SDA-All about
- crno_sa_zlatnim
#17151 Re: SDA-All about
Koldži ni Bakir ne može ništa, toliko je jak, a ova dvorana je samo kap vode u moru kakvi se novci peru Novom Sarajevu. Samo, nije Koldžo sam u ovome, duboko su zaglibili i Zlaja i Željko. To je uvezana halka.
-
eifel
#17152 Re: SDA-All about
Indirektno, RTRS. Emisija od 01.12.2014.
http://lat.rtrs.tv/av/pusti.php?id=43376
Nasikiro se Dodik što Bakirica možda neće biti predsjednik SDA, što ga više ni u SDA ne jebu. Sluga srpsko-hrvatskog pakta još nije dobio zamjenu a uticaj mu spao na nulu. Zeznuto
http://lat.rtrs.tv/av/pusti.php?id=43376
Nasikiro se Dodik što Bakirica možda neće biti predsjednik SDA, što ga više ni u SDA ne jebu. Sluga srpsko-hrvatskog pakta još nije dobio zamjenu a uticaj mu spao na nulu. Zeznuto
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17153 Re: SDA-All about
zaboravio-si-napisati-"U-jedinstvu-jesnagaHM 2011 wrote:Nije na ponos i čast puno stvari imenovanog - a oni koji njega i pulene mu, izaberu na izborima toga očito nisu svjesni....razonoda wrote:pa , eto da sam klevece. Tako smo mi i za ''sipce'govorili dok su bili pod srbima, da se sami ...ovo -ono..
Jedina šansa je SDA - i zato -
Samo SDA !
-
Nomo
#17154 Re: SDA-All about
steta sto su vam koalicioni pertneri u Hagu pout karadjica , mladica , prlica ...ali ima ih koji su i na slobodi poput krajsnika ili npr daria kordica pa biljke plavsic , pa bi stoga bilo steta da im ne date koju feotelju . sa njima ste 90 tih tako lijepo eglendisali , kaHM 2011 wrote:Biti ce dobro Insallah -
samo SDA - u jedinstvu je snaga !
fendisali , iftarili , svercali , krali , dijelili bosnu a bogami i hercegovinu dok je narod prolazio kroz logore i genocide .
sda + sds + hdz = u jedinstvu je snaga .
post scriptum
tudjman i slobo su vas poselamili sa onog svijeta i kazu da su sa alijom utanacili podjelu .sulejmeman tihic je takodje u istom drustvu za stolom, ponovo je zdrav ko riba , i dao je svoju suglasnost . na njegovoj celavici moze stati sve sto je pripalo pro(b)snjacima . a ostavili su 2, 8 % bosne . od sebilja do kobilje glave . sa tendencijom da se to smanji . ,, puno nam je to ,, veli alija . od poljina do begove dzamije bice dosta mom bakiru i njegovoj raji . od kuce do dzamije . drzava ce se zvati SDA Ma(H)sala . pasos nam nece trebati kao ni porezni sistem . imacemo zekijat . novac ce biti takodje nepotreban . vrsicemo zamjenu dobara . SDA mahala onosno SDA masala , koja se prostire na citavih 700 kvadrata ( i manja je od bakirovog stana ) ce biti podiljena na tri 4 dijela .u jednom ce zivjeti bosanci u drugom bosnjaci koji piju pivu a u trecem oni koji ne piju samo za ramazan . 4 ti i najljepsi dio masala drzave , onaj zapadni koji pendzerom gleda HDZ ov ured ce pripasti vehabijama .
- Helena2014
#17155 Re: SDA-All about
Nomo wrote:steta sto su vam koalicioni pertneri u Hagu pout karadjica , mladica , prlica ...ali ima ih koji su i na slobodi poput krajsnika ili npr daria kordica pa biljke plavsic , pa bi stoga bilo steta da im ne date koju feotelju . sa njima ste 90 tih tako lijepo eglendisali , kaHM 2011 wrote:Biti ce dobro Insallah -
samo SDA - u jedinstvu je snaga !
fendisali , iftarili , svercali , krali , dijelili bosnu a bogami i hercegovinu dok je narod prolazio kroz logore i genocide .
sda + sds + hdz = u jedinstvu je snaga .
