Ovo za IB i Sarajevo se ne slazem. Govori se o vremenu i pregovorima u Dejtonu, gdje se zaista pregovaralo o teritoriji. Tu je u pravu. Vrijednija je Srebrenica ili Visegrad od Ilijasa sto puta. Al kasno je sad, valjda su skontali kakve su kikseve pravili. Ostalo se slazem.Banksy wrote:Tačno tako, upravo.Lokman wrote:
Gledao sam intervju. Neprijatelji SDA ne treba da brinu. Bliska budućnost će pokazati svu ispraznost i nesposobnost SDA, već na prvom ozbiljnom testu njihova aura će se raspršiti kao mjehur od sapunice. Posebno je intresantan detalj bio kada Izetbegović kaže kako mu je neobjašnjivo da je ludi narod u tom broju glasao za SDA, dakle on sam je svjestan da su nezasluženo pobjedili. On je orijentalni čovjek koji se služi prevarama i spletkama, pokušava da prevari sviju od Angele Merkel, preko Erdogana pa do naivnog Komšića.
U konkretnom slučaju koalicije sa DF-om javno je rekao da je to uradio po uzoru na Aliju koji je uvijek, čak i kada je SDA mogla samostalno da vlada, uzimao nekog levata poput Ibre Spahića da bi sa njima "podijelio odgovornost". Eto to je uloga DF-a. Fahro sa svojim surovim i pravičnim šiptarskim karakterom, previše im je ozbiljan i opasan igrač kojeg ne mogu da kontrolišu, i zato su se opredijelili za bezvezni DF koji nije ništa drugo nego ad hoc organizovana skalamerija iz SDP-a. Ono najgore tek slijedi, namazani ali i operativno nesposobni Bakir Izetbegović, okružen još gorim od sebe, tipovima poput Sarajlića, genjca, Zukića, pobjedu na izborima je shvatio kao aboliciju za korupciju i nepotizam koju SDA praktikuje 20 godina i zbog kojih smo najveća bijeda u Evropi. Takav pristup mora eskalirati u potpunom haosu i kolapsu, socijalnoj nepravdi, ekonomskoj kataklizmi, bezakonju i vladavini organizovanog kriminala. Svakodnevni život ua običnog čovjeka postaće neizdrživ. ..
Par stvari je zaparalo uši:
I moj rahmetli otac imao je tako jednu građansku stranku Ibre Spahića - priznanje da je DF strogo kontrolirani (možda iskreirani?) privjesak kojim se manipulira po potrebi, kojeg će se trošiti, kojim će se pokrivati i koji će platiti cijenu skoro sigurnog neuspjeha ove nove združene vlasti, vrlo vrijedna informacija,
Neskriven (opravdan) strah pri spominjanju eventualnog povratka Bogića Bogićevića na čelo SDP-a gdje mu se nalaze razlozi zašto kandidaturu ne trebao prihvatiti - zdravstveno stanje i starost(?), dok je njegov otac dugo bolestan, u dubokoj starosti, skoro do smrti vladao zemljom, povratak Bogića i jačanje SDP-a automatski gasi privjesak DF, a odnosi možda i određen broj SDA glasača,
Treće, Dao bi dio Sarajeva za dio Istočne Bosne, demonstracija sile i totalnog gubitka dodira s realnošću gdje sebe doživljava kao gospodara Bosne i Hercegovine, vladara koji svoj posjed daje i prodaje, kao da mu je ova zemlja naslijeđena babovina, a stanovništvo kmetovi, sitna fukara koja se ne pita ni za šta,
Zamjeranje Lagumdžiji da je bio bahat i da je zbog toga izgubio sve, uz istovremenu sopstvenu dosad neviđenu, ničim potkrijepljenu bahatost koja izbija iz svake njegove rečenice i iz svakog postizbornog istupa i postupka,
Strahovita nekompetencija, neznanje, bezidejnost, koju pokriva spletkama minder politike, frazama, ispraznim obećanjima, naučenim rečenicama bez sadržaja i ideje, uglavnom, kako kaže post iznad njegova sasvim lako uočljiva, a dobra poznata šupljina i nesposobnost uskoro će doći do izražaja, bolno po građane BiH,
Bio je to dobar, vrlo koristan intervju ...
SDA-All about
- hornet
#17101 Re: SDA-All about
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#17102 Re: SDA-All about
Molim dragog Boga da mi oprosti ako griješim ali sudeći po ovome dolje napisanom, javlja mi se sumnja da je Željko možda ovim potezom odlučio da sa duboke CRVENE konačno ispliva na ZELENU granu sa SDA ...Banksy wrote: I moj rahmetli otac imao je tako jednu građansku stranku Ibre Spahića - priznanje da je DF strogo kontrolirani (možda iskreirani?) privjesak kojim se manipulira po potrebi, kojeg će se trošiti, kojim će se pokrivati i koji će platiti cijenu skoro sigurnog neuspjeha ove nove združene vlasti, vrlo vrijedna informacija,
Volio bih zaista da griješim ... ali ljudi su slabi ... ko zna kako bi se svako od nas ponašao u ovoj situaciji?http://zeljkokomsic.blogger.ba/
Sada dolazi teži dio a to su krediti. Ukupno imam 5 kredita i svi su dugoročni. Najviše me je „uništio“ kredit koji sam podigao za kupovinu stana 2005. godine. Od tog kredita imam još da vratim 73.627,- KM. Pored ovoga, imam još četiri kredita, od kojih imam da vratim 15.652,- KM od prvog, 14.627,- KM, od drugog, 25.066,- KM od trećeg i 16.133 KM od četvrtog kredita. Kada se sve sabere, mjesečno vraćam 1608 KM a „na ruke“ dobijem 3501,- KM (zadnja plata). Kada se sve zbroji, ostaje mi još da vratim 145.105,- KM (74.222 EURA) i ispade da sam više zadužen nego što je bilo napisano.
Opet kažem, neka mi se dragi Bog smiluje ako griješim prema Željku ali sve opcije treba razmotriti ... jer na kraju, ljudi smo griješnici - nismo meleci ...
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#17103 Re: SDA-All about
Tihićevi psihopatogeni klonovi, ateisti, komunjare i munafici koji djeluju na primitivnom principu PLEMENA, dovode u veliku opasnost muslimane, vjernike i sve građane u BiH, izazivajući svojih kriminalom ANARHIJU u najvišim institucijama vlasti koja se iz VRHA prenosi na DNO - ulice ...
Naime, kako sam čuo, tokom protesta koji su bili ove godine u Februaru neki izluđeni momci (koje ne znaju ko su, što su, niti koje su vjere) su pozivale na paljenje Alipašine džamije!?
Pitanje je sada, šta će se sutra desiti kada izluđeni PTSP narod bez vjere izađe na ulice?
Hoće li izluđeni PTSP narod (od kojih večina uopće ne zna ko su, što su, niti koje su vjere) krenuti da se sveti svemu što ima Islamski predznak (džamije i vjernike) zbog komunjara-lažnjaka iz SDA koji se predstavljaju kao vjernici i muslimani, a veze nemaju sa vjerom niti sa Islamom?
Ovo je činjenica, koju ne treba PRIMITIVNO ignorisati već djelovati preventivno.
Islamska zajednica treba da se ogradi od primitivne politike favorizacije jer dovodi u opasnost vjernike i muslimane u BiH ...
Naime, kako sam čuo, tokom protesta koji su bili ove godine u Februaru neki izluđeni momci (koje ne znaju ko su, što su, niti koje su vjere) su pozivale na paljenje Alipašine džamije!?
Pitanje je sada, šta će se sutra desiti kada izluđeni PTSP narod bez vjere izađe na ulice?
Hoće li izluđeni PTSP narod (od kojih večina uopće ne zna ko su, što su, niti koje su vjere) krenuti da se sveti svemu što ima Islamski predznak (džamije i vjernike) zbog komunjara-lažnjaka iz SDA koji se predstavljaju kao vjernici i muslimani, a veze nemaju sa vjerom niti sa Islamom?
