SDA-All about

Post Reply
Moenx

#24001 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

Zgoljo wrote:Opet hampa je cisto ideoloske prirode.Da Sebija od KCUS napravi najbolji zdravstveni centar u ovom dijelu Evrope opet bi ti isti i iz istih razloga pljuvali po njoj.To je nas problem,ozbiljan problem.
Niti je podrzavam niti sam protiv nje,jednostavno treba sacekati i mjeriti po rezultatu,sve ostalo je nebitno,je li crvena ili zelena.
Uostalom,svojim usima sam slusao kako doktori Opce bolnice,i to ideoloski protivnici, kazu da je Sebija unaprijedila tu zdravstvenu ustanovu.Ako je tako zasto ne pricekamo da vidimo hoce li unaprijediti i KCUS.

A i osim svega toga praksa i crvenih i zelenih je pokazala slijedece: Jeste vi novi?Gasi muziku napustaj prostor.
Dobili su mandat,neka rade kako misle da treba,na kraju se podvlaci refa.
Pa i ovo je more bit tacno
Mislim ne mora znaciti sto je Izetbegovic da se sad svaki njen potez pokazuje kao nesto mracno i to
Ali da je ohola jeste
U takvoj jednoj instituciji valjda samo s takvi stavom mores napredovati
Sta znam
Mislim jal bila SDA jal SDP.
Doktori su esnaf koji se dosta ovako guzi namjesta, hoce se, hoce uzivat u zivotu ,ali i brate dragi ima i cestitih
Treba to pustiti da radi
Pa koliko su nam puta samo spasili zivote
Ako Sebija odgovara doktorima na terenu sve OK nema ljutnje
To sto skine kakvog direktora, pa najveci supci u klinici su direktori sta ima veze
I ona je isto mozda
I tako ukrug
Mislim mozda su ovjde neke uvrede ali ja samo karikiram
VjecitiStudent

#24002 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Za ove zaboravne stranačke botove, mala napomena: Epidemija MRSA-a u porodilištu, 2010..godine se desila dok je Hurem bila direktorica.
Epilog: Zataškano

http://www.djeca.org/index.php/sve-o-dj ... emije-nema
JThomas

#24003 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

-LIBERO- wrote:Pitanje je, vidjet cemo. Barem u sarajevskim opstinama ce imati osjetan pad. To se prosto osjeti iz komunikacije s bilo kim. Taxistom, jaranom koji je bio apolitican, ljudima koji su bili za SBB pa ih sve razocaralo...apstinenti iz lijevog glasackog spektra, a bilo ih je jako puno itd. Namjerno bacim pricu s ljudima na poslu, pijaci, bilo gdje. Eto probajte i sami. Bas jak kontra SDA PR.su sami odradili Sebija, Bakir, Novalic...i to vise puta svako od njih. Osjeti se u zraku ljutnja i nezadovoljstvo.
neće oni ništa izgubiti dok se ne pojavi prava i principijelna opozicija. onaj ko glasa za SDA neće zbog ovoga uskratiti glas. njihov broj glasova će ostati otprilike fiksan.
The BEN10

#24004 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:Za ove zaboravne stranačke botove, mala napomena: Epidemija MRSA-a u porodilištu, 2010..godine se desila dok je Hurem bila direktorica.

Ccccc, gdje ovo iskopa... :-D
VjecitiStudent

#24005 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
-LIBERO- wrote:Pitanje je, vidjet cemo. Barem u sarajevskim opstinama ce imati osjetan pad. To se prosto osjeti iz komunikacije s bilo kim. Taxistom, jaranom koji je bio apolitican, ljudima koji su bili za SBB pa ih sve razocaralo...apstinenti iz lijevog glasackog spektra, a bilo ih je jako puno itd. Namjerno bacim pricu s ljudima na poslu, pijaci, bilo gdje. Eto probajte i sami. Bas jak kontra SDA PR.su sami odradili Sebija, Bakir, Novalic...i to vise puta svako od njih. Osjeti se u zraku ljutnja i nezadovoljstvo.
neće oni ništa izgubiti dok se ne pojavi prava i principijelna opozicija. onaj ko glasa za SDA neće zbog ovoga uskratiti glas. njihov broj glasova će ostati otprilike fiksan.
Ne zaboravimo, Nakaša je istjerala, a Sebiju postavila na mjesto direktorice Opće bolnice kantonalna vlada predvođena SDP-om, a sve u sklopu šireg politčkog projekta "ja tebi, ti meni", koji se u Sarajevu uspješno odvijao još od kraja devedesetih.

