SDA-All about

Post Reply
tandmand

#19401 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Adil Osmanović,
– Pred novim rukovodstvom SDA su izmjene izbornog zakonodavstva zemlje, pitanje vezano za zahtjev za uspostavu trećeg TV kanala, kao i pitanje Grada Mostara – rekao je.

– Predstoje krupne političke odluke – zaključuje Osmanović.
Last edited by tandmand on 27/05/2015 12:44, edited 1 time in total.
Mister Yes

#19402 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

Znači potpredsjednici su iz:
Zavidovići-Zenica
Sarajevo
Sarajevo
Mostar
Bihać
Banovići
Osmaci (RS)
Banovići

Interesantno
hizo ramidovic

#19403 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

idea dase omladina vrati naselo i pocne bavit poljo privredom vec odavno postoi samo treba namotat nesta para pa dase pokrene to tako bi ostalo vise prostora ugradu za djecu bosnjackih vodza a ta omladina na selu bilabi ponosna sto moze radit i hranit svoje vodze bez platno znaci njihovo je samo da rade a netrebaju se brinut koce pojest i popit tosto oni uzgoje i proizvedu jerse svadze usvjetu tako radi za vodze i za njihove famelije a oni cese brinut dase zastite bosnjacki interesi
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19404 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tandmand wrote:
Adil Osmanović,
– Pred novim rukovodstvom SDA su izmjene izbornog zakonodavstva zemlje, pitanje vezano za zahtjev za uspostavu trećeg TV kanala, kao i pitanje Grada Mostara – rekao je.

jel ovo reko neko iz KraDeZea ili iz Don Neonkove Famalije :?

još če jope Krvati kmećat o majorizaciji da im Prošnjaci na silu hoče treči kanal uvodit, mijenjat izborno zakonodavstvo kako Čirilici odgovara i pravit stolni grad :roll:
JohnnyS

#19405 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

Banksy wrote:E sad više nema izgovora. SDA je trenutno najjača stranka, pobjednik Općih izbora, a Bakir ubjedljivom većinom izglasan predsjednik te stranke, pa ga zato slobodno možemo imenovati aktuelnim liderom Bošnjaka.
Sad da vidimo šta umije.

Bi on, ali ne može jer je SDA u koaliciji.

ZATO PAMET U GLAVU NA NAREDNIM IZBORIMA!

NEMOJMO SE DIJELITI, ZA SDA NA SVIM NIVOIMA!

U JEDINSTVU JE SNAGA
The BEN10

#19406 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:idea dase omladina vrati naselo i pocne bavit poljo privredom vec odavno postoi samo treba namotat nesta para pa dase pokrene to tako bi ostalo vise prostora ugradu za djecu bosnjackih vodza a ta omladina na selu bilabi ponosna sto moze radit i hranit svoje vodze bez platno znaci njihovo je samo da rade a netrebaju se brinut koce pojest i popit tosto oni uzgoje i proizvedu jerse svadze usvjetu tako radi za vodze i za njihove famelije a oni cese brinut dase zastite bosnjacki interesi
:bih: :lol:
ultima_palabra

#19407 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote:
Banksy wrote:E sad više nema izgovora. SDA je trenutno najjača stranka, pobjednik Općih izbora, a Bakir ubjedljivom većinom izglasan predsjednik te stranke, pa ga zato slobodno možemo imenovati aktuelnim liderom Bošnjaka.
Sad da vidimo šta umije.