Ovo je činjenica, koju ne treba PRIMITIVNO ignorisati već djelovati preventivno.
Islamska zajednica treba da se ogradi od primitivne politike favorizacije jer dovodi u opasnost vjernike i muslimane u BiH ...
Last edited by antimobb on 24/11/2014 11:11, edited 1 time in total.
- hornet
#17104 Re: SDA-All about
Cisto sumnjam da i on zivi samo od plate, i da kredite vraca od plate. Nevezano za ove zadnje poteze.antimobb wrote:Molim dragog Boga da mi oprosti ako griješim ali sudeći po ovome dolje napisanom, javlja mi se sumnja da je Željko možda ovim potezom odlučio da sa duboke CRVENE konačno ispliva na ZELENU granu sa SDA ...Banksy wrote: I moj rahmetli otac imao je tako jednu građansku stranku Ibre Spahića - priznanje da je DF strogo kontrolirani (možda iskreirani?) privjesak kojim se manipulira po potrebi, kojeg će se trošiti, kojim će se pokrivati i koji će platiti cijenu skoro sigurnog neuspjeha ove nove združene vlasti, vrlo vrijedna informacija,
Volio bih zaista da griješim ... ali ljudi su slabi ... ko zna kako bi se svako od nas ponašao u ovoj situaciji?http://zeljkokomsic.blogger.ba/
Sada dolazi teži dio a to su krediti. Ukupno imam 5 kredita i svi su dugoročni. Najviše me je „uništio“ kredit koji sam podigao za kupovinu stana 2005. godine. Od tog kredita imam još da vratim 73.627,- KM. Pored ovoga, imam još četiri kredita, od kojih imam da vratim 15.652,- KM od prvog, 14.627,- KM, od drugog, 25.066,- KM od trećeg i 16.133 KM od četvrtog kredita. Kada se sve sabere, mjesečno vraćam 1608 KM a „na ruke“ dobijem 3501,- KM (zadnja plata). Kada se sve zbroji, ostaje mi još da vratim 145.105,- KM (74.222 EURA) i ispade da sam više zadužen nego što je bilo napisano.
Opet kažem, neka mi se dragi Bog smiluje ako griješim prema Željku ali sve opcije treba razmotriti ... jer na kraju, ljudi smo griješnici - nismo meleci ...
-
antimobb
#17105 Re: SDA-All about
Upravo tako u njegovoj trenutnoj poziciji teško da bi bilo ko od nas živio samo od plaće. Mislim da je sve šuplja jer opet ponavljam na kraju krajeva ljudi smo griješnici nismo meleci ...
-
klixo
#17106 Re: SDA-All about
Jah Urugvaj je ekonomski gigant naspram turske.antimobb wrote:Treba prestati poistovjećivati SDA sa vjerom i Islamom jer Tihićeve klonirane psiho-devijantne komunjare u SDA, sa istom veze nemaju ...StupskaBitanga wrote:šućur allahu
Na svojoj zemlji i svojoj vjeri AMIN
Danas sam pročitao dobar citat ...
Je li bolji "musliman“ Erdoan, koji sagradi palatu od 1.000 odaja, potroši na to 600 miliona narodnih dolara (dok turski rudari ginu u neosvijetljenim rudnicima) i onda još traži kućetinu od 250 soba u istoj avliji?! Ili je bolji „musliman“ urugvajski predsjednik Hoze Muhika (José Alberto „Pepe“ Mujica Cordano), koji živi bez ikakvog luksuza?
Ne baljezgaj gluposti i ako si ovaj tekst tako plitko uzeo onda si glup ko k.
- kandelabar
#17107 Re: SDA-All about
Nemojte da svoja mišljenja stvarate na osnovu tekstova dnevnog avaza samo nepismen čovjek može shvatiti da glagol dati u rečenici kakvu je Izetbegović upotrijebio znači dati kao u vidu teritorije..Vidio sam da je avaz veliku hajku digao oko toga njih razumijem ali narod koji pjeni nikako Očito da vam je drago što djeca u Podrinju ne mogu da uče Bosanski jezik,što djeca u Podrinju u učionicama danima gledaju krstove što djeca u Podrinju šaraju jaja itd..Banksy wrote:
Treće, Dao bi dio Sarajeva za dio Istočne Bosne, demonstracija sile i totalnog gubitka dodira s realnošću gdje sebe doživljava kao gospodara Bosne i Hercegovine, vladara koji svoj posjed daje i prodaje, kao da mu je ova zemlja naslijeđena babovina, a stanovništvo kmetovi, sitna fukara koja se ne pita ni za šta,
-
HM 2011
#17108 Re: SDA-All about
Obzirom da ne plaćam neprijateljsku propagandu i imam malo prilike čitati printani format - izgleda da je Aba3 nastavio kampanju ali samo putem printanih medija - smatraju da je manje tragova o tome......kandelabar wrote:Nemojte da svoja mišljenja stvarate na osnovu tekstova dnevnog avaza samo nepismen čovjek može shvatiti da glagol dati u rečenici kakvu je Izetbegović upotrijebio znači dati kao u vidu teritorije..Vidio sam da je avaz veliku hajku digao oko toga njih razumijem ali narod koji pjeni nikako Očito da vam je drago što djeca u Podrinju ne mogu da uče Bosanski jezik,što djeca u Podrinju u učionicama danima gledaju krstove što djeca u Podrinju šaraju jaja itd..Banksy wrote:
Vrlo interesantna činjenica - vrlo....
Ima li iko od Vas press clip tog članka - čisto da vidim kako to izgleda..... na netu toga nema....
- kandelabar
#17109 Re: SDA-All about
HM 2011 wrote:Obzirom da ne plaćam neprijateljsku propagandu i imam malo prilike čitati printani format - izgleda da je Aba3 nastavio kampanju ali samo putem printanih medija - smatraju da je manje tragova o tome......kandelabar wrote:Nemojte da svoja mišljenja stvarate na osnovu tekstova dnevnog avaza samo nepismen čovjek može shvatiti da glagol dati u rečenici kakvu je Izetbegović upotrijebio znači dati kao u vidu teritorije..Vidio sam da je avaz veliku hajku digao oko toga njih razumijem ali narod koji pjeni nikako Očito da vam je drago što djeca u Podrinju ne mogu da uče Bosanski jezik,što djeca u Podrinju u učionicama danima gledaju krstove što djeca u Podrinju šaraju jaja itd..Banksy wrote:
Ima li iko od Vas press clip tog članka - čisto da vidim kako to izgleda..... na netu toga nema....

cini mi se svako ko je osnovao neko boracko udruzenje dao je intervju u tom clanku naravno samo zlonamjerni komentari..
-
HM 2011
#17110 Re: SDA-All about
Obična manipulacija - izvučeno iz konteksta.....kandelabar wrote:HM 2011 wrote:Obzirom da ne plaćam neprijateljsku propagandu i imam malo prilike čitati printani format - izgleda da je Aba3 nastavio kampanju ali samo putem printanih medija - smatraju da je manje tragova o tome......kandelabar wrote:
Nemojte da svoja mišljenja stvarate na osnovu tekstova dnevnog avaza samo nepismen čovjek može shvatiti da glagol dati u rečenici kakvu je Izetbegović upotrijebio znači dati kao u vidu teritorije..Vidio sam da je avaz veliku hajku digao oko toga njih razumijem ali narod koji pjeni nikako Očito da vam je drago što djeca u Podrinju ne mogu da uče Bosanski jezik,što djeca u Podrinju u učionicama danima gledaju krstove što djeca u Podrinju šaraju jaja itd..
cini mi se svako ko je osnovao neko boracko udruzenje dao je intervju u tom clanku naravno samo zlonamjerni komentari..
