Čovjek wrote:
1. Bosnolože, iz tvoje prve teze zaključujem da ti uopšte ne znaš definiciju politike i da njeguješ "politiku" diktature, gdje samo jedan čovjek, jedna partija, jedna diktatorska struktura radi šta hoće. S toga i zaključuješ da je negativno što su stranke, koje dobiju velik broj Hrvatskih i Srpksih glasova, te samim tim i značajno mjesto u vlasti, spremne na dijalog sa SDA, a ne sa nekom tvojom partijom predpostavljam SDP-om, koji hoće državu za čovjeka, a ne zna ni da se pomakne s mjesta već 14 mjeseci. Možda da dovedu onog Sjevernokorejskog prestolonasljednika da ih posavjetuje.
2. Za razliku od drugih političara, Tihić je za samo 4 godine mandata u predsjedništvu BiH pokrenuo mnoge inicijative i pregovorima te dijalogom sa drugom i trećom stranom, uspio da prenese najveći broj nadležnosti sa entiteta na državu uz saglasnost predstavnika sva tri konstitutivna naroda. Od kad je Tihić van predsjedništva država je krenula sa propadanjem, a to je ubrzao Haris Silajdžić svojim nebuloznim stavovima.
3. Nije u pitanju ko je draži SDA, nego je moj Bosnolože jedino sa njima moguće razgovarati, jer su na osnovu izbornih rezultata jedino oni kompetentni za dijalog i pravljenje države. Da je moguće drugačije, valjda bi SDP već stvorio državu za čovjeka.
Samo je potrebno biti realan...
Od 2006. godina SZBiH i SDP su imale člana predsjedništva, SZ BiH je bila mnogo važan dio vlasti, koji je mogao blokirati sve što želi i voditi politiku koju želi... To je bila politika isključivosti i za četiri godine nas je unazadila 20 godina. (dakle narod nasjeo na parolu 100% BiH, a Silajdžić sjhebao državu za 4 godine)
Evo sad je SDP pobjedio, opet se vodi politika isključivosti i 14 mjeseci stojimo u mjestu, dok se sve ostalo u ovom svemiru neprestalno kreće ustaljenim procesom, znači zaostajemo...
Žalosno je da od oktobra 2010. godine prođe i 2011. godina, dođe 2012. godina... a Mi nemamo formiranu vlast! Žalosno, jel to zdrava politika?
Kada citam tvoje postovo kao da slusam Tihica,

ili se radi pak njegovom savjetniku,uglavnom tvoji postovi i Tihiceva politika mi lice na pranje i pravdanje najveceg izdajnika BiH i Bosnjaka nakon Abdica i Daytona.To sto pises je mastarija i samohvalospjev o Tihicu na kojeg mi se povraca kada samo remiziram stvarsnot ucinka Tihica a koji je u trecem cetverogodisnjem propast mandatu stranke,koja treba zavrsiti na smetljistu zbog njega,njegove anti BH politike i glavnog odbora iste,...
Nisam ja clan SDP-a niti bilo koje druge stranke, moja stranka se zove drzava BiH i sve politicke stranke i pojedinci koji lobiraju i rade za opste dobro prije svega onih kojima je stalo do BiH i same drzave.Znam ja da je vama iz SDA drazi Karadzciev SDS-i Dodikova fasisticka stranka kao i HDZ etnofasisti od mrskih crvenih SDP-ovaca,jer je SDA dio dvodecenijske etnotorovske ideologije talovanja vlasti i ujedno najvece zlo BiH i Bosnjaka.Samo Sarajevo moze unisiti BiH svojom izdajom i podilazenjem dokazanim ideologijama i strankama koje sprovode dvije decenije hegemonisticke anti BiH ideologije .

Tihic i SDA su najveci neprijatelj BiH jer je njegova izdajnicka politika i politika njegove stranke prihvatila aparthejdska rjsenja svojih koaliconih zlocinacko genocidnih saveznika koje i danas podrzava.
-SDA je odrzala u politickom zivotu SDS,dokazanu cetnicko genocidnu stranku koju je Amerika nakon Daytona nudila Aliji da se ukine,to nije uradeno znas zbog koga i zasto.
-Sa HDZ bratijom su surovali i izdali Hercegovinu,i sada im je zao sto nisu u federalnoj vladi,......
-Dozvolili da procenat uposlenih u drzavnim instiucijama bude na stetu njabrojnijeg naroda kojeg navodno predstavlja i cije interese toboz stitite,...
-Digli su ruke i glasali za sve zakone koji su protiv interesa drzave i naroda koji je dozivio genocid i koji je kao najbrojniji najvise obespravljen tamo gdje vladaju njihovi dvodecenijski koalicioni ahbabi
-SDA je dozvoila nepravdna rjesenja prihvatajuci ih i surujuci sa dusmnaima i zlocincima krvavih ruku glasajuci da budu na pozicijama drzavnih poluga vlasti i drzavnih agencija,..
