SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22176 Re: SDA-All about
al ostavite šta i za našega Don Neonka 
-
jefff
#22177 Re: SDA-All about
Glede zadnjih dešavanja u Srebrenici. Razvidno je da se vodi medijski rat, tu je objavljena ona knjiga o Aliji, pa ona Hartman isto neku knjigu koja cilja na vlasti R BiH. Trebalo je što pre, kako bi rekli Srbijanci uspostaviti antitežu jer su optužbe iz tih knjiga zbilja kompromitirajuće i optužbe nisu nimalo proizvoljne. Moralo se popraviti što se da popraviti u liku i djelu dragog vođe i stranke mu i sina mu.
Stvar su postavili ovako: u redu, priznajemo. Bilo je tako ali gle, Srbi uopće nisu loši samo ih je malo ponijelo ali evo sada su se smirili i pokajali. Srbi i Srbija hoće da speru ljagu i da pomognu Bošnjacima. Alija je znao da su Srbi dobri i da će Srbi kad - tad ispraviti greške koje su činili.
Dakle to je antiteza tezama iz navedenih knjiga i Izetbegović dinasty sa svojom klikom i nemaju šta drugo ni podastrijeti.
E, ali da ja kažem svoja zapažanja. Prvo, onih 12. miliona siguran sam posve i nisu pare države Srbije, mislim na one obečane pare. Te pare će doči u Srebrenicu ali nisu to uopće pare iz Srbije
Pa čije su? Pa Bakirove.
Dakle, u skladu sa problemima koji proisiču iz sve više činjenica koje izlaze na površinu iz ratnog razdoblja izetbegović klika je prisiljena vršiti i takve akrobacije. Radili su oni i mnogo gore zvrčke i manipulacije. Oni su prisiljeni dovuči Vučića i Dodika u Srebrenicu, potplatiti ih da glume budale i dati tih 12. miliona. Za Bakira 12. miliona je sića.
Iz istog razloga su sklopili koaliciju sa SDS. Zato od SDS prave gotovo pa patriotsku stranku. Da pokažu kako Alijina slabost prema SDS u vremenu prija rata, kao i u samom ratu jeste imala racionalnu osnovu. Koješta.
Stvar su postavili ovako: u redu, priznajemo. Bilo je tako ali gle, Srbi uopće nisu loši samo ih je malo ponijelo ali evo sada su se smirili i pokajali. Srbi i Srbija hoće da speru ljagu i da pomognu Bošnjacima. Alija je znao da su Srbi dobri i da će Srbi kad - tad ispraviti greške koje su činili.
Dakle to je antiteza tezama iz navedenih knjiga i Izetbegović dinasty sa svojom klikom i nemaju šta drugo ni podastrijeti.
E, ali da ja kažem svoja zapažanja. Prvo, onih 12. miliona siguran sam posve i nisu pare države Srbije, mislim na one obečane pare. Te pare će doči u Srebrenicu ali nisu to uopće pare iz Srbije
Pa čije su? Pa Bakirove.
Dakle, u skladu sa problemima koji proisiču iz sve više činjenica koje izlaze na površinu iz ratnog razdoblja izetbegović klika je prisiljena vršiti i takve akrobacije. Radili su oni i mnogo gore zvrčke i manipulacije. Oni su prisiljeni dovuči Vučića i Dodika u Srebrenicu, potplatiti ih da glume budale i dati tih 12. miliona. Za Bakira 12. miliona je sića.
Iz istog razloga su sklopili koaliciju sa SDS. Zato od SDS prave gotovo pa patriotsku stranku. Da pokažu kako Alijina slabost prema SDS u vremenu prija rata, kao i u samom ratu jeste imala racionalnu osnovu. Koješta.
-
HM 2011
#22178 Re: SDA-All about
jefff wrote:Glede zadnjih dešavanja u Srebrenici. Razvidno je da se vodi medijski rat, tu je objavljena ona knjiga o Aliji, pa ona Hartman isto neku knjigu koja cilja na vlasti R BiH. Trebalo je što pre, kako bi rekli Srbijanci uspostaviti antitežu jer su optužbe iz tih knjiga zbilja kompromitirajuće i optužbe nisu nimalo proizvoljne. Moralo se popraviti što se da popraviti u liku i djelu dragog vođe i stranke mu i sina mu.
Pa čije su? Pa Bakirove.
Imenovanje Dzaferovica je proslo identicno postavljeno pitanje i Dzaferovic imenovan.
