SDA-All about

Post Reply
Objektivitet

#14327 Re: SDA-All about

Post by Objektivitet »

Image
Marko Zarko

#14328 Re: SDA-All about

Post by Marko Zarko »

Da li je istina ono za načelnicu iz Visokog, ima li ko neke svježe informacije?
weredsf

#14329 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:Da li je istina ono za načelnicu iz Visokog, ima li ko neke svježe informacije?
Ne znamo, svi cekamo sutrasnje izdanje Avaza da saznamo nesto vise o tome :-) :-) :-)
Adriatic

#14330 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Loznica wrote:NAJMLAĐI NAČELNIK NAJMNOGOLJUDNIJE OPĆINE: Pokazali smo da su promjene moguće

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, na loklanim izborima 2012. godine uvjerljivo je pobijedio s ambicioznim programom „Pokrenimo Novi Grad Zajedno“. Za portal Slobodna Bosna Efendić govori o dosadašnjoj realizaciji predizbornih obećanja i aktuelnim prilikama u najmogoljudnijoj općini u BiH i Kantonu Sarajevo.

"Mislim da smo prije svega uspjeli našim radom pokazati da su promjene na bolje itekako moguće. Pokazali smo da politika ne mora uvijek biti vezana za negativne primjere i loša ponašanja. Usmjerili smo budžet Općine na kvalitetne projekte od kojih svi građani imaju koristi. Uhvatili smo se u koštac sa dugogodišnjim problemima kojima se niko nije bavio. Uveli smo red i disciplinu u rad općinske administracije, i na kraju, pokazali jedan drugi odnos prema javnom poslu i zanimanju, a koji je odgovoran i uvažavajući prema svima", kaže Efendić.

http://www.akos.ba/intervjui/najmladi-n ... ene-moguce
Ovaj načelnik ipak zaslužuje jedan plus: suprotstavio se džukelama i cukoljupcima.
Za to kapa dole.
L u c i f e r

#14331 Re: Odg: SDA-All about

Post by L u c i f e r »

Morao je, nije se zajebavati sa bućanima, buljakovcima, sokoljanima itd... :mrgreen:
The BEN10

#14332 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Adriatic wrote:
Loznica wrote:NAJMLAĐI NAČELNIK NAJMNOGOLJUDNIJE OPĆINE: Pokazali smo da su promjene moguće
http://www.akos.ba/intervjui/najmladi-n ... ene-moguce
Ovaj načelnik ipak zaslužuje jedan plus: suprotstavio se džukelama i cukoljupcima.
Za to kapa dole.
Rekonstrukcija 2 i nešto km ulice Adema Buće, škola u Dobroševićima i na Aneksu, Dom zdravlja Kumrovec, sportska dvorana Srce, rekonstrukcija vodovodne mreže i izgradnja novih rezervoara za padinske dijelove, kino, vrtić Kadifica na Dobrinji - paša moj, u Novom Gradu se uradilo više nego u svim ostalim opštinama zajedno. A tek je prošlo manje od dvije godine mandata.
No dobro, za početak lijepo je vidjeti da i kritičari konačno vide nešto pozitivno. :)
http://www.youtube.com/watch?v=v5DAZR_c ... 11vub50NXQ
Rizvan

#14334 Re: SDA-All about

Post by Rizvan »

Sramota što ih nije posjetio. Naročito što su mještani tog naselja diskriminisani od strane lokalne vlasti. Izetbegovićev posjet bi bio i neka vrsta pritiska da se stvari krenu rješavati. A ovako su ti ljudi prepušteni sami sebi. :(
Rizvan

#14335 Re: SDA-All about

Post by Rizvan »

SARAJEVO - Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima, danas je ponovo posjetio Željezno Polje i razgovarao sa unesrećenim žiteljima. I pored toga što je Predsjedništvo BiH, a to znam pouzdano, ...

... dalo zeleno svjetlo za prisustvo Oružanih snaga u Željeznom Polju i u blizini Maglaja, danas u Željeznom Polju nije bilo ni traga od vojne mašinerije. Građani Željeznog Polja su bijesni i koliko sam ih ja razumio, ukoliko se u naredna 24 sata ne dogodi nešto ozbiljno, ponovo će blokirati magistralni put M-17. Ono što oni traže je da za početak bude očišćeno nekih sedam klometara ceste do Željeznog Polja i da vide da se poduzimaju ozbiljni koraci u osiguranju trajnog smještaja za one čiji su domovi uništeni u majskim poplavama - izjavio je Suljagić.

