SDA-All about

Post Reply
weredsf

#15626 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Dozer wrote:Gradjani BiH su pokazali i dokazali da su najklasicniji moguci mazohisticki maloumnici. I tu ide tacka kao kuca...

500.000 nezaposlenih, jos vise penzionera na rubu gladi, sto je 1.000.000 ljudi. I SDA, koja je najveci krivac za to stanje, opet pobijedi... Sta dalje reci?

Od 100.000 novih radnih mjesta nema nista, to svi mi znamo.

Od koaliranja DF-a sa SDA moze biti nesto samo ako je Zeljko kompletan idiot i ako nista nije naucio iz proteklih 20 godina SDA koaliranja sa svim i svakim...

Koaliranje DF-a sa SBB-om je takodjer pristojan odron jer ce SB vrlo brzo u koaliciju sa SDA.

Sta bi sa Suljagicem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#15627 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Nista, moj weredsf. Bi upravo ovo sto ti pise u prvoj gornjoj recenici.
megaman4

#15628 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

SDA je obećala 100.000 radnih mjesta, što će im biti veliki teret. Oni kao da ne žive u istoj zemlji. Kako stvoriti toliki broj radnih mjesta bez industrije koje od 96' nema? Oni nisu ni svjesni ako ne ispune obećanja, da im ne gine sudbina SDP-a ili SzBiH, jer će njihov glasački puk pomahnitati kada počnu kasniti plate i penzije, što je realnost. To će značiti da će 2018. SBB kod Bošnjaka poderati sve redom.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#15629 Re: SDA-All about

Post by UltrasNaBaterije »

Govorite o neobrazovanosti glasača SDa a niko da pomene mašineriju Avaza koja ljude pretvara u bezmozgaške ovce. Po meni to više treba da brine ljude ove države, sa jedne strane imamo glasače SDa manje više standardne, ali tolika količina glasova SBBu :roll: pokazuje koliko je plitak ovaj narod koji pada na naslove u novinama i gluposti koje servira Radončić.

Radončić je najveće zlo u BiH, shvatite to, lik je iskompleksiran do te mjere postao, i kivan je još više nakon ovih izbora da je to za ne povejrovati. Sad se nadam da će u zatvoru završit pošto nema nikakvu funkciju niti imunitet.
condy

#15630 Re: SDA-All about

Post by condy »

SDA neće ispuniti svoje obećanje jel ko misli drugačije :D

Nije problem u obećanju, već je problem u onima koji glasaju za obećanja.

Na izborima treba da cijeniš rezultate vlasti i da prema njihovim rezultatima odlučiš kako ćeš glasati. U našem slučaju, vlast s obzirom na njene rezultate treba " streljati " na izborima.

Kod nas nema nikavog pravila, logike, pa su neki za nerad nagrađeni a neki streljani :roll:
condy

#15631 Re: SDA-All about

Post by condy »

UltrasNaBaterije wrote:Govorite o neobrazovanosti glasača SDa a niko da pomene mašineriju Avaza koja ljude pretvara u bezmozgaške ovce. Po meni to više treba da brine ljude ove države, sa jedne strane imamo glasače SDa manje više standardne, ali tolika količina glasova SBBu :roll: pokazuje koliko je plitak ovaj narod koji pada na naslove u novinama i gluposti koje servira Radončić.

Radončić je najveće zlo u BiH, shvatite to, lik je iskompleksiran do te mjere postao, i kivan je još više nakon ovih izbora da je to za ne povejrovati. Sad se nadam da će u zatvoru završit pošto nema nikakvu funkciju niti imunitet.
:thumbup:
weredsf

#15632 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Dozer wrote:Nista, moj weredsf. Bi upravo ovo sto ti pise u prvoj gornjoj recenici.
Govorio sam ti ja, bili ste potpuno nerealni u ocekivanjima, pretjerao je sa optuznicama na racun Bakira..
Pored svega sto se desavalo ovo je najveca pobjeda do sada, prvi put da su Bosnjaci dva puta za redom izabrali istog predsjednika
weredsf

#15633 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

UltrasNaBaterije wrote:Govorite o neobrazovanosti glasača SDa a niko da pomene mašineriju Avaza koja ljude pretvara u bezmozgaške ovce. Po meni to više treba da brine ljude ove države, sa jedne strane imamo glasače SDa manje više standardne, ali tolika količina glasova SBBu :roll: pokazuje koliko je plitak ovaj narod koji pada na naslove u novinama i gluposti koje servira Radončić.

