Osmanović i SarajlićThe BEN10 wrote:Neko je spomenuo da se Osmanović i Ahmetović spominju u kontekstu mandatara VM. Ne mogu vjerovati.
Inače, strahovita konkurencija vrijednih, poštenih i obrazovanih kadrova
Osmanović i SarajlićThe BEN10 wrote:Neko je spomenuo da se Osmanović i Ahmetović spominju u kontekstu mandatara VM. Ne mogu vjerovati.
Covjek pise iz Amerike.“Za mene je najveæa izdaja što je Alija organizovao napad na Sarajevo, upozoravajuæi èetnike na vrijeme napada koji su u bunkerima èekali nase borce.”
(Dr. Muhamed Borogovac, pod nikom “Prometej”, na Forumu web stranice NTV Hayata)
Odličnoweredsf wrote:KO SU MRZITELJI ALIJE IZETBEGOVIĆA?!
Rahmetli Alija je potpisao Dayton jer je želio vladati Federacijom, a k'o fol prije toga iscenirao rat sa miroljubivim Karadžićevim Srbima da bi izgledao da oni nama žele zlo. A, htio je da vlada da bi imao para, da kupuje kuće i na ogradu stavlja labudove i lavove, htio je da uživa u dobroj fotelji usred Predsjedništva BiH, da nosi ona skupa odijela, da bi mogao po 20 dana biti na odmoru na moru. Pravio je on i islamsku državu, ali nije imao eksploziva pa je svaka crkva gdje je on bio vlast ostala čitava. Sve ovo je htio rahmetli Predsjednik, zbog toga je bio devet godina u zatvoru, izlazivao smrtnu kaznu i Goli otok, zbog ovih povlastica je napisao desetak knjiga, pročitao ih oko hiljadu, čitav rat bio uz napaćeni narod, trčao ispod granata, išao na pregovore sa zvjerima, borio se, sikirao. Da, da - sve to samo da bi imao dobru kuću i pare, status u društvu.
Ovako razmišljaju oni koji bi Predsjednika svukli u svoju ravan, na svoj civilizacijski podnivo na kojem je bitno, i stvar je opstanka, dokazivanje kao metod mimikrije vlastite nebitnosti i duhovne fukaroštine. Njega oni definišu i mjere svojim aršinima, prišivaju mu ono što bi sigurno uradili da su umjesto njega bili. Sve navedene statusno-materijalne privilegije njima su žudnja, njihovi su imperativi; ne mogu oni povjerovati, dokučiti, obuhvatiti da neko kazamate i pomenute patnje prolazi zbog ideje, slobode, ponosa. Da je htio beneficije samo bi se, kao i milioni njegovih savremenika, priklonio komunističkom režimu i imao sve, baš sve. Ali nije. Nije bio robom.
S obzirom na to da agresori na RBiH imaju hipoteku genocida, najstrašnijih ratnih zločina, auru krvnika u cijelom svijetu, pokrenut je projekat kojeg realizuju Avaz i neki mediji, a uz pomoć NVO-a plaćenih stranim parama, s ciljem da rahmetli predsjednika stave u ravan sa Miloševićem, Karadžićem, Tuđmanom, Mladićem, Bobanom. I gle čuda, uspjeli su stvoriti masu onih koji radije psuju i krive Aliju nego nemani koje su odgovorne za zla u BiH. To su gutači Avazovog plamena, oni što više vjeruju propagandi nego svojim očima. Svaki dan oni prolaze pored sačuvanih crkava i porušenih džamija, svake noći na dnevniku gledaju Amora Mašovića i kosti koje pronalazi po RS-u, ali džaba, oni misle da je za to više Alija kriv nego agresori. Takvi isprani mozgovi prije će zapaliti Predsjedništvo BiH nego se zaletiti na Dodika i RS ili na svatove što pucaju na povratnike. Ti će kreteni radije opsovati Izetbegovića nego Karadžića. Zar to nije rezultat projekta SANU-a? Zar to nisu žrtve medijske agresije? Teško, najteže je priznati vlastitu grešku i zaluđenost, pa zato ljudi u prilog Izetbegovićevoj krivnji daju neke efemerne detalje. Nije Alija napravio genocid, nije rušio crkve, nije protjerivao, imao je multietničku armiju, nije se svetio, pa su zato izmislili neke "zlatne kašike" koje je, eto, moja malenkost razorila za nešto više od dvije minute istraživanja.
