlo bittno i korisno da i sarajevski kadrovi tipa efendic jasno kazu da to ne valja, mnogi nepravedno osudjuju sarajevo u kompletu, a nemaju ni sarajalije toliko hajra, nego samo uski krug, zato je bitno da efendic skine tu stigmu sa sarajeva i normalne raje i clanova sda, ti zbog koji se sarajevo optuzuje i nisu uglavnom sarajlije nego nekoliko grupica koji su tu dosli sa strane i uhljebili se i muzu kravu koju drugi hrane
efendic je nadam se pametan ko sto izgleda, i da ce prije stati uz sirok bh front, a ne uz malobrojnu zelenu burzoaziju koja ce brzo propasti na ovaj ili onaj nacin, jer uskoro kravu nece imati ko hraniti, propast ce oni koji su uhvatili sisu vrlo brzo
šta je to konkretno ?
Konkretno je to da kadrovi kao sepic ili semso mehmedovic stranci donesu desetine hiljada glasova, dok ljudi kao gumena glava isto tako budu na listi u sarajevskoj izbornoj jedinici koja je i veca od od krajine ili zdk, i osvoje cirka dvije hiljade glasova, realno dakle debakl dozive i pokaze se koliki je njihov ugled u narodu, ali opet takvi idu u sami vrh stranke, dok ovi koji deset puta vise osvoje budu otjerani na margine, politicki kapital sda koji je najvecim dijelom izboren izvan sarajeva, biva koristen najvise u korist sarajevskog uskog famelijarno-minderaskog kruga, to ti je to poredjenje s kravom i sisom.
Sad mnogi ce reci da ovaj sistem funkcionira u svim sferama, da sarajevo muze sve ostale, ima neke istine u tome al mislim licno da se u tome pretjeruje dosta,ide se daleko u tome da se cak i obicna raja u sarajevu proziva kao povlastena nesto,sto su budalastine, povlasten je uski minderasko-famelijarni krug, to je ta zelena burzoazija koja se bogati na parazitski nacin, osim dupeuvlakastva nikakvog kvaliteta nemaju, i ta pojava postaje ocigledna i hvala bogu pa i u sda se javljaju kadrovi i struje koje se bune protiv toga, a uskoro bi akobogda trebala poceti i otvorena borba
-
Dzematlija
#26942 Re: SDA-All about
Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.mario001 wrote:Ma nema pozicije bez kongresa, za par godina, covjek je skroz iz neke druge price koja ne lici na SDA na koju smo navikliBanksy wrote:Da, to.Styling wrote: Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
nije baš sve tako kao što izgleda - sestra mu je odnedavno zaposlena u elektrodistribuciji Sarajevo. supruga Aida radi u federalnom ministarstvu. nadat je se da neće dalje od toga...
-
crazy_diamond
#26943 Re: RE: Re: SDA-All about
tako je, a kada se gledaju ljudi u politici, tesko je i reci ovi su dobri,oni losi, svako je tu barem malo uprljan, a mnogi su bogami do vrata uprljani, i ono vise nemaju sta ponuditi osim da kroz politiku cuvaju tu svoju prljavstinu i da se jos vise bogate, zato bi ogroman napredak bio da prevladaju ovi malo uprljani, jer oni lako mogu postaviti novi posten sistem vrijednosti u politici,ne savrseno posten i dobar, ali barem deset puta bolji sistem od postojeceganimus wrote:Dobro opisano. Nema generalizacije. Svugdje ima dobrih i losih ljudi. Negdje manje a negdje više, pitanje je samo ko dominira i to je jedina razlika izmedju stranaka. Nije lose sto se ovo desava samo je pitanje jeli dobro vrijeme izabrano jer je referendum jos uvijek aktuelan a i laktaskom kabadahiji se jama kopa. Sto manje potresa bude u stranci kod ove borbe to bolje za drzavu.crazy_diamond wrote:
Efendic kakav je takav je,nije ni on sad neki hegel, ali ovakav kakav je moze deset puta bolje od gumene glave,i na neki nacin moze sacuvati obraz sarajevske sda,sarajlica i takvih, koji su nevidjena sramota za jednu stranku koja je najjaca u zemlji, i za jedan grad sarajevo kao glavni i najveci u zemlji, nevidjena je sramota da su kadrovi iz jednog buzima i nekih drugih vecih mjesnih zajednica moralne,politicke i po sposobnosti vertikale za ove sarajevske kadrove koji vedre i oblace, sramota je to velika da u 21. stoljecu u jednoj evropskoj drzavi u njenom glavnom gradu vedri i oblaci intelektualna i moralna gromada zvana gumena glava.
- Styling
#26944 Re: SDA-All about
To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
nije baš sve tako kao što izgleda - sestra mu je odnedavno zaposlena u elektrodistribuciji Sarajevo. supruga Aida radi u federalnom ministarstvu. nadat je se da neće dalje od toga...
-
Dzematlija
#26945 Re: SDA-All about
nije to problem, ona izjava za žene uopše nije sporna ovdje se radi o potencijalnom dolaska do vlastite koristi političkim uticajem kojeg imašStyling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
kamo sreće da tu stane.
- Styling
#26946 Re: SDA-All about
Ta interna borba tek predstoji i biće interesantno gledati. Ne vjerujem da će istupiti iz stranke (potrebna je sva ta infrastruktura) ali da će doći do otvorene polarizacije u stranci u to ne sumnjam. Mislim da će se to desiti vrlo skoro jer treba pripremiti pozicije za opšte izbore.Dzematlija wrote: nije to problem, ona izjava za žene uopše nije sporna ovdje se radi o potencijalnom dolaska do vlastite koristi političkim uticajem kojeg imaš
kamo sreće da tu stane.
-
mario001
#26947 Re: SDA-All about
Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
-
zenit dozic
#26948 Re: SDA-All about
Sto volim ove budzetsko/uhljebljene love storiesmario001 wrote:Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
A kad je sestru upozno prije ili poslije elektrodistribucije?
- Styling
#26949 Re: SDA-All about
Odlično. Pa, eto, neka je sada bude dosljedan i smjesti je za šporet.mario001 wrote:Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
- Styling
#26950 Re: SDA-All about
http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... zga/102090mario001 wrote:Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
http://www.zurnal.info/novost/16737/sem ... irane-zene
i mali bonus
http://** No links **.ba/clanak/106407/kako-je-se ... k-sekretar