-SIPA Lujic zlocinac na celu ove ageniceje,.
-Barasin kriminalac kao i drugi Karadzcievi bosnjoporogonitelji su u BH pravosudu koji nisu nikoga osudili primjera radi za cetverogodisnju opsadu Sarajeva osim dvije haske presude komandanta sarajevsko romanijskog korpusa Karadzcieve zlocinacko genocidne pobunjenicke paravojske,dok se Bosnjaci progone za poruseni kokosinjac i drzanje zarobljenih cetnika u Pazaricu.
-Procetnicki glasnogovornik Tihic prica cetnickogebelskim ustima kako je Dobrovoljacka bila zlocin iako je haski sud odbio te cetnicke podvale ciju propagandu siri njihov agent Tihic
-Tihic i njegova stranka su sabotirali tuzbu BiH preotiv Srbije i CG dovodenjem mucavca Softica a odbacivanjem amerikanca (Profesora madunarodnog prava) Boyla sto je bio cin izdaje i ubijanje zertava po drugi put Tihicevom i SDA rukom,...
-Himna ,zastava i grb genocidnoh centiteta nema nista sto asocira na Bosnjake ili Hrvate i jos se hvalis kako je izdajnik Tihic pokrenuo inicijativu i ukinuo dvoglavog orla (kokardu) koju vise ljubi od Ljiljana i himnu RBiH "Jedna si Jedina a koju je SDA ukinula dajuci saglasnost bez izglasavanja nove kao preduslov ukidanja one pod kojm se krvarilo i drzava odbranila a koja nam je jedina ostala na srcu,....
-Tihic je egomanijacki ljigavac koji je u proslom mandatu zabijao svo vrijeme noz u leda Silajdzicu i nudio glavu Dodiku nakon sto ga je ovaj porazio na izborima za clana predsjednistva,...
-Tihic sada zabija noz u leda SDP-u na isti nacina kako je to radio Silajdzicu i njegovoj stranci,.
-Da ne govorim o pljackoprivatizaciji svega sto cetalji i Bobanovici nisu uspjeli unisiti i opljackati
-Zaboravili su i pogazili cast istinskih boraca kojima su podijelili one certifikate nakon rata da bi dobili izbore a potom ih otkupili za metar drva i pokupovali drustveno drzavne firme,poput Budnji i slicnih Brankovica,Picakcica itd,...
-SDA je napravila glasacku bazu budzetskih sisavaca i familijrno tajkinskih klanova koja ih odrzava na vlasti dvie decenije podvalama,prevarama od kojih najveci dio istih nema nikakve koristi niti sigurnije i prosperitetnije buducnosti,......
-Ovdje mogu pisati do sutra listu SDA zla koje je prihvatila,saucestovala ili podrzavala sto i danas cini,
-Sve reforme i jacanje drzavnih institucija je nametnuto od strane VP ili je plod zavrtanja ruku istima,....
Tebi je kriv SDP sto nemamo drzavne vlasti 14 mjeseci nakon izbora iako svo vrijeme taj isti SDP nema svoje minstre u tehnickoj vladi (VMBiH) sto znaci da im nije stalo iskljucivo da vlasti ako ce ona biti po mjeri saveznicke osovine zla Doik-Covic na koju je SDA pristajala sve ove godine,....
SDP ne pristaje na ultimativne podvale i zavjeru Dodika i Covica,za razliku izdajnicke SDA sekte time su pokazali da imaju kicmu i principe za razliku izdajnicko velikosrpsko saveznicke SDA kao najveceg zla koje je zadesilo BiH i Bosnjake,....
SDP ima masu fula od kardovskih pa do pasa lutalica po gradu Sarajevu koje nisu uklonili,obzirom da je tema SDA ne bih da sirim o njima i njihovim grijsima poput izdaje oko izbora gradonacelnika Mostara itd,.....
Sa cetnicima i HDZ fasistima znamao na cemu smo i sto nam zele i rade,ali sam unbjeden da je SDA sekta mnogo gore i najopasnie zlo po BiH od njih,...
Izmedu SDA i Radoncica smatram da je trebao SDP uzeti njih jer su manej zlo od SDA,dokazene neprijeteljske i korumpirano kriminalne stranke,.....
Ja bih u izboru uklanjanj s politicke scene izmedu SDA ili Dodikove stranke izabrao prije SDA stranku jer je ona spasilac i saveznik tom istom Dodku kako su juce bili Karadzicu kao i HDZ etnotorovskim fasistima,.......
Zivim za dan kada ce SDA mafijaska sekta zavrsiti na politickom groblju a prije svega njen vrh (glavni odbor) na robiji to jest oni koji su se na muci svog naroda kojeg su izdali a potom opljackali i pokazili sve ono za sto su ginuli i krvarili,posebno za sve ono cemu su kumovali nakon rata,.....