SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#1826 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

seln wrote:Halo, ba, pokusaj to prodati ovima rodjenim poslije rata.
Ja se jos uvijek sjecam kako je bilo. Bio sam dijete iz siromasne porodice, nismo dobili stan, ni uzeli jeftin kredit...
ali, ako me pitas u koje doba bih radije bio dijete iz siromasne porodice, onda nema sumnje: radije u doba, kako je ti zoves, "ublehe".
U čemu je tačno razlika ? Šta je danas mnogo lošije nego recimo 88 ?
seln

#1827 Re: SDA-All about

Post by seln »

kix.ba wrote:U pravu si, neko ko, kako sam reče, nikad nije dobio stana ni kredita, a brani taj sistem upravo jer "mnogi" jesu nije nimalo podložan ublehama i recitovanju parola.
Branim taj sistem jer je u poredjenju sa trenutnim stanjem u BiH bio Svedska.
seln

#1828 Re: SDA-All about

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
seln wrote:Halo, ba, pokusaj to prodati ovima rodjenim poslije rata.
Ja se jos uvijek sjecam kako je bilo. Bio sam dijete iz siromasne porodice, nismo dobili stan, ni uzeli jeftin kredit...
ali, ako me pitas u koje doba bih radije bio dijete iz siromasne porodice, onda nema sumnje: radije u doba, kako je ti zoves, "ublehe".
U čemu je tačno razlika ? Šta je danas mnogo lošije nego recimo 88 ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kix.ba

#1829 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

seln wrote:
kix.ba wrote:U pravu si, neko ko, kako sam reče, nikad nije dobio stana ni kredita, a brani taj sistem upravo jer "mnogi" jesu nije nimalo podložan ublehama i recitovanju parola.
Branim taj sistem jer je u poredjenju sa trenutnim stanjem u BiH bio Svedska.
I jeste, onaj dio gore oko Kirune.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1830 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

novi.dan.nova.nafaka

#1831 Re: SDA-All about

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:U čemu je tačno razlika ? Šta je danas mnogo lošije nego recimo 88 ?
Da se preciznije izrazim - šta je danas mnogo lošije u odnosu na predratne godine, a da je za to isključivo kriva SDA. Dakle, faktor poput završenog rata bez dobijenog pobjednika i tako.
Kakvim ljudi standardom žive, kakva se auta voze, mobiteli, odjeća i tome slično. Mani se cerekanja tolikog, pogledaj šta ljudi poput Gorana Milića govore. Ljudi koji su obišli čitav svijet... ;-)
Akibh

#1832 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

seln wrote:
kix.ba wrote:Pa i jesam, samo valjda treba naučiti čitati da bi se shvatila poenta, a ona je da iz vremena ubleha nismo ni izašli, samo što su ublehe malo drugačije. Nit smo izašli, niti ćemo uskoro.
Govori u svoje ime.
:D Svabo...
Da otvorimo Stutgart-x za vas?
seln

#1833 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:U čemu je tačno razlika ? Šta je danas mnogo lošije nego recimo 88 ?
Da se preciznije izrazim - šta je danas mnogo lošije u odnosu na predratne godine, a da je za to isključivo kriva SDA. Dakle, faktor poput završenog rata bez dobijenog pobjednika i tako.
Kakvim ljudi standardom žive, kakva se auta voze, mobiteli, odjeća i tome slično. Mani se cerekanja tolikog, pogledaj šta ljudi poput Gorana Milića govore. Ljudi koji su obišli čitav svijet... ;-)
Istina, nije sve ovako kako jeste samo zbog SDA, ali je njen doprinos nemjerljiv.
A o karakteru Gorana Milica, bivseg Jutelslavena a kasnije Tudjmavena, ne bih ovom prilikom.
seln

#1834 Re: SDA-All about

Post by seln »

Akibh wrote:
seln wrote:
kix.ba wrote:Pa i jesam, samo valjda treba naučiti čitati da bi se shvatila poenta, a ona je da iz vremena ubleha nismo ni izašli, samo što su ublehe malo drugačije. Nit smo izašli, niti ćemo uskoro.
Govori u svoje ime.
:D Svabo...
Da otvorimo Stutgart-x za vas?
Otvori argetu, vise ces hajrovat'
jazzer

#1835 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

seln wrote:
A sta kaze G. Milic? I sta treba bilo ko da nam kaze kada imamo svoje oci i vidimo gdje i u
kakvim uslovima zivimo.
novi.dan.nova.nafaka

