Sta ti znaci ovo ''hodzice'' ? Nikako mi nije jasno?Holms wrote:hodžice se uhvatile za fotelje i ne puštaju![]()
dobro treba ih shvatiti, šta oni mogu drugo "raditi"?
SDA-All about
-
MUNAFIK
#1976 Re: SDA-All about
- Prpa.ba
#1977 Re: SDA-All about
Banksy wrote:Ako je istina da je prijedlog novog modela izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije djelo četveročlane ''radne grupe'' koju su, ispred HDZ-a, HDZ1990 i SDP-a, činili Lidija Korać, Saša Magazinović, Borjana Krišto i Josip Merdžo, a da u toj ''radnoj grupi'' nije bilo nijednog Bošnjaka, vjerujem da će SDA i to poentirati ...
Javna je tajna da je Carica Lidija pravni "mozak" bivseg SDP-a, sve uz sUradnju sa Carem Marinom.
- MuaDib
#1978 Re: SDA-All about
Danas je i SDA prihvatila program srpskih i hrvatskih stranaka, program koji se zove VITALNI NACIONALNI UDAR NA DEMOKRATIJU. Time je u suštini pokazala da ona nije nikakva građanska stranka kakvom se nastoji predstaviti, već isključivo etnonacionalistička stranka, koja se čim izgubi vlast okrene jeftinim nacionalističkim frazama i kvazibošnjaštvu.
- CaCO3
#1979 Re: SDA-All about
Bosnjak333 wrote: Dao im bosnjacki narod,hoces i to sada da osporis?O propasti SDA se prica otkako je rat stao.Prvi put je to bilo kada je Silajdzic osnovao SBiH i to je prvi neuspjesan potez,zatim osnivanje A-SDA i to naravno vrlo neuspjesno,a sada je to pokusano osnivanjem SBB i opet se nije uspjelo.SDA je nadzivila propalu SBiH,A-SDA eksistira u jednom kantonu gdje imaju svog nacelnika kojeg ce izgubiti na dolazecim lokalnim izborima.SBB na ovim lokalnim izborima nece osvojiti nista ili ce da osvoji neku sicu,ali na sljedecim opstim ce dozivjeti krah i zauvijek kao i SBiH nestati sa politicke scene...
vecu hrpu budalestina NIKAD u zivotu procitao na jednom mjestu
tesko ovoj drzavi ako ima ovakcu mladost, to je porazavajuce, ali jedino sto je opstimisticno je da u toj buducnosti nema mjesta za SDA i njihove parazite i foteljase
- CaCO3
#1980 Re: SDA-All about
jedan od bisera Bosnjackog nacionalnog interesa olicnenom u notornom Fuadu Kasumovicu iz 2008. godine
SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora BiH mora ponoviti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za opremanje zgrade "BH-grčkog prijateljstva", za što je već plaćeno oko 2,5 miliona KM, navedeno je u presudi Suda BiH.
Sud je djelimično uvažio tužbu firme MOS iz Sarajeva, koja je bila jedan od šest ponuđača na tenderu za izbor firme za opremanje zgrade u kojoj će biti smješteno nekoliko državnih ministarstava.
"Tužba se djelimično uvažava, te se rješenja Ministarstva finansija BiH i Ureda za žalbe BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača poništavaju. Predmet se vraća ugovornom organu, odnosno Ministarstvu finansija BiH na ponovni postupak", piše u presudi Suda BiH, koju je potpisala sudija Jasminka Oručević-Čohodžić.
Ugovor o opremanju zgrade nekadašnjeg Izvršnog vijeća RBiH, vrijedan oko 2,5 miliona KM, već je realiziran. Konzorcij firmi, koji čine kompanije "Twin komerc" iz Sarajeva i "Boma" iz Širokog Brijega, već je opremio namještajem urede u kojima će sjediti djelatnici nekolicine državnih ministarstava. Dva državna ministarstva u međuvremenu su započela useljavanje u svoje nove prostorije.
Fuad Kasumović, zamjenik ministra finanisija i trezora BiH i nacionalni koordinator za realizaciju projekta rekonstrukcije i opremanja ove zgrade, međutim, tvrdi da Sud BiH u presudi nije naredio da se već kupljeni namještaj vrati. Pojedini mediji upravo su Kasumovića povezivali s firmama koje su pobijedile na ovom natječaju, optužujući ga za namještanje tendera.
