SDA-All about
- Co0l
-
Doktor29
#2527 Re: SDA-All about
Ovaj ti je sada u SDP-uCo0l wrote:
![]()
![]()
![]()
- Co0l
#2528 Re: SDA-All about
Ma svejedno,smijem se sloganuDoktor29 wrote:Ovaj ti je sada u SDP-uCo0l wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Doktor29
#2529 Re: SDA-All about
Sa njim je postao nacelnik 
- Intimus
#2530 Re: SDA-All about
Najveća greška i nesreća Bosne i Bošnjaka je dolazak Alije na čelo države, posebno u ratnom periodu.racionalista wrote:najvece alijine greske su sto zlaju nije ostavio kukanjcu i sto je stvorio fahru
A onda bi se mogli nabrajati njegovi "probrani" kadrovi, od sina, mlinara, piljara, novinara.... šaren i podug spisak.
-
bh_Warrior
#2531 Re: SDA-All about
Da ali glasanjem za manju stranku neces donijeti promjene jer one ne mogu daleko proci,bitno je ko ce drzati vlast,ako to bude SDP komunisticki tesko se nama,SDA ocigledno takodje se tesko nama.Mozda treba pokusati sa SBB,mada sam skeptican,lopina je onaj FahroJanjicar wrote:Ima trecih, cetvrtih... stotih stranaka jos, ( Ne mislim ni na SDP,SDA,SBB,HDZ,SNSD i ostala sranja), ipak cu naci neku malu strankubh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspad
-
bh_Warrior
#2532 Re: SDA-All about
Bitno je dovesti pravu stranku na vlast,glasanjem za stranku kokuza recimo necemo im pomoci nesto previse niti ce moci donijeti promjene sa hiljadu glasova,bitna je vlast,SDP pobijedi li nas stvarno treba patiti ko one u Somaliji jer smo to i zasluzuiliCo0l wrote:Pa,pobogu,evo neki dan smo saznali da smo ubjedljivo lideri u Evropi po broju stranaka a i u svijetu nas mozda jos samo Indija i jos nekoliko drzava nadmasuje po tom pitanju a ti sveo izbor na samo dvije strankebh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
- Skijaš
#2533 Re: SDA-All about
"Alija Izetbegović je bio vrlo hrabar čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u opstanku BiH. Izetbegović je bio “oštar”, ali iskren. Kada bude pisana historija BiH on će imati glavnu ulogu u njoj. Izetbegović lično je igrao glavnu ulogu u kreiranju BiH." (Lord David Owen)Intimus wrote:Najveća greška i nesreća Bosne i Bošnjaka je dolazak Alije na čelo države, posebno u ratnom periodu.racionalista wrote:najvece alijine greske su sto zlaju nije ostavio kukanjcu i sto je stvorio fahru
A onda bi se mogli nabrajati njegovi "probrani" kadrovi, od sina, mlinara, piljara, novinara.... šaren i podug spisak.
"Duboko sam uvjeren da bez njega ova zemlja ne bi postojala. A ja jako volim Bosnu i Hercegovinu i ovaj posao koji mi je dala međunarodna zajednica. Ponavljam, da bez Izetbegovića ova zemlja danas ne bi postojala i ništa drugo ne mogu osjećati prema njemu nego duboko divljenje i izuzetno poštovanje.
U ovim tužnim momentima upućujem saučešće njegovoj porodici. Izetbegovića sam uvijek smatrao ocem ove države i naš zadatak sada je da nastavimo graditi BiH, osiguramo njene granice i da je osposobimo da služi svim svojim građanima." (Paddy Ashdown)
"Mislim da ova zemlja danas ne bi postojala da nije bilo Izetbegovića. Svi ljudi prave greške, pa i on. Ali, ponavljam, da nije bilo njega, Bosne i Hercegovine ne bi bilo. On je razlog postojanja BiH. To je i Milošević kazao u Dejtonu. On je rekao da je Izetbegović pobijedio. Kazao je da je Izetbegović zaslužio Sarajevo, jer ga nikada nije napuštao. Da je Izetbegović napustio Sarajevo, BiH ne bi opstala." (Richard Holbrooke)
"Od 1992. do 1995. godine bio je glas BiH koji se borio za njen opstanak. Predvodio je otpor iz opkoljene prijestonice i predano radio na tome da se spasi jedinstvo i nezavisnost BiH. Na kraju rata je postao jedna od ključnih ličnosti u pregovorima i zaključenju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Želim izraziti svoju počast ovom hrabrom državniku koji ne samo da je omogućio da BiH postoji, već i čije je vođstvo usmjerilo ovu zemlju ka evropskim i evroatlanskim integracijama." (George Robertson, nekadašnji generalni sekretar NATO-a)
Može se naći na stotine izjava o Izetbegoviću, hvalospjeva i idealiziranja, ali evo četiri nekad relevantna lika koji govore o opstanku države i s njima se apsolutno slažem. Izetbegovićeva spartanska disciplina, u kojoj je vjera igrala glavnu ulogu, ta njegova smirenost, to je ono što mu je pomoglo da ovaj brod provuče između Scile i Haribde. Da se umjesto njega na čelu države našao nestabilni Nijaz Duraković ili velikosrpska sluga Abdić, danas BiH ne bi postojala.
