SDA-All about
- JThomas
#20876 Re: SDA-All about
a šta orbitira u prirodi? sateliti.
nije ni loša analogija.
nije ni loša analogija.
-
palermo
#20877 Re: SDA-All about
Sve pet.Patriotska_Liga wrote:Ni ti ni vodstvo SDA ne znate šta je politička desnica.jefff wrote:Stranka je otišla u desno..., i toliko da je to prosto nevjerovatno.
Evo, nabroji nam neke recentne poteze po kojima se može reći da je SDA otišla udesno (nikako u desno). Da li su možda
nepotizam, korupcija i organizirani kriminal neke od karakteristika desničarske politike?
Ono što je sigurno je to da je SDA kod naroda omrzla politiku desno od centra, a garantujem da ni predsjednik ove stranke ne bi znao ugrubo definisati desnu politiku, a kamo li vrijednosti moderne europske desnice.
Ali zar nije porazna činjenica da,makar na ovom forumu, HM sa svojim postovima izgleda smislenije od velike većine ovih što napadaju SDA.
Forum je zaista slika i prilika jalovosti i nekompetentnosti naše tzv. opozicije
- fosna2014
#20878 Re: SDA-All about
Neka SDA na vlasti, bar onda znamo na cemu smo. Ni gore ni dole pomaka. Zivio patriotizam, zivio Bakir, zivjelo 100.000 radnih mjesta.
Jebem nas glupa.

Jebem nas glupa.
-
mg
#20879 Re: SDA-All about
palermo wrote:Sve pet.Patriotska_Liga wrote:Ni ti ni vodstvo SDA ne znate šta je politička desnica.jefff wrote:Stranka je otišla u desno..., i toliko da je to prosto nevjerovatno.
Evo, nabroji nam neke recentne poteze po kojima se može reći da je SDA otišla udesno (nikako u desno). Da li su možda
nepotizam, korupcija i organizirani kriminal neke od karakteristika desničarske politike?
Ono što je sigurno je to da je SDA kod naroda omrzla politiku desno od centra, a garantujem da ni predsjednik ove stranke ne bi znao ugrubo definisati desnu politiku, a kamo li vrijednosti moderne europske desnice.
Ali zar nije porazna činjenica da,makar na ovom forumu, HM sa svojim postovima izgleda smislenije od velike većine ovih što napadaju SDA.
Forum je zaista slika i prilika jalovosti i nekompetentnosti naše tzv. opozicije
Kako ne izgleda, sa jeftinim spinovima, al dvopadežnjacima je to dosta.
To što neko ne visi na forumu, nije diskvalifikacijski osnov pri diskusiji. HM za dvije rečenice koje ponavlja dobija platu. Ja pisanjem na forumu smanjim stres, koji mi prouzrokuju u sudovima i općinama i organima svaki dan.
Sve zahvaljujuci politici podobni a ne sposobni.
NA forumu ima sjajnih ljudi, mnogo pametnih. Ali ti SDA ne zanimaju. Njih zanima polupismen svijet, kojim se lako manipuliše. Ovi koje su uhljebili, oni su sigurna glasačka baza.
-
jefff
#20880 Re: SDA-All about
nepotizam, korupcija i organizirani kriminal jesu karakteristike u jako mnogo slučajeva i desne i lijeve politike.Patriotska_Liga wrote:Ni ti ni vodstvo SDA ne znate šta je politička desnica.jefff wrote:Stranka je otišla u desno..., i toliko da je to prosto nevjerovatno.
Ali ako si htio reči da SDA samim time što ima ovakvu krvnu sliku ne mora da znači da je desna stranka, pa dobro ali.. SDA je imala jako mnogo lutanja desno - lijevo.
SDA je u početku bila pokret više nego stranka pa je sadržavala F.Abdića, Muhameda Filipovića, tehnomenađera Mahmutćehajića i liberala Zulfikarpašića. Rat je dao priliku i SDA se pretvorila u stranku desnice a u miru su krahirali ali je njih Suljo Tihić digao iz mrtvih tako što je skrenuo ideološki u lijevo ka sekularizmu. Dolaskom Izetbegovića stranka ide u desno.
Stranka je ideološki, koncepcijski i organizacijski lutala.
Moje intimno mišljenje je, ako već insistiraš da je stranka u vrijeme Izetbegovića starijeg naročito ali kroz cijelo vrijeme postojanja jedna organizacija koju možemo okarakterizirati kao fašističkom, mafijaškom i terorističkom.
Zašto?
Pa jednostavno zato što je u stvarnosti tako..., bilo i ostalo.
Breme koje ova organizacija nosi je bremenito fašizmom, terorizmom i kriminalom.
Kako?
Pa jednostavno tako. To su oni. To su oni radili a ne ja.
