SDA-All about

Post Reply
Panzer_Daddy

#13502 Re: SDA-All about

Post by Panzer_Daddy »

jon_jovi wrote:Ma Alija je srao ono što je masa htjela da čuje. To uključuje ono serucanje o miru i da mi nećemo da se tučemo i da je za rat potrebno dvojje i slične gluposti. To je jednostavno padalo na plodno tlo.
Padalo je ko dobar heroin u zdravu venu pa mnogi overdose fasovase....
The BEN10

#13503 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Lokman wrote:http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... ova-u-2014

Da bi mogli da trgujemo i radimo biznis sa svijetom moramo raditi i ponašati se prema evropskim standardima i normama. EU je najveća svjetska trgovinska sila, koja posjeduje 26% svjetske trgovine. Evropski moderni gradovi pretvoreni su u tehnopolise. Elektronika i komunikacija prisutni su u poslovnom životu svakog pojedinca. Zahvaljujući kapitalističkom poslovnom modelu, doslovno svako može sebi priuštiti neku vrstu elektronskog uređaja. Od deset najtraženijih zanimanja na tržištu rada, prije osam godina nije postojalo niti jedno. Kada pogledamo oko sebe, malo zagrebemo ispod površine, uđemo u bosanske fabrike i preduzeća, ugledamo jednu nadrealnu sliku iz perioda devedesetih godina prošlog stoljeća. Po slobodnoj procjeni, iza neposredne konkurencije u istočnoj Evropi, sa kojom smo u direktnoj konkuranciji za jeftine radno intenzivne poslove koje zapadne kompanije premještaju na istok, institucionalno i po pitanju infrastrukture zaostajemo 10-15 godina. SDA vlast je vlast prošlosti, prevaziđeni model koji ne odgovara potrebama modernog društva, nastavak njihove vlasti znači daljne propadanje i agoniju. SDA strankom upravljaju sebični i nekvalifikovani ljudi koji su obuzeti ličnim ekonomskim interesima, zbog toga prave kardinalnu grešku opiranja promjenama a to je siguran put u propast.
Tvoji postovi neodoljivo podsjećaju na Shababa i onog drugog baniranog, zaboravih mu ime. :-D
Rizvan

#13504 Re: SDA-All about

Post by Rizvan »

The BEN10 wrote: Tvoji postovi neodoljivo podsjećaju na Shababa i onog drugog baniranog, zaboravih mu ime. :-D
Da nije antimobing? Tako nešto... :lol:
Paranoid

#13505 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Rizvan wrote:
The BEN10 wrote: Tvoji postovi neodoljivo podsjećaju na Shababa i onog drugog baniranog, zaboravih mu ime. :-D
Da nije antimobing? Tako nešto... :lol:
bingo!
VjecitiStudent

#13506 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Nakon bosanske pijace, na redu je izgradnja bosanske benzinske pumpe
http://www.dw.de/oktanski-visovi-saraje ... a-17579767
Četvrtak je 17. april 2014. godine. U fiskulturnoj sali Savjet mjesne zajednice koja broji 3.900 stanovnika zakazao je Zbor građana. Povod za okupljanje je odluka Opštinskog vijeća da na zelenim površinama naselja sagradi benzinsku pumpu i još jedan poslovni objekat, za sada, jednospratni i nedefinisane namjene.

Ta je odluka donosena kriomice, negdje u kabinetskim visinama, daleko od 3.900 ljudi pod čijim će prozorima smrditi oktanska isparenja. Opštinska vlast proširila je rupe u zakonu do pucanja, kako bi kroz njih provukla još jednu pretvorbu opšteg dobra u privatnu prćiju.

Sve tri tačke odnose se na sumnjivu odluku Opštinskog vijeća, kojoj predsjedavajući prigovara da je upitna ne samo zbog netransparentnosti, nego i zato što je donesena bez valjanog obrazloženja i bilo kakve opravdanosti. Zaista, kome treba benzinska pumpa na travnjaku između dvije poluslijepe ulice, kad su tri postojeće, u krugu od 500 metara, na puno boljim lokacijama, više nego dovoljne da podmire sve potrebe.

