SDA-All about

Post Reply
Banksy

#18601 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:Druze stvarno si tezak ko ingot
:lol:

Novalić dobro priča, pitanje je kako će raditi.
Na poziciju ga je postavio Bakir, ne da mu puca u noge, već da radi za njegove interese.
Prva varijanta, pošten, dobrih namjera, pa odlazi ubrzo, druga, lijepo priča, ali radiće za velikog gazdu, kao i prethodni, treće nema.
Zanimljivo, sinoć spominje djelomičnu privatizaciju Telecoma, što je Bakir I. ranije odbio kao mogućnost. Vidjećemo ...
bumerangss

#18602 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

Molim SDA-(ovce) :D salim se :lol: ne, ozbiljno ko vam je ovaj neki novi ministar za boracka pitanja... kako ono bi... neki Muzafer Becic??? :-) Izvadise anonimusa iz naftalina :!: Dajte nam recite malo o njemu ko je odakle kakav je, ratne zasluge...? Unaprijed hvala!
ultima_palabra

#18603 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Kazafer :lol: Banovići... pokušaj da se umiri Kuko.
Banksy

#18604 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

bumerangss

#18605 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

ultima_palabra wrote:Kazafer :lol: Banovići... pokušaj da se umiri Kuko.
Ma znam da je neki zafer :lol: Prvi put u zivotu cujem za to ime i za tog covjeka :skoljka:
zippoo87

#18606 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

gledao sinoc emisiju na FTV,kod Duske i jos jednom potvrdio da je SDA nas najveci neprijatelj
Novalic ni na jedno Duskino pitanje nije odgovorio konkretno...u kako ce nesto uraditi i hoce li uopste pokusati,nego je sve bilo...ne moze to tek tako,ne ide preko noci,nije to ovako,onako...gdje mu je i Niksic pomagao...u smislu da je podrzavao modalitet "da se ne moze" uraditi

znaci,Novalic je samo jos jedna marioneta na visokoj poziciji...nisam nista drugo ni ocekivao,nego svi ubise da je "realan" covjek,iz privrede...pa sam mislio da ce on mozda nesto i pokusati...od sinoc sam siguran da nece
realno,ko mu je gazda...i iz koje stranke dolazi,to bi bila utopija
Innovation

#18607 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Zato imamo NS da nas spasava. :oops:
zippoo87

#18608 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Innovation wrote:Zato imamo NS da nas spasava. :oops:
da a NS je vlast inace a isto tako,NS nas je doveo u ovo stanje...
VjecitiStudent

#18609 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Trbuhozborče ovog pogrebnog udruženja, NS barem ne bi ovako krala.

Edit: Prvi preduslov da nam krene nabolje jeste da dobijemo vlast koja ne krade.
sumirprimus

#18610 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

banovći haraju. :D
sumirprimus

#18611 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

žu svi
bano vi ći...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18612 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

a svi kukali kad Cmoljo u Banoviće šalje!

eeee moje budale ...ministri ste mogli bit
ultima_palabra

#18613 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:a svi kukali kad Cmoljo u Banoviće šalje!

eeee moje budale ...ministri ste mogli bit
:lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#18614 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ja ba sve zajebancija banovici vaki naki,nesto pezorativno...
Innovation

#18615 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:
Trbuhozborče ovog pogrebnog udruženja, NS barem ne bi ovako krala.

Edit: Prvi preduslov da nam krene nabolje jeste da dobijemo vlast koja ne krade.
NS barem ne bi ovako krala.
Ali ne zele nista konkretno ni raditi. :mrgreen:
Trbuhozborče ovog pogrebnog udruženja
Je li ovo upuceno meni? :?
Prvi preduslov da nam krene nabolje jeste da dobijemo vlast koja ne krade.
:thumbup:
The BEN10

#18616 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

http://sda.ba/home/intervju-fadil-noval ... ijer-fbih/

Fino priča nema šta. I zvuči kao neko ko poznaje materiju. Ko će ti ga znati na šta će izaći i koliku će podršku imati u vlastitoj stranci...
Lokman

#18617 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Ako nam Evropa ne pruži finansijsku infuziju teško nama.
StupskaBitanga

#18618 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Banovići glavni grad BiH
It_is_a_Leclerc

#18619 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa nije ministar iz Banovića, već Salko Bukvareći iz Tuzle. ;)
Labirint

#18620 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

KvaziExpert wrote::mrgreen:

Image
Jel ovo taj Kazafir? Djeluje uglađeno i koloritno spareno, ni malo ne papi :run: :run:
gidra

#18621 Re: SDA-All about

Post by gidra »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije ministar iz Banovića, već Salko Bukvareći iz Tuzle. ;)
Tako je, Kukićev Kazafer nije ministar.
Salko Bukvarević, predsjednik OO SDA Tuzla, je prije ministarske pozicije radio u Direkciji Elektroprivrede BiH.
It_is_a_Leclerc

#18622 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Ljudi poput Mirsada Kukića su Tihićeva struja. Kaplani, Osmanovići, Ahmetovići, Zukići, Sarajlići... Što se prije SDA očisti od takvih oportunističkih sitnih malih činovnika koji ništa ne znaju i ne mogu.