Bilo je vremena kada je SDA istupala protiv mješanih brakova pa se to zaboravilo, a to nije ništa drugo nego fašistički nastup. U praksi ništa bolje. Pod kontrolom SDA vlasti u rati stotinjak političkih ubistava. Žrtve raznih nacionalnosti ali najviše Bošnjaka.
U političkim razračunima unutar SDA i na relaciji SDA - ostali stradaju manje negativni a sve više ovladavaju oni više negativni. Gube se glave. Glave gube i oni iz radikalnog krila - Irfan Ljubjankić, čudom izbjegavaju smrt Sefer Halilović, i Haris Silajdžić.
Nominalno lijevi nemaju šansu za opstanak, glavu gubi Hakija Turajlić a Abdić bježi u Kladušu.
Fašistički rukopis.
Noć dugih noževa. Glave se sijeku Mušanu Topaloviću kao najboljem saborcu.
Fašistički rukopis.
I sve je to tako bilo i još mnogo toga isto ovako lošeg i užasavajućeg. Sve smo mi to njima zaboravili i spremni smo čak reči da oni nisu ni desni a nekamolise fašisti.
- dale cooper
#20881 Re: SDA-All about
jefff wrote:nepotizam, korupcija i organizirani kriminal jesu karakteristike u jako mnogo slučajeva i desne i lijeve politike.Patriotska_Liga wrote:Ni ti ni vodstvo SDA ne znate šta je politička desnica.jefff wrote:Stranka je otišla u desno..., i toliko da je to prosto nevjerovatno.
Ali ako si htio reči da SDA samim time što ima ovakvu krvnu sliku ne mora da znači da je desna stranka, pa dobro ali.. SDA je imala jako mnogo lutanja desno - lijevo.
SDA je u početku bila pokret više nego stranka pa je sadržavala F.Abdića, Muhameda Filipovića, tehnomenađera Mahmutćehajića i liberala Zulfikarpašića. Rat je dao priliku i SDA se pretvorila u stranku desnice a u miru su krahirali ali je njih Suljo Tihić digao iz mrtvih tako što je skrenuo ideološki u lijevo ka sekularizmu. Dolaskom Izetbegovića stranka ide u desno.
Moje intimno mišljenje je, ako već insistiraš da je stranka u vrijeme Izetbegovića starijeg naročito ali kroz cijelo vrijeme postojanja jedna organizacija koju možemo okarakterizirati kao fašističkom, mafijaškom i terorističkom.
Zašto?
Breme koje ova organizacija nosi je bremenito fašizmom, terorizmom i kriminalom.
Kako?
Bilo je vremena kada je SDA istupala protiv mješanih brakova pa se to zaboravilo, a to nije ništa drugo nego fašistički nastup. U praksi ništa bolje. Pod kontrolom SDA vlasti u rati stotinjak političkih ubistava. Žrtve raznih nacionalnosti ali najviše Bošnjaka.
U političkim razračunima unutar SDA i na relaciji SDA - ostali stradaju manje negativni a sve više ovladavaju oni više negativni. Gube se glave. Glave gube i oni iz radikalnog krila - Irfan Ljubjankić, čudom izbjegavaju smrt Sefer Halilović, i Haris Silajdžić.
Nominalno lijevi nemaju šansu za opstanak, glavu gubi Hakija Turajlić a Abdić bježi u Kladušu.
Fašistički rukopis.
Fašistički rukopis.
I sve je to tako bilo i još mnogo toga isto ovako lošeg i užasavajućeg. Sve smo mi to njima zaboravili i spremni smo čak reči da oni nisu ni desni a nekamolise fašisti.
nego osnove za krivični progon. I SDA, kao i pandami sa druge dvije strane (HDZ, SDS/SNSD) nikada
nisu prerasle iz nacionalnih pokreta u moderne demokratske stranke.
-
Patriotska_Liga
#20882 Re: SDA-All about
Uz dužno poštovanje, ali ovo nisu karakteristike desnice, ovo su karakteristike krivičnih djela.jefff wrote:
nepotizam, korupcija i organizirani kriminal jesu karakteristike u jako mnogo slučajeva i desne i lijeve politike.
Zašto?
Kako?
Fašistički rukopis.
Fašistički rukopis.
Dakle, ne može se reći da je stranka skrenula udesno, stranka je krenula stranputicom o kojoj sam govorio ranije.
Politička desnica, a pogotovo moderna europska desnica, nemaju ama baš nikakve veze s onim što SDA radi.
Zbog toga sam ja i reagovao ovdje, inače se ne javljam na ovoj temi baš često, ali kao desničar u političkom smislu morao sam da branim ideju u koju vjerujem i ogradim istu od kriminalne organizacije zvane SDA.
-
HM 2011
#20884 Re: SDA-All about
Svi jako dobro znate i poznajete da sam itekako sposoban za pisanje filipika kada za to ima potrebe, međutim u mnogo opscenih podmetanja - za filipike nema potrebe.....