#1836 Re: SDA-All about

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Da se preciznije izrazim - šta je danas mnogo lošije u odnosu na predratne godine, a da je za to isključivo kriva SDA. Dakle, faktor poput završenog rata bez dobijenog pobjednika i tako.
Istina, nije sve ovako kako jeste samo zbog SDA, ali je njen doprinos nemjerljiv.
A o karakteru Gorana Milica, bivseg Jutelslavena a kasnije Tudjmavena, ne bih ovom prilikom.
Pusti karakter, ja ti govorim o stavovima čovjeka koji je proputovao Istok i Zapad, i putem emisija prenosio činjenice o tome kako se živi širom svijeta. Dakle, po tom pitanju je mjerodavniji i od tebe i svih nas zajedno.
Nedavno je bila neka emisija na BHT-u, mislim da je bila o medijima. I on govori u stilu da se situacija u BiH dramatizuje, da je njegov utisak, kada gleda auta, odjeću, šta ljudi jedu i čime se hrane, da i nije tako strašno. Istina, 500 000+ je nezaposleno, ali to je zvanično. Svi znamo koliko mnogo ljudi radi na crno. To je samo jedan argument gdje se hoće prikazati da je situacija katastrofa.
Pa svaki balavac ima mobitel, majka mu stara. Ne moramo gledati Šeher, jer je bolji standard, ali i u ostalim mjestima nije puno gore. Ko je zadnji umro od gladi, da mi je znati....
Na kraju krajeva, otvorene su granice, bujrum preko grane i uspij u životu, ako ti se ovdje ne živi. U bravarevo doba nisi ni to mogao.
novi.dan.nova.nafaka

#1837 Re: SDA-All about

jazzer wrote:A sta kaze G. Milic? I sta treba bilo ko da nam kaze kada imamo svoje oci i vidimo gdje i u
kakvim uslovima zivimo.
Evo šta kaže Goran:
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 1#p7396201
seln

#1838 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Da se preciznije izrazim - šta je danas mnogo lošije u odnosu na predratne godine, a da je za to isključivo kriva SDA. Dakle, faktor poput završenog rata bez dobijenog pobjednika i tako.
Pusti karakter, ja ti govorim o stavovima čovjeka koji je proputovao Istok i Zapad, i putem emisija prenosio činjenice o tome kako se živi širom svijeta. Dakle, po tom pitanju je mjerodavniji i od tebe i svih nas zajedno.
Nedavno je bila neka emisija na BHT-u, mislim da je bila o medijima. I on govori u stilu da se situacija u BiH dramatizuje, da je njegov utisak, kada gleda auta, odjeću, šta ljudi jedu i čime se hrane, da i nije tako strašno. Istina, 500 000+ je nezaposleno, ali to je zvanično. Svi znamo koliko mnogo ljudi radi na crno. To je samo jedan argument gdje se hoće prikazati da je situacija katastrofa.
Pa svaki balavac ima mobitel, majka mu stara. Ne moramo gledati Šeher, jer je bolji standard, ali i u ostalim mjestima nije puno gore. Ko je zadnji umro od gladi, da mi je znati....
Na kraju krajeva, otvorene su granice, bujrum preko grane i uspij u životu, ako ti se ovdje ne živi. U bravarevo doba nisi ni to mogao.
Jooj, al ste vi SDA-ovic laz...ovaj, zaobilazite istinu.
To sto je Milic proputovao istok i zapad ne cini ga nista manje dupeliscem. I kakav utisak ima Milic koji je svoje dupelizanje debelo naplati, to me ne interesuje ni sekunde. Neka malo pogleda novine i sve one pozive u pomoc od ljudi koji doslovno nemaju sta da jedu, da ne govorimo o nedostatku lijekova, nikakvom skolstvu i takvim stvarima.
A granice su bile otvorene i u doba bravara. I svi koji su isli vani, rado su se vracali kucama, ne sjecam se da su uzimali azil.
jazzer

#1839 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

jazzer wrote:A sta kaze G. Milic? I sta treba bilo ko da nam kaze kada imamo svoje oci i vidimo gdje i u
kakvim uslovima zivimo.
Evo šta kaže Goran:
...Goran je prošao pola svijeta, sa svojim emsijama je dočaravao kako se živi u drugm zemljama u svijetu...
Ovo je tvoj komentar, izmedju ostalog, ispod ovog linka. I, da, upravo zato sto sam imao priliku vidjeti
kako se zivi u drugim zemljama, veci me bijes hvata na gamad koja nam kroji kapu zadnjih 20 godina. Nije samo
u pitanju ekonomija nego svaka sfera zivota. I da ponovim, vise vjerujem svojim ocima nego G. Milicu.
Banksy

#1840 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kakvim uslovima zivimo.
Evo šta kaže Goran:
Pozivanje na Gorana Milića, bilo gdje, bilo kada, u bilo kojem kontekstu i bilo kojoj situaciji, je uvijek samo kontraproduktivno. Ne može niže i grđe.
novi.dan.nova.nafaka