Na red dosao poplasen odlikovan od Dodika clan Senata RS za neku tamo lijevu funkciju i kao sto je predlozen tako je i glasano.....
ne vidim razlog za sablast nad Poplasenom kad svaki stanovnik Srpske tvrdi da je Odbrambeno otadzbinski rat - Odbrambeno otadzbinski rat - a ne agresija na BiH.... da je srpska neupitna a BiH dok mora....
i sta je tu cudno i cemu dizanje pajike oko toga....
Kasnite jedno 10 godina i izgleda sa ponosom to prikazujete - kadno je momci i djevojke - samo pravote vecu stetu....
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga...
- General War
#22179 Re: SDA-All about
HM 2011 wrote:jefff wrote:Glede zadnjih dešavanja u Srebrenici. Razvidno je da se vodi medijski rat, tu je objavljena ona knjiga o Aliji, pa ona Hartman isto neku knjigu koja cilja na vlasti R BiH. Trebalo je što pre, kako bi rekli Srbijanci uspostaviti antitežu jer su optužbe iz tih knjiga zbilja kompromitirajuće i optužbe nisu nimalo proizvoljne. Moralo se popraviti što se da popraviti u liku i djelu dragog vođe i stranke mu i sina mu.
Pa čije su? Pa Bakirove.
Imenovanje Dzaferovica je proslo identicno postavljeno pitanje i Dzaferovic imenovan.
Na red dosao poplasen odlikovan od Dodika clan Senata RS za neku tamo lijevu funkciju i kao sto je predlozen tako je i glasano.....
ne vidim razlog za sablast nad Poplasenom kad svaki stanovnik Srpske tvrdi da je Odbrambeno otadzbinski rat - Odbrambeno otadzbinski rat - a ne agresija na BiH.... da je srpska neupitna a BiH dok mora....
Kasnite jedno 10 godina i izgleda sa ponosom to prikazujete - kadno je momci i djevojke - samo pravote vecu stetu....
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga...
U bosnjakistanu je snaga!!
-
HM 2011
#22180 Re: SDA-All about
Ima još i veća parodija od toga - Dodik napada SDS kako je protiv srpske jer podržava rad Suda BiH, SDS mu odgovara pa tvoji su Dodo glasali za zakon o Sudu BiH a ne mi - i mi smo za srpsku i srpsku stvar - evo prolazi poplasen.General War wrote:HM 2011 wrote:jefff wrote:Glede zadnjih dešavanja u Srebrenici. Razvidno je da se vodi medijski rat, tu je objavljena ona knjiga o Aliji, pa ona Hartman isto neku knjigu koja cilja na vlasti R BiH. Trebalo je što pre, kako bi rekli Srbijanci uspostaviti antitežu jer su optužbe iz tih knjiga zbilja kompromitirajuće i optužbe nisu nimalo proizvoljne. Moralo se popraviti što se da popraviti u liku i djelu dragog vođe i stranke mu i sina mu.
Pa čije su? Pa Bakirove.
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga...PA to je providno cak i slijepcu vise, Dodik kontra SDSa ali imenuje Poplasena za nekakvo tamo mjesto u sumskom senatu, SDS kao protiv dodika predlozi tog istog Poplasena koje je Dodik ubacio u senat PC...na novu funkciju u drzavnoj sluzbi za koju je govorio sve i svasta i bio nogiran od VP...SDA i jos demokratijski DFF koji je btw antifasisticki nastrojen...podrze imenovanje
jer srBski narod to hoce...to haman nemaju nikog normalnijeg...ili nece da imaju?
U bosnjakistanu je snaga!!
Nužno je u svemu tome brinuti se o kvalitetu bošnjačkog kandidata - ovaj je predložen od strane večine u RS-u i to je to..... Sve ostalo je opstrukcija. Izvinjavanje za ovo je na strani predlagača a ne na strani onih koji su glasali posebno ne u ovoj državi.
DF u maniru varalica i dalje nastavlja prodati mudo pod bubrege ali ne ide..... Uglavnom vozovi prolaze, pojednci su tu da se nadolme, a nama ništa osim SDA nije ni preostalo.
U jedinstvu je snaga.
Ili u odbrambeno otadžbinskom ratu - izaberi Đenerale....
-
Lug
#22181 Re: SDA-All about
HM 2011 wrote:ovaj je predložen od strane večine u RS-u i to je to..... Sve ostalo je opstrukcija. Izvinjavanje za ovo je na strani predlagača a ne na strani onih koji su glasali posebno ne u ovoj državi.
velahavle tobejarebi..
