Opstinski sud je vec blokirao odluku ove nelegitimne vlade koja nema vecinu.... Naravno da Cosa Nostra/SDA nece ispostovati odluku suda...vajduga wrote:http://naprijed.info/?p=12382
ako HM 2011 kaže da ovo nije istina vjerujemo mu,Sebija mu je sestra valjda pa sve zna.
SDA-All about
- GoldenSpoon
#20651 Re: SDA-All about
-
SVITOLINA
#20652 Re: SDA-All about
Jao kako je samo Vučić dočekao Baketa. Čovjek bi pomislio da ga uistinu voli. Eto šta je politika.
- madner
#20653 Re: SDA-All about
Jao sto se Cova zahvalio Baketu za EPHB 
- XXS
#20655 Re: SDA-All about
U Beogradu, po prvi put, parada ponosa prosla bez incidenata.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#20656 Re: SDA-All about
SDA-HDZ-SBiH...zar je to dovoljno ruku za palamentarnu vecinu?
- mirzadelibasic
#20657 Re: SDA-All about
Ne. Tu bi se trebali uključiti BPS i HDZ1990 ili A-SDA.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20658 Re: SDA-All about
Pa Tito dragi ja parlamentarne vecine 
-
saja_dj
#20659 Re: SDA-All about
Evo ko treba da izvlaci iz krize:
Ja sam evo upravo sprzio mozdanih celija kao da sam flasu vodke eksirao...
Oj boze ko ce opet da zajase"Reformska agenda nije jednostavna i laka za provoditi, ali i to je dio politike. Trebamo nekada prihvatiti izazove i krenuti dalje. Sigurno tu ima, što bi se reklo, čaše meda i čaše žuči, ali to je dio politike", kazao je Jerlagić.
Ja sam evo upravo sprzio mozdanih celija kao da sam flasu vodke eksirao...
-
almir90
#20660 Re: SDA-All about
Hoćel' i Turčin se vratiti na čelo stranke? 
- JThomas
#20661 Re: SDA-All about
ne može bez rakija 
-
eifel
#20662 Re: SDA-All about
Djete pokazuje guzicu a Bakir slike iz Srbije. Ima ih tovar.
https://www.facebook.com/pages/Bakir-Iz ... 77?fref=ts
Inaće onaj što mi prodaje paradajz na pijaci suvislije govori od ovog međeda.
https://www.facebook.com/pages/Bakir-Iz ... 77?fref=ts
Inaće onaj što mi prodaje paradajz na pijaci suvislije govori od ovog međeda.
-
Drvenija87
#20663 Re: SDA-All about
Najlakse je kozojebima iz Smjece,Osipa,Stoca,Sipraga,Bivoljeg Brda,Brezova Polja,Celjigovica....prodavati maglu.
- agent_zero
#20664 Re: SDA-All about
SDA kopilad samo bljuju i rigaju po komentarima po klixu.
Fuj kako ste odvratni, pravi zeleni kmeri. Valjda današnji sastanak nečem urodi pa da se vi uništiavači države, skupa sa svojim ljubavnicima KRA DE ZE-om uklonite jednom za svagda sa političke scene.
Jer sve ono čime granate i meci nisu ubili ovaj narod, ubila je SDA socijalno, politički i ekonomski za svih ovih 25 godina strahovlade.
Fuj kako ste odvratni, pravi zeleni kmeri. Valjda današnji sastanak nečem urodi pa da se vi uništiavači države, skupa sa svojim ljubavnicima KRA DE ZE-om uklonite jednom za svagda sa političke scene.
Jer sve ono čime granate i meci nisu ubili ovaj narod, ubila je SDA socijalno, politički i ekonomski za svih ovih 25 godina strahovlade.
-
Innovation
#20665 Re: SDA-All about
agent_zero wrote:SDA kopilad
agent_zero wrote:strahovlade.
-
privremeni
#20666 Re: SDA-All about
godisnji ili pauza u kantonu???Innovation wrote:agent_zero wrote:SDA kopilad
agent_zero wrote:strahovlade.![]()
Haj da iskoristim priliku pa da se i ja izjasnim,ljudima je potrebna vecina, traze je tamo gdje je mogu dobiti, a to su slucajno ili ne, sve njihovi nekadasnji prebjezi, znaci znaju da se mogu naci.
Da li mi se svidjaju trenutne aktivnosti i mjere koje navodno pripremaju, vecina ne, da sad ne objasnjavam.