Onda dođu dječica pa ukazuju na neke mape o podjeli BiH koje je rahmetli predsjednik nudio neprijateljima. To mi je najsmješnije. Mašu time analitičari i stručnjaci koji nisu u stanju voditi mjesnu zajednicu. Nisu oni nikada čuli za lukavstvo, taktiku, varanje protivnika tokom pregovora, ne znaju idioti da šatro pristanak na podjelu nije ništa do kupovanje vremena u određenom trenutku. Zamislite da nadmoćni neprijatelj ide u ofanzivu, a vi nemate oružja, municije - pa ko ne bi ponudio neki aranžman i zavarao ih da ste pristali na podjelu. Eh, to je radio rahmetli Alija više puta, ali krmci to ne kontaju. Neki od njih sebe nazivaju generalima!
Da je Alija htio Bosnu i Hercegovinu isporučiti Srbiji, da je njihov čovjek, valjda bi samo glasao u Predsjedništvu BiH protiv njene samostalnosti. Naprotiv, on je rizikovao i raspisao referndum, ratovao za nju i njene narode. Avaj, ne vide to izmanipulirani.
Osim ovih što su zaluđeni propagandom pa imaju mišljenje koje je formirano u Srbiji, postoje još dvije zanimljive grupe mrzitelja rahmetli prvog predsjednika. U prvoj su slabići koji zbog vlastite nesposobnosti, neobrazovanosti i nekonkurentnosti moraju naći neko opravdanje svog životnog neuspjeha. Zamislite nekoga čiji se život svodio na kladionice, skakanje po kafama, gledanje Granda, trač - naravno da takav sebi ne može obezbijediti posao i normalan život jer je nesposoban i nedostatan na tržištu rada i ideja. Takvi sebi neće priznati nedovoljnost, nego će tražiti grešku u nekome drugom. Takvi nesposobnjakovići da žive u Americi, ležali bi na pločniku.
Ima i onih, u drugoj su grupi, što su zbog kompleksa primorani mrziti i blatiti svoj identitet, svoj narod i njegove predstavnike. Valja njima izaći iz svoje kože i zbog lajkova i socijalizacije za mrziteljima BiH i Bošnjaka uvijek otkidati dio sebe i svog identiteta. Oni nemaju snage reći ko je ko bio u ratu, jadnici su to - nemaju smjelosti, pa su primorani svoje patriote, svog pravednog predsjednika poistovjetiti sa nemanima koje su napadale BiH, koje su im granatirale kuću, otjerale ih sa ognjišta, ubile najmilije.
Ovi ušljivi veprovi što pod upitnik stavljaju Alijin patriotizam, za BiH ne bi stajali ni devet minuta na kiši, a kamo li devet godina bili u zatvoru zbog države i naroda. Pogan će zaobići činjenicu da je BiH opstala, a trebala je čitava nestati, utopiti se u Veliku Srbiju. Oni će vidjeti entitet RS, ali neće jedinstvenu BiH sa svim državnim parlamentom, vladom, Predsjedništvom, državnim institucijama i agencijama, Sudom BiH, pasošem, Graničnom policijom, Oružanim snagama, valutom, tablicama.
Papci neće u obzir uzeti potvrde hiljada svjedoka, čak ni onu od Atifa Dudakovića, u kojima se kaže da su NATO avioni zaustavili našu armiju pred Banjalukom.