Upravo tako
Dozer

#15634 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

sofuko wrote:
Dozer wrote:Gradjani BiH su pokazali i dokazali da su najklasicniji moguci mazohisticki maloumnici. I tu ide tacka kao kuca...
Ne mozes tu govoriti generalno o gradjanima BiH, jer tu imas tri razlicita modela.

Jedan i prvi su hrvatski model biranja Covica ama bas svaki put, pa da cuskije padaju, Covic se bira.

Drugi model je srpski, koji bira ko je u datom trenutku veci pristalica masovnih zlocinaca i tu je stvar veoma jasna.

Treci model je bosnjacki model koji je jedini zdravi model i koji jedini bira i kaznjava odgovorne. I ne, ja ne mislim da se tu imalo izbora. Stvar je vrlo prosta, jedina alternativa SDP je SDA i to je svima jasno.

Poenta je ta sto ce do 2018 godine SDP biti mrtva stranka i sto ce se tad boriti za ulaz u parlament kao i SBIH i tad ce alternativa SDA biti SBB i to je ono sto je opasno. SDP umire, a SBB postaje ta alternativa SDA.
Pa da. Upravo sam to i rekao, samo sto si ti sve podijelio po etnickim osnovama, a ja sam rekao u paketu. Rzlika medju SDA, HDZ i SNSD-SDS glasacima je nikakva.
I, naravno, samim tim SDA nije nista drugacija od ostale dvije etno-varijante, a s njom i njeni biraci.
Man of steel

#15635 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Narodu je dosta lutanja i izvlačenja mačka iz vreće pa su se vratili najsigurnijoj i najpouzdanijoj političkoj opciji u vidu SDA.

To da za SDA glasaju nepismeni i neobrazovani seljaci, kako tvrde ovi malograđani iz građanskih opcija, može biti samo dobar signal za SDA jer im je povjerenje dao onaj najugroženiji dio stanovništva BiH.

Ove ostale stranke, pogotovo one sa socijalnim predznakom trebaju biti ljubomorni na takav podatak i dobro se zamisliti kako i šta dalje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15636 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

shvati da je Tornjak najjači proizvod SDA u ove 24 najteže godine
megaman4

#15637 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

JoseMujica wrote:

shvati da je Tornjak najjači proizvod SDA u ove 24 najteže godine
slično nešto kao što je SDP stvorio Komšića, pa ih je ovaj uništio, što znači da SDA čeka ista sudbina kao SDP ako ne ispune data obećanja, a tada na scenu nastupa Fahro. Nek nam je BOG na pomoći.
VjecitiStudent

#15638 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

condy wrote:

Potpisujem ja sve oko Radončića.
A kako ste se vi borili protiv njega? Stop-avazom, koji je iste metode i stil koristio ko i Avaz.

Potonuli smo mi svi, samo odbijamo to priznati.
condy

#15639 Re: SDA-All about

Post by condy »

sofuko wrote:
Ne mozes tu govoriti generalno o gradjanima BiH, jer tu imas tri razlicita modela.

Jedan i prvi su hrvatski model biranja Covica ama bas svaki put, pa da cuskije padaju, Covic se bira.

Drugi model je srpski, koji bira ko je u datom trenutku veci pristalica masovnih zlocinaca i tu je stvar veoma jasna.

Treci model je bosnjacki model koji je jedini zdravi model i koji jedini bira i kaznjava odgovorne. I ne, ja ne mislim da se tu imalo izbora. Stvar je vrlo prosta, jedina alternativa SDP je SDA i to je svima jasno.

Poenta je ta sto ce do 2018 godine SDP biti mrtva stranka i sto ce se tad boriti za ulaz u parlament kao i SBIH i tad ce alternativa SDA biti SBB i to je ono sto je opasno. SDP umire, a SBB postaje ta alternativa SDA.
Bošnjački model je jedini zdravi model :lol:

Zbog tog zdravog političkom modela Bošnjaci su nedavno palili svoje institucije.
IDontCare

#15640 Re: SDA-All about

Post by IDontCare »

Nikad nisam bio simpatizer SDA, ali posle SDP-ovih,Radoncicevih i ostalih trolova, pljuvanjem po mrtvim.. koji nistu stedjeli rijeci kako da ocrne SDA, koje je toliko bili primitivno, da su cak nadmasili i samu stranku SDA po primitivnosti. vjerujem da je sve to pljuvanje na kraju imalo kontra efekt.. a sad neka vam je Bog na pomoci :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15641 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
condy wrote:

Potpisujem ja sve oko Radončića.
A kako ste se vi borili protiv njega? Stop-avazom, koji je iste metode i stil koristio ko i Avaz.

