SDA-All about

Post Reply
Bosnjak333

#2126 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Zabili su noz u ledja partnerima iz HSP-a koji su ih do juce branili.Ovo je jako los potez,iako neko mora zastupati interese Bosnjaka u kantonu 10.
catania

#2127 Re: SDA-All about

Post by catania »

Bosnjak333 wrote:Zabili su noz u ledja partnerima iz HSP-a koji su ih do juce branili.Ovo je jako los potez,iako neko mora zastupati interese Bosnjaka u kantonu 10.
Radi kile mesa kolju vola. Koje tupačine.

A Bošnjacima ništa neće biti bolje sa ovim još jednim ministorm.
bogumila

#2128 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

Blagoje Bratić wrote:Ovo je bio SDA-ovski rat lopova i profitera koji kradu evo već 20 godina, pa onaj fikro prevljak je bio ovamo bog bez njega nije mogao kamion sići niti se popeti da on ne potpiše zato je milione zaradio on je komadant dobar za trgovinu i šverc od kuda mu hotel na Jablaničkom jezeru pa ga proda pa sad opet pravi pa šta je to nego rat stranke SDA i komapnije pa ne prođe poslanik čeka ga posao u BH telekomu to im zamjenski posao firma ,ili u razvojnoj banci fbih itd, sve go lopovluk je u toj stranci, takođe ona potrpredsejnica kantonalnog odbora sda ćenanović kako bješe kaže Fikro za nju ima vojnički gard, ima izgleda kao medved. :lol:

pa on je u harisovoj stranci, prevljak :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2129 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Blagoje Bratić wrote:Ovo je bio SDA-ovski rat lopova i profitera koji kradu evo već 20 godina, pa onaj fikro prevljak je bio ovamo bog bez njega nije mogao kamion sići niti se popeti da on ne potpiše zato je milione zaradio on je komadant dobar za trgovinu i šverc od kuda mu hotel na Jablaničkom jezeru pa ga proda pa sad opet pravi pa šta je to nego rat stranke SDA i komapnije pa ne prođe poslanik čeka ga posao u BH telekomu to im zamjenski posao firma ,ili u razvojnoj banci fbih itd, sve go lopovluk je u toj stranci, takođe ona potrpredsejnica kantonalnog odbora sda ćenanović kako bješe kaže Fikro za nju ima vojnički gard, ima izgleda kao medved. :lol:
Blagoje Bratić wrote:evo Vam vaša SDA Budnje, ala Budnje i kompanija bližnja i daljna đavo da ih nosi.

Jeste vidjeli da je sin Ovog načelnika nametnutog meni uzeo na 20 godina onu staru našu robnu kuću na Ilidži i odmah je izdao na 20 godina DM-u uzeo je milione očas posla.Sin načelnika koji je osuđen na 3 godine zbog šverca oružja,u kući u kojoj je i načelnik bio kako to onije znao ?? Šta radi SDA i ta politika na Ilidži.
Takođe je bitno istaći i novu funkciju sekretara u opštini Ilidža koja nikad tu nije bila nego je izmišljena, a znate ko je postavljen na tu funkciju žena od ovog načelnika Memića jer je popušila foru za ministricu.

Klasične priče o razbojničkoj bandi kakvih je na hiljade,od seoskih nivoa pa do velikih gradskih opština.

Samo su malo nijanse različite.Image

Valjda NAROD ZNA! :oops:
fidoremilienko

#2130 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

novi.dan.nova.nafaka wrote:

Što bi se reklo: ne raspravljaj/svađaj se sa budalom/lopovom - prvo će te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo....
Samo jos da je zaplakao :cry: kako mi ga je zao :lol: :lol: :lol:

Sve su to ista g*** i on i zl000ja i radoncic i dodo i covic, ma sve go**ari teski!
novi.dan.nova.nafaka