Smiješne su ti ove tvrdnje, a i mnogo toga ti nije tačno...Ja kao ateista sam protiv vjeronauke u školama...Više diskriminacije je pokušala napraviti Arzija Mahmutović u vrtićima, nego što je ima u KŠC. I puno stvari za KŠC izmišljaš, jer znam od ljudi čija djeca idu tamo u školu da nije tako. Više ima diskriminacije u takozvanim gradjanskim sekularnim školama. Škole ovdje nisu tema, već stranka koja nas sistemski pljačka i uništava 24 godine.AlfaKentaur wrote:@Better Man
Mani se ti muslimana i SDA.
Ti si svoju neobjektivnost, pristranost, i islamofoboju najbolje pokazao kada si rekao da ti smeta sto bosnjacka djeca imaju jedan cas vjeronauke, ali ti ne smeta sto katolicka djeca imaju svoju zasebnu nacionalnu skolu (KSC= tor) u kojoj imaju krst u hodniku, sto im nastavu drze casne sestre, i sto se na dan skole odrzi sveta misa. To sve za tebe ne predstavlja suprotnost cinjenici da je ta skola po pravilu nevjerska, sekularna, i gradjanska. Time si pokazao svoje duple standarde! Sumnjam da bi bio tako velikodusan i sirokogrudan kada bi neko pokusao da u neku drugu nevjersku, gradjansku, sekularnu skolu sa vecinski bosnjackom djecom postavi polumjesec. Tada bi rigao vatru kao sto rigas vatru zbog toga sto bosnjacka djeca imaju jedan cas vjeronauke. Ta vjeronauka je za tebe problem, a nije problem sto katolicka djeca imaju cijelu jednu zasebnu skolu samo za sebe u kojoj je sve podredjeno katolickom i hrvatskom i u kojoj su krstovi na svakom zidu. Za tebe je rimokatolicanastvo kompatibilno sa sekularizmom ali Islam jok. Navodno ti smeta vjeronauka jer se tako razdvajaju i diskriminisu djeca, ali ti ne smeta KSC skola koja od malih nogu razdvaja katolicku djecu od bosnjacke i odvlaci ih pod svoj zaseban krov, i u kojoj se sistematski diskriminisu ostala djeca jer je sve podredjeno samo katolickoj (hrvatskoj) djeci. Vjeronauka je problem, ali krst u KSC-u nije. Logicno?
Kad u pola stranice teksta pročitate da se nema šta raspravljati o činjenicama da je Alija Izetbegović izdajnik borbe za cjelovitu BiH, da je zajedno sa Radovanom Karadžićem, kreator Dejtonskog sporazuma, da su Haris Silajdžić, Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija implementatori velikosrpskih projekata, da je Ejup Ganić srpski agent, kojeg sada traže jer izmakao kontroli, da je reis-ulema Mustafa Cerić prvorazredni i dokazani četnički agent, da je akademik Muhamed Filipović u Dodikovoj i Čovićevoj službi, onda čuđenje jeste tek blaga i neodgovorna reakcija.
Lakonska objašnjenja koja sam slušao na račun pisaca iz famoznog kongresa, da je riječ o ljudima koji su praktički iz zemlje pobjegli pa sad u ovakvim opservacijama nalaze razloge za pravdanje vlastitih dezerterskih postupaka su iz više razloga neprihvatljiva. Dakako, da u svemu ima takvih natruha. No, to bi bila najbezbolnija varijanta. U ovom slučaju bojati se da nije riječ samo o tome. Pažljivija analiza jezičke strukture ili "analize sadržaja", kako se to kaže u metodologiji naučnog istraživanja, upućuju na puno kompleksniji problem. Dr. Muhamed Borogovac, najagilniji član ove asocijacije, koji se prema vlastitim pojašnjenjima u Sjedinjenim državama našao, zbog neslaganja sa politikom Alije Izetbegovića/a u svojoj knjizi pise, da je otisao posjetiti porodicu u izbjglistvu u Hrvatskoj pocetkom 93.g. pa se vise nije mogao vratiti u Tuzlu/ , što je naprosto smiješno, na indikativan način komentira Omerbašićevo neslaganje sa njegovim kvalifikacijama na račun bošnjačkih političkih lidera. "Samo se profesionalni čuvari režima, a režim se bazira na kultu Alije Izetbegovića, usuđuju ovako nešto kazati", zaključuje Borogovac u svom odgovoru, smatrajući bilo kakvo branjenje Izetbegovića odnosno bilo koga od bošnjačkih autoriteta, heretičkim činom za koji nema oprosta.