U JEDINSTVU JE SNAGA
POKAŽI ODGOVORNOST, TRAŽI ODGOVORNOST! :sax:
Mister Yes

#19408 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

Evropskim zemljama nedostaju stotine hiljada kvalifikovanih radnika, mladih i zdravih. Evropa će nam dati IPA fondove, ali će nam uzeti ono što je daleko vrednije, u šta smo mi uložili mnogo više.
Bošnjaci će morati ponovo braniti svoju vjeru, ali ovaj put ne od agresivnog ateizma, već od nasilnog ekstremizma koji se poziva na islam. Taj ekstremizam remeti međunacionalne i međudržavne odnose u regiji Balkana. Do njegove pojave nikada niko od muslimana u BiH nije učinio ništa slično onome što je učinjeno povratničkoj hrvatskoj porodici u Konjicu, što je učinjeno terorističkom akcijom u Bugojnu, ili terorističkim napadom na ambasadu SAD-a u Sarajevu“, kazao je Izetbegović.

Novoizabrani predsjednik SDA smatra da pojava ekstremizma u BiH očigledno nije izraz spontanog procesa, nego izraz organizovanog djelovanja i finansiranja s ciljem da se u BiH krivnja za međunacionalne tenzije i narušavanje sigurnosti prebaci na Bošnjake, te da ideolozi koji rade protiv opstojnosti države Bosne i Hercegovine dobiju opravdanje za svoje stavove i utjecaje.
Izetbegović je prokomentarisao i odnose Bošnjaka i Srba riječima da ta dva naroda stotinama godina žive zajedno i da će se to i nastaviti.
On je jučer kazao i da je u Bosni i Hercegovini sazrela kritična masa utjecajnih srpskih političara koji žele mir, stabilnost, bolji život svih građana
Hrvati su najmalobrojniji narod u BiH. Spremni smo raditi na kreiranju posebnih mehanizama kojim bi se njihova prava zaštitila. Neodgovornost i greške pojedinih ljevičarskih stranaka, koje su koristile brojnije bošnjačko ili srpsko biračko tijelo kako bi Hrvatima izabrali predstavnike u državnim institucijama, ne smiju se ponoviti i trebaju biti sistemski onemogućene.
:bih: :kiss:
JohnnyS

#19409 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

S obzirom da najviše najebu oni kojima SDA obeća da će se brinuti za njih, šta reći nego jadna majka Hrvatima... :D
Banksy

#19410 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
JohnnyS wrote:
Sad da vidimo šta umije.

U JEDINSTVU JE SNAGA
POKAŽI ODGOVORNOST, TRAŽI ODGOVORNOST! :sax:
JER NAROD ZNooo :bih:

edit: Samo se šalite, kakva je aktuelna ponuda, na kraju ćemo svi tamo završiti ...
JThomas

#19411 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

JohnnyS wrote:S obzirom da najviše najebu oni kojima SDA obeća da će se brinuti za njih, šta reći nego jadna majka Hrvatima... :D
bogami ja da sam bih hrvat ne bi mi bilo ni svejedno ni drago... :D
HM 2011

#19412 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

smasma wrote:gdje je ovaj hm, jel i on ide na selo, ili mu je draza budžetska fotelja? ;-)
ajde priznaj, koliko članova porodice ti radi u državnim institucijama. Da pogađamo, da nisu svi možda, osim nene i dede koji imaju preko 80 godina ;-)
Tu sam, idem li na selo i planiram li seliti se na selo - ne,

zašto - otac nije imao ništa sa poljodjelstvom, nemam niti ja - iako, nikad se ne zna - sve je moguće, ako se pojavi nešto profitabilno ne bi mi bilo mrsko - a nešto se razmatra i o tome....

Koliko članova porodice radi u državnim institucijama - niti jedan.... Koliko ih radi u kantonalnim - 3...... ostalih 3 u privatnom sektoru... (veće prihode imaju ovi iz privatnog sektora)

Kakvo je stanje kod tebe - hoćeš ti na selo, na djedovinu, ima li zaposlenih u budgetskim institucijama...