#1841 Re: SDA-All about

seln wrote:Jooj, al ste vi SDA-ovic laz...ovaj, zaobilazite istinu.
To sto je Milic proputovao istok i zapad ne cini ga nista manje dupeliscem. I kakav utisak ima Milic koji je svoje dupelizanje debelo naplati, to me ne interesuje ni sekunde. Neka malo pogleda novine i sve one pozive u pomoc od ljudi koji doslovno nemaju sta da jedu, da ne govorimo o nedostatku lijekova, nikakvom skolstvu i takvim stvarima.
Ma jel, pitaj milione beskućnika širom USA kako je njima onda ! Njima ne vlada SDA, mislim da ih ima više nego što BiH ima stanovnika. Čak, ako bi radili broj beskućnika po stanovniku, mislim da bi bili tu negdje sa USA...
http://en.wikipedia.org/wiki/Homelessne ... mographics
seln wrote:A granice su bile otvorene i u doba bravara. I svi koji su isli vani, rado su se vracali kucama, ne sjecam se da su uzimali azil.
Ne računaš valjda tu desetine hiljada gastarbajtera koji godine i godine života provedoše po Z. Evropi, a Boga mi i šire.
seln

#1842 Re: SDA-All about

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ma jel, pitaj milione beskućnika širom USA kako je njima onda ! Njima ne vlada SDA, mislim da ih ima više nego što BiH ima stanovnika. Čak, ako bi radili broj beskućnika po stanovniku, mislim da bi bili tu negdje sa USA...
I beskucnici u USA su opravdanje za sta...pljacku, kradju, nezaposlenost, nesposobnost?
Ne računaš valjda tu desetine hiljada gastarbajtera koji godine i godine života provedoše po Z. Evropi, a Boga mi i šire.
Da, bas njih...jedva su cekali praznike da se vrate u "diktaturu".
novi.dan.nova.nafaka

#1843 Re: SDA-All about

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ma jel, pitaj milione beskućnika širom USA kako je njima onda ! Njima ne vlada SDA, mislim da ih ima više nego što BiH ima stanovnika. Čak, ako bi radili broj beskućnika po stanovniku, mislim da bi bili tu negdje sa USA...
I beskucnici u USA su opravdanje za sta...pljacku, kradju, nezaposlenost, nesposobnost?
Ne, nego da nije med i mlijeko, da je čak mnogima i u toj divnoj USA gore nego velikoj većini nas. http://www.policyalmanac.org/social_wel ... less.shtml Neki izvor navode da USA čak ima i do 2 miliona beskućnika...
nickname-83

#1844 Re: SDA-All about

Post by nickname-83 »

seln wrote:A granice su bile otvorene i u doba bravara. I svi koji su isli vani, rado su se vracali kucama, ne sjecam se da su uzimali azil.
Da te samo "malo" popravim: bravar je granice otvorio tek 70-ih kada je uvidio da bi privreda juge mogla žestoko krahirati zbog velikog porasta broja nezaposelnih. Ako mi ne vjeruješ, nađi nekog starijeg gasterbajtera pa ga pitaj od kada su granice otvorene i od kada su poceli raditi po zapadnoj evropi.
seln

#1845 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:I beskucnici u USA su opravdanje za sta...pljacku, kradju, nezaposlenost, nesposobnost?
Ne, nego da nije med i mlijeko, da je čak mnogima i u toj divnoj USA gore nego velikoj većini nas.
Ja nikad nisam ni mislio da je USA divna. Tamo je slicno kao i kod nas: bogata oligarhija, koja sirotinji prodaje patriotizam kao opravdanje za siromastvo.
seln

#1846 Re: SDA-All about

Post by seln »

nickname-83 wrote:
Da te samo "malo" popravim: bravar je granice otvorio tek 70-ih kada je uvidio da bi privreda juge mogla žestoko krahirati zbog velikog porasta broja nezaposelnih. Ako mi ne vjeruješ, nađi nekog starijeg gasterbajtera pa ga pitaj od kada su granice otvorene i od kada su poceli raditi po zapadnoj evropi.
Ne znam samo kako se oni silni ljudi zaposlise tamo pocetkom 60-tih....
i da, radi se o starijim gastarbeiterima.
p.s. naravno da ti ne vjerujem.
madner

#1847 Re: SDA-All about

Post by madner »

nickname-83 wrote:
Znas koliki % tih gastarbeitera se vratio u tamnicu?
kiky

#1848 Re: SDA-All about

Post by kiky »

šta vam je ljudi ...
pa nismo ni svjesni koliko nam je dobro ...
još če nas ubijedit da, ustvari, jedemo zlatnim kašikama ...
:D
bingov buraz

#1849 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Rahatluku nigdje kraja nema :mrgreen:

Dao bi lijevi bubreg da vidim propast te interesno kriminalne skupine.....doduse nema ih ko ni zamjeniti,mozda NVZ nekad dok dodje vrijeme za nas 8)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1850 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

kiky wrote:šta vam je ljudi ...
pa nismo ni svjesni koliko nam je dobro ...
još če nas ubijedit da, ustvari, jedemo zlatnim kašikama ...
:D
Ćija je odgovornost za zadnje dvije godine Z. Njemaćke?
Post Reply