Potonuli smo mi svi, samo odbijamo to priznati.
:thumbup: upravo to ...sve je to ista matrica i na kraju je isti qurac dao glas Don Neonki ili Tornjaku jer na isti način funkcioniraju zmije iz istog legla
weredsf

#15642 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Za drzavni parlament :

SDA 151.081
DF 87.642
SBB 83.710
HDZ 28.000
SDP 48.897
weredsf

#15643 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

llll wrote:
weredsf wrote:Za drzavni parlament :

SDA 151.081
DF 87.642
SBB 83.710
HDZ 28.000
SDP 48.897
Kao što sam prije izbora napisao da će SDA dobiti od 130.000 do 150.000 glasova i tako je bilo.

Zaboravih reci da je na osnovu obradjenih 56% glasova...pored ove slike gore jos si jednom pokazao da si za ignorisanja, civilizacijski si neprihvatljiv...
Ali nek si ti nama napisao pametnjakovicu :lol: :lol: :lol:
moa

#15644 Re: SDA-All about

Post by moa »

Kako se moze dobiti njemacko drzavljanstvo ili austrijsko. Nema ovdje napretka jos naerdnih 20 godina a ja nemam toliko vremena da cekam.
north

#15645 Re: SDA-All about

Post by north »

Banda se vraća zahvaljući užasnom politikom pogubljenog Zlatka..faktički svojom bahatom i cirkusantskom politikom je zelenim beskičmenjacima nabacio na volej da zakucaju pod prečku...

Obećali su 100.000 radnih mjesta za 4 godine, sinoć na FACE TV su to opet rekli, ali sada su pomjerili rok za osam godina...kakao optimistično, znači kako sinoć na tv neko reče, za prve 4 godine ne moraju nikoga zaposliti, i reći pa rekli smo 100.000 ali za osam godina, dajte nam još jedan mandat...

Crveni su banda,ali sad kad zeleni banditi poharaju ovo mala jada od države što je ostalo biće veselo..zaiskali ste, evo vam ga...čekamo ta radna mjesta i zlatne kašike..Politika svi u svoje torove se vraća....Narod zna!!!
Dozer

#15646 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Znaci, SDA je ovaj put dobila svoju maksimalnu dozu vrlo slicnu prosloizbornoj... A taj postotak je, realno, smijesan.

A evo i zasto:
151.000 glasova = ~5% od ukupnog birackog tijela BiH...
= ~7,5% od ukupnog birackog tijela Federacije...
= ~15% u odnosu na broj biraca koji su izasli na izbore u Federaciji (50% = cca. 1000.000).

Dakle, SDA ce vladati sa SAMO 7,5% podrske ukupnog birackog tijela.
I, pri tome, zabiljezili su dodatni pad od oko 2% u odnosu na izbore 2010, sto znaci da je ovo sad taj stvarni maksimum koji SDA moze ostvariti i ocekivati na svim narednim izborima.

Nazalost, ukupna izlaznost je opet bila polovicna, a to znaci mala, i mislim da je to osnovni razlog zasto je SDA opet u vlasti.
weredsf

#15647 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Dozer wrote:Znaci, SDA je ovaj put dobila svoju maksimalnu dozu vrlo slicnu prosloizbornoj... A taj postotak je, realno, smijesan.

A evo i zasto:
= ~15% u odnosu na broj biraca koji su izasli na izbore u Federaciji (50% = cca. 1000.000).

I, pri tome, zabiljezili su dodatni pad od oko 2% u odnosu na izbore 2010, sto znaci da je ovo sad taj stvarni maksimum koji SDA moze ostvariti i ocekivati na svim narednim izborima.

Nazalost, ukupna izlaznost je opet bila polovicna, a to znaci mala, i mislim da je to osnovni razlog zasto je SDA opet u vlasti.
Od 56% obradjenih rezultata..znate li vi sta to znaci prije nego sto bacite jos neku analizu :D :D
racionalista

#15648 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Kako su samo onda smiješne ostale stranke koje su dobile dva ili tri puta manje glasova od SDA :D
leo karan

#15649 Re: SDA-All about

Post by leo karan »

Dozer wrote:Znaci, SDA je ovaj put dobila svoju maksimalnu dozu vrlo slicnu prosloizbornoj... A taj postotak je, realno, smijesan.

A evo i zasto:

Sto znaci da smo taoci kriminala koji je SDA uveo u Ustav i ozakonio.

Karinu moju oni imaju, a ne podrsku..Ja sam rekao, tek svaki 10. covjek glasa za njiih. Lazu nas i nakon izbora.
IDontCare

#15650 Re: SDA-All about

Post by IDontCare »

racionalista wrote:Kako su samo onda smiješne ostale stranke koje su dobile dva ili tri puta manje glasova od SDA :D

:gunjastajl:
Post Reply