Prva S.P ex čistačica u Željezari danas sutkinja iz SDA perjanice-LIBERO- wrote:Niksic je politicki "pajac". Neadekvatan za poziciju na kojoj je. Ali je, dosta nevjesto, realno prokomentarisao to sto se desava sa nasim sudstvom.
Sada se i "Helsinski komitet" i OHR pozivaju na nezavisnost i autonomiju sudstva, a sve i jedan sudija je postavljen po stranackoj liniji, vrlo cesto direktno sa stranacke sudije u sudstvo.
SDA-All about
-
StupskaBitanga
#2501 Re: SDA-All about
-
sumirprimus
#2502 Re: SDA-All about
mala ispravka,ipak mislim da je rijec o TE TZStupskaBitanga wrote:Prva S.P ex čistačica u Željezari danas sutkinja iz SDA perjanice-LIBERO- wrote:Niksic je politicki "pajac". Neadekvatan za poziciju na kojoj je. Ali je, dosta nevjesto, realno prokomentarisao to sto se desava sa nasim sudstvom.
Sada se i "Helsinski komitet" i OHR pozivaju na nezavisnost i autonomiju sudstva, a sve i jedan sudija je postavljen po stranackoj liniji, vrlo cesto direktno sa stranacke sudije u sudstvo.
-
StupskaBitanga
#2503 Re: SDA-All about
hvala ti ali poenta je ista
Tuga
Tuga
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2504 Re: SDA-All about
Opasan spin, koji je ocito usao u nacin rezonovanja cak i vas mladjih koji podupirete pojedine politicke ideje.Co0l wrote:Ali ne mozeso optuzivati nekog za klijentelizam i korumpiranost a istovremeno zazivati pokretanje politickih priocesa bez dokaza gdje je osnovni kriterijum sto ti se neko ne svidja.
Stalno svoj licni kriminal udruzivanje radi stvaranja nelegalnog profita, malverzacije sa polugama vlastti kojima su godinama upravljali, sve druge vidove korupcije i nepotizma..i sve to skrivajuci pod plastom nacionalnog interesa, ili pozivanja da su to politicki procesi, a zapravo se radi o pokusaju sankcionisanja klasicnog KRIMINALA.
Kriminal nema veze sa pripadnosti stranci, narodu, religiji ili naciji. Nema veze sa nacionalnim interesima i slicnim paravanima koji se koriste. Kriminal je kriminal, pa taman ga moj otac napravio, on treba da i odgovara.
E sada se vracamo onoj pocetnoj mojoj tvrdnji. Pored ovog spina i paravana koji stalno upotrebljevaju, jos veci fundamentalni i sustinski problem, je sto su direktno angazivali svoje stranacke ljude po sudstvu, tuzilastvi i sl..cime se jako uspjesno odrzava status quo.
I ta prica glasaj za one za koje mislis da ce..bla bla bla.
Od koga ti ocekujes da sprovede pravnu drzavu na djelu? Od koga ti ocekujes da unese obrt u rezonovanje i moralne principe i odnose u nase tuzilastvo i sudstvo uopste??
Pozivaju se na nezavisnost i autonomiju tih insitucija, koji su kjako detaljno vec popunjeni stranackim kadrom. Od njih treba da ocekujem da pocnu hapsiti i provoditi pravicne istrage nad svojim sefovima i nalogodavcima. Pa kako onda bilo koja stranka koja eto sutra (a nova je) dodje na vlast da se upetlja u cijeli taj korumpirani sistem i nacin rjesavanja slucajeva.?' Pocnu smjenjivati sudije ili rjesavati kadrovsku problematiku u tuzilastvu?? I onda se svi dignu i pocne opste ludilo kako sudstvo treba da ostane nezavisno, a vec sve stranacki ljudi u njemu
Daj nemoj biti smijesan. Divno se pozivati na pravicnost, sudske postupke..."niko nije kriv dok se suprotno ne dokaze".a onda se povuce linija i prebvroji broj stranackih ljudi i sudstvu, o dobije se zakljucak da ih je vise tamo nego u samim strankama.
Znaci, da ne okolisam, klasicno prodavanja muda pod bubrege(sto bi se reklo)
- Banksy
#2505 Re: SDA-All about
StupskaBitanga wrote: Prva S.P ex čistačica u Željezari danas sutkinja iz SDA perjanice
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV) odlučio je na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak da dužnost glavnog tužioca BiH obavlja Jadranka Lokmić-Misirača.