Letimičan pogled na te pisanije, kojima Borogovac i njegovi "istomišljenici" usiljeno zatrpavaju mail-adrese velikog broja korisnika interneta, dovoljne su da čitalac naprosto stiče utisak da je Alija Izetbegović barem deceniju bio najmoćnija politička figura na tlu Evrope,
Osnova kulture dialoga je da kada nekoga optuzis da nesto laze i izmislja onda navedes primjere toga i potom argumentima i dokazima pokusas osporiti te lazi i ismisljotine. Sta sam tacno slagao i izmislio u vezi KSC-a u ovome sto sam gore napisao??Better Man wrote:Smiješne su ti ove tvrdnje, a i mnogo toga ti nije tačno...Ja kao ateista sam protiv vjeronauke u školama...Više diskriminacije je pokušala napraviti Arzija Mahmutović u vrtićima, nego što je ima u KŠC. I puno stvari za KŠC izmišljaš, jer znam od ljudi čija djeca idu tamo u školu da nije tako. Više ima diskriminacije u takozvanim gradjanskim sekularnim školama. Škole ovdje nisu tema, već stranka koja nas sistemski pljačka i uništava 24 godine.AlfaKentaur wrote:@Better Man
Ti si svoju neobjektivnost, pristranost, i islamofoboju najbolje pokazao kada si rekao da ti smeta sto bosnjacka djeca imaju jedan cas vjeronauke, ali ti ne smeta sto katolicka djeca imaju svoju zasebnu nacionalnu skolu (KSC= tor) u kojoj imaju krst u hodniku, sto im nastavu drze casne sestre, i sto se na dan skole odrzi sveta misa. To sve za tebe ne predstavlja suprotnost cinjenici da je ta skola po pravilu nevjerska, sekularna, i gradjanska. Time si pokazao svoje duple standarde! Sumnjam da bi bio tako velikodusan i sirokogrudan kada bi neko pokusao da u neku drugu nevjersku, gradjansku, sekularnu skolu sa vecinski bosnjackom djecom postavi polumjesec. Tada bi rigao vatru kao sto rigas vatru zbog toga sto bosnjacka djeca imaju jedan cas vjeronauke. Ta vjeronauka je za tebe problem, a nije problem sto katolicka djeca imaju cijelu jednu zasebnu skolu samo za sebe u kojoj je sve podredjeno katolickom i hrvatskom i u kojoj su krstovi na svakom zidu. Za tebe je rimokatolicanastvo kompatibilno sa sekularizmom ali Islam jok. Navodno ti smeta vjeronauka jer se tako razdvajaju i diskriminisu djeca, ali ti ne smeta KSC skola koja od malih nogu razdvaja katolicku djecu od bosnjacke i odvlaci ih pod svoj zaseban krov, i u kojoj se sistematski diskriminisu ostala djeca jer je sve podredjeno samo katolickoj (hrvatskoj) djeci. Vjeronauka je problem, ali krst u KSC-u nije. Logicno?
