SDA-All about
-
statixx
#25426 Re: SDA-All about
Samo, dobro se zakuhalo. Sve karte su bacene (mehanizam koordinacije, aplikacija, popis stanovnistsva, dug po presudama drzavnih sluzbenika, dubioze PIO fonda i budzeta), uopste ne znam kako ce ova vlast odigrati, ali ako se ne pronadje dogovor i ne realizuje zapoceto, narod nema vise sta da ceka. Citav svijet ce dici ruke od nas i zaostajat cemo sve vise za okruzenjem. Visoki predstaavnik je zabrinut koliko i mi. Nasi mediji snose takodjer dio odgovornosti, uopste se ne trude da objasne narodu kakve su moguce ekonomske i politicke posljedice (npr. ne objavljivanja rezultata popisa). Ako 10 000 ljudi nije ustanju otici pred Agenciju za statistiku ili parlament, zasto bi iko iz MZ ista poduzimao. Ovi koji su zakuhali, mozda se i izvuku uz pomoc MMF-a, ali sav ostali svijet osudjen je na daljnju agoniju, nepovjerenje u institucije i medjunarodnu izolaciju. Nikakav napredak i investicije, koje se obecavaju na biznis forumu, nece se realizovati. Ko je budala da ulaze milione u politicki nestabilnu zemlju sa neprijateljskim poslovnim ambijentom i najvecom stopom korupcije u Evropi.
-
The BEN10
#25427 Re: SDA-All about
Naši mediji, te podrepne muhurine...statixx wrote:Nasi mediji snose takodjer dio odgovornosti, uopste se ne trude da objasne narodu...
-
oridjidji
#25428 Re: SDA-All about
Kakva SDA, pa s tom svitom radim otkad znam za sebe, hadzimutljani teski, cast izuzetcima, trojanaca u stranci znam tovar, koji su tu samo kako bi sebi pomogli, a jebe im se za SDA.GeeTnT wrote:..pa koji vrag onda piskaras po ovoj temi kad tvoj glas nije doprinjeo ni da pocese esdea...Savjetujem ti da udjes u esdea kao trojanski konj...sacekas da svi odu na dzumu, a onda im ispremeci obucu...
A koliko si primjetio, tu sam najcesce kad udare po Aliji da koju pozitivnu prozborim o njima, ovi drugi me ne zanimaju mnogo...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#25429 Re: SDA-All about
pa vidiš da je industrija razvijena ili da privatluk nije vratolomija onda bi se drugačije razmišljalo, što nas dovodi do toga da je njima to i usađeno, jer su im u matičnoj državi ruke svezane, a strudiraju kako bi se zaposlili u državnu firmu jer im je tu najsigurnije.JThomas wrote:realno madner je u pravu, ako je dobrom inžinjeru bh telecom krajnji san i ambicija, onda je i on dio tog mentaliteta.
pa onda se postavlja pitanje, koja je ambicija bolje, bh telecom ili njemačka?
-
jefff
#25430 Re: SDA-All about
U PARI JE “SNAGA”: SDA prihodovala četiri miliona KM
06.05.2016. u 04:48
POLITIKA
U izvještaju na rekordnih 111 stranica, koji potpisuju predsjednik stranke Bakir Izetbegović i Amir Zukić (generalni sekretar), kao odgovorna osoba, navedeno je da je ova partija tokom prethodne godine mogla da računa na oko 3,28 miliona KM iz budžeta, dok su ostali prihodi od poklona i usluga, pravnih lica i drugo
Tačno 105 političkih stranaka, od ukupno 135 koje su zavedene u evidencijama Centralne izborne komisije (CIK) BiH, nedavno je podnijelo financijske izvještaje za 2015, iz kojih je vidljivo da je SDA i dalje "najplaćeniji" politički subjekt u državi. SDA je tokom 2015. godine prihodovala više od četiri miliona KM, od čega prihodi fizičkih lica i članova partije iznose čak 532.949 KM.
U izvještaju na rekordnih 111 stranica, koji potpisuju predsjednik stranke Bakir Izetbegović i Amir Zukić (generalni sekretar), kao odgovorna osoba, navedeno je da je ova partija tokom prethodne godine mogla da računa na oko 3,28 miliona KM iz budžeta, dok su ostali prihodi od poklona i usluga, pravnih lica i drugo. Interesantno, iako od općih izbora 2014. "tavori" u opoziciji na svim nivoima, druga najplaćenija partija u BiH i dalje je SDP, sa ukupno 2,88 miliona KM prihoda u prošloj godini.
U izvještaju SDP-a uočljivo je da partija koju sada vodi Nermin Nikšić i dalje može računati na lijepe prihode od iznajmljivanja imovine u vlasništvu stranke (oko 610.000 KM u 2015. godini), ali isto tako i na visoke prihode od prikupljene članarine (oko 396.000 KM u prošloj godini).
Treća "najplaćenija" partija u 2015. dolazi iz Federacije BiH, a to je HDZ BiH Dragana Čovića, koji je prethodnu godinu završio sa oko 1,869 miliona KM prihoda. Od toga, stranka je najviše prikupila od članarina (oko 313.000 KM), ali i iz budžeta – 1,439 miliona KM, dok su prihodi fizičkih i pravnih lica, te od poklona, od darova i usluga bili minorni.