Ono sto me vise ljuti je da od opozicije ni sapta nema, ista je zauzeta isto nekom svojom matematikom, samo nas ni kod jednih ni kod drugih nema ni u mislima...
-
Innovation
#20667 Re: SDA-All about
Sto pitas? Trenutno je sjednica Vlade KS.privremeni wrote:godisnji ili pauza u kantonu???
-
eifel
#20668 Re: SDA-All about
Nakradeš se, sjebeš državu i još ti obilježavaju kad si otego papke.
Članovi porodice, brojni prijatelji i kolege odali počast
ZENICA Obilježena sedma godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera FBiH
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187956/zenica ... NNSnW.dpuf
-
StupskaBitanga
#20669 Re: SDA-All about
Jel mu rukovodstvo INAe-Mol došlo i Stanića? (o mrtvima sve najbolje)
- fosna2014
#20670 Re: SDA-All about
VIDEO: Odluka o gradnji mHE stavljena van snage
Danas je održana 14. sjednica Gradskog vijeća grada Bihaća i jedina tačka dnevnog reda bila je Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na pokretanje postupka dodjele koncesije Javnim natječajem – tender za projektovanje, izgradnju, upravljanje i prijenos mHE na lokalitetu Martin Brod i Dobrenica.
Neki od vijećnika su posramljeno promijenili svoje stavove i odluke, dok su neki ostali pri svojim stavovima, ali su glasali protivno onom za šta su se zalagali na prošloj sjednici Gradskog vijeća.
Na kraju, Odluka o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na pokretanje postupka dodjele koncesije Javnim natječajem – tender za projektovanje, izgradnju, upravljanje i prijenos mHE na lokalitetu Martin Brod i Dobrenica donešena je jednoglasna odlukasa 28 glasova ZA.
http://www.biscani.net/video-odluka-o-g ... van-snage/
- fosna2014
- fosna2014
#20672 Re: SDA-All about
Una, Bihać: Poruke aktivista nakon povlačenja Odluke o hidroelektranama
“Smatramo da je važno upoznati javnost sa ovakvim problemima i uključiti što više ljudi, ne samo iz BiH, već i šire, kako bismo zajedničkom borbom spriječili sistematsko uništavanje naših prirodnih bogatstava”
Gradsko vijeće Bihaća je povuklo danas Odluku o davanju saglasnosti na pokretanje postupka dodjele koncesije Javnim natječajem- tender za projektovanje, izgradnju, upravljanje i prijenos mHE na lokalitetu Martin Brod i Dobrenica.
Nataša Crnković, Centar za životnu sredinu, Banja Luka: “Najoštrije kritikujemo planove za izgradnju hidroelektrana na rijekama kao što je Una. To moraju biti poslednja mjesta koja ćemo da ugrozimo radi profita pojedinaca. Ovo je važna pobjeda koja je uslijedila nakon vrlo jasnog stava lokalne zajednice. Očekujemo i od kantonalnog i federalnog nivoa vlasti da će poštovati volju građana i vlasti Grada Bihaća po pitanju očuvanja i korištenja rijeke Une”.
Aida Sejdić, Pokret! za socijalnu pravdu, Bihać: “Jednu bitku smo dobili, idemo dalje do konačnog očuvanja Une. Ne borimo se samo protiv hidroelektrana u Nacionalnom parku Una, nego se borimo protiv svih vrsta ugrožavanja ekosistema rijeke Une u cijelom njenom toku. Imamo jasnu viziju u kom smijeru bi se rijeka Una i čitav ovaj kraj trebao razvijati, a hidroelektrane se nikako ne uklapaju u tu sliku. Postoje i drugi obnovljivi izvori energije, kao što je solarna energija i takve investicije i projekte bismo podržali”.
Dinko Hadžović, Udruženje ABC, Bihać: “Borba za Unu danas je privremeno dobijena. Kada kažem privremeno, mislim na to da se u Vijećnici Gradskog vijeća Bihać moglo čuti kako će se ova odluka kad-tad vratiti pred Vijeće i da će se priča o ovoj tematici ponovo otvoriti. Mi ćemo na to biti spremni”.
Una je poznata i vrijedna upravo zbog svojih prirodnih fenomena, divlje snage i ljudi koji su vijekovima vezani uz nju. Područje Bihaća i Unsko-sanskog kantona je jedno od prioritetnih oblasti BiH za razvoj odgovornog i avanturističkog turizma, aktivnosti u prirodi i korištenja prirodnih resursa na održiv način. Svi planovi Nacionalnog parka Una, pa i samo postojanje parka kao institucije se ovakvim projektima ugrožavaju.