ako nije on, ko je drugi?razonoda wrote:Najveceg sina bosanskog?![]()
Ne možeš imati viziju demokratske i pravne države i istovremeno biti osnivač i vođa jedne nacionalne političke partije. Alija je pregovarao o podjeli Bosne i Hercegovine čak u Februaru 1992. i nastavio je pregovarati tokom cijelog rata, ali je pričao Bošnjacima da nam je cilj osloboditi cijelu teritoriju zemlje (znajući da je to nemoguće). Za Aliju je bilo važno davati motivaciju Bošnjacima da se bore i da se možda vrate kućama odakle su istjerani, pošto su Bošnjaci iskreno vjerovali u jedinstvenu BiH sa ravnopravnim narodima. Ali njegova vizija je bila etnička podjela, pošto samo u podjeljenoj BiH (u atmosferi međunacionalne mržnje, što bas definiše Daytonsku BiH) nacionalne stranke mogu imati trajni politički legitimitet. U takvom ambijentu se stvaraju korupcija i kriminal.ciklamaboja wrote:@mister yes
Druze ne trudi se objasnjavati idolima sta je radio i uradio covjek sa imenom Alija Izetbegovic.Onaj ko nije svjestan da bez njegovog djelovanja bošnjaka, dobrim dijelom, ne bi bilo je lud i glup.Njegove je vizija bila, demokratska i pravna drzava BiH sa svim narodima u njoj - to nekome nije odgovaralo.Jedna od najjacih vojnih sila u svijetu i Europi se obrusila na par miliona bosnjaka i malu Bosnu.Na kraju da zapad nije zaustavio cijela BiH bi bila ociscena od onih koji je ne vole, toliko o njegovom losem vodstvu ARBiH koja je radila bukvalno nemoguce stvari, sa pistoljem isla na pusku sa puskom na tenk.Da nije bilo njega danas bi hrvatska i srbija bile vece za dio bosne a mi bosnjaci (ovi rodjeni u ratu i stariji) ako bi prezivjeli bi se danas zvali nekako drugacije.
Sve stranačke prepirke razumijem, griješila je SDA mnogo poslje njegove smrti ali najveceg sina bosanskog uzimatu u usta je fuj!
JA BIH SVJETLO ZVAO MRAKOM DA TE NIJE ALIJA!

GLASAJMO ZA NURIJU OMERBASICA AKO ZELIMO POSTENOG I NEPOTKUPLJIVOG PATRIOTU U PS BiH; Br. 887
Prvo pitanje, jesil šljego il si hajrovo ? Šljego vjerovatno.Bosnjak333 wrote:Doduse lazes!Dok je rahmetli Alija bio ziv niko od likova sa spiska izuzev Cengica i Bicakcica nije bio neki vazan politicki faktor u BiH.Cengic je u stvari jos tada svoje u SDA otprdio,a Bicakcic je poslije sasvim zasluzeno zavrsio u cuzi.Druga stvar je da je velika vecina tvornica i fabrika za vrijeme Alijinog zivota jos uvijek radila,tek nakon njegove smrti pocinje privatizacija i unistavanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Alija = Čengići, Bičakčić, Branković, Terzić, Mujezinović, Obradović, Šaja, Alispahić, Budnjo i Budnje, privatizacija za marku, podobni, a ne sposobni, sarma/minder mentalitet - ja tebi, ti meni, jebo ostale.
Doduše, onome ko je šljego u grad odnekle i dočepo se asfalta ili onoj ko je hajrovo, takvima ne smeta, jer im je valjao. Nekom rat, a nekom brat.
Stvarno ne razumijem da postoji ovoliko isfustriranih likova koji traze postenje od politicara,a sami su spremni slagati u svakom trenutku.Je li mentora Boga ti vidis u Fahri,on te ucio ovome?
