SDA-All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13351 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:
madner wrote:Koji oni?
Oni koji kazu IKTEDEJTU BI HAZEL-IMAMI-ALLAHU EKBER...
ne govore to radi i za Spahića
madner

#13352 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
Sta je sa njima?

Ako onaj prvi grijesi to je njegova greska, ne njihova.
weredsf

#13353 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:
weredsf wrote:
ne govore to radi i za Spahića
Znas li ti sta ovo znaci????
JoseMujica

#13354 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ne... haj prevedi
weredsf

#13355 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
Sta je sa njima?

O kakvoj gresci pricas??
Ja govorim o Dzamiji, o namazu i ovome gore napisanom
guruman

#13356 Re: SDA-All about

Post by guruman »

@ ultima balabra
Eto stiglo sa Nacikama.Sad se onih pola miliona gladnih koji prosvjeduju, mogu oblačiti-oblekati u Saraj City Center,isto kao oni englezi u Londonu u Rackhamsu ili u Birminghamu u Bull Ring Shoping Centru i da ne nabrajam.
Nego đe je hedija koju je svijet slao gledajuči mrtve bosance,ponižene i jadne,u građanskom ratu u kojem nema građana samo narodi su oficijelni sa svojim poglavicama.Kome je puklo srce i ko se mašio kese i kome je i koliko dao,gledajući stare nane u dimijama kako prelaze pješke preko Grebka bježeći da ne bi bile pobijene kao i njihova djeca.
Jel ko platio kakvu ratnu štetu.Jel to nešto došlo samo od sebe ko cunami.
weredsf

#13357 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:ne... haj prevedi
"Pristajuci da klanjam za ovim Imamom", istim onim koji je za tebe krme???
JoseMujica

#13358 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pa Islam nije slijeđenje imama, osim ako si Šija

a za mene je svaki čovjek koji onako priča u ovom vremenu krmak bez obzira na njegovu vjeru, nevjeru, funkciju, spol, dob itd.

madner imamo Šita!
madner

#13359 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:
weredsf wrote: Oni koji kazu IKTEDEJTU BI HAZEL-IMAMI-ALLAHU EKBER...
Sta je sa njima?

O kakvoj gresci pricas??
Ja govorim o Dzamiji, o namazu i ovome gore napisanom
Greskama zbog kojih bi ga neko nazvao krmkom.

Ako nema razloga, onda je to na obraz onome koji ogovara. Ako nije, ako je zasluzio taj naziv, onda je to problem IZ sto drzi takvog covjeka. Ispade po tebi problem onaj sto rece da je car go. :D

Sije su opasne, stavi ga na listu.
weredsf

#13360 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:pa Islam nije slijeđenje imama, osim ako si Šija

madner imamo Šita!
Nemas ti pojma o tome sto i shvatam obzirom da si ateista, samo mojne meni prodavati tu suplju..
weredsf

#13361 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Greskama zbog kojih bi ga neko nazvao krmkom.

Ako nema razloga, onda je to na obraz onome koji ogovara. Ako nije, ako je zasluzio taj naziv, onda je to problem IZ sto drzi takvog covjeka. Ispade po tebi problem onaj sto rece da je car go.

Sije su opasne, stavi ga na listu
Greskama koje smetaju deklarisanom ateisti, ako neki vjernik ima problem sa tim shvatit cu, ovako je to samo doza dnevnog kmecanja po Islamu, dzamijama itd..
Citirani dio je nijeta prije klanjanja i on ima veze samo sa tim..
Sem toga facinantno je da Ateista cita hudbu i da mu smeta :thumbup:
madner

#13362 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa kakve veze ima sto je ateista kada je hutba o politici i politicarima. Nije da ga se ne tice. :roll:

Opet izbjegavas sustinu, za vjernike koji klanjaju jedini problem jeste ako je naziv opravdan.
Havatar

#13363 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

Za vjrnike je problem sto se zele svi okvalifikovati izrazom namjerno izabranim posto se zna da je posebno uvredljiv za muslimane. Problem je sto se zeli natjerati muslimane da ristanu da budu stavljeni izvan zakona gdje ih svako moze vrijedjati na vjerskoj osnovi , proganjati , ubijati i jos im zabranjivati d se brane od toga.
weredsf