Jel to percepcija ili podmetanje kada neko kaže da je SDA kontrolisala stanje u ratnoj BiH ? Ako je podmetanje cijenim pokušaj, ali ako je percepcija lice u pitanju je plitko....
Tokom ratnog stanja društvo ne kontroliše niko i sve snage društva su usmjerene ka liniji fronte - tu civilno društvo stoji u zavjesi - i radi šta god uspijei šta god hoće -
SDA nije kontrolisala šverc, šverc su kontrolisali Šverceri, a pojedincima u lokalnim zajednicama koji su u vrhu stranke su davali MITO za pokriće aktivnosti šverca i ne samo njima MITO je dijeljen i pojedincima u vrhu Vojske...... Zvanične strukture društva jednostavno nisu imale snage da se izbore sa švercom - a isti je imao negativan moralni uticaj na Vojsku...... Tu je većina političara šutila - a nazovimo glupi ili ti ga pravedni su ukazivali na to (neka svako zove to kako god hoće)..... U neku ruku jedini način suzbijanja tih aktivnosti je lišavanje slobode lica koje sa bavi tim aktivnostima i u ratnom stanju lišavanje života tog lica - međutim - tu je naše društvo pokazalo da im je draže uzeti procent od šverca nego spriječiti šverc i to od najmanjeg do najvećeg i to je čitava priča - SDA sa tim ima veze kao što je Karadžić imao uticaja na Mladića pred sami kraj rata - 0....
U ratnom stanju civilna policija maše ušima i jedinu nadležnost ima vojna policija - a ustrojstvo vojne policije je bilo takvo da je Ismet Bajramović Ćelo bio šef Vojne policije na području grada Sarajeva tokom rata za vrijeme kada mu je komandant bio General Sefer Halilović.....
Rahmetli Alija Izetbegović je sa vojnom doktrinom imao veze kao sa lanjskim snjegom - ali je ipak obnašao funkciju glavnokomandujućeg oružanih snaga i pri tome se maksimalno oslanjao na vojni dio savjetodavnog tijela.... Sama Armija je većinom bila sačinjenja od mahalaca koji su netom prije rata švercali farmerke iz trsta radi provoda - to nije bila profesionalna vojska....
Znači još jedan pokušaj podmetanja....
Sljedeći pokušaj podmetanja su politička ubistva - SDA se povezuje sa ubistvom Hakije Turajlića - a zvanični SDPR nema veze sa tim - kako da ne .....
General Halilović Sefer - neko je prozivao SDA - a evo pričalo se i o koaliciji sa SDA...
Znači bizarni pokušaji podmetanja krivice za nešto što nema veze sa vezom....
i šta bi čovjek sada trebao pisati - filipike o svemu ovome ?
Trenutno političko stanje bošnjaka 0 - i umjesto da se pogleda koja je najjača stranka Bošnjaka pa da se u toj najjačoj stranci stvari pokušaju popravljati - gleda se da se uništi i to pa da budemo kao rogovi u vreći - e neće moći....
Samo SDA - na svim nivoima - to je naša šansa - pokazati odgovornost glasom za SDA - zahtjevati odgovornost od SDA -
ponavljam na svim nivoima....
Jel to percepcija ili podmetanje kada neko kaže da je SDA kontrolisala stanje u ratnoj BiH ? Ako je podmetanje cijenim pokušaj, ali ako je percepcija lice u pitanju je plitko....
Tokom ratnog stanja društvo ne kontroliše niko i sve snage društva su usmjerene ka liniji fronte - tu civilno društvo stoji u zavjesi - i radi šta god uspijei šta god hoće -
SDA nije kontrolisala šverc, šverc su kontrolisali Šverceri, a pojedincima u lokalnim zajednicama koji su u vrhu stranke su davali MITO za pokriće aktivnosti šverca i ne samo njima MITO je dijeljen i pojedincima u vrhu Vojske...... Zvanične strukture društva jednostavno nisu imale snage da se izbore sa švercom - a isti je imao negativan moralni uticaj na Vojsku...... Tu je većina političara šutila - a nazovimo glupi ili ti ga pravedni su ukazivali na to (neka svako zove to kako god hoće)..... U neku ruku jedini način suzbijanja tih aktivnosti je lišavanje slobode lica koje sa bavi tim aktivnostima i u ratnom stanju lišavanje života tog lica - međutim - tu je naše društvo pokazalo da im je draže uzeti procent od šverca nego spriječiti šverc i to od najmanjeg do najvećeg i to je čitava priča - SDA sa tim ima veze kao što je Karadžić imao uticaja na Mladića pred sami kraj rata - 0....
U ratnom stanju civilna policija maše ušima i jedinu nadležnost ima vojna policija - a ustrojstvo vojne policije je bilo takvo da je Ismet Bajramović Ćelo bio šef Vojne policije na području grada Sarajeva tokom rata za vrijeme kada mu je komandant bio General Sefer Halilović.....