Nijedna religija se nije širila miroljubivim putem, već ratovima i ugnjetavanjem ljudi i zato sam protivnik svih religija, jer nam nisu donijele ništa doborog, već samo zlo, tj. ubijanja, ratove i sl. I u KŠC ne rade samo katolički vjerski službenici, već i obični ljudi.AlfaKentaur wrote:Osnova kulture dialoga je da kada nekoga optuzis da nesto laze i izmislja onda navedes primjere toga i potom argumentima i dokazima pokusas osporiti te lazi i ismisljotine. Sta sam tacno slagao i izmislio u vezi KSC-a u ovome sto sam gore napisao??Better Man wrote:Smiješne su ti ove tvrdnje, a i mnogo toga ti nije tačno...Ja kao ateista sam protiv vjeronauke u školama...Više diskriminacije je pokušala napraviti Arzija Mahmutović u vrtićima, nego što je ima u KŠC. I puno stvari za KŠC izmišljaš, jer znam od ljudi čija djeca idu tamo u školu da nije tako. Više ima diskriminacije u takozvanim gradjanskim sekularnim školama. Škole ovdje nisu tema, već stranka koja nas sistemski pljačka i uništava 24 godine.AlfaKentaur wrote:@Better Man
Protiv si vjeronauke u skolama, a ne smeta ti krst, casne sestre, sveta misa, vjerske priredbe... sto je sastavni dio KSC-a koji je po pravilu gradjanska, sekularna, nevjerska skola??
Zar diskriminacija nije to sto u gradjanskoj, sekularnoj, nevjerskoj skoli KSC stoje samo katolicki simboli (krst u hodniku), sto rade samo katolicki vjerski sluzbenici, sto se prave priredbe samo za katolicke vjerske praznike, sto skola nosi ekskluzivno vjersko ime, sto bosnjacka djeca nemaju izbor bosanskog jezika jer se za maternji jezik uci samo hrvatski.... Zar to sve nije diskriminacija prema djeci druge vjere, u ovome slucaju diskriminacija bosnjacke djece?? Sve nabrojano tebi ne smeta i nije u suprotnosti sa sekularizmom, ali jedan cas vjeronauke jeste problem. Logicno?
Podrzavas li postavljanje polumjeseca u skole gdje su bosnjacka djeca u vecini? I objasni nam kako je jedan cas vjeronauke diskriminirajuci a sve sto sam ti nabrojao za KSC nije diskriminirajuce prema bosnjackoj djeci?
Zbog tvoje islamofobije, sve sto pises u vezi muslimana i SDA nije vjerodostojno ni bitno. Jer nema smisla na jednoj strani zabranjivati vjeronauku bosnjackoj djeci a sa druge strane aplaudirati krstu u po' skole.
Kako li je lijepo biti u duhovnom toru u kome se nalaziš...Better Man wrote:Nijedna religija se nije širila miroljubivim putem, već ratovima i ugnjetavanjem ljudi i zato sam protivnik svih religija, jer nam nisu donijele ništa doborog, već samo zlo, tj. ubijanja, ratove i sl.
Ooooh ! Duše drage...na ranu bi vas trebalo stavljati....lol...Better Man wrote:
Nijedna religija se nije širila miroljubivim putem, već ratovima i ugnjetavanjem ljudi i zato sam protivnik svih religija, jer nam nisu donijele ništa doborog, već samo zlo, tj. ubijanja, ratove i sl. I u KŠC ne rade samo katolički vjerski službenici, već i obični ljudi.
Alija nije lezao u zatvoru zbog borbe za nezavisnu BiH. To mu tada nije bilo opste na pameti, ni bitno.weredsf wrote:KO SU MRZITELJI ALIJE IZETBEGOVIĆA?!
Rahmetli Alija je potpisao Dayton jer je želio vladati Federacijom, a k'o fol prije toga iscenirao rat sa miroljubivim Karadžićevim Srbima da bi izgledao da oni nama žele zlo. A, htio je da vlada da bi imao para, da kupuje kuće i na ogradu stavlja labudove i lavove, htio je da uživa u dobroj fotelji usred Predsjedništva BiH, da nosi ona skupa odijela, da bi mogao po 20 dana biti na odmoru na moru. Pravio je on i islamsku državu, ali nije imao eksploziva pa je svaka crkva gdje je on bio vlast ostala čitava. Sve ovo je htio rahmetli Predsjednik, zbog toga je bio devet godina u zatvoru, izlazivao smrtnu kaznu i Goli otok, zbog ovih povlastica je napisao desetak knjiga, pročitao ih oko hiljadu, čitav rat bio uz napaćeni narod, trčao ispod granata, išao na pregovore sa zvjerima, borio se, sikirao. Da, da - sve to samo da bi imao dobru kuću i pare, status u društvu.