Objašnjenje pomoćnika načelnika za urbanizam, koji potom dobija riječ, da Opština na ovaj način želi napuniti budžet, izaziva smijeh barem polovine okupljenih. Cijena rente od 60 maraka po kvadratu donijela bi tom jadnom budžetu jedva 60.000. Koliko bi donijela pojedincima koji su sve smislili i skoro proveli moglo bi se lako izračunati. A moglo bi se isto tako lako izračunati koliko će oduzeti stranarima, čijim će stanovima opasti vrijednost, nakon što se ovi divlje legalizovani objekti sagrade. Prisutnima je smiješno i budalasto opravdanje zašto načelnik nije prisutan: jer je ranije već dogovorio neko predavanje u Konjicu.

Lokman

#13507 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

https://www.youtube.com/watch?v=gNDepFZSQng

Nalazimo se na početku četvrte industrijske revolucije koju će obilježiti investicije u vještaćku inteligenciju i smart aparate i instrumente. Globalno tržište nalazi se u stanju restruktuiranja i prilagodbe novonastalim ekonomskim uvjetima. Njemačka kao najveća ekonomska sila u Evropi, već u 2015. godini neće imati javnog duga, ali će 7 miliona Nijemaca imati lični dug veći od prosječne zarade od 38 000 EURA po glavi stanovnika. Da bi osigurala kontinuitet rasta Njemačka je pokrenula veliki plan pod nazivom "Industry 4.0" ( https://www.youtube.com/watch?v=jdshki31EMo ) koji pretenduje da njemačku industriju napravi još kompetitivnijom na način da se njemačka industrija u potpunosti robotizira i fokusira na specijalne i visoko sofisticirane proizvode, što podrazumjeva radnu sedmicu od 30 sati ali i cjeloživotno učenje kao imperativ opstanka na tržištu rada. Tehnološki razvijene zemlje imat će privilegiju rasta dobiti u ukupnom prihodu biznisa, dok će povrat na kapital biti veći nego ekonomski rast. Ovi trendovi inicirali su ultra kompetitivnost između različitih industrijskih sila, prije svega po pitanju pravljenja super nacije, odnosno investicija u društvo znanja i obrazovni potencijal domaće radne snage. Stručna znanja bit će sve plaćenija jer jednostavna formula ukazuje na trend da u modernim društvima biznisi bogati kapitalom mogu zamjeniti svaki rad, osim veoma stručan i deficitaran rad. Naprimjer danas u svijetu imamo pokušaja implementacije južnokorejskog obrazovnog modela u Turskoj putem tzv. projekta Fatih koji predstavlja investiciju od milijardu dolara u modernizaciju obrazovnog sistema. Erdogan je u sve školeu veo smart elektronske table i država svakom učeniku daje tablet umjesto prevaziđenih papira i knjiga ( https://www.youtube.com/watch?v=CnnBpHAqKmU ).

SDA odgovor na izazove modernog vremena izgleda ovako ( http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ripravnika ), produkcija i zapožljavanje kadrova za kantonalni ZZO. To je jedino zapošljavanje koje može ponuditi propali SDA društveno-ekonomski model. Kod nas vrijeme kao da je stalo, ne vidi se izlaz i začaranog kruga propadanja, zaostajanja i siromaštva. Dok bivše istočnoevropske socijalističke zemlje hrabro ulaze u reforme i promjene, bošnjački narod zaglavio je u živom blatu nesnalaženja i kukanja. Već dvadeset godina ovaj narod propada pod vodstvom SDA koja umjesto da implementira evropsku agendu koja je jedini način za reformu društva, provodi zavjereničku politiku pravljenja balkanske verzije bliskoistoćne porodične diktature. Alija Izetbegović bio je slijedbenik Hasana al Bana, formirao je SDA prema uzoru i ideološkom konceptu Muslimanskog bratstva. Tokom vremena pod vodstvom Sulejmana Tihića, SDA je postala stranka provincijalaca koja je glavni generator korupcije, nepotizma i negativne kadrovske selekcije. Danas je SDA čista propast, a njeni odvratni kadrovi neznanjem i korupcijom provociraju socijalne pobune i nemire masovnih razmjera.
Paranoid

#13509 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

StupskaBitanga wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/autocest ... /140425058
S-D-A demokratija hajmo :bih:
Cekaj ba bitango, to je jedna strana medalje... moramo cuti sta Memic ima da kaze.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13510 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:roll: :nasolji1: :fazlija: :zaraza:
Last edited by JoseMujica on 25/04/2014 19:06, edited 3 times in total.
JoseMujica

#13511 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Žalosno je, naglasio je Memić, da su u BiH za "koju su naši najbolji sinovi dali svoje živote, iskrivljene vrijednosti".

