SDA-All about

Post Reply
IgiPop

#15351 Re: SDA-All about

Post by IgiPop »

ciklamaboja wrote:http://rad.iosarajevo.ba/novost/167303/ ... kir-za-sve

malo podugo ali objašnjeno u srz

(izbrisite tacku izmedju D i I)
Ovaj tekst je odličan. Gdje su pametolozi sa svojim kontrargumentima, osim ovog šupljiranja "vidi-mu-glave", ili sličnih avazovština?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15352 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

@Radioactive, procitaj fino sta sam napisao. Komsic je imao po vertikali mogucnost promjena i direktnog uticaja na te tokove 2 godine. I bas zbog toga se i razisao sa strankom, jer su ovi samo postali dio SDA tala i nacina vladavine.

Bakir i SDA imaju 20godina, kontinuitet, vlasti. I poluge moci, odkucivanja i eventualnih teznji ka promjenama i boljitku. Znamo svi epilog i rezultat toga.

Ne treba biti previse inteligentan da se uoce ozbiljne razlike.

Ne znam sta kome tu nije jasno.
Idemedosumom

#15353 Re: SDA-All about

Post by Idemedosumom »

Vi ste zaista smijesni ako ocekujete da jedan clan predsjednistva (od trojice) ucini nesto korisno za drzavu ili drustvo. Bez konsenzusa se ama bas nista znacajno ne moze uciniti. Znaci kad bi dva clana predsjednistva koja se u federaciji biraju bili rođena braća, ne bi mogli nista uciniti bez saglasnosti onog treceg iz rs-a.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15354 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Naravni. Bas zato su jako bitni kontinuitet stranke, i djela iste, koja stoji iza pojedinog clana predsjednistva. Moralni i eticki dignitet. Kao i licna snaga i uticaj unutar stranke koja je po vertikali na vlasti dvije decenije.

Razlike postoje, kao i razlicit nivo odgovornosti za ucinjeno, odnosno ne ucinjeno.
Radioactive

#15355 Re: SDA-All about

Post by Radioactive »

@-LIBERO-, ono što sam htio reći več je rekao @Dr.Kuca, a to je da je Željko samo jedan demagog koji nije kao političar uradio ništa ili ja neznam da je uradio bilo šta na promovisanju BiH kao zemlja i države čiji je predsjednik.

A što se tiče toga da je SDP upao u dio tala SDA, previše su se brzo snašli u tome!? :D
Previše se svi politički subjekti bave SDA i Bakirom, ok je da se bave njima jer predizborna je kampanja, ali da se 80% izlaganja večine kandidata i večine stranaka svodi na to da su za sve krivi SDA i Bakir, govori o njima samima.

Što se tiče da SDA ima 20 godina vlasti nije tačno. Da su imali najviše vlasti ok, ali 20 godina nisu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15356 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

propusio si napistati da je SDA novoformirana partija koja nikad nije bila u vlasti :D
Radioactive

#15357 Re: SDA-All about

Post by Radioactive »

IgiPop wrote:
ciklamaboja wrote:http://rad.iosarajevo.ba/novost/167303/ ... kir-za-sve

malo podugo ali objašnjeno u srz

(izbrisite tacku izmedju D i I)
Ovaj tekst je odličan. Gdje su pametolozi sa svojim kontrargumentima, osim ovog šupljiranja "vidi-mu-glave", ili sličnih avazovština?
Dobro sročeno!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Radioactive

#15358 Re: SDA-All about

Post by Radioactive »

JoseMujica wrote:propusio si napistati da je SDA novoformirana partija koja nikad nije bila u vlasti :D
@JoseMujica, nema potrebe za srkazmom.
Poenta je da šta god nevalja SDA i Bakir I. krivi ma daj, a svi ostali ma sveci.
Poenta svega je da što sam htio da kažem je upravo u ovom tekstu:
http://radiosarajevo.ba/novost/167303/f ... kir-za-sve

Znam ja šta je SDA i ko su i šta su, ali daj mi alternativu pusti se upiranja prstom u SDA i traženju krivice u SDA u svemu i u Bakiru I.
JoseMujica

#15359 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Radioactive wrote:
JoseMujica wrote:propusio si napistati da je SDA novoformirana partija koja nikad nije bila u vlasti :D
Poenta je da šta god nevalja SDA i Bakir I. krivi ma daj, a svi ostali ma sveci.