-----------------------------------------------------------------------------

Samo SDA - u JEDINSTVU JE SNAGA !
Novak20

#19413 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

HM 2011 wrote:
smasma wrote:gdje je ovaj hm, jel i on ide na selo, ili mu je draza budžetska fotelja? ;-)
ajde priznaj, koliko članova porodice ti radi u državnim institucijama. Da pogađamo, da nisu svi možda, osim nene i dede koji imaju preko 80 godina ;-)

zašto - otac nije imao ništa sa poljodjelstvom, nemam niti ja - iako, nikad se ne zna - sve je moguće, ako se pojavi nešto profitabilno ne bi mi bilo mrsko - a nešto se razmatra i o tome....

Koliko članova porodice radi u državnim institucijama - niti jedan.... Koliko ih radi u kantonalnim - 3...... ostalih 3 u privatnom sektoru...

Kakvo je stanje kod tebe - hoćeš ti na selo, na djedovinu, ima li zaposlenih u budgetskim institucijama...

Ja mislio da ti je otac barem načelnik općine sa ambicijama da postane ministar.... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19414 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Otkud ova prica o poljoprivredi? Uputite me :?
The BEN10

#19415 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:Otkud ova prica o poljoprivredi? Uputite me :?
"Naša omladina je nezaposlena, izložena je društvenim zlima, besposlici, alkoholizmu, narkomaniji, gubitku vjere u budućnost. Mladi masovno žele napustiti BiH i to će realizovati oni najsposobniji među njima. Oni čiji ćemo gubitak najviše osjetiti. Evropskim zemljama nedostaju stotine hiljada kvalifikovanih radnika, mladih i zdravih. Evropa će nam dati IPA fondove, ali će nam uzeti ono što je daleko vrednije, u šta smo mi uložili mnogo više. Zato se naši strateški, dugoročni programi moraju usmjeriti na podršku omladini, na raznovrsna ulaganja u mlade ljude, u obrazovanje, sport, kulturu, porodicu, u otvaranje novih firmi i kreiranje novih radnih mjesta“, rekao je Izetbegović, te dodao da SDA mora stimulisati dio mladih da se vrate na selo, odnosno u široke prostore koje su napustili.
Genijalni plan prvog među jednakima u Bošnjaka. :-D
Last edited by The BEN10 on 27/05/2015 13:19, edited 1 time in total.
HM 2011

#19416 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Novak20 wrote:
HM 2011 wrote:

Koliko članova porodice radi u državnim institucijama - niti jedan.... Koliko ih radi u kantonalnim - 3...... ostalih 3 u privatnom sektoru...

Ja mislio da ti je otac barem načelnik općine sa ambicijama da postane ministar.... :D
A ja ????? Imam i ja ambicije.....
dezurni_ucenik

#19417 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

The BEN10 wrote:
"Naša omladina je nezaposlena, izložena je društvenim zlima, besposlici, alkoholizmu, narkomaniji, gubitku vjere u budućnost. Mladi masovno žele napustiti BiH i to će realizovati oni najsposobniji među njima. Oni čiji ćemo gubitak najviše osjetiti. Evropskim zemljama nedostaju stotine hiljada kvalifikovanih radnika, mladih i zdravih. Evropa će nam dati IPA fondove, ali će nam uzeti ono što je daleko vrednije, u šta smo mi uložili mnogo više. Zato se naši strateški, dugoročni programi moraju usmjeriti na podršku omladini, na raznovrsna ulaganja u mlade ljude, u obrazovanje, sport, kulturu, porodicu, u otvaranje novih firmi i kreiranje novih radnih mjesta“, rekao je Izetbegović, te dodao da SDA mora stimulisati dio mladih da se vrate na selo, odnosno u široke prostore koje su napustili.
Ko je ba ulozio u omladinu, sta prica gluposti????
Nije dovoljan crnjak sto godinama ne mozes naci posao, vec te i Bakir ismijava.
tandmand

#19418 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

JoseMujica wrote:
tandmand wrote:
Adil Osmanović,

jel ovo reko neko iz KraDeZea ili iz Don Neonkove Famalije :?