Suljagić ističe da građani s kojima je razgovarao tvrde da njihovo trajno smještanje u gradu Žepču još uvijek nije počelo zbog toga što se tome protivi HDZ-ov načelnik Mato Zovko, a koji u tome ima podršku nekolicine vijećnika iz SDA u Općinskom vijeću.

- Ni oni ne žele da napuste svoja imanja, svoju zemlju, svoje malinjake, ali je u najmanju ruku neljudski puštati ih da se ovako pate ili ih tjerati da se vrate i žive na klizištima koja se još uvijek miču - kazao je Suljagić.
Svaka opština u kojoj se dogode prirodne nesreće ovog tipa, dužna je da se pobrine za svoje građane i obezbjedi im prostor za stanovanje na teritoru matične opštine. Tako je uvijek dosada rađeno, npr. prije desetak godina kada je zbog klizišta nestalo selo Zlokuće kod Kaknja, za stanovnike tog mjesta izgrađeno je novo naselje u neposrednoj blizini Kaknja, dakle na teritoriju iste opštine. Ukoliko građani Željeznog Polja bude izmješteni na teritoriju Zenice ili neke druge opštine, imamo na djelu etničko čišćenje u 2014 godini, i ako se SDA ne bude znala izboriti za mještane ovog naselja ili sami odobre izmještanje u Zenicu, treba ih tretirati kao najveće izdajnike i zločince ovog naroda!
jon_jovi

#14336 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nikad gori vakat nije došo. Smotaniju vlast nismo nikad imali.
Hej Bakir Izetbegović! E svašta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14337 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Da li postoje ili su postojali neki neizrečeni ciljevi naše borbe koje samo Bakir zna? Ili i danas postoje dvije zastave, ona koja se vijori na Predsjedništvu BiH i ona koju Bakir krije pod Zarinim kaputom?
:D dal će zapitani odgovor njemu hitan dati :?:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14338 Re: SDA-All about

Post by pici »

Gljiva o bošnjačkim kandidatima za Predsjedništvo BiH

O Bakiru Izetbegoviću (SDA)

Otac mu je bio 10 godina u Predsjedništvu BiH i on još četiri i to je 14. Ono, u punoj formi. A 24 godine su skroz na vlasti. Mislim da je vijreme da ode. On je jedan od glavnih krivaca št je slavna Armija BiH završila u kanti za smeće. To je neoprostiva greška. Drugo, od silnog posla, od silnog razmišljanja, od silnog glađenja brade, od silnog pogleda u daljinu, Bakir Izetbegović ne može ništa učiniti. Nije posao da ti dobiješ donaciju, da digneš kredit, nije 'grace period' posao. Fol je biti reformator, a on ne može biti reformator. Jer, on se boji, on je kukavica. On je hrabar na nahuška na mene 10 drotova da me prebiju ko konja. Hrabar je da nahuška nekog svog da mi isključi grijanje, kao što je nahuškao Suada Zeljkovića. Hrabar je da mi opstruira koncert, preko tamo nekog inspektorčića. Ali, da se nije opet kandidirao, možda bi mu sve bilo oprošteno. Ovako će visiti na stubu srama, a možda i na Marijin Dvoru. Uništio je BiH, a najgore je što on toga nije svjestan.
:thumbup: :mrgreen:
jon_jovi

#14339 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Kako briga za B. Izetbegovićem?
Innovation

#14340 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

pici wrote:
Gljiva o bošnjačkim kandidatima za Predsjedništvo BiH

O Bakiru Izetbegoviću (SDA)