Rahmetli Alija Izetbegović je sa vojnom doktrinom imao veze kao sa lanjskim snjegom - ali je ipak obnašao funkciju glavnokomandujućeg oružanih snaga i pri tome se maksimalno oslanjao na vojni dio savjetodavnog tijela.... Sama Armija je većinom bila sačinjenja od mahalaca koji su netom prije rata švercali farmerke iz trsta radi provoda - to nije bila profesionalna vojska....
Znači još jedan pokušaj podmetanja....
Sljedeći pokušaj podmetanja su politička ubistva - SDA se povezuje sa ubistvom Hakije Turajlića - a zvanični SDPR nema veze sa tim - kako da ne .....
General Halilović Sefer - neko je prozivao SDA - a evo pričalo se i o koaliciji sa SDA...
Znači bizarni pokušaji podmetanja krivice za nešto što nema veze sa vezom....
i šta bi čovjek sada trebao pisati - filipike o svemu ovome ?
Trenutno političko stanje bošnjaka 0 - i umjesto da se pogleda koja je najjača stranka Bošnjaka pa da se u toj najjačoj stranci stvari pokušaju popravljati - gleda se da se uništi i to pa da budemo kao rogovi u vreći - e neće moći....
Samo SDA - na svim nivoima - to je naša šansa - pokazati odgovornost glasom za SDA - zahtjevati odgovornost od SDA -
ponavljam na svim nivoima....
Last edited by HM 2011 on 04/09/2015 22:12, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#20885 Re: SDA-All about
mg wrote:palermo wrote:Sve pet.Patriotska_Liga wrote: Ni ti ni vodstvo SDA ne znate šta je politička desnica.
Kako ne izgleda, sa jeftinim spinovima, al dvopadežnjacima je to dosta.
To što neko ne visi na forumu, nije diskvalifikacijski osnov pri diskusiji. HM za dvije rečenice koje ponavlja dobija platu. Ja pisanjem na forumu smanjim stres, koji mi prouzrokuju u sudovima i općinama i organima svaki dan.
Sve zahvaljujuci politici podobni a ne sposobni.
NA forumu ima sjajnih ljudi, mnogo pametnih. Ali ti SDA ne zanimaju. Njih zanima polupismen svijet, kojim se lako manipuliše. Ovi koje su uhljebili, oni su sigurna glasačka baza.
Hajde što podmetanjem pokušava diskvalificirati jednu političku stranku - možemo to nazvati političkim diskursom -
ali sada pokušava diskvalificirati mene sa pričom da primam platu za pisanje .
ja ću ti odgovoriti da si
LAŽOV
Ponavljam ti da ne primam novac niti naknadu za pisanje na forumu.
-
Patriotska_Liga
#20886 Re: SDA-All about
I ja mislim da ne primaš ništa za to.
Koliko puta ponavljaš iste dvije-tri rečenice, taman da ih ponavljaš na sjednici predsjedništva SDA prisutni bi ti rekli ma dosta i tebe više, *ebo te SDA i nivoi.
Koliko puta ponavljaš iste dvije-tri rečenice, taman da ih ponavljaš na sjednici predsjedništva SDA prisutni bi ti rekli ma dosta i tebe više, *ebo te SDA i nivoi.
-
HM 2011
#20887 Re: SDA-All about
Hajde barem nekakav zaključak -Patriotska_Liga wrote:I ja mislim da ne primaš ništa za to.
a šta misliš da sam kao većina SDA hrak pljuc, SDA ne ljava....
I to je jedan od razloga zašto tvrdim Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....
A najveći je činjenica da su rezultati popisa takvi da se bošnjački narod đuture izjasnio kao Bošnjak, Islam, Bosanski....
Sve što sada taj isti narod mora da napravi je jaku i ispravnu političku stranku - eto SDA i pravi....
Glasaj i zahtjevaj rezulatate ili skidaj glave bukvalno - baviti se politikom nije igra - bavi se društvom i razvojem društva.... Al sve samo jedna stranka....
Kad su Francuzi, Njemci i svi normalni narodi mogli napraviti svoje države takvima da mi želimo da se selimo u njihove države iako ni beknut jezika ne umijemo - i mi možemo i MORAMO napraviti naše društvo PROSPERITETNIM !
na nama je odluka -
U JEDINSTVU JE SNAGA !
Kad budete radi utajenih 10 maraka glave skidali - samo će Vam se pošteni i pravedni ljudi za politiku interesovati !
-
Patriotska_Liga
#20888 Re: SDA-All about
Od SDA je nemoguće napraviti takvu stranku osim ako lopatom ne otjeraš kompletno rukovodstvo od predsjednika stranke do predsjednika opštinskih ogranaka i njihovih najbližih saradnika. Bakir Izetbegović je obećao jedinstvo stranke, a onda se obračunao sa Mehmedovićem i ljudima oko njega, obećao je i nove kadrove, a onda opet strankom drmaju lokalni šerifi poput Mirsada Kukića, inače osuđenog kriminalca. O čemu pričamo onda?