#2131 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

fidoremilienko wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Što bi se reklo: ne raspravljaj/svađaj se sa budalom/lopovom - prvo će te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo....
Sve su to ista g*** i on i zl000ja i radoncic i dodo i covic, ma sve go**ari teski!
Između ostalog, ti si primjer zašto Bakir nema potrebe da se osvrće na svaku Fahrinu bljuvotinu.
Innovation

#2132 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Što bi se reklo: ne raspravljaj/svađaj se sa budalom/lopovom - prvo će te spustiti na svoj nivo,
:
:thumbup:
Rad1uS

#2133 Re: SDA-All about

Post by Rad1uS »

http://www.youtube.com/watch?v=lFaWm0kPdmA

Dobra je SDA pravo, krali su nam godine i godine vazne za napredak drzave svojim blago receno neradom, pa sad su ipak malo smanjili apetite presli su na mjesece...
ultima_palabra

#2134 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

„Ne bojimo se mi, oni se boje. Mi smo tražili vanredne izbore, ali ih se oni boje. Jer, mi smo stranka koja se bori za ideje, za zemlju, za narod, a ne bori se za fotelje. Ali, pokušaj da se SDA izbaci iz vlasti je veoma opasan proces. Jer, ko će ostati u toj vlasti: ostaće sljedbenici Josipa Broza, sljedbenici Franje Tuđmana i sljedbenici Radovana Karadžića. To nije dobar proces. Sljedbenici Alije Izetbegovića i branioci ove zemlje moraju biti zastupljeni u vlasti", rekao je Izetbegović.
Ovaj Bakir zna ponešto i dobro uraditi, ali to je vjerovatno pamet njegovih savjetnika. Kad on sam progovori, vidi se da je riječ o jako neinteligentnom čovjeku. Rijetko kad je više gluposti stalo u 5-6 rečenica :-)
Bosnjak333

#2135 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

ultima_palabra wrote:
„Ne bojimo se mi, oni se boje. Mi smo tražili vanredne izbore, ali ih se oni boje. Jer, mi smo stranka koja se bori za ideje, za zemlju, za narod, a ne bori se za fotelje. Ali, pokušaj da se SDA izbaci iz vlasti je veoma opasan proces. Jer, ko će ostati u toj vlasti: ostaće sljedbenici Josipa Broza, sljedbenici Franje Tuđmana i sljedbenici Radovana Karadžića. To nije dobar proces. Sljedbenici Alije Izetbegovića i branioci ove zemlje moraju biti zastupljeni u vlasti", rekao je Izetbegović.
Ovaj Bakir zna ponešto i dobro uraditi, ali to je vjerovatno pamet njegovih savjetnika. Kad on sam progovori, vidi se da je riječ o jako neinteligentnom čovjeku. Rijetko kad je više gluposti stalo u 5-6 rečenica :-)
Dobro je covjek rekao.Ako Zlaja zeli da izbaci SDA iz vlasti neka organizuje vanredne izbore,pobjedi ponovo i napravi vladajucu koaliciju.SDA se eto kao sto on kaze ne boji toga,nije problem izbaciti njih iz vlasti,ali na propisan nacin.
kiky

#2136 Re: SDA-All about

Post by kiky »

po narodu, nisu trebali ući u vlast ...
u vlast ih je uveo sdp i parlamentarna večina kojoj su pristupili ....
sad više nisu dio parlamentarne večine i trba da napuste pozicije ...
tako funkcioniše parlamentarna demokratija ...
sda nije pretplačena na vlast, niti je exluzivni predstavnik bošnjačkog naroda ...
jazzer

#2137 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Otkud njemu pravo da se on poziva na borce, da se on smatra ovlastenim da ih
zastupa u vlasti? Pa zna li on gdje su ti borci koji se nisu uspjeli ogrebati o SDA vlastodrzce? Po
kontejnerima, na biroima za zaposljavanje, ukoliko nisu vec sami sebi presudili. I nadje se ova baraba
da kmeci i poziva se na borce :x . Sada mu trebaju borci jer je opet borba za fotelje a kada je, i ako, dobije
onda ce borci opet biti tamo gdje im je po Bakiru i mjesto, na margini svih mogucih desavanja. Izuzev par generala
sposobnih da obavljaju sve moguce poslove. Koji se, naravno, placaju sa drzavne sise.
Doktor29