Pa ne bas, nakon sto je izasao iz zatvora normalno je radio dok mu je brat imao visoku poziciju u tom drustvu. Problem sa njegovom ideologijom je bio sto je za vrijeme WW2 zagovarao neutralitet prema okupatorima, dok su drugi podanici te ideologije u nacizmu vidili mogucnost. To sto je imao ideologiju ne znaci da je ista bila pozitivna.weredsf wrote: Ovako razmišljaju oni koji bi Predsjednika svukli u svoju ravan, na svoj civilizacijski podnivo na kojem je bitno, i stvar je opstanka, dokazivanje kao metod mimikrije vlastite nebitnosti i duhovne fukaroštine. Njega oni definišu i mjere svojim aršinima, prišivaju mu ono što bi sigurno uradili da su umjesto njega bili. Sve navedene statusno-materijalne privilegije njima su žudnja, njihovi su imperativi; ne mogu oni povjerovati, dokučiti, obuhvatiti da neko kazamate i pomenute patnje prolazi zbog ideje, slobode, ponosa. Da je htio beneficije samo bi se, kao i milioni njegovih savremenika, priklonio komunističkom režimu i imao sve, baš sve. Ali nije. Nije bio robom.
Sasvim je normalno da se o historijskoj licnosti da sud, ocjene potezi, nauci na greskama itd... Tesko, najteze je priznati vlastite greske. No isto tako je neophodno.weredsf wrote: S obzirom na to da agresori na RBiH imaju hipoteku genocida, najstrašnijih ratnih zločina, auru krvnika u cijelom svijetu, pokrenut je projekat kojeg realizuju Avaz i neki mediji, a uz pomoć NVO-a plaćenih stranim parama, s ciljem da rahmetli predsjednika stave u ravan sa Miloševićem, Karadžićem, Tuđmanom, Mladićem, Bobanom. I gle čuda, uspjeli su stvoriti masu onih koji radije psuju i krive Aliju nego nemani koje su odgovorne za zla u BiH. To su gutači Avazovog plamena, oni što više vjeruju propagandi nego svojim očima. Svaki dan oni prolaze pored sačuvanih crkava i porušenih džamija, svake noći na dnevniku gledaju Amora Mašovića i kosti koje pronalazi po RS-u, ali džaba, oni misle da je za to više Alija kriv nego agresori. Takvi isprani mozgovi prije će zapaliti Predsjedništvo BiH nego se zaletiti na Dodika i RS ili na svatove što pucaju na povratnike. Ti će kreteni radije opsovati Izetbegovića nego Karadžića. Zar to nije rezultat projekta SANU-a? Zar to nisu žrtve medijske agresije? Teško, najteže je priznati vlastitu grešku i zaluđenost, pa zato ljudi u prilog Izetbegovićevoj krivnji daju neke efemerne detalje. Nije Alija napravio genocid, nije rušio crkve, nije protjerivao, imao je multietničku armiju, nije se svetio, pa su zato izmislili neke "zlatne kašike" koje je, eto, moja malenkost razorila za nešto više od dvije minute istraživanja.