Zanimljivo je da je Lokmić-Misirača, koja je imenovana za vršioca dužnosti glavnog tužioca kuma predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Lokmić- Misirača je do sada radila kao zamjenik glavnog tužioca i šef Odjeljenja za opšti kriminal u Tužilaštvu BiH
VESNA BUDIMIR - ZAMJENIK GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH. Vesna Budimir je sestra potpredsjednika SDP-a BiH Lidije Korać-Budimir
...Ustavni sud ima devet sudaca, no trenutačno je popunjeno tek šest mjesta. Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, koji je član SDP BiH, odbio je dati suglasnost za imenovanje dva od tri predložena suca, a iz SDA ga optužuju kako se na to odlučio jer SDP ne može kontrolirati te suce./juli 2012
Svaka vlast nastoji staviti pod svoju kontrolu medije, policiju i sudstvo, kao garant opstanka na vlasti, u svrhu spašavanja od sudskih progona svojih korumpiranih kadrova, u cilju progona svojih političkih protivnika i pritisaka na političke neistomišljenike. Kako nekad SDA, tako danas i SDP.
Jedina sitna razlika je u tome što je SDA to radila ispotiha i prikriveno, a danas SDP to radi sasvim otvoreno, bez ikakvih obzira i pardona. Inače, sve je isto.
-
StupskaBitanga
#2506 Re: SDA-All about
sve je isto nijanse su u pitanju
- Co0l
#2507 Re: SDA-All about
Procitaj malo moje odgovore tebi i vidjeces da nigdje nisam napisao da nema kriminala i nepotizma svugdje pa tako i u sudstvu.I nigdje nisam napisao da bi se to trebalo sankcionisati.Ali ono sto jesam napisao je da se to treba sankcionisati koristeci dokaze a ne samo price tipa 'drz'te lopova'.U protivnom si nista drugo nego pokretac politickih procesa i sam kriminalac.Na nacionalne interese se nisam nigdje pozivao.-LIBERO- wrote: Stalno svoj licni kriminal udruzivanje radi stvaranja nelegalnog profita, malverzacije sa polugama vlastti kojima su godinama upravljali, sve druge vidove korupcije i nepotizma..i sve to skrivajuci pod plastom nacionalnog interesa, ili pozivanja da su to politicki procesi, a zapravo se radi o pokusaju sankcionisanja klasicnog KRIMINALA.
Od tebe to ocekujem a pod tim podrazumijevam bilo koga ko bi smijenio bagru na vlasti pa tako i ove u pravosudju koji su ogrezli u nepotizam i strancarenje.Ali,ponavljam jos jednom,sve sto ocekujem je da se radi po pravnim pravilima i procedurama a ne na nacin da se samo smijene politicki neistomisljenici.ž-LIBERO- wrote:
Od koga ti ocekujes da sprovede pravnu drzavu na djelu? Od koga ti ocekujes da unese obrt u rezonovanje i moralne principe i odnose u nase tuzilastvo i sudstvo uopste??
Da malo pazljivije citas vidio bi da,ustvari,da pokusavam da kazem tako jednostavnu stvar a to je da se u ovom slucaju klin ne izbija klinom,u protivnom si isti kao oni protiv kojih se boris.A ti tu pises o nekim stvarima i imputiras meni neke spinove kao da branim ono sto u stvari ne branim.A sve bi se to izbjeglo samo da pazljivije citas postove na koje odgovaras.
- ultima_palabra
#2508 Re: SDA-All about
Super, znači još 4 godine na budžetu?cetmi wrote:U ovom takmičenju što nam slijedi 7. oktobra SDA će da pobjedi ove amatere. A vi nastavite da pričate šta god želite.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2509 Re: SDA-All about
ultima_palabra wrote:Super, znači još 4 godine na budžetu?cetmi wrote:U ovom takmičenju što nam slijedi 7. oktobra SDA će da pobjedi ove amatere. A vi nastavite da pričate šta god želite.
-
lacrima
#2510 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /120910100#
alasalamet
za neke bih ljude ja tačno zatvorio vrata stranke
alasalamet
- prljavi Hare
#2511 Re: SDA-All about
lacrima wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /120910100#
alasalamet
Nije on stavio plakat!
P.S.Može li se dobiti plakat ove legende da ga stavim u dnevnu sobu?
-
lacrima
#2512 Re: SDA-All about
ja vjerujem da će se neke stvari u ovoj stranci promijeniti nakon izbora 2013. aBd
a ovo na Ilidži je

a ovo na Ilidži je
-
Doktor29
#2513 Re: SDA-All about
Ovaj je covjek ludlacrima wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /120910100#
alasalamet
- Co0l
#2514 Re: SDA-All about
Tipicni krkanluk.