#13364 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

madner wrote:Pa kakve veze ima sto je ateista kada je hutba o politici i politicarima. Nije da ga se ne tice. :roll:

Opet izbjegavas sustinu, za vjernike koji klanjaju jedini problem jeste ako je naziv opravdan.
Naravno da ima, od kad je to sto on misli opce prihvatljivo??
Za vjernika nikada ne moze biti opravdano da neko covjeka iza kojeg klanjaju nazivas krmetom, ako im i smeta nesto sto on radi ili govori mogu sami reagovati, ne trebaju ateisticku pomoc!!
weredsf

#13365 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Havatar wrote:Za vjrnike je problem sto se zele svi okvalifikovati izrazom namjerno izabranim posto se zna da je posebno uvredljiv za muslimane. Problem je sto se zeli natjerati muslimane da ristanu da budu stavljeni izvan zakona gdje ih svako moze vrijedjati na vjerskoj osnovi , proganjati , ubijati i jos im zabranjivati d se brane od toga.
Upravo tako ali dobro je sve dok im to smeta i dok brinu o tome sta se tamo govori...sve to ima sire znacenje :thumbup:
JoseMujica

#13366 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:

madner imamo Šita!
Nemas ti pojma o tome sto i shvatam obzirom da si ateista, samo mojne meni prodavati tu suplju..
ne prodajem ja nikakvu šuplju ovdje nego vi, isti koji me napadate i neutemeljeno mi prišivate etiketu islamofoba kako bi skrenuli priču sa pravog problema političkog kurvanja religijskih mindera od pozivanja nekih da pišu Ustave, preko glasanja za bolju budućnost i do ovog zadnjeg gafa u službi vladajuće oligarhije.

Priča vam je šuplja da nemre biti šuplja i jedini vam je argument ne diraj u svetinje :? Vičete po forumu ko Mamić: Dinamo je svetinja! , odnosno Hodža je svetinja: šta ga nazivaš krmkom!?

Sorry jel i onaj iz Gluhe Bukovice svetinja? Smijem li za njega reći da je krmak? Kontaš šta ti govorim? Apsolutno me ne interesuje šta je ko po funkciji, jel star il mlad, crnac ili bjelac, visok ili nizak, žensko ili muško, vjernik ili ateista, hodža il političar, a ovdje vidimo da nema diferencijacije.

Zašto se ne bi preispitali malo šta znači ono što je krmak rekao u ovom vaktu i čemu to služi, pa se zapitali se jel vam možda vrijeme da mijenjate uzore? Il ste razvili kakav vid idolopoklonstva?
madner

#13367 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Pa kakve veze ima sto je ateista kada je hutba o politici i politicarima. Nije da ga se ne tice. :roll:

Za vjernika nikada ne moze biti opravdano da neko covjeka iza kojeg klanjaju nazivas krmetom, ako im i smeta nesto sto on radi ili govori mogu sami reagovati, ne trebaju ateisticku pomoc!!
Potpuno pogresno, ne bavi se hortikulturom na svom balkonu.
Bavi se politikom, javna je rijec, svako ima pravo i obavezu reagovati.

Isto da ti kazem da vjernici nemaju pravo pricati o drzavnim poslovima jer drzava je ateisticki izum. :roll:
weredsf

#13368 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:
weredsf wrote:

madner imamo Šita!
ne prodajem ja nikakvu šuplju ovdje nego vi, isti koji me napadate i neutemeljeno mi prišivate etiketu islamofoba kako bi skrenuli priču sa pravog problema političkog kurvanja religijskih mindera od pozivanja nekih da pišu Ustave, preko glasanja za bolju budućnost i do ovog zadnjeg gafa u službi vladajuće oligarhije.

Priča vam je šuplja da nemre biti šuplja i jedini vam je argument ne diraj u svetinje :? Vičete po forumu ko Mamić: Dinamo je svetinja! , odnosno Hodža je svetinja: šta ga nazivaš krmkom!?

Sorry jel i onaj iz Gluhe Bukovice svetinja? Smijem li za njega reći da je krmak? Kontaš šta ti govorim? Apsolutno me ne interesuje šta je ko po funkciji, jel star il mlad, crnac ili bjelac, visok ili nizak, žensko ili muško, vjernik ili ateista, hodža il političar, a ovdje vidimo da nema diferencijacije.