Suština je da nismo vojno oslobodili niti grbavicu niti vogošću niti ilidžu niti ilijaš and so on....... Pokušavali jesmo ali nismo uspjeli - tako da mjesta za ogorčenost nema - posebno ne, na Političara koji priča o prošlom vremenu i šta bi on uradio - gledajući to iz prizme sadšnjosti -
ali eto - opet je lijepo znati kakva ko mišljenja i stavove gaji, ko potiče na takva mišljenja - zanimljivo na kraju krajeva čitati o tome kao o političkom prepucavanju..... U sadašnjem kontekstu činjenica o Srebrenici u Federaciji BiH ili kompletnoj vezi prema istočnoj Bosni prema Goraždu u Federaciji - izgleda politički lukrativno, profitabilno, i šta već ne -
Pitanje je šta bi trebalo dati za uzvrat u tom momentu a na taj dio priče se član predjsedništva iz reda Bošnjačkog naroda - NAŠ Bakir Izetbegović - nije niti osvrnuo?
Meni je jako žao što svi oni nisu izašli sa stavom:
Predsjednik je na tu temu uputio jako lijepe želje.
Puno Vas sve pozdravljam uz poruku:
SAMO SDA - NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
-
antimobb
#17111 Re: SDA-All about
@HM 2011
Zamisli likovi kao što je susjed i konobar određuju ko je kompetentan da bude na nekoj važnoj poziciji u državi.
Postavljaju ljude na rukovodeća i direktorska mjesta onako bez bilo kakve provjere ili testiranja kao što se radi u svijetu.
To je tako PRIMITIVNO što se radi decenijama ...
Na svim nivoima rasprodaja pozicija za lovu, a za par mjeseci ćemo imati nove vile po Poljinama ...
https://www.youtube.com/watch?v=_qSrc9FjzSE
Zamisli likovi kao što je susjed i konobar određuju ko je kompetentan da bude na nekoj važnoj poziciji u državi.
Postavljaju ljude na rukovodeća i direktorska mjesta onako bez bilo kakve provjere ili testiranja kao što se radi u svijetu.
To je tako PRIMITIVNO što se radi decenijama ...
Na svim nivoima rasprodaja pozicija za lovu, a za par mjeseci ćemo imati nove vile po Poljinama ...
https://www.youtube.com/watch?v=_qSrc9FjzSE
-
antimobb
#17112 Re: SDA-All about
Zbog nepostojanja civilizovane i TRANSPARENTNE provjere kandidata po svjetskim standardima u toku je generisanje psiho-patogenog ljudskog resursa koji PRIMITIVNO kao na PIJACI svoje pozicije za novac kupuje u Centralama/Stranaka partija.
Nakon PLEMENSKE kupovine pozicije u Centrali i dolaskom na važnu državnu rukovodeću, direktorsku poziciju PRIMITIVAC vrši daljnju preprodaju nižih pozicija za novac ispod sebe hijerarhijski GENERIRAJUĆI na taj način ispod sebe sebi slične korumpirane PRIMITIVCE koji NEVIDLJIVO poput ekonomskih skakavaca uništavaju BiH ekonomiju i razaraju Bošnjačko tkivo ...
Kao rezultat ove PRIMITIVNE i PLEMENSKE prodaje koja se odvija u Centrali, na svim nivoima i po državnim kompanijama od vitalnog interesa građana imamo poredane psihopate od VRHA do DNA hijerarhije koji izazivaju ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti i državnim kompanijama prenoseći ANARHIJU na ulice ...
SAMO PRODAJA POZICIJA ZA NOVAC U CENTRALI BEZ BILO KAKVE PROVJERE - NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU PLEMENA JE SNAGA!
Nakon PLEMENSKE kupovine pozicije u Centrali i dolaskom na važnu državnu rukovodeću, direktorsku poziciju PRIMITIVAC vrši daljnju preprodaju nižih pozicija za novac ispod sebe hijerarhijski GENERIRAJUĆI na taj način ispod sebe sebi slične korumpirane PRIMITIVCE koji NEVIDLJIVO poput ekonomskih skakavaca uništavaju BiH ekonomiju i razaraju Bošnjačko tkivo ...
Kao rezultat ove PRIMITIVNE i PLEMENSKE prodaje koja se odvija u Centrali, na svim nivoima i po državnim kompanijama od vitalnog interesa građana imamo poredane psihopate od VRHA do DNA hijerarhije koji izazivaju ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti i državnim kompanijama prenoseći ANARHIJU na ulice ...
SAMO PRODAJA POZICIJA ZA NOVAC U CENTRALI BEZ BILO KAKVE PROVJERE - NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU PLEMENA JE SNAGA!
Last edited by antimobb on 26/11/2014 09:16, edited 1 time in total.
-
antimobb
#17113 Re: SDA-All about
PRIMITIVCI i likovi poput susjeda i konobara određuju gdje će neko biti direktor!?
Zato i živimo PRIMITIVNO jer geririraju PRIMITIVCE. Šta PRIMITIVAC zna napraviti nešto progresivno i napredno!?
Ništa samo zna ukrasti, razvaliti i uništiti državno kako bi SEBI napravio nešto na Poljinama.
Likovi poput Radeljaša, susjeda i konobara decenijama odlučuju ko je kompetentan da negdje bude direktor!?
Šta mislite odakle im ovolika lova? https://www.youtube.com/watch?v=E4OqAa9pcGQ

To je tako psiho-patogeno, PLEMENSKI, PRIMITIVNO i van svake pameti što se radi već decenijama!
Tihić sa svojim GENERIRANIM psihopatogenim klonovima koji su ostali iza njega, a radi se o 2.000 ljudi, ovaj ''biznis'' PRIMITIVNE prodaje doveo do perfekcije sa unaprijed utvrđenim cjenovnikom - kao na PIJACI.
Rezultat PRIMITIVNE i PLEMENSKE prodaje pozicija psihopatima koja se odvija decenijama u Centralama Stranaka/Partija jeste na hiljade oboljelih uposlenika, na hiljade moždanih i srčanih udara, kolateralne multi-milionske štete na sve strane, na hiljade uništenih radnih mjesta, itd ...
Sve je NEVIDLJIVO i ovaj teški kriminal prodaje pozicija psihopatima u Centralama Stranaka/Partija se mora HITNO zaustaviti ...
http://sr.wikipedia.org/sr/Psihopatija
Zato i živimo PRIMITIVNO jer geririraju PRIMITIVCE. Šta PRIMITIVAC zna napraviti nešto progresivno i napredno!?
Ništa samo zna ukrasti, razvaliti i uništiti državno kako bi SEBI napravio nešto na Poljinama.
Likovi poput Radeljaša, susjeda i konobara decenijama odlučuju ko je kompetentan da negdje bude direktor!?
Šta mislite odakle im ovolika lova? https://www.youtube.com/watch?v=E4OqAa9pcGQ
To je tako psiho-patogeno, PLEMENSKI, PRIMITIVNO i van svake pameti što se radi već decenijama!
Tihić sa svojim GENERIRANIM psihopatogenim klonovima koji su ostali iza njega, a radi se o 2.000 ljudi, ovaj ''biznis'' PRIMITIVNE prodaje doveo do perfekcije sa unaprijed utvrđenim cjenovnikom - kao na PIJACI.
Rezultat PRIMITIVNE i PLEMENSKE prodaje pozicija psihopatima koja se odvija decenijama u Centralama Stranaka/Partija jeste na hiljade oboljelih uposlenika, na hiljade moždanih i srčanih udara, kolateralne multi-milionske štete na sve strane, na hiljade uništenih radnih mjesta, itd ...
Sve je NEVIDLJIVO i ovaj teški kriminal prodaje pozicija psihopatima u Centralama Stranaka/Partija se mora HITNO zaustaviti ...
http://sr.wikipedia.org/sr/Psihopatija
-
eifel
#17114 Re: SDA-All about
Povodom saopćenja koje je izdao Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, a u vezi s presudom Općinskog suda u Sarajevu, Uređivački kolegij "Dnevnog avaza" saopćava:
- U skladu sa zakonom, žalit ćemo se na presudu protiv "Dnevnog avaza" donesenu zbog kritike nesposobnog političara. Ali, Redakcija "Dnevnog avaza" poručuje da Izetbegovićevo samohvalisanje presudom protiv medija, pri čemu i ne spominje naslov teksta o kojem se radi, neće zaustaviti "Avaz" u antikorupcijskoj kritici vlasti i političara koji već 20 godina Bosnu i Hercegovinu vode u zaostajanje, siromaštvo i ka retrogradnim političkim procesima i sistemima.