Ja sam prvi za istinski jaku bošnjačku stranku koja će štititi bošnjačke interese i u praksi (a ne na jeziku) se zalagati za cjelovitost BiH i ravnopravnost svih građana na kompletnoj teritoriji. To znači da ako neko negira bosanski jezik na 49% teritorije BiH onda Bakir Izetbegović ne treba da spava uopšte nego da danonoćno rješava pomenuti problem i da poduzme sve moguće korake da se to što prije riješi. Meni on ne izgleda nešto plaho zabrinut, šepuri se po BL kao da se radi o oazi bošnjačkog prosperiteta. Njegovo šepurenje i kikoćenje nemaju nikakvog realnog uporišta, on tamo treba da bude smrknut i da govori šta će poduzeti da se problemi riješe, a ne da priča kako mora ovo i kako će biti ono. Ništa neće biti ako on ništa ne poduzme. A neće poduzeti ništa.
SDA nema unutrašnji kapacitet da rješava tako ozbiljne stvari isto kao što nema unutrašnji kapacitet da rješava socioekonomske probleme tamo gdje vlada. Okružili su se ljudima koji ne znaju i kojima je jedini interes personalno bogaćenje što je životinjski nivo i što pokazuje da ljudi oko te stranke nisu sociološki emancipovani te da nisu svjesni da je suština bavljenja politikom doprinos široj društvenoj zajednici i da je to ono što velike ljude čini sretnim, a da je lični prosperitet samo nusprodukt koji dolazi usljed dobro obavljenog posla i koji je tada potpuno zaslužen što ga u krajnjoj liniji čini i smislenim. Besmisleno je bogatiti se, a ne doprinositi apsolutno ništa, to je osobina parazita.
Navodim ti primjer Stevea Jobsa ili Billa Gatesa koji su živjeli ili žive kao milijarderi ali kad su počinjali njihov cilj nije bio da postanu milijarderi. Ljudi su živjeli ideju informatičke revolucije i napravili su revoluciju, a svijet će ih zapamtiti kao ljude koji su započeli novu epohu u historiji. Da li ti vidiš takve ljude u SDA? Nema ih.
SDA na svim nivoima je nešto što smo već vidjeli i što ćemo vjerovatno ponovo vidjeti ali džaba ćeš tražiti odgovornost jer ti oni nikad neće pokazati odgovornost kao što ni do sada nisu. Jaka ovakva SDA nije isto što i jak bošnjački narod ili jaka BiH.
Ja sam prvi za istinski jaku bošnjačku stranku koja će štititi bošnjačke interese i u praksi (a ne na jeziku) se zalagati za cjelovitost BiH i ravnopravnost svih građana na kompletnoj teritoriji. To znači da ako neko negira bosanski jezik na 49% teritorije BiH onda Bakir Izetbegović ne treba da spava uopšte nego da danonoćno rješava pomenuti problem i da poduzme sve moguće korake da se to što prije riješi. Meni on ne izgleda nešto plaho zabrinut, šepuri se po BL kao da se radi o oazi bošnjačkog prosperiteta. Njegovo šepurenje i kikoćenje nemaju nikakvog realnog uporišta, on tamo treba da bude smrknut i da govori šta će poduzeti da se problemi riješe, a ne da priča kako mora ovo i kako će biti ono. Ništa neće biti ako on ništa ne poduzme. A neće poduzeti ništa.
SDA nema unutrašnji kapacitet da rješava tako ozbiljne stvari isto kao što nema unutrašnji kapacitet da rješava socioekonomske probleme tamo gdje vlada. Okružili su se ljudima koji ne znaju i kojima je jedini interes personalno bogaćenje što je životinjski nivo i što pokazuje da ljudi oko te stranke nisu sociološki emancipovani te da nisu svjesni da je suština bavljenja politikom doprinos široj društvenoj zajednici i da je to ono što velike ljude čini sretnim, a da je lični prosperitet samo nusprodukt koji dolazi usljed dobro obavljenog posla i koji je tada potpuno zaslužen što ga u krajnjoj liniji čini i smislenim. Besmisleno je bogatiti se, a ne doprinositi apsolutno ništa, to je osobina parazita.
Navodim ti primjer Stevea Jobsa ili Billa Gatesa koji su živjeli ili žive kao milijarderi ali kad su počinjali njihov cilj nije bio da postanu milijarderi. Ljudi su živjeli ideju informatičke revolucije i napravili su revoluciju, a svijet će ih zapamtiti kao ljude koji su započeli novu epohu u historiji. Da li ti vidiš takve ljude u SDA? Nema ih.