post scriptum
tudjman i slobo su vas poselamili sa onog svijeta i kazu da su sa alijom utanacili podjelu .sulejmeman tihic je takodje u istom drustvu za stolom, ponovo je zdrav ko riba , i dao je svoju suglasnost . na njegovoj celavici moze stati sve sto je pripalo pro(b)snjacima . a ostavili su 2, 8 % bosne . od sebilja do kobilje glave . sa tendencijom da se to smanji . ,, puno nam je to ,, veli alija . od poljina do begove dzamije bice dosta mom bakiru i njegovoj raji . od kuce do dzamije . drzava ce se zvati SDA Ma(H)sala . pasos nam nece trebati kao ni porezni sistem . imacemo zekijat . novac ce biti takodje nepotreban . vrsicemo zamjenu dobara . SDA mahala onosno SDA masala , koja se prostire na citavih 700 kvadrata ( i manja je od bakirovog stana ) ce biti podiljena na tri 4 dijela .u jednom ce zivjeti bosanci u drugom bosnjaci koji piju pivu a u trecem oni koji ne piju samo za ramazan . 4 ti i najljepsi dio masala drzave , onaj zapadni koji pendzerom gleda HDZ ov ured ce pripasti vehabijama .
Evo saslušali smo tvoj govor kritike (na tome se inače zasniva sva politika u BiH, nema programa, samo kritike, možeš stranku osnovati slobodno)
Hajde sad budi konstruktivan, pa nam daj rješenja, da čujemo nešto kao TREBALO BI ..........
NAJBOLJE BI BILO KAD BI................
-
Nomo
#17156 Re: SDA-All about
o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#17157 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzaferov ... /141203080
Nije loš izbor ali PRIMITIVNO je ovako decenijama vrtiti iste ljude u krug. Kao da u SDA ima samo par pametnih ljudi!? Puna je SDA mladih i obrazovanih ljudi. Zašto i ostalima ne date šansu? Kad će ti mladi ljudi doći na red od ovog 20-to godišnjeg INVENTARA u Parlamentu? Kad im bude 60 godina!? Zašto ne uspostavite Državnu agenciju za testiranje i izbor kadrova, pa da svi imaju jednake šanse? PRIMITIVNO je ovako ''ofrlje'' birati i postavljati ljude bez zdrave konkurencije i primjene EU standarda i testova. Ko su te osobe u kadrovskoj komisiji SDA? Dali su oni uopće kompetentni da bilo koga postave na bilo kakvu funkciju? Ne mogu konobari i susjedi onako ''ofrlje i od oka'' odlučivati, ko će biti direktor u nekoj državnoj Instituciji i kompaniji bez testiranja i detaljne provjere od strane stručnih osoba. PRIMITIVNO JE POSTAVLJATI OVAKO LJUDE ''OFRLJE'' NA FUNKCIJE. Ovako se nigdje u svijetu ne radi.
Nije loš izbor ali PRIMITIVNO je ovako decenijama vrtiti iste ljude u krug. Kao da u SDA ima samo par pametnih ljudi!? Puna je SDA mladih i obrazovanih ljudi. Zašto i ostalima ne date šansu? Kad će ti mladi ljudi doći na red od ovog 20-to godišnjeg INVENTARA u Parlamentu? Kad im bude 60 godina!? Zašto ne uspostavite Državnu agenciju za testiranje i izbor kadrova, pa da svi imaju jednake šanse? PRIMITIVNO je ovako ''ofrlje'' birati i postavljati ljude bez zdrave konkurencije i primjene EU standarda i testova. Ko su te osobe u kadrovskoj komisiji SDA? Dali su oni uopće kompetentni da bilo koga postave na bilo kakvu funkciju? Ne mogu konobari i susjedi onako ''ofrlje i od oka'' odlučivati, ko će biti direktor u nekoj državnoj Instituciji i kompaniji bez testiranja i detaljne provjere od strane stručnih osoba. PRIMITIVNO JE POSTAVLJATI OVAKO LJUDE ''OFRLJE'' NA FUNKCIJE. Ovako se nigdje u svijetu ne radi.
Last edited by antimobb on 03/12/2014 14:04, edited 2 times in total.