Anes Podić, Eko Akcija, Sarajevo: “Tragično je da se uopšte razmišlja da se zarad nekoliko MWh uništi jedna od najvećih prirodnih vrijednosti Bosne i Hercegovine i mogućnost za razvoj i jačanje ovog kraja. Imamo primjer iz komšiluka gdje Nacionalni park Plitvička jezera godišnje ima prihod samo od ulaznica skoro jednak budžetu Grada Bihaća”.
Male hidroelektrane donose korist samo jednoj strani- investitorima. Lokalna zajednica, a i sama država od toga nemaju ništa, sem uništenih vodotoka i onemogućenog razvoja.
Podrška borbi za očuvanje Une je u samo nekoliko dana došla sa svih strana Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i mnogih evropskih organizacija i institucija. Ovo pokazuje da se svijest ljudi o vrijednostima naših rijeka povećava, ali i njihova spremnost da u njihovu odbranu glasno ustanu.
Daniel Pavlić, Ekološka kulturna scena, Hrvatska Kostajnica: „Civilni sektor je još jednom pokazao svoju snagu, ali i poruku lokalnim vlastima da se ne smiju donositi ovakve odluke bez javnosti! Aktivisti i ljubitelji Une i Unsko-sanskog kantona, uvijek mogu računati na podršku Ekološko kulturne scene EKS iz Hrvatske Kostajnice i ostalog nevladinog sektora Pounja, jer nas spaja Una. Iako smo dobili ovu bitku, nastavit ćemo s borbom za očuvanje rijeke Une, a vijećnicima Bihaća poručujemo da se ugledaju na kolege iz Dubrovnika, koji za velikih vrućina i južine ne donose nikakve bitne odluke”.
Akciju solidarnosti protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Uni, proglašenoj za najljepšu rijeku Evrope, u srcu Nacionalnog parka Una, su organizovali mladi aktivisti iz cijele Evrope koji su se okupili ove sedmice na sjeveru Francuske u okviru ekološkog ljetnog kampa kojeg organizuju Young Friends of the Earth Europe. Sa transparentom na kojem piše „Sačuvajmo Europski biser!“, aktivisti iz cijele Evrope poslali su jasnu poruku da podržavaju sve građane i građanke Bosne i Hercegovine koji se bore protiv uništenja ovog prirodnog bogatstva i koji ne dozvoljavaju napad na još jedan Nacionalni park u Bosni i Hercegovini.
“Smatramo da je važno upoznati javnost sa ovakvim problemima i uključiti što više ljudi, ne samo iz BiH, već i šire, kako bismo zajedničkom borbom spriječili sistematsko uništavanje naših prirodnih bogatstava”, poručuju iz Francuske.
http://www.biscani.net/una-bihac-poruke ... ektranama/
-
HM 2011
#20673 Re: SDA-All about
fosna2014 wrote:Una, Bihać: Poruke aktivista nakon povlačenja Odluke o hidroelektranama
“Smatramo da je važno upoznati javnost sa ovakvim problemima i uključiti što više ljudi, ne samo iz BiH, već i šire, kako bismo zajedničkom borbom spriječili sistematsko uništavanje naših prirodnih bogatstava”
Gradsko vijeće Bihaća je povuklo danas Odluku o davanju saglasnosti na pokretanje postupka dodjele koncesije Javnim natječajem- tender za projektovanje, izgradnju, upravljanje i prijenos mHE na lokalitetu Martin Brod i Dobrenica.
Nataša Crnković, Centar za životnu sredinu, Banja Luka: “Najoštrije kritikujemo planove za izgradnju hidroelektrana na rijekama kao što je Una. To moraju biti poslednja mjesta koja ćemo da ugrozimo radi profita pojedinaca. Ovo je važna pobjeda koja je uslijedila nakon vrlo jasnog stava lokalne zajednice. Očekujemo i od kantonalnog i federalnog nivoa vlasti da će poštovati volju građana i vlasti Grada Bihaća po pitanju očuvanja i korištenja rijeke Une”.
Aida Sejdić, Pokret! za socijalnu pravdu, Bihać: “Jednu bitku smo dobili, idemo dalje do konačnog očuvanja Une. Ne borimo se samo protiv hidroelektrana u Nacionalnom parku Una, nego se borimo protiv svih vrsta ugrožavanja ekosistema rijeke Une u cijelom njenom toku. Imamo jasnu viziju u kom smijeru bi se rijeka Una i čitav ovaj kraj trebao razvijati, a hidroelektrane se nikako ne uklapaju u tu sliku. Postoje i drugi obnovljivi izvori energije, kao što je solarna energija i takve investicije i projekte bismo podržali”.