SDA na svim nivoima je nešto što smo već vidjeli i što ćemo vjerovatno ponovo vidjeti ali džaba ćeš tražiti odgovornost jer ti oni nikad neće pokazati odgovornost kao što ni do sada nisu. Jaka ovakva SDA nije isto što i jak bošnjački narod ili jaka BiH.
-
HM 2011
#20889 Re: SDA-All about
Imaš problem u logici -Patriotska_Liga wrote:Od SDA je nemoguće napraviti takvu stranku osim ako lopatom ne otjeraš kompletno rukovodstvo od predsjednika stranke do predsjednika opštinskih ogranaka i njihovih najbližih saradnika. Bakir Izetbegović je obećao jedinstvo stranke, a onda se obračunao sa Mehmedovićem i ljudima oko njega, obećao je i nove kadrove, a onda opet strankom drmaju lokalni šerifi poput Mirsada Kukića, inače osuđenog kriminalca. O čemu pričamo onda?
Kao prvo u BiH unutar svakog od naroda treba i mora postaviti stvari kako treba - Srbi su to uradili, HRvati su to uradili - evo preostaju Bošnjaci kod kojih to mora još i više doći do izražaja jer je svaki glas bitan.
Nakon 168 političkih partija i bezbroj opozicionih pokušaja koji su se pretvorili u totalno razočarenje - moraš shvatiti da druge opcije osim gradnje SDA i nemamo.
Vrijeme za eksperimente je isteklo i svako sljedeće eksperimentisanje će nas koštati još puno puno više......
Ne pišem slučajno - Pokaži odgovornost - Traži odgovornost.... ne kažem samo glasaj za SDA - nego kažem budi SDA i nakon glasanja !
I ako imaš problem sa određenim SDA kadrovima, pa ti si glasao - inzistiraj da ti kadrovi ne budu više tu - ne prijeti glasanjem za drugu stranku nego prijeti nekim drugim modalitetima - jer prijetnja glasanjem za drugu stranku nas vodi u spiralu gluposti u kojoj smo već sada.....
Snaga je u brojevima - U jedinstvu je snaga
-
Patriotska_Liga
#20890 Re: SDA-All about
Srbi se nisu definitivno okupili oko jedne stranke, a Hrvati će biti okupljeni dok postoji opasnost da im se biraju politički predstavnici od strane drugih.
Nemam ja problem s logikom nego ti imaš problem sa sagledavanjem realnosti. Mehmedović je tražio odgovornost i završio na marginama, a tako će završiti svi koji traže odgovornost u SDA jer SDA ne funkcioniše na uobičajenim principima moderne europske demokratije. SDA je po tom pitanju light verzija Saveza komunista Jugoslavije gdje se drukčije mišljenje ipak plaćalo skuplje, ali je modalitet naravno isti.
Činjenica da su svi pokušaji s drugim strankama propali govori nešto o nama, a to nešto je da smo nesposobni da iznjedrimo ozbiljnu političku stranku.
Snaga je u brojevima samo ako su brojevi uloženi na pravog konja. Ako na lošeg konja uložimo i milion glasova izgubili smo jer tog lošeg konja nismo u stanju da usmjerimo prema cilju. Da je moguće to napraviti ti ne bi pozivao na odgovornost ovdje nego tamo gdje se to i radi - na organima stranke.
Nemam ja problem s logikom nego ti imaš problem sa sagledavanjem realnosti. Mehmedović je tražio odgovornost i završio na marginama, a tako će završiti svi koji traže odgovornost u SDA jer SDA ne funkcioniše na uobičajenim principima moderne europske demokratije. SDA je po tom pitanju light verzija Saveza komunista Jugoslavije gdje se drukčije mišljenje ipak plaćalo skuplje, ali je modalitet naravno isti.
Činjenica da su svi pokušaji s drugim strankama propali govori nešto o nama, a to nešto je da smo nesposobni da iznjedrimo ozbiljnu političku stranku.
Snaga je u brojevima samo ako su brojevi uloženi na pravog konja. Ako na lošeg konja uložimo i milion glasova izgubili smo jer tog lošeg konja nismo u stanju da usmjerimo prema cilju. Da je moguće to napraviti ti ne bi pozivao na odgovornost ovdje nego tamo gdje se to i radi - na organima stranke.
- fosna2014
#20891 Re: SDA-All about
HM, pa da se vratimo odmah u komunizam, sta ce nam ostale stranke? Hvala Bogu samo 30% Bosnjaka/Bosanaca razmislja kao ti.
Ali ponavljam, krivi smo mi koji ne mozemo ponuditi bolje narodu. Svakako nemate veci kapacitet od onog sto sad imate.
Ali ponavljam, krivi smo mi koji ne mozemo ponuditi bolje narodu. Svakako nemate veci kapacitet od onog sto sad imate.