-
razonoda
#17158 Re: SDA-All about
Slazem se sa tvojim pisanjem ali nije mi jasno zasto Sacirbegovica nazivas banditom?Nomo wrote:o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
-
Nomo
#17159 Re: SDA-All about
ako nije bandit zasto nije dosao u sarajevo kada je B iH tuzilastvo podnijelo tuzbu protiv njega zbog zloupotrebe polozaja i pronevjere novca . covjek koji je bio ministar vanjskih poslova R BiH u njenom najtezem momentu u istoriji , sada ne zeli doci u tu zemlju jer ,, ne vjeruje BiH sudstvu ,, kako on kaze . U americi je nosio policijsku narukvicu da ne pobjegne zbog te nase tjeralice . Ne zna bosanski jezik , nikad bosnu ocima nije vidio ( rodio se u americi ) ali mu nije bilo tesko da u sred rata bude ministar koji nikome ne polaze racune ( ,,sta imas sa njim ,, kaze alija harisu siljadzicu jer je haris rekao da on pojma nema sta mu radi ministar , gdje putuje s kim se sastaje , racuni i slicne stvari ... a silajdzic kao predsjednik vlade mu je bio sef . )razonoda wrote:Slazem se sa tvojim pisanjem ali nije mi jasno zasto Sacirbegovica nazivas banditom?Nomo wrote:o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
opet ti kazem zasto se nije pojavio na sudu a znao je doci ovdje da bude ni manje ni vise ministar vanjskih poslova koji je tada proveo vise vremena u avionu i luksuznim hotelima placajuci kurve bosanskim parama , nego li u ratnom sarajevu . i jos nesto . gdje si ti zivio do sada ? u staklenom zvonu ili zltanom kavezu ili kakvom trezoru pa nisi cuo za ovo .
-
hizo ramidovic
#17160 Re: SDA-All about
izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
muhamed sacirbegovic zvani sacko obavljo je svoj poso strucno, kvalitetno, i sve zasluge za medzunarodnu reputanciju bih idu njemu. a ovi sto ga pljuju ocito nisu nikad ni pratili sta sacko radi, pa zato sad ovako lupaju i pljuju po njemu. ja samo kazem: sucur njemu za sve sto je uradijo, i svi ga zovemo da nam se jednog dana vrati.
muhamed sacirbegovic zvani sacko obavljo je svoj poso strucno, kvalitetno, i sve zasluge za medzunarodnu reputanciju bih idu njemu. a ovi sto ga pljuju ocito nisu nikad ni pratili sta sacko radi, pa zato sad ovako lupaju i pljuju po njemu. ja samo kazem: sucur njemu za sve sto je uradijo, i svi ga zovemo da nam se jednog dana vrati.
-
razonoda
#17161 Re: SDA-All about
Cula sam vrlo dobro , saamo mme interesovalo tvoje misljenje iz Bosne.Nomo wrote:ako nije bandit zasto nije dosao u sarajevo kada je B iH tuzilastvo podnijelo tuzbu protiv njega zbog zloupotrebe polozaja i pronevjere novca . covjek koji je bio ministar vanjskih poslova R BiH u njenom najtezem momentu u istoriji , sada ne zeli doci u tu zemlju jer ,, ne vjeruje BiH sudstvu ,, kako on kaze . U americi je nosio policijsku narukvicu da ne pobjegne zbog te nase tjeralice . Ne zna bosanski jezik , nikad bosnu ocima nije vidio ( rodio se u americi ) ali mu nije bilo tesko da u sred rata bude ministar koji nikome ne polaze racune ( ,,sta imas sa njim ,, kaze alija harisu siljadzicu jer je haris rekao da on pojma nema sta mu radi ministar , gdje putuje s kim se sastaje , racuni i slicne stvari ... a silajdzic kao predsjednik vlade mu je bio sef . )razonoda wrote:Slazem se sa tvojim pisanjem ali nije mi jasno zasto Sacirbegovica nazivas banditom?Nomo wrote:o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
opet ti kazem zasto se nije pojavio na sudu a znao je doci ovdje da bude ni manje ni vise ministar vanjskih poslova koji je tada proveo vise vremena u avionu i luksuznim hotelima placajuci kurve bosanskim parama , nego li u ratnom sarajevu . i jos nesto . gdje si ti zivio do sada ? u staklenom zvonu ili zltanom kavezu ili kakvom trezoru pa nisi cuo za ovo .