-
Lug
#22182 Re: SDA-All about
a sto je Izetbegovic ispred ovih drugih, zauzeo hodjino mjesto..?bach wrote:
- XXS
#22183 Re: SDA-All about
Stvarno nevjerovatno,iz SDA centrale dosao ferman da se lajkuju pravi cetnici po forumima.
Neki dan onaj SDA-ov trabant lajkuje cica Drazu, a ovdje lajkaju Poplasena i po staroj SDA matrici vicu nemere se bolje.
A sta bi sa onom da se nikada ne smije zaboraviti?
Da se narodu koji zaboravlja istorija ponavlja.
Neki dan onaj SDA-ov trabant lajkuje cica Drazu, a ovdje lajkaju Poplasena i po staroj SDA matrici vicu nemere se bolje.
- GeeTnT
#22184 Re: SDA-All about
....lajk!XXS wrote:Stvarno nevjerovatno,iz SDA centrale dosao ferman da se lajkuju pravi cetnici po forumima.
-
HM 2011
#22185 Re: SDA-All about
Ne lajkujem ja ništa - to i jeste problem. Interesuje me ko je bošnjački član i to je jedino što me i interesuje.XXS wrote:Stvarno nevjerovatno,iz SDA centrale dosao ferman da se lajkuju pravi cetnici po forumima.
Lajkovao ti ili ne da i tebi ponovim -
Odbrambeno otadžbinski rat a ne agresija na BiH, niti stvaranje genocidne tvorevine.
Srpska zauvek BiH dok mora.
itd. itd.
Jel imenovanje Etičko, Etničko ili Četničko - ta pitanja sam davno prevazišao jer je potpuno svejedno. Jedino na što imam pravo da me interesuje jeste bošnjački kandidat.
U slučaju da ovaj kandidat nije podržan bilo bi upitno imenovanje Džaferovića pod salvom optužbi plasiranih od strane Kebe a korištenih od strane Dodika. To bi narušilo kompaktnost koalicije u PS BiH i ugrozilo funkciju PS BiH, za koju se neko brinuo duži niz godina da ne funkcioniše.
Jahanje na ovom imenovanju je pokušaj ubiranja političkih poena - ništa više ništa manje.
Ko ga je kandidirao i iz kojeg naroda - taj je adresa za krivicu....
Ako smatraš da su Dodikovi kandidati bolji, i da je promjena u PS BiH bolja opcija - ti to reci.... Jer indirektno to tvrdiš.... Ako imaš problem sa kandidatom iz RS-a idi u RS pa im prigovaraj oni su ga nominovali.
Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
- ljevoruki
#22186 Re: SDA-All about
SDA prihvatila kandidaturu cetnickog vojvode kojeg je VP s noge na nogu izbacio sa politicke scene BiH.General War wrote:tog istog Poplasena koje je Dodik ubacio u senat PC...na novu funkciju u drzavnoj sluzbi za koju je govorio sve i svasta i bio nogiran od VP...
Stavite sebe u polozaj VP i zamislite da li bi i ko normalan uradio nesto tako ikad vise.
Bakir
-
HM 2011
#22187 Re: SDA-All about
I opet još jedan pokušaj oblate naše SDA nakon jasno opisane političke situacije u PS BiH......ljevoruki wrote:SDA prihvatila kandidaturu cetnickog vojvode kojeg je VP s noge na nogu izbacio sa politicke scene BiH.General War wrote:tog istog Poplasena koje je Dodik ubacio u senat PC...na novu funkciju u drzavnoj sluzbi za koju je govorio sve i svasta i bio nogiran od VP...![]()
Stavite sebe u polozaj VP i zamislite da li bi i ko normalan uradio nesto tako ikad vise.
Bakir
U jedinstvu je snaga !
- XXS
#22188 Re: SDA-All about
Pa kako se onda prepozna u mome postu kad ja nisam spominjao imena ili nikove?HM 2011 wrote: Ne lajkujem ja ništa ....
- General War
#22189 Re: SDA-All about
Mislim da bi to bila "kruzna odbrana" ovaj put moj HA EM-eHM 2011 wrote:
Ili u odbrambeno otadžbinskom ratu - izaberi Đenerale....