-
miop
#2515 Re: SDA-All about
StupskaBitanga wrote:Prva S.P ex čistačica u Željezari danas sutkinja iz SDA perjanice-LIBERO- wrote:Niksic je politicki "pajac". Neadekvatan za poziciju na kojoj je. Ali je, dosta nevjesto, realno prokomentarisao to sto se desava sa nasim sudstvom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2516 Re: SDA-All about
I nemoj tvrditi nesto sto nije istina. I gore na PDF. o lokalnim izborima, si vise puta kao sasvim slucajno branio SDA, a tvrdio da to ne radis. Mada nema veze, ali nemoj pakovati stvari onako kako tu u datom momentu trebaCo0l wrote:Procitaj malo moje odgovore tebi i vidjeces da nigdje nisam napisao da nema kriminala i nepotizma svugdje pa tako i u sudstvu.I nigdje nisam napisao da bi se to trebalo sankcionisati.Ali ono sto jesam napisao je da se to treba sankcionisati koristeci dokaze a ne samo price tipa 'drz'te lopova'.U protivnom si nista drugo nego pokretac politickih procesa i sam kriminalac.Na nacionalne interese se nisam nigdje pozivao.-LIBERO- wrote: Stalno svoj licni kriminal udruzivanje radi stvaranja nelegalnog profita, malverzacije sa polugama vlastti kojima su godinama upravljali, sve druge vidove korupcije i nepotizma..i sve to skrivajuci pod plastom nacionalnog interesa, ili pozivanja da su to politicki procesi, a zapravo se radi o pokusaju sankcionisanja klasicnog KRIMINALA.
Od tebe to ocekujem a pod tim podrazumijevam bilo koga ko bi smijenio bagru na vlasti pa tako i ove u pravosudju koji su ogrezli u nepotizam i strancarenje.Ali,ponavljam jos jednom,sve sto ocekujem je da se radi po pravnim pravilima i procedurama a ne na nacin da se samo smijene politicki neistomisljenici.ž-LIBERO- wrote:
Da malo pazljivije citas vidio bi da,ustvari,da pokusavam da kazem tako jednostavnu stvar a to je da se u ovom slucaju klin ne izbija klinom,u protivnom si isti kao oni protiv kojih se boris.A ti tu pises o nekim stvarima i imputiras meni neke spinove kao da branim ono sto u stvari ne branim.A sve bi se to izbjeglo samo da pazljivije citas postove na koje odgovaras.
E sada si vec promijenio pricu. Sada se mozemo i sloziti.
- Co0l
#2517 Re: SDA-All about
Ne tvrdim ja nista sto nije istina (barem ne svjesno,ako se potkrade koja greska uslijed neiformisanosti nije namjerno) i nisam ja promijenio pricu nego nisi ti citao pazljivo moje postove na koje si odgovarao jer sam ja cijelo vrijeme jedno te isto govorio.Al,helem neise.-LIBERO- wrote:
I nemoj tvrditi nesto sto nije istina. I gore na PDF. o lokalnim izborima, si vise puta kao sasvim slucajno branio SDA, a tvrdio da to ne radis. Mada nema veze, ali nemoj pakovati stvari onako kako tu u datom momentu treba![]()
E sada si vec promijenio pricu. Sada se mozemo i sloziti.![]()
![]()
A haman si me zamijenio sa nekim drugim jer ja ne pratim temu o lokalnim izborima,barem se ne sjecam da sam je pratio najmanje zadnju godinu dana.
-
bh_Warrior
#2518 Re: SDA-All about
Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2519 Re: SDA-All about
A sta, u tvom "izborniku" postoje samo te dvije opcije ili sta...??bh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
- Janjicar
#2520 Re: SDA-All about
Ima trecih, cetvrtih... stotih stranaka jos, ( Ne mislim ni na SDP,SDA,SBB,HDZ,SNSD i ostala sranja), ipak cu naci neku malu strankubh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspad
- prljavi Hare
#2521 Re: SDA-All about
-LIBERO- wrote:A sta, u tvom "izborniku" postoje samo te dvije opcije ili sta...??bh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
Postoji i 100% ZaBiH!
- Co0l
#2522 Re: SDA-All about
Pa,pobogu,evo neki dan smo saznali da smo ubjedljivo lideri u Evropi po broju stranaka a i u svijetu nas mozda jos samo Indija i jos nekoliko drzava nadmasuje po tom pitanju a ti sveo izbor na samo dvije strankebh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
- Halcyon
#2523 Re: SDA-All about
Od kojih se ne zna koja je gora...Co0l wrote:Pa,pobogu,evo neki dan smo saznali da smo ubjedljivo lideri u Evropi po broju stranaka a i u svijetu nas mozda jos samo Indija i jos nekoliko drzava nadmasuje po tom pitanju a ti sveo izbor na samo dvije strankebh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
- Co0l
#2524 Re: SDA-All about
E pa da mu je to kriterijum onda ne bi ni ove dvije uzimao u obzirHalcyon wrote:Od kojih se ne zna koja je gora...Co0l wrote:Pa,pobogu,evo neki dan smo saznali da smo ubjedljivo lideri u Evropi po broju stranaka a i u svijetu nas mozda jos samo Indija i jos nekoliko drzava nadmasuje po tom pitanju a ti sveo izbor na samo dvije strankebh_Warrior wrote:Dilema je velika,da li rizikovati moguce lose namjere po drzavu BiH i glasati za SBB ili ponovo glasati za dokazano neefikasnu SDA.Mozda bi trebalo rizikovati jer ionako nam se drzava raspada
-
racionalista
#2525 Re: SDA-All about
najvece alijine greske su sto zlaju nije ostavio kukanjcu i sto je stvorio fahru