- DELEGACIJA
#1981 Re: SDA-All about
I zadužuje 10-kuprljavi Hare wrote:Bakir prelazi u Olimpic.
- CaCO3
#1982 Re: SDA-All about
ljudi su u oktobru 2010 rekli svoje, necemo SDA, a isto to ce reci i 2014 u 5 puta vecem broju, a lokalni izbori sa tim nemaju vezecetmi wrote:Ja sam SDA dao glas i moje očekivanje od njih jeste da što duže rastegnu legalnim procedurama imenovanje osovine Zlatko-Fahro sa Dodik-Čovićevim aminom..
Nakon oktobra i općih izbora ćemo znati ko je u pravu..ako narod i dalje bude za Fahru i Zlatka onda prepustiti sve..
- kiky
#1983 Re: SDA-All about
koji su izbori u oktobru ...
lokalni ili državni ...
ili ...
kako oni mogu uticati na rezultate izora 2010 ...

lokalni ili državni ...
ili ...
- CaCO3
#1984 Re: SDA-All about
treba Suljinim Šabanima poceti naplacivati ova poducavanja osnovnih nacela demokratijekiky wrote:koji su izbori u oktobru ...
lokalni ili državni ...
ili ...
cetmi wrote: tako što će podrškom na lokalnim izborima dobiti legitimitet da nikad ne dopuste smjenu federalne vlade..
oni to i tako i tako ne bi dopustili, ali da mogu, sreca postoje demokratski mehanizmi koji onemoguvavaju teror manjine i onemogucavanje vecine da formira vlast
Last edited by CaCO3 on 19/07/2012 20:49, edited 1 time in total.
- kiky
#1985 Re: SDA-All about
tačno se vidi zbog čega je ova zemlja zadnjih dvadeset godina tu gdje jeste ...cetmi wrote:tako što će podrškom na lokalnim izborima dobiti legitimitet da nikad ne dopuste smjenu federalne vlade..kiky wrote:koji su izbori u oktobru ...
lokalni ili državni ...
ili ...
sda, sda, demokratija ...
- kiky
#1986 Re: SDA-All about
tačno se vidi zbog čega je ova zemlja zadnjih dvadeset godina tu gdje jeste ...cetmi wrote:tako što će podrškom na lokalnim izborima dobiti legitimitet da nikad ne dopuste smjenu federalne vlade..kiky wrote:koji su izbori u oktobru ...
lokalni ili državni ...
ili ...
- Banksy
#1987 Re: SDA-All about
Tako je. Nazovimo stvari pravim imenom.Prpa.ba wrote:Banksy wrote:Ako je istina da je prijedlog novog modela izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije djelo četveročlane ''radne grupe'' koju su, ispred HDZ-a, HDZ1990 i SDP-a, činili Lidija Korać, Saša Magazinović, Borjana Krišto i Josip Merdžo, a da u toj ''radnoj grupi'' nije bilo nijednog Bošnjaka, vjerujem da će SDA i to poentirati ...
Javna je tajna da je Carica Lidija pravni "mozak" bivseg SDP-a, sve uz sUradnju sa Carem Marinom.Jedini jazuk po SDP je to da se radi o klasicnoj HDZ-ovki.
Tako da su "prijedlog" predlozili troje HDZ-ovaca i jedan poltroncic veoma niskog nivoa kvalitete.
(Koraćka i HDZ - stara, ratna ljubav, duga priča ...)
- CaCO3
#1988 Re: SDA-All about
kako je lijepo u kantonima gdje su nogirani iz vlasti gledati kako se ponizavaju i obilaze stranke koje su sada na vlasti nudeci svoje nepotrebne usluge, hodaju po cestama kao zombiji, a do neki dan su gazili po narodu sluzbenim vozilimakiky wrote:
tačno se vidi zbog čega je ova zemlja zadnjih dvadeset godina tu gdje jeste ...
Last edited by CaCO3 on 19/07/2012 21:04, edited 1 time in total.
- novi.dan.nova.nafaka
#1989 Re: SDA-All about
Ma pusti šabane, ko im je kriv što im je neko svjetlo ugasio...cetmi wrote:ne možete da pobjedite više ni na klixovoj anketi..smiješan si i jadan.
Nego ide li i dalje sve po planu sa smjenama..dokle se došlo u Telecomu???