Na četvrtom mjestu, u odnosu na prethodni izvještajni period, je SNSD Milorada Dodika, sa neznatno manjim prihodima u 2015. od HDZ-a. Naime, SNSD je u prošloj godini prihodovao 1.803.784 KM, no ono što je interesantno jeste da ova partija nije imala prihoda od fizičkih lica te od usluga i od poklona.
Veliki skok u odnosu na 2014. godinu napravili su SBB Fahrudina Radončića i Demokratska fronta (DF) Željka Komšića. SBB je, naime, u 2015. godini imao oko 1,6 miliona KM prihoda, od čega iz budžeta gotovo 1,5 miliona. Ostalo su prihodi od članarina, fizičkih i pravnih lica, usluga te od imovine ove stranke. DF, koji je postigao ozbiljan uspjeh na općim izborima 2014. godine, imao je gotovo milion KM prihoda u prošloj godini, što je prilično velika svota za relativno novu partiju.
Od toga, iz budžeta je DF-u isplaćeno oko 825.000 KM, dok su fizička lica i članovi partiju darovali sa čak 103.000 KM. Između SBB-a i DF-a financijski se "ugurao" SDS Mladena Bosića, sa oko 1,5 miliona KM prihoda u prošloj godini. U odnosu na prethodni izvještajni period, na ljestvici je napredovao i DNS, koji je sada "najprihodovanija" partija nakon neprikosnovene sedmorke. Partija Marka Pavića u 2015. imala je oko 589.000 KM prihoda, nešto više od PDP-a, na čijem je kormilu, u međuvremenu, Mladena Ivanića naslijedio Branislav Borenović. Ispod su financijski plasirani HDZ 1990, koji je također imao kadrovske promjene na čelu, nekada velika Stranka za BiH, koju sada vodi Amer Jerlagić, te SP Petra Đokića i NDP Dragana Čavića. Inače, CIK BiH je stranke koje još nisu dostavile financijske izvještaje upozorio da će im izreći administrativne mjere zabrane učešća na narednim izborima.
No, tek letimičnim uvidom u ostatak partija koje nisu ispunile ovu obavezu potvrđuje kako je riječ uglavnom o minornim političkim subjektima, od kojih su pojedini formirani tek da bi namjenski postojali nekoliko godina.
(The Bosnia Times)
- JThomas
#25431 Re: SDA-All about
njemačka i za pojedinca i za kolektiv, iz njemačke će bar slati dio tuđih para ovdje, a bh telecom muze nas iz šupljeg u prazno...malakh wrote:pa vidiš da je industrija razvijena ili da privatluk nije vratolomija onda bi se drugačije razmišljalo, što nas dovodi do toga da je njima to i usađeno, jer su im u matičnoj državi ruke svezane, a strudiraju kako bi se zaposlili u državnu firmu jer im je tu najsigurnije.JThomas wrote:realno madner je u pravu, ako je dobrom inžinjeru bh telecom krajnji san i ambicija, onda je i on dio tog mentaliteta.
pa onda se postavlja pitanje, koja je ambicija bolje, bh telecom ili njemačka?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#25432 Re: SDA-All about
a nekad smo se busali da smo jači od njemačke. a nekada smo govorili da ćemo sa ratnim donacijama biti jači i od švicarske, a ustvari danas smo jadniji od zambije, burkine faso i namibije.
-
walk_M-A-N
#25433 Re: SDA-All about
Molim da se držite teme i da moderator obustavi priču o svemu i svačemu.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/314 ... na_km.html
Pitanje: kako se troše i gdje i kome idu tolike pare, 4 miliona!?
Ovi koji su na funkcijama u stranci svakako imaju preplaćene poslove sa ogromnim prihodima, pa nije valjda da im kapa i preko stranke..
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/314 ... na_km.html
Pitanje: kako se troše i gdje i kome idu tolike pare, 4 miliona!?
Ovi koji su na funkcijama u stranci svakako imaju preplaćene poslove sa ogromnim prihodima, pa nije valjda da im kapa i preko stranke..
- malakh
#25434 Re: SDA-All about
"Gurajte te ljude iz stranke. I, kada je riječ o otvaranju stranke (otvaranju SDA prema novim članovima), nemojte ostavljati toliko vrata otvorena da nam se i nepošteni ne bi uvukli unutra. Mislim da u tom pravcu nismo imali kriterija, i opravdano nas nekada ruže, kritikuju, pokušavaju da ubiru političke poene, pa kažu da je taj i taj čovjek u SDA." - Alija Izetbegović 12. januar 1994. godine.