"Kriminalci, smutljivci i pokvarenjaci sa sigurnošću bolje i uspješnije rješavaju potrebe od poštenog građanstva", poručio je.

majko draga za šta ljudi ginuše :-) :roll: žao mi je svake sekunde koju sam proveo u uniformi ARBiH braneći zemlju koju niko neće i kojom će vladati ratni profiteri poput oovoog ljigavca koji se ispalio u Tursku i danas se na mrtve poziva :-) :-)

pas mu mater kalošarsku :evil:

Memić je optužio novinare Klix.ba, koji su samo pokušali uzeti njegovu izjavu u povodu optužbi JP Autoceste FBiH, da su ga "pozvali odmah poslije džuma-namaza", te "ste tim činom i komentarom u vašem tekstu povrijedili moja religijska prava".

"Novinarima koji su me nazvali je rečeno da sam tek izašao iz džamije i da ću biti za pola sata u situaciji da razgovaram. Ukoliko žele izjavu, znaju gdje je moj kabinet, bit će mi drago da ih primim i da im odgovorim na sva pitanja", pojasnio je.

Istina je zapravo da su novinari Memića pozvali poslije 14 sati, dosta poslije džume koja po Takvimu Rijaseta IZBiH počinje u 13 sati. Načelnik Memić je odbio dati izjavu, a na ponudu da ga novinar pozove za pola sata, spustio je slušalicu.
a naravno ljigo ljigavi dok ne zna šta će drugo slagati odmah se na vjeru poziva :roll: :-)

krmak pravi
jon_jovi

#13512 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Šta on radi na slobodi?
weredsf

#13513 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

jon_jovi wrote:Šta on radi na slobodi?
Smeta komunistima, vidis i sam :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13514 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:
Smeta pomalo i onima koji nisu dezertirali. :wink: Nisu komunisti pod obavezno. Bosanci i Hercegovci.
weredsf

#13515 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:
Smeta pomalo i onima koji nisu dezertirali. :wink: Nisu komunisti pod obavezno. Bosanci i Hercegovci.
Ja znam da je on bio zarobljen 92. negdje na Igmanu i da je pri tome ostao bez zuba i nokata, ostatak ratnog puta ne znam
P.S.
Smarate po malo sa tom borackom pricom, drzavu bi jeftiniji dosli marinci od boraca tipas mujice i slicnih..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13516 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:Ja znam da je on bio zarobljen 92. negdje na Igmanu i da je pri tome ostao bez zuba i nokata, ostatak ratnog puta ne znam
P.S.
Smarate po malo sa tom borackom pricom, drzavu bi jeftiniji dosli marinci od boraca tipas mujice i slicnih..
Hebi ga, smara se sa ratnom pričom, smara se kad se kaže da se nešto branilo, smara se kad se kaže protiv vlasti, SDA bi volio najviše da šutimo samo, plaćamo poreze, i patimo. E, ne mere braćo iz Mehmeda Spahe. Bili ste žrtva verbalnog delikta, sad ga nastojite uvesti gore nego Edina Rešidović onomad.
Napisao je ovdje netko ko radi u toj općini na nekoj temi da je bio u Turskoj cijeli rat, a da to krije.
JoseMujica

#13517 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jašta vego-nego smaramo kad ste na funkcije postavili specijalce podrumanja i ratnog švercanja što braniše Bosfor i Dardanele

nadam se da će vam u idućem ratu kuće oni branit hebli vas anamoni i vi njiha...ja više nikad!
weredsf