-
jefff
#20892 Re: SDA-All about
U SKJ jeste bilo problema ako si imao drugačije mišljenje ali je barem bilo reda i napretka.
-
HM 2011
#20893 Re: SDA-All about
fosna2014 wrote:HM, pa da se vratimo odmah u komunizam, sta ce nam ostale stranke? Hvala Bogu samo 30% Bosnjaka/Bosanaca razmislja kao ti.
A šta će nam ostale stranke - neka se iskristalizuju sve u jednu političku partiju pa da imamo Bošnjački bipartizam ?
- na šta se svodi opozicija kod Bošnjaka ? Unutar države definitivno imamo tri struje to su Bošnjaci, Hrvati i Srbi - i Hrvati i Srbi su većinski homogenizirani, o čemu je riječ o kojoj demokratiji ? Svi galsamo za SDA i to je opet demokratija......
Kriv si ti što ne razmišljaš glavom - 168 političkih partija, a nezavisna analiza od prije neki dan prikazala svi su participirali u vlasti na ovaj ili onaj način - znači OPOZICIJE NIJE NI BILO ALI NIJE BILO NITI ODGOVORNOSTI.....
-
HM 2011
#20894 Re: SDA-All about
Mehmedović nije završio na marginama - tako se stvari žele predstaviti - mehmedović je državni parlamentarac - u čemu je problem ?Patriotska_Liga wrote:Srbi se nisu definitivno okupili oko jedne stranke, a Hrvati će biti okupljeni dok postoji opasnost da im se biraju politički predstavnici od strane drugih.
I drtugi konji su loši, tj. kao što smo vidjeli GORI od ovoga što imamo, sve što trebamo je brinuti se oko konjića i koristiti ga za svrhu za koju postoji.... Briga nije samo glasanje na izborima, briga je učešće u političkom životu poslje toga.... Svaka loša odluka ili ignorisanje upozorenja se odbilo od glavu do sada.... Srećom Vama je data sloboda da birate šta ćete - pa izvolite izaberite....
-
HM 2011
#20895 Re: SDA-All about
Da skratim od SDA i od svega drugoga je moguće napraviti normalnu stranku - predaj joj odgovornost i traži odgovornost od iste - individualiziraj krivicu i odstrani krvice.... U čemu je problem.... U SDA imaš ljude koji mogu doprinjeti - u drugim strankama - slabo i to je čitava priča...Patriotska_Liga wrote:Od SDA je nemoguće napraviti takvu stranku osim ako lopatom ne otjeraš kompletno rukovodstvo od predsjednika stranke do predsjednika opštinskih ogranaka i njihovih najbližih saradnika. Bakir Izetbegović je obećao jedinstvo stranke, a onda se obračunao sa Mehmedovićem i ljudima oko njega, obećao je i nove kadrove, a onda opet strankom drmaju lokalni šerifi poput Mirsada Kukića, inače osuđenog kriminalca. O čemu pričamo onda?
Zato samo SDA, na svim nivoima, u jedinstvu je snaga....
-
Patriotska_Liga
#20896 Re: SDA-All about
Završio na marginama stranke. Koja mu je stranačka funkcija nakon kongresa?HM 2011 wrote:
Mehmedović nije završio na marginama - tako se stvari žele predstaviti - mehmedović je državni parlamentarac - u čemu je problem ?
I drtugi konji su loši, tj. kao što smo vidjeli GORI od ovoga što imamo, sve što trebamo je brinuti se oko konjića i koristiti ga za svrhu za koju postoji.... Briga nije samo glasanje na izborima, briga je učešće u političkom životu poslje toga.... Svaka loša odluka ili ignorisanje upozorenja se odbilo od glavu do sada.... Srećom Vama je data sloboda da birate šta ćete - pa izvolite izaberite....
Državni parlamentarac se ne postaje tako što ti Bakir Izetbegović da mandat, nego građani. Koji su to članovi SDA redom dobili više glasova od Mehmedovića na sličnom uzorku glasača? Kako to da je Bakir Izetbegović dobio daleko manje glasova nego stranka?
Da je Šemsudin Mehmedović postao predsjednik stranke to bila barem mala nada da je SDA moguće transformisati u to o čemu ti sanjaš. S Bakirom Izetbegovićem i njegovim trabantima to nije moguće.
-
HM 2011
#20897 Re: SDA-All about
Kakvim marginama - čovjek član odbora - i odbija da uzme učešće u radu.... Shvataš li da u izbornom procesu kakvog SDA koristi rezultat istoga vidiš na terenu - i opet taj rezultat nije rezultat bilo čije samovolje - nego kolektiva bošnjačkog naroda....Patriotska_Liga wrote:Završio na marginama stranke. Koja mu je stranačka funkcija nakon kongresa?HM 2011 wrote:
Mehmedović nije završio na marginama - tako se stvari žele predstaviti - mehmedović je državni parlamentarac - u čemu je problem ?