Istovremeno, obavještavamo javnost da Izetbegović krije izgubljene sporove i presude protiv njegove stranke i njemu lojalnih medija, a zbog pisanja neistina o "Avazu".
Autor: Redakcija - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149285/izetbe ... IBATI.dpuf
-
eifel
#17115 Re: SDA-All about
Svako je zanimanje dobro i jednako važno. Samo primitivan balkanski mentalitet pati od raznih kompleksa pa tako i od onih prema titulama. Ne valja krasti, varati, lagati i nije poželjno ispružiti ruku i prositi i tražiti od drugih.PRIMITIVCI i likovi poput susjeda i konobara određuju gdje će neko biti direktor!?
-
Nass
#17116 Re: SDA-All about
ZAVRŠNA PLJAČKA ALUMINIJA: Najvećom tvornicom u Hercegovini suvereno gospodari tajkun Marijan Primorac!
MOSTAR - Tajkun Marijan Primorac stvarni je gospodar mostarskog Aluminija, piše Slobodna Bosna.
Vlasnik kompanije Primorka iz Širokog Brijega, jedan od najbogatijih hercegovačkih tajkuna Marijan Primorac, uspio je u proteklih pola godine preuzeti punu kontrolu nad najvećom mostarskom tvornicom Aluminij, a nakon što je na funkciju direktora imenovan Nikica Ljubić, nećak Primorčeve supruge.
Ljubića je Primorac na direktorsku poziciju „instalirao" potkraj svibnja, uz svesrdnu pomoć Mehmeda Jahića, predsjednika Nadzornog odbora Aluminija, koji je, opet, na tu dužnost postavljen dva mjeseca ranije (u ožujku ove godine), odlukom Vlade Federacije BiH.
Poslije ostavke prethodnog direktora Željka Kordića koja je, kako se proljetos špekuliralo, bila iznuđena pod višemjesečnim pritiscima „dobavljača"- zapravo Marijana Primorca, upravo je Mehmed Jahić odigrao ključnu ulogu prilikom izbora Nikice Ljubića. Tada se, naime, nagađalo da je predsjedavajući Jahić uvjerio ostale članove Nadzornog odbora da je Nikica Ljubić, kao dugogodišnji uposlenik Aluminija, najkompententniji kandidat i da ima podršku federalnog premijera Nermina Nikšića (inače, Jahićevog zemljaka iz Konjica), te ministra energije, industrije i rudarstva Erdala Trhulja.
DOBAVLJAČI, SVE VAM JE U ŠACI
Za izbor Nikice Ljubića glasali su svi članovi Nadzornog odbora koje je imenovala Vlada Federacije BiH, te Zlatko Topić i Tomislav Pranjić, kao predstavnici malih dioničara. Topićev je glas „kupljen" tako što mu je ponuđeno mjesto savjetnika direktora, a nakon što je treći predstavnik malih dioničara Mario Gadžić naprasno podnio ostavku, pretpostavlja se iz istih razloga kao i Željko Kordić. Jedini koji se protivio Ljubićevom izboru bio je Tihomir Kralj, zastupnik vlasničkog udjela Vlade Republike Hrvatske u Nadzornom odboru Aluminija, navodi Slobodna Bosna.
I mada je rukovođenje mostarskom tvornicom preuzeo u vrijeme kada su zbog milijunskih dugovanja gotovo svi računi Aluminija bili blokirani, novi se direktor Nikica Ljubić prioritetno pozabavio kadrovskim pitanjima.
Najprije je za člana Uprave Aluminija, zaduženog za ekonomsko-financijske poslove, imenovao Tomislava Lovrića, koji je do tada bio jedan od vodećih menadžera u kompaniji Primorka. Premještanje Lovrića iz jedne u drugu firmu izvršeno je, dakako, po nalogu Marijana Primorca, koji je tako preuzeo (ne)izravnu kontrolu nad financijskim poslovanjem Aluminija.
Potom je za člana Uprave u čijoj su nadležnosti pravni poslovi zaposlen Amar Hadžiomerović iz Jablanice. Hadžiomerović je u narednim mjesecima ekspresno zaposlio četiri-pet svojih sugrađana iz Jablanice i Konjica, unatoč stalnim prijetnjama otkazima dugogodišnjim radnicima Aluminija da bi u uvjetima reducirane proizvodnje mogli postati tehnološki višak. Hadžiomerović je angažiran na inzistiranje Mehmeda Jahića da bi Primorac, istodobno, tražio da se u Aluminiju zaposli sin vlasnika tvrtke Hercegovina invest Srećka Marijanovića iz Stoca, koji odranije ima kontrolu nad malim dioničarima.
Usporedo sa zapošljavanjem novih članova Uprave Aluminija, novi direktor Nikica Ljubić dijelio je otkaze „nepodobnim" uposlenicima, za koje je sumnjao da su odani njegovom prethodniku Željku Kordiću. Marinku Ostojiću i Tihomiru Šutalu otkazi su nezakonito uručeni dok su obojica bili na bolovanju (?), profesor Vjekoslav Domljan je proglašen tehnološkim viškom, dok je predsjednik Udruge malih dioničara Aluminija Samir Anić preraspoređen na novo radno mjesto domara u kompleksu Relax Buna. Aniću je nova Uprava zaprijetila da će i za najmanji propust biti najuren s posla, a navodno su zadužili nekolicinu špijuna da ga prate puno radno vrijeme.
Prema informacijama koje je Slobodna Bosna dobila iz izvora bliskih menadžmentu posrnule mostarske tvornice, sjednice Nadzornog odbora Aluminija održavaju se rijetko, jednom mjesečno, bez rasprave o suštinskim problemima i ozbiljnih analiza poslovanja. Premda je još prije pet godina usvojen zaključak da se niti jedan ugovor s dobavljačima ne može sklopiti bez dostavljanja najmanje tri ponude, te da za svaki posao veće vrijednosti Uprava mora dobiti suglasnost članova Nadzornog odbora Aluminija, poslovnu su politiku firme, sudeći barem prema sadašnjem stanju, preuzeli dobavljači.
LINK
MOSTAR - Tajkun Marijan Primorac stvarni je gospodar mostarskog Aluminija, piše Slobodna Bosna.
Vlasnik kompanije Primorka iz Širokog Brijega, jedan od najbogatijih hercegovačkih tajkuna Marijan Primorac, uspio je u proteklih pola godine preuzeti punu kontrolu nad najvećom mostarskom tvornicom Aluminij, a nakon što je na funkciju direktora imenovan Nikica Ljubić, nećak Primorčeve supruge.
Ljubića je Primorac na direktorsku poziciju „instalirao" potkraj svibnja, uz svesrdnu pomoć Mehmeda Jahića, predsjednika Nadzornog odbora Aluminija, koji je, opet, na tu dužnost postavljen dva mjeseca ranije (u ožujku ove godine), odlukom Vlade Federacije BiH.
Poslije ostavke prethodnog direktora Željka Kordića koja je, kako se proljetos špekuliralo, bila iznuđena pod višemjesečnim pritiscima „dobavljača"- zapravo Marijana Primorca, upravo je Mehmed Jahić odigrao ključnu ulogu prilikom izbora Nikice Ljubića. Tada se, naime, nagađalo da je predsjedavajući Jahić uvjerio ostale članove Nadzornog odbora da je Nikica Ljubić, kao dugogodišnji uposlenik Aluminija, najkompententniji kandidat i da ima podršku federalnog premijera Nermina Nikšića (inače, Jahićevog zemljaka iz Konjica), te ministra energije, industrije i rudarstva Erdala Trhulja.