#13518 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:Ja znam da je on bio zarobljen 92. negdje na Igmanu i da je pri tome ostao bez zuba i nokata, ostatak ratnog puta ne znam
P.S.
Hebi ga, smara se sa ratnom pričom, smara se kad se kaže da se nešto branilo, smara se kad se kaže protiv vlasti, SDA bi volio najviše da šutimo samo, plaćamo poreze, i patimo. E, ne mere braćo iz Mehmeda Spahe. Bili ste žrtva verbalnog delikta, sad ga nastojite uvesti gore nego Edina Rešidović onomad.
Napisao je ovdje netko ko radi u toj općini na nekoj temi da je bio u Turskoj cijeli rat, a da to krije.
Moj otac je bio cijeli rat na linijama ali ga ja nikada nisam cuo da prica o tome, znam dosta ljudi koji su to ostavili iza sebe i krenuli dalje za razliku od forumskih boraca kojima je ratni staz mjera za sve od struke do patriotizma..
weredsf

#13519 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:jašta vego-nego smaramo kad ste na funkcije postavili specijalce podrumanja i ratnog švercanja što braniše Bosfor i Dardanele

nadam se da će vam u idućem ratu kuće oni branit hebli vas anamoni i vi njiha...ja više nikad!
Marinci bi nas jeftinije dosli od takvih boraca, ti pokusaj odbraniti samog sebe od tog silnog kmecanja o svemu i svacemu, za ostalo ne brini
Havatar

#13520 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

JoseMujica wrote:jašta vego-nego smaramo kad ste na funkcije postavili specijalce podrumanja i ratnog švercanja što braniše Bosfor i Dardanele

Nije vam bio problem da glasate za one cije su porodice ili oni sami bili za vrijeme rata u Srbiji a sada to koristite kao neki argument protiv nekog :roll:
JoseMujica

#13521 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:

Marinci bi nas jeftinije dosli od takvih boraca, ti pokusaj odbraniti samog sebe od tog silnog kmecanja o svemu i svacemu, za ostalo ne brini
samo ti brani svakog krmka koji ti nosi stranačke boje i daleko ćeš dogurati u analnoj penetraciji po vertikali :roll:

a sad što će čitavo Sarajevo plaćati ceh predizborne hebačine "zelenih" i "crvenih" libo te tuki :-) tebi je to kmečanje :-)
Paranoid

#13522 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Ko dir'o Mujiceee... Pa jebemu misa, ovde koliko ja vidim nije rijec o sukobu JP Autoceste FBiH vs Memic, nego JP Autoceste vs sudsko rjesenje i visine vrijednosti ZZ "Ilidza" koja ne odgovara crvenim kmerima i isturenom odjeljenju Karica..
JoseMujica

#13523 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Havatar wrote:

Nije vam bio problem da glasate za one cije su porodice ili oni sami bili za vrijeme rata u Srbiji a sada to koristite kao neki argument protiv nekog :roll:
ti se barem ne khurče da su patriote velike i ne mlataraju kostima mrtvih ljudi kao argumentom...i to bez trunke stida hebo mamu profitersku
weredsf

#13524 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

samo ti brani svakog krmka koji ti nosi stranačke boje i daleko ćeš dogurati u analnoj penetraciji po vertikali

a sad što će čitavo Sarajevo plaćati ceh predizborne hebačine "zelenih" i "crvenih" libo te tuki tebi je to kmečanje
Za sta ga tacno ti napadas, osim sto je Bosnjak, musliman i dezerter (po tebi)??
Pomozi mi da znam od cega i zbog cega ga ja branim????

Da poznajes slucaj, zakon i nacin na koji autoceste rade bio bi na memicevoj strani sigurno ali tebe to i ne zanima uopste.
Volio bih te vidjet u slucaju da uzmu tvoju zemlju i kucu, lose iskustvo
weredsf

#13525 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Paranoid wrote:

Ko dir'o Mujiceee... Pa jebemu misa, ovde koliko ja vidim nije rijec o sukobu JP Autoceste FBiH vs Memic, nego JP Autoceste vs sudsko rjesenje i visine vrijednosti ZZ "Ilidza" koja ne odgovara crvenim kmerima i isturenom odjeljenju Karica..
Nije Mujica ni procitao to, on je vidio da je Memic u pitanju i opleo svoju sovinisticku pricu, nista novo :-) :-) :-)
Post Reply