Znam ja šta je SDA i ko su i šta su, ali daj mi alternativu pusti se upiranja prstom u SDA i traženju krivice u SDA u svemu i u Bakiru I.
da tražiš alternativu našao bi je.....imaš na izborima haman 200 partija tako da svak za sebe more naći alternative

al nisi ti na forum došao da tražiš alternativu već propagiraš za SDA .... pa haj da te usrećim: dabogda ti SDA vladala još 20 godina :D
ultima_palabra

#15360 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Što su se SDA-ovce zalijepile na ovaj tekstić za zaljubljene šiparice :lol: Ovako je i Haris ignorisao debate i širio propagandu preko svojih medija, nije mu pomoglo...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15361 Re: SDA-All about

Post by Velkoski »

Ma ja sam siguran da će ovi *ubaci uvredu* prekucati izbore, nažalost..
zippoo87

#15362 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Radioactive wrote:

alternativa je da BAKIR NE BUDE OPET PREDSJEDAVAJUCI
ovo ostalo su manje stete ...nije da su ostali kandidati puno bolji,ali barem nisu iz kriminalne hobotnice
mene najvise brine sto bi Bakir I. mogao pobijetiti i sa malim brojem glasova,jer ce se glasovi kod drugih osuti i onda on ima sansu da sa 130-150 000 glasova pobijedi a to je onda 5% birackog tijela
znaci sa 5% bi osvojio vlast...e to je najveci problem izbpora u BiH,gdje se sa smijesnom cifrom dobijaju izbori a najvise zbog male izlaznosti i imamo svaki put SDA i SDP u vlasti ...da izadje samo 30% apstinenata i da glasaju za nove stranke,ove bi pomeli za sva vremena
GoldenSpoon

#15363 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

SDA pobijeda je nasa ko nije bijo sinoc na Mojmilu evo snimak

Tomos

#15364 Re: SDA-All about

Post by Tomos »

Koja seljadija, pogledajte sta su uradili i napravili od nekad prelijepe Ilidze, to je cirkus i seljadija. :-)
Najgora stvar je sto ovaj sto vozi kombi je poznat organima.Inace vozac kurir u opstini Ilidza.Desna ruka Memica i rodjo.

Image

Kako to HOSE komerc radi ja se cudim od kud i kako se on obogatio, on podrzava SDA ekvivalent ocit.
Image

Odlazak s posla pijace na terminalu Ilidza trotoarom pored semafora na glavni kruzni tok, u jedinstvu je snaga SDA. :lol: :lol:
Image
smasma

#15365 Re: SDA-All about

Post by smasma »

fikret prevljak, jel ovo onaj kriminalac sto je bio glavni švercer u sarajevskom ratnom tunelu Dobrinja - Butmir ? ?
It_is_a_Leclerc

#15366 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Glas za SDA je glas za stranku Fikreta Abdića

Image

Posjeta Kantonalnog odbora SDA USK Laburističkoj stranci
S desna na lijevo - Esad Bašagić (predsjednik Ko SDA USK), Elvira Abdić Jelenović (predsjednica Laburističke stranke), Đevad Muslimović (uhapšen, pa pušten bivši direktor JP Unsko-sanske šume), i Mirvet Beganović (dopredsjednik Laburističke stranke)
?
-H-E-L-L-

#15367 Re: SDA-All about

Post by -H-E-L-L- »

Pratim ovu temu politika posebno sada pred izbore, i ne mogu a da ne primijetim par korisnika koji agresivno i nerezonski propagiraju SDA stranku i B.I.
Po mom sudu upravo ste proizveli suprotan efekat, kao da vas je neko od drugih stranaka vas angazovao da radite negativnu propagandu prema SDA na jedan suptilan nacin.
Stvarate odbojnost prema stranci, dajete utisak da je stranka puna fanatika, indoktriniranih ljudi. Meni licno je slicno putinistickom sistemu, gotovo kao prepisano. Oni su upravo karakteristicni po placenom agresivnom zastupanju po forumuima i jacim sajtovima. SBB je gotovo identican.
I ostali ,ako niste primjetili inace,dosta stranaka se krece u tom smjeru upravo.Kriminalne oligarhije,mafija,stranke i mediji su se stopili u jedan organizam,koji guse bilo kakvu mogucnost napretka. Cini mi se da je nasa Bosna i Hercegovina jedina postkomunisticka drzava osim prostora bivseg sovjetskog saveza koja se, posebno u zadnjih 10-tak godina krece prema izgradji takvog sistema pseudo-demokratije.
Ukoliko se ovo nastavi ovo u narednih 10-tak, 15 godina crno nam se pise kao drzavi, posebno nama Bosnjacima,jer smo mi drzavotvorni narod,mi ovu drzavu odrzavamo, i samo je mi mozemo vuci naprijed. Nemojmo se zavaravati sa time da ce se uskoro stanje kod ostala 2 naroda promijeniti,cast izuzecima.Takodjer ne smijemo gledati i uperiti prstom i reci: Pa ni u njih nije nista bolje.Sto se prije shvati da mi moramo biti drugaciji i vuci dupo vise, tada ce i ova drzava krenuti u napredak.
Samo se nadam da ove oligarhije nisu unistile sve snage koje u tom smjeru razmisljaju, i da se politika Bosnjaka nece svesti na podbadanja ovih modernih begova, inace nas ocekuje teska buducnost.
I jos nesto,malo vise gledajte koja se lica kandidiraju za kantonalni,federalni,i drzavni nivo,da li su doprinijeli svojoj zajednici i kakva im je reputacija a manje iz koje su stranke.
VjecitiStudent