Dinko Hadžović, Udruženje ABC, Bihać: “Borba za Unu danas je privremeno dobijena. Kada kažem privremeno, mislim na to da se u Vijećnici Gradskog vijeća Bihać moglo čuti kako će se ova odluka kad-tad vratiti pred Vijeće i da će se priča o ovoj tematici ponovo otvoriti. Mi ćemo na to biti spremni”.
Una je poznata i vrijedna upravo zbog svojih prirodnih fenomena, divlje snage i ljudi koji su vijekovima vezani uz nju. Područje Bihaća i Unsko-sanskog kantona je jedno od prioritetnih oblasti BiH za razvoj odgovornog i avanturističkog turizma, aktivnosti u prirodi i korištenja prirodnih resursa na održiv način. Svi planovi Nacionalnog parka Una, pa i samo postojanje parka kao institucije se ovakvim projektima ugrožavaju.
Anes Podić, Eko Akcija, Sarajevo: “Tragično je da se uopšte razmišlja da se zarad nekoliko MWh uništi jedna od najvećih prirodnih vrijednosti Bosne i Hercegovine i mogućnost za razvoj i jačanje ovog kraja. Imamo primjer iz komšiluka gdje Nacionalni park Plitvička jezera godišnje ima prihod samo od ulaznica skoro jednak budžetu Grada Bihaća”.
Male hidroelektrane donose korist samo jednoj strani- investitorima. Lokalna zajednica, a i sama država od toga nemaju ništa, sem uništenih vodotoka i onemogućenog razvoja.
Podrška borbi za očuvanje Une je u samo nekoliko dana došla sa svih strana Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i mnogih evropskih organizacija i institucija. Ovo pokazuje da se svijest ljudi o vrijednostima naših rijeka povećava, ali i njihova spremnost da u njihovu odbranu glasno ustanu.
Daniel Pavlić, Ekološka kulturna scena, Hrvatska Kostajnica: „Civilni sektor je još jednom pokazao svoju snagu, ali i poruku lokalnim vlastima da se ne smiju donositi ovakve odluke bez javnosti! Aktivisti i ljubitelji Une i Unsko-sanskog kantona, uvijek mogu računati na podršku Ekološko kulturne scene EKS iz Hrvatske Kostajnice i ostalog nevladinog sektora Pounja, jer nas spaja Una. Iako smo dobili ovu bitku, nastavit ćemo s borbom za očuvanje rijeke Une, a vijećnicima Bihaća poručujemo da se ugledaju na kolege iz Dubrovnika, koji za velikih vrućina i južine ne donose nikakve bitne odluke”.
Akciju solidarnosti protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Uni, proglašenoj za najljepšu rijeku Evrope, u srcu Nacionalnog parka Una, su organizovali mladi aktivisti iz cijele Evrope koji su se okupili ove sedmice na sjeveru Francuske u okviru ekološkog ljetnog kampa kojeg organizuju Young Friends of the Earth Europe. Sa transparentom na kojem piše „Sačuvajmo Europski biser!“, aktivisti iz cijele Evrope poslali su jasnu poruku da podržavaju sve građane i građanke Bosne i Hercegovine koji se bore protiv uništenja ovog prirodnog bogatstva i koji ne dozvoljavaju napad na još jedan Nacionalni park u Bosni i Hercegovini.
“Smatramo da je važno upoznati javnost sa ovakvim problemima i uključiti što više ljudi, ne samo iz BiH, već i šire, kako bismo zajedničkom borbom spriječili sistematsko uništavanje naših prirodnih bogatstava”, poručuju iz Francuske.
http://www.biscani.net/una-bihac-poruke ... ektranama/
Ma u jedinstvu je snaga - kažem ja.....
SDA kadar i fuli, ali ne istrajava u greškama na koje mu se ukaže.....
- fosna2014
-
hizo ramidovic
#20675 Re: SDA-All about
pa ocekivano je da ce fule praviti kadar koji je sam po sebi promasaj.HM 2011 wrote: Ma u jedinstvu je snaga - kažem ja.....
SDA kadar i fuli, ali ne istrajava u greškama na koje mu se ukaže.....
a glede ustrajavanja na greskama najbolji primjer su jp u ks...