Sad obećaje 100000 km auto puta a ove godine nije uradio ni jedan
SDA-All about
-
putokaz1
#26201 Re: SDA-All about
Bakir je prvo obećao 100000 RM i ostvario ali po Minhenškim domovima staraca.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26202 Re: SDA-All about
kaže akobogda inšallah sljedeče godine, kreču prvi centimetri puta... allah ih nagradio na izborima, ovo su pravi muslimaniputokaz1 wrote:Bakir je prvo obećao 100000 RM i ostvario ali po Minhenškim domovima staraca.
-
putokaz1
#26203 Re: SDA-All about
Ako je po 2016 onda radovi neće krenuti ni do 3016pici wrote:kaže akobogda inšallah sljedeče godine, kreču prvi centimetri puta... allah ih nagradio na izborima, ovo su pravi muslimaniputokaz1 wrote:Bakir je prvo obećao 100000 RM i ostvario ali po Minhenškim domovima staraca.
- JThomas
#26204 Re: SDA-All about
jeste, kad te i tuži i sudi drugi krak iste hobotnice. a realno nije.MickeyPierce wrote:Moderno poslovanje koje je nazalost skroz pokriveno papirologijom. Svi znaju da je ovo lopovluk a opet da se sudstvo i tuzikastvo angazuje oko ovoga nista im ne bi mogli. Davno je brankovic rekao sve po zakonu. I nazalost ovo jeste sve po zakonu.
-
VjecitiStudent
#26205 Re: SDA-All about
putokaz1 wrote:Ako je po 2016 onda radovi neće krenuti ni do 3016pici wrote:kaže akobogda inšallah sljedeče godine, kreču prvi centimetri puta... allah ih nagradio na izborima, ovo su pravi muslimaniputokaz1 wrote:Bakir je prvo obećao 100000 RM i ostvario ali po Minhenškim domovima staraca.
Čović je podsjetio da se razgovori o koridoru 5c vode od 1998. pa ne vidi razloga zašto se ne bi vodili i do 2028.
"Za 18 godina izgradili smo 100 km autocesta, dakle za još 18 godina ćemo isto toliko. Zato se nadam da ću za 5-6 godina ponovo moći obećati izgradnju za isto toliko godina, a kada i one prođu, opet isto." - rekao je Čovi'ć
http://www.karakter.ba/politika/177-cov ... 5-6-godina
- JThomas
#26206 Re: SDA-All about
ma ja. prevarili ih brokeri da svoje prodaju budzašto. licimuri jedni.
-
statixx
#26207 Re: SDA-All about
I sad one cistacice FDS-a, sto onomad prodase dionice po 300-400 KM ispadose sposobnije od nasih premijera.
-
statixx
#26208 Re: SDA-All about
To ti je kao ona bajka da ce nacionalne stranke rijesiti probleme i donijeti mir i stabilnost - a ono gasenje pozara benzinom.JThomas wrote:jeste, kad te i tuži i sudi drugi krak iste hobotnice. a realno nije.MickeyPierce wrote:Moderno poslovanje koje je nazalost skroz pokriveno papirologijom. Svi znaju da je ovo lopovluk a opet da se sudstvo i tuzikastvo angazuje oko ovoga nista im ne bi mogli. Davno je brankovic rekao sve po zakonu. I nazalost ovo jeste sve po zakonu.
- JThomas
#26209 Re: SDA-All about
ispadoše. jer neko je ovdje dobar desetine miliona u startu. jesu l' premijeri ne znam, moguće i da nisu jer su svakako samo pijuni i čitači vijesti koje drugi napišu...statixx wrote:I sad one cistacice FDS-a, sto onomad prodase dionice po 300-400 KM ispadose sposobnije od nasih premijera.
- Banksy
#26210 Re: SDA-All about
Ma nije tačno.MickeyPierce wrote:
Moderno poslovanje koje je nazalost skroz pokriveno papirologijom.
Svi znaju da je ovo lopovluk a opet da se sudstvo i tuzikastvo angazuje oko ovoga nista im ne bi mogli. Davno je brankovic rekao sve po zakonu. I nazalost ovo jeste sve po zakonu.
Prije svega, premijer je slagao, javnost je obmanuta, firma je fiktivna, itd.
Ovo nigdje ne bi moglo proći...
-
VjecitiStudent
#26211 Re: SDA-All about
Bilo gdje drugo, ostavke bi već padale ...Banksy wrote:Ma nije tačno.MickeyPierce wrote:
Svi znaju da je ovo lopovluk a opet da se sudstvo i tuzikastvo angazuje oko ovoga nista im ne bi mogli. Davno je brankovic rekao sve po zakonu. I nazalost ovo jeste sve po zakonu.