Deyton zvani lukava varka. Autor naravno igornise cinjenicu da su Srbi samo pregovarali kada im je vojnicki to pasalo, nikad kada su mogli promjeniti stanje na terenu.weredsf wrote: Onda dođu dječica pa ukazuju na neke mape o podjeli BiH koje je rahmetli predsjednik nudio neprijateljima. To mi je najsmješnije. Mašu time analitičari i stručnjaci koji nisu u stanju voditi mjesnu zajednicu. Nisu oni nikada čuli za lukavstvo, taktiku, varanje protivnika tokom pregovora, ne znaju idioti da šatro pristanak na podjelu nije ništa do kupovanje vremena u određenom trenutku. Zamislite da nadmoćni neprijatelj ide u ofanzivu, a vi nemate oružja, municije - pa ko ne bi ponudio neki aranžman i zavarao ih da ste pristali na podjelu. Eh, to je radio rahmetli Alija više puta, ali krmci to ne kontaju. Neki od njih sebe nazivaju generalima!
Referendum nije on raspisao. Sve drzave bivse Jugoslavije su se morale izjasniti o zelji da budu dio nove Jugoslavije ili postanu nezavisne. Makedonija, Crna Gora itd...weredsf wrote: Da je Alija htio Bosnu i Hercegovinu isporučiti Srbiji, da je njihov čovjek, valjda bi samo glasao u Predsjedništvu BiH protiv njene samostalnosti. Naprotiv, on je rizikovao i raspisao referndum, ratovao za nju i njene narode. Avaj, ne vide to izmanipulirani.
Opet, Alija nije lezao ni za Bosnu ni za Bosnjake 9 godina.weredsf wrote: Osim ovih što su zaluđeni propagandom pa imaju mišljenje koje je formirano u Srbiji, postoje još dvije zanimljive grupe mrzitelja rahmetli prvog predsjednika. U prvoj su slabići koji zbog vlastite nesposobnosti, neobrazovanosti i nekonkurentnosti moraju naći neko opravdanje svog životnog neuspjeha. Zamislite nekoga čiji se život svodio na kladionice, skakanje po kafama, gledanje Granda, trač - naravno da takav sebi ne može obezbijediti posao i normalan život jer je nesposoban i nedostatan na tržištu rada i ideja. Takvi sebi neće priznati nedovoljnost, nego će tražiti grešku u nekome drugom. Takvi nesposobnjakovići da žive u Americi, ležali bi na pločniku.
Ima i onih, u drugoj su grupi, što su zbog kompleksa primorani mrziti i blatiti svoj identitet, svoj narod i njegove predstavnike. Valja njima izaći iz svoje kože i zbog lajkova i socijalizacije za mrziteljima BiH i Bošnjaka uvijek otkidati dio sebe i svog identiteta. Oni nemaju snage reći ko je ko bio u ratu, jadnici su to - nemaju smjelosti, pa su primorani svoje patriote, svog pravednog predsjednika poistovjetiti sa nemanima koje su napadale BiH, koje su im granatirale kuću, otjerale ih sa ognjišta, ubile najmilije.
Ovi ušljivi veprovi što pod upitnik stavljaju Alijin patriotizam, za BiH ne bi stajali ni devet minuta na kiši, a kamo li devet godina bili u zatvoru zbog države i naroda. Pogan će zaobići činjenicu da je BiH opstala, a trebala je čitava nestati, utopiti se u Veliku Srbiju. Oni će vidjeti entitet RS, ali neće jedinstvenu BiH sa svim državnim parlamentom, vladom, Predsjedništvom, državnim institucijama i agencijama, Sudom BiH, pasošem, Graničnom policijom, Oružanim snagama, valutom, tablicama.
Papci neće u obzir uzeti potvrde hiljada svjedoka, čak ni onu od Atifa Dudakovića, u kojima se kaže da su NATO avioni zaustavili našu armiju pred Banjalukom.
sve rečeno ko je i šta je biocvrčak_na_hedonizmu wrote:
Priča iz usta Avde Hebiba. Krenuo Alija u Dejton, pita ga Avdo, predsjedniče koga ste poveli za unutrašnje uređenje BiH. Nikoga kaže Alija, tako mi dobismo kantone i Federaciju, a četnici jedinstven entitet.