Otac mu je bio 10 godina u Predsjedništvu BiH i on još četiri i to je 14. Ono, u punoj formi. A 24 godine su skroz na vlasti. Mislim da je vijreme da ode. On je jedan od glavnih krivaca št je slavna Armija BiH završila u kanti za smeće. To je neoprostiva greška. Drugo, od silnog posla, od silnog razmišljanja, od silnog glađenja brade, od silnog pogleda u daljinu, Bakir Izetbegović ne može ništa učiniti. Nije posao da ti dobiješ donaciju, da digneš kredit, nije 'grace period' posao. Fol je biti reformator, a on ne može biti reformator. Jer, on se boji, on je kukavica. On je hrabar na nahuška na mene 10 drotova da me prebiju ko konja. Hrabar je da nahuška nekog svog da mi isključi grijanje, kao što je nahuškao Suada Zeljkovića. Hrabar je da mi opstruira koncert, preko tamo nekog inspektorčića. Ali, da se nije opet kandidirao, možda bi mu sve bilo oprošteno. Ovako će visiti na stubu srama, a možda i na Marijin Dvoru. Uništio je BiH, a najgore je što on toga nije svjestan.
:thumbup: :mrgreen:
hrastov žižak je napisao/la:"On je najozbiljniji kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Ozbiljnijeg ne vidim. Nema veze što sam radio na njegovoj Tv Alfa, dinara nisam dobio, umirao sam od gladi. Ali, neka Fahrudin Radončić bude bošnjački vođa četiri naredne godine. (...) Ako čovjek moe napravit naljepšu zgradu na Balkanu, nema veze kako je on nju napravio, onda može bit član Predsjedništva BiH. Lucidan je, dobro se drži na sceni, pragmatičan je, radnike na vrijeme isplaćuje i, kako sam informisan, sve obaveze prema državi je izmirio. Obradovao me kad nije htio da bije narod, sirotinju, bijedu tokom socijalnog bunta u februaru ove godine. Iako može bit geg, ali je dobar fol."
Nazif Gljiva objasnio neke stvari :izet:
:oops: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#14341 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

SDA kako ste KS doveli do bankrota? i to ministar finansija je ujedno i v.d premijer :D
weredsf

#14342 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:
Da li postoje ili su postojali neki neizrečeni ciljevi naše borbe koje samo Bakir zna? Ili i danas postoje dvije zastave, ona koja se vijori na Predsjedništvu BiH i ona koju Bakir krije pod Zarinim kaputom?
:D dal će zapitani odgovor njemu hitan dati :?:
Mujice zar se i ti bavis Suljagicevim glupostima
JoseMujica

#14343 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

to je glupost samo vama zelenašima

a iz ugla nas Prošnjaka kojima je država najpreča to je baš pravo pitanje....za koju su se zastavu Izmetbegovići borili i da li je Bosna bila samo sredstvo a ne cilj?

Dok to ne sravnimo neće biti napretka ma koliko se upirali jer nemamo temelja.
weredsf

#14344 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:to je glupost samo vama zelenašima

a iz ugla nas Prošnjaka kojima je država najpreča to je baš pravo pitanje....za koju su se zastavu Izmetbegovići borili i da li je Bosna bila samo sredstvo a ne cilj?

Dok to ne sravnimo neće biti napretka ma koliko se upirali jer nemamo temelja.
Mujice pametniji si od toga da se hvatas za kosti koje vam Suljagic baca :D
JoseMujica

#14345 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ne treba meni Emir ništa bacat...davno sam ja ovo isto pito...još 1994-te

Rabija Campara, rođena majka Dubravka Campare, tužioca Tužilaštva BiH (kućnog tužioca Bakira Izetbegovića), i Aljoše Campare, SDA-ovog dogradonačelnika Sarajeva i savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te tetka Denisa Zvizdića, predsjednika KO SDA i moćnog federalnog poslanika,
Feudalizam je ono kad imaš više titula no princ od Monaka :D
ultima_palabra

#14346 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Keep it in the family :izet:
JoseMujica

#14347 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Cosa Jamiostra
Cyrax

#14348 Re: SDA-All about

Post by Cyrax »

Prekucali svaku kriminalnu organizaciju na svijetu.
jon_jovi

#14349 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Ne treba ih za sve grijehe hvatati. Treba o tome govoriti ali onda kada izgube vlast treba sćepati zbog onog najtežeg - ubistva, politička ubistva i terorizam jer ubistva koja su vršena mogu se okarakterisati kao terorizam. Prije toga moraju izgubiti vlast.
Objektivitet

#14350 Re: SDA-All about

Post by Objektivitet »

Image

:D :D
Post Reply