- General War
#22190 Re: SDA-All about
Eto ti jos jednog pokazatelja...da su stranci skuzili ove hijene...samo narod sludjen, sto je sasvim shvatljivo...dejton je objedinjeni spisak zelja stavljen na papir napisan od SDA i brtaskih pobjednickih stranaka iz 91.ljevoruki wrote:SDA prihvatila kandidaturu cetnickog vojvode kojeg je VP s noge na nogu izbacio sa politicke scene BiH.General War wrote:tog istog Poplasena koje je Dodik ubacio u senat PC...na novu funkciju u drzavnoj sluzbi za koju je govorio sve i svasta i bio nogiran od VP...![]()
Bakir
-
daddy-kool
#22191 Re: SDA-All about
Da li je ovo autentično?XXS wrote:[
![]()
-
daddy-kool
#22192 Re: SDA-All about
bach wrote:
Nešto se ne sjećam se da je rahmetli Alija koristio klanjanje u pr svrhe.
- Chisum
#22193 Re: SDA-All about
Pravda za minder-piljare!
Sta ste im se natovarili na kosti?
Jednostavno su bili preglasani! Ali ono sto je bitno je to da su pruzili zestok otpor izboru vojvode Poplasena! Dva su bila suzdrzana, a jedan je bio ZA...

Jednostavno su bili preglasani! Ali ono sto je bitno je to da su pruzili zestok otpor izboru vojvode Poplasena! Dva su bila suzdrzana, a jedan je bio ZA...
- escobar__
#22194 Re: SDA-All about
Strašno, jbt... Prosto je nevjerovatna činjenica da Bošnjaci uopšte i postoje na ovim prostorima kakvih su nam infantili lideri, u pm...Chisum wrote:Pravda za minder-piljare!
Jednostavno su bili preglasani! Ali ono sto je bitno je to da su pruzili zestok otpor izboru vojvode Poplasena! Dva su bila suzdrzana, a jedan je bio ZA...![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22195 Re: SDA-All about
ne peri ih na hinjaka...nisu oni sekunde infantilni vego im zinula guzica za parama i moči i znaju dobro šta rade
- Goldenhand
#22196 Re: SDA-All about
Famelija Izetbegović i SDA (Srpska Demokratska Stranka) su u direktnoj saradnji s četnicima i velikosrbima. Cilj je zatiranje bosanske države i stvaranje veće Srbije. Srbi su mudro shvatili da nas neće sve moći obrisati pa su se s Izetbegovićima dogovorili da S-T-Z trokut bude njihov sultanat.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22197 Re: SDA-All about
Poplašen je imenovan linijom SDS, HDZ i SDA

-
VjecitiStudent
#22198 Re: SDA-All about
Kontinuitet najtežih godina ...

SDA-ov "ekspert" za ljudska pravaSeptember 28, 1997 issue of the Sarajevo weekly Svijet brought an article by Drazena Peranic, dealing with the recent election of Velibor Ostojic, by many considered as a war criminal, as the head of the Human Rights Committee of the Parliament of Bosnia and Herzegovina.
The last session of the BiH Parliament has suddenly "surprised " the leaders of the SDA party. How did Velibor Ostojic of the SDS party find himself in the Human Rights commission ? Who chose him, whose trick was this, how was this 'overlooked' ? Then came the Solomonic solution - of course, its the opposition ! Why didn't it tell us who is in question ?
But, lets start from the beginning. A proposal to the BiH Parliament members found its way at the session of September 16, 1997, among which the named Velibor Ostojic was proposed as the president of the Commission for human rights, refugees and asylum. The Sarajevo media simply printed the names of the elected commission presidents, without deliberating on the fact who is who, and which commission are they heading. With one "glitch" - one paper (Sarajevo daily "Oslobodjenje"), published the statement of one official, that this decision has been "forced out" from the SDA. The avalanche started. The refugee associations reacted, then those of resettled persons, threatened nations, camp internees, NGO's, intellectuals, parties, individuals... So it seemed that Ostojic has simply "fallen from the sky" - into the Parliament, the Commission for human rights, and most of all into the chair of its president.
The published records have shown, though, that the representative of the UBSD party, Sejfudin Tokic, voted against this proposal, while four MP's abstained, of which none were from the SDA or the Party for BiH (Silajdzic), but from the oppositionary parties from Republika Srpska !
What is surprising is the attempt of the leaders of the SDA, particularly the lower chamber president Avdo Campara, to present the whole story as an accidental incident, or what the co-president of the Ministers council Haris Silajdzic said, "the mechanical raising of hands.? Of course, Velibor Ostojic did not fall from the sky into the Commission for Human Rights, but he was chosen into its ranks as far back as May of this year by the very same members of the same Parliament, and then again by the majority of votes - solely those of the SDS, HDZ and SDA, and with the objections of the opposition. The then entrance of Velibor Ostojic into this Commission only represented the continuation of the voting of the ruling parties for the proposals coming from any of these parties.