još če jope Krvati kmećat o majorizaciji da im Prošnjaci na silu hoče treči kanal uvodit, mijenjat izborno zakonodavstvo kako Čirilici odgovara i pravit stolni grad :roll:
Adil Osmanović, novoimenovani zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) večeras je za Fenu kazao da predstoji rad na političkoj stabilizaciji Federalne vlade da bi ona mogla implementirati ekspoze premijera Fadila Novalića.
Kazao je i da rad Vijeća ministara BiH treba da bude na poziciji ubrzanja euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

"Pred novim rukovodstvom SDA su izmjene izbornog zakonodavstva zemlje, pitanje vezano za zahtjev za uspostavu trećeg TV kanala, kao i pitanje Grada Mostara", rekao je.

On je za zamjenika predsjednika SDA izabran večeras na 6. kongresu te stranke uvjerljivom pobjedom nad protivkandidatom Mihnetom Okićem.
razonoda

#19419 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

:lol: Jednostavno---ko se nije snas'o ----za ovih 20 god, mora nazad na poljoprivredu.
:thumbup: Napokon da se Fer ha di ja -ocisti od perspektivnih poljoprivrednika.
Freamon Lester

#19420 Re: SDA-All about

Post by Freamon Lester »

Jao kako bi ja ovo spinovao da sam Avaz u pravcu da SDA hoce oteti zemlju seljacima i dovesti carsijanere da ubiru plodove. :lol:
Alfons Kauders

#19421 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

neonko zaboravlja kako mu je partija, na celu s babom, u predgradja sarajeva i tuzle preselila pola istocne bosne, podrinja i semberije

tad im je trebala glasacka masinerija, pa im nije palo na pamet da neko mora ostati i na selu, praviti djecu i proizvoditi hranu...
VjecitiStudent

#19422 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:Znači vrh

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150527024

Eto 100 000 radnih mjesta. Kao stimulaciju SDA će morati da otvori u svakom selu minimalno jedan kafić i jednu kladionicu te obezbjedi internet pristup kako bi mladi dobili želju da se vrate na selo.
"SDA mora stimulisati dio mladih da se vrate na selo, odnosno u široke prostore koje su napustili.
Sposobni vani, "nesposobni" i oni koji se nisu snašli u zemljoradnike.
Očekivano, mora se Arapima naći neko pri ruci da im kosi travu, čisti kuće, pere noge itd.
Banksy

#19423 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Očekivano, mora se Arapima naći neko pri ruci da im kosi travu, čisti kuće, pere noge itd.
100 000 + selo = Bjelašnica, Poljine, Pazarić, itd.
dezurni_ucenik

#19424 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote:Znači vrh

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150527024

Eto 100 000 radnih mjesta. Kao stimulaciju SDA će morati da otvori u svakom selu minimalno jedan kafić i jednu kladionicu te obezbjedi internet pristup kako bi mladi dobili želju da se vrate na selo.
"SDA mora stimulisati dio mladih da se vrate na selo, odnosno u široke prostore koje su napustili.
Sposobni vani, "nesposobni" i oni koji se nisu snašli u zemljoradnike.
Znaci ko nema posla, jeban je.Mozes ti biti doktor, inzinjer, arhitekta, pravnik, ovaj onaj - ako se dosad nisi snasao jeban si.Tacerovska politika : nezaposlenost nije drzavni problem, vec individualna sudbina.
oakville

#19425 Re: SDA-All about

Post by oakville »

The BEN10 wrote:
:lol: :lol: :lol:

Da ga čovjek sluša rekao bi da su govornik i babo nešto uložili u BiH. Pod hitno se hvatat noge odavde, kad je Izebegović senior obećao "suverenu i nedjeljivu" rezultat je bio dejton, ako je ovajo obeća "ulaganje u mlade" rezultat će vjerovatno biti povećanje redova ispred američke ambasade. :run:
Post Reply