Jesu li Fahrini zajahali..
Čujem neki dan bila sjednica vlade..zna li se je li na njoj učestvovao Desnica Popušlić?
oooo, znači Dilfa je to...cetmi wrote:Fadil Mandal glavom i bradomCaCO3 wrote:kako je lijepo u kantonima gdje su nogirani iz vlasti gledati kako se ponizavaju i obilaze stranke koje su sada na vlasti nudeci svoje nepotrebne usluge, hodaju po cestama kao zombiji, a do neki dan su gazili po narodu sluzbenim vozilimaneprocjenjivo ... imaju gdje vidjeti matricu sta ce im se desiti i na drzavnom i federalnom nivou kad ispucaju sve opstrukcije, a sve ih je manje, nije im lako definitivno
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 19/07/2012 21:14, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1990 Re: SDA-All about
SDP i SBB prave cirkus od države, to je jasno... ali o čemu SDA može pričati nakon povlačenja nacionalnog interesa zbog smjene svojih funkcionera 
- kiky
#1991 Re: SDA-All about
tačno se vidi zbog čega je ova zemlja zadnjih dvadeset godina tu gdje jeste ...
[/quote]
tačno tako..
vjerovatno je SDA i kriva gdje sam danas ja, a gdje si ti..mene SDA uhljebila i šta ćemo s tim..moram je braniti..inače ćeš ti da mi uzmeš mjesto..[/quote]
na šta si ti spao ...
od lajanja si se zapjenio sav ...
neznaš dal bi prije prdno ili srao ...
javi se kad naučiš tipkat ko normalan svijet ...
znam da ti je to teško ...
al pokušaj, radi sebe ...

tačno tako..
vjerovatno je SDA i kriva gdje sam danas ja, a gdje si ti..mene SDA uhljebila i šta ćemo s tim..moram je braniti..inače ćeš ti da mi uzmeš mjesto..[/quote]
na šta si ti spao ...
od lajanja si se zapjenio sav ...
neznaš dal bi prije prdno ili srao ...
javi se kad naučiš tipkat ko normalan svijet ...
znam da ti je to teško ...
al pokušaj, radi sebe ...
- CaCO3
#1992 Re: SDA-All about
prave cirkus? mozes li malo pojasniti kakv cirkus? sto se bore sa nemani koja 20 godina terorizira gradjene BiH i zele da naprave demokratske promjene za koje su ljudi glasali na izborima, jasno brojem glasova stavljuci na znanje da ne zele tlacitelje i sjecikese iz SDA vise na vlasti? sto grcevito zele da se odupru opstrukcijama onih koji su sami sebe zastitili raznim zakonima i amandmanima tokom 20 najtezih goidina pod njihovom vlascu i onih koji se suprotstavljaju svim tim svojim polugama da bi se odrzali na vlasti ne gledajuci na interse naroda i drzave? onjih kojima su tri fotelje vitalni nacionani interes Bosnjaka? znaci Bosnjaci koji ce doci na ta mjesta nisu Bosnjaci jer tako to misli Suljo?ultima_palabra wrote:SDP i SBB prave cirkus od države, to je jasno... ali o čemu SDA može pričati nakon povlačenja nacionalnog interesa zbog smjene svojih funkcionera
-
MUNAFIK
#1993 Re: SDA-All about
CaCO3 wrote:prave cirkus? mozes li malo pojasniti kakv cirkus? sto se bore sa nemani koja 20 godina terorizira gradjene BiH i zele da naprave demokratske promjene za koje su ljudi glasali na izborima, jasno brojem glasova stavljuci na znanje da ne zele tlacitelje i sjecikese iz SDA vise na vlasti? sto grcevito zele da se odupru opstrukcijama onih koji su sami sebe zastitili raznim zakonima i amandmanima tokom 20 najtezih goidina pod njihovom vlascu i onih koji se suprotstavljaju svim tim svojim polugama da bi se odrzali na vlasti ne gledajuci na interse naroda i drzave? onjih kojima su tri fotelje vitalni nacionani interes Bosnjaka? znaci Bosnjaci koji ce doci na ta mjesta nisu Bosnjaci jer tako to misli Suljo?ultima_palabra wrote:SDP i SBB prave cirkus od države, to je jasno... ali o čemu SDA može pričati nakon povlačenja nacionalnog interesa zbog smjene svojih funkcionera
Druze smiri dozivljaj... Ljudi ti se smiju... Ali sa druge strane raspali i to je dobro da se malo oboji sivilo
- kiky
#1994 Re: SDA-All about
draga moja cetmi, ona ti ...cetmi wrote:Draga Kiky pogledaj način na koji se citirala moj post, pa onda cjenjenom auditorijumu reci ko je zapjenio..