Državni parlamentarac se ne postaje tako što ti Bakir Izetbegović da mandat, nego građani. Koji su to članovi SDA redom dobili više glasova od Mehmedovića na sličnom uzorku glasača? Kako to da je Bakir Izetbegović dobio daleko manje glasova nego stranka?
Da je Šemsudin Mehmedović postao predsjednik stranke to bila barem mala nada da je SDA moguće transformisati u to o čemu ti sanjaš. S Bakirom Izetbegovićem i njegovim trabantima to nije moguće.
U glasačkom sistemu SDA nije se mjenjalo ništa još od vremena Tihića o kojem mnogi pozitivno zbore - pa na kome je onda teret izbornog procesa unutar SDA ? Hoćemo li mjenjati isti - hajde da mjenjamo, fino članstvo u SDA i piši peticiju za izmjenu unutarstranačkih rješenja....
I opet isto nema efekta u odnosu na Bošnjački narod i stanje Bošnjačkog naroda - rezultati rada su najbitniji - a ovo o čemu zboriš je politikanstvo....
Rezultati rada u smislu poboljšanja životnog standarda Bošnjaka i ostalih naroda, kvalilteta života - za svge to treba Vlada i VEćina u parlamentu - SDA to nema a na SDA se pokušava prišiti teret odgovornosti....
Podrži SDA na svim nivoima, U jedinstvu je snaga.
-
Patriotska_Liga
#20898 Re: SDA-All about
Na marginama s obzirom da je među narodom daleko najpopularniji član ove stranke.HM 2011 wrote:
Kakvim marginama - čovjek član odbora - i odbija da uzme učešće u radu.... Shvataš li da u izbornom procesu kakvog SDA koristi rezultat istoga vidiš na terenu - i opet taj rezultat nije rezultat bilo čije samovolje - nego kolektiva bošnjačkog naroda....
U glasačkom sistemu SDA nije se mjenjalo ništa još od vremena Tihića o kojem mnogi pozitivno zbore - pa na kome je onda teret izbornog procesa unutar SDA ? Hoćemo li mjenjati isti - hajde da mjenjamo, fino članstvo u SDA i piši peticiju za izmjenu unutarstranačkih rješenja....
I opet isto nema efekta u odnosu na Bošnjački narod i stanje Bošnjačkog naroda - rezultati rada su najbitniji - a ovo o čemu zboriš je politikanstvo....
Rezultati rada u smislu poboljšanja životnog standarda Bošnjaka i ostalih naroda, kvalilteta života - za svge to treba Vlada i VEćina u parlamentu - SDA to nema a na SDA se pokušava prišiti teret odgovornosti....
Podrži SDA na svim nivoima, U jedinstvu je snaga.
Podrži ti SDA tako što ćeš umjesto na ovom forumu u stranačkoj centrali podržati princip jedan član - jedan glas kojim bi Bakir Izetbegović vrlo brzo bio prošlost. A znaš li kad će se to desiti? Nikad, eto kad. Lik dobio na desetine hiljada manje glasova od stranke, znači umjesto da pogura stranku on joj je predstavljao sidro. Šta više reći o njemu? Grozan, nesposoban, nikakav.
SDA će dobiti tu većinu kad ponudi kvalitetne kadrove. Ovako su dobili puno više nego što zaslužuju. Ljudima je potpuno svejedno da li će živjeti u besperspektivnosti političke nestabilnosti ili u besperspektivnosti pod kapom SDA.
- fosna2014
#20900 Re: SDA-All about
Apsolutno se slazem da opozicija nista ne nudi, da se razumijemo. Ali, ipak bolje i to nego ovaj kleptonadrealizam a la Bakir. Bar ne huskaju narod na rat, tzv. patriotizam i sipanje soli u rane. Dovoljno smo bolovali od rata i poslijeratne politike SDA gamadi.HM 2011 wrote:fosna2014 wrote:HM, pa da se vratimo odmah u komunizam, sta ce nam ostale stranke? Hvala Bogu samo 30% Bosnjaka/Bosanaca razmislja kao ti.
A šta će nam ostale stranke - neka se iskristalizuju sve u jednu političku partiju pa da imamo Bošnjački bipartizam ?
- na šta se svodi opozicija kod Bošnjaka ? Unutar države definitivno imamo tri struje to su Bošnjaci, Hrvati i Srbi - i Hrvati i Srbi su većinski homogenizirani, o čemu je riječ o kojoj demokratiji ? Svi galsamo za SDA i to je opet demokratija......
Kriv si ti što ne razmišljaš glavom - 168 političkih partija, a nezavisna analiza od prije neki dan prikazala svi su participirali u vlasti na ovaj ili onaj način - znači OPOZICIJE NIJE NI BILO ALI NIJE BILO NITI ODGOVORNOSTI.....