#2138 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

kiky wrote:po narodu, nisu trebali ući u vlast ...
u vlast ih je uveo sdp i parlamentarna večina kojoj su pristupili ....
sad više nisu dio parlamentarne večine i trba da napuste pozicije ...
tako funkcioniše parlamentarna demokratija ...
sda nije pretplačena na vlast, niti je exluzivni predstavnik bošnjačkog naroda ...
Po tom narodu nije ni HSP treba, nisu ni Lijanovici...nagradno pitanje tko ih je sve okupio oko sebe
Corto Maltese

#2139 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Ovaj dio mi nije jasan. Ko su sljedbenici Josipa Broza u trenutnoj vlasti?
kiky

#2140 Re: SDA-All about

Post by kiky »

normalno ...
napravljena je parlamentarna večina oko sdp-a i formirana je vlast ...
sada sda nije više dio parlamentarne večine i treba da napusti vlast ...
ili treba mi da izmišljamo kako funkcionišu parlamentarne demokratije ...
predsjednik federacije nije biran nego je postavljen ...
nije više dio te parlamentarne večine, znači treba da napusti poziciju i prepusti mjesto novom predstavniku večine ..
Doktor29

#2141 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

kiky wrote:normalno ...
nije više dio te parlamentarne večine, znači treba da napusti poziciju i prepusti mjesto novom predstavniku večine ..
Ako je postavljan zasto ga ta nova vecina ne smjeni, kada se to planira zavrsiti, SDP je usao u jos jednu avanturu koju nisu u stanju zavrsiti, nemaju potrebnu vecinu da zavrse posao, tamo gdje su imali sve je bilo gotovo u par dana kao u Sarajevu
Bosnjak333

#2142 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Corto Maltese wrote:
Ovaj dio mi nije jasan. Ko su sljedbenici Josipa Broza u trenutnoj vlasti?
Sta nije jasno,SDP-HDZ-SNSD-SDS. :D
JThomas

#2143 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Između ostalog, ti si primjer zašto Bakir nema potrebe da se osvrće na svaku Fahrinu bljuvotinu.
ej, bakir je fahrin politički otac i majka i maćeha, oni (SDA) su ga izvukli iz govana i stvorili ni iz čega kad im je trebao i kad im je tako odgovaralo...

a da bogdu ovaj sadašnji SDP ima išta sa josipom brozom, to bi ekstra bilo, al' to nije tako...
iPod

#2144 Re: SDA-All about

Post by iPod »

Doktor29 wrote:
Ako je postavljan zasto ga ta nova vecina ne smjeni, kada se to planira zavrsiti, SDP je usao u jos jednu avanturu koju nisu u stanju zavrsiti, nemaju potrebnu vecinu da zavrse posao, tamo gdje su imali sve je bilo gotovo u par dana kao u Sarajevu
Za pojedince je nepoštivanje ustava fbih obaveza, pa također i tumačenje istog kako im odgovara. Naime, ustav fbih nam kaže da je za smjenu predsjednika i potpredsjednika FBiH potrebno najmanje 66 ruku, od čega ta kako je pojedinci nazivaju nova parlamentarna "većina", ja bih rekao skupina ima svega 58 ruku, stoga oni još uvijek nisu većina pravno gledano.

Mnogi su ovdje najavljivali završetak rekonstrukcije krajem 6,7 mjeseca, al ko što neko reče koje li to godine.

Daleko od toga da branim i podržavam SDA, ali način na koji se oni žele izbaciti iz vlasti je surov, i samim tim se pravi presedan da se to isto sutra može desiti bilo kojoj stranci na vlasti kada se već nekome ćefne da izbaci nekoga.

O politici koja prvo izbacuje HDZ, pa uvodi HSP u krevet nemam šta da kažem, a još manje o raskidu braka i vraćanje HDZ-a u krevet... sramota, barem ja svoj glas SDP-u nisam zbog toga dao...