'92 sam bila u USA, i sjecam se vrlo dobro tih politicara. Koliko si ti tada mogao pratiti sta se desava vani pogotovo u USA I KO JE SVE DOLAZIO OVDJE, vidim bio si u rovu, i zao mi je sto se desavalo. POENTA je u ovome--Alijin prvi javni nastup u usa je bio sa OCEM TJ STARI SACIRBEGOVIC. Alijin engeski je bio jako los, jednostavno zbunio je amere o bosni i svemu sta se pocelo desavati tamo. Prekretnica je nastala kad je dosao sin tj MUHAMED SACIRBEGOVIC, zbilja je bio odlican , dosta je bio na tv, govorio ono sto je trebao. Ja mislim, to je moje misljenje, da je on jedini zasluzan ato je amerikana NAPOKON uradila sta je uradila.
Sada , koliko mi je poznato ,optuzili su ga za neki novac, e sad kad povezes konce i vidis sta se prica o BAKIRU i kradji humanitare sve ce ti se reci zasto su ga napali.Mislim da je tu upetljan i ZIVALJ, jedan od galvnih DZAMIJSKIH ljudi u usa koji je imao kontr, tog novca NE SACIRBEGOVIC. A sto je bio uhpjen ovdje , to je normalna procedura posto se radilo o odnosima 2 drzave.
Raspitaj se malo vise o ZIVALJU I VIDJECES KAKO JE NOVAC PUTOVAO
-
Nomo
#17162 Re: SDA-All about
i jos nesto . taj covjek je dosao u bosnu na poziciju ministra ni kriv ni duzan . njegov je otac bio mladomusliman kao i alija i pobjegao iz jugosalivaje u ameriku . ok . i sada , samo na osnovu te cinjenice sto su mu babo i alija jarani on dobija tu poziciju . vec tada se siroko otvaraju vrata nepotizmu i rodjackim vezama koji su postali praksa do danas . taj covjek je potpisao rs u zenevi jos prije daytona . doci u bosnu uzeti lovu i tom jadnom narodu jos podijeliti , prodati , krmicti drzavi moze bandit i razbojnik . naravno nije mu palo na pamet da zivi u drzavi koju je krojio . yebe ga se nije je krojio sebi . njemu je neko drugi skrojio ameriku a kada bi je pokusao podijeliti tamo bi ga za yaya objesili . takodjer je rekao citiram ,, da je zabrinut za sudbinu hrvatskog naroda ,, aludirajuci pri tome da i oni trebaju dobiti svoj dio BiH . cuj on zabrinut za sudbinu hrvatskog naroda a nikad u zivotu nije ni cuo da taj narod uopce postoji . a radio je po uputama mladih muslimana citaj SDA stranke koja je tada BiH vidjela iz tri dijela odnosno pravili su muslimansku drzavu iza ledja narodu kako kaze muhamed filippovic . bandit do bandita . lopov do lopova . eto sta je SDA . nikako da shvatim zasto je narod ponovo glasao za njih . nikako mi ne ide u glavu .razonoda wrote:Slazem se sa tvojim pisanjem ali nije mi jasno zasto Sacirbegovica nazivas banditom?Nomo wrote:o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
-
Nomo
#17163 Re: SDA-All about
a najgrlatiji je sud BiH . Samo Mo Sacirbey ne cuje , ne haje . valjda zato sto ne zna bosanski .hizo ramidovic wrote:izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
muhamed sacirbegovic zvani sacko obavljo je svoj poso strucno, kvalitetno, i sve zasluge za medzunarodnu reputanciju bih idu njemu. a ovi sto ga pljuju ocito nisu nikad ni pratili sta sacko radi, pa zato sad ovako lupaju i pljuju po njemu. ja samo kazem: sucur njemu za sve sto je uradijo., i svi ga zovemo da nam se jednog dana vrati
-
razonoda
#17164 Re: SDA-All about
Upravo tako.hizo ramidovic wrote:izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
JEDINI PRAVI BOSANAC =DIPLOMATA, eto nakon RATA JOS SE NA TIM PODRUCJIMA NIJE POJAVIO NEKO KAO SACIRBEGOVIC. moje misljenje.
-
hizo ramidovic
#17165 Re: SDA-All about
mi ga zovemo da nam se vrati zbog radi pomoci ovoj drzavi i ovom napacenom narodu.Nomo wrote:a najgrlatiji je sud BiH . Samo Mo Sacirbey ne cuje , ne haje . valjda zato sto ne zna bosanski .hizo ramidovic wrote:izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
muhamed sacirbegovic zvani sacko obavljo je svoj poso strucno, kvalitetno, i sve zasluge za medzunarodnu reputanciju bih idu njemu. a ovi sto ga pljuju ocito nisu nikad ni pratili sta sacko radi, pa zato sad ovako lupaju i pljuju po njemu. ja samo kazem: sucur njemu za sve sto je uradijo., i svi ga zovemo da nam se jednog dana vrati
a sacko je pametan i posten covijek, pravi patrijota i sigurno ce se jednog dana vratit svom narodu.