- Skijaš
#2534 Re: SDA-All about
samo da dodam, ova današnja SDA nema ništa s Alijom Izetbegovićem. Tihić se ovako ponaša ili zbog bolesti ili zato što svjesno radi na podjeli države. Nema ni teoretske šanse da bi A. Izetbegović ovo dozvoljavao Dodiku.
-
Doktor29
#2535 Re: SDA-All about
Skijaš wrote:"Alija Izetbegović je bio vrlo hrabar čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u opstanku BiH. Izetbegović je bio “oštar”, ali iskren. Kada bude pisana historija BiH on će imati glavnu ulogu u njoj. Izetbegović lično je igrao glavnu ulogu u kreiranju BiH." (Lord David Owen)Intimus wrote:Najveća greška i nesreća Bosne i Bošnjaka je dolazak Alije na čelo države, posebno u ratnom periodu.racionalista wrote:najvece alijine greske su sto zlaju nije ostavio kukanjcu i sto je stvorio fahru
"Duboko sam uvjeren da bez njega ova zemlja ne bi postojala. A ja jako volim Bosnu i Hercegovinu i ovaj posao koji mi je dala međunarodna zajednica. Ponavljam, da bez Izetbegovića ova zemlja danas ne bi postojala i ništa drugo ne mogu osjećati prema njemu nego duboko divljenje i izuzetno poštovanje.
U ovim tužnim momentima upućujem saučešće njegovoj porodici. Izetbegovića sam uvijek smatrao ocem ove države i naš zadatak sada je da nastavimo graditi BiH, osiguramo njene granice i da je osposobimo da služi svim svojim građanima." (Paddy Ashdown)
"Mislim da ova zemlja danas ne bi postojala da nije bilo Izetbegovića. Svi ljudi prave greške, pa i on. Ali, ponavljam, da nije bilo njega, Bosne i Hercegovine ne bi bilo. On je razlog postojanja BiH. To je i Milošević kazao u Dejtonu. On je rekao da je Izetbegović pobijedio. Kazao je da je Izetbegović zaslužio Sarajevo, jer ga nikada nije napuštao. Da je Izetbegović napustio Sarajevo, BiH ne bi opstala." (Richard Holbrooke)
"Od 1992. do 1995. godine bio je glas BiH koji se borio za njen opstanak. Predvodio je otpor iz opkoljene prijestonice i predano radio na tome da se spasi jedinstvo i nezavisnost BiH. Na kraju rata je postao jedna od ključnih ličnosti u pregovorima i zaključenju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Želim izraziti svoju počast ovom hrabrom državniku koji ne samo da je omogućio da BiH postoji, već i čije je vođstvo usmjerilo ovu zemlju ka evropskim i evroatlanskim integracijama." (George Robertson, nekadašnji generalni sekretar NATO-a)
Može se naći na stotine izjava o Izetbegoviću, hvalospjeva i idealiziranja, ali evo četiri nekad relevantna lika koji govore o opstanku države i s njima se apsolutno slažem. Izetbegovićeva spartanska disciplina, u kojoj je vjera igrala glavnu ulogu, ta njegova smirenost, to je ono što mu je pomoglo da ovaj brod provuče između Scile i Haribde. Da se umjesto njega na čelu države našao nestabilni Nijaz Duraković ili velikosrpska sluga Abdić, danas BiH ne bi postojala.
- Co0l
#2536 Re: SDA-All about
Slazem se.Alija je bio mnogo vise od predsjednika jedne stranke.Skijaš wrote:"Alija Izetbegović je bio vrlo hrabar čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u opstanku BiH. Izetbegović je bio “oštar”, ali iskren. Kada bude pisana historija BiH on će imati glavnu ulogu u njoj. Izetbegović lično je igrao glavnu ulogu u kreiranju BiH." (Lord David Owen)Intimus wrote:Najveća greška i nesreća Bosne i Bošnjaka je dolazak Alije na čelo države, posebno u ratnom periodu.racionalista wrote:najvece alijine greske su sto zlaju nije ostavio kukanjcu i sto je stvorio fahru
-
sumirprimus
#2537 Re: SDA-All about
-
Doktor29
#2538 Re: SDA-All about
Presao u SDA ali ipak mislim da je zdrav razum u pitanjusumirprimus wrote:, neko mu je ćorisao pasvord...