Dobro je da taj neki Kazafer nije postao ministar. SDA je iznenađujuće odlučno odbacila nekakve "rudarske zahtjeve" kazavši kako nije pristojno da se rudari nepozvani miješaju u njihove poslove. Još kako je Kukićev tal u TK ostao i bez ministarskih pozicija u Vladi FBiH, a i u Vladi TK je Gutić redovno preglasavan od strane DF-SDA, nema sumnje da će pred ministrom Bajrovićem biti težak posao u pokušaju da uspostavi efektivnu kontrolu nad rudarima i rudnicima pod Kukićevom lopovskom salonskom cokolicom.
almir90

#18623 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Što se tiče te SDA "struje" kod nas na TK, ako se već mora birati, bolje je uzeti manje zlo, a to je Amir Fazlić.
VjecitiStudent

#18624 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi poput Mirsada Kukića su Tihićeva struja. Kaplani, Osmanovići, Ahmetovići, Zukići, Sarajlići... Što se prije SDA očisti od takvih oportunističkih sitnih malih činovnika koji ništa ne znaju i ne mogu.

Dobro je da taj neki Kazafer nije postao ministar. SDA je iznenađujuće odlučno odbacila nekakve "rudarske zahtjeve" kazavši kako nije pristojno da se rudari nepozvani miješaju u njihove poslove. Još kako je Kukićev tal u TK ostao i bez ministarskih pozicija u Vladi FBiH, a i u Vladi TK je Gutić redovno preglasavan od strane DF-SDA, nema sumnje da će pred ministrom Bajrovićem biti težak posao u pokušaju da uspostavi efektivnu kontrolu nad rudarima i rudnicima pod Kukićevom lopovskom salonskom cokolicom.
Poznato je da je SDA bila stranka sastavljena od samih poštenjačina prije dolaska Tihića na čelo :-)
Koje se sve gluposti ovdje daju pročitati, šizofrenih spisatelja nikad više nije bilo.
Lokman

#18625 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Image

Šampio Zildžić je reagovao na sramne postupke vrha SDA u TK. To je dokaz kako generalizacija nije dobra u procjeni ljudi, jer svaki pojedinac konkretnu akciju inicira u skladu sa sopstvenim karakterom. Zildžić nije banalna osoba nego vrhunski sportista koji je napravio evropsku karijeru u borilačkim sportovima, osim toga pokazao je postojanost u svom religijskom identitetu. Više moralnih ljudi, više sportista i radišnih poduzetnika koji posluju sa zapadom, koji se ne plaše konfrontacije sa koruptokracijom, i suprotno što manje birokratskih pokvarenjaka, to je recept za obnovu i opstanak. :thumbup:
Ja NISAM Senad Alic-ŠILJO, napisao ja na svom Facebook profilu Salko Zidžić, obrazlažući rečeno:

Već dvije sjednice ma Izvršni odbor SDATK vršim pritisak i pokrećem rasprave na temu povećanja primanja poslanika u Skupštini TK i tražim neki vid odgovornosti . Čak sam zagovarao i smjenu dotičnog ali iako se veliki broj nas slaže da nam Šiljo nanosi štetu, još se ništa konkretnije ne poduzima izuzev rasprava i zahtjeva da se pomenuta odluka poništi i vrati na predhodno stanje.

Ne slažem se sa ovim odlukama i stidim se što ovakvi ljudi predstavljaju SDA (iako sam bio jedan od onih koji nisu glasali da on bude na ovoj funkciji). Šiljo je samo pokretač ove sramotne priče, a ni ostali poslanici (koji se bune reda radi ili su glasali za ovu odluku) nisu položili ispit u ovom teškom vremenu. Mislim da znam i zašto je to tako?

Dobar broj poslanika nisu poslanici naroda nego su poslanici biračkih odbora i onih koji su kontrolisali te odbore. Pošto ojećaj odgovornosti oni uglavnom imaju prema tim vladarima njihovih mandata ovakve odluke ne treba da nas iznenađuju.

Ja se stidim zarad dubokog uvjerenja da je ovo naopak načim ispravljanja disbalansa i nelogičnosti plaća u javnom sektoru i ovo nije nikakav populizam već osjećaj odgovornosti spram onih koji su mi povjerili svoje glasove na izborima – istakao je Zildžić, napominjući da ne obnaša ni jednu funkciju u vlasti ali da se osjeća odgovornim za loše postupke drugih članova njegove stranke i da želi da javnost zna da nismo svi isti.

Podsjećamo da je Zildžić sa 3.808 glasova, dobio najviše povjerenja od svih tuzlanskih kandidata koji su učestvovali na izborima. Sa 5575 glasova u svojoj izbornoj bazi sa 12. mjesta na listi prije, došao na 3. mjesto nakon izbora, ali i pored velik podrške bireača nije uspio pobijediti glasačku mašinu biračkih odbora.
Post Reply