Pa nek neko kaže da u Sarajevu nema tolerancije i suživota :oops:
howdy

#24006 Re: SDA-All about

Post by howdy »

mescini da je vrijeme da SebiLJa :D prijesenik dobije svoju all about temu, pa eto nek neko pismeniji od mene zapocne :D
JThomas

#24007 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

tad su zaključeni i npr. ugovori federacije sa uniprometom za smještaj dijela federalnih ministarstava. ništa od toga tad nije smetalo nerminu nikšiću i kompaniji, a sad kad nisu više vlast smeta.
VjecitiStudent

#24008 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:tad su zaključeni i npr. ugovori federacije sa uniprometom za smještaj dijela federalnih ministarstava. ništa od toga tad nije smetalo nerminu nikšiću i kompaniji, a sad kad nisu više vlast smeta.
Niti je Nikšiću smetalo da "kupi" stan u toj istoj zgradi Uniprometa.
Ali nemojmo tako, nisu oni ništa krivi, sve "to je bila američka urota da se povali SDP", izjavi lik na temi SDPu. :-)
julisiz es grant

#24009 Re: SDA-All about

Post by julisiz es grant »

VjecitiStudent wrote:Za ove zaboravne stranačke botove, mala napomena: Epidemija MRSA-a u porodilištu, 2010..godine se desila dok je Hurem bila direktorica.

Tad je na sastanku prijetila da će svim uposlenicima uzimati briseve, muškarcima sa prepona :-) ...živa istina.
Ali za Dinarevićku, bilo je i vrijeme da ode, bar zbog dužine upravljanja, u drugo ne ulazim, mislim da je bila relevantna za poziciju koju je obavljala, čak i ne znam da je imala ikakve veze sa SDP-om, osim što je Šankina sestra (kojem je sušta suprotnost kada je odnos prema poslu u pitanju). Žalosno je kako i mediji pristrasno prikazuju stvar, spominjući dr Hasanbegovića samo kao rođaka Denisa Zvizdića, ne navodeći čak ni da je doktor. Čovjek je dječiji hematolog. Nisam provjeravao njegove naučne reference, znam da je prije više od 10 godina bio asistent, što znači da, ako je normalno napredovao, danas mora biti najmanje docent, što je dovoljna referenca da bude šef klinike. Kakve upravljačke sposobnosti ima, i je li samo privremeno rješenje za ovu poziciju, vidjećemo.
The BEN10

#24010 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

julisiz es grant wrote:

Tad je na sastanku prijetila da će svim uposlenicima uzimati briseve, muškarcima sa prepona :-) ...živa istina.
Ali za Dinarevićku, bilo je i vrijeme da ode, bar zbog dužine upravljanja, u drugo ne ulazim, mislim da je bila relevantna za poziciju koju je obavljala, čak i ne znam da je imala ikakve veze sa SDP-om, osim što je Šankina sestra (kojem je sušta suprotnost kada je odnos prema poslu u pitanju). Žalosno je kako i mediji pristrasno prikazuju stvar, spominjući dr Hasanbegovića samo kao rođaka Denisa Zvizdića, ne navodeći čak ni da je doktor. Čovjek je dječiji hematolog. Nisam provjeravao njegove naučne reference, znam da je prije više od 10 godina bio asistent, što znači da, ako je normalno napredovao, danas mora biti najmanje docent, što je dovoljna referenca da bude šef klinike. Kakve upravljačke sposobnosti ima, i je li samo privremeno rješenje za ovu poziciju, vidjećemo.
Ma dobro, ali gle, indikativno je da je upravo taj čovjek "samo nečiji rođak". I manje-više su svi nečiji.
Ne znam ko je tip uopšte, niti kakve su mu reference, možda je stvarno tip najbolji za tu poziciju. Ali, ali, ali...
Najviše štete trpi sveukupna klima, a mladima se šalje jasna poruka - ko god je sposoban nek ide vani. Koliko god ti ljudima pričao da je sve čisto, ipak je prilično jasno da čestit insan bez ikakvih veza teško da može u javnom prostoru biti neko i nešto...
saale

#24011 Re: SDA-All about

Post by saale »

sta vi ovdje pokusavate dokazati,,nepotizam kojeg ima i bit ce ga u svakoj stranci da se nelazemo,,pojedinim forumašima jk SDA KRIVA ZA SVE
sto se nisu oženili, sto nisu skolu zavrsili itd,,jbt pa nepadaju nigdje na svijetu poslovi i pare s neba,,,nemash posla,,, posij maline, kupi ovce sta znam,,na kraju krajeva ako nevalja drzava, bujrum jarane njemacka pa da vidis koliko vrijedis :D
Styling

#24012 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Zgoljo wrote:Opet hampa je cisto ideoloske prirode.Da Sebija od KCUS napravi najbolji zdravstveni centar u ovom dijelu Evrope opet bi ti isti i iz istih razloga pljuvali po njoj.To je nas problem,ozbiljan problem.
Niti je podrzavam niti sam protiv nje,jednostavno treba sacekati i mjeriti po rezultatu,sve ostalo je nebitno,je li crvena ili zelena.
Uostalom,svojim usima sam slusao kako doktori Opce bolnice,i to ideoloski protivnici, kazu da je Sebija unaprijedila tu zdravstvenu ustanovu.Ako je tako zasto ne pricekamo da vidimo hoce li unaprijediti i KCUS.