Ahead of the contended session of the Parliament, the proposals for the presidents of the commissions were also determined at the preparatory session. So, the proposal of Ostojic as the president of the of the Commission for Human Rights was sent ahead of the voting to the members, and it was established by Slobodan Bijelic, Ivo Lozancic and none other than - Avdo Campara !
Velibor Ostojic is the legal president of the Commission for Human Rights, Refugees and Asylum of this state. He was appointed to this position, through a previous proposal, the three ruling one-national parties and their coalition satellites. Who is the man whom they have designated as the protector of human rights is known by those whose rights were "protected" by Ostojic during the war, while according to some indications, maybe the Hague War Crimes Tribunal will deal with some of his doings. BiH public, until then, has the right to know how the three one-national parties are reaching agreements concerning their future, first in closed circles, and then with the mechanical rising of hands, based on the system "the way the party orders.? The Ostojic case is only a part of what has caused furor in the public, when the truth came out.
But, the attempt to cover up the truth from a public session of the Parliament, Automatically raises the question what has actually happened in the closed sessions of the SDS-HDZ -SDA in Lisbon, London, Geneva, Bonn, Vienna, New York, Washington, Dayton...
Source: Sarajevo weekly "Svijet", September 28, 1997

- smasma
#22199 Re: SDA-All about
teško Allahu ko mu se sve klanja.bach wrote:
-
Haman
#22200 Re: SDA-All about
Pa ljudi moji zar je i to moguce. Izbjegao mobilizaciju bjezeci u dimijama preko cetnicke teritirije a danas uvazena licnost u Stranci demokratske akcije.
Visoka cura u dimijama bježala od mobilizacije
Na društvenim mrežama trenutno je hit „visoka djevojka u dimijama“ o kojoj je u emisiji FTV-a „Odgovorite ljudima“ govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez, piše novinska agencija Patria.
On je, obraćajući se generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću, kazao: -Vi, gospodine Zukiću, ste zadnja osoba koja se može pozivati na patriotizam. Kada je bila mobilizacija, to je anegdota u Sarajevu, vojna policija je vidjela da bježi visoka djevojka u dimijama. Bilo im je sumnjivo. Kada su je zaustavili, to ste bili vi.
-Vi sada imate puna usta boraca, puna usta patriotizma. Puna usta penzionera, a sve radite da nanesete što veću štetu - poručio je Helez.
Njegove tvrdnje Zukić je, što se vidi na snimku ispratio blagim zbunjenim smiješkom i crvenilom u licu, a kasnije kada je dobio riječ nije ni pokušao demantirati da li je on zaista bio djevojka u dimijama. društvenim mrežama trenutno je hit „visoka djevojka u dimijama“ o kojoj je u emisiji FTV-a „Odgovorite ljudima“ govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez, piše novinska agencija Patria.
(Izvor: agencija Patria)
http://www.bosnjackooko.com/index.php?o ... a&Itemid=2
Visoka cura u dimijama bježala od mobilizacije
Na društvenim mrežama trenutno je hit „visoka djevojka u dimijama“ o kojoj je u emisiji FTV-a „Odgovorite ljudima“ govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez, piše novinska agencija Patria.
On je, obraćajući se generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću, kazao: -Vi, gospodine Zukiću, ste zadnja osoba koja se može pozivati na patriotizam. Kada je bila mobilizacija, to je anegdota u Sarajevu, vojna policija je vidjela da bježi visoka djevojka u dimijama. Bilo im je sumnjivo. Kada su je zaustavili, to ste bili vi.
-Vi sada imate puna usta boraca, puna usta patriotizma. Puna usta penzionera, a sve radite da nanesete što veću štetu - poručio je Helez.
Njegove tvrdnje Zukić je, što se vidi na snimku ispratio blagim zbunjenim smiješkom i crvenilom u licu, a kasnije kada je dobio riječ nije ni pokušao demantirati da li je on zaista bio djevojka u dimijama. društvenim mrežama trenutno je hit „visoka djevojka u dimijama“ o kojoj je u emisiji FTV-a „Odgovorite ljudima“ govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez, piše novinska agencija Patria.
(Izvor: agencija Patria)
http://www.bosnjackooko.com/index.php?o ... a&Itemid=2