-
Nomo
-
Nomo
#17167 Re: SDA-All about
razonoda wrote:Upravo tako.hizo ramidovic wrote:izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
JEDINI PRAVI BOSANAC =DIPLOMATA, eto nakon RATA JOS SE NA TIM PODRUCJIMA NIJE POJAVIO NEKO KAO SACIRBEGOVIC. moje misljenje.
rezultati njegove diplomacije i ministrovanja su vidljivi na svakom koraku . glad , bijeda , korupcija , ubistva , samoubistva , pljacka tvornica , pljacka kockranica , aerodroma , skolstvo . zdrvstvo na nivou afrike , kultura na smetljistu , smece na ulici , droga u skoli , lopovi u dzamiji , ubice na cesti , cakijasi u tramvaju . i dodik iznad glave da nam se smije i rs na 2 km od centra sarajeva . ma divota.sta vise Razonoda
-
razonoda
#17168 Re: SDA-All about
Kako ti je nije jasno da "92 NIJE BILO PISMENOG BOSNJAKA VANI.Pa za plakati je bilo gledati ALIJU pred novinarima , smusen , sumnjiv, Kcerka UPADA prevodi staje on MISLIO , A NE STA KAZE. uh uh.To su bila teska vremena za bosnjake, Zasto je morao zivketi tamoU BIH , bio je gdje je bio , kamo srece da je bilo vise bosnjaka u to vrijeme vani da daju glas , da nas predstave.Nomo wrote:i jos nesto . taj covjek je dosao u bosnu na poziciju ministra ni kriv ni duzan . njegov je otac bio mladomusliman kao i alija i pobjegao iz jugosalivaje u ameriku . ok . i sada , samo na osnovu te cinjenice sto su mu babo i alija jarani on dobija tu poziciju . vec tada se siroko otvaraju vrata nepotizmu i rodjackim vezama koji su postali praksa do danas . taj covjek je potpisao rs u zenevi jos prije daytona . doci u bosnu uzeti lovu i tom jadnom narodu jos podijeliti , prodati , krmicti drzavi moze bandit i razbojnik . naravno nije mu palo na pamet da zivi u drzavi koju je krojio . yebe ga se nije je krojio sebi . njemu je neko drugi skrojio ameriku a kada bi je pokusao podijeliti tamo bi ga za yaya objesili . takodjer je rekao citiram ,, da je zabrinut za sudbinu hrvatskog naroda ,, aludirajuci pri tome da i oni trebaju dobiti svoj dio BiH . cuj on zabrinut za sudbinu hrvatskog naroda a nikad u zivotu nije ni cuo da taj narod uopce postoji . a radio je po uputama mladih muslimana citaj SDA stranke koja je tada BiH vidjela iz tri dijela odnosno pravili su muslimansku drzavu iza ledja narodu kako kaze muhamed filippovic . bandit do bandita . lopov do lopova . eto sta je SDA . nikako da shvatim zasto je narod ponovo glasao za njih . nikako mi ne ide u glavu .razonoda wrote:Slazem se sa tvojim pisanjem ali nije mi jasno zasto Sacirbegovica nazivas banditom?Nomo wrote:o tome je trebalo misliti 92 godine helena . ja sam tada bio u rovu . politiku sam prepustio onima za koje sam mislio da su sposobniji . ja sam te 92 godine u ganicu , silajdzicu i onom banditu sacirbegovicu vidio bogove . alija nisam mirisao nikad . ja sam tada znao i bio ubijedjen da se neprijateljima ne treba dogovarati . karadjic i njegova vojska su bili teroristi . pare i oruzje je stizalo , imali smo 200 000 vojnika . mogli smo gamad pregaziti . neko tada nije mislio kao ja . sada nisam pametan i hocu da se zajebavam sa onima koji su bili ljubavnici karadjicevom SDS i bobanovom HDZ u . ja i kada bi znao kako sada , opet me ne bi SDA poslusala . oni nikada nisu slusali partizane jer oni mrze partizane . a zna se kako partizani rjesavaju fasiste . ako znas citati izmedju redova ja bi sada prvo sudio SDA ovcima pa onda krenuo na cetnike .