A i osim svega toga praksa i crvenih i zelenih je pokazala slijedece: Jeste vi novi?Gasi muziku napustaj prostor.
Dobili su mandat,neka rade kako misle da treba,na kraju se podvlaci refa.
Lahko je unaprijediti bilo sta u ovoj zemlji ako imas jaka ledja.
Unaprijedio bi bolnicu i Nakas da su mu htjeli dati pare. Menadzment Opste bolnice i rukama i nogama borio za svaku marku.
Sebija svoje fondove dogovara uz jutarnju kafu s muzem.
Po istom pravilu, lahko je biti i "dobar" menadzer i "motivisati ljude" kako to Bakir kaze, kad znas ko stoji iza nje i niko od raznika ne smije pisnuti.

Uostalom, Sebija se skolovala za ljekara a ne menadzera i vec se vide prvi rezultati njene lose mandzerske politike. Pravi menadzer ce zadrzati na odredjenoj poziciji pravog strucnjaka jer moze donijeti dobrobit bolnici bez obzira na lizna i ideoloska neslaganja.

Pusti suplju.

Privatizovase bolnicu dok si rekao "keks".
VjecitiStudent

#24013 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
julisiz es grant wrote:

Ma dobro, ali gle, indikativno je da je upravo taj čovjek "samo nečiji rođak". I manje-više su svi nečiji.
Ne znam ko je tip uopšte, niti kakve su mu reference, možda je stvarno tip najbolji za tu poziciju. Ali, ali, ali...
Najviše štete trpi sveukupna klima, a mladima se šalje jasna poruka - ko god je sposoban nek ide vani. Koliko god ti ljudima pričao da je sve čisto, ipak je prilično jasno da čestit insan bez ikakvih veza teško da može u javnom prostoru biti neko i nešto...
Ovaj Hasanbegovic je izgleda ok ljekar. No ništa od toga, da nije člansku na vrijeme uzeo.
I tako nam se svi drzavni poslovi dobivaju, od portira do direktora, nagradjuje se supaluk umjesto struke, diktatura u celofanu demokratije.
kolegione

#24014 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

saale wrote:sta vi ovdje pokusavate dokazati,,nepotizam kojeg ima i bit ce ga u svakoj stranci da se nelazemo,,pojedinim forumašima jk SDA KRIVA ZA SVE
sto se nisu oženili, sto nisu skolu zavrsili itd,,jbt pa nepadaju nigdje na svijetu poslovi i pare s neba,,,nemash posla,,, posij maline, kupi ovce sta znam,,na kraju krajeva ako nevalja drzava, bujrum jarane njemacka pa da vidis koliko vrijedis :D
Hahahahah Prototip glasaca SDA "nepotizam kojeg ima i bit ce ga u svakoj stranci da se nelazemo" puca nama q sta ce ko raditi u stranci :) samo nam nije drago da se igraju sa nasim parama :)
A buduci da je tvoja analogija ako nema posla da se vratis onome sto su ti radili preci i što ti je u krvi, lagano na planinu nek ti SDA kupi ovce i uzivaj nemoj nam vrijedjati inteligenciju svojim priglupim komentarima.
julisiz es grant

#24015 Re: SDA-All about

Styling wrote:

Uostalom, Sebija se skolovala za ljekara a ne menadzera i vec se vide prvi rezultati njene lose mandzerske politike. Pravi menadzer ce zadrzati na odredjenoj poziciji pravog strucnjaka jer moze donijeti dobrobit bolnici bez obzira na lizna i ideoloska neslaganja.
Svi direktori zdravstvenih ustanova po zakonu o zdr. zaštiti moraju završiti edukaciju iz menadžmenta. Čisto sumnjam da je Seka propustila to da uradi. Sigurno joj bar pare nisu bile problem.
Styling

#24016 Re: SDA-All about

Post by Styling »

julisiz es grant wrote:
Styling wrote:

Uostalom, Sebija se skolovala za ljekara a ne menadzera i vec se vide prvi rezultati njene lose mandzerske politike. Pravi menadzer ce zadrzati na odredjenoj poziciji pravog strucnjaka jer moze donijeti dobrobit bolnici bez obzira na licna i ideoloska neslaganja.
Svi direktori zdravstvenih ustanova po zakonu o zdr. zaštiti moraju završiti edukaciju iz menadžmenta. Čisto sumnjam da je Seka propustila to da uradi. Sigurno joj bar pare nisu bile problem.
Koliko procitah u njenom CV-u, jedva zavrsila i medicinu a nigdje se ne spominje menadzment.
Voljela bih da me neko demantuje ako grijesim.
The BEN10