Kako god, SDA će ovdje najviše profitirati jer kao što sam rekao sav onaj talog je prebjegao u SBB, stoga manje posla za Tihića i njegove saradnike ;)
kiky

#2145 Re: SDA-All about

Post by kiky »

:wink:
Doktor29 wrote:
možda i ostane u vlasti ...
:wink:
kiky

#2146 Re: SDA-All about

Post by kiky »

iPod wrote:
Doktor29 wrote:
Za pojedince je nepoštivanje ustava fbih obaveza, pa također i tumačenje istog kako im odgovara. Naime, ustav fbih nam kaže da je za smjenu predsjednika i potpredsjednika FBiH potrebno najmanje 66 ruku, od čega ta kako je pojedinci nazivaju nova parlamentarna "većina", ja bih rekao skupina ima svega 58 ruku, stoga oni još uvijek nisu većina pravno gledano.

Mnogi su ovdje najavljivali završetak rekonstrukcije krajem 6,7 mjeseca, al ko što neko reče koje li to godine.

Daleko od toga da branim i podržavam SDA, ali način na koji se oni žele izbaciti iz vlasti je surov, i samim tim se pravi presedan da se to isto sutra može desiti bilo kojoj stranci na vlasti kada se već nekome ćefne da izbaci nekoga.

O politici koja prvo izbacuje HDZ, pa uvodi HSP u krevet nemam šta da kažem, a još manje o raskidu braka i vraćanje HDZ-a u krevet... sramota, barem ja svoj glas SDP-u nisam zbog toga dao...

Kako god, SDA će ovdje najviše profitirati jer kao što sam rekao sav onaj talog je prebjegao u SBB, stoga manje posla za Tihića i njegove saradnike ;)
rekonstrukcija ide svojim tokom ...
potezanje vitalnog nacionalnog interesa sasvim jasno oslikava o kakvim se banditima radi ...
dosta toga mora proči kroz sudove, a ljeto je, odmori al i to će proći u svoje vrijeme ...
doduše sad imamo i dodkovih pet minuta cirkusa i vidim da vam je drago zbog toga ...
hdz-u je i iz početka nuđeno da uđe u vlast ali je tražio previše i ko prati stvari zna to dobro ...
izbori i jesu tu da se bira vlast, pa kako ko hoće ...
tvoj glas je tvoja briga ...
samo objasni zašto bakir sad ne izađe pred javnost i ne objasni da je on, ispred predsjedništva, dao instrukcije zlatku kako da postupa ...
kiky

#2147 Re: SDA-All about

Post by kiky »

evo upravo je bakir izašao na dnevniku aljazeera-e i jasno reko da je on poslo instrukcije zlatku ...
makar da se zna kako stoje stvari kad se već po svaku cijenu pljuje po zlatku ...
novi.dan.nova.nafaka

#2148 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JThomas wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Između ostalog, ti si primjer zašto Bakir nema potrebe da se osvrće na svaku Fahrinu bljuvotinu.
ej, bakir je fahrin politički otac i majka i maćeha, oni (SDA) su ga izvukli iz govana i stvorili ni iz čega kad im je trebao i kad im je tako odgovaralo...
Ja sam se osvrnuo na činjenicu da Fahro laže gdje stigne, i to beskrupulozno kao niko prije njega. A nigdje nijednog dokaza, Ugovora. To od Bakira, a još manje od Alije, nikako nije mogao naučiti...
ultima_palabra

#2149 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

A jel Fahro konstantno laže i podmeće zadnjih 15 godina ili mu je to došlo u zadnje dvije godine?
Doktor29

#2150 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

ultima_palabra wrote:A jel Fahro konstantno laže i podmeće zadnjih 15 godina ili mu je to došlo u zadnje dvije godine?
Laze oduvjek ali rekao bih nikada kao sada, razumljivo obzirom da ima stranku
Post Reply