Na tvoju žalost ja ugodno uživam u godišnjem odmoru i čekam prvu teraviju i početak Ramazana..
pogledaj svoje zadnje postove pa se zapitaj dal si uopšte zaslužila da ti odgovaram ...
al nema veze ...
naviklo se ...
lijepo se odmori ...
pa da zapostiš ...
- novi.dan.nova.nafaka
#1995 Re: SDA-All about
Godišnji odmor u toku Ramazana - milina za vjerničku dušu. A dušmani neka laju.cetmi wrote:Draga Kiky pogledaj način na koji se citirala moj post, pa onda cjenjenom auditorijumu reci ko je zapjenio..
Nije valjda da ne znaš i da se "neznaš" piše odvojeno?
Na tvoju žalost ja ugodno uživam u godišnjem odmoru i čekam prvu teraviju i početak Ramazana..
I neka uče gramatiku.
- CaCO3
#1996 Re: SDA-All about
smjena vlasti u Kantonima ja tako uspjesno zavrsena da ni portiri vise ne smiju da se izjasnjavaju kao Suljini, a isto tako je zavrseno u Parlamentu Federacije i Federalnom Domu Naroda, koliko znam ostalo je u slkadu sa terminima koji su i prije navodjeni, a to je kraj jula, vazno je da ide svojim tokom, a vama ostaje sve manje i manje manevarskog prostora i sve vas je manje na funkcijama, a dokazano niste ni vitalni nacionalni interes Bosnjaka na vasu zalost, obicne barabe koje nisu dostojne ni opozicije, na kraju ce vam ostati samo tugovanje i laprdanje po forumima i zal za proslim vremenima koja se nikada nece vratiti..
najsimpaticnije je gledati ljude koji se podsmjehuju sad kad poslije smjene prodje neki bivsi funkcioner SDA-ovac oborenog nosa
najsimpaticnije je gledati ljude koji se podsmjehuju sad kad poslije smjene prodje neki bivsi funkcioner SDA-ovac oborenog nosa
- novi.dan.nova.nafaka
#1997 Re: SDA-All about
Progon političkih neistomišljenika ?CaCO3 wrote:smjena vlasti u Kantonima ja tako uspjesno zavrsena da ni portiri vise ne smiju da se izjasnjavaju kao Suljini....
Pritišćete sud, uzurpirate medije, progonite neistomišljenike - šta ste vi zaista, đavoli ?
- CaCO3
#1998 Re: SDA-All about
prema zasluzi, ako se boris protiv nemani, ne mozes biti Melek...a sad druga je stvar sto su SDA-ovci obicni parziti i sami se dobrovoljno odricu Sulje i njegovih egzekutora da se ulizu novoj vlastinovi.dan.nova.nafaka wrote:Progon političkih neistomišljenika ?CaCO3 wrote:smjena vlasti u Kantonima ja tako uspjesno zavrsena da ni portiri vise ne smiju da se izjasnjavaju kao Suljini....![]()
Pritišćete sud, uzurpirate medije, progonite neistomišljenike - šta ste vi zaista, đavoli ?
- novi.dan.nova.nafaka
#1999 Re: SDA-All about
Obični portir, koji nije mogao imati nikakvog uticaja ni na koga, te samim time postaje nevin u čitavoj priči, ne može da se izjasni da je pripadnik neke druge političke opcije. I takav zaslužuje progon !? Dobro je da ste makar ponekad iskreni, i da pokažete svoje pravo lice.CaCO3 wrote:prema zasluzi, ako se boris protiv nemani, ne mozes biti Melek...novi.dan.nova.nafaka wrote:Progon političkih neistomišljenika ?CaCO3 wrote:smjena vlasti u Kantonima ja tako uspjesno zavrsena da ni portiri vise ne smiju da se izjasnjavaju kao Suljini....![]()
E radi takvih se treba boriti, i borit ćemo se. Smiješno je samo da u sistemu koji ti omogući da sa 17% glasova možeš sprovoditi takav teror...
-
recto-verso