#24017 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

saale wrote:sta vi ovdje pokusavate dokazati,,nepotizam kojeg ima i bit ce ga u svakoj stranci da se nelazemo,,pojedinim forumašima jk SDA KRIVA ZA SVE
Ma OK je to, samo paša, valja Stvoritelju odgovarati za emanete koje si preuzeo.
''Onaj ko postavi na odgovorno mjesto nekog čovjeka, a među njima ima drugih koji su sposobniji od njega, iznevjerio je Allaha, Njegovog Poslanika, s.a.v.s., i vjernike.'' (Hakim)
Bujrum, neka gospoda izvole raditi, ali neka znaju da će doživjeti poniženje još na ovom svijetu jer će ih narod mrziti iz dna duše. Zarad sitnih ovosvjetskih interesa. Davati prednost ličnim interesima nad interesima čitavog naroda je sramota. Za takvo nešto nema opravdanja.
"A ahiretska kazna je mnogo gora, kad bi oni samo znali..." ;-)
Last edited by The BEN10 on 25/01/2016 09:31, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#24018 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

julisiz es grant wrote:
Styling wrote:

"Edukacija" je zaista i formalno i nebitno pitanje, u zemlji u kojoj se moze kupiti sve, od osnovne skole do doktorata.
A kad jos ovi Ganicevi "ljekari" za koju godinu upadnu u sistem, bit ce nam na kraju bolje da se sami kuci lijecimo ...
:run:
julisiz es grant

#24019 Re: SDA-All about

Ako je konkurs bio po zakonu, morala je među ostalom dokumentacijom priložiti i dokaz o najmanje završenom osnovnom nivou edukacije iz zdravstvenog menadžmenta. Bez toga nije mogla ni konkurisati, a izbor onda ni formalno ne bi bio valjan.
kolegione

#24020 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

julisiz es grant wrote:Ako je konkurs bio po zakonu, morala je među ostalom dokumentacijom priložiti i dokaz o najmanje završenom osnovnom nivou edukacije iz zdravstvenog menadžmenta. Bez toga nije mogla ni konkurisati, a izbor onda ni formalno ne bi bio valjan.
Ja mislim da je Sebilja takoreci zena lakog morala a de je Bakir duduk :) hahahaha jel istina prica li se u stranci da se satirala u Zagrebu neki gang-bang hahahaah
saale

#24021 Re: SDA-All about

Post by saale »

Hahahahah Prototip glasaca SDA "nepotizam kojeg ima i bit ce ga u svakoj stranci da se nelazemo" puca nama q sta ce ko raditi u stranci :) samo nam nije drago da se igraju sa nasim parama :)
A buduci da je tvoja analogija ako nema posla da se vratis onome sto su ti radili preci i što ti je u krvi, lagano na planinu nek ti SDA kupi ovce i uzivaj nemoj nam vrijedjati inteligenciju svojim priglupim komentarima
Haaaahaha,,pa ko ti je dosad upravljao. o cemu ti pricas? Svaki direktor, qurac, plac je imenovan iz politike i iza njega stoji neka stranka,,,a a sta bi ti samo srao kako nista nevalja,,sto se neukljucis u neku stranku pa mijenjaj jaRANE STANJE, :D
JThomas

#24022 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

VjecitiStudent wrote:
"Edukacija" je zaista i formalno i nebitno pitanje, u zemlji u kojoj se moze kupiti sve, od osnovne skole do doktorata.
A kad jos ovi Ganicevi "ljekari" za koju godinu upadnu u sistem, bit ce nam na kraju bolje da se sami kuci lijecimo ...
:run:
biće bolje ne liječiti se. k'o odbrana šutnjom. sjećaćemo se mi ovih danas vremena kao sretnih...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24023 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Kako vrijeme odmice, i ja sam sve sigurniji da cemo sa nostalgijom pricati o Nerku Trenerku, Mujezinovicu i po zakonu Brankovicu. Mozda cak i o Novalicu :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24024 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:tad su zaključeni i npr. ugovori federacije sa uniprometom za smještaj dijela federalnih ministarstava. ništa od toga tad nije smetalo nerminu nikšiću i kompaniji, a sad kad nisu više vlast smeta.
Neka stan klepio u Uniprometu :wink:
The BEN10

#24025 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:
Neka stan klepio u Uniprometu :wink:
A sve po Zakonu. :razz:
Post Reply