-
sumirprimus
#2539 Re: SDA-All about
ne štel se mešat niti vredžat,al carko moj, u bosni svega za izvoza,osim zdravog razuma...Doktor29 wrote:Presao u SDA ali ipak mislim da je zdrav razum u pitanjusumirprimus wrote:, neko mu je ćorisao pasvord...
da ima imalo zdravog razuma,ne bi nam svaka šuša o glavi radila, i možda bi i državu imali...
štaš nismo imali sreče,al smo imali s d A...
moje mišljenje ...
- Skijaš
#2540 Re: SDA-All about
Ko je to prešao u SDA ?Doktor29 wrote:Presao u SDA ali ipak mislim da je zdrav razum u pitanjusumirprimus wrote:, neko mu je ćorisao pasvord...
-
racionalista
#2541 Re: SDA-All about
mene samo interesuje postojili u historiji ijedan primjer da se predsjednik ili vodja jedne drzave, naroda i sl. dobrovoljno vracao u okruzenje neprijatelja iako to nije morao.
- Janjicar
#2542 Re: SDA-All about
Kad bi nas vise dalo malim strankama glasa ehhh to bi bila revolucija i promjene a ne ovako...bh_Warrior wrote:Da ali glasanjem za manju stranku neces donijeti promjene jer one ne mogu daleko proci,bitno je ko ce drzati vlast,ako to bude SDP komunisticki tesko se nama,SDA ocigledno takodje se tesko nama.Mozda treba pokusati sa SBB,mada sam skeptican,lopina je onaj FahroJanjicar wrote:Ima trecih, cetvrtih... stotih stranaka jos, ( Ne mislim ni na SDP,SDA,SBB,HDZ,SNSD i ostala sranja), ipak cu naci neku malu strankubh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspad
Bilo kako bilo nece dobiti od mene glasa te stranke... Kao momak od 21g. s njima ne vidim neku buducnost...
-
sumirprimus
#2543 Re: SDA-All about
il da je dobrovoljno sletio u ruke neprijateljuracionalista wrote:mene samo interesuje postojili u historiji ijedan primjer da se predsjednik ili vodja jedne drzave, naroda i sl. dobrovoljno vracao u okruzenje neprijatelja iako to nije morao.
- Intimus
#2544 Re: SDA-All about
Jah, Alija je bio dobar i pošten, samo oni oko njega nisu valjali...
A ko će ga znati, možda ni narod ne valja?
- madner
#2545 Re: SDA-All about
Mozda i nije bio dobar i posten, ali nesto se pozitivno mora reci kada nije bio sposoban.
- Skijaš
#2546 Re: SDA-All about
Pazi, reagovao sam samo zato što kažeš da je on nešto najgore što se moglo desiti. Jer nije. Mogao se desiti polupijani Duraković ili Abdić. U tom istorijskom trenutku je isplivao Izetbegović i možda za taj istorijski trenutak (sa JNA, Bobanom i embargom) možemo reći da je nešto najgore što se moglo desiti državi, to bi bilo istina.Intimus wrote:Jah, Alija je bio dobar i pošten, samo oni oko njega nisu valjali...
-
racionalista
#2547 Re: SDA-All about
nije ti nista bolje palo na pamet osim te sulude konstatacijesumirprimus wrote:il da je dobrovoljno sletio u ruke neprijateljuracionalista wrote:mene samo interesuje postojili u historiji ijedan primjer da se predsjednik ili vodja jedne drzave, naroda i sl. dobrovoljno vracao u okruzenje neprijatelja iako to nije morao.
- jazzer
#2548 Re: SDA-All about
Sjecam se jedne od njegovih dilema (pored one cuvene ''do podne i od podne''
) kada je poslije
rata trebao odluciti izmedju sposobnih i podobnih. Na zalost, izabrao je podobne pa smo vjerovatno i
zbog toga tu gdje jesmo 17 godina poslije rata. Definitivno losa odluka.
rata trebao odluciti izmedju sposobnih i podobnih. Na zalost, izabrao je podobne pa smo vjerovatno i
zbog toga tu gdje jesmo 17 godina poslije rata. Definitivno losa odluka.
-
Innovation
#2549 Re: SDA-All about
Skijas, svaka cast.
Bez obzira na nasa razlicita politicka opredjeljenja, treba cijeniti i istinu, koju cijeli svijet zna. U svim strankama je bilo i bit ce svakakvih ljudi.
-
sumirprimus
#2550 Re: SDA-All about
po cemu je suluda?racionalista wrote:nije ti nista bolje palo na pamet osim te sulude konstatacijesumirprimus wrote:il da je dobrovoljno sletio u ruke neprijateljuracionalista wrote:mene samo interesuje postojili u historiji ijedan primjer da se predsjednik ili vodja jedne drzave, naroda i sl. dobrovoljno vracao u okruzenje neprijatelja iako to nije morao.
jesam li nesto slagao?