- Banksy
#26212 Re: SDA-All about
pici wrote:SARAJEVO, 15. septembra (FENA) -
Po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje, CID ulazi u ekskluzivne pregovore s British American Tobacco o prodaji dijela duhanskog poslovanja FDS-a British American Tobaccu.
CID će s managementom FDS-a nastaviti raditi na razvoju ostalih dijelova poslovanja, koje FDS ima.
CID vjeruje da bi moguća kupovina duhanskog biznisa FDS-a od strane British American Tobacca osigurala znatno bolje mogućnosti za buduće poslovanje duhanskog dijela FDS-a u odnosu na one koje bi mogao postići kao samostalna kompanija.
Nakon uspješnog završetka CID-ove ponude za preuzimanje preostalih dionica FDS-a, British American Tobacco će sa CID Adriatic Investments GmbH ući u ekskluzivne pregovore o mogućoj kupovini dijela duhanskog poslovanja FDS-a. Bilo kakav dogovor o kupovini dijela duhanskog poslovanja, kako je saopćeno i iz BAT-a, bit će podložan due diligence-u, kao i dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.
- Banksy
#26213 Re: SDA-All about
Bilo gdje drugo, već bi bili iza rešetaka.VjecitiStudent wrote:Bilo gdje drugo, ostavke bi već padale ...Banksy wrote:Ma nije tačno.MickeyPierce wrote:
-
mario001
#26214 Re: SDA-All about
Slicno su napravili sa Bosnalijekom
-
statixx
#26215 Re: SDA-All about
Najvaznije pitanje je ko je osnivac CID-a. Ako je domace lice sve je moguce. A pitanje je i ako duhanski biznis ide BAT-u, kome idu fondovi, hoteli, banke itd. Bas im je tanka prica.
-
VjecitiStudent
#26216 Re: SDA-All about
Mladi muslimani sa Kajmanskog otočja.statixx wrote:Najvaznije pitanje je ko je osnivac CID-a. Ako je domace lice sve je moguce. A pitanje je i ako duhanski biznis ide BAT-u, kome idu fondovi, hoteli, banke itd. Bas im je tanka prica.
- Lakat Jebić
#26217 Re: SDA-All about
gdje ti nadje ovo? na ovom linku sto je neko postavio, ne pise datum osnivanja, odnosno da bi se uslo u tu bazu podataka moras kupit profil kompanijeBanksy wrote:Ne baš BAT...
Ko su ovi?
CID Adriatic Investments GmbH je austrijska investicijska kompanija, a CID-u je sredstva za transakciju osigurala kompanija British American Tobacco (BAT).
edit: očekivano,
Beginndatum der Rechtsform: 2016-05-12
edit: na engleskoj verziji sajta stoji ovo: The Commercial register entry was last updated on May 25, 2016.
na njemackoj je ovo da se mora kupit da bi se vidio datum osnivanja
nasao, zaboravi
Last edited by Lakat Jebić on 15/09/2016 23:20, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#26218 Re: SDA-All about
Uvijek se mogu izvlaciti da je aukcija bila otvorena i da je mogao kupiti i neko drugi.
-
statixx
#26219 Re: SDA-All about
Tacno.ultima_palabra wrote:Uvijek se mogu izvlaciti da je aukcija bila otvorena i da je mogao kupiti i neko drugi.
- Bosanski_kralj
#26220 Re: SDA-All about
Nešto smo mi gadno Bogu zgriješili kad nam ovi vladaju državom već četvrt stoljeća.
- spree
#26221 Re: SDA-All about
Samo da pozdravim debile iz ove stranke koji su danas zauzeli pola ceste u hrasnom sa svojim SUV-ovima i standom. Ito bas kad je spica, valjda da ih vidi vise ljudi kad se stvori guzva. Da ne spominjem dok njihova luksuzna auta stoje na dobrom asfaltu, ljudi koji jedva prolaze pored su morali ici po rupama punim vode. Ovo apsolutno sumira njihovu politiku.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
napalhame
#26222 Re: SDA-All about
Objavljeno: 15. 09. 2016 - 20:03 Novosti AAATimesArial
Stranka demokratske akcije: SDP i Naša stranka pokazale koliko brinu o građanima
Nakon što na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH nisu usvojene Izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću po hitnoj proceduri, Stranka demokratske akcije (SDA) izdala je saopćenje koje prenosimo u cjelosti.
- Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da odugovlačenjem usvajanja Izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću država stalno gubi ogromne sredstva.
Da smo u periodu od početka 2016. godine imali taj zakon država je mogla, na osnovu poreza koji je ovim zakonom predviđen, naplatiti 175 miliona KM. Sa tim novcem je dosad već mogao biti saniran deficit Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranja.
- http://www.avaz.ba/clanak/254719/strank ... kY56s.dpuf
hahaha bas brinu ljudi o PIO fondu
Stranka demokratske akcije: SDP i Naša stranka pokazale koliko brinu o građanima
Nakon što na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH nisu usvojene Izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću po hitnoj proceduri, Stranka demokratske akcije (SDA) izdala je saopćenje koje prenosimo u cjelosti.
- Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da odugovlačenjem usvajanja Izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću država stalno gubi ogromne sredstva.
Da smo u periodu od početka 2016. godine imali taj zakon država je mogla, na osnovu poreza koji je ovim zakonom predviđen, naplatiti 175 miliona KM. Sa tim novcem je dosad već mogao biti saniran deficit Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranja.
- http://www.avaz.ba/clanak/254719/strank ... kY56s.dpuf
hahaha bas brinu ljudi o PIO fondu
-
Fox_Fox
#26224 Re: SDA-All about
Kad si već imao posla sa dionicama, de nam (mi) reci jel došlo vrijeme da se prodaju ili da se čeka dok ne krenu u kupovinu 100% udjela.pici wrote:ultima_palabra wrote:Picika, jesi to kupovao kad je 400 bila?
nisam nedo bog žao mi bi što onda ne prodah sve po 400KM po dionici imo bi para ko piljevine, vako sam očistio sve ima dvije godine i miran sam samo mi krivo koga SDA levatom pravi... ja sam u plusu od FDSa i hvala rahmetli Loji na držanju i borbi za FDS inače bi još 2000 god. uzela država 100% a sirotinji qurac...
Jer maloprije na Al Jazeera kažu da ovi što su kupili moraju čekati 2 dana dok prođe ta neka procedura i da će nakon toga svim ostalim dioničarima ponuditi opciju da prodaju svoje dionice po cijeni koju su platili i Federaciji.
Ipak oni sa 39% ne mogu donjeti nikakvu odluku, samim time ovo što su novinari napisali da će CID Adriatic Investments GmbH ući u pregovore sa British American Tobacco kako bi im prodali samo duhanska postrojenja nije izvodivo bez 51%. Što dalje znači da im je potrebno još dionica da li od Raiffeisen ili UniCredit banke koje imaju 8% i 5% (što im je dovoljno za 51%) ili da ganjaju ove sitne dioničare koji imaju manje od 1%.
Ako bi se odlučili za jednostavniju opciju tj. banke 8% i 5%, teško je povjerovati da banke koje znaju šta je profit, prodaju dionice po 83KM jer su ih kupovale po većim iznosima od nominalne vrijednosti.
WHAT TO DO, WHAT TO DO???? Postoji li uopšte ispravan odgovor u ovoj retardiraj situaciji.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26225 Re: SDA-All about
na žalost nesmijem ti ništa predskazat, dobro pripazi na dionice ocjeni situaciju na berzi i reaguj il čekaj pa šta bog da... ne znam, ja sam svoje riješi i ne berem brigu samo mi žao što ih ne utali po 400, žali bože kad su ovi povalili i veče gigante od FDSa... ja im ne vjerujem čuj papka fadilja danas mogo je svako učestvovat i za marku više uzet dionice...pa majku im jebem lopovsku, ovo je za zatvoraFox_Fox wrote:Kad si već imao posla sa dionicama, de nam (mi) reci jel došlo vrijeme da se prodaju ili da se čeka dok ne krenu u kupovinu 100% udjela.pici wrote:ultima_palabra wrote:Picika, jesi to kupovao kad je 400 bila?
nisam nedo bog žao mi bi što onda ne prodah sve po 400KM po dionici imo bi para ko piljevine, vako sam očistio sve ima dvije godine i miran sam samo mi krivo koga SDA levatom pravi... ja sam u plusu od FDSa i hvala rahmetli Loji na držanju i borbi za FDS inače bi još 2000 god. uzela država 100% a sirotinji qurac...
Jer maloprije na Al Jazeera kažu da ovi što su kupili moraju čekati 2 dana dok prođe ta neka procedura i da će nakon toga svim ostalim dioničarima ponuditi opciju da prodaju svoje dionice po cijeni koju su platili i Federaciji.
Ipak oni sa 39% ne mogu donjeti nikakvu odluku, samim time ovo što su novinari napisali da će CID Adriatic Investments GmbH ući u pregovore sa British American Tobacco kako bi im prodali samo duhanska postrojenja nije izvodivo bez 51%. Što dalje znači da im je potrebno još dionica da li od Raiffeisen ili UniCredit banke koje imaju 8% i 5% (što im je dovoljno za 51%) ili da ganjaju ove sitne dioničare koji imaju manje od 1%.
Ako bi se odlučili za jednostavniju opciju tj. banke 8% i 5%, teško je povjerovati da banke koje znaju šta je profit, prodaju dionice po 83KM jer su ih kupovale po većim iznosima od nominalne vrijednosti.
WHAT TO DO, WHAT TO DO???? Postoji li uopšte ispravan odgovor u ovoj retardiraj situaciji.