10.05.2016. - pet visokopozicioniranih ljudi iz sda
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni- ... /160510049
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25435 Re: SDA-All about
a zar nije u Qurcu snagaDržavni parlamentarci ponovo pisali Bakiru Izetbegoviću: Tražimo bolju i pravedniju SDA

-
daddy-kool
#25436 Re: SDA-All about
malakh wrote:
10.05.2016. - pet visokopozicioniranih ljudi iz sda
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni- ... /160510049
Ovo pisi: Svi smo ođe uglavnom dobro i zdravo, koje i tebe želimo, takode, na isti način. Svi su te se ode uželjeli, a ja nijesam bogzna koliko. To da znaš! Šiljem ti ove pare, pa preturi do prvog nekako... Ovo ne piši: Znam da je malo,a oklen mi više?
- pici
#25437 Re: SDA-All about
pita učiteljica malog bakira, kolko je dva i dva, ma to vam je učiteljice dvajsidva milijona plus kamate
- malakh
#25438 Re: SDA-All about
postoje ovdje lične nesuglasice na relaciji "što je ovaj, a što nisam ja" i to je svima kristalno jasno. kroz pismo se, izmeđe redova traži da se njima ustupi neka jaka pozicija u stranci kako bi oni zavezali jezik. to je jedna strana sa kojom se ja ne slažem.daddy-kool wrote:Ovo pisi: Svi smo ođe uglavnom dobro i zdravo, koje i tebe želimo, takode, na isti način. Svi su te se ode uželjeli, a ja nijesam bogzna koliko. To da znaš! Šiljem ti ove pare, pa preturi do prvog nekako... Ovo ne piši: Znam da je malo,a oklen mi više?
druga strana je što se 99% ljudi slaže u činjenici da je kasumović veći stručnjak u oblasti ekonomije od salke selmana (čitaj razvojna banka), također se isti broj ljudi slaže da je senad šepić puno sposobniji od amira zukća da obavlja bilo koju poziciju u stranci (čitaj, nije podobniji i poslušniji, generalni sekretar stranke), također se slažemo da su granata, sokolović i sadiković, ma kakav oni bili, manji manipulatori od jednog mirsada kukića, asima kambera, bege gutića i te garniture ljudi.
jedina nedoumica u kompletnoj priči jeste: jesu li oni sami ili njih podržava i članstvo i neki uticajniji ljudi iz sda.
-
Patriotska_Liga
#25439 Re: SDA-All about
Šemsu za padišaha.
-
palermo
#25440 Re: SDA-All about
Sadik Ahmetović i Salko Sokolović reformatori 
-
daddy-kool
#25441 Re: SDA-All about
Ova javna prozivka i pisanje pisama su postali smiješni, nema od toga selameta.
Ne vidim kako mogu išta postići na ovaj način, osim da potkopaju svoje političke karijere?
Ne vidim kako mogu išta postići na ovaj način, osim da potkopaju svoje političke karijere?
-
Patriotska_Liga
#25442 Re: SDA-All about
To su obrazli ljudi koji su spremni da žrtvuju i vlastitu karijeru kako bi javnost čula pravu istinu o rumelijskom paši.daddy-kool wrote:Ova javna prozivka i pisanje pisama su postali smiješni, nema od toga selameta.
- malakh
#25443 Re: SDA-All about
a ostala trojica?palermo wrote:Sadik Ahmetović i Salko Sokolović reformatori
-
daddy-kool
#25444 Re: SDA-All about
Ja to ovako vidim: mi smo se žalili prije godinu dana, pa od toga nije bilo ništa. Ne bi da se zamjerimo sa rukovodstvom, malo ćemo se opet požaliti, ali ako i ovog put ništa ne uradite "bum se malo izgalamil i povukal ga za vestu".Patriotska_Liga wrote:To su obrazli ljudi koji su spremni da žrtvuju i vlastitu karijeru kako bi javnost čula pravu istinu o rumelijskom paši.daddy-kool wrote:Ova javna prozivka i pisanje pisama su postali smiješni, nema od toga selameta.
-
palermo
#25445 Re: SDA-All about
Pa i napisao sam za ovu dvojicu zato što sam iupoznatiji sa njihovim djelovanjem. Salko je moj hercegovac, a Sadika svatko zna. Vala da su ova trojica zlatna....malakh wrote:a ostala trojica?palermo wrote:Sadik Ahmetović i Salko Sokolović reformatori
- Alfons Kauders
#25446 Re: SDA-All about
Pa dobro, necemo traziti dlaku u ajetu...palermo wrote:Sadik Ahmetović i Salko Sokolović reformatori
A sto je najgore, kakvih sve ima u SDA, Sadik i Salko su fakat zlatni
-
The BEN10
#25447 Re: SDA-All about
palermo wrote:Sadik Ahmetović i Salko Sokolović reformatori
- pici
#25448 Re: SDA-All about
KUC KUC,
KO JE
PrdCenik Bakir Izetbegović
PRDCENIĆE MOREŠH UĆI A TI BAKIRE VRĆAJ PARE U TREZOR !!!
KO JE
PrdCenik Bakir Izetbegović
PRDCENIĆE MOREŠH UĆI A TI BAKIRE VRĆAJ PARE U TREZOR !!!
- madner
#25449 Re: SDA-All about
To sad ne valjaju ovi sto su usli u drzavni parlament ispred SDA? 
-
Trebam te
#25450 Re: SDA-All about
Hoce li opet SDA sigurno pobijediti na lokalnim izborima ili?