-
razonoda
#17169 Re: SDA-All about
Za sadasnje stanje je krivBAKIR I SDA--moje misljenje.Nomo wrote:razonoda wrote:Upravo tako.hizo ramidovic wrote:izgleda da sad nekima nevalja ni muhamed sacirbegovic, a i tice na grani znaju da je on bijo naj bolji ministar vanjskije poslova bih.
rezultati njegove diplomacije i ministrovanja su vidljivi na svakom koraku . glad , bijeda , korupcija , ubistva , samoubistva , pljacka tvornica , pljacka kockranica , aerodroma , skolstvo . zdrvstvo na nivou afrike , kultura na smetljistu , smece na ulici , droga u skoli , lopovi u dzamiji , ubice na cesti , cakijasi u tramvaju . i dodik iznad glave da nam se smije i rs na 2 km od centra sarajeva . ma divota.sta vise Razonoda
-
Nomo
#17170 Re: SDA-All about
razonoda
[/quote]
Nomo
[/quote]
.Pa za plakati je bilo gledati ALIJU pred novinarima , smusen , sumnjiv, Kcerka UPADA prevodi staje on MISLIO , A NE STA KAZE. uh uh.To su bila teska vremena za bosnjake, Zasto je morao zivketi tamoU BIH , bio je gdje je bio , kamo srece da je bilo vise bosnjaka u to vrijeme vani da daju glas , da nas predstave.[/quote][/quote]Kako ti je nije jasno da "92 NIJE BILO PISMENOG BOSNJAKA VANI
Nomo
gdje to pise da ministar vanjskih poslova R BiH mora biti , vani . zar ovdje u R BiH 1992 nije postojao niti jedan covjek bosanski patriota koji ne zna engleski .![]()
![]()
ps o kavim bosnjacima 92 godine govoris nije mi jasno . ministar R BiH je trebao predstavljati BiH i sve njene gradjane a sada vidim da se tebi samo u glavi vrte nekavi bosnjaci i bosnjakistan . bas kao i aliji i tom Mo sacirbay u
Last edited by Nomo on 03/12/2014 14:56, edited 1 time in total.
- Adriatic
#17171 Re: SDA-All about
hizo ramidovic wrote: mi ga zovemo da nam se vrati zbog radi pomoci ovoj drzavi i ovom napacenom narodu.
a sacko je pametan i posten covijek, pravi patrijota i sigurno ce se jednog dana vratit svom narodu.
Još samo da nauči Bosanski i pravi Mandela.
-
razonoda
#17172 Re: SDA-All about
@NOMO
Pogresnog covjeka optuzujes. U to vrijeme a vidis i danas kako se gleda na ''islamsku drzavu u evropi'' Srbi su to tada gurali i umalo da su uspjeli da nas ocrne.
Pogresnog covjeka optuzujes. U to vrijeme a vidis i danas kako se gleda na ''islamsku drzavu u evropi'' Srbi su to tada gurali i umalo da su uspjeli da nas ocrne.
-
hizo ramidovic
#17173 Re: SDA-All about
netreba ni znat bosanski, jer svak pametan razume i njegov isaret.Adriatic wrote:hizo ramidovic wrote: mi ga zovemo da nam se vrati zbog radi pomoci ovoj drzavi i ovom napacenom narodu.
a sacko je pametan i posten covijek, pravi patrijota i sigurno ce se jednog dana vratit svom narodu.![]()
![]()
Još samo da nauči Bosanski i pravi Mandela.
-
Nomo
#17174 Re: SDA-All about
Razonoda
sadasnje stanje je posljedica a tvoj Mo sacirbay i Alija i com mladimuslimani su uzrok .
ps Bakir je tada bio u trezoru narodne banke . cuvao novac i zlatne poluge
i guzicu , ali obraz nije mogao sacuvati .
Za sadasnje stanje je krivBAKIR I SDA--moje misljenje.
sadasnje stanje je posljedica a tvoj Mo sacirbay i Alija i com mladimuslimani su uzrok .
ps Bakir je tada bio u trezoru narodne banke . cuvao novac i zlatne poluge
-
razonoda
#17175 Re: SDA-All about
Uh , umorih se .Covjek je predstavljao BIH , ali je bio musliman zar ne. i borio se za muslimanke interse unutar te BIH