Zašto se ne bi preispitali malo šta znači ono što je krmak rekao u ovom vaktu i čemu to služi, pa se zapitali se jel vam možda vrijeme da mijenjate uzore? Il ste razvili kakav vid idolopoklonstva?
Apsolutno netacno, odavno dam se slozio sa tobom da to nije ni mjesto, a ni vrijeme za takve stvari i nemoj okretati pricu na to.
Ti se kao ateista vjerovatno ne slazes ni sa cim sto je on ikada rekao u zivotu rekao ali ovo se tebe kao tice, jer mislis da on brani SDA ili sta god vec...come on
Ja govorim iskljucivo kao dzematlija, kao neko koje je bezbroj puta dobrovoljno klanjao za tim Imamom (nijet) kojeg ti nazivas krmetom, indirektno i sve ljude koji klanjaju u njegovom dzematu si nazvao tako.
weredsf

#13369 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:

Potpuno pogresno, ne bavi se hortikulturom na svom balkonu.
Bavi se politikom, javna je rijec, svako ima pravo i obavezu reagovati.

Isto da ti kazem da vjernici nemaju pravo pricati o drzavnim poslovima jer drzava je ateisticki izum. :roll:
On se bavi politikom po Mujicinom misljenju, dakle subjektivno jer ne postoji objektivan dokaz za takvo sto u navedenom sadrzaju????
madner

#13370 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ma daj. Govorio je u savezu pcelara.
ultima_palabra

#13371 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Znači ako nazoveš onoga iz Bukovice pedofilom, sve si ljude koji su klanjali za njim nazvao pedofilima?
weredsf

#13372 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Znači ako nazoveš onoga iz Bukovice pedofilom, sve si ljude koji su klanjali za njim nazvao pedofilima?
Spahic je nekada i negdje zvanicno proglasen Krmetom????
ultima_palabra

#13373 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
ultima_palabra wrote:Znači ako nazoveš onoga iz Bukovice pedofilom, sve si ljude koji su klanjali za njim nazvao pedofilima?
Nije, ali to je subjektivni stav... šta čovjek na današnjem vaktu ima sa svojim imamom? Klanja 5-10 minuta iza njega i ide za svojim poslom, a ovome na dušu šta i kako radi sa svojim životom.
weredsf

#13374 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:
weredsf wrote:
Nije, ali to je subjektivni stav... šta čovjek na današnjem vaktu ima sa svojim imamom? Klanja 5-10 minuta iza njega i ide za svojim poslom, a ovome na dušu šta i kako radi sa svojim životom.
Ima, upravo o tome pisem jer se svaki namaz zanijeti sa prihvacanjem da klanjas za tim Imamom, sumnjam da bi neko klanjao za krmetom??
JoseMujica

#13375 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:
Apsolutno netacno, odavno dam se slozio sa tobom da to nije ni mjesto, a ni vrijeme za takve stvari i nemoj okretati pricu na to.
Ti se kao ateista vjerovatno ne slazes ni sa cim sto je on ikada rekao u zivotu rekao ali ovo se tebe kao tice, jer mislis da on brani SDA ili sta god vec...come on
Ja govorim iskljucivo kao dzematlija, kao neko koje je bezbroj puta dobrovoljno klanjao za tim Imamom (nijet) kojeg ti nazivas krmetom, indirektno i sve ljude koji klanjaju u njegovom dzematu si nazvao tako.
za mene je krmak i to je gotovo. Moja subjektivna ocjena i procjena tog duhovnog policajca s ahmedijom je takva. Ni za koga drugog to nisam napisao nego za njega, jednog čovjeka i argumentovao do sad deset puta zašto sam to napisao.

Ne tjeram te pri tome da misliš isto što i ja dok ti mene tjeraš da mislim što i ti perfidno imputirajući stvari koje ne postoje. Možda da probaš odštampati plakate Mujica je Islamofob :D

Tvoj problem je s kim šta radiš i ko su ti uzori....već sam ti napisao da se uzori mijenjaju kroz život
Post Reply