DOBAVLJAČI, SVE VAM JE U ŠACI
Za izbor Nikice Ljubića glasali su svi članovi Nadzornog odbora koje je imenovala Vlada Federacije BiH, te Zlatko Topić i Tomislav Pranjić, kao predstavnici malih dioničara. Topićev je glas „kupljen" tako što mu je ponuđeno mjesto savjetnika direktora, a nakon što je treći predstavnik malih dioničara Mario Gadžić naprasno podnio ostavku, pretpostavlja se iz istih razloga kao i Željko Kordić. Jedini koji se protivio Ljubićevom izboru bio je Tihomir Kralj, zastupnik vlasničkog udjela Vlade Republike Hrvatske u Nadzornom odboru Aluminija, navodi Slobodna Bosna.
I mada je rukovođenje mostarskom tvornicom preuzeo u vrijeme kada su zbog milijunskih dugovanja gotovo svi računi Aluminija bili blokirani, novi se direktor Nikica Ljubić prioritetno pozabavio kadrovskim pitanjima.
Najprije je za člana Uprave Aluminija, zaduženog za ekonomsko-financijske poslove, imenovao Tomislava Lovrića, koji je do tada bio jedan od vodećih menadžera u kompaniji Primorka. Premještanje Lovrića iz jedne u drugu firmu izvršeno je, dakako, po nalogu Marijana Primorca, koji je tako preuzeo (ne)izravnu kontrolu nad financijskim poslovanjem Aluminija.
Potom je za člana Uprave u čijoj su nadležnosti pravni poslovi zaposlen Amar Hadžiomerović iz Jablanice. Hadžiomerović je u narednim mjesecima ekspresno zaposlio četiri-pet svojih sugrađana iz Jablanice i Konjica, unatoč stalnim prijetnjama otkazima dugogodišnjim radnicima Aluminija da bi u uvjetima reducirane proizvodnje mogli postati tehnološki višak. Hadžiomerović je angažiran na inzistiranje Mehmeda Jahića da bi Primorac, istodobno, tražio da se u Aluminiju zaposli sin vlasnika tvrtke Hercegovina invest Srećka Marijanovića iz Stoca, koji odranije ima kontrolu nad malim dioničarima.
Usporedo sa zapošljavanjem novih članova Uprave Aluminija, novi direktor Nikica Ljubić dijelio je otkaze „nepodobnim" uposlenicima, za koje je sumnjao da su odani njegovom prethodniku Željku Kordiću. Marinku Ostojiću i Tihomiru Šutalu otkazi su nezakonito uručeni dok su obojica bili na bolovanju (?), profesor Vjekoslav Domljan je proglašen tehnološkim viškom, dok je predsjednik Udruge malih dioničara Aluminija Samir Anić preraspoređen na novo radno mjesto domara u kompleksu Relax Buna. Aniću je nova Uprava zaprijetila da će i za najmanji propust biti najuren s posla, a navodno su zadužili nekolicinu špijuna da ga prate puno radno vrijeme.
Prema informacijama koje je Slobodna Bosna dobila iz izvora bliskih menadžmentu posrnule mostarske tvornice, sjednice Nadzornog odbora Aluminija održavaju se rijetko, jednom mjesečno, bez rasprave o suštinskim problemima i ozbiljnih analiza poslovanja. Premda je još prije pet godina usvojen zaključak da se niti jedan ugovor s dobavljačima ne može sklopiti bez dostavljanja najmanje tri ponude, te da za svaki posao veće vrijednosti Uprava mora dobiti suglasnost članova Nadzornog odbora Aluminija, poslovnu su politiku firme, sudeći barem prema sadašnjem stanju, preuzeli dobavljači.
LINK
- tandmand
#17117 Re: SDA-All about
Ramiz Salkic
Ramiz Salkić iz SDA, potpredsjednik Republike Srpske, bio je kod Dodika na razgovoru i priopćio da je Koalicija “Domovina”, u čije ime je razgovarao, “izrazila spremnost participirati u novoj Vladi RS-a”. Kazao je da će o uspješnom razgovoru obavijestiti rukovodstvo SDA i dodao da se nada konkretnom dogovoru.
To je, slobodno se može reći, razbjesnilo Komšića čija je Demokratska fronta iznimno važan dio Koalicije “Domovina”. Prvi je na Salkićevu izjavu reagirao Emir Suljgić, član Predsjedništva DF-a, koji je i najzaslužniji za uspostavu Koalicije “Prvi mart” i za njezine rezultate, a koja je stvorila i “Domovinu”.
- Ulazak “Domovine” u vezu sa SNSD-om značio bi kraj te koalicije. Uvjeren sam da to nije stav SDA nego dva člana te stranke koji ne vide da euroatlantska budućnost BiH ne može biti dovedena u pitanje zbog dvije – tri fotelje.
- Ramiz Salkić je neovlašteno u ime “Domovine” razgovarao s Dodikom – priopćeno je jučer iz Demokratske fronte. Mi smo svoj stav u okviru “Domovine” vezali za formiranje Vijeća ministra sa strankama iz Saveza za promjene i bilo kakvi pregovori s većinom zasnovanom na kupljenim zastupnicima iz afere “Papak” nemaju našu potporu.
Ramiz Salkić očito nije svjestan da nepromišljenim i vlastitim potezom dovodi u pitanje napredak BiH prema euroatlantskoj obitelji naroda. SDA od početka u “Domovini” ima stav da je glavni cilj iskoristiti šansu koja nije postojala u zadnjih osam godina otkada je na razini BiH SNSD bio u stanju blokirati sve odluke – priopćila je Demokratska fronta.
Česta zalijetanja
Nakon svega, ostaje otvorenim pitanje za koga igra i radi u SDA visokopozicionirani Ramiz Salkić, inače sklon zalijetanjima, svjesnim ili nesvjesnim, potpuno je svejedno. Primjerice, on je prošlog tjedna, dakle, nakon što su DF, SDA i Savez za promjene potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju, izjavio da bi novu vlast na državnoj razini trebali formirati SNSD, HDZ i SDA uz napomenu da je “naš stav da stranke koje su ostvarile izborne pobjede formiraju vlast”.
Nije na odmet podsjetiti i na kaos koji je Salkić izazvao ovog ljeta, samo što su u Trnopolju kod Prijedora ubijeni Muhrem Balić i Almir Redžić. Tada je izjavio da su “prema prvim naznakama zločin počinile osobe srpske nacionalnosti”.
Policija je otkrila da je Bošnjake Balića i Redžića ubio Bošnjak Zikrija Krkić. Svojim istupom Salkić je tada destabilizirao i radikalizirao međunacionalne odnose u Prijedoru i bez obzira što je takvom izjavom počinio kazneno djelo, nije se kasnije makar ni ispričao za javno priopćenu laž.
Salkić jest u ponedjeljak na zasjedanju Narodne skupštine RS-a izabran za potpredsjednika RS-a, ali nije primijećeno da je reagirao na činjenicu da dva kandidata Koalicije “Domovina” Sead Bratić iz reda bošnjačkog naroda i Ivana Lovrić iz reda hrvatskog naroda – nisu izabrani za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske što je protumačeno kao izravno ponižavanje “Domovine” i njezinog izbornog uspjeha. Usput, Dodik je poručio da njegovom SNSD-u i njemu osobno ne pada na pamet suradnja sa SDA “dok god ta stranka ne promijeni politiku”.
Ide li Salkić i s kim sve u kontru svom SDA, bit će, kako doznajemo, jasnije idućeg tjedna. Predsjedništvo SDA preksinoć je podržalo sporazum potpisan s DF-om i Savezom za promjene. Čini se da je i Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, prekjučer na neki način pokušao spasiti izvanrednu situaciju nastalu Salkićevim istupom nakon razgovora s Dodikom, ali spasiti i samog Salkića. Kazao je da SDA ide u vlast na državnoj razini zajedno s DF-om i Savezom za promjene..
- Vidjet ćemo hoće li “Domovina” ući u vlast u RS-u, jesmo li dobrodošli, imamo li poziv od onih koji formiraju vlast – kazao je Izetbegović stavljajući time do znanja da ništa nije završeno.