#15368 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Čuvajte novčanike!
Predizborni skup u Jajcu: SDA će predvoditi obnove ekonomije BiH
Tomos

#15369 Re: SDA-All about

Post by Tomos »

smasma wrote:fikret prevljak, jel ovo onaj kriminalac sto je bio glavni švercer u sarajevskom ratnom tunelu Dobrinja - Butmir ? ?
Jeste nije samo tunel, nego kamioni niz igman bez njegove potvrde i uplate njemu niko sić nije mogao, aj to nego je i donacije dobijao od šerifa konjevića, i inih ljudi iz vana, zato šerif napravi kuću u vodozaštitnoj zoni sa 5 duluma zemlje, ima se može se revanširanje.
VjecitiStudent

#15370 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Tomos wrote:
smasma wrote:fikret prevljak, jel ovo onaj kriminalac sto je bio glavni švercer u sarajevskom ratnom tunelu Dobrinja - Butmir ? ?
Jeste nije samo tunel, nego kamioni niz igman bez njegove potvrde i uplate njemu niko sić nije mogao, aj to nego je i donacije dobijao od šerifa konjevića, i inih ljudi iz vana, zato šerif napravi kuću u vodozaštitnoj zoni sa 5 duluma zemlje, ima se može se revanširanje.
Ima li ijednog generala iz logistike ABiH bez vile?
Image
smasma

#15371 Re: SDA-All about

Post by smasma »

VjecitiStudent wrote:
Tomos wrote:
Ima li ijednog generala iz logistike ABiH bez vile?
Image
nije ovo vila, ovo je restoran orahovica. takodjer u njegovom vlasnistvu.
a vilu ima u celebicima. tacnije Vila Palma, napravljena 2,3, godine poslije rata. kad je napravljena bila je najljepsi objekat na jablanickom jezeru
htcxone

#15372 Re: SDA-All about

Post by htcxone »

Izetbegović je u ovogodišnjem imovinskom kartonu koji je predao Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) napisao da on i supruga Sebija dijele vlasništvo nad kućom i zemljištem, ne navodeći gdje se te nekretnine nalaze. Također je za suprugu naveo da je vlasnica apartmana i automobila. Izetbegović je svu imovinu procijenio na 520.000 KM. Prema dokumentima, kuća i zemljište se nalaze na Poljinama. Zemljište od dulum i po je kupljeno 2003. godine za 75.000 KM, a kuća je izgrađena naknadno. Iste godine je Sebija Izetbegović kupila apartman i garažu na Bjelašnici za 100.000 KM.

Novinari su otkrili da Izetbegovići pored ovoga imaju još zemljišta na Poljinama u suvlasništvu sa Okerićem. Neprijavljeni plac su kupili u septembru 2012. godine za 243.250 KM, a nakon toga je Izetbegović sa Okerićem kupio i pristupni put za cijenu od 7.922 KM. Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Okeriću pripada pola od skoro pet duluma zemljišta, a bračnom paru Izetbegović druga polovina.

Bakir Izetbegović, ni nakon dvomjesečnog čekanja, novinarima nije dao komentar.

Prema Izbornom zakonu BiH, svaki kandidat je dužan prijaviti ukupan iznos i izvor prihoda iz prethodne godine te vrijednost imovine koja je skuplja od 5.000 KM: kuće, stanove, zemljišta, preduzeća, poslovne prostore i automobile. Dužni su prijaviti i ušteđevinu, iznos na bankovnim računima, vrijednost dionica, obveznica, kao i dugovanja. Osim svoju, političari su dužni da u kartonima koje predaju CIK-u prijave i imovinu članova najuže porodice.

jedna kesa za mog Bakira
JoseMujica

#15373 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

malo si polupo lonćiće....sukob na relaciji Tihić-Izmetbegović ne postoji...to je jedna Famalija
mirsek

#15374 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

Tomos wrote:
Plus je slao vojnike u zatvor izmisljajuci razloge ako su mu se svidjale njihove zene da ih moze povaljivati.
Smece najobicnije.
ultima_palabra

#15375 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa sav vrh stranke su im logističari, podrumaši i dezerteri... iznimke možeš nabrojati na prste jedne ruke.
Post Reply