Demokratska fronta sa svoje strane je sve završila i stavila točku na sklapanje bilo kakvih dogovora i talova sa SNSD-om, posebno igre iza leđa, što zapravo znači da je Željko Komšić zakovao i zavario rampu Dodiku za ulazak u Vijeće ministara, Vladu Federacije i županijske vlade. Hoće li potporu Komšiću članstva DF-a, ali i puno širu, za takav potez pratiti i apsolutna i konkretna potpora SDA, ostaje, ipak, za vidjeti.
- Helena2014
#17118 Re: SDA-All about
Novi premijer FBiH?????

-
eifel
#17119 Re: SDA-All about
DOPRINOS ISTINI O ¨MUSLIMANSKIM REVOLUCIONARIMA¨
Izvor informacija: (In)diskretni bivši diplomati Republike BiH
ŽIKA ILI LEPI CANE ILI GANIĆI - Ejupa Ganića je pod nacionalnim imenom ¨Jugoslaven¨ u Sarajevo doveo Savezni sekretarijat narodne odbrane (SSNO) direktno iz Beograda; i to u Razvojni centar poduzeća UNIS u Sarajevu, tada jednog od većih u sklopu snažnog, velikog, razgranatog vojno-industrijskog kompleksa SFR Jugoslavije. U takvim poduzećima su srednje i visoke položaje dobivali isključivo ¨bezbednosno provereni¨ kadrovi kojima je odobrenje davao vrh JNA, SDB, tj. vrhovni bezbjedosni organi SFRJ. Kasnije će svjedok kazati da je za Ganićevo uposlenje u UNIS-u urgirao tada visoko rangirani bh. političar i državnik Abaz Deronja, po direktnom nalogu iz Beograda.
Ejup Ganić je u toku agresije ubacivao svoje odabranike na visoke položaje u Republici BiH, između ostalih i Osmu Topčagića, i to nakon preporuke izvjesnog Muje Kaloše, jednog od agenata KOS-MOS-a (MOS - Muslimanska obavještajna služba, ogranak KOS-a). Topčagića je postavio na poziciju Sekretara Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Republike BiH, a u konačnici, kao ¨doživotnog¨ ambasadora u Briselu u Misiji BiH pri Evropskoj uniji (EU).
Iako je u Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine postavljen kao Jugoslaven, Ejup Ganić je bio osoba od albanskog zadatka, a sve na vrhu koordinirano u susretima Slobodana Miloševića i Ibrahima Rugove, da se sruši Republika BiH i stvori Republika srpska koja će biti Srbima naknada za gubitak Kosova. Albanci su uz pomoć Ejupa Ganića ¨žestoko ratovali¨ protiv Srba i Crnogoraca - do posljednjeg Bosanca i Bosanke, a naročito do posljednjeg Bošnjaka i Bošnjakinje! Još u samom početku agresije, na Ganića je oštro startao Alija Delimustafić, također ¨bezbednosno proveren¨ kadar u službi Beograda, ministar MUP RBiH koji je znao za Ganićevu ¨albansku vezu¨, pa ga je čak nakratko zatvorio u podrum Predsjedništva Republike BiH misleći da radi kako treba. Ali ga Alija Izetbegović oslobađa jer zna i djeluje na višem nivou od Delimustafića ¨da mu se Ejup nađe pri ruci¨. Nakon toga, Delimustafića odstranjuje iz Sarajeva, a kasnije ga baca Srbiji na daljnju ¨doradu¨ u zatvorima. Ove će sheme biti nejasne, i to s razlogom. Najkraće objašnjenje: Delimustafić nije igrao kako mu je naređeno (i zato je odstranjen i na kraju izubijan).
Ejup Ganić je pokazao snalažljivost u raznim malverzacijama, pa i financijskim, te je, na primjer, ček od 22 miliona američkih dolara - poklon Muamera Gadafija, Predsjednika Libije, namijenjen pomoći bh. izbjeglicama - ¨skrenuo¨ u banku u Austriji krajem 1993., položivši ga na svoj račun. Tako se to radilo! O tome informacije imaju vlasti Republike Austrije odnosno relevantni obavještajni krugovi na Zapadu, ali je kao albanski agent zaštićen.
Nekoliko godina nakon 'Dejtona', neki iz Izetbegovićevog društva polagano, oprezno, vade nešto novaca iz ¨štekova¨ u inozemnim bankama i raznim tajnim sefovima (gotovina) u Švicarskoj, Austriji, Turskoj itd. - pa tako Ejup Ganić kupuje par dućana na Baš Čaršiji za sitnu paru, a zatim ne birajući sredstva sebi za smiješnu svotu – i to u certifikatima - grabi vilu u bivšoj ulici Kralja Tomislava (sada Koševskoj) u centru Sarajeva, a nedugo zatim ukida benzinsku pumpu što mu se nalazila dvadesetak metara od nastambe (valjda mu benzinska isparenja zaudaraju?). ¨Ničim izazvan¨ (osim svojim ¨altruizmom¨), pravi svoj univerzitet; nije šala - odakle mu novci?! Univerzitetska zgrada je u Hrasnici, Općina Ilidža u Kantonu Sarajevo; ima barem desetak hiljada kvadratnih metara, moderno je izgrađena i kvalitetno opremljena.
¨HARE¨ - U kolu KOS-ovih ¨bezbednosno proverenih¨ agenata sa pozicijom uposlenika ili povremenih, po zadatku, suradnika jugoslavenskog vojno-industrijskog kompleksa, kao i diplomatske mreže, igrao je i Haris Silajdžić. Prije svega, bio je visoko pozicionirani agent Diplomatske obavještajne službe SFRJ, SID (Služba za informacije i dokumentaciju), pa je tako bio osobni, a po prirodi posla veoma diskretni, prevodilac na arapski i engleski jezik u vrijeme poslovnih putovanja generala JNA (poput gen. Veljka Kadijevića) i direktora firmi vojno-industrijskog kompleksa (tzv. namjenske industrije) za prodaju oružja, municije i slične opreme po arapskim zemljama. Prodavali su i usluge školovanja njihovih vojnih kadrova u Jugoslaviji. I njegove su dvije sestre također bile ¨bezbednosno proverene¨, također prvobitno angažirane kao prevodioci; jednu je brat osobno unaprijedio na visoki položaj u MIP u toku agresije.
Djelomično upoznat sa internacionalnim financijskim malverzacijama, Silajdžić je u prvoj godini agresije na Republiku BiH, kada je bio Ministar inozemnih poslova, npr., ¨skrenuo¨ poklon-ček austrijskog premijera Aloisa Moka, velikog prijatelja Bosne, na 24 miliona američkih dolara, da ne završi u Sarajevu za potrebe odbrane Republike BiH! Ček je uručen na ceremoniji krajem 1992. u Beču. U bh. javnosti se to nikada nije saznalo. Nešto se pričalo i pisalo o novcu iz Pakistana, ali da bi svima sačuvala obraz pred javnošću, Vlada Pakistana je novac oprostila i o tome dala dokument njegovoj sestri, Ambasadorici u Pakistanu, Sadžidi Silajdžić. A o malverzacijama njegovih sestara i brata u Turskoj i drugdje, malo se zna; nešto je još poodavno procurilo u javnost, ali se brzo zataškalo.
Haris Silajdžić, sin hodže, u svojoj biografiji nema diplome GH Medrese; završio je navodno neki fakultet u Bengaziju, a doktorat dobio na Prištinskom univerzitetu uz Mahmuta Bakalija i druge. Silajdžiću je druga supruga bila Albanka, a treća i sadašnja, izvjesna Maja Zvonić iz Mostara, nastanjena u Turskoj, u mladosti bliska Harisovim kompanjonu Safetu Oručeviću, kada je Safa obijao stanove iz kojih je krao novac, nakit i goblene. Prva supruga je bila sestrična Ese Muhibića, farmakolog iz Sarajeva, koja je iz braka pobjegla.
¨MUSLIMANSKE REVOLUCIONARKE¨ - ¨Radna veza¨ je uspostavljena između Silajdžićevih sestara i Bisere Turković, također ¨nezamjenljive¨ u diplomatskim i financijskim malverzacijama. Ali će kasnije između njih u Beču ¨pući tikva¨, pa će u procesu rastaljivanja sa porodicom Silajdžić, Bisera Turković izvući više, a također će, između ostalog, pridobiti sebi položaj Ambasadorke u Sjedinjenim državama u trajanju od više godina; a supruga svoje kćerke će popeti na poziciju Ambasadora BiH u Beču. Ostale članove porodice, zaposliti će u inozemnim organizacijama. Bisera Turković je u društvance ¨muslimanskih revolucionara¨ ubačena od samog početka. Naročito je bila bliska, prije svih, sa Izetbegovićem, ali i sa generalom Brzinom, šejhom, preko kojega se uvukla u Tesavufski derviški red iako joj je majka Židovka iz Hrvatske, u kojoj se rodila. Nekada davno je bila udata za izvjesnog Turkovića u Australiji.
¨HADŽO I ŽVALJO, TO SU PARA DVA¨ - Izetbegovićevo društvo je u toku agresije u Beč dovelo i Hadžu Efendića da čuva haznu, saharu sa novcem u Austriji i Švicarskoj, što uključuje čuvanje ¨pass words¨, brojeva i ostalih tajnih podataka o njihovim bankovnim računima i sefovima u svijetu. Efendić i danas sa porodicom kao penzioner živi u Beču; primirio se – a haznu i dalje čuva. Hadžo Efendić je jedna od ključnih osoba u toku i nakon agresije iz bečkog društvanca Huseina Živalja (poznatog i kao ¨Žvaljo¨), Hasana Čengića, njihovog partnera Sudanca i nekolicine drugih. To društvo je svojevremeno žrtvovalo Derviša Đurđevića (rahmetli), koji je bio Generalni konzul u Beču kada su agenti Zapada izvršili ¨provalu¨ u tu misiju. U vrijeme te ¨provale¨, iz Beča bježe Malik Škaljić, Emin Softić i neki drugi. Husein Živalj se iz Beča tada ¨sklanja¨ u New York, i to na poziciju Ambasadora BiH u UN.
¨ŽVALJO: SVUGDJE GA IMA, A NIGDJE GA NEMA¨ - U diplomatsku misiju u New Yorku, Živalj zapošljava kao diplomatu, Darka Trifunovića, koji je ¨načeo¨ Safeta Ćatovića i druge. Ujedno, radeći po nalogu KOS-MOS-a, Husein Živalj u New Yorku podmeće spletku Muhamedu Sacirbey-u, da ga eliminira – i to spletku tako podmuklu, da Sacirbey biva kasnije uhapšen i procesuiran, navodno, ¨radi nestanka nekih novaca¨. Tu eliminaciju su obavili iz više razloga, npr. jer je Sacirbey insistirao da se nastavi sa Procesom na Svjetskom sudu, protiv SRJ, ali i zato da Živaljevo društvance svali svu krivicu po pitanju novca (o kojem se i u javnosti počelo ¨šuškati¨) na Muhameda Sacirbey-a. Optužbu protiv Sacirbey-a, da je on ¨kradljivac novaca¨, će zatim javno razglasiti putem svojih medija u Sarajevu. Nakon tako ¨napornog rada¨, Živalj se konačno smjestio u Kraljevinu Saudijsku Arabiju, u grad Jeddu, niti manje niti više nego u Glavno sjedište ultra-bogate i utjecajne Islamske razvojne banke (IDB), i to kao njen debelo plaćeni uposlenik (¨executive¨), a prema nekim podatcima i kao ulagač-dioničar (sa opljačkanim sredstvima). Sa tog čardaka, Žvaljo već preko 10 godina nadgleda i u pogodnim situacijama usmjerava tokove novca u korist njihove banke-perionice, BBI, čiju skraćenicu pošteni znalci tumače kao: Banka Bakira Izetbegovića. ¨Skretničari¨ novčanih donacija su imali pogodnu situaciju da manipuliraju gotovim novcem skupljenim u džamijama i u humanitarnim akcijama širom muslimanskog svijeta, kao i čekovima muslimana i ostalih donatora jer su se i svjetska muslimanska sirotinja, kao i svjetski muslimanski bogataši, kao i svjetski humanitarni fondovi, sažalili na jezivo stradanje bosanskih muslimana u toku agresije i njihove patnje nakon toga, pa su sakupljali sredstva za odbranu, jetime, sirotinju, šehidske porodice i povratnike.
¨HASAN – IZAŠ'O TI NA SAN¨ - Početkom 1993. godine, Husein Živalj se stavlja u funkciju specijalnog savjetnika, a kasnije ambasadora, u Beču, gdje se slijeva novac, i to tako da zajedno sa Hasanom Čengićem osobno prebacuje - koristeći diplomatski imunitet, dakle, diplomatski pasoš i neometane kanale – novac iz Indonezije, Malezije, Pakistana, te naročito bogatog dijela arapskog svijeta i Turske, ¨a i šire¨. U tom društvancu, jednu od najznačajnijih funkcija obavlja Hasan Čengić, kao logističar uz svoga oca Halida zvanog Hadžija, mlinara iz Ustikoline. A kao i Čengići, otac i sin, i Husein Živalj dobiva specijalni status i sve akreditacije od komandanta parade, Alije Izetbegovića, da manipulira gotovim novcem i raznim ostalim ¨financijskim instrumentima¨, širom svijeta - ¨od Mašrika do Magreba¨. Sudanac Hasanein je u tome svemu u Beču igrao značajnu ulogu; naročito kao posrednik u sakupljanju novca ¨u ime svjetskog muslimanskog jedinstva¨, koristeći kao paravan i polugu, 'Third World Relief Agency' (TWRA), jer im je imidž solidarnog sudanskog muslimana bio dragocjen - ali je i Sudanac na kraju nasamaren, za što će se kasnije izjadati i samom Aliji Izetbegoviću, komandantu parade.
¨BUKVIĆI – REVOLUCIJA IZ INDONEZIJE I MALEZIJE¨ - Husein Živalj se nakon rata uvezuje i sa malezijskim studentom Amerom Bukvićem i Farisom Gavrankapetanovićem. Majka Farisova se djevojački preziva Bukvić, a sestra je Ediba Bukvića, čiji je bratić mlađahni Amer. Edib Bukvić je od početka ¨prvi do Alije¨, član Izvršnog odbora SDA. Obnašao je dužnost potpredsjednika Vlade RBiH, a zatim Ambasadora RBiH u Indoneziji. On se na 'Bošnjačkom saboru' (27.-28. septembar 1993.) ¨proslavio¨ totalnom podrškom Aliji Izetbegoviću, rekavši u svome prigodnom govoru: ¨BiH s tri naroda između Une i Drine postala nerealna i nemoguća te Bošnjaci treba da definiraju svoju nacionalnu državu¨. Edibov bratić Amer je danas direktor BBI, jedan od najbližih Bakiru Izegbegoviću.
Tako ta dvojica, Faris i Amer, poklapaju Zdravstvo i BBI (njihovu vlastitu banku). Amer Bukvić je o trošku tog društvanca lažnih ¨islamskih revolucionara¨ (tvoraca Republike srpske i grobara Republike BiH) studirao u Maleziji sa još nekim probranim studentima-minderpuzama, da bi se neki od njih nakon rata vratili i zauzeli ¨zaslužene položaje¨ u Sarajevu, kao nametnuti eksperti za nastavak pljačke bošnjačkog naroda, raspoređeni na vrhunskim pozicijama ¨od vitalnog nacionalnog interesa¨. Oni su se tokom agresije školovali na prestižnim svjetskim univerzitetima, što uključuje Kemala, sina reisu-l-uleme Mustafe Cerića, sve dok je bosanska sirotinja ginula, patila i nestajala - da bi se neki od njih, probranih iz tih porodica, okupili da kao okosnicu svojeg pranja novca, uspostave 'Bosnia Bank International' (BBI) u Sarajevu. Za bagatelu su kupili hoel 'Bristol' u Sarajevu (čak koristeći državni novac za njegovu prvobitnu sanaciju), zatim lokaciju na Marijin dvoru gdje su izgradili 'Sarajevo city center' itd. U strogom centru Sarajeva smještaju svoje urede, a od ostalih korisnika poslovnih prostora, sakupljaju kiriju.
¨GENJAC NA FLORIDI¨ - Grehota je u ovom pripovijedanju izostaviti Halida Genjca, visoko rangiranog člana SDA, ginekologa iz Travnika, rodom iz Visokog, koji se također ¨opario¨, da bi zatim putem dogovorenog braka svojeg djeteta i djeteta Huseina Živalja (još od prije agresije, američkog državljanina), osigurao da sve ostane u porodici i da mu dijete dobije ¨propusnicu za Ameriku¨ - kao što su i mnogi drugi iz tog društvanca svoju djecu po ¨poželjnim destinacijama¨ u Evropi i Americi izuzetno komotno razaslali, uhljebili i udomili. Mladenci su sebi uspostavili lagodan život na Floridi, gdje uživaju kako američke blagodati, tako i novčane zalihe koje su im njihovi roditelji u izobilju osigurali za sretnu budućnost na kontinentu Sjeverne Amerike, daleko, daleko od Bosne.
To su neke od najviše i visoko rangiranih osoba u Republici BiH i dejtonskoj BiH, koje su u metode sabotiranja obrane države, uvrstili i metod ¨skretanja¨ darovanih novaca namijenjenih njenim braniteljima i građanima. Uzimali su značajan dio sebi, podvlačeći se ¨ispod radara¨ - radeći neprimijećeno i nekontrolirano od vrha Republike BiH i dejtonske tvorevine BiH - jer su oni bili, a do sada i ostali, taj vrh. Nikada to društvo nikome, osim unutar svojeg uskog kruga, nije o tim donacijama i transakcijama, podnijelo nikakve račune.
Napomena: Imena bivših diplomata koji su dali ove podatke, naravno, uredniku su poznata, ali po razumljivom zahtjevu, nisu objavljena.
-
eifel
#17120 Re: SDA-All about
ZLI DEČACI BALKANA: Oni su surovi sinovi balkanskih predsednika!
Najpoznatiji "bad boy" među sinovima nekadašnjih predsednika svakako je Marko Milošević koji je tokom devedesetih kontrolisao čitavo carstvo krijumčara koji su ilegalno trgovali cigaretama, benzinom i alkoholom
Ukupno komentara 12
Foto: Profimedia/AFP, Tanjug/Sava Radovanović ZLI DEČACI BALKANA: Oni su surovi sinovi balkanskih predsednika!
Mediji na nemačkom jeziku pišu o sumnjivim poslovima sinova nekadašnjih predsednika balkanskih država, a jedan od naslova je “Zli dečaci Balkana”.
Političari poput Slobodana Miloševića, Alije Izetbegovića ili Ibrahima Rugove godinama su određivali sudbinu balkanskih država.
Njihovi sinovi danas privlače pažnju skandalima ili sumnjivim poslovima, piše švajcarski list Tagesancajger.
- Oni sve poriču, ili tačnije, oni sve uništavaju… Ali, nešto mora i da se izgradi – kaže lik u romanu “Očevi i deca” ruskog pisca Ivana Turgenjeva.
Kritika je usmerena na mladu generaciju Rusije krajem 19. veka koja je izrugivila i prezirala svoje roditelje. Pohlepna mladež, sve nihilisti, odgovara: “To nije naša stvar”.
Niko ne zna da li poslanik Uke Rugova u svojoj ćeliji u Prištini čita čuvenu Turgenjevljevu knjigu. Vremena će verovatno imati dovoljno: sinu nekadašnjeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove preti višegodišnja kazna zatvora za navodno članstvo u kriminalnoj organizaciji.
Euleks ga je nedavno u spektakularnoj akciji uhapsio i satima mu pretresao kuću. Mladi Rugova je osumnjičen da je učestvovao u prodaji Šengenskih viza, za navodno 4.000 švajcarskih franaka po komadu.
BAD BOY I PLAYBOY
Najpoznatiji “bad boy” od sinova bivših predsednika svakako je Marko Milošević. On je tokom devedesetih godina uz pomoć carinika i tajne službe kontrolisao čitavo carstvo krijumčara koji su ilegalno trgovali cigaretama, benzinom i alkoholom.
Marko je svojevremeno bio plejboj tatinog režima: okružen lepim ženama, skretao je pažnju luksuznim šopingom po evropskim metropolama, a na trkama je mogao serijski da uništava skupe automobile.
U Požarevcu, rodnom gradu svog oca, mladi Milošević je posedovao “Bambi park” i diskoteku “Madona”.
- Sve što ima u životu, moj sin je stvorio svojim rukama - hvalio je otac Slobodan ekonomske uspehe Marka Miloševića.
Svojim rukama i pesnicama Marko je išao uglavnom na aktiviste pokreta “Otpor”. Jednog od njih čak hteo da raskomada motornom testerom.
Kad mu je otac svrgnut sa vlasti, 5. oktobra 2000. godine, Marko je pobegao u Moskvu. Srpsko pravosuđe je za njim raspisalo poternicu preko Interpola, osudilo ga u odsustvu i potom ga oslobodilo – zbog zastarevanja.
O Marku se godinama ništa nije čulo. Ruske vlasti su tek 2008. potvrdile da je Miloševićevom sinu priznat status izbeglice.
BAKIR – ZNAČAJNA POLITIČKA KARIJERA
Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića, jedan je od tri člana Predsedništva BiH. On se smatra odgovornim za političku blokadu i korupciju.
Na proteklim demonstracijama je tražena i njegova ostavka, a demonstranti su podsetili da je sin nekadašnjeg predsednika nabavio “audi A8″ kao službeno vozilo. Cena automobila iznosila je 120.000 švajcarskih franaka.
U Sarajevu se može čuti kako arhitekta Bakir Izetbegović kontroliše građevinsku branšu i da ima veze s organizovanim kriminalom.
U jednom izveštaju UN o nestalom novcu za pomoć BiH (reč je navodno o jednoj milijardi dolara) Izetbegović junior se tereti za korupciju. Kao šef Odeljenja za urbanizaciju i razvoj grada navodno je poslove gradnje davao svojim prijateljima – u zamenu za novac.
- Sve to su obične laži – kaže ovaj političar.
On ne mora da strahuje od ionako slabih sudskih institucija u toj državi, piše Tagesancajger.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17121 Re: SDA-All about
što kaže jedan stari stih:
Kad primitivci
uzjasu na vlast
ispada iz igre
dostojanstvo i cast
Jer kao govna
kroz kanalizaciju
plivaju komunisti
kroz privatizaciju
Bivsi generali
kroz demokraciju
bivsi pacifisti
kroz mobilizaciju
Kad primitivci
uzjasu na vlast
ispada iz igre
dostojanstvo i cast
Jer kao govna
kroz kanalizaciju
plivaju komunisti
kroz privatizaciju
Bivsi generali
kroz demokraciju
bivsi pacifisti
kroz mobilizaciju
-
eifel
#17122 Re: SDA-All about
Svemu ima leka. Jesi ti čuo za Kukuriku koaliciiju u HRJoseMujica wrote:što kaže jedan stari stih:
Kad primitivci
uzjasu na vlast
ispada iz igre
dostojanstvo i cast
Jer kao govna
kroz kanalizaciju
plivaju komunisti
kroz privatizaciju
Bivsi generali
kroz demokraciju
bivsi pacifisti
kroz mobilizaciju
-
Innovation
#17123 Re: SDA-All about
eifel , izvori su ti...

-
eifel
#17124 Re: SDA-All about
AnonimniInnovation wrote:eifel , izvori su ti...![]()
- iPod
#17125 Re: SDA-All about
Mislim da su ovi objavili pa srbijanski mediji preuzeliInnovation wrote:eifel , izvori su ti...![]()
http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/eur ... y/28960999
http://www.dw.de/zli-